wondertje…

Nee ik leef niet op een klein roze wolkje en krijg natuurlijk ook van alles mee over de afschuwelijke vliegtuigramp, via TV,  internet  en persoonlijke ontmoetingen!
We leven mee met de nabestaanden van alle slachtoffers maar dat is eigenlijk het énige dat we kunnen doen.
Ik ga geen conclusies trekken, daar is niemand mee geholpen en daarvoor ken ik natuurlijk de feiten niet goed genoeg, bovendien  heb ik geen oplossingen.
Hóe graag ik ook het verdriet van alle nabestaanden zou wegnemen, ik kán het niet!
Nee …  het lijkt  me beter om ervoor te zorgen dat ik  me niet in de negatieve spiraal laat meetrekken die hier en daar heel aanwezig is , begrijpelijk maar toch, niemand hééft er iets aan!

Ik kies ervoor om de rust te zoeken in de natuur en de kleine wondertjes te laten zien die ik dan soms tegenkom!
Het zwanenechtpaar dat vorig jaar slecht drie van hun acht  jongen groot kon brengen had dit jaar wéér acht eieren, dat had ik al gemeld!
Na een week of drie/vier kon ik een foto maken van de familie zwaan die toen nog stééds  met acht jongen in de buurt zwom. Het  komt zelden voor dat  alle eieren uitkomen en dat de álle jongen de eerste drie maanden overleven is héél zeldzaam……. maar  kort geleden kon ik een stukje filmen van moeder en vader zwaan met hun acht bijna volwassen jongen……  ach….. misschien moeten we tóch maar in wonderen blijven geloven………..

Advertenties

21 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. John
  Jul 24, 2014 @ 09:27:14

  Goedemorgen Riet,
  Ik ben er weer, maar houd nog even een kleine blogpauze.
  Grts

  Rietepietz zegt;

  welkom terug! Ik heb je gemist!

  Beantwoorden

 2. Hanscke
  Jul 23, 2014 @ 14:55:22

  Mooi dat berichtje over die jonge zwanen. Ook ik heb niet de behoefte om alle dagen te schrijven over het gebeuren. Ik heb in het weekend met opzet voor iets anders gekozen

  Rietepietz zegt;

  Het blijft lastig om iets dat media zó domineert te negeren bij het bloggen, ik merk dat het me belemmert bij het schrijven.

  Beantwoorden

 3. Melody
  Jul 23, 2014 @ 13:55:07

  Het is inderdaad heel gemakkelijk conclusies te trekken, ik betrap mezelf er ook op, al wil ik het niet. Ik zeg er dan ook maar verder niets over.

  Je hebt groot gelijk om die ‘wondertjes’ op te zoeken en er zo bewust mogelijk van te genieten. Dat doe ik ook. Sinds ik een aantal jaren geleden begon me daar zelf telkens weer op te attenderen wordt het onderhand een natuurlijke eigenschap en gaat het steeds vaker ‘automatisch’.

  Rietepietz zegt;

  Nou ik heb ze niet bewust gezocht maar gelukkig kun je daar zómaar tegen aanlopen, maar je moet ze wél willen zien natuurlijk !

  Beantwoorden

 4. Mrs. T.
  Jul 22, 2014 @ 20:45:26

  Amen.

  Rietepietz zegt;

  En zeg ik dan na jouw amen “dat je gebeden verhoord mogen worden”?

  Beantwoorden

 5. minoesjka2
  Jul 22, 2014 @ 20:10:40

  O, wat ben ik het met je eens zeg!!! Ik word niet goed van al die voor/oordelen dat er wel/niet genoeg gebeurd.
  Daarom werd ik ook van jou positieve blogje zo blij 🙂 Bedankt!!

  Rietepietz zegt;

  Er wordt zoveel zinloos geleuterd terwijl we maar heel weinig weten, daar kun je genoeg bij dénken maar daar heeft niemand iets aan en het sleept mensen in een depressie! Natuurlijk is het verschrikkelijk allemaal maar we moeten het niet nóg erger maken en om ons heen kijken waar troost gevonden of gegeven kan worden.

  Beantwoorden

 6. Marion
  Jul 22, 2014 @ 09:15:07

  Het zal altijd wel een raadsel blijven, maar de zwaantjes hebben het allemaal gered
  en dat is toch een wonder waar je blij van word.
  XXX

  Rietepietz zegt;

  Het lijkt me inderdaad sterk dat de ware toedracht ooit boven water komt maar zegt nooit “nooit” ! Maar ook in dat geval hebben al die achterblijvers daar hun betreurde familieleden niet mee terug dus het maakt niet zo veel uit. Gelukkig is er altijd weer de natuur die ook die achterblijvers troost kan brengen.

  Beantwoorden

 7. meninggever
  Jul 22, 2014 @ 08:59:03

  Als wij als mensen de gratie bezaten van zwanen als deze zouden we wellicht wat beter nadenken over onze daden. Dieren doen nooit iets zonder dat het nodig is voor hun voortbestaan. Dat hebben wij mensen als denkende dieren ook. Maar we missen die gratie. En dat maakt elke wandaad al snel heel lelijk! H e e l lelijk!

  Rietepietz zegt;

  Mensen denken gewoon té vaak dat ze heel véél nodig hebben voor hun voortbestaan en dan krijg je dit soort excessen.

  Beantwoorden

 8. liz
  Jul 22, 2014 @ 07:39:00

  Mooi filmpje Riet! Zo is het maar net. Je kunt maar beter naar de positieve dingen in het leven kijken, dan je laten meeslepen door ellendige zaken. Hier in de buurt was een ganzenpaar met 8 kleine donsjes. Ook allemaal groot geworden en wat is zo’n plas dan snel “vol”…. 🙂 Een pracht om te zien!

  Rietepietz zegt;

  Volgens mij ben ik een beetje van ” zaken van twee kanten bekijken” mooie dingen kunnen nare kantjes hebben .Bij zwanen zou het natuurlijk niet goed zijn als iéder nest van 8 eieren ook acht jonge zwanen opleverden, maar het is bijzonder wanneer dat lukt.
  Dit soort rampen brengt groot leed en verdriet voor heel veel mensen maar tóch is dat maar een klein deel van de mensheid, je kunt je dan wel mee laten slepen in het leed en de afwikkeling van “het hoe en waarom” maar dat is voor niémand zinvol.

  Beantwoorden

 9. beauninoblog
  Jul 22, 2014 @ 06:40:06

  Zo is het Riet. De wonderen blijven aanschouwen die net zo goed deel uit maken van de zelfde wereld.
  Ook die verdienen de nadruk.

  Rietepietz zegt;

  Zoals jij zelf al schreef in je prachtige logje, we kunnen wel willen en/of denken dat het leven maakbaar is …. dat is niét zo. We moeten het leven nemen zoals het valt en daar het beste van maken. Dat is zéker niet altijd leuk maar juist in “slechte tijden” is het goed de ogen open te houden voor ‘het goede” om niet weg te zakken in negativiteit.

  Beantwoorden

 10. J@n.
  Jul 21, 2014 @ 23:48:00

  Het blijft wat die ramp betreft de muis tegen de olifant, maar nu trek ik ook al conclusies die misschien wel heel onterecht zijn. We zullen de waarheid wel nooit weten, maar daarom is het leuk om je filmpje te zien met het onvolprezen commentaar van jou. Het leven gaat door.

  Rietepietz zegt;

  Misschien ben ik wel een te nuchter mens om me mee te laten slepen in de “waan van de dag” over deze verschrikkelijke gebeurtenissen, hoe erg ook …zolang er gelukkig geen familie vrienden of bekenden bij zijn betrokken kun je niemand tot steun zijn en dan kun je je medeleven uitspreken maar inderdaad, dan neemt het gewone leven toch weer min of meer z’n gang !

  Beantwoorden

 11. gewoonanneke
  Jul 21, 2014 @ 23:11:23

  IK heb van de ramp door mijn broer weinig meegekregen, praktisch geen tv gezien, vanavond een klein stukje. Hoe triest en verdrietig ik het voor die mensen ook vind, het hemd blijkt dan altijd nog nader dan de rok zal ik maar zeggen. Afgelopen zondag verdronk hier vlakbij een meisje van 16 jaar in de Lek. En ik ben echt geen kouwe kikker maar dat voelde ik erger dan die vliegramp. En ik zoek het ook buiten hoor om even rust te vinden en te genieten van wat ik zie. Dat mag toch ook.

  Rietepietz zegt;

  het is zoals je zelf al zegt. het hemd is nader dan de rok en dat is logisch. het eigen leed moet gedragen worden.Ik snap bést dat de zorgen om je broer op dat moment een grotere rol speelden dan de ramp en dat jonge meisje dat verdronken is staat natuurlijk ook veel dichter bij je dan het leed van mensen die voor jou geen “gezicht “hebben.
  Ik begrijp ook niet helemaal de roep om een dag van Nationale rouw waarom zou dat moeten, wie zou zich daar beter door voelen en wanneer zou dat dan moeten. Ik denk dat alle nabestaanden zelf óók af en toe even aan de hectiek van alles dat ze meemaken zouden willen ontsnappen door gewoon even in de natuur tot rust te kunnen komen. Ook dat lost niets op maar geeft de geest even de broodnodige rust!

  Beantwoorden

 12. tanteloe
  Jul 21, 2014 @ 22:54:01

  Ik vond het fijn om je stukje te lezen omdat ik naast alle medeleven en alle verdriet om de slachtoffers soms ook een beetje tureluurs word van alle berichtgeving en dan vooral het gissen en raden. Uren worden er mee gevuld en maar gissen… Zo veel van die holle woorden van ‘we zullen niet rusten voor we de daders hebben’ en ‘dit mag nooit meer gebeuren’. Rampen zijn helaas op geen enkele manier te voorkomen. Ze horen bij het leven en als je slachtoffer bent heb je grote pech. Niet alles is op te lossen en niet alles is maakbaar. Ik ben ook altijd een voorstander van vooral blijven zoeken naar positieve dingen want de wereld zoals die naar voren komt in journaals is niet de werkelijkheid. Er gaat veel meer goed dan fout en er zijn veel meer goedwillende mensen dan rotzakken. Daar hoor je helaas niet veel over.

  Rietepietz zegt;

  Ik begrijp hélemaal wat je bedoelt. Vooral de eerste avond is er oeverloos geleuterd door “deskundigen” die óók niets wisten en dus amper uit hun woorden konden komen.
  Bovendien werden de paar zinnen die wél bekend waren dus steeds maar weer herhaald en aangevuld met “veronderstellingen”.
  Voor de betrokkenen is het allemaal te verschrikkelijk voor woorden maar ook zij zijn niet gebaad bij al die overdreven aandacht in de media en bovendien hebben zij wel iets ánders aan hun hoofd dan wat “Nederland vindt”!
  Niemand schiet iets op met al die wilde veronderstellingen die nu nog niet, en misschien wel nooit, te bewijzen zijn. Ik snap best dat de schrik er even goed in zit maar inderdaad, het is onmogelijk je tegen alles te wapenen en daar zullen we ons bij neer moeten leggen. Ook bij het feit dat de meeste mensen gewoon helemaal niéts kunnen doen om het leed te verzachten.

  Beantwoorden

 13. Blog Zonder Naam
  Jul 21, 2014 @ 22:37:14

  De zwaantjes hebben goed weer gehad om te gedijen. Bij regen en kou sterven er veel meer. Ook zijn er door de goede weer meer vliegjes om te vangen en op te eten. Goed weer verricht soms wonderen….

  Rietepietz zegt; het prachtige voorjaar van dit jaar zal er zéker mee te maken hebben dat het dit jaar wél lukt! Vorig jaar was het een extreem koud en lang voorjaar waardoor er ook weinig te eten was voor de vijaanden van jonge zwanen. Maar wat een prachtig stel hé!

  Beantwoorden

 14. Leidse Glibber
  Jul 21, 2014 @ 21:46:29

  We moeten ons inderdaad niet laten leiden door het verdriet, hoe erg de ramp ook is.

  Rietepietz zegt;

  Het verdriet is natuurlijk voor de mensen die vamilie of vrienden verloren hebben niet weg te denken, maar ieder ander kan z’n gezonde verstand gebruiken en dan weet je wel dat we niets zinnigs kunnen doen.

  Beantwoorden

 15. datzalwel
  Jul 21, 2014 @ 21:34:51

  En zolang er niets bewezen is ga ik ook per defenitie niemand de schuld geven.Hoe vreselijk het ook is allemaal.Ook goed je opbeurende verhaaltje dat ook nu gewoon mooie dingen blijven gebeuren.

  Rietepietz zegt;

  Nou ja , je kunt veilig zeggen dat het oorlogszuchtig tuig is dat de ramp op het geweten heeft maar veel verder komen wij gewone mensen niet. Dat moeten we aan specialisten overlaten.
  Ook de rest van het beleid is niet onze opdracht en ik snap bést dat er in Rusland niemand schrikt van een boze Rutte!

  Beantwoorden

 16. Petr@
  Jul 21, 2014 @ 21:29:08

  Wat een wonder dat ze het alle 8 gered hebben, Riet!
  Een prachtige familie!

  Rietepietz zegt;

  Bijzonder hé, dat komt weinig voor en is misschien maar goed ook, de zwanenpopulatie zou wel héél snel groeien!

  Beantwoorden

 17. Marja
  Jul 21, 2014 @ 21:20:52

  Heerlijk positief nieuws in deze barre tijden. Dankjewel.

  Rietepietz zegt;

  Práchtig hé, een klein wondertje maar tóch een wonder!

  Beantwoorden

 18. powerpointgreetje
  Jul 21, 2014 @ 21:09:00

  zo lief, dit filmpje……
  Het is in en intriest wat er met het vliegtuig gebeurt is,
  vriendin van mijn dochter zat er in…………

  Rietepietz zegt;

  Dat is verschrikkelijk,dan kijk je nog héél anders tegen de ramp aan!
  Zo’n verlies is niet meer goed te maken!Sterkte voor je dochter en de familie van de vriendin.

  Beantwoorden

 19. Hartelijke Hot Hulk
  Jul 21, 2014 @ 21:00:38

  Het hypocriete ervan vind ik dat ze nu wanhopig ( want zij kunnen er ook niks mee )de schuld gaan zoeken.
  De vlaggen half stok, roept Rutte.
  Maar wel de JSF aanschaffen!
  Die moord ook.

  Rietepietz zegt;

  Nou ja dat móet ook wel uitgezocht worden maar dan door mensen die “er verstand van hebben”. En ik snap dat er op dit moment ándere prioriteiten zijn, de slachtoffers móeten naar hun familie!

  Beantwoorden

 20. wolfgangpowerpoint.wordpress.com/
  Jul 21, 2014 @ 19:59:11

  Konnte gut verstehen das gesprochene von dir im Video.
  LG. Wolfgang
  Schau mal in unseren Blog.

  Rietepietz zegt;

  Gelukkig zeg ik ook niet héél veel 😉

  Beantwoorden

 21. Suskeblogt
  Jul 21, 2014 @ 19:55:33

  wij hoeven niet te leven gelijk Atlas die de hele wereld op zijn rug meedroeg. Het is jammer wat er met dat vliegtuig gebeurd is maar ons in een dip laten trekken daarvoor ? Daar is niemand mee gebaat !

  Rietepietz zegt;

  Zo is het wel natuurlijk, voor de mensen die een verlies geleden hebben is het wat anders natuurlijk, dát snap ik! Maar het is hét gesprek van de dag en daar ontkom je dan toch niet zo aan!

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: