uit ben je…!

De  kreet in de titel heeft meestal een  negatieve klank, dan leg je de nadruk op het woordje  “ben”! Maar in dit geval leg ik de nadruk op het woordje “uit” want inderdaad, we zijn uit geweest naar het theater. Met Kerstmis kregen we kaartjes voor een voorstelling op 5 maart van de  groep “Percossa” die ons nog volkomen onbekend was op dat moment.
Nou wéét dochterlief wel dat er maar weinig voorstellingen zijn waar we de deur voor uit willen. Dat was vroeger een voorstelling van Mini & Maxi, het “Groot niet te vermijden”kreeg én  krijgt ons óók de deur uit evenals “de bleu man group” .

Allemaal groepen die zonder meer heel muzikaal en/of ritmisch bezig zijn maar óók allemaal kans zien met een behoorlijke portie vindingrijkheid een zak humor over je uit te storten. Volgens dochterlief past ook Percossa in dat plaatje en daar twijfel ik dan geen secónde aan!
Zodra duidelijk was dat op 5 maart ook Sebastian in Nederland zou zijn was  het snel beslist, die nemen we mee als er nog een kaartje bij te versieren is, uiteindelijk is hij ons méést muzikale  kleinkind dat geen seconde stil kan zitten als er muziek te horen is. voorst. Gelukkig konden we aan nóg een kaartje komen, en Sebastian had erop gerekend bij het pakken van z’n koffer. Hij zou die nacht ook bij ons slapen en kwam “als heer vermomd” uit de logeerkamer te voorschijn. Dan stel je je natuurlijk even netjes aan elkaar voor! Hoewel we door de kaartjesruil genoegen moesten nemen met plaatsen wat meer  achter in de zaal dan we eerst hadden kunnen we het prima zien. En Inge had hélemaal gelijk, we geniéten van de voorstelling!

Het grappige is dat óók Sebastian geniet, er is geen sprake van een cultuur of generatiekloof, we liggen dubbel van het lachen om dezelfde dingen en zijn onder de indruk van dezelfde dingen en ach, wat is nou een dikke zestig jaar leeftijdverschil….bijna niets toch?
Het enige puntje van kritiek zóu kunnen zijn dat de voorstelling maar anderhalf uur duurt maar in ons geval is dat een pre, wij zijn geen nachtbrakers meer en hebben evengoed voor drie uur genoten. De uitvoerende artiesten staan dan  in de hal nog hun DVD ’s te signeren en natuurlijk krijgt Sebastian een DVD. Hij krijgt ook de belofte van één van de heren dat één mailtje voldoende is om gratis een ándere  DVD toegezonden te krijgen wanneer de gekochte DVD in Amerika niet werkt, niemand kon n.l. vertellen of hij regiovrij is…. maar daar komen ze  wel uit! voorst.1

52 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  Mrt 22, 2015 @ 14:40:18

  Ken de groep niet. Wel dat Groot Niet te Vermijden (Dans- en Showorkest) van vroeger. Veel heen geweest, maar wij liepen tot sowieso heel wat voorstellingen af. Doen we niet meer. Te duur en alleen al voor parkeren betaal je echt een vermogen. Is niet meer de doen. Gelukkig zijn er DVD’s en het internet waar je ongeveer alles tegenwoordig kunt downloaden….regiovrij…dat ook nog…:)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 22, 2015 @ 17:00:20

   Wij gaan niet heel vaak en eigenlijk het liefst “dicht bij huis. De Rijswijkse schouwburg is voor ons aan te lopen. Maar veel theaters in de regio zijn goed met OV te bereiken want in parkeerellende heb ik ook geen zin.

   Beantwoorden

 2. gewoonanneke
  Mrt 22, 2015 @ 00:15:15

  Wat leuk en wat zie ie er chique uit je kleinzoon haha. Goeie service dat hij een nieuwe DVD kan krijgen. Ik had er nog nooit van gehoord van die groep.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 22, 2015 @ 10:27:08

   Ja dat is aardig van ze, blijft altijd een probleem om een DVD voor de USA geschikt te vinden.
   Ik dácht dat ik ook nog nooit van de groep gehoord had maar dat bleek niet waar te zijn.kijk maar bij de reactie van Mrs T. , had ik het toch niet op “mijn harde schijf”opgeslagen;-)

   Beantwoorden

 3. Petr@
  Mrt 20, 2015 @ 09:57:08

  Wat leuk om dat met z’n drietjes te doen!
  Het filmpje ziet er ook heel leuk uit, kan me voorstellen dat jullie genoten hebben.
  Jullie zien er alle drie uit om door een ringetje te halen!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 20, 2015 @ 14:20:24

   Het was écht een cadeautje dat hij mee kon, normaal kan dat natuurlijk nóóit omdat hij veel te ver weg woont!
   Het ging Henk te ver om zich in het pak te hijsen, is best wel jammer want het staat hem zo goed. Maar voor het plezier was het gelukkig niet nodig, dat was er tóch wel!

   Beantwoorden

 4. hanscke
  Mrt 19, 2015 @ 22:17:02

  sorry, kleinmin moet kleinkind zijn natuurlijkl

  Beantwoorden

 5. hanscke
  Mrt 19, 2015 @ 22:16:07

  Als het in het genre van het groot niet te vermijden ligt, dan houd ik mij aanbevolen.
  Leuk he met kleinmin naar het theater.

  Beantwoorden

 6. Suskeblogt
  Mrt 19, 2015 @ 20:26:46

  Leeftijdverschil is geen hindernis meer zoals dat vroeger was. Men is zo oud als men zich voelt; Dus geniet maar lang samen met de jongen.

  Beantwoorden

 7. minoesjka2
  Mrt 19, 2015 @ 19:26:56

  OOk ik had nog nooit van ze gehoord, maar ik kan me voorstellen, als het filmpje zo zie, dat jullie genoten hebben.
  Het mooiste vind ik dat je schrijft wat je kleinzoon, zoveel jonger, net zo genoten heeft. Tja, Riet, muziek is en blijft een internationale taal, net als humor, daar zijn geen grenzen voor, ook niet van leeftijd. Heerlijk toch !!

  Beantwoorden

 8. Desire
  Mrt 19, 2015 @ 19:20:10

  Klinkt heel goed, overweldigend zelfs! En wat leuk dat kleinzoon op chique meeging 🙂

  Beantwoorden

 9. Mrs. T.
  Mrt 19, 2015 @ 18:29:18

  Jaaaaa, Percossa is geweldig! http://www.triltaal.nl/2013/11/09/percossa/ En kijk maar ‘ns naar je eigen reactie.
  Ik ga in mei weer.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 19, 2015 @ 18:52:33

   Whahaha, ik heb de náám dus duidelijk niet opgeslagen. Gelukkig had dochterlief de oogjes niet in de zak en toen ze via internet een filmpje zag dacht ze metéén “dat is wat voor pa en ma! ” en kocht meteen de kaartjes voor de voorstelling bij ons “om de hoek”
   Hun huidige voorstelling staat helemaal in het teken van ” kleine kinderen” met alles dat je daarbij kunt bedenken , dit omdat de heren allemaal vader zijn , je wilt niet wéten ( ja juist wél natuurlijk) wat de heren met een buggy kunnen;-)
   Nou ja je begrijpt…. wij houden ze nú in de gaten en zijn “fan’!

   P.S. De DVD die we voor Sebastian kochten was de voorstelling die jij gezien hebt, en natuurlijk hebben wij even een kopie gemaakt om hier te houden.

   Beantwoorden

 10. datzalwel
  Mrt 19, 2015 @ 18:17:19

  Wat een fijne avond, en toch leuk dat uitgaan in het nette pak. Het geeft toch een extra tintje aan zo’n avond.

  Beantwoorden

 11. ♫ Mel☺dy ♫
  Mrt 19, 2015 @ 14:43:22

  Geweldig hè

  Wat fijn dat jullie er zo van genoten hebben….. en ja de overigen die jij noemt, eveneens toppers van de hoogste plank op ritmische hoogte.

  Beantwoorden

 12. kakel
  Mrt 19, 2015 @ 14:27:39

  Ik had er ook nog nooit van gehoord. Maar dankzij jou nu wel. Toch helemaal te gek om daar met je kleinzoon naar toe te gaan en dat hij het nog leuk vindt ook!
  Dit vergeet hij net zo min als jullie!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 19, 2015 @ 16:56:24

   Wij zéker niet, Sebastian is wel gewend om heel regelmatig naar allerlei muziekvoorstellingen te gaan. Maar het is onwijs leuk dat we met zón groot leeftijdverschil van dezelfde voorstelling kunnen genieten. Dat is inderdaad best heel bijzonder.

   Beantwoorden

 13. Regenboogvlinder
  Mrt 19, 2015 @ 13:30:41

  Wat een leuk plaatje zeg! Dus jullie hebben dubbel genoten, van Sebastian en van de groep! Heerlijk! Ik houd ook wel van mannen in kostuum hoor, ze stralen vaak meer zekerheid uit, vind ik leuk!
  Ik ga vanavond met dochter naar Schouwburg Amstelveen voor een show van de 3JS! Zin in!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 19, 2015 @ 16:53:43

   Ja leuk hé, ik zie Henk ook het liefst in een kostuum maar helaas….. daar is hij nauwelijks nog in te praten. Jammer want het staat hem zo goed.
   Wij gaan zelden uit, ik vind het niet prettig dat je in veel gevallen de artiesten amper kunt horen omdat iedereen mee zit te zingen en als je pech hebt wordt je ook nog met bier besproeid. Maar heel veel mensen vinden dat leuk en doen graag mee, ieder z’n uitje toch?

   Beantwoorden

 14. cornma
  Mrt 19, 2015 @ 11:45:57

  Wow, klinkt als een zeer geslaagd uitje. Zo leuk, als kinderen ook zo kunnen genieten van muziek, welk genre dan ook.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 19, 2015 @ 16:49:24

   Sebastian is héél breed georiënteerd wat muziek betreft, van klassiek tot jazz . Hij speelt zélf piano en trompet en is één bonk ritme, Sebastian kán gewoon niet zonder muziek.

   Beantwoorden

 15. John
  Mrt 19, 2015 @ 10:30:11

  Het grappige aan 60 jaar is dat het in het begin een hele tijd lijkt te duren voor je zelfs nog maar bij de 20 bent, maar dat in het geheel gezien 60 jaren in een zucht voorbij zijn.
  Fijn dat jullie allemaal hebben genoten. 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 19, 2015 @ 16:46:27

   Klopt helemaal, het is bijna niet voor te stellen dat Henk al akelig richting 80 loopt.
   Maar de ruim 60 jaar verschil vallen gelukkig helemaal weg als iedereen het naar z’n zin heeft met muziek én humor. Gaat wél een ander verhaal worden als hij ons mee zou willen slepen naar één van de tegenwoordig zo beroemde DJ’s…. daar snappen we dan toch de lol niet helemaal van;-)

   Beantwoorden

 16. Marion
  Mrt 19, 2015 @ 09:43:25

  Jullie hebben weer genoten en als extraatje je kleinzoon er bij, kon niet meer stuk.
  XXX

  Beantwoorden

 17. Harrij Smit
  Mrt 19, 2015 @ 09:37:56

  Nooit van gehoord, maar ik denk dat de groep voor jullie minder belangrijk was dan het eens heerlijk samen op stap gaan met jullie Heer Van Stand.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 19, 2015 @ 09:54:02

   Nou Sebastian was een erg leuke toevoeging, maar ook zonder hem zouden we hiervan genoten hebben. We zijn altijd blij als we weer eens iets ontdekken dat de moeite waard is om de deur voor uit te gaan.
   Bekende groepen kunnen optredend meestal niet waarmaken wat ze op de CD of DVD verkopen, en dan blijf ik zitten wachten “tot het goed wordt” en me ergeren aan de mensen die mee gaan zitten zingen zoals tegenwoordig normaal schijnt te zijn, en dáár betaal ik de meestal pittige intree prijzen toch niet voor.

   Beantwoorden

 18. lisoverseks
  Mrt 19, 2015 @ 05:01:05

  Een pak op zijn tijd. Helemaal top. Kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!

  Beantwoorden

 19. beaunino
  Mrt 19, 2015 @ 00:04:18

  Wat leuk om met hem te gaan. Dat vergeet hij nooit meer hoor. Wat zijn het dan ineens knappe heertjes hè, met zo’n pak aan. Staat hem goed hoor, leuke knul.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 19, 2015 @ 09:48:57

   Amerika “kleed zich”van jong tot oud voor een uitje, Op een schoolfeest gebeurt gaan de heren,zo jong als ze zijn’in het pak. Heeft wel iets toch vergeleken met de spijkerbroeken met gaten die hier op feestje redelijk normaal zijn;-)

   Beantwoorden

 20. gewoonhanny
  Mrt 18, 2015 @ 23:26:47

  Je dochter had het dus goed uitgezocht voor jullie. Leuk dat je kleinzoon ook mee kon. Want van muziek kunnen zowel jong als oud genieten. Ook samen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 19, 2015 @ 09:46:39

   Onze dochter weet inderdaad precies wat we wel of niet leuk vinden.
   Muziek is universeel in z’n beleving en dit soort voorstellingen heeft ook meestal weinig tekst dus geen taalbelemmering , weer een voordeel.

   Beantwoorden

 21. Renesmurf
  Mrt 18, 2015 @ 22:18:39

  Heel veel dingen hebben niks met leeftijd te maken, maar alles met liefde en gevoel. Zoals gevoel voor gezelligheid en humor en zo. En lekker genieten. De één van het uitvoeren, de ander van het tot zich nemen.

  Beantwoorden

 22. Leidse Glibber
  Mrt 18, 2015 @ 22:14:33

  Ik ken ze niet maar geweldig toch dat jong en (ietsje ) oud er van kan genieten.

  Beantwoorden

 23. Marja
  Mrt 18, 2015 @ 21:54:09

  Ik had er nog nooit van gehoord. Ze schijnen ook voor scholen op te treden, zag ik. Gaaf om zoiets samen met je kleinzoon te kunnen beleven. Heel apart.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 18, 2015 @ 22:00:51

   Wij hadden er ook nog nooit van gehoord, het zijn leuke kerels die zich behoorlijk in het zweet werken.. We hebben ervan genoten.
   Ze werken inderdaad ook met kinderen en doen dat zó leuk dat het ook voor volwassenen erg leuk is. Ik verheug me erop dat ook Mini & Maxi weer plannen maken voor een voorstelling, daar wil ik zéker heen.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: