grote oéps…

Ja hoor… ze hééft weer wat en het zou zómaar kunnen dat Rietepietz het even moet laten afweten met logjes maken en bezoekjes brengen.
Dat komt zó! Gistermiddag belt zoon Ruud op skype  en dat is kort voor het belletje van de kookwekker dat  laat horen dat de “het diner geserveerd kan worden”. Geen nood, Henk schept het eten op en neemt de platte borden mee naar de zithoek waar lappie op de salontafel staat.
In mijn ijver om Ruud even te laten zien wat we eten………. heb ik niet in de gaten dat er een bescheiden, maar evengoed vernietigend, stroompje jus van het bord over het toetsenbord loopt. Als Ruud, die eerste rang zit, me waarschuwt is het al te laat  en kan ik alleen zo goed mogelijk de prut wegdeppen met een stuk keukenrol.

Het lijkt allemaal wel mee te vallen en we nemen op ons gemak de bijna drie weken door dat we hen niet gesproken hebben. Pas ná het gesprek blijkt dat er tóch iets mis is! Sommige toetsen hebben ineesn een zó innige relatie met een andere toets dat ze béiden tevoorschijn komen als ik op één van de toetsten tik , ánderen blijken ineens een trio te vormen wat toch bést wel lastig is. Nóg onhandiger is dat de a én de caps Lock blijken samen te zweren, die a heb ik nodig om in te loggen en nu maakt hij dus van die kleine a een hoofdletter A ……en zo lukt inloggen dus van geen kant.

Maar dát ontdekte is dus pas vanmorgen,  toen ik met  volgens mij gerechtvaardigd optimisme dacht dat alles nu wel opgedroogd zou zijn. Had ik niet nog gisteravond de meeste toetsjes eraf getrokken en alles keurig droog gemaakt? ….. nou dan!
Niet dus…. gelukkig heb ik boven nog de gewone pc maar toch zit er nog genoeg op lappie dat ik niet boven heb én niet kwijt wil. Bovendien maak ik voornamelijk in de avonduren m’n rondjes en dat is niet gezellig voor Henk als ik dan boven zit.
Ik vrees dat er een nieuwe Lappie moet komen en dáár word ik niet blij van, zeker niet als dat zo cold turkey moet.

Financieel is nieuw kopen geen probleem, ook deze laptop is eigenlijk alweer over de houdbaarheidsdatum heen, 5 jaar is oud ,  zéker als je hem ook echt op schoot  gebruikt zoals ik doe want dát schijnt héél slecht te zijn voor”z’n inwendige”. Maar ja, ik hecht zo aan m’n spullen en alles werkte nog perfect zolang ik het niet in de jus onderdompelde.
Bovendien hebben we zowél een druk weekend áls een drukke week voor de boeg  en bij het boodschappen  doen “in het voorbijgaan”  een laptop  kopen lijkt me een slecht plan!
Maar vanmorgen had ik brainwave …..en vanaf vandaag spreekt Rietepietz  tijdelijk “tot U ” met een dubbel tong eh….. toets! Het is een beetje behelpen maar het geeft me de tijd me rustig te bezinnen op “de nieuweling…….. zucht…. ik ben even niét blij!

toetsjes

Advertenties

27 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Rebelse Huisvrouw
  Okt 05, 2014 @ 22:00:29

  Irritant ja, maar de tijdelijke oplossing is natuurlijk perfect!

  Beantwoorden

 2. ingridblogs
  Sep 30, 2014 @ 11:46:54

  Die toetsenborden krijgen heel wat te verduren. Maar jus……

  Rietepietz zegt;

  Eigenlijk toch wel gék dat het daar niet eens tegen kan…. en had ik dat straaltje nou maar over het numerieke deel laten lopen was het nóg geen ramp geweest ….dat deel gebruik ik toch zelden!

  Beantwoorden

 3. Boerin Zonder Naam
  Sep 30, 2014 @ 09:37:53

  Laat ik dit verhaaltje nu net “Leuk”gevonden hebben…. Het is natuurlijk helemaal niet leuk. Vorig jaar klapte bij mij het internet gebeuren…. En dan kun je wel janken!!! Ik heb nu een tweede lappie als reserve aangeschaft en de oude gebruik ik als een soort typmachine, want dat kan er nog wel mee, alleen niet internetten. Maar zo’n los toetsenbord is inderdaad een optie. Een nieuwe laptop is soms zo wennen….

  Rietepietz zegt;

  Nee precies, ábsoluut niet leuk! Maar ik heb gelukkig altijd nog de pc boven achter de hand want ineens naar helemaal niks trekken we tegenwoordig niet meer;-) Ik ben blij dat ik nu niet hoef te haasten met nieuw kopen én installeren want dat is toch altijd wel een bevalling!

  Beantwoorden

 4. Paul
  Sep 29, 2014 @ 21:39:23

  Ik vind het een creatieve oplossing. Wie zegt dat vrouwen niet technisch vernuft tonen?

  Rietepietz zegt;

  Op het gebied van de computer versla ik Henk met gemak;-) wél ff jammer dat Henk de énige echte totaaldigibeet van de wereld is,dan zegt het toch iéts minder!

  Beantwoorden

 5. roadlaura1969
  Sep 29, 2014 @ 21:22:02

  Niet leuk voor je. Balen lijkt me overdreven. Al dreven de toetsen in de jus *nondeju*…Hoop voor je dat je op jouw tijd een leuke nieuwe tegen het lijf loopt in de aanbieding dan *ook al kun je het betalen* valt het leed nog mee !

  Rietepietz zegt;

  Het gaat vast wel goed komen nu ik wat uitstel in heb kunnen bouwen, ik hebt altijd zo aan m’n spulletjes dus best kans dat ik nog een tijdje zo door kachel;-) kopen kan altijd nog toch?

  Beantwoorden

 6. Suskeblogt
  Sep 29, 2014 @ 16:18:36

  Mijn pc staat in een hoek van de living zodat ik steeds in de buurt ben als ze me hier nodig hebben voor welke reden dan ook, Hopelijk kan het toetsenbord hersteld worden maar dan wel oppassen voor het prijskaartje. Dan kan je soms beter een nieuwe kopen, vooral als die als 5 jaar oud is.

  Rietepietz zegt;

  Mijn pc staat boven, daarom kwam er later een lappie bij. Ik vind het ook wel prettig omdat je nu nooit ineens helemáál zonder zit want dat is lastig. Vooral wanneer mensen ook nog telebankieren hang je als je geen reserve apparaat hebt. Nu hoef ik gelukkig niet overhaast te gaan kopen.

  Beantwoorden

 7. Trees
  Sep 29, 2014 @ 13:44:23

  Ohhhh echt erg dit! Zo’n key-board kan daar dus echt niet tegen hè en jus is denk ik nog erger dan een kop koffie ;-). Maar met dat extra toetsenbord moet het wel even lukken tot je tijd hebt om voor een nieuwe op stap te gaan. Ik had 2,5 jaar geleden opeens geen beeld meer. Monitor kapot, helemaal geopereerd heb ik hem nadat niemand er eigenlijk iets aan kon doen. Kon ik mooi eens zien hoe hij er vanbinnen uit zag. Maar voor een tijdje heb ik een klein TVtje als 2e scherm eraan gekoppeld en dat werkte ook prima. Succes ermee.

  Rietepietz zegt;

  Het blijft kwetsbaar spul hé, ik zie al enige tijd ook in het beeldscherm onderaan een plek met dode pixels , hij heeft dus z’n beste tijd wel gehad en reparatie zou onnodig veel geld kosten. Maar zo kan ik op m’n gemak op jacht naar een nieuwe én vooral de spullen eraf halen en overzetten. Altijd prettiger als de oude nog werkt als je nieuw koopt.

  Beantwoorden

 8. cornma
  Sep 29, 2014 @ 11:54:07

  Vet koel!, zou je nu kunnen zeggen, al is het natuurlijk wel heel vervelend. Kan je je lappie niet professioneel schoon laten maken?

  Rietepietz zegt;

  Ik heb zélf de toetsjes die gek doen erag getrokken en eronder goed schoon gemaakt, heeft niets geholpen. Ik denk dat je 5 jaar oud apparaat niet bij een reparteur moet gaan brengen, die lacht je uit en de kosten zijn waarschijnlijk al een halve nieuwe laptop.

  Beantwoorden

 9. ♫ Mel☺dy ♫
  Sep 29, 2014 @ 11:49:54

  ach nee wat een pech!

  Maar… jou kennende keer jij het wel om in iets hilarisch, voor ons in ieder geval.

  Ik wacht het wel af….. al heb ik nu wel ook een beetje voorpret want een nieuw lappie voor jou is fijn en daar wordt jij dan uiteindelijk weer blij van en daar ben ik dan weer blij om.

  Rietepietz zegt;

  Gaan zitten kniezen bij pech heeft gewoon geen zin dus we zoeken het hier altijd in de humor…maar blij zal ik er niet van worden hé! Oók niet van een nieuw lappie want nieuwe spullen verkennen vind ik altijd vréselijk. Zolang het draait ga ik niét vervangen dat zag je al aan de oude pc van boven, die was 9 jaar oud. Ik ben écht in staat om met een dubbel toetsenbord door te rommelen;-)

  Beantwoorden

 10. beauninoblog
  Sep 29, 2014 @ 10:50:31

  Die jus is natuurlijk gestold:-/
  Vervelend voor je hoor Riet. Nee, boven zitten is niet gezellig voor Henk.

  Rietepietz zegt;

  Ja zeker weten, ik hou niet zo van veranderingen en daar kom ik nu weer niet onderuit…..zucht! Maar gelukkig kan ik het nog héél even uitstellen.

  Beantwoorden

 11. hanscke
  Sep 29, 2014 @ 10:41:01

  Lijkt me een goede tijdelijke oplossing. Tja, twee dingen tegelijk doen is niet altijd een succes, maar als er na drie weken een teken van leven wordt gegeven, wil je dat natuurlijk niet in de kiem smoren. Dat is heel begrijpelijk.

  Rietepietz zegt;

  Klopt , met Ruud skypen gaan altijd vóór alles want ik weet hoe krap ze daar in de vrije tijd zitten, tel daar 6 uur tijdverschil bij en het wordt nóg lastiger. Gelukkig is lappie al 5 jaar oud en ik zie in het beeldscherm onderin ook al een piepklein randje dode pixels dus hij zal soweiso geen jaren meer meegaan.

  Beantwoorden

 12. meninggever
  Sep 29, 2014 @ 10:02:16

  Ooit maakt ik dit ook mee hoor. En dat was niet fijn, gewoon koffie, maar ook dat droogde wonderlijk op in het toenmalige toetsenbord….Bij een lapper is het nog veel erger allemaal. Akelig….sterkte….

  Rietepietz zegt;

  Dankjewel, dat zal ik nodig hebben want nieuwe spullen vind ik altijd een rámp. Ik kan me nog goed herinneren toen ik m’n vorige lappie moest vervangen, toen zag ik er op tegen vista, nu hik ik weer tegen Windows 8 aan. Gelukkig weet ik daar wel iets van doordat de pc boven dat a heeft maar echt “lezen en schrijven ” kan ik er nog steeds niet mee!

  Beantwoorden

 13. Marion
  Sep 29, 2014 @ 09:44:02

  Dikke pech, maar je zal het wel weer oplossen.
  XXX

  Rietepietz zegt;

  Als het donderdag slecht weer is en we zijn in een winkelcentrum hebben we iets te snuffelen in een elektronica winkel, dan kan ik me alvast oriënteren wat er te koop is;-)

  Beantwoorden

 14. John
  Sep 29, 2014 @ 09:42:20

  Een ongeluk zit niet alleen in een klein hoekje maar ligt soms ook op een plat bord. Ik hoef het je niet te vertellen. Wel vet van je dat je ons dit even verteld. Nu weten we de reden als je een keertje niet komt buurten 🙂

  Rietepietz zegt;

  Ja dat was precies de achterliggende boodschap.We moeten deze week veel werken en in de avonduurtjes ga ik niet boven zitten loggen. Maar gelukkig werkt dit redelijk al is het wat onhandig. Terwijl Henk TV kijkt kijk ik met een half oog mee, de andere “anderhalve” oog laat ik dan op het toetsenbord vallen;-)

  Beantwoorden

 15. Leidse Glibber
  Sep 29, 2014 @ 02:34:33

  neige is uiteraard enige ( ach laat he en een beetje druk 🙂 )

  Rietepietz zegt;

  Je kent me toch, ij schrijf ongeveer hetzelfde zónder dat het laat is;-)

  Beantwoorden

 16. Leidse Glibber
  Sep 29, 2014 @ 02:33:50

  Gelukkig ben ik niet de neige die dit soort dingen overkomt, maar het is en blijft een ellende inderdaad.

  Rietepietz zegt;

  O nee zeker niet, als ik de reacties zo lees mag het nog een wonder zijn dat ik al 9 jaar blog zonder er ooit mee te maken gehad te hebben;-)

  Beantwoorden

 17. gewoonhanny
  Sep 29, 2014 @ 00:41:18

  Wel vet wat je nu weer uitgespookt hebt. Ik zie de bui voor jou al helemaal hangen. Wel leuk om een nieuw speeltje te kopen, maar niet om alles er weer op te installeren. Sterkte!

  Rietepietz zegt;

  Nee precies….ik zit zéker niet te wachten op al die ellende met nieuwe spullen. Toch is het éigenlijk allemaal al veel minder erg dan bij mijn eerste nieuwe computer,(zo’n 11 jaar geleden toen moest je zelf nog alle software installeren voor het besturingssysteem. En héél veel stekkertjes aansluiten.

  Beantwoorden

 18. RenéSmurf
  Sep 29, 2014 @ 00:11:55

  Alles wat kapot gaat komt toch altijd ongelegen, en meestal zelfs zeer ongelegen. Wel jammer dat het door zoiets doms komt, maar ja, je doet het niet expres, en anders was die vast wel een keer door iets anders stuk gegaan.

  Rietepietz zegt; <p> Ja en dat ik ook nog zélf die stommeteit beging, kan ik dus zelfs niet boor worden op een ander …maar alleen mezelf uitschelden!

  Beantwoorden

 19. J@n.
  Sep 28, 2014 @ 23:56:20

  Nog even testen uit

  Rietepietz zegt; <p> Er valt niets te testen want ik wil geen slimme telefoon vóór je het weet is ie slimmer dan ik;-)

  Beantwoorden

 20. J@n.
  Sep 28, 2014 @ 23:50:18

  Je kunt het ook nog doen met een smartphone…………

  Rietepietz zegt; <p>Als ik die zou hébben wel ja, maar ik heb nog een telefoon waar je alleen maar me kunt bellen;-)

  Beantwoorden

 21. Mrs. T.
  Sep 28, 2014 @ 23:12:44

  Gats, balen zeg! Maar toch goed, tijdelijk, opgelost.

  Rietepietz zegt; <p> Moest er wél nog even snel op zondag voor naar de winkel want m’n toetsenbord van boven heeft een verkeerde aansluiting, maar voor nog geen tientje is het nu tijdelijk opgelost.

  Beantwoorden

 22. Corja
  Sep 28, 2014 @ 22:06:24

  Wat vet zeg, twee toetsenborden!
  Nee, heel erg vervelend, zoiets. Ik zou ook niet als de gesmeerde bliksem een nieuwe aanschaffen, maar een externe harde schijf (voor back ups) is misschien geen overbodige luxe.
  Sterkte ermee!

  Rietepietz zegt; <p> Ja bést wel,maar ik bben al blij dat het zo nog even werkt. Ik hik inderdaad al jaren tegen een externe schijf aan maar ondertussen is die eigenlijk al achterhaald nu in “in de wolk”kan werken. Maar ja, dat soort dingen uitpuzzelen schuif ik altijd (te) lang voor me uit!

  Beantwoorden

 23. datzalwel
  Sep 28, 2014 @ 21:53:10

  Au!! Dat is niet leuk, maar ik denk dat er stiekem toch heel wat zijn die denken oh gelukkig doe ik zo iets niet alleen :-)Even goed vervelend.maar in ieder geval nog wl goed kunnen skypen.

  Rietepietz zegt;

  Nee zeker niet léuk! Het gebeurt natuurlijk iedereen wel een keer maar dat maakt het niet minder vervelend. Skypen is ook zoiets dat ik altijd beneden op lappie doe want boven is toch wat hokkerig om samen voor de pc te zitten.

  Beantwoorden

 24. kakel
  Sep 28, 2014 @ 21:32:26

  Wat een ellende! Ik ben buitengewoon voorzichtig als ik iets drink als ik achter mijn laptop zit, maar jij vergat het vanwege je grote enthousiasme om je zoon te zien/horen. Een heel begrijpelijke vergissing. Maar daar heb je nu niet veel aan. Zó jammer…
  Liefs en een knuffel

  Rietepietz zegt;

  Normaal heb ik ook meestal niets in de buurt van lappie dat kwaad kan, maar nu even niet goed nagedacht, best wel vervelend. Gelukkig dat het zo nog even werkt, kan ik nog eerst alles “redden” en op m’n gemak naar een nieuwe toegroeien. Lekker zo’n knuffel, was ik wel even aan toe!

  Beantwoorden

 25. gewoonanneke
  Sep 28, 2014 @ 21:29:49

  Ja dat is zeker een grote oeps zeg. Zonde hoor. Heb het ook wel eens gehad dat twee letters aan elkaar zaten door een stukje noot (waar waarschuwde ik mijn kind nou altijd voor, geen eten, geen drinken bij je toetstenbord) dat klem er tussen zat maar dat was gelukkig snel verholpen. Ja zo’n tweede toetsenbord is wel lastig op schoot er bij 😉 Succes er mee.

  Rietepietz zegt;

  En dat “eigen schuld” is ook lastig, tegenover een ander wil ik nog wel eens “nobel doen” ( had mij ook kunnen gebeuren,je kent het wel) maar voor me zelf werkt dat natuurlijk niet.
  En lastig dat we druk zijn en dus weinig thuis . Gelukkig kan ik zo de jacht op nieuw even uitstellen, misschien wil ik over een week wel niet anders meer;-)

  Beantwoorden

 26. ria
  Sep 28, 2014 @ 20:53:39

  Sinds mijn zoon een kop koffie over zijn laptop heeft gehad drink ik niet meer als ik achter de laptop zit, Ik hoop dat ie gauw weer in orde is. De mijne is al 7 jaar oud en doet het nog prima.

  Groetjes, Ria

  Rietepietz zegt;

  Dat is ook beter en ik probeer dat ook altijd te vermijden,maar ja, zo’n skypegesprek wil ik niet weigeren omdat ik wéét hoe krap ze daar in de tijd zitten. Het eten was gaar dus we moesten wát;-(

  Beantwoorden

 27. Marja
  Sep 28, 2014 @ 20:50:32

  O jeetje. Wat een narigheid. Wel slim om even een ander keyboard aan te sluiten. Zo kun je tenminste alle gegevens veilig naar een stick kopiëren, voordat je een andere laptop aanschaft. Manlief heeft zijn toetsenbord ook al eens koffie en pils geserveerd. Niet leuk niet.

  Rietepietz zegt;

  Vooral als je tóch al krap in de tijd zit. Eigenlijk zou ik natuurlijk in een “wolk”moeten gaan stallen maar dat zie ik ook niet zo zitten.Normaal heb ik zélden eten of drinken in de buurt maar omdat Ruud toevallig tijdens etenstijd skypte liep het nu fout.inderdaad niet leuk maar ik probeer het zo nog even te rekken;-)

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: