Levi grijpt in 2

Ja daar héb je het weer, vergeet  m’n (over)grootje hélemaal om jullie te vertellen hoe ik m’n best gedaan het om een etentje “op te leuken”.
Het is een beetje druk in de familie en dat schijnt te komen doordat er familie  “over is”.
Nou ja, dat is altijd beter dan familie te kort komen zou ik zeggen maar snappen dóe ik het niet!
We gingen met (op één na) de héle familie “bij de chinees eten” en toen waren er juist  stoelen over , aan die lange 14 pers. tafel dus kwamen we eerder familie tekort dan dat we óver hadden.
Maar ik koos een plekje vanwaar af ik de hele tafel kon overzien, er moet iémand de boel in de gaten houden hé!

chin7
Ik had al snel door  dat er nóg  een jochie met nét zo’n kekke kuif als ik heb pál achter me zat.  Nadat ik hem gewaarschuwd had dat hij zich nérgens mee moest bemoeien heb ik geen last meer van hem gehad.

chin10
Thuis zijn mijn papa en mama bést wel tevreden met mijn tafelmanieren  maar dáár hoef ik pas in de kinderstoel wanneer het eten al op tafel staat…. dat ging hiér toch wel even anders en voor een iets meer dan 2 jarige wordt zo’n stoel dan een martelwerktuig, snap jij óók wel denk ik.
Maar daar weten jochies als ik wel raad mee……. ik neem gewoon een duik ónder de tafel ……

chin3
Hé, dat is leuk….. bij de familie die “over is” is ook een jongen die al véél groter is dan ik en dié heeft in de gaten dat ik onder de tafel door kruip. Ik wil wel een praatje met hem maken maar, hoewel hij véél meer kan praten dan ik versta ik er helemaal niéts van. Hij brabbelt maar wat… tsss, daar is hij toch al véél te groot voor! Maar ik dénk dat hij bedoelt dat hij dat óók wel eens deed toen hij klein was. Ik kruip verder en duik op bij m’n oom Maikel die me op schoot tilt…….

chin6
Ik luister even mee naar de sterke verhalen over vroeger, mijn oom was met zijn kleine zusje Anne vroeger wel eens in slaap gevallen onder de tafel in een restaurant…. wát een watjes! Ik blijf gewoon wakker tot we naar huis gaan hoor want ik heb vanmiddag geslapen. Maar het eten komt eraan dus ik kruip onder tafel weer terug om bij mama en tante Anne op te duiken…… volgens mij hebben ze niéts in de gaten.

chin2
Nee hoor, dat is helemaal niet gek zo onder de tafel door, ik ben nét op tijd om te zien dat m’n kleine zusje gewoon bóven tafel van de één naar de ander gaat….. nee dát is normaal zeg!

chin5
Ze mag ook even op schoot bij Sebastian, dat is die grote jongen  daar let oma wel op zie ik dus dan kan ik zelf even eten…..

chin8
Best wel lastig eten hoor al dat kleine spul, bijna geen doén om het op je lepel te krijgen en  oéps….  ja ik wéét het, er  vált wel eens iets naast m’n bord, gelukkig heb ik niet zo’n mooi wit kleedje dus maak ik geen kleedje vies.

chin9
Met m’n servet lukt dat niet helemaal maar volgens mij ziet niemand dat gelukkig!

chin11
En uiteindelijk is wat mijn oma met een servet doet óók niet helemaal volgens de regels, zeg nou zélf!

chin4
Tja….. ik kan nog úren doorvertellen hoor  maar ik heb nu weer andere dingen te doen…. de groetjes van jullie eigen “reporter Levi”

Advertenties

60 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Regenboogvlinder
  Mrt 03, 2015 @ 20:29:47

  Nou Levi, je bent een slim ventje en je hebt de boel goed geregeld bij die chinees. Iedereen netjes aan tafel, ze dúrfden niet eens van hun stoel te gaan anders hadden ze je zusje wel gewoon van de een op de andere arm gelegd hè. En heeft je grootje zich wel gedragen, heeft ze niet stiekem met haar telefoon gespeeld?
  Zorg maar dat je de volgende keer weer zo’n mooi plekje hebt, heel handig als je alles kunt zien wat er zich afspeelt… En nu naar bed!
  Liefs, Oma Trees

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 03, 2015 @ 21:16:25

   Levi zegt;
   dag oma Trees, ik had de wind er góed onder hé! Nee hoor, er lagen geen telefoons op tafel én er is niét te veel gedronken, kijk maar op tafel bijna niemand dronk wijn want de meeste moesten nog auto rijden. En m’n moeder moest natuurlijk de kinderwagen rijden dus dan kun je óók beter niet drinken toch hé!

   Beantwoorden

 2. Suskeblogt
  Mrt 03, 2015 @ 17:24:25

  Je hebt je duidelijk rot geamuseerd tussen al die grote mensen.

  Beantwoorden

 3. depetvantruus
  Mrt 03, 2015 @ 14:52:31

  Wat doe je dat goed, Levi. Je bent al net zo’n kei in verslagen maken als je grootje. En wat gezellig, met zoveel familie bij elkaar, zelfs die uit verweggistan.
  Ben je alweer twee?! Wat vliegt de tijd. Maarre, weet jij misschien of je zusje ook zo’n leuke naampuzzel krijgt? 🙂
  OT Rietepietz, ik vind het ook niet echt mooi hoor. Maar vond het wel toepasselijk voor de uitdaging aangezien die mensen afgedankte spullen (her)gebruiken. 😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 03, 2015 @ 15:09:50

   Levi zegt;
   Mijn grootje zegt ‘dat het wel in de gene zal zitten” dat schrijven, maar het was ook zó leuk dat het schrijven vanzelf ging hoor!
   Ja mijn zusje heet Amber, dat is maar één letter meer , goed dat U het zegt tante Truus want volgens mij heeft mijn grootje daar nog niet aan gedacht!

   OT, dat hóeft natuurlijk ook niet en gelukkig mogen smaken verschillen!

   Beantwoorden

 4. cornma
  Mrt 03, 2015 @ 11:52:59

  Je grootje wordt natuurlijk al een dagje ouder, logisch dus, dat ze af en toe iets vergeet. Gelukkig ben jij er dan om een prachtig verslag te schrijven. Dank je wel, Levi, nu zijn we weer op de hoogte van een mooie familiebijeenkomst.

  Beantwoorden

 5. beaunino
  Mrt 03, 2015 @ 09:59:54

  Je hebt een plog gemaakt;-)
  (Dat deed je natuurlijk allang van tijd tot tijd hè?!)
  Wat een leuk kereltje is het toch. Gezellig zo met de hele familie.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 03, 2015 @ 10:27:51

   Nou je het zegt; ik doe dat inderdaad wel vaker en dat lukte gewoon, ondanks dat ik niet wist dat het een naam heeft ( maar die naam had het toen nog niet) 😉
   Het was een fééstje en die kleintjes zijn toch de kersjes op de taart!

   Beantwoorden

 6. John
  Mrt 03, 2015 @ 09:34:25

  Haha wat een leuk verslag van een familie etentje. En ja, zo’n stoel lijkt me ook echt een crime als je daar te lang in moet zitten, en dat is bij uit eten gaan al snel zo. Ik maak ook graag even een rondje maar dan niet onder tafel 😛

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 03, 2015 @ 09:49:15

   Er werd ook een soort stoelendans gedaan dankzij die paar lege stoelen. We zien 2 van de 3 kleinkinderen óók niet zo vaak meer omdat ze over het land verspreid wonen dus probeerde iedereen mét iedereen een praatje te maken en dat lukte prima! Het was niet druk in het restaurant en dat helpt dan ook om wat meer bewegingsvrijheid te hebben.

   Beantwoorden

 7. gewoonhanny
  Mrt 02, 2015 @ 23:47:12

  Petje af voor jou Levi. Je hebt je voorbeeldig gedragen. Wel gezellig om zo met de hele familie aan tafel te zitten. Jammer dat je nog niet kunt praten met de familie die over is. Dat lukt over een tijdje vast wel.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 03, 2015 @ 09:46:25

   Levi zegt;
   Het was kei leuk hoor tante Hanny, en die grote jongen probéért het wel om net als de anderen te praten. Hij zegt wel ongeveer nét zoveel woordjes als ik goed, maar ik ga hem vást inhalen!

   Beantwoorden

 8. Leidse Glibber
  Mrt 02, 2015 @ 23:04:35

  Het is maar goed dat jij het allemaal een beetje on de gaten houd Levi anders zou het een zooitje worden. Zeker met zo’n “rare “oma

  Beantwoorden

 9. kakel
  Mrt 02, 2015 @ 21:36:52

  Rietepietz, wat sta je weer gekleurd op de foto 😀 Die Levi heeft duidelijk het talent van zijn overgrootmoeder geeerfd. Stil zitten mag je van een jong kind niet verwachten, maar Levi heeft zich netjes gedragen, dat zie ik wel!
  Liefs Kakel

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 03, 2015 @ 09:41:25

   Nou héél gekleurd was ik niet gekleed;-)
   Gelukkig mocht Levi kind zijn, je kunt van een net 2 jarig kind inderdaad niet verwachten dat hij zó lang achter elkaar braaf in z’n stoeltje blijft zitten.
   De verhalen over “vroeger “, zijn moeder,oom en tante, lieten wel zien dat er op dát gebeid niet zo veel veranderd;-)

   Beantwoorden

 10. gewoonanneke
  Mrt 02, 2015 @ 21:14:42

  Wat leuk en zo zie je een etentje opeens door heel andere ogen he. Fijn zo allemaal bij elkaar te hebben.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 02, 2015 @ 21:32:41

   o goed als compleet ja, helemaal compleet lukt meestal alléé, als we iets te vieren hebben.Maar dit kwam al dicht in de buurt , en de aanwezigheid van nieuwste “lichting” familie is natuurlijk een héél grote extra!

   Beantwoorden

 11. powerpointgreetje
  Mrt 02, 2015 @ 21:08:40

  Wat een gezellig en amusant verslag en daarbij hoop ik lekker gegeten…..

  Beantwoorden

 12. Mrs. T.
  Mrt 02, 2015 @ 19:31:42

  Genoten van je verslag Levi!

  Beantwoorden

 13. Spontanity
  Mrt 02, 2015 @ 19:16:46

  Jij hebt wel een hele gekke oma!! Daar zal je wel blij mee zijn 🙂

  Beantwoorden

 14. IngridMoorenBlogs
  Mrt 02, 2015 @ 18:54:00

  Haha,de hele familie is gek 😉 ….geweldig!

  Beantwoorden

 15. terrebel
  Mrt 02, 2015 @ 18:37:12

  Wat een gezelligheid, Levi! En wat zul je lachen wanneer je dit verslag over een jaartje of 20 nog eens herleest…

  Beantwoorden

 16. hanscke
  Mrt 02, 2015 @ 17:27:30

  Ik hoop dat je genoeg eten binnen hebt gekregen, want je was er maar druk mee.

  Beantwoorden

 17. Harrij Smit
  Mrt 02, 2015 @ 16:58:09

  Naast die prachtige kuif heb je ook het talent voor schrijven over gezellige etentjes met je oma gemeen. Wat apart dat jij eerder kunt schrijven dan praten. Knap hoor!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 02, 2015 @ 17:17:26

   Levi zegt;
   Ja dat kómt door m’n grootje, die inspireerde zelfs het hondje van mijn oma om regelmatig iets te schrijven, nou…als hóndjes het kunnen kan ik het ook hoor;-)

   Beantwoorden

   • Harrij Smit
    Mrt 02, 2015 @ 17:28:51

    Oh zit dat zo! Ik wist wel dat kleine jongetjes soms als hondjes kunnen zwemmen, maar jij blogt dus zelfs al op zijn hondjes. Geef je grootje dan maar gauw een stevige poot, dat heeft ze wel verdiend.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     Mrt 02, 2015 @ 17:55:40

     Levi zegt;
     Ik wéét dat mijn grootje dat hondje best wel mist, zij was 16 jaar het “logeerteefje” van de hond van m’n oma.
     Ik héb nog met het oude beestje mogen wandelen toen ik nog maar nét kon lopen, had ze natuurlijk gefilmd én een logje over gemaakt.
     Maar sinds vorig jaar heeft het hondje een eigen plekje in de tuin bij m’n grootje en nu zit ze dus zónder reserveschrijver als ze eens een keer geen tijd heeft ….en nu maakt ze dus misbruik van mij.

     Beantwoorden

 18. Petr@
  Mrt 02, 2015 @ 15:54:05

  Nou Levi jij hebt er een gezellige boel van gemaakt!
  Jij hebt geen speelgoed nodig om je te vermaken haha.
  Als je zusje groot genoeg is, kunnen jullie samen onder de tafels door kruipen!
  Zo te zien was het een heel gezellig etentje, kletsen en eten wat wil een mens nog meer?

  Beantwoorden

 19. Marion
  Mrt 02, 2015 @ 14:07:11

  Dat heb je ook weer meegemaakt, kan me voorstellen dat je het een heel avontuur vond met de hele familie, maar je hebt je er mooi doorheen geslagen.
  XXX

  Beantwoorden

 20. ♫ Mel☺dy ♫
  Mrt 02, 2015 @ 13:08:15

  Wauw Levi…. jij mag vaker komen vertellen hoor.
  Jij legt een glimlach op mijn gezicht, ik geniet altijd zo van jouw verhalen!

  En een beetje leven in de (chinese-)brouwerij kan geen kwaad, dat heb jij als geen ander begrepen. Goed gedaan jochie !

  En ja familie ‘over’ wie wil dat nou niet? Stoelen zijn immers snel genoeg bijgesleept toch?!

  NOu, tot gauw hoor, enne…. niet al te braaf zijn hoor, kattenkwaad mag altijd daar krijg ik nooit genoeg van …..pssttt niet verder vertellen hoor…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 02, 2015 @ 13:14:42

   Levi zegt;
   ha tante Melody, ik zag mijn grootje óók wel stiekem lachen hoor, en volgens mij ben ik nog een héél rustig jochie als ik de verhalen zo hoorden over mijn oom en tante toen ze klein waren. en ook dat vreemd brabbelende neefje moet aardig aan het boeven geweest zijn toen hij ook pas 2 was.
   Mijn zusje was natuurlijk nog héél lief, die sliep bijna aldoor in de wagen en dan kun je geen boeven streken uithalen natuurlijk. maar wácht maar, als ze groter is boeven we samen onder de tafel.

   Beantwoorden

 21. datzalwel
  Mrt 02, 2015 @ 12:51:49

  Dat was een mooie reportage, alsof ik er zelf bij was. Wat gezellig zo met z’n allen en ook nog lekker eten dat verhoogt de sfeer nog. Misschien gaat je neefje nog ooit normaal praten want dat gebrabbel op zijn leeftijd is toch niet helemaal normaal ( sorry hoor ) vind je niet. Groetjes weer.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 02, 2015 @ 12:56:16

   Levi zegt;
   Ik hoorde mijn grootje zeggen dat Sebastian ongeveer evenveel verstaanbare woordjes kan zeggen als ik, het hééft even geduurd eer iedereen begreep wat ik bedoelde als ik ” grachgaugo “zei, ik snap dat niet , is toch duidelijk dat ik dan een héél grote auto bedoel waar je van alles in kan laden? .

   Beantwoorden

 22. Marja
  Mrt 02, 2015 @ 12:26:45

  Hoi stoere bink,
  Je had de boel helemaal onder controle. Petje af. Wat een leuke familie heb jij. Soms is het onder de tafel spannender dan erboven. Je hebt groot gelijk dat je daar een kijkje bent gaan nemen. Vond je dat Chinese voer wel lekker?
  Doe de groeten aan je neefje en je zus. En geef grootje een dikke pakkerd, nadat je net een toetje hebt gegeten. Vindt ze vast leuk.
  Knuffel van een andere bloggende oma.

  Beantwoorden

 23. J@n.
  Mrt 02, 2015 @ 11:43:17

  Maar gezellig lijkt het mij allemaal wel! 😉

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: