“waar het hart….

……..van vol is,  loopt de mond van over” zei m’n moeder vroeger altijd als ik maar door bleef ratelen wanneer ik iets bijzonders had meegemaakt!
Daar is eigenlijk niet zo veel in veranderd…. , voelen jullie de bui al hangen?
Nóg meer “knusse familie verhalen” omdat ik nog niet helemaal afgekickt ben van het gezellige familieweekje, maar ook omdat m’n blog voor mezelf toch een soort dagboekfunctie heeft.

Maar ik ga proberen er toch  ook wat andere informatie in te stoppen  dankzij  Ruud die  minstens 6 kwartier in een uur kan praten  én heel zinnige dingen kan zeggen .
Zo verbaasde hij zich maar weer eens dat Nederlanders hem vaak vragen  hoe het nou is om als Nederlander  in dat land te wonen waar de criminaliteit zó overheerst.

Ruud woont in de staat Massachusetts, één van de kleinere staten in de USA die ongeveer 3/4 de oppervlakte van Nederland heeft. Het is een relatief welvarende staat, met veel natuur en weinig criminaliteit. Om het met Ruud z’n woorden te zeggen; “één van de eerste dingen die ik er overboord kon gooien was het altijd nauwkeurig afsluiten van het huis” .

Vergelijken en kiezen wil Ruud niet, zowel hier  als daar zijn sommige dingen beter, en sommige dingen slechter “‘en daar moet je het mee doen”, je leeft dáár dus houd je je aan de regels die dáár gelden….  is zijn opinie (goh, van wie hééft hij  het) en zeuren heeft weinig nut.

En dus gaat Sebastian in de lange zomervakantie een aantal weken naar div. vakantiekampen omdat beide ouders (meer dan) full-time werken en maar twee weken vakantie hebben.
Daardoor zijn gezinsbezigheden véél beperkter dan hier in Nederland, zéker vergeleken met toen Ruud hier zelf opgroeide met zus Inge.

Wat dát betreft hebben we dus ons best gedaan in die éne week. Met oma, opa en tante Inge het zwembad is, is écht anders dan een half uurtje zwemles.  Niet dat ik  érg dapper ben  waar het de glijbaan betreft…..
Hoogteverschillen overbruggen lijkt in mijn ogen al snel met ernstige  G krachten van doen te hebben  en de  welbekende substantie in zeven kleuren in de zwembroek moet je niet  willen.
Inge wil op mijn verzoek de camera wel meenemen  de glijbaan af, en wat blijkt…. die 7 kleuren zijn in de afgesloten glijbaan gewoon vaste prik voor iedereen … kijk zelf!

Volgens Ruud was Sebastian al véél te groot voor ” de indoorspeelplaats”,  een soort ballenbak maar dan ánders!
Maar natuurlijk amuseert  Sebastian zich gewéldig als hij met Levi  (als alibi) met  kleindochter Jennifer  en Inge daar een uurtje mag spelen. Levi en Sebastian  voelen elkaar feilloos aan,  Levi kan al héél snel iets roepen dat op ” basaan”  lijkt en dat dóet hij dan ook veelvuldig.
Ook bij een etentje bij ‘levi thuis” spelen ze leuk samen…. Sebastian, thuis altijd het kleine broertje, geniet van het feit dat hij nú een soort grote broer mag zijn!
Tjongejonge ……  nóg  een filmpje ter illustratie….. ik krijg bijna medelijden met de lezers hier…..ja ja… ja…. ik stop, beloofd!

Advertenties

42 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. roadlaura1969
  Mrt 12, 2015 @ 17:21:53

  Wat enig en vooral dat je jouw ook echt ziet genieten in het water. De trots spat ervan af en wonderbaarlijk geen spat op de camera !

  In het Laatste filmpje is de knuffel echt aandoenlijk tussen die 2 😉

  Beantwoorden

 2. Petr@
  Mrt 12, 2015 @ 09:44:33

  Wat leuk die kleurenglijbaan! En lekker rustig in het zwembad, jullie hadden de ruimte!
  Hele leuke filmpjes, om te koesteren!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 12, 2015 @ 17:17:38

   Toen sebastian hier was was nét de voorjaarsvakantie afgelopen, vandaar dat het zo heerlijk rustig was in het zwembad. Het is ook nog eens een 50 mtr.bad dus we hadden écht de ruimte!

   Beantwoorden

 3. John
  Mrt 11, 2015 @ 12:25:30

  Hier hoeven wij ook niet alles nauwkeurig af te sluiten maar in het plukseizoen als de arbeiders hierheen trekken doen we het wel. Je weet tenslotte maar nooit, maar er gebeurt hier eigenlijk nooit wat. Dus Ellesdiek en Massachusetts lijken een beetje op elkaar dus 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 11, 2015 @ 14:22:00

   het was heel lang dat in Nederland op het platteland alles nog zo gemoedelijk was, maar dat is ook al hier en daar aan het veranderen.Misschien wel onder invloed van de stadsmensen die naar dde mooie boerderijtjes trokken.

   Beantwoorden

 4. ♫ Mel☺dy ♫
  Mrt 11, 2015 @ 12:24:59

  goh wat een kort verhaaltje joh en maar 2 filmpjes….. beetje weinig maar oke ik moet het ermee doen *grinnik*

  Beantwoorden

 5. Harrij Smit
  Mrt 11, 2015 @ 11:00:12

  Je geniet met volle teugen, dat is duidelijk. Leuke filmpjes en fijn dat je die Amerikaantjes wat extra quality-time kan geven. Ze zullen het nog lang koesteren.

  Beantwoorden

 6. Leidse Glibber
  Mrt 11, 2015 @ 01:56:29

  Mooie filmpjes en dat je het gedurft hebt met je camera van die glijbaan af te gaan. petje af hoor.

  Beantwoorden

 7. powerpointgreetje
  Mrt 11, 2015 @ 00:41:38

  Erg leuk deze filmpjes, gaan nooit vervelen……..
  Trouwens, weer een mooi verslag van je.

  Beantwoorden

 8. datzalwel
  Mrt 10, 2015 @ 23:42:11

  Ja leuk is dat , de “oudste ” Levi vind het fijn om de jongste te zijn en de jongste “Sebastiaan ” is de grote! Ik denk dat als je percentgewijs gaat kijken Nederland crimineler is dan Amerika . Je hebt natuurlijk beruchte wijken maar hier ook. Logisch dat je nog wat verhalen kwijt kunt aan hun bezoek, het is me ook al niet wat!!!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 11, 2015 @ 14:13:00

   Ja zéker als je alleen de staat Massachusetts met Nederland vergelijkt zijn we hier slechter af. Maar in New York zijn natuurlijk wel héél slechte gebieden.
   Inderdaad héél leuk om de kinderen steeds weer in een andere rol te zien, de oudste of de jongste maakt natuurlijk een flink verschil in ‘hoe je je gedraagt” 😉
   Ja zo’n bezoek blijft altijd lang in m’n hpoofd rondspoken, ze zijn dan op de één of andere manier nog “wat dichterbij” dan anders.

   Beantwoorden

 9. gewoonhanny
  Mrt 10, 2015 @ 22:28:16

  Mooie filmpjes, om nog vaak te bekijken.
  Knap om die zeven kleuren te vangen onderweg. Best wel spannend dat de camera droog blijft tijdens de rit en aan het einde van de rit.
  Heerlijk dat die twee zo goed met elkaar kunnen spelen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 11, 2015 @ 14:07:50

   Dat gaat zeker gebeuren;-)
   Nou zó heldhaftig ben ik niet hoor, die eer komt dochter Inge toe ,dié nam de camera mee op de glijbaan. Ik wist helemaal niet van die kleuren daarbinnen,dat was dus nog een verrassing!

   Beantwoorden

 10. RenéSmurf
  Mrt 10, 2015 @ 22:09:42

  De verschillen tussen her en der zijn juist leuk. En hier is dit beter en daar is dat beter, en zo is er overal wel wat.
  En gezellig samen is altijd leuk natuurlijk.

  Beantwoorden

 11. kakel
  Mrt 10, 2015 @ 22:02:34

  Heerlijk filmpje. Zo’n glijbaan vind ik leuk, alleen slijt mijn badpak er zo van…
  Deze filmpjes zijn goud waard! Sebastiaan is een waterrat. Weet je zeker dat zijn moeder niet in bad bevallen is 😉
  Liefs Kakel

  Beantwoorden

 12. beaunino
  Mrt 10, 2015 @ 20:32:33

  Als jij geniet, genieten wij een beetje mee hoor. Het is je gegund! Geniet ervan.

  Beantwoorden

 13. Marion
  Mrt 10, 2015 @ 20:00:15

  Wat heerlijk om die twee zo samen te zien, je ziet ze genieten.
  XXX

  Beantwoorden

 14. J@n.
  Mrt 10, 2015 @ 17:58:28

  Goed bewaren die filmpjes, dan hebben ze later nog wat om na te dromen van die goeie ouwe tijd.

  Beantwoorden

 15. Marja
  Mrt 10, 2015 @ 17:46:40

  Heerlijk, heerlijk. Dit soort filmpjes zullen me nooit vervelen. Enig!

  Beantwoorden

 16. gewoonanneke
  Mrt 10, 2015 @ 17:41:11

  Leuke filmpjes hoor zo’n glijbaan zou niets voor mij zijn. En denk dat je ze nog wel eens zal bekijken. Wat leuk toch zo die jongens te zien spelen. Je kan er weer een tijdje op teren zo denk ik 😉

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: