m’n “hum…”

Ja ja, ik weet het, ik ben laat met een nieuw logje. Komt omdat ik de ingang niet meer kon vinden van m’n “hum”!
Klopt, ik was  zomaar ineens úit m’n “hum” geraakt, ach je kent me, computer problemen laten hun sporen na bij Rietepietz. Nou heb ik me nooit zo in het fenomeen”hum” verdiept  maar als je er zomaar uit raakt moet je wát natuurlijk.

Oke, ik had dan wel de luxe dat ik gewoon een nieuwe laptop kon kopen in afwachting van de weken dat de oude bij “oom dokter” zal moeten verblijven maar dat betekent niét noodzakelijk dat je dan rustig in je “hum”kan blijven zitten.

Zéker niet….., wat een mens niet aan accounts en programma’s tevoorschijn moet toveren op zo’n nieuwe toverdoos……, gelóóf me, ik werd linea recta naar de uitgang van m’n “hum” gejaagd toen ik óók nog eens niet kon inloggen op you tube en ik dus niet meer bij m’n filmpjes kan. ……gggrrr……

smileachtermuurtjeNog géén idee hoe ik dat op ga lossen maar  het werd toch de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de ingang van m’n “hum” om dan van dáár uit weer een logje te schrijven. Nadeel is dat de uitgang van m’n “hum”wat  groter lijkt dan de ingang. Geen idee of dat bij iedereen zo is of dat het meer iets is van,  “de éne hum is de andere niet!”
Wat ook al niet mee helpt is dat m’n stem maar niet écht vooruit gaat, maar daar komt hulp voor, komende week krijg  ik  logopedie al heb ik geen idee wat ik me erbij moet voorstellen.

Uiteindelijk  bleek de ingang van m’n “hum” vlak achter het stralende toetje van Amber te liggen en het lukte me om er weer in te klimmen…… pppfffftt, gelukt!
Nu nog zien in te loggen op m’n youtube kanaal ( wie weet er raad) ( ondertussen ben ik weer ingelogd op m’n you tube kanaal….pppffttt….)  en als dát gelukt is spijker ik de deur van de uitgang van m’n “hum”gewoon dicht zodat ik niet meer zómaar uit kan rollen.

Advertentie

50 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Regenboogvlinder
  jun 20, 2016 @ 17:55:08

  Mijn hemel, waar haal je die hums allemaal weer vandaan? En gelukkig ben je weer in je Joetjoepkanaal terechtgekomen, stel je voor zeg.. al die filmpjes eenzaam en alleen zonder Rietepietz 😉

  Beantwoorden

 2. meninggever
  jun 20, 2016 @ 14:54:34

  Zij die echt altijd in hun hum wilden zijn, kochten zich tien jaar geleden nog maar een Hummer. Dan waren zij de koning te rijk en voelden zich god in Frankrijk…

  Beantwoorden

 3. gewoonanneke
  jun 18, 2016 @ 20:34:01

  Ik weet zelfs nog niet eens hoe ik een filmpje op You Tube krijg dus aan mij heb je echt niets. Hoop dat de logopedie je helpt om je stem terug te vinden. Heb je hem niet p.o. met je oude lappie meegegeven. (Geen goed grapje denk ik ). 😉

  Beantwoorden

 4. Trackback: Floriaantje : Swooning Saturday 21 | Ariadnesdraad
 5. ariadnesdraad
  jun 16, 2016 @ 19:26:51

  Dankje, mijn hum is na dit stukje gelezen te hebben weer helemaal present !

  Beantwoorden

 6. cornma
  jun 14, 2016 @ 11:31:39

  Uit je hum zijn, is natuurlijk ook niet fijn voor je omgeving. Gelukkig heb je hem weer terug. Wat je stem betreft: er bestaat natuurlijk een kans dat je poliepen op je stembanden hebt en ja, die zullen dan weggehaald moeten worden. Voor gewoon een stem die wat hesig is, is rust aan te bevelen. Een aantal dagen niet praten kan dan wonderen doen. Fluisteren is uit den boze, dat is echt funest voor je stem. Succes bij de logopedist.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 14, 2016 @ 13:48:17

   Ja die kans is natuurlijk aanwezig, maar ik denk eerder overbelasting van de stembanden omdat niét praten er gewoon niet in zit door een aantal factoren. Ik hoop dat logopedie een wondertje kan verrichten.

   Beantwoorden

 7. Suskeblogt
  jun 14, 2016 @ 07:38:54

  Ik had dit afgelopen weekend met mijn nieuwe GSM Daar kan ik mee op internet maar het was zoeken naar wachtwoorden enz daar ik op de pc alles in het geheugen van dat ding laat opslaan zodat ik het zelf niet meer hoef te onthouden. Pure luiheid van me dus.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 14, 2016 @ 08:37:11

   Ja zo gaat dat, dat was ook mijn probleem, omdat ik tóch geen officiële dingen op de computer doe log ik meestal niet uit. Maar dat heeft het nadeel dat je alles vergeet. . Gelukkig wissel ik maar drie wachtwoorden en twee mail adressen onderling uit dus zo héél veel zoeken is het dan ook niet meer. Maar ik heb nu alles dat ik gebruikt heb keurig opgeschreven…… ook niet verstandig zegt men, maar oke, ik doe toch niets zakelijks op de pc.

   Beantwoorden

 8. Kakel
  jun 13, 2016 @ 22:40:34

  Niet alles wat je kwijtraakt, vind je weer terug, maar jij gelukkig je hum wel.
  Houd moed in tegenspoed ♥

  Beantwoorden

 9. Petr@
  jun 13, 2016 @ 12:43:03

  Ik heb nog wel een goede tip om weer in je hum te raken, alleen weet ik niet of jij daar nu wat aan zou hebben.
  Zet een uptempo liedje op en zing luidkeels mee!l
  Meestal helpt dat wel maar in jouw geval is het niet aan te raden haha.
  Succes met de logopediste, ik ben benieuwd of je er wat een hebt.

  Beantwoorden

 10. Leidse Glibber
  jun 13, 2016 @ 02:52:54

  Gelukklg heb je je hum weer gevonden, inderdaad dichtspijkeren en zorgen dat je er niet meer uit kan raken 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 13, 2016 @ 08:49:43

   Ik doe m’n best, maar ja, je weet er alles van, computers hebben niet het eeuwige leven en zo kom je toch van tijd tot tijd voor dit soort ellende te staan. Maar ik ben nu weer “het zonnetje in huis”.

   Beantwoorden

 11. margrietspanjaard
  jun 12, 2016 @ 22:32:58

  Gossie …..:-)

  Beantwoorden

 12. RenéSmurf
  jun 12, 2016 @ 22:03:38

  Ja, het geheugen wordt gepest, want je moet alles opnieuw uitzoeken en ontdekken, en alles is weer veranderd en niet altijd makkelijker geworden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 13, 2016 @ 08:46:43

   Nou ja, uiteindelijk blijkt alles vaak wél makkelijker geworden, vergeleken bij 10 jaar geleden is een nieuwe computer installeren natuurlijk een fluitje van een cent. De pest is dat je tegenwoordig zovéél account en programmaatjes hebt ,en die dan ook weer allemaal met wachtwoorden werken.

   Beantwoorden

 13. powerpointgreetje
  jun 12, 2016 @ 22:01:40

  Als je met hum (humeur) bedoelt dan kan ik me dat heel goed voorstellen na al die tegenslagen van de laatste tijd, veel succes verder zodat je niet uit je hum raakt, fijne avond toegewenst

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 13, 2016 @ 08:44:48

   Mijn avond was hélemaal goed, uiteindelijk lukte het me om weer bij m’n filmpjes te komen, het had echt rampzalig geweest wanneer ik niet meer had kunnen inloggen op m’n youtubekanaal. Je moet alles ook maar een beetje raden want er staat nergens dat het inloggen veranderd is. .

   Beantwoorden

 14. Mrs. T.
  jun 12, 2016 @ 21:02:44

  Fijn dat je je hum gevonden hebt. 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 12, 2016 @ 21:17:08

   het helpt altijd enórm als alles weer een beetje gewoon werkt, maar voor het zover is …áfzien!De schrik zat er goed in bij het idee dat ik niet bij al m’n filmjes zou kunnen komen.

   Beantwoorden

 15. Tessa | 52druppels.nl
  jun 12, 2016 @ 20:15:39

  als het nog eens echt niet lukt om terug in je hum te komen, zou je t ook nog eens bij de ‘nopjes’ kunnen proberen

  Beantwoorden

 16. ria
  jun 12, 2016 @ 18:41:50

  Met de computer mag bij mij ook niks misgaan . Iedereen wel zijn hums hebben. Het ergste is als hums tegelijkertijd komen.
  Groetje, Ria

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 12, 2016 @ 19:35:51

   En meestál kómt alles tegelijk en dan zie je door de bomen het bos niet meer, ga je fouten maken en kun je het schudden.
   Maar na een nacht goed slapen er weer fris tegenaan, en ondertussen ben ik weer ingelogd in you tube.

   Beantwoorden

 17. majaer
  jun 12, 2016 @ 17:54:14

  Ik kan het mij voorstellen dat je uit hum raakt als alles je tegen zit. Je blijf er dan ook maar mee bezig in de hoop dat het je lukt en dat gebeurt dan ook wel…!
  Ik hoop dat je succes hebt met de logopedie groetjes
  .

  Beantwoorden

 18. hanscke
  jun 12, 2016 @ 16:26:19

  Wat je precies met de hum bedoelt weet ik niet, maar ik kan danig uit mijn hum raken als de computer niet doet wat ik wil. of als er iets verandert, want ik ben allergisch voor veranderingen in digiland.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 12, 2016 @ 16:31:53

   Ja precies, dan hebben we dezelfde kwaal, ik raak ook danig “uit m’n hum” van dat soort dingen.
   Maar misschien is dat meer een uitdrukking die in de randstad gebruikt wordt als mensen bedoelen dat het humeur te wensen over laat.

   Beantwoorden

 19. Melody62
  jun 12, 2016 @ 15:54:57

  De ‘hum’ is een ding met een eigen identiteit, veelal heb je zelf weinig tot geen macht het te beïnvloeden..de beste methode is het proberen het maar te accepteren zoals het is.

  Dat youtube je niet toelaat, als je wel de juiste inloggegevens gebruikt heb kan te maken hebben met hoe je beveiliging is afgesteld, als dat te streng is bijv, zal het niet lukken… omdat youtube dus veel van ‘ reclame-adds’ moet hebben…

  Logopedie… is een samenspel van hoe je je stembanden gebruikt, hoe je je mond en alle overige spieren die met spraak te maken hebben gebruikt in combinatie met ademhalingsoefeningen. Het wel helaas nog steeds een ondergeschoven kindje in de medische wereld maar het helpt echt. Zowel voor mensen met het probleem waarmee jij worstelt als ook voor mensen die last hebben van stotteren, maar ook mensen zoals acteurs en zangers, die met hun stem een boterham moeten beleggen… Ik vond het altijd heel prettig daar naar toe te gaan.

  En wat die knuffels betreft……..die geef ik jou en Marja, virtueel maar niet minder oprecht gemeend natuurlijk, allebei van harte!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 12, 2016 @ 16:19:22

   Wat you tube betreft daar kan ik gewoon nergens een “veldje”vinden waar staat inloggen. Je zou dat via een een google account moeten doen tegenwoordig maar dat werkt ook niet. Maar ik ga nog eens op m’n oude lappie kijken, daar sta ik ingelogd. Gelukkig heb ik hem nog niet weggebracht en rechtstreeks op de kabel werkt lappie wél.
   Ik ben benieuwd, heb wel eens ademhalingstherapie gehad maar daar was ik wat stuntelig mee, niet op m’n gemak enzo.
   Maar ik ga het zien, woensdag mag ik voor het eerst komen.
   Er zit een heel lichte verbetering in sinds ik bij de dokter geweest ben, niet dat er iets gedaan is maar het voelde legitimer om zo min mogelijk te praten en dat geeft toch heel veel rust, ik merkte tóen pas hoeveel verschrikkelijk veel energie ik kwijt raak om met Henk te raten. Nu heb ik een word document voorstaan en daar schrijf ik voor hem op, gewoon schrijven duurt te lang en is te onduidelijk met mijn hanepootje, bovendien kan ik nu oude zinnen meteen weghalen zodat henk niet in de war raakt met oude zinnen….’t is wat allemaal hé!
   Ik schurk me even lekker in de knuffels, dankjewel!

   Beantwoorden

  • Rietepietz
   jun 12, 2016 @ 19:41:43

   Geen zorgen meer, het is me ondertussen gelukt om weer op m’n you tubekanaal te komen, dat moet tegenwoordig via een Google account en wordt eigenlijk helemaal niet aangegeven hóe je dat moet doen. Heb even gezocht op het internet en filmjes gevonden die het wél uitleggen. Toch bedankt voor het meedenken.

   Beantwoorden

   • Melody62
    jun 14, 2016 @ 14:27:54

    Wat youtube betreft, fijn dat het je gelukt is….. ik was zelf ook al aan het zoeken gegaan naar de juiste uitleg want het lukte mij ook even niet het zelf goed te verwoorden (mijn hoofd is te vol)

    Dat document voor Henk is inderdaad handig!!

    Ja praten, is net als ademen, een automatisme, tot het hapert …dan pas merk je wat het werkelijk aan energie vreet… ik heb ook tijden met een schrijfblok en pen rondgelopen…. wat bij mij de oplossing was, hoop ik dat jou bespaard zal blijven..

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jun 14, 2016 @ 14:36:42

     Ja is gelukt, ben altijd toch een soort “juffertje ongeduld” en gun me de tijd niet om goed te lezen.
     Wel raar dat je tegenwoordig alleen via een google accouni in kan loggen.
     Door een aantal omstandigheden is helemaal niet praten gewoon geen optie, maar ik hoop heel erg dat logopedie een oplossing brengt, ik word er hondsmoe van. Henk ook trouwens.

     Beantwoorden

 20. Marja
  jun 12, 2016 @ 15:04:23

  Ik kan me best voorstellen dat je van al die tegenslagen uit je hum raakt. Dikke knuffel om je te steunen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 12, 2016 @ 15:07:07

   Tja éigenlijk ben jij harder aan die knuffels toe dan ik, zo zie je maar weer dat alles toch relatief is want vergeleken bij jou heb jij natuurlijk de meeste redenen om flink uit je hum te zijn!

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: