kijk…. duin!

Deze week hadden we weer eens te maken met “een gevalletje de Goden verzoeken”! Je weet wel, je schrijft in een logje dat het in drukkerij waar we vaak even “zoetgehouden worden” erg rustig is en begint aan een legpuzzel van 1000 stukjes.
Je kunt er vergif op innemen, als je dat toevallig in huis hebt dan, dat vrijwel meteen de telefoon gaat of we maar even wat tijd vrij kunnen maken voor wat klusjes op de drukkerij. Doen we graag hoor zélfs als kort daarna de telefoon gaat of we een paar dagen voor ons oppashondje kunnen zorgen en ook dát doen we graag.
Nee hoor, niks niet zielig voor die oudjes, wij komen niets te kort omdat we héél goed van “het moment”kunnen genieten en éigenlijk genieten we zowél van de dagen dat we “niets om handen hebben” als van de dagen dat we werken en/of de hond hebben.
Dan maken we bijv. een fijne wandeling door de duinen bij Kijkduin, ach loop gewoon even mee…..
nov.13duin
Er is nú nog meer dan genoeg te eten voor de vogels  als zijn er wel soorten die al in grote zwermen weg trekken, maar dié laten zich niet op de foto zetten….

nov.13bes
Maar uiteindelijk kom je meestal wel ergens  uit bij het strand waar altijd wel iets te zien is! Vissers die niet uitvaren maar aan de kustlijn een hengeltje uitgooien…..

nov13vissen
Niet dat ik het snap dat iemand dáár gaat staan vissen, ik heb nog nóóit een vis gezien in de branding, het enige dat je er kunt vinden zijn krabbetjes en schelpen met inhoud en dáár houden  dan weer andere “vissers”zich mee bezig.

nov13meeuwen
Wij wandelen met onze leenhond meestal niét op het strand, om veel en hard te rennen is Eyra te oud maar lekker snuffelen ,wat honden zo graag doen, is er op het strand niet bij, er zijn geen luchtjes. Eyra is ook té welopgevoed om  het strand als hondentoilet te gebruiken. Maar voor grote robbedoezen is het een fijne uitrenplek, soms lijkt het wel of er een jachtmeute op je af komt rennen!

nov.13.jacht
Aan de pootafdrukken is wel te zien dat het meestal géén schoothondjes zijn die er uitgelaten worden.

nov.13pootjes1
De tijd vliegt bij zo’n wandeling en voor je het weet gaat je maag knorren en lijkt het verstandig terug te keren om op het leuke boulevardje van Kijkduin om iets lunchachtigs te organiseren, een blik op de bijzondere zonnewijzer leert ons dat het inderdaad tegen lunchtijd loopt!

nov.13zonnewijzer

 

 

Advertenties

28 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Mirjam Kakelbont
  Nov 20, 2013 @ 21:04:06

  Mijn allerbeste vriendin heeft een huisje in Kijkduin, dat wij altijd Kijk een duin! noemen. Het is daar geweldig, ze woont pal naast het strand. Ik ben ontzettend jaloers op haar, maar wel op een gezonde manier, want ik gun ’t haar uiteraard van harte. Heerlijk om te lezen over het breien en hoe je beide “mannen” voor het gebreide lapje hield. Weer gesmuld van je blog 😀
  Liefs kakel

  Rietepietz zegt;

  Wat een bofkont! Maar ook weer niet natuurlijk want in de zomer is parkeren er een regelrechte ramp! kan me toch voorstellen dat je het benijdenswaardig vindt;-)
  Leuk dat je toch weer even een reactie achterlaat want je wéét dat ik je niets kwalijk neem als je dat niét doet en alleen maar leest! Ik hoop dat het je even wat verpozing heeft bezorgd !

  Beantwoorden

 2. isis45
  Nov 18, 2013 @ 14:29:20

  Wij wonen ook redelijk dicht bij de zee en daar komen we graag. Niet om te zonnebaden, maar ook om te lopen, heerlijk. Ik zou het niet willen missen.

  Rietepietz zegt;

  Voor mij is het strand altijd fijn, óók in de zomer om vroeg op de dag even héérlijk te zonnebaden of de zee even in te plonsen, helaas is het er dit jaar náuwelijks van gekomen omdat het véél te lang koud bleef en daarna weer veel te warm werd!
  Ik zou het zéker ook niet kunnen missen!

  Beantwoorden

 3. Rebelse Huisvrouw
  Nov 18, 2013 @ 13:31:25

  Mooie foto’s, vooral die van de zonnewijzer sprak me bijzonder aan 😀

  Rietepietz zegt;

  Er zijn zómer en winter toch altijd weer mensen die iets op het strand willen drinken en wat dóe je dan als de strandpaviljoens al naar de winterstalling zijn 😉

  Beantwoorden

 4. powerpointgreetje
  Nov 18, 2013 @ 10:41:02

  goede morgen Riet,
  heb even met je mee gewandeld, leuk verslag en mooie foto’s,
  fijne dag toegewenst, Greetje

  Rietepietz zegt;

  je hebt toch wél alle zand goed uit je schoenen geschud hé;-)

  Beantwoorden

 5. Leidse Glibber
  Nov 18, 2013 @ 00:38:28

  Blijft gewoon zo heerlijk het strand. Gelukkig ben ik niet de enige die zich afvraagt wat die vissers in de branding doen. Ik heb ze volgens mij ook nooit iets zien vangen bedenk ik mij nu.

  Rietepietz zegt;

  Volgens Redstar vangen ze wel degelijk wel eens iets en hij kan het weten hij “vist ook zee”. Maar ik vind het dan toch meer “eerst zien dan geloven;-) “

  Beantwoorden

 6. Hartelijke Hot Hulk
  Nov 17, 2013 @ 23:13:43

  Kijkduin.
  Is dat een restaurant?
  Volgens mij van Gerrie Kneteman (hoewel hij is overleden)
  Die nodigde ons als wielrenner dan uit om daar een pannenkoek te eten.
  Moesten wij wel dat hele eind naar Scheveningen fietsen 😉
  Hadden wij geen hekel aan hoor! ! !

  Je hebt ook nog een fort Kijkduin in Den Helder, is ook een restaurant en jahoor daar fietsen wij ook vaak heen. 😉

  Persoonlijk houd ik niet van honden.
  Echter, op het strand kan ik er van genieten, want daar gaan ze helemaal LOS.
  En dat is volgens mij de bedoeling van een hondenleven!

  Rietepietz zegt;

  Het zou zómaar kunnen dat één van de restaurantjes op dat boulevardje Kijkduin heet, maar ik bedoel gewoon de (piepkleine) badplaats Kijkduin http://nl.wikipedia.org/wiki/Kijkduin die aan Loosduinen grenst.
  Om daar via de duinen te komen moet je bij Scheveningen éérst om de haven heen fietsen en dan ligt het +/- 4 km verder. Wij wandelen het soms van de haven van Scheveningen naar kijkduin, ff wat drinken en dan weer terug , met de wind méé over het strand en met veel wind tegen door de duinen om niet gezandstraald te worden.

  Beantwoorden

 7. Petra
  Nov 17, 2013 @ 19:29:49

  Heerlijk hè Riet om dicht bij het strand te wonen, wij genieten er ook elke week van!
  Die roedel honden op de foto zouden wij van de wwwclub kunnen zijn (woensdag wandelclub). Erg gezellig, vooral de nazit haha

  Rietepietz zegt;

  grappig, ik heb nog aan jou gedacht toen ik “jachtmeute”zag wandelen! Het is heel grappig hoe vaak “mijn lezertjes”me in de gedachte komen bij alles waar ik mee bezig ben. Dit keer dus jij doordat ik weet dat je wekelijks in Noordwijk langs het strand wandelt én Redstar waarvan ik weer dat hij zeevist, als ik me dan afvraag of ze daar iets kunnen vangen denk ik “dat weet Red vast wel” 😉

  Beantwoorden

 8. cornma
  Nov 17, 2013 @ 19:09:00

  Je moet het natuurlijk ook niet zeggen, dat het rustig is op het werk en dat je iets leuks gaat doen. Gewoon doen, die leuke dingen en dan de telefoon even uitschakelen.:-)

  Rietepietz zegt;

  Nou als we écht iets in de planning hebben dan zou ik ook gewoon zeggen dat ze even niet op ons kunnen rekenen. Ik bel dan altijd even of hij niet s “in de planning heeft” om te voorkomen dat ze op ons rekenen als we niét kunnen/willen werken.
  Maar dit soort wandelingen doen we gewoon wanneer het osn uitkomt en áls er dan iets dringends zou zijn gaan we gewoon ná de wandeling;-)

  Beantwoorden

 9. Truus
  Nov 17, 2013 @ 18:46:22

  Een goede tegenhanger voor het werk in de drukkerij, jullie oppashondje uitlaten en lekker uitwaaien. 🙂
  Gisteren had ik een beetje pech met de hond die meegekregen had. Het was geen ‘doorloper’ met als gevolg dat ik er achter kwam dat ik me wel wat warmer had mogen kleden. 😉

  Rietepietz zegt;

  Ja zeker weten, we kunnen het gelukkig allemaal vaak afwisselen!
  Dat heb je in deze tijd van het jaar vaker, honden willen nou eenmaal graag snuffelen en dan moet er door het baasje soms gewacht worden.
  Een lekkere omslagdoek bij de hand houden is dan wel slim ja;-)

  Beantwoorden

 10. datzalwel
  Nov 17, 2013 @ 16:25:29

  Het lijkt me dat jullie nu nog meer kunnen genieten , je weet wat het is als de hele dag de plicht roept. Nu kun je het bijna als werk-hobby zien en tijd genoeg over voor de andere leuke dingen.Ik vind het altijd reuze om te zien als de honden zich uit kunnen leven er zitten er zelfs te treuren op twee-drie hoog en allebei de baasjes werken. Mooie foto’s ook ik waande me even aan het strand.
  Groetjes.

  Rietepietz zegt;

  Preciés, we maken natuurlijk geen echte lange werkdagen meer en de waardering is héél erg groot voor wat we doen ,dat maakt het allemaal heel bijzonder!
  Dan ook nog het feit dat we daar op 100 meter van de boulevard zitten maakt het al heel aantrekkelijk om die kant op te gaan!
  Sommige honden hebben inderdaad een “honds” bestaan, maar de honden in onze familie hebben altijd een fijn leven. Eyra loopt als hóóg bejaarde hond toch nog dagelijks één wandeling van rond de drie kwartier en nog drie korte ommetjes. Het gaat soms wat moeizamer maar dan krijgt ze gewoon wat meer tijd om te snuffelen!

  Beantwoorden

 11. minoesjka2
  Nov 17, 2013 @ 15:34:06

  O, heerlijk lijkt me dat, zo dicht bij de duinen en zee te wonen. Bedankt dat we even mee mochten lopen 🙂

  Rietepietz zegt;

  Graag gedaan hoor , is toch veel gezelliger dan alleen wandelen? Ik zou het inderdaad niet willen missen !

  Beantwoorden

 12. gewoonanneke
  Nov 17, 2013 @ 13:42:00

  Mooi fotoverslag. Vroeger hadden we een winkel en als het dan rustig was en we dachten nu gaan we eten liep de winkel vol. Zo gaat het volgens mij altijd. Lijkt me heerlijk zo dicht bij het strand te wonen.

  Rietepietz zegt;

  Ja zo gaat dat áltijd, op het moment dat we denken, het is rustig dus we gaan wat leuks doen is het weer bingo!
  We wonen er nu wat verder vanaf dan vroeger in Den Haag, het is nu 10 km ,maar dat is met de auto natuurlijk een wippie als je de weg goed weet;-)

  Beantwoorden

 13. hanscke
  Nov 17, 2013 @ 12:13:01

  Mooie wandeling. Zo af en toe ben ik daar dus ook wel eens te vinden met onze honden kleindochter en dochter. Alleen, ik ben niet zo’n strandminded mens. Te veel zand.

  Rietepietz zegt;

  Gelukkig hóef je niet het strand op, lekker in de duinen wandelend heb je vaak een heel goed zicht op het strand zónder dat je in het zand hoeft te lopen;-) Ik vind het strand héérlijk in élk seizoen!

  Beantwoorden

 14. Wieneke
  Nov 17, 2013 @ 10:29:24

  Oh lekkerrrr, Riet. Ik mis hier in Friesland niets, behalve de Noordzee. Bedankt voor de strandwandeling 🙂

  Rietepietz zegt;

  Maar jij zit dan weer héél dicht bij de wadden eilanden en dáár is zand, strand én Noordzee genoeg!

  Beantwoorden

 15. Marion
  Nov 17, 2013 @ 10:22:00

  He, gezellig, zo’n wandeling, ben ook even mee gelopen.
  Ik kan mijn post weer open maken dus we kunnen weer puzzelen.
  XXX

  Rietepietz zegt;

  Het was heerlijk, dat was die dag dat we even bij jou langsgereden waren en er een flink frisse wind stond. ik zag wél dat er op het schuine pas een speciale strook voor scootmobiels is , dar was me nog nooit eerder opgevallen. Op dit moment heb je daar helaas niet aan want aan het eind daarvan ligt er “niets” meer dan zand.
  Gelukkig ,ik ben al voorzichtig begonnen en ga je straks bellen XXX

  Beantwoorden

 16. Leo's mening
  Nov 17, 2013 @ 09:36:31

  Het is net even te ver voor ons om de zee regelmatig op te zoeken. Toch doen we dat wel eens, IJmuiden, of Bloemendaal. Gewoon om even te snuiven.Toen onze Purdy nog leefde en we die meenamen was het vermakelijk om te zien hoe dat diertje rende als een uitgelaten kind langs de branding. Joeg meeuwen op, daagde andere honden uit. Maar vervelend was ook dat zij alles op vrat wat ze tegenkwam aan gevulde schelpen en zo meer….Hadden we twee dagen plezier van….

  Rietepietz zegt;

  Aan rennen geen gebrek voor honden op het strand dat klopt, het is ook bést mooi om ze zo langs te zien stuiven. Maar ook de mens is altijd in z’n element op het strand al héb je toch wel mensen die de bossen prefereren . Ik zóu zonder bos kunnen als het moet maar zonder strand…..? Nóoit

  Beantwoorden

 17. Redstar
  Nov 17, 2013 @ 09:34:31

  Ik vis ook zo vanaf de kust, en ik kan je verzekeren dat er vis zit! Jij ziet ze niet, maar ze zitten dan ook in het water. Ik zie ze ook pas als ik ze aan de haak heb.
  Vissen vanaf de kust is altijd weer anders en een hele uitdaging 🙂

  Rietepietz zegt;

  Aha… ik had al verwacht en gehoopt dat jij hier iets over kon zeggen want ik wéét natuurlijk dat jij een zeevisser bent! Men zat hier ,tot voor de ophoging van het strand, op het puntje van de golfbrekers te vissen. Dáár was het vast beter vissen in die tijd maar die zijn na de ophoging van het strand onder water verdwenen. In theorie denk jij dus dat er een scholletje aan m’n tenen kan knabbelen als ik in het voorjaar ga pootje baden;-)

  Beantwoorden

 18. Suskeblogt
  Nov 17, 2013 @ 07:39:31

  ik krijg ook zin in verse zeelucht. We zitten al genoeg binnen.

  Rietepietz zegt;

  Gelukkig heeft België óók strand en duinen. Wij huurden ooit een vakantiebungalow dicht bij het strand van…. waar wás het ook alweer. Het park heette geloof ik “de haenen” of zoiets.

  Beantwoorden

 19. Blog Zonder Naam
  Nov 17, 2013 @ 04:39:48

  Lunchtijd….En de menukaart zat in de fles???
  Kijk, duinen zijn natuurlijk altijd mooi om te zien (en om te spelen), en dat vissen in de branding….. ach, misschien houdt die persoon niet zo van puzzelen en heeft geen oppashondje…..en wil toch een hobby hebben in de buitenlucht. Misschien is het wel één van je lezers??

  Rietepietz zegt;

  Nee, de fles was leeg, óók geen smachtende liefdesbrief in de ( in dat geval aangespoelde) fles!
  De ene hobby is de andere niet dat is waar, maar gaan vissen als de kans op vangst nihil is lijkt me toch geen leuke hobby;-) Mijn lezers zitten natuurlijk alléén maar trouw te wachten op mijn volgende “oprisping” en gaan dus niet vissen op het strand;-)

  Beantwoorden

 20. J@n.
  Nov 17, 2013 @ 00:08:52

  Het gaat er toch zeker alleen maar om waar je lol in hebt! Het moeten hebben we al lang genoeg gehad.

  Rietepietz zegt;

  Maar toch ook een beetje “van jezelf moeten” omdat het anders allemaal zo doelloos lijkt te worden. Bij ons telt ook nog mee dat deze drukkerij “bij ons leven hoort” , Henk werkte er al toen ik hem leerde kennen en bracht er vroeger méér tijd door dan bij mij, als hij wakker was dan hé!

  Beantwoorden

 21. Spinnetje
  Nov 16, 2013 @ 23:51:42

  Krijg gelijk weer zin om weer naar de duinen te gaan als ik je foto’s zie. Vooral die van de visser in de branding, zo eentje heb ik ook van manlief toen hij net zijn nieuwe zeevishengel gekocht had. (Overigens niks gevangen, ondanks dat blijft hij bij het standpunt dat ook in de branding vissen zwemmen)

  Rietepietz zegt;

  Vroeger zaten de vissers altijd op golfbrekers waardoor ze veel verder in het water k0nden uitgooien.Maar nu het strand flink opgehoogd is liggen die golfbrekers onder water en staan ze dus dáár. Het lijkt mij niet te gaan werken maar ach, ze zijn van de straat!

  Beantwoorden

  • Spinnetje
   Nov 19, 2013 @ 21:41:06

   Ja daarom. De hengels staan nu weer netjes opgeborgen in de schuur…meneer is alleen een mooi weer visser 😉 Dus tijd voor de gewoon lekkere wandelingen langs het strand, met daarna warme chocolademelk.

   Rietepietz zegt;

   Lijkt me eerlijk gezegd niet onverstandig;-)

   Beantwoorden

 22. RenéSmurf
  Nov 16, 2013 @ 23:20:25

  Het maken van een wandeling staat voor mij gelijk aan genieten! Genieten van het leven, genieten van het weer, en vooral van de honden!

  Rietepietz zegt;

  Dat begrijp ik hélemaal, hoewel jij waarschijnlijk niet in de vroege morgen op pad bent met Qandy is het vooral vroeg in de morgen heerlijk om buiten te wandelen.
  Gek genoeg doen wij dat zonder hond nooit zo vroeg, terwijl we er mét hond nou juist zo van genieten!

  Beantwoorden

 23. gewoonhanny
  Nov 16, 2013 @ 23:03:59

  Heerlijk even zeelucht snuiven. Ik heb gezellig met jullie meegelopen. Ik kon wel wat van die frisse zeelucht gebruiken.

  Rietepietz zegt;

  En véél makkelijk om zo even hier mee te lopen dan écht met de krukken op het strand natuurlijk;-)

  Beantwoorden

 24. ♫ Mel☺dy ♫
  Nov 16, 2013 @ 22:14:29

  heerlijk toch…al vind ik inderdaad een bosachtige omgeving ook niet te versmaden…
  mijn honden zouden zich helemaal uitleven en ook soortgelijke indrukken achterlaten 😉
  Noah en Brego kennen het nog niet….. maar op de heide en in het bos vinden zij het ook altijd heerlijk.

  Rietepietz zegt;

  Ik denk zelfs honden zich prettiger voelen op de heide en in het bos. Honden willen nou eenmaal snuffelen aan wat honden én andere dieren aan sporen achter hebben gelaten. Op het strand is dat er allemaal niet,maar dáár kunnen ze ongeremd rennen wat, vooral grotere honden ook nodig hebben.

  Beantwoorden

 25. Zus
  Nov 16, 2013 @ 20:46:33

  He heerlijk ,was ik er toch nog even uit. Gaan we van de week nog een keertje met het oppashondje?
  Liefs XXX

  Rietepietz zegt;

  Zou zómaar kunnen maar dan naar het bos want, dat vindt Eyra prettiger en ook daar is het ,vooral vroeg in de ochtend zó mooi met de opgaande zon tussen de bomen,ik neem je graag even mee XXX

  Beantwoorden

 26. Marja
  Nov 16, 2013 @ 20:34:52

  Helemaal suf gezwijmeld kom ik even aangenaam verpozen aan het strand. Dank voor het rustpuntje.

  Rietepietz zegt;

  Lekker hé, even de wind door je haren en héél diep adem in halen …en weer rustig uit ademen……

  Beantwoorden

 27. wolfgangpowerpoint.wordpress.com/
  Nov 16, 2013 @ 20:04:22

  Schöne Bilder. Gruß Wolfgang

  Rietepietz zegt;

  Het is altijd mooi in de duinen en aan het strand!

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: