paaldans kater

Zou Rietepietz een  kater hebben na een paaldansoefening……? Nou ik denk niet dat iémand daarin trapt!
Nee het is meer dat we een kater hebben die stukje bij beetje z’n plaatsje gaat vinden in z’n nieuwe omgeving.
pl,dans1Op schoot zitten knuffelen is nog een brug of 6 te ver maar even lekker koppiekoppie aan de krabpaal is een feestje!

De eerste week wisten we eigenlijk niet eens dát er een kater in huis was.
Nou ja, gelukkig was aan de kattenbak te zien dat hij dié wel kon vinden, verder zocht hij boven z’n heil in een donker hoekje achter het bad waar wat schoonmaakspulletjes staan.
Ook het etensbakje was ’s morgen leeg, maar we zágen hem nooit eten.

We  waren al geneigd elkáár te beschuldigen van het snoepen van de lekkernijen uit het bakje.
Zelfs een lekker vers gekookt visje kon Beau niet verleiden in ons bijzijn iets te nuttigen van deze heerlijkheid.

p.ldansZijn toevluchtsoord achter het bad had echter een stressmomentje , zodra we een straal water in het bad liepen stóóf de kat uit z’n hoekje en raakte zwaar in paniek bij het zien
van ” zo’n eng vreemd mens”.
Na een week werd hij zo dapper dat een plekje in de huiskamer ook wel kon. Weggestopt achter de bank hadden we nog steeds niet het idee dat er een kat in huis was. Tja, alweer alleen aan de kattenbak én de eet en drink bakjes dan.
Het mormel….. je koopt je arm aan kwaliteitsbrokjes, investeert in vocht opnemend  kattenbak grint en dan maakt het beest zich onzichtbaar…….tótdat z’n vorige bazinnetje op bezoek kwam en hij bij háár op schoot kruipt!
paaldansHij láát zich zelfs door zijn”ex” bij mij op schoot zetten, al is het duidelijk niet van harte.
De dag erna is Beau blijkbaar alweer vergeten dat ik niet bijt, hij wordt inderdaad iets meer zichtbaar maar blijft een “comfortzone” van minstens een meter in acht nemen.
Meneer begint dan ook om z’n eten te vrágen, met een wat vreemde rauwe mauw kijkt hij, aanvankelijk op afstand hoe de bakjes gevuld worden.
Nadat een krabpaal   een plaatsjes in de kamer heeft gekregen wordt dát z’n grote vriend en hij wordt vrijer in de kamer.
Nou ja, het begin is er en we gunnen hem de tijd om ons “echt  leuk” te gaan vinden!

Advertenties

55 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Truus
  Feb 04, 2016 @ 22:44:00

  Met jullie geduld hoop ik dat Beau zich ooit echt thuis gaat voelen. De tijd zal het leren maar mooi dat hij al wat voorzichtige stapjes heeft gezet. 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Feb 05, 2016 @ 14:51:27

   Ja hoor, het gaat al véél beter dan in het begin, vorige week sprong hij zelfs een keer uit eigen beweging op schoot, daar is hij dan weer zó van geschrokken dat hij het nu niet meer doet, maar het komt vast goed.

   Beantwoorden

 2. meninggever
  Jan 28, 2016 @ 14:41:16

  Wij hebben het geluk dat we twee keer een kitten in huis kregen. De eerste moest zich twee jaar geleden zien te handhaven naast de oude maar felle dame die hier toen nog rondliep. Dat lukte en het blijkt een vrijdoos van jewelste. Wil het liefst altijd in je buurt zitten of op schoot. De tweede, van heel andere herkomst, halverwege de herfst uit het asiel opgehaald, moest zich ook zien te redden. En ook die ligt het liefst op schoot en wil gekroeld worden. We mogen blij zijn dat we nog in bed mogen liggen van dat stel. De slaapkamer voorzien van vier (ieder 2) slaapplaatsen, maar liever hebben ze dat wij daar gaan liggen opdat het bed voor hen is. Wel gezellig zo hoor. We zitten nooit om gezelschap verlegen. En dat eten en zo…..als ze eenmaal verwend raken kan je nog lachen. Willen ze ineens bepaald eten niet meer, zit je met je voorraden…..:)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jan 28, 2016 @ 16:58:22

   Ik ben echt benieuwd hoe ver we nog gaan komen met onze Beau, heel af en toe zien we wat toenadering van meneer, maar daar schrikt hij zélf meestal zó van dat hij weer even van slag is. een kitten is natuurlijk leuker, die kun je nog makkelijker naar je eigen hand zetten, maar die luxe hebben we onszelf nooit gegund.
   We willen niet beust aan een huisdier beginnen maar je laat natuurlijk ook je kleindochter én haar probleem niet versukkelen.

   Beantwoorden

 3. Min
  Jan 26, 2016 @ 12:02:42

  Ach wat is ie mooi die Beau. Ook onze Mossel zagen we de eerste maanden zowat niet. Gisteren vluchtte hij nog wel toen de deurbel ging, maar kwam even later toch buurten. Met bijna 5 jaar in ons huis is al heel wat bereikt, maar tja stress is nog steeds een dingetje. Vraag ik me dan af wie er op wie lijkt.. Stress is ook niet goed voor de bediende.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jan 26, 2016 @ 16:22:37

   Dat herinner ik me nog uit je logjes destijds, ze verbleef in hoofdzaak boven als ik me goed herinner.
   Beau kwam al na een week veel meer naar beneden en was na een maand al betrekkelijk vrij beneden, we moeten alleen niet al te dicht bij komen. Maar met vlagen gaat het langzaam aan beter al zal het nooit een echte knuffelkat worden, dat zit er gewoon niet in.

   Beantwoorden

 4. Suskeblogt
  Jan 26, 2016 @ 08:27:22

  Met Rakker hebben we een jaar geduld nodig gehad vooraleer hij ons aanvaardde. Schoot zitten doet hij niet. Voordien was hij een wilde straatkat en dat kan de reden zijn dat hij nog steeds een beetje afstand houdt.

  Beantwoorden

 5. gewoonanneke
  Jan 25, 2016 @ 11:22:15

  Ja katten zijn bijzondere beesten. Ben zelf meer een hondenmens hoor al hebben we vroeger ook altijd katten gehad. Maar het komt vast goed met deze kat hoor.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jan 25, 2016 @ 15:49:08

   Hij krijgt alle tijd die hij nodig heeft, ik heb geen haast! Het liefst heb ik ze been van beiden, huisdieren zijn toch altijd een hele zorg als je het goed wilt doen maar dan ik een kat nog het makkelijkst.

   Beantwoorden

 6. IngridMoorenBlogs
  Jan 24, 2016 @ 13:17:32

  Ahhh…..en je bent zo lief!

  Beantwoorden

 7. J@n.
  Jan 23, 2016 @ 15:20:51

  Hij lijkt wel op die van onze dochter, ook helemaal zwart, daarom heet ze Venco, maar dat is wel een vrouwtje en die kroop in het begin ook weg. Het is dan ook een vondeling, dat was de reden, maar op dit moment is ze helemaal ingeburgerd, alleen als er vreemden in huis komen is ze weg.

  Beantwoorden

 8. RenéSmurf
  Jan 22, 2016 @ 22:40:35

  Ja, wat een doorzettingsvermogen! ik had hem een kwartier laten staan en dan al weggehaald wegens geen succes! En zo zou ik katten toch heel wat plezier afnemen.

  Beantwoorden

 9. Blog Zonder Naam
  Jan 22, 2016 @ 21:41:55

  Ze zeggen wel een honden hebben een baas en katten hebben ‘personeel’. In dit geval klopt dat dus helemaal. Beau heeft zijn eigen plaatsje gevonden; het personeel, zorgt voor de voeding en een schone bak. Tja, het is natuurlijk wel een degradatie van ‘koningin’ naar ‘dienstmeid’. Nou ja, als Beau maar gelukkig is…..

  Beantwoorden

 10. minoesjka2
  Jan 22, 2016 @ 17:12:05

  Heel fijn voor jullie meubilair dat Beau door heeft dat die krabpaal voor hem is en gebruikt mag worden zoveel als hij wil 🙂
  Volgens mij komt dat echt wel goed, zo eng zijn jullie niet hoor 🙂

  Beantwoorden

 11. ria
  Jan 22, 2016 @ 15:47:21

  Ik ben honden en kattenmens. Dat ik geen kat hebt komt omdat er hier ooit 19 katten werden vergiftigd in één winter. Toen durfde ik er niet aan te beginnen.

  groetjes, Ria

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jan 22, 2016 @ 16:05:11

   Nou ik heb éigenlijk liever géén huosdieren, maar ik kon Beau natuurlijk niet aan z’n lot overlaten nu hij zo slecht met de kindjes overweg bleek te kunnen. gelukkig is hij géén buitenkat want ik zou het vervelend vinden wanneer anderen last hebben van een kat van ons, wij hebben ook wel eens last van andermans poezen gehad , dat is niet leuk maar om ze dan te vergiftigen is natuurlijk belachelijk.

   Beantwoorden

 12. Mrs. T.
  Jan 22, 2016 @ 14:51:24

  Heerlijk eigengereide beesten zijn het. Wiske woont inmiddels al weer ruim drie jaar bij ons, maar nog steeds is ze helaas erg schuw. We zijn dan ook altijd erg vereerd als ze aandacht aan ons schenkt. 😉
  Suske is helemaal goed ingeburgerd, een heerlijke kat is dat. Zo relaxed en hij wil het liefst continu gekroeld worden. Ach, een echte vent.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jan 22, 2016 @ 15:16:38

   Beau zal ook nooit een echte knuffelkat worden en altijd een beetje schuw blijven, maar op het moment is ze wél altijd gewoon in de kamer , ligt meestal op de eetkamerstoelen of, als wij daar zitten op de leuning van de bank. Veel meer verwacht ik niet deze eigenwijze meneer, maar dat hóeft ook niet!

   Beantwoorden

 13. margrietspanjaard
  Jan 22, 2016 @ 14:13:15

  Onze Sieb wil ook alleen bij manlief op schoot en wat struikelen over de kat betreft…het gaat hier al jaren “net” goed en ik sta hem nog steeds wel eens op een pootje of staart 🙂 maar ik mag hem wel knuffelen…niet te strak dan he ? 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jan 22, 2016 @ 14:20:29

   Ja voorál een zwarte kat is makkelijk over het hoofd te zien.
   Op dit moment is hij nog altijd al ruim weg vóór hij in de gevarenzone komt maar dan schrik ik me weer te pletter van de uit een onverwachte hoek wegstormende kat.
   Ondertussen verwaardigd meneer zich aan mijn hand te snuffelen als ik met z’n etensbakje aankom;-)

   Beantwoorden

 14. Petr@
  Jan 22, 2016 @ 12:32:03

  Wat een lieverdje Riet! Gelukkig dat het al iets beter gaat. Inderdaad is feduld een schone zaak.
  Onze oude buurvrouw haalde ooit een zwerfkat in huis, het heeft ook lang geduurd voor hij vertrouwd was, maar het kwam goed!
  Misschien kun je hem omkopen met kattensnoepjes, meestal zijn ze daar dol op!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jan 22, 2016 @ 12:38:49

   In het begin was hij zelfs daarmee niet te lokken. Nu komt hij ze wel héél voorzichtig halen . Maar we overhaasten het niet, ook niet snoepjes , het moet gewoon tijd hebben.

   Beantwoorden

 15. Mrs. Brubeck
  Jan 22, 2016 @ 10:50:12

  Wij zijn niet echt “kattenmensen”, maar vind je logje wel leuk!
  Liefs

  Beantwoorden

 16. Marion Schütte-de Brabander
  Jan 22, 2016 @ 10:29:16

  Nou, goede raad genoeg, dus daar houden we het maar op.
  XXX

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jan 22, 2016 @ 12:34:23

   Ik heb er alle vertrouwen in dat het óóit goed gaat komen. Maar hij loopt niemand in de weg en we wáren natuurlijk geen kat gewend dus we missen de aanhankelijkheid nog niet.
   XXX

   Beantwoorden

 17. John
  Jan 22, 2016 @ 09:34:53

  Een kat is wat anders dan een hond. Een kat heeft echt tijd nodig. De kat die hier rondloopt, die ik gevonden heb langs de snelweg deed er 10 jaar over voorzichtig bij me op schoot te komen. En dan nog is hij vaak gelijk weer weg als ik adem…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jan 22, 2016 @ 12:30:41

   Tjonge, dát is lang! Dat geeft de burger moed. Deze kat zal ook nooit een échte “schootkat”worden en je ziet ook dat er weinig nodig is om hem te laten schrikken .Hij is nu 6 jaar oud en met een beetje geluk zijn we over een jaar toch best al “ergens”;-)

   Beantwoorden

 18. powerpointgreetje
  Jan 22, 2016 @ 09:08:05

  Deze diertjes hebben gewoon een lange tijd nodig om aan alles te wennen (is mij eens ooit verteld), komt wel goed hoor, even geduld hebben,
  fijne dag vandaag toegewenst, Greetje

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jan 22, 2016 @ 12:32:41

   ja vooral omdat mi9jn kleindochter hem óók al als probleem kat in huis haalde. Zolang zij geen kinderen had ging het bij haar na een jaartje best heel goed, maar ja, die kleintjes zijn Beau toch wat té onvoorspelbaar.

   Beantwoorden

 19. Emile van Aelst
  Jan 22, 2016 @ 02:28:39

  Ja katten hebben lange tijd nodig om te wennen en doen exact wat ze zelf willen. Komt best wel goed maar je moet even geduld hebben.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jan 22, 2016 @ 08:45:03

   En wij zijn al z’n derde onderkomen dus dan wordt het steeds lastiger om z’n vertrouwen te winnen. maar het gaat goed komen natuurlijk, gaat al zóveel beter dan in het begin.

   Beantwoorden

 20. Melody
  Jan 22, 2016 @ 01:34:26

  Beau heeft de meest ‘beau’-plekje die een dier zich kan wensen…. met jullie liefde en eindeloos geduld komt het met Beau helemaal goed.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jan 22, 2016 @ 08:39:55

   Het gaat al zóveel beter dan in het begin, en we verwachten géén wonderen. Hoofdzaak is dat hij geen “last”meer heeft van de kindjes bij onze kleindochter, die waren hem écht te onvoorspelbaar en te lawaaierig. Hij heeft hier dus álle tijd die hij nodig heeft.

   Beantwoorden

 21. Corja
  Jan 22, 2016 @ 00:02:51

  De naam past erg goed bij deze kater, echt een beauty! En met veel liefde en geduld komt het absoluut goed.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jan 22, 2016 @ 08:43:42

   Daar ben ik van overtuigd, hij is inderdaad erg mooi al zou ik zélf nooit voor een zwarte kat gekozen hebben, het is in de nacht toch altijd opletten bij zo’n schrikkerig beestje, je zou er je nek over breken als hij in paniek wegstuift bij een onverwachte beweging van ons, en een mens móet soms in de nacht wel eens naar een wc;-)

   Beantwoorden

 22. majaer
  Jan 21, 2016 @ 23:07:07

  Ach dat arme beestje dat hij zo moet wennen aan zijn nieuwe baasjes.
  Maar het gaat wel goed komen als hij zich veilig gaat voelen. En wat een mooie kat is het trouwens.

  Beantwoorden

 23. datzalwel
  Jan 21, 2016 @ 22:31:11

  Fijn dat jullie hem opvangen. Het is wel een mooie hoor. Als ie door heeft dat het echt veilig is wordt het een leuk gezelschaps diertje. De onze kwam overal bij ons zitten, ook als we in de tuin zaten had ie zijn eigen stoel 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jan 22, 2016 @ 08:36:20

   Hij is nu inderdaad ook altijd bij ons in de kamer maar hij blijft nog op veilige afstand . zijn wij voor in de kamer dan hij achter en omgekeerd. Maar hij is al een stuk minder paniekerig dus het gaat vást wel goed komen.

   Beantwoorden

 24. Marja
  Jan 21, 2016 @ 22:16:29

  Dit kan heel lang duren, maar ik weet zeker dat het goed gaat komen. Het is al prachtig dat hij eet en de kattenbak weet te vinden. Gun hem gewoon de tijd dan gaat hij vanzelf beseffen hoe goed hij het heeft.

  Beantwoorden

 25. Hartelijke Hot Hulk
  Jan 21, 2016 @ 21:55:10

  En jullie hem.
  De liefde moet van 2 zijden komen.
  En bij deze wil ik verklaren, dat Henk niet snoept.
  Althans niet van de kattenbrokjes.
  Ik heb alle vertrouwen in die man.

  Beantwoorden

 26. Kakel
  Jan 21, 2016 @ 21:49:11

  Arme Beau…wennen aan een nieuw thuis valt niet mee. Maar als ie eenmaal gewend is, kruipt-ie net zo behaaglijk op jouw schoot als op die van zijn ex 😉
  Je zal jullie maar als baasjes krijgen…
  Liefs Kakel

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jan 21, 2016 @ 21:57:10

   Het heeft destijds bij kleindochter Jennifer óók wel even geduurd eer hij zich écht thuis voelde. Maar het gaat al véél beter en een stresskat is bij ieder nieuw baasje wéér “verder van huis”. natuurlijk. , dat snappen we wel.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: