wheels…

Yep, dit logje  gaat gedeeltelijk  over wielen maar die zitten natuurlijk vast aan div vervoermiddelen zoals deze oude  plymouth  van rond de jaren  60 (denk ik)
Plymouth
Het winkelcentrum Oosterheem in Zoetermeer had een gezellige jaren 50/60 markt, het weer was geweldig en iedereen had enorm z’n best gedaan er iets leuks van te maken.
Als je zo’n  stokoud “snackbusje”  hebt draag je natuurlijk  géén T-shirt met spijkerbroek maar probeer je Elvis tot leven te wekken terwijl je een oogje waagt aan de roze  Cadillac die er ook staat.

snackbus
Eind jaren 50 begin jaren 60 was ik  jong volwassen en ik herinner me dat soort “dweilen” als die Cadillac  niet echt uit het toenmalige straatbeeld, vast een  meer  Amerikaans gebeuren.
Oude  busjes natuurlijk wel en ook deze oude Opel van een model waarvan mijn zwager destijds een stationcar had in dezelfde kleur .

opel
Maar er waren nog  meer wielen, die zaten aan vervoermiddelen die méér mijn belangstelling hebben…... klopt, dit was een goedmakertje voor de mannen  onder m’n lezers want de rest is weer “wijvenpraat”

zwarte kw
Gewéldig al die dames die hun baby voor de gelegenheid het comfort én de ruimte gunden van de oerdegelijk ouderwetse kinderwagens.
Dat de klokrok met petticoat niet voor iéder  moedertje even gunstig uitpakt  was ook eind jaren 50 een gegeven maar het gaat om het idee!

rode kw
Goed geveerd en met grote wielen lijken de kinderwagens een beetje op koninklijke koetsen die, hoe comfortabel ook voor de kleine, toch veel moderne snufjes missen.
Om de kleine tegen de zon te beschermen zijn nu véél betere opties aan en voor de kinderwagens voorzien, dit is toch behelpen zoals ik het vroeger óók moest doen.

beigekw
Zucht….. ik ben op slag terug in het verleden en zie mezelf weer trots achter m’n derdehands Koelstra lopen, helaas geen foto van. Gelukkig wilde Inge wel even in haar babyalbum kijken en daar staan wel een paar foto’s in, zonder mij maar mét Inge in de wagen….Kijk dit  is nou de oma van Levi en Amber

inderwagen2
Oh, wat wilde ik graag zo’n mooie Engelse Koelstra kinderwagen toen ik zwanger was, maar die waren nogal aan de prijs, Fl. 1000,– is een heel bedrag als je maandinkomen rond de  FL.400,– ligt en er ook nog een hele babyuitzet aange schaft moet worden.
Gelukkig  kon mijn zus zo’n droomkinderwagen tweedehands overnemen van een vriendin , en kon ik de witte pracht, dus derdehands,  overnemen van mijn zus voor zoon Ruud en later  dochter Inge.

Inderwagen
Op bovenstaande foto staat trouwens nog een ánder wiel, het brommertje van Henk staat  tegen de muur  voor het huis, z’n  “buikschuiver” had toen al plaats moeten maken voor iets dat meer bij z’n “papa-status” paste. toegift voor de mannen die het volgehouden hebben ja!
Er is ook veel veranderd in “de verankering” van de wat grotere baby in de kinderwagen, met de vroegere tuigjes  ontwikkelde kinderen soms Houdini-achtige  eigenschappen om zich eruit te wringen.

indewafn3
Genoeg gezwijmeld, de huidige kinderwagens met alle snufjes die het  ouders makkelijker maken zijn  natuurlijk  veel praktischer maar toch,  heel stiekem gun ik dat grut  zo’n prachtige “koets!

Advertenties

60 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  Jul 20, 2015 @ 13:05:55

  Jaja, nu komen we ergens….:) Nou ja, niet met die kinderwagens, dat zegt mij niet zo veel. We hadden een gele weet ik nog, maar ja, jaren zeventig, dan was dat zo. Maar die auto’s….. Zo’n Opel Olympia P5 mochten we nog eens lenen van een collega van mijn schoonvader. Vakantie naar Callandsoog. Het ding gaf niets als ellende. Nokkenastandwiel stuk, naar de garage, kosten voor ons, onderweg uitlaat doormidden, naar de garage…kosten voor de eigenaar. Die van niets wist en volhield dat de auto echt nog was nagekeken door de garage. Tja, toen hij weg reed vermoedelijk…..

  Beantwoorden

 2. J@n.
  Jul 20, 2015 @ 12:00:22

  Nee hoor, laat maar! 😉

  Beantwoorden

 3. cornma
  Jul 16, 2015 @ 11:18:30

  Leuk log met al die nostalgische wielen. We waren gisteren toevallig bij Baby Planet en daar stonden me toch een paar prachtige kinderwagens. En ja, welk merk ook, ze zijn belachelijk duur.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 16, 2015 @ 16:28:48

   Ja tegenwoordig is álles duur op babygebied, het is ook allemaal even luxe!
   Ik kocht destijds een ledikantje, van een oud opgeknapt kastje werd een comode gemaakt en de wieg was een tweedehandsje dat ik zelf opnieuw bekleedt heb.
   Er was geen sprake van een echte kinderkamer omdat alles op onze slaapkamer moest staan.We waren al blij dát we een aparte slaapkamer hadden.

   Beantwoorden

 4. Hartelijke Hot Hulk
  Jul 15, 2015 @ 20:55:09

  Dat Opeltje is vermoedelijk van mij?
  Mijn achternaam staat op het kenteken.

  Beantwoorden

 5. depetvantruus
  Jul 15, 2015 @ 16:57:23

  Inderdaad een gezellig nostalgisch log, Rietepietz. 🙂
  En om naar te kijken vind ik die oude auto’s best leuk.
  Enne, lang leve de scanner. 😉

  Beantwoorden

 6. Corja
  Jul 15, 2015 @ 11:21:19

  Leuk dit! Wat je zegt, de techniek is in vele gevallen verbeterd, maar o, wat roepen deze foto’s nostalgische gevoelens op!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 15, 2015 @ 14:41:09

   Ja er is véél veranderd, ik zeg het vaak als ik met kleindochter Jennifer en haar grut op stap ben, wat hebben wij in sommige dingen moeten afzien. De wagens zijn nu voor iedere optie geschikt te maken voor meerdere kinderen óók nog.
   Toch vraag ik me af of die kleintjes niet veel beweging te kort komen, ze zitten nu immers veel in schouder en been riemen vast in buggies, in fietsbankjes,in maxi-cosy en noem maar op.
   De armpjes en beentje kunnen nog bewegen maar de romp zit op 4 plaatsen vast en is dus onbeweeglijk.
   Oeps…dit is weer zo’n logje waar ik in de reacties makkelijk 5 nieuwe onderwerpen zou kunnen vinden en ze ook bijna schrijf in tegenreacties.
   Ik moet ineens denken aan jouw suggestie om logjes te bundelen, ik zei al dát ik er eens naar gekeken had maar herinner me nú waarop ik pas écht moest afhaken, mijn logjes zijn zonder de reacties gewoon niét compleet.

   Beantwoorden

 7. John
  Jul 15, 2015 @ 09:38:35

  Volgens mij reden er in Nederland ook niet echt veel van dit soort wagens rond uit ’50 begin ’60 maar ik kan het mis hebben. Ik was er toen helemaal nog niet namelijk 🙂
  Je hebt wel een par mooie exemplaren weten vast te leggen. En een leuke afsluiter ook nog.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 15, 2015 @ 14:26:41

   Begin jaren 50 zat ik als kind nog wel eens voor het raam om de auto’s te tellen die langs reden over de brede laan waar ik toen woonde, begin jaren 60 was dat toch al heel anders. Maar je hebt gelijk dat “Amerikanen” als Cadillacs e.d. auto’s natuurlijk nauwelijks hier voorkwamen Maar de Plymouth en zeker de Opel en VW kever kwamen toen al vrij veel voor en daarna ging het hard. Mijn zwager had inderdaad een Opel van dit type rond 1960 een andere zwager had een “lelijke eend” . Henk had samen met een vriend een oude VW volkswagen toen ik hem leerde kennen in 1959 . Maar eer gewone gezinnetjes auto gingen rijden was je toch weer 10 jaar verder.
   Wij hadden zelf rond eind jaren 60 onze eerste derde hand auto, een afdankertje van Henk z’n vader, een DAF. Maar al met al is het toch vrij snel gegaan dat autobezit.

   Beantwoorden

 8. hanscke
  Jul 14, 2015 @ 22:09:49

  wat een leuk blogje, ik heb genoten! Mijn vader had een drieversnellings opel, van een iets latere tijd. Als achtjarige heb ik nog een petticoat gehad, zere bovenbenen van de stijfsel, maar toen ik 13 was kwamen de “hemdjurken” in de mode. Nog weer wat later, toen ik 16 was de princessenlijn….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 15, 2015 @ 14:31:28

   Het zijn inderdaad de jaren geweest van grote en snelle veranderingen. Van de rock and roll met de petticoats in korte tijd door naar het Beatle tijdperk gevold door flower power enz. maar de grootste omslag lag toch in de jaren 50/60. Ik vond het een geweldige tijd al dachten mijn ouders toch iets genuanceerder over;-)

   Beantwoorden

 9. powerpointgreetje
  Jul 14, 2015 @ 21:16:01

  prachtige nostalgische foto’s, zo’n Opel heeft mijn vader ook gehad, vond hem toen zo mooi dat ik hem wel als trouwauto voor wilde gebruiken…..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 14, 2015 @ 21:51:14

   Ik heb ook vaak in die stationcar van m’n zwager meegereden, in die tijd hadden “gewone werkmensen” nog geen auto. Hij had een winkel en de auto nodig om bestellingen te rijden.

   Beantwoorden

 10. Mrs. T.
  Jul 14, 2015 @ 20:01:53

  Wat een mooie foto’s uit dat fotoalbum.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 14, 2015 @ 20:16:44

   Enige jaren geleden heb ik de kinderen hun eigen albums meegegeven en dus had ik ze zélf niet meer, Maar gelukkig heeft Inge ze even voor me gescand, je begrijpt, ze krijgt natuurlijk nog méér werk want het is zo goed gelukt!

   Beantwoorden

 11. IngridMoorenBlogs
  Jul 14, 2015 @ 17:46:04

  Geweldig en wat lijkt Levi op oma!

  Beantwoorden

 12. Kakel
  Jul 14, 2015 @ 14:52:45

  Wat een leuke markt! En dat zoveel mensen er echt “helemaal voor gegaan” zijn. Die auto’s…juweeltjes zijn het, terwijl ik toch weinig met auto’s heb. Als ze maar rijden van A naar B ben ik al tevree. (Poeh, poeh, ik kan ook eens rijmen:-) )
  Jouw zwart/wit foto’s mogen er ook zéker zijn, Riet, ongeacht uit wiens album ze komen!
  Luxe is niet altijd een vooruitgang voor het uiterlijk, zullen we maar zeggen.
  Lieve groet, ook voor Marion.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 14, 2015 @ 16:21:46

   Het was een écht leuk feest, de auto’s zijn voor mij ook minder interessant dan de kinderwagens en de petticoats natuurlijk! Omdat er ook een grote dansgroep was, stuk voor stuk in rock and roll stijl gekleed had dat echt het “terug in de tijd” effect.
   Ik kreeg écht even heimwee “naar toen”!

   Beantwoorden

 13. Marion Schütte-de Brabander
  Jul 14, 2015 @ 09:27:05

  Heb bij onze derde zoon ook zo ’n hoge wagen, tweede hands , kunnen kopen, was er best trots op.
  Leuk zo’n dagje naar de oude tijd te kijken.
  XXX

  Beantwoorden

 14. Leidse Glibber
  Jul 14, 2015 @ 00:16:59

  Leuk zo’n 50 en 60 tiger jaren dag. En ja wat een mooie baby’s waren wij vroeger he 🙂

  Beantwoorden

 15. gewoonanneke
  Jul 14, 2015 @ 00:16:44

  O wat leuk, ja ik had niet zo’n oude maar ook wel een grote kinderwagen in verhouding wat je nu ziet. Ja ze zijn nu wel wat makkelijker om mee te nemen natuurlijk. En die petticoats, ja jeetje die heb ik ook nog gedragen haha…..Leuk zo’n nostalgisch blog. Ja die auto’s heb ik niet zoveel mee zeker niet met die Amerikaanse bakken afschuwelijk vind ik ze.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 14, 2015 @ 09:15:50

   Er liepen op die markt heel veel mensen nostalgisch gekleed, heel leuk en de petticoats waren er ook te koop. Zó leuk dat de dames( zelfs die met een maatje meer) “ineens weer taille hebben! Voor zo’n grote “sleekinderwagen”had je natuurlijk wél de ruimte nodig.

   Beantwoorden

 16. RenéSmurf
  Jul 13, 2015 @ 23:52:33

  Ach, wat leuk zeg, vol nostalgie, lekker terug in de tijd, en daarna weer naar de gemakken van nu! Mijn nichtjes hebben overigens in dezelfde kinderwagen gelegen als ik, echte jaren 70 degelijkheid.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 14, 2015 @ 09:13:05

   Dat is grappig, maar inderdaad, echt verslijten doe je een kinderwagen natuurlijk niet. Die van mij was dus óók al voor 4 kinderen gebruikt eer hij in mijn bezit kwam , toen die twee van mij en dáárna is hij weer naar een ander gezin gegaan.

   Beantwoorden

 17. datzalwel
  Jul 13, 2015 @ 22:31:50

  Elk jaar is hier een oude auto dag, voor mij één keer leuk voor de meeste mannen mag het wel wat vaker. Die oude kinderwagens, ik zwijmel er nog van. Die van nu zijn natuurlijk duizend keer praktischer maar wat voelde ik me trots achter zo’n slee. Mede natuurlijk door de inhoud :-). Ik vind ze toch nog steeds ook duizend keer mooier en zou nu een heel domme keuze maken als het zou moeten en toch voor de oude versie gaan.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 14, 2015 @ 09:09:44

   Helemaal mijn idee, ik heb ook niet alle auto’s op de foto gezet maar voor “de liefhebber”is zo’n dag natuurlijk een feestje.
   Herkenbaar hoor de trots achter zo’n “slee van een kinderwagen”, dat had ik ook en liep echt kilometers , vooral met de eerste in de wagen. Daarna werd het iets ingewikkelder om ver weg te gaan. Je had toen nog niet van die handige plankjes die je aan wagen kon klikken waarop het oudste kind kon staan als hij/zij moe werd. Dát zijn de mooie toevoegingen van nu.
   Ik ben bang dat ik nét zo onverstandig zou kiezen als jij;-)

   Beantwoorden

 18. Marja
  Jul 13, 2015 @ 21:59:56

  Geweldige foto’s. Vooral die van jouw kinderwagen met de kleine worstelaar. Ik zal eens gaan zoeken naar onze kiekjes van kinderwagens.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 13, 2015 @ 22:10:45

   Ik bleek er helaas geen te hebben waar de wagen helemaal op staat, je kent het wel, met grote én wat kleinere wielen aan de achterkant. Jij had vast ook een mooie kinderwagen, ben benieuwd!

   Beantwoorden

 19. Regenboogvlinder
  Jul 13, 2015 @ 21:28:23

  Oh die oude auto’s hebben toch wat hoor! ‘Man’ had ook een oldtimer, gekregen voor zijn 60e verjaardag van onze dochter. Een Ford Capri uit 1976. Ik heb hem een aantal weken geleden verkocht..
  En die kinderwagens, geweldig! Ik had een moderne, een oranje zelfs, was 1973.
  Maar zelf heb ik in zo’n grote gelegen met van die grote wielen 😉 Leuke plaatjes Riet!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 13, 2015 @ 21:53:32

   Met oude auto’s heb ik eigenlijk niet zoveel, best wel leuk om te zien maar ik word er niet “hebberig” van.. Ze waren hartstikke oncomfortabel vergeleken bij de huidige autos’!
   Ik liep al 10 jaar eerder achter de kinderwagen, oranje was toen nog niet ‘ïn” 😉

   Beantwoorden

 20. Tessa | 52druppels.nl
  Jul 13, 2015 @ 20:59:53

  ah gaaf die oude foto’s! en dat groene busje, die wil ik ook!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 13, 2015 @ 21:48:23

   Nééheee, het zijn nieuwe foto’s van óude auto’s en kinderwagens;-)
   Zelfs de foto’s van de witte kinderwagen met dochter Inge als baby zijn niéuwe foto’s …..gemaakt van de oude foto’s in haar babyalbum, ik moet ook óveral op letten anders klopt het weer niet allemaal;-)

   Beantwoorden

 21. Desire
  Jul 13, 2015 @ 20:48:25

  Een heerlijk nostalgisch logje, hiermee heb je niemand in de wielen gereden 🙂

  Beantwoorden

 22. Zus
  Jul 13, 2015 @ 20:41:15

  Wat voel ik me nu rijk, want 56 jaar geleden had ik ook zo’n Koelsra kinderwagen. Zwart met wit. Ik heb nooit beseft dat het ding zo duur was. Kreeg hem van mijn ouders bij de geboorte van de oudste. Mocht hem van te voren mee uit gaan zoeken. Zocht de mooiste uit, in mijn ogen dan! 10 Jaar en 3 baby’s later heb ik hem aan een Turks gezinnetje gegeven die niet eens een bedje hadden voor de baby, want ik kon hem aan de straatstenen niet (verkopen) kwijt. Och, misschien nog een goed werk gedaan.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 13, 2015 @ 20:54:13

   Wat wáren ze mooi hé, maar in die jaren waren er ook al veel mensen die er weinig aan hadden. Wanneer je inwoonde ,kamers met ge bruik van keuken en wc was heel gewoon in die tijd, had je er geen ruimte voor. Wij hadden een zolderetage boven de eigenaar van een garage en mochten dáár de kinderwagen “stallen”. Op de foto’s woonden we pas in een “ëigen huis”., een benedenhuis waar ik de wagen gelukkig ook in de gang kon laten staan.
   Maar wat liép je makkelijk achter die grote wagen hé, heel ánders dan een rollator maar wel nét zo makkelijk XXX

   Beantwoorden

   • Zus
    Jul 13, 2015 @ 23:10:49

    Nou je het zegt wij hadden ook een etage ,wel een piepklein keukentje maar idd gezamelijk gebruik van WC.We woonden in bij de grootouders van mijn vriendin,Maar aan de overkant woonden mijn ouders en daar mocht de wagen in de hal. Heeft gelukkig maar, alles bij elkaar, anderhalf jaar geduurd. toen verhuisden we naar een echt huis voor ons alleen. met een tuin voor en achter Waar de wagen met de baby heerlijk in de zon konden staan met een gordijntje tegen de muggen erover. Ik was wel trots als we gingen rijden. Later gingen we naar een flat en kon ik de wagen niet meenemen . Maar hij had zijn dienst gedaan. XXX

    Beantwoorden

 23. Spontanity
  Jul 13, 2015 @ 19:53:25

  Lijkt me een gezellige bedoening daar in Zoetermeer!
  Jaarlijks terugkerend iets?
  Ik heb ook in zo’n soort bakkie gelegen 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 13, 2015 @ 20:13:11

   Volgens mij is het inderdaad een jaarlijks terugkerend feest! Het was érg gezellig en natuurlijk geweldig weer ervoor.
   Er waren ook allerlei bandjes en er werd , uiteraard in stijl, gedanst!
   Die wagens waren in die tijd ieders wens en natuurlijk worden de kindjes er alleen móóier in;-)

   Beantwoorden

 24. Suskeblogt
  Jul 13, 2015 @ 19:09:09

  leuk deze oude kinderwagens, als je dat vergelijkt hoe babies nu vervoerd worden. Een wereld van verschil zeg maar.

  Beantwoorden

 25. Melody
  Jul 13, 2015 @ 18:53:19

  Ik zag het begin van je logje…. en werd gelijk nieuwsgierig… en toen ik de kinderwagens zag, nog zonder een letter gelezen te hebben, schoot de gedachte ‘ jeetje wat heb ik lang gezocht naar een Koelstra’… door mijn hoofd en ja wel jij benoemt het ook nog. En dat zo’n 20 jaar nadat jij er achter ‘moest’ gaan lopen. Ook in 1984 bestonden ze nog wel maar waren ze onbetaalbaar. Was wel een prachtige tijd dat jaar!

  Wat een prachtig log verder ik heb ook genoten van de foto’s al herinnert het me ook aan de foto’s die ik kwijt ben geraakt bij een pc-scrash een paar jaar geleden van een optocht met allemaal dit soort auto’s.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Jul 13, 2015 @ 18:58:30

   Koelstra wagens bestaan nog steeds, maar inderdaad nog stééds afschuwelijk duur. En ook wel onpraktisch in de huidige maatschappij. Behalve natuurlijk als je op landgoed woont waar je dan héérlijk kunt wandelen met je “luxerij” .
   Ik moer er ook vaker aan denken om foto’s op de externe schijf te zetten, moet je toch niet aan dénken alles kwijt te raken bij een computer crash!

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: