hondsevoors en tegens…

Ach, iedereen die  ooit een hond heeft gehad, of nog heeft, weet wel een beetje wat erbij komt kijken. Ook bij honden is het belangrijkste dat ze in hun puppietijd góed opgevoed worden, anders valt er niks te verpesten zoals op de bank liggen toestaan wat thuis niet mag eigenlijk nét als bij kinderen   en dat zit bij Eyra wel goed!
De meeste haken en ogen zitten uiteraard aan het 4x per dag “uitlaten”, daar gaat bést veel tijd in zitten als je het een beetje leuk wilt doen en is moeilijker naarmate je minder “groen”in de buurt hebt.  Wij hebben dat gelukkig wél en het is héérlijk om vroege in de morgen het stukje bos dat we hebben “in brand te zien staan” vanaf het parkeerterreintje!
vroegbos
We wandelen  ook zonder hond vrijwel dagelijks  dan laten we gewoon elkáár uit  maar dan  in de winter zeker niét zo vroeg op de ochtend, dus dit soort plaatjes zien we dan niet. Het is geen groot bos maar voor Eyra is het nu groot genoeg en er komen zelfs grotere honden die het er ook mee moeten doen. Op sommige plekken zie je, nu het blad van de bomen is,  de bebouwing  door de bomen heen.

vroegbos3
Heel apart wat je zo vroeg op de morgen al tegenkomt in het bos, op een bankje zit  soms een nog vrij jonge man met een blikje bier, zal je niet warm van worden als de ochtenddauw nog met nét opgetrokken is.  Eyra snuffelt even en krijgt een aai over z’n bol, we maken een praatje en  groeten elkaar vriendelijk waarna  wij onze weg vervolgen. Aan praatjes  trouwens geen gebrek want hondenbezitters hebben geen andere aanmoediging nodig dat 2 honden die even aan elkaar willen snuffelen.
vroegbos1Een dame zit op een boomstronk terwijl de grote zwarte hond achter de door haar gegooide bal  rent en hem terug brengt! Ik neem maar aan dat je niet voor je lol op een frisse ochtend op een kille boomstronk gaat zitten, waarschijnlijk  valt het lopen haar moeilijk en is dit haar manier om tóch de hond z’n beweging te kunnen geven, de ware dierenliefhebber dus!
Wij zijn dan al weer bij het parkeerterreintje  want hoewel het bosje binnen een kwartier wandelen ligt is heen en terug lopen  én het bos nu  teveel voor ons troetelkind.
We gunnen haar het  “loslopen in het bos” daarom  wordt “mevr.” heen en terug gereden.

Maar er is natuurlijk ook nog een pikdonkere avond in de winter en dán maken we ons er met een stukje langs de kade wal om de hoek vanaf en daarin zijn we niét de enige.
Een goed opgevoede hond legt z’n zorgvuldig afgewerkte etensresten niét op straattegels neer , we hoeven dus gelukkig nooit  met een plasticzakje in de hand de  zooi bij elkaar te grabbelen en mee te slepen tot er een geschikte bak het pad kruist.
Helaas wil dat niet  zeggen dat ik de dans altijd ontspring omdat er ook niét goed opgevoede honden zijn… gisteravond mocht ik de ribbeltjes zolen van m’n schoen schoon schrapen…….   die verrekte donkere winteravond ook!
Nou ja, morgenochtend zie ik dit weer…..hoop ik!

vroegbos2

Advertenties

25 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leidse Glibber
  Jan 11, 2014 @ 00:48:31

  Puppytraningen zijn heel nuttig alhoewel je het met consequent gedrag ze zelf ook aardig aan kan leren. Ik mis die dagelijkse rondjes met de hond wel, alhoewel als het regent denk ik heerlijk geen hond meer. 🙂

  Rietepietz zegt;

  Precies, en dat is óók al net als bij kinderen opvoeden, consequent zijn werkt bij dieren maar ook voor kinderen. Wij genieten na 2 weken hond altijd weer dat we niet meer constant achterom hoeven te kijken of er geen hond achter je staat die op de pootje getrapt kan worden;-)

  Beantwoorden

 2. ♫ M e l ☺ d y ♫
  Jan 10, 2014 @ 13:11:47

  Gezien het feit dat je in ‘wild west’ woont bof je best nog…. en ja Drenthe is wat ver weg maar je kan je hier behoorlijk uit de voeten lopen….

  Rietepietz zegt;

  Zeker wéten dat we boffen. Toen na ál die jaren Den haag hier kwamen wonen was het eerste dat ik zei”wij hebben de kinderen tekort gedaan door nú pas te verhuizen” . Rijswijk is een heerlijk groene gemeente (voor randstad begrippen)

  Beantwoorden

 3. beauninoblog
  Jan 10, 2014 @ 02:41:02

  Ik genoot ook altijd (nou ja, vaak dan) zo van het wandelen met Nino. Mis het (hem) nog steeds af en toe.
  Eigenlijk zouden ze het moeten verplichten: met je pup naar de training. Er zou zoveel leed mee bespaard worden. Nino poepte ook altijd met zijn billen in de bosjes. Prima mest, die Eukanuba!

  Rietepietz zegt;

  En voor ons is het natuurlijk makkelijke “genieten”omdat we niet altijd hoeven maar alleen wanneer de hond hier logeert.Dit keer is dan wel vrij lang hier maar meestal maar een weekje en dat is niet genoeg om “er genoeg van te krijgen”! Maar ok wij missen Eyra als ze pas weer weg is, lopen we de hele dag te kijken of ze niet achter onze voeten ligt watn daar heeft ze een handje eh… pootje van;-)

  Beantwoorden

 4. Rebelse Huisvrouw
  Jan 09, 2014 @ 22:10:11

  Wij hebben er ook 2 maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat manlief er wel het allermeest mee loopt… We hebben voor dochterlief honden genomen in het kader van ´het is leuk voor een kind om met dieren op te groeien´ maar in de praktijk zijn wij/manlief altijd de klos. Eigenlijk heel klassiek dus! Mooi is het ´s ochtends vroeg soms ja, als de zon nog niet achter de wolken verdwenen is, echt prachtig!

  Rietepietz zegt;

  Zolang je niet téveel van kinderen verwacht kunnen ze bést helpen voor huisdieren te zorgen. Maar natuurlijk komt de zorg grotendeels op de ouders neer.geeft niks als je van te voren maar realiseert. Een hond is wel een goed “alibi”om te móeten wandelen en dat is zo slecht nog niet;-)

  Beantwoorden

 5. Mrs. T.
  Jan 09, 2014 @ 21:18:45

  Vroeger had ik een hond en als we 100 meter van huis waren liepen we zo de zandweg in. heerlijk was dat.

  Rietepietz zegt;

  Lokatie is inderdaad best belangrijk als je een hond hebt. In hartje stad komen die beesten vaak niet verder dan een rondje om het huis.Eigenlijk zou je dan beter geen hond nemen.

  Beantwoorden

 6. tagrijn
  Jan 09, 2014 @ 20:46:35

  Ik had vroeger ook een hond toen ik nog niet single was. Geweldig. Alleen dat op staan in het holst van de nacht om hem uit te laten vond ik juist minder. De charme van vroeg opstaan gaat echt aan mij voorbij.

  Rietepietz zegt;

  Ik weet dat jij écht een avondmens bent, dat is géén plus als je een hond hebt want dat beest móet plassen. Wij zijn echte ochtendmensen en dat komt dus goed uit!

  Beantwoorden

 7. minoesjka2
  Jan 09, 2014 @ 20:33:33

  Kijk, dat lijkt mij nou het heerlijke aan een hond, die ochtendwandelingen, opgaande zon en genieten,………….. maar ja, hoevaak gaat dat hier lukken? Want ook met regen en kou moet je er uit.

  Rietepietz zegt;

  Precies, je legt de vinger op de zere plek, vanmorgen regende het gelukkig niet hard maar toch wel een béétje….. géén bos in brand vandaag, jammer!

  Beantwoorden

 8. roadlaura1969
  Jan 09, 2014 @ 16:33:24

  Honden geven je veel en het is aan ons mensen om daar goed mee om te gaan. Zo vind ik drollen in de goot ook niet netjes er rijden fietsers of auto’s die per ongeluk te dicht aan de rand rijden en nemen de smurrie mee de garage of stal mee. Dus bij elk kakje een zakje 😉
  Want of je het nu zelf onder de schoenzool heb plakken of aan je rijwielen of banden het is niet fijn.
  Helaas dat er onder ons honden bezitters vele de boodschap laten liggen.

  Mij is het wel eens gebeurd dat ik helemaal niks opzak had totaal vergeten aan te vullen en uitgerekend dropt ze de bom op de stoep, een vrouw sneerde gelijk * wellicht omdat ze het zat was/is* . Echter normaal heb ik het wel erbij en ruim ik het op dus deze tante kreeg van mij dus een goede respons…noodoplossing was het goedje ook in de goot schoppen, mij bleef niks anders over ;-(

  Rietepietz zegt;

  Ja soms is het duielijk een gevalletje van “tussen twee kwaden kiezen” , bij Eyra hebben we de mazzel dat ze altijd “gras of aarde” onder de kont wil hebben als ze iets doet! Ze zoet dus niets op de straat, stoep of paden zodat het meestal niemand in de weg ligt . Maar ik héb natuurlijk wel een zakje bij me voor als het een keer mis zóu gaan en blijf uit de buurt van grasvelden die toegankelijk zijn voor mensen. Er zijn gelukkig best veel mensen die wél opruimen als “het in de weg ligt” 😉

  Beantwoorden

  • roadlaura1969
   Jan 09, 2014 @ 22:16:23

   Er is altijd hoop bij de goed willende 😀
   Die van ons doen het ook meestal op gras maar ja zoals ik al schreef juist als je niks bij je hebt gebeurt het op de stoep *terug duwen helpt niet * 😉

   Beantwoorden

 9. Mirjam Kakelbont
  Jan 09, 2014 @ 14:49:10

  “Zorgvuldig afgewerkte etensresten” wat een mieterse kreet!
  Vroegah had ik een hond. Nu kijken we elke week naar de asielhonden in de krant en bedenken dan of ie bij ons past. Niet dat een nieuwe huisgenoot haalbaar is, want we hebben Bella los rondlopen, en die raakt helemaal in de stress als ze alleen al een hond ruikt! Mijn vriendin heeft een Border Collie en als ik bij haar geweest ben, en thuis mijn handen was, wil mevrouw Konijn echt niets van me weten…

  Rietepietz zegt;

  Nou ja kijken kost niks toch? En Bella heeft toch ook het eeuwige leven niet. Maar misschien kun je af en toe met een asielhond wandelen! Bella is dus een beetje eenkennig, nou ja, zou ik óok zijn als ik het alleenrecht al zolang heb;-)

  Beantwoorden

 10. riet(je)
  Jan 09, 2014 @ 10:43:59

  heerlijk zo’n wandeling in ’t bos, doe ik ook elke dag………..

  Rietepietz zegt;

  Wat een zelfdiscipline om dagelijks te wandelen in je uppie, maar inderdaad het is héérlijk!

  Beantwoorden

 11. Boerin Zonder Naam
  Jan 09, 2014 @ 10:09:01

  Als er gewandeld wordt zonder hond….. Wie houdt dan wie aan het lijntje?

  Rietepietz zegt;

  Eh…. das een doordenkertje,maar volgens mij houden wij elkáár al meer dan een halve eeuw aan het lijntje;-)

  Beantwoorden

 12. Marion
  Jan 09, 2014 @ 09:45:43

  Wat een schitterende foto’s, heerlijk om daar zo vroeg te wandelen. Tot straks.
  XXX

  Rietepietz zegt;

  het is zó mooi als het nog vroeg is, we vragen osn steeds af waarom we dat niet vaker doen.Maar ja, als er geen hond in huis is pakken we altijd weer snel het normale ritme op en wandelen we weer véél later.Was weer reúze gezellig vanmiddag…komt natuurlijk omdat ik gewonnen heb met scrabble;-) XXX

  Beantwoorden

 13. Redstar
  Jan 09, 2014 @ 08:35:06

  Wie een hond heeft ontkomt niet aan de verplichte wandelingen met zo’n beest. Ook hier is het nog vaste prik. Maar na deze geen hond meer. Het zijn handenbinders. En uiteindelijk als ze oud worden wordt het moeilijke ren moeilijker.
  Nee, geen honden meer als de laatste heen is.

  Rietepietz zegt;

  Zeker weten, je kunt niet zeggen vandaag maar even niet. Dat is ook de reden dat we géén hond hebben ondanks dat we wél van honden houden. Vooral oudere dieren in een gezin geven vaak problemen , ze zijn opgegroeid in een situatie met vrijwel altijd mensen in huis maar als de hond ouder wordt zijn de kinderen groot en vliegen uit waarna de hond vaak veel alleen is en dán problemen geeft omdat hij dat niet gewend is.
  Maar zo af en toe een leenhond is heel gezellig en , net als met kleinkinderen, is het altijd léuk als ze komen maar óók als ze weer gaan;-)

  Beantwoorden

 14. ingridblogs
  Jan 09, 2014 @ 07:31:57

  Als ik geen mensen,honden,vuilnisbakken,katten,bromfietsers en motors tegen kom vind ik een wandeling met de honden ook leuk.Ze houden daar niet zo van…..

  Rietepietz zegt;

  Tja…. dán is wandelen hier in de randstad geen pretje want ál die “toestanden”zijn natuurlijk aanwezig. Wij kiezen er ook meestal voor om met de auto naar een wat groter groengebied te rijden voor de lange wandeling, daar mag ook de riem af en honden zijn véél rustiger als ze los mogen lopen . Henk vindt het meestal ook “eng” als er dan andere honden aankomen maar het lost zich áltijd vanzelf op als je het aan de honden overlaat. Alleen als er een aangelijnde hond aankomt gaat ook Eyra aan de lijn want ” ongelijkheid” geeft wél problemen.

  Beantwoorden

 15. gewoonhanny
  Jan 09, 2014 @ 00:56:55

  Als je meer moet bewegen, omdat je lijf daarom schreeuwt, is een hond een heel goed hulpmiddel. Plus dat je dan ook nog eens veel ziet en kunt fotograferen. Nu krijgen jullie beweging genoeg. Maar de mooie plaatjes zijn nu toch mooi meegenomen.
  Alleen je cadeautje vind ik minder geslaagd (net als jijzelf).

  Rietepietz zegt;

  Er is wel eens onderzoek gedaan naar ouderen met een hond, zij bleken zonder uitzondering gezonder dan ouderen zonder hond. Een hond is voor ouderen vaak “een reden om voor te leven” maar toch willen wij zélf geen hond. Ik weet zéker dat jij véél mooiere foto’s zou maken van dit plekje maar voor een automatische instelling ben ik wel tevreden al is het in het écht natuurlijk vele malen indrukwekkender;-)
  Dat klopt wel , dit soort cadeautjes kunnen me gestolen worden;-(

  Beantwoorden

 16. J@n.
  Jan 09, 2014 @ 00:23:23

  Ja Rietepietz, wel altijd kijken waar je loopt!
  Leuk stukje, met mooie foto’s!

  Rietepietz zegt;

  Ja dat dóe ik natuurlijk wel maar op zo’n stikdonkere avond is dat dus blijkbaar niet genoeg;-) Het is echt genieten zo vroeg op de morgen buiten.

  Beantwoorden

 17. RenéSmurf
  Jan 08, 2014 @ 23:30:59

  Als ik `sochtends de zon zie opkomen denk ik ook wel eens dat fijn wandelen me leuker lijkt dan fijn werken. Maar als ik vrij ben dan verkies ik toch de middagen voor de wandelingen, en heel vaak savonds een kort blokje, en dat in de wintermaanden sowieso.

  Rietepietz zegt;

  Maar jij zit natuurlijk op fluweel, je kunt met de hond wandelen wanneer je wilt maar Quandy wóónt niet bij je, je hoeft dus niet in de vroege morgen op pad!En Quandy zit óók op fluweel, ze hoeft niét op een kleine flat 3 hoog te wonen maar heeft wél een eigen uitlaatservice;-)

  Beantwoorden

 18. gewoonanneke
  Jan 08, 2014 @ 23:15:37

  Dat was hetgene dat ik het meeste missen toen we onze laatste hond hadden laten inslapen, het wandelen. In mijn uppie wandelen vind ik niet leuk dus zonder hond komt dat er zelden van. Misschien een oppashondje nemen zo nu en dan 😉

  Rietepietz zegt;

  Dat kan ik me voorstellen, in je uppie wandelen doe je meestal niet als er geen reden voor de wandeling is. Misschien is er wel een asiel in de buurt bij je waar ze zitten te springen op “hondenuitlaters” ?
  Toch heb ik óók veel alleen lange wandelingen gemaakt maar dát diende een doel… training voor de 4 daagse en dan kan het ineens wél;-)Maar fietsen is ook goed voor een mens en dát doe je veel.

  Beantwoorden

 19. ria
  Jan 08, 2014 @ 22:11:35

  Ik heb 2 hondjes en elke morgen, pas rond 10.00 uur willen ze gaan lopen. Als het mooi weer is dan in de middag nogmaals. Daar houdt het mee op. Als de dagen weer langer zijn dan later op de avond nog eens. Ze lopen niet ver daarom ga ik ook nog wel in mijn eentje één keer per dag en steeds stukje verder.
  De hondjes worden 10 en 9 jaar.
  Groetjes, Ria

  Rietepietz zegt;

  Wat een luxe, Eyra moet er écht vroeger uit anders gaat het niet goed;-)
  Maar een hond is altijd een goede reden om een wandeling te maken en het hangt een beetje van het ras af hoeveel beweging ze nodig hebben. Hoe kleiner hoe minder !Jouw hondjes zijn nog “jonge blommen”bij Eyra vergeleken;-)

  Beantwoorden

 20. powerpointgreetje
  Jan 08, 2014 @ 21:44:18

  Bij het ouder worden is het niet slim een hond te nemen of te hebben.
  Je moet toch met zo’n beestje 3 a 4 keer per dag een ommetje maken en dat door weer en wind…..
  Wij hebben een hond gehad, erg lief en trouw, maar een nieuwe…..nee niet meer.

  Rietepietz zegt;

  Het houd je natuurlijk júist als oudere wél fitter dat gewandel, maar zeker als je ouder wordt kun je alléén een hond nemen als je mensen hebt die voor je klaarstaan als dat nodig is. Wij houden het dus maar bij een leenhond zo af en toe en dat is reuze leuk!

  Beantwoorden

 21. Terrebel
  Jan 08, 2014 @ 21:37:31

  Elke dag even wandelen…niets mis mee! En dan zulke mooie plaatjes!

  Rietepietz zegt;

  Nee zeker weten, en ook als we géén leenhond hebben wandelen we dagelijks maar dan meestal niet zo vroeg én niet zo laat. Een hond regelt wél je leven, voor korte tijd vind ik dat prima maar verder heb ik toch toch liever de keus wannéér ik ga wandelen.

  Beantwoorden

 22. Suskeblogt
  Jan 08, 2014 @ 21:09:13

  mijn katten laten zichzelf wel uit en da’s dan het voor- of nadeel ten opzichte van hondjes.

  Rietepietz zegt;

  Klopt, áls we ooit nog voor een huisdier kiezen dan zou het inderdaad een poes worden, zeker bij het ouder worden is een hond nemen niet slim.

  Beantwoorden

 23. Petra
  Jan 08, 2014 @ 20:58:40

  Ik heb ook niet altijd zin om met de honden te gaan lopen (bijvoorbeeld als het stort van de regen) maar meestal is het heerlijk om buiten te zijn.
  Je went er ook aan en wij verdelen de taken, alhoewel ik het wel het leeuwendeel op me neem!
  Poep ruimen we op, in alle zakken en jassen hebben we zakjes. Jongste zoon was eens zakjes vergeten, toen heeft hij ergens aangebeld en een zakje gevraagd.
  Hij kreeg er complimenten bij!

  Rietepietz zegt;

  Nee logisch, soms is het écht “hondenweer”, voor ons niet zo erg omdat het maar een logee is, tegen dat we het welletjes vinden gaat ze weer naar huis.Maar “voor altijd”zou ik de discipline niet op kunnen brengen ,nou kunnen wel als ik ervoor kies, maar ik wil er niet voor kiezen.
  Wij ruimen alleen daar waar het móet omdat we genoeg gelegenheid hebben waar “het” niét in de weg ligt maar hebben natuurlijk ook altijd een zakje bij ons.
  Dat compliment was ook dik verdiend zou ik zeggen!

  Beantwoorden

 24. Marja
  Jan 08, 2014 @ 19:54:14

  Jullie zien inderdaad prachtige dingen, maar ik mis het niet om 4 keer per dag per se naar buiten te moeten. We hebben dertig jaar lang een of meer honden gehad en genoten. Dat wel. Maar nu zijn we blij dat we er niet bij nacht en ontij uit hoeven. Ook geen poep meer onder onze schoenen.

  Rietepietz zegt;

  Klopt, wij hebben ook heel bewust géén huisdieren,je moet er toch je héle dag naar indelen als je het goed wilt doen. Maar zo af en toe een logee is leuk, nét als bij kleinkinderen, leuk maar na korte tijd ( al is het dit keer ruim 2 weken) weer lekker terug naar huis;-)

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: