blogpauze?

Nee ik ga géén blogpauze houden maar als ik eerlijk ben is het toch wat lastiger dan normaal om een logje te schrijven. Uiteindelijk doe ik dan tóch maar wat ik altijd doe, schrijven over alles dat ik tegenkom, dat me meer of minder bezighoud.
En dan blijkt tóch dat de grote stortvloed aan informatie over de vliegramp die we nog dagelijks over ons heen krijgen me belet om even een lollig logje  op poten te zetten.
Mijn mening over “de dag van nationale rouw”  dóet er niet zo veel toe. Maar voor wie zijn/haar mening wil toetsen aan de mijne ….vooruit dan maar, ik vond het wat véél allemaal , de rouw  had bést  ” wat minder nationaal gemogen”. Uiteindelijk horen en zien we wanneer we maar willen alle nieuwe ins en outs en wordt er dagelijks wel ergens in grote groepen gerouwd en dat blijft waarschijnlijk nog wel even zo.

Dat neemt niet weg dat de plechtigheid op het vliegveld, naar mijn mening,  terecht wél centraal stond  en …ik kan me natuurlijk héél goed voorstellen dat de  nabestaanden zich getroost zullen voelen door de ingetogen ceremonie en dat is prachtig. Ook de aandacht van  hoogwaardigheidsbekleders en het Koningspaar moet de nabestaanden goed doen.
Temeer daar tijdens de plechtigheid wel duidelijk te zien was dat ook een Koning en een Koningin  uiteindelijk maar “mensen”zijn! Mensen die zelf  ook gevoelige verliezen geleden hebben en mede daardoor wel in kunnen voelen hoe hard dit soort klappen aan moeten komen en, net als ieder ander, een traan weg pinken en elkaars handen zoeken.

groeistreepjes2Maar oke…. hier is dan toch die ingang om naar een “normaler logje “te komen,  die ” gewone menselijkheid” bij  Koninklijke personen  zag ik  op een andere manier tijdens ons bezoek aan paleis Soestdijk dit voorjaar.
In één van de kamers zat een wegklapbaar stuk kozijn naast een deur , achter het kozijn  bleek in potloodstreepjes de lengte van diverse prinsjes en prinsesjes nauwkeurig aangestreept te zijn ….. ach… ’t zijn nét mensen… gelukkig maar!

Advertenties

21 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Albert y Mara fotoblog
  Jul 28, 2014 @ 19:04:31

  Je hebt weer een mooie mening geventileerd die in ieder geval reacties heeft opgeleverd. Laat iedereen rouwen, denken en herdenken hoe zij/hij wilt.
  Dan over een blogpauze,
  Loggen is geen must, neem af en toe je rust.
  En die rust bepaal jij Riet.
  Salu2 Albert

  Rietepietz zegt;

  Ja uiteraard is het mijn eigen mening die ik hier neerschrijf(als dat niet zo is schrijf ik dat er altijd bij). Over de rest van de dramatische gebeurtenissen kan ik natuurlijk geen mening vormen omdat de feiten nauwelijks bekend zijn.
  Niets mis mee denk ik om op je eigen log soms je eigen mening te geven over wat je bezig houdt mits die netjes verwoord is en geen anderen onnodig kwetst.Reacties zijn altijd welkom en dan vind ik het ook prima wanneer er een tegengeluid op komt, mijn mening is niet alleen zaligmakend.
  Zodra ik behoefte aan een blogpauze heb zal ik die zéker nemen maar nu had ik slechts geen geschikt logje paraat op de dag dat ik normaal gesproken een logje zou plaatsen. Gelukkig is loggen nog steeds ontspanning voor me en zo hoort het ook!

  Beantwoorden

 2. Paul
  Jul 27, 2014 @ 23:50:16

  Begrijpelijk, ook ik kreeg even geen vrolijk stukje uit de vingers. Dan maar even niet hoor, het kan niet altijd blijheid alom zijn.

  Rietepietz zegt;

  Je kunt niet veel meer doen dan medeleven betuigen, tenzij je op het drama in wilt gaan.
  Maar dán val je eigenlijk in herhaling en dat wordt in de media al veel te veel gedaan. het blijft wel lastig!

  Beantwoorden

 3. Blog Zonder Naam
  Jul 26, 2014 @ 15:55:49

  Ik neem ook geen blogpauze….. Maar veel tijd om te reageren heb ik eigenlik ook niet……. Ik hoop hier nog even terug te komen… Morgen ofzo!?!

  Rietepietz zegt;

  Je moet helemaal niéts hoor, ik weet toch dat je genoeg aan je hoofd hebt, en óók al geen vrolijke dingen! Breek jij je hoofd maar niet over reacties over zware onderwerpen, je hebt het zélf al zwaar genoeg vind ik.

  Beantwoorden

 4. Mrs. T.
  Jul 25, 2014 @ 20:15:21

  In heel de wereld gebeuren dramatische dingen en daar staan we misschien wel af en toe bij stil, maar het raakt je niet direct. Ook als je het geluk hebt geen mensen te kennen bij de ramp met de MH17, raakt dit toch meer. Omdat het gaat om veel landgenoten, maar meer nog (volgens mij) omdat dit vliegtuig (per ongeluk of niet) gewoon uit de lucht is geschoten. Dat is het trauma dat volgens mij erg doorwerkt, bij heel veel mensen. En iedereen moet en mag daar in dit land op zijn/haar eigen manier mee omgaan. Gelukkig maar.

  Rietepietz zegt;

  Klopt zeker waar het de brute opzet betreft, dát heeft dezelfde inpact als destijds de twintowers. Dat het misschien niet de bedoeling was dit vliegtuig neer te halen maakt het alleen maar erger. En natuurlijk gaat iedereen er op z’n eigen manier mee om maar…. door de massale aandacht op div media wordt het toch wel een beetje gestuurd, je kunt er gewoon niét omheen als je dat eigenlijk wél wat meer zou willen.

  Beantwoorden

 5. ingridblogs
  Jul 25, 2014 @ 20:08:29

  Zal ik je eens wat vertellen…het zijn mensen 🙂

  Rietepietz zegt;

  ’t is niet wáár!!!!! 😉

  Beantwoorden

 6. datzalwel
  Jul 25, 2014 @ 14:28:41

  Ik sluit me helemaal bij je aan, ook het praten om het praten. Overdaad schaad zelfs in deze, maar voor iedereen kun je het nooit helemaal goed doen. Wel weer petje af voor de logistieke prestatie die hier werd/word neergezet.Nu benijd ik ook Rutte niet, maar ja hij is nu eenmaal niet voor niets min. president.

  Rietepietz zegt;

  je kunt het inderdaad niet iederéén naar de zin maken, dat lukt niemand en in dit geval zijn de nabestaanden het belangrijkst om rekening mee te houden.
  Er zijn best wel véél mensen die niet te benijden zijn, niet alleen Rutte heeft een lastige taak maar wat te denken van de mensen die het forensisch onderzoek moeten doen…. afschúwelijk! En ze wéten natuurlijk dat hun werk voor de nabestaanden niet snél genoeg kan gaan!

  Beantwoorden

 7. Hartelijke Hot Hulk
  Jul 25, 2014 @ 14:14:41

  Leuk de lengtes van de koninklijke familie
  En het lichtknopje
  Die hadden wij ook in de oude boerderij
  Misschien is de HHH ook wel van koninklijke bloede?

  Rietepietz zegt;

  Ja grappig die lichtknopjes, die had heel vroeger iedereen of je nou wél of niet van Koninklijke bloede was. Ik kan ze me óók nog goed herinneren, meestal van bakeliet in die tijd denk ik. Laat even bloed prikken om te zien of het blauw is 😉

  Beantwoorden

 8. minoesjka2
  Jul 25, 2014 @ 13:00:28

  Kan me voorstellen dat je een beetje “tegengehouden”word om een lollig blogje te schrijven. Alleen is nu juist die balans tussen verdriet en (voor niet nabestaande) pret hebben zo belangrijk. Gewoon om het voor de nabestaande niet een heel klein beetje “lichter” te maken.

  Rietepietz zegt;

  Het lukt me gelukkig tot nu toe om een middenweg te vinden, tóch aan tippen wat iedereen bezighoudt maar ondertussen ook een opening laten voor “het gewone leven”.
  Dit soort grote rampen kun je natuurlijk nooit helemaal negeren!

  Beantwoorden

 9. Marion
  Jul 25, 2014 @ 11:34:00

  Het word me allemaal een beetje te veel.

  Rietepietz zegt;

  Het zou van mij ook wel heel wat minder mogen, hoe erg ook voor de nabestaanden, het leven gaat voor de meeste mensen gewoon door. Echte informatie moet natuurlijk doorgegeven worden maar het oeverloos herhalen van al bekende feiten en steeds weer andere veronderstellingen kan bést achterwegen blijven. XXX

  Beantwoorden

 10. meninggever
  Jul 25, 2014 @ 10:55:48

  Het is denk ik de massaliteit en het idee dat het ook ‘ons’ allemaal kan overkomen dat je door een door een mafkees afgeschoten raket je vroegtijdig einde vindt aan boord van een vakantievliegtuig, dat zorgt voor dit soort wat overtrokken verkramping. Tuurlijk is het erg, uiteraard moeten we rouwen. Maar een dag van nationale rouw? Deden we ook niet voor de slachtoffers van de Tenerife-ramp, van de Faroramp of de Bijlmerramp. Allemaal buitengewoon erg. Denk eens aan de 700 jaarlijkse slachtoffers in het verkeer, de tientallen slachtoffers van huishoudelijk geweld of eerwraak. Ik vind eerlijk gezegd het allerergste dat er mensen foto’s maken van een rouwstoet of gaan staan klappen. Zijn de nabestaanden daarmee gediend? Ik vrees van niet…..

  Rietepietz zegt;

  Het klinkt misschien raar en oneerbiedig (zo bedoel ik het zéker niet) maar het komt op mij ook een beetje over als de “voetbalsaamhorigheid”, je moet er over mee kunnen praten en erbij horen. Mede daardoor rouw je dus om “de vriendin van de dochter van de vroegere buurvrouw” alsof het om familie of goede vrienden gaat. Daardoor wordt de indruk gewekt dat heel Nederland rouwt.
  Dat applaus stuit mij ook tegen de borst , het énige ,min of meer, terechte applaus was dat van de nabestaanden voor de dragers van de kisten. Ik kán me voorstellen dat de mensen graag hun waardering wilde uiten voor voor de manier waarop met hun dierbare werd omgegaan.

  Beantwoorden

 11. ♫ M e l ☺ d y ♫
  Jul 25, 2014 @ 10:05:03

  Dit drama verdringt al het andere (wereld-)nieuws, het lijkt alsof er niets anders is dan dit specifieke gebeuren dat onnoemlijk veel leed (heeft) veroorzaakt.
  Oorlogen in het verre oosten, niet 1 vliegtuig maar 3, die deze week naar beneden gekomen zijn…

  Dat het zoveel in de media is, begrijp ik best maar wat mij betreft mag het ietsjes minder. Wat mij ook opvalt, en toch ook wel enige angst inboezemt onderhand, is al die tegenstrijdigheden in uitspraken en berichtgeving. In hoeverre is de berichtgeving gestaafd op waarheid…. en hoeveel ervan is zorgvuldig gekozen teksten van speculatie om mensen te manipuleren er een bepaalde mening op na te houden… en wat vloeit hier nog aan ellende uit voort?

  Wat ons koningspaar betreft, petje af. Zij tonen zich betrokken en schromen niet hun emotie te laten blijken. Eens een keer wat anders dan hoogdravend gebazel dat uitgesproken wordt om aan een verwachting van het publiek te willen voldoen.

  Rietepietz zegt;

  Klopt helemaal, er gebeuren heel véél afschuwelijke dingen op de wereld maar blijkbaar is voor ons relatief kleine landje dit toch een ramp met grote gevolgen.
  Het vervelende is dat veel mensen niet meer zélf nadenken en klakkeloos napraten wat ze horen van anderen.
  Bovendien vult men dan vaak “aan”met de eigen (veelal ongefundeerde) mening en zoek dan nog maar uit wat wél en niet waar is.
  Vooral het tóch informatie verstrekken wanneer er éigenlijks niets te melden valt is me een doorn in het oog en lijkt op “praten om het praten”.
  Als Koningspaar hoort dit natuurlijk in het “takenpakket” maar de invulling daarvan zal zéker beïnvloed worden door het recente familiedrama in hun éigen midden.

  Beantwoorden

 12. beauninoblog
  Jul 25, 2014 @ 09:36:32

  Ach wel ja, uiteindelijk zijn we allemaal maar mensen. Ik vind het trouwens wel ‘interessant’ om te zien hoe mensen op zoveel verschillende manieren reageren op alles omtrent de MH17.

  Rietepietz zegt;

  Grotendeels projecteren mensen hun éigen leed op deze afschuwelijke gebeurtenissen. Dáárdoor kun je je inleven in wat er door de nabestaanden moet gaan en royaal medeleven opbrengen…nou ja, ik ben geen psycholoog maar ik dénk dat het een beetje zo werkt. Ik ben waarschijnlijk een té nuchter mens om me er erg ver in mee te laten slepen, hoe verschrikkelijk ik het ook allemaal vind!

  Beantwoorden

 13. gewoonanneke
  Jul 24, 2014 @ 23:58:10

  Ik vind ook dat deze mensen een waardige thuiskomst verdienen en het zal indrukwekkend zijn zo’n stoet auto’s. Maar ik voel een beetje hetzelfde als jij, soms te. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste week amper tv gekeken heb. Wel via nieuws wat meegekregen van alles maar niet eindeloos naar die programma’s gekeken. Het is allemaal triest genoeg voor de families.

  Rietepietz zegt;

  Jij had dan ook al genoeg aan je hoofd en dat gaat logischer wijze voor!
  Ik gun de nabestaanden wel de troost van de indrukwekkende “thuiskomst” van hungeliefden, het moet afschuwelijk zijn om straks de verscheurde lichaamsresten te moeten identificeren en dat als laatste herinnering op te moeten slaan.

  Beantwoorden

 14. J@n.
  Jul 24, 2014 @ 23:39:06

  Natuurlijk gun ik eenieder zijn nagedachtenis, maar als er iemand uit mijn familie onderweg naar hun vakantiebestemming verongelukt, om welke reden dan ook, kom ik toch wel iets te kort.

  Rietepietz zegt;

  Nou dan kom jij niéts te kort hoor J@n, ik zie genoeg van jullie familie verhoudingen om te weten dat er dan warmte en opvang zal zijn. De (toch wat opgeklopte) massale rouw zal de nabestaanden niet écht warmte brengen. De meeste mensen reageren waarschijnlijk alleen maar hun éigen gevoelens van onbehagen af door ‘betrokkenheid” in te brengen.
  Dat ik moeite heb de normale toon van m’n logjes te vinden wordt mede veroorzaakt door de massale berichtgeving en media aandacht.
  Je wilt geen mensen voor het hoofd stoten die oprecht handelen en zich van geen bijbedoelingen bewust zijn. Eigenlijk was mijn nieuwe logje woensdagavond aan de beurt, toen in de middag en avond al úrenlang met een inderdaad indrukwekkende plechtigheid bezig was.
  Dan is het voor mij geen optie er een logje over te maken, ik ben ( de hemel zij dank) geen betrokkenen en zou er geen emotioneel log over willen en kunnen maken, te meer omdat ik toch wat kanttekeningen heb over die “nationale rouw”.
  Maar gewoon een “gezellig logje” rolt er dan ook niet uit……. wat zitten wij mensen toch gecompliceerd in elkaar hé!

  Beantwoorden

 15. ria
  Jul 24, 2014 @ 22:53:18

  Ze mogen van mij hun baan houden,ze hebben er zelf voor gekozen.Nee ik zou zo’n baan nooit willen.

  groetjes, Ria

  Rietepietz zegt;

  Volgens mij is “ervoor kiezen” toch iets te simpel gezien maar in ieder geval…, ze kúnnen ervoor bedanken, dat wel! Het lijkt me in zéker geen pretje om in hun schoen te moeten staan.

  Beantwoorden

 16. VoorHetBlogGezet
  Jul 24, 2014 @ 22:28:13

  Aangrijpend was het wel. Ook vanavond weer met 70 lijkwagens…

  Rietepietz zegt;

  Ja zeker, maar de beelden zijn voor iedereen te zien, óók zonder er een dag van nationale rouw van te maken, uitéindelijk wordt er iedere dág op veel plaatsen gerouwd door betrokkenen.

  Beantwoorden

 17. Leidse Glibber
  Jul 24, 2014 @ 22:26:40

  Het was wel erg mooi gisteren en liet zien dat wij wel respect tonen voor onze slachtoffers. En ook ik zou geen seconde met het koningspaar willen ruilen

  Rietepietz zegt;

  het moet voor de nabestaanden héél indrukwekkend geweest zijn, en gelukkig werden dié allemaal buiten beeld gehouden, dát vind ik reuze netjes! Met het woord respect heb ik niet zo veel meer sinds het zo vaak misbruikt wordt.
  Nee zo’n Koninklijk leven was vroeger misschien wel leuk maar tegenwoordig lig je griezelig onder een vergrootglas in die functie.

  Beantwoorden

 18. Marja
  Jul 24, 2014 @ 21:19:25

  Heerlijk dat we zulke menselijke majesteiten hebben.

  Rietepietz zegt;

  Het lijkt me een verschrikkelijk “beroep”, altijd in de belangstelling én overal belangstelling voor moeten hebben. Ik denk dat in de huidige tijd die mediacode pure noodzaak is want anders kun je nérgens meer jezelf zijn!

  Beantwoorden

  • Marja
   Jul 24, 2014 @ 21:56:25

   Ik zou ook geen seconde met ze willen ruilen.

   Rietepietz zegt;

   Nou misschien met het Belgisch Koningspaar? Volgens mij lopen die wat minder in de schijnwerpers;-)

   Beantwoorden

   • Suskeblogt
    Jul 25, 2014 @ 18:33:30

    Ik vindt jullie koningshuis toch aantrekkelijker dan dat in Belgie, Alleen al dat verstikkende protocol en nu die breuk tussen de oude en nieuwe generatie. Het Belgisch koningshuis is in mijn ogen niet meer van deze tijd.

    Rietepietz zegt;

    Maar er zijn ook overeenkomsten dacht ik, de beiden Koningen hebben een prima smaak waar het het kiezen van een bruid betreft;-) Als ik eerlijk ben vind ik jullie Mathilde een echte schoonheid, Maxima heeft uitstraling, heeft flair maar is geen echte schoonheid als je door het perfecte “plaatje” heen kijkt.

    Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: