snippervakantie

Voor mensen die écht vakantie hebben is het in Nederland met vlagen toch flink afzien.
Buitenactiviteiten zijn eigenlijk niet goed te plannen en wie op een camping staat met een tent heeft mijn diepste sympathie.
Vanmorgen reden wij naar het Delftse Hout waar een soort van “in de berm parkeren” is voorzien.
Op de meeste plaatsen ligt er onder de gras randen een soort versteviging zodat je er ook bij regenachtig weer niet in de blubber komt vast te zitten.

geen blubbagh
Ja zoals de auto hierboven  staat bijvoorbeeld, maar in het verleden behaalde resultaten zijn  géén garantie  voor de toekomst en dus……
….. let deze trul vanmorgen niet op,  en rijdt de auto zo dicht mogelijk bij de plaats waar we willen gaan wandelen en voelt dán de wielen doordraaien in de blubber. ……. als oud Haagse zou  je dan ” blubbagh…..”kunnen zeggen,  maar 28 jaar Rijswijk bracht toch een klein beetje beschaving!
Maar toch éven schrikken….. hoe was het ook alweer?
Gelukkig is het niet druk zodat ik kán proberen plankgas achteruit te rijden maar ik heb wel eens gehoord dat je dan alleen maar vérder de prut in gaat.
Heel voorzichtig proberen de wielen in een iets andere richting te zetten en dan  achteruit rijden?
Dat lukt niet in één keer maar de tweede keer zie ik tot mijn,  én Henk, z’n grote opluchting dat het lukt, PPPffffttt!  Henk is een HEER en zegt niets….. wat hij dácht wil ik graag in het midden laten, dat ga ik hem niet vragen natuurlijk.

blubbagh
We zijn nu  “een gewaarschuwd mens”, twee zelfs, dus we wandelen over de fietspaden, wetend dat de echte wandelpaden ook wel overwegend “blubbagh” zullen zijn.
Maar in het zonnetje maken we toch een heerlijke wandeling, een paar overdrijvende wolken moet kunnen al zijn die natte paden wel gebaat met wat meer zon.
Wel jammer dat op maandag ons favoriete restaurantje KNUS dicht is, even onderweg lunchen is één  van die kleine geneugten die we ons vaak  gunnen.
We hebben weinig behoefte aan vakantie maar weten  de “mooi weer momenten” goed te  benutten waardoor we eigenlijk een soort snipper vakantie hebben.
Helemaal vakantie gevoel toch…. en genietend de oogjes dicht….

kijkduin1
Goed gezien, dat was gisteren op de boulevard  van Kijkduin waar het lekker smikkelen is na een duin wandeling die over het strand terug ging.
Henk laat zich een uitsmijter goed smaken, al hoeft hij “er niet meer van te groeien”
wandelen maakt hongerig!

kijkduin
We zaten daar in het “pannenkoekhuis” op de boulevard dat ik zeker kan aanbevelen. Vlotte  en vriendelijke bediening, de locatie in aanmerking genomen héél betaalbaar  nee ik kreeg géén korting door dit wervende  logje en je kunt er uiteraard lekker in het zonnetje zitten…mits de zon schijnt!
pannenkoek
Pannenkoeken heb ik er nog nooit gegeten,
a, zijn ze dáár dan weer wel mee aan de prijs , en..
b, die bak ik liever zelf omdat ze in een restaurant meestal te dik naar m’n zin zijn.

Deze stond hier vanmiddag op het menu, smakelijk!

 

52 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. gewoonanneke
  Jul 06, 2016 @ 23:39:55

  Het is echt zo n zomer dat als er een mooie dag is he er gewoon van moet profiteren aks je nx anders hebt tenminste. Gelijk heb je om samen die momenten te pakken.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 07, 2016 @ 09:30:31

   Het zijn soms zelfs maar dagdelen dat het mooi weer is, en als je dié kunt benutten heb je tóch een vakantiegevoel is mijn ervaring. Gelukkig zijn we héél erg van “het moment pakken”!

   Beantwoorden

 2. Regenboogvlinder
  Jul 06, 2016 @ 17:43:48

  Oh lekker slim hoor, wat had je gegeten voor je wegging? Slimmertjes? 😉
  Wel knap dat je eruit gekomen bent. Ik ben vorig jaar winter bijna in het bos bij Marja in de buurt gestrand. In de sneeuw ook nog.. wat een ellende. Maar ook op eigen houtje eruit gekomen gelukkig. Maar die auto was vies. Ik kwam bij de wasstraat en die jongen vroeg, mevrouw waar bent u geweest. Ik zei, in een bos in België, maar niet verder vertellen hoor… 😉
  En wandelen aan het strand is heerlijk, ik ben dol op water. Woon nu zowat in het bos, maar zou graag aan het water willen wonen! Lekkere hap heb je op zeg, ziet er heerlijk uit. Zo lekker in het zonnetje achter glas!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 06, 2016 @ 18:07:41

   ja ik denk dat er één slimmerikje tussen zat;-)
   Ik zag toevallig vandaag dat er bij ons nu gedroogde blubber onder de auto lag. We kunnen toch wel iets hé wij vrouwen, en die mannen maar om ons lachen terwijl we toch maar mooi zélfs onze fouten herstellen.
   Zo af en toe móet ik even naar het strand, dus ik begrijp je wel, er gaat niéts boven d kust hoe heerlijk een dagje bos ook kan zijn!

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    Jul 06, 2016 @ 19:36:29

    Natuurlijk kunnen we nog wel wat.. haha. Ik was toen wel bang dat ik Marja en Robbert moest vragen me te komen redden, maar het lukt gelukkig toch… was echt wel een beetje hachelijk, in mijn eentje in dat bos hahaha.
    Ja de kust, een rivier, een meer, heerlijk vind ik dat. Ik hoef er echt niet perse in maar in de buurt zijn, de lucht opsnuiven. Ik heb het wel eens gezegd, dat is het enige dat ik mis van Gran Canaria, mijn uitzicht op zee, zo mooi!

    Beantwoorden

 3. meninggever
  Jul 06, 2016 @ 08:48:24

  Dat deed je goed. Wieltjes opzij, rustig aan gas geven en je zelf vrij wrikken. Ook wij wandelen nog wel eens in de natuurlijke omgeving en zien soortgelijke taferelen. Modder waar de boel hard hoort te zijn. Paden die veranderden in halve stromen. Vanaf vandaag wordt het zomers weer. Het droogt dan vanzelf op. Als het een beetje aanhoudt zul je zien dat de boeren weer over die droogt gaan klagen. Want ook dat hoort wat bij de Nederlandse mentaliteit….:)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 06, 2016 @ 13:55:20

   Ja grappig dat het tijdig bij me omhoog kwam dat ik dat ooit ergens gehoord had. Meestal komen de goede ideeën pas als het te laat is;-)
   Nou ja, er zijn voldoende plaatsen waar het wél verhard was daar, maar ik liet me even leiden door “een plekje vinden dat gunstig lag t.o.v. onze wandelroute, beetje “eigen schuld dikke bult” wel moet ik toegeven!

   Beantwoorden

 4. VoorHetBlogGezet
  Jul 05, 2016 @ 23:39:02

  Kijk en van die snipper momentjes gun ik mezelf dus ook regelmatig. En hier staat de 4daagse weer voor de deur. Nostalgie voor jou en mij he?😊

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 06, 2016 @ 08:28:29

   Há daar ben je weer, ik kijk steeds weer hoopvol of er nieuw logje is maar dat was steeds niet zo.
   Ja gaat dit jaar een hoop extra drukte geven denk ik doordat het de 100ste is. Maar inderdaad mooie herinneringen, voor jou natuurlijk nog véél meer omdat jij zelfs 10 x meegelopen hebt. Toch wel heel jammer dat je die feestelijke 100ste niet kan meelopen denk ik, maar je zult vást aan de kant te vinden zijn om de lopers aan te moedigen.

   Beantwoorden

 5. Hanscke
  Jul 05, 2016 @ 22:06:37

  Mooi Weer momenten zijn altijd leuk, maar toch ga ik graag een paar weken op vakantie en dan veelal naar Frankrijk. Het weer is daar net een tokkie beter, nu ook en dat is iets wat ik waar ik van houd. Niet te warm, 23 graden of 24 is een heerlijke temperatuur

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 06, 2016 @ 08:24:05

   Je bent de enige niet, ik voel me meestal niet op m’n gemak in het buitenland, hou niet zo van verandering en loop de eerste dagen als een kat in een vreemd pakhuis.
   Bij mij telt “eigen bed en bad ‘eerst. 😉

   Beantwoorden

 6. Petr@
  Jul 05, 2016 @ 11:54:11

  Zo daar kwam je goed weg Riet, letterlijk en figuurlijk!
  Die tip van Hulk zal ik goed onthouden, je weet maar nooit!
  Wij pikken ook graag een terrasje, zeker als het mooi weer is.
  Moeder’s homemade pannekoeken, niet te versmaden

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 05, 2016 @ 15:13:04

   ja zeker “opslaan”die tip, je matten zijn dan wel naar de gallemiezen maar er op eigen kracht uitkomen is toch beter dan wachten tot er iemand anders iets kan doen voor je.

   Beantwoorden

 7. John
  Jul 05, 2016 @ 08:35:47

  Van die snippervakanties ben ik een groot fan. Ik hoef ook niet per se weg. Lekker hier in de omgeving vind ik prima.
  En af en toe eens wat met de kinderen doen.
  Tja, die versteviging ligt er niet voor niets Riet. GA er dan ook op staan met je wagen 😀

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 05, 2016 @ 09:14:33

   En jij woont dan ook nog een stuk landelijker wat het allemaal nog makkelijker maakt om even de natuur op te zoeken. Het scheelt ook veel wanneer je niet afhankelijk bent van de weekenden zodat je nooit de drukte in hoeft.
   Ja stom natuurlijk, gewoon ff andere in het hooft en niet opgelet, had ook niet gedacht dat de boel nog zó nat was. Volgende keer beter 😉

   Beantwoorden

 8. Leidse Glibber
  Jul 05, 2016 @ 00:19:36

  Bij mij geldt vaak ook eigen pannekoek eerst 🙂 Heerlijk toch lekker genieten als het weer even meezit. Is dat leuk trouwens het Delftse Hout hoor er vaak over maar ben er nog nooit geweest.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 05, 2016 @ 09:07:41

   Hier ook, eigen pannenkoek eerst!
   Ja dat Delftse Hout is een aardig recreatiepark voor jong en oud. Er is een waterspeeltuin, een ( bescheiden) strandje en bij KNUS kun je waterfietsen huren. Verder is het er prettig wandelen (ook door de aangesloten andere wandelroutes in alle richtingen) en is er behalve KNUS nog een ander restaurant. Wij maken er regelmatig een tippeltje.

   Beantwoorden

 9. RenéSmurf
  Jul 04, 2016 @ 23:47:06

  Gelukkig heb ik vierwielaandrijving, daar kan ik hem in zetten, en dat blijkt dus wel nodig in Nederland. Pannenkoeken eet ik zelden, en als ik dat doe is het thuis.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 05, 2016 @ 09:11:08

   Op dit moment zijn er inderdaad veel verzopen stukken grond, dan is vierwielaandrijving een plus natuurlijk. Maar hier in de randstad is de boel toch wel overwegend plat geasfalteerd!

   Beantwoorden

 10. powerpointgreetje
  Jul 04, 2016 @ 23:20:04

  Wat een leuk verslag en mooie foto’s.
  Tja…. dit doen wij ook altijd als we gaan fietsen, onderweg een terrasje of naar ons geliefde lunchadresje, ligt er aan welke route we nemen, dat voelt dan echt als een vakantiedag, zalig om te doen en vind dit ECHT genieten, meer hoeft het niet te zijn……..

  Beantwoorden

 11. Corja
  Jul 04, 2016 @ 22:17:38

  Ziet er zonnig en gezellig uit. Ik houd wel van die tentjes op Kijkduin. Nog even en we kunnen er weer aan de mosselen (als die tenminste niet giftig zijn). Fijn dat jullie niet zijn blijven steken in de modder. Je bent een goede chauffeur!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 04, 2016 @ 22:26:27

   Mosselen zijn niet o mijn ding maar er is genoeg dat ik wél lekker vind.
   nee gelukkig niet, ik zou me geen raad geweten hebben. Ik kan me goed redden op min of meer bekend terrein én ken m’n beperkingen, dat maakt me misschien wel een redelijke chauffeur.

   Beantwoorden

 12. Hartelijke Hot Hulk
  Jul 04, 2016 @ 22:06:48

  Genoten van de conversatie met Marja😊😊😊
  Je kunt altijd de automatten onder de wielen leggen. Daarna heel rustig proberen weg te rijden, anders zie je ze 20 meter verderop terecht komen.
  Henk eet Hulkenvoer 😉
  Die pannenkoeken tent is vermoedelijk van Gerrie Knetemann de wielrenner geweest?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 04, 2016 @ 22:23:34

   Ja heerlijk hé, dan kwam ik er nog genadig af. Trouwens, Henk heef een beschaafde maar 40 schoen!
   Die matten tip ga ik ook onthouden al denk ik dat ik na vandaag wel beter op zal letten.
   Geen idee, poffertje en pannenkoeken hebben ze er maar ook een heleboel andere lekkere dingen.
   Henk is niet groen geworden van de uitsmijter, dat valt alweer mee;-)

   Beantwoorden

 13. ria
  Jul 04, 2016 @ 21:31:18

  Héééééérlijk die laatste twee reacties 😀
  groetje, Ria

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 04, 2016 @ 22:18:10

   Ik zeg ook altijd dat de reacties de krenten in de pap zijn en het logje zoveel méér waard maken. Daarom ga ik niet voor véél lezers maar voor aandacht voor d lezers, feestje toch?

   Beantwoorden

 14. Suskeblogt
  Jul 04, 2016 @ 21:18:30

  Zo is iedere dag een beetje vakantie. Lekker wandelen en dan iets nuttigen. Meer moet dat niet zijn.

  Beantwoorden

 15. Villasappho
  Jul 04, 2016 @ 21:10:54

  Dat ziet er lekker uit jamm. Op kijkduin haalde ik lang lang geleden met opa en oma een yoghurtijsje. Geloof dat het overal een blubberbende is.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 04, 2016 @ 21:22:48

   Ja in alle natuur gebieden “verzuip”je zowat. Ik ben blij dat ik niet hoef te kamperen! Op het strand heb je nog het minst last dat het water er een zooitje van maakt….áls je niet de zee in loopt dan hé!

   Beantwoorden

 16. Kakel
  Jul 04, 2016 @ 20:28:31

  Lijkt me vreselijk om zo vast te komen te staan. Hier zie je regelmatig dat auto’s de dijk afrijden, over het grastalud richting de Lek, en dan moet er toch echt een tractor aan te pas komen om de auto weer op het asfalt te krijgen. Maar als je er zelf niet in zit, is het een leuk gezicht (-:
  De zon! De zon! Ik heb haar vandaag gezien!
  Lieve groet

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 04, 2016 @ 20:37:38

   J om te zien leuk spektakel natuurlijk maar ik voelde me even niet écht happy dat snap je. Gelukkig viel het mee en was ik er vrij snel uit . Misschien toch onbewust iets opgeslagen over hoe het vooral niét moest!
   Ja wij ook hoor, gisteren óók al. Nog even en we hebben een verbrandde kokosnoot;-)

   Beantwoorden

 17. margrietspanjaard
  Jul 04, 2016 @ 20:12:33

  Wat leuk….zo doen wij dat ook, ook vandaag nog…een leuk lunchadresje zo halverwege de wandeling en wij hebben weer een vakantiedag …heerlijk. vandaag weer een nieuw adres en……voortreffelijk !!!

  Beantwoorden

 18. Marja
  Jul 04, 2016 @ 19:48:42

  Blubber en heerlijke gerechten. Jij weet uitersten wel te combineren, zeg.
  Wij hebben ooit in november een korte route door het bos genomen, van Goirle via Breehees naar huis. Onze woeste Chrysler Voyager kwam tot zijn assen in de blub te staan en we moesten door een boer met trekker losgetrokken worden. Voortaan nemen we de gewone wegen.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: