zoekopdracht

De gestage druppel holt de steen uit zal ‘k maar zeggen …. oftewel,,,,  er komt éindelijk schot in het uitzoeken van de oude zooi op de oude  computer.
Met een béétje geluk kan de kast van de PC  eind van de week bij het groot vuil wat me dan weer een schuldgevoel geeft want ….. is dat ding nou écht niet te “hergebruiken” ?
Je hoort wel eens van “handige jongens” die zélf een PC in elkaar zetten … dan móet je toch een kast hebben …. maar óók  een beetje (veel) knowhow en die heb ik dan weer net even niet!
Misschien is de oorzaak daarvoor wel gelegen  in een gebrekkige ontwikkeling van m’n  rechter hersenhelft maar komt tijd komt raad.
Als geroepen kwam ik onder alle oude meuk  een  powerpoint presentatie  tegen om te testen hoe het ervoor staat in de hersenpan.
Left-Right_Brain_Pic
Hij is uit 2005 dus waarschijnlijk heeft iederéén hem wel eens onder ogen gehad in de loop der jaren maar zal ook iedereen, net als ik,  vergeten zijn hoe het ook alweer zat.
Test gedaan …. en tjongejonge, dat valt ff tegen, niet eens een meer dan normaal ontwikkelde hersenhelften, al heb ik niet geklokt, ik had toch méér dan  drie seconde nodig, maar niet meer dan 10, niet echt slecht.
Je zóu dus  zeggen dat zo’n powerpointje in m’n log zetten een éitje voor me is ….. maar dat is het niet.
Geen idéé hoe ik dat moet doen maar gelukkig kan ik ‘m, net als foto’s, in m’n wordpress bibliotheek zetten maar helaas  komt dan de powerpoint niet zichtbaar in het log te staan .
De titel is nu blijkbaar automatisch aan een link verbonden zodat iedereen (als het zo tenminste bij iedereen werkt) even kan testen hoe de rechterhersenhelft ervoor staat….. je begrijpt, ik wil wél weten of iedereen een beetje van “mijn niveau is”.  *schraapt de keel om de grove zelfoverschatting weg te werken *  en nu aan de slag…..     zoek_de_man

 

30 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Truus
  nov 17, 2013 @ 19:15:48

  Ik had hem snel gevonden. Maar ja, ik doe dit soort dingen af en toe als spelletje op de PC. 😉

  Rietepietz zegt;

  Ik doe niet heel veel spelletjes op de pc, heb m’n handen vol aan de logjes;-)

  Beantwoorden

 2. Mirjam Kakelbont
  nov 10, 2013 @ 13:43:23

  Eh…tja…ik was ook nèt ietsje te snel en keek al naar de foto waar de man op aangegeven stond. Maar ik ben wel zo grootmoedig om te bekennen dat ik waarschijnlijk lange tijd nodig zou hebben gehad, om de kerel uiteindelijk te vinden.
  Ik ben officieel ff niet in Blogland, maar van mijn favoriete sites wil ik wel op de hoogte blijven natuurlijk 😉
  Liefs Kakel

  Rietepietz zegt;

  Je wéét het maar nooit hoor, misschien had je hem wél snel gevonden;-)
  Ja wéét ik toch , je hebt aangepapt met meneer Gupta en dat is een veeleisend heerschap;-)
  Maar je mag gerust alleen maar lezen hoor, ik haak niet onmiddellijk af als je hier niet reageert (wat ik natuurlijk wél leuk vind)
  Dat ik af en toe op m’n rondje bij je binnenval is gewoon een “aanmoedigingspremie” om meneer Gupta even snel af te werken 😉

  Beantwoorden

  • Mirjam Kakelbont
   nov 13, 2013 @ 19:25:42

   Dat waardeer ik nou juist zo van je! Je bent een wijf met een gouden hart. Dat “wijf” weet je vast heel positief uit te leggen 😉

   Rietepietz zegt;

   Als met zulke leuke dingen zó makkelijk iemand een steuntje in de rug kunt geven moet je dat natuurlijk dóen;-) Maar ik heb natuurlijk ook wel m’m roestige hoekjes aan dan gouden hartje hoor 😉 Ik ben wat minder van het “schat of lieverd” en wat meer van Maf of geschift wijf , geuzennamen toch?

   Beantwoorden

 3. minoesjka2
  nov 09, 2013 @ 16:54:29

  Geweldig …….. ik had de man binnen 3 sec., maar heb hem weer los gelaten hoor, niet mijn type 🙂

  Rietepietz zegt;

  Nou dan heb je niéts te klagen over je rechterhersenhelft;-) Fijn dat je hem teruggezet hebt want nu kan ik er weer ándere vrouwen op los laten;-)

  Beantwoorden

 4. powerpointgreetje
  nov 06, 2013 @ 13:05:40

  ik krijg de pps niet geopend, ook niet na heel lang wachten……
  Riet als je een pps op je blog wil plaatsen moet je toch eerst de pps elders uploaden en dan de verkregen url toevoegen aan het plaatje….

  Rietepietz zeg;

  Nou ja , het is toch al een heel oude dus je hebt hem vast ooit al eens gezien.
  Zoiets dacht ik al, maar op photo bucket lukt het niet, zal wel 4 shared of zoiets moeten zijn. Daar hád ik ooit een account maar al heel lang niet meer gebruikt. Nou ja, niet heel belangrijk omdat ik eigenlijk nooit met pps jes werk.

  Beantwoorden

 5. Leo's mening
  nov 06, 2013 @ 11:25:30

  Als man ga ik niet op zoek naar mezelf…ik ben er een, van de horkensoort met een klein stukje emphatie voor sommigen…..:) Wat het wegdoen van die p.c.’s betreft, als de kast is afgekoppeld, haal dan wel je harde schijven er uit. En bewaar die. Ik deed dat ook, bracht de kasten zonder elementaire informatie naar grofvuil. Of ze er nog iets mee doen? Geen idee, maar die schijven doe ik er niet bij. Voor je het weet staat er informatie op waarmee anderen weer iets zouden kunnen als ze het ding hergebruiken. Vandaag gaan de oude beeldschermen de deur uit, met wat geluidsboxen. Allemaal nog goed werkend, maar de KLW zal er wel weg mee weten…

  Rietepietz zeg;

  Nou horkensoort…. dát vindt ik wel meevallen hoor,het kan heus erger! Nou er heeft zich al iemand gemeld die er nog wel iets van hoopt te maken voor mensen die géén PC hebben. Echt persoonlijk informatie staat er nooit op mijn computers omdat ik “geen zaken doe” per computer. Wel zo rustgevend. Alles is er af en ook de prullenbakken leeggemaakt en mócht er iemand dan toch info terug kunnen halen dan niet meer dan familiefoto’s en ooit geschreven briefjes waarvan ik de adresgegevens altijd verwijder zodra de brief geprint is.

  Beantwoorden

 6. Redstar
  nov 06, 2013 @ 08:31:16

  Hmmm, ik open nooit powerpoints die op het web staan Riet. Maar ik ken hem wel. Gelukkig weet ik dat ik erg snel kan denken.
  Die oude computer is mss nog te hergebruiken, maar ligt echt aan de oudheid. En een oude kast gebruiken voor een nieuwe pc doet eigenlijk niemand. Een nieuwe kast kost bijna niets.

  Rietepietz zegt;

  Nou deze is zó oud dat hij misschien al niet eens meer werkt op nieuwe spullen;-)
  In computerbegrippen is 9 jaar stokoud maar ondertussen heeft er zich gemeld die er wel iets mee denkt te kunnen.”niets” is natuurlijk altijd minder dan “bijna niets” als het gaat om dingen in elkaar te zetten voor mensen die helemaal niets hebben zodat er meer geld gestoken kan worden in extra geheugen of weet ik veel. IK ben al blij dat ik ‘m niet bij het groot vuil hoef te zetten 😉

  Beantwoorden

 7. gewoonanneke
  nov 05, 2013 @ 20:56:47

  Ja ik kende hem wel deze powerpoint maar kan me niet herinneren of ik die man gevonden heb toen. Nou is een leuke man vinden voor mij toch al een hele opgaven ;). Zou dat ook in mijn hersenhelften zitten ??

  Rietepietz zegt;

  Daar hebben volgens mij méér mensen moeite mee hoor, leuke mannen worden altijd door dezelfde soort vrouwen ingepikt….. vrouwen zoals ik! En die houden ze dan vast ,als het moet zelfs meer dan 50 jaar dus ja…. dan zit jij ernaast! Sorry;-)

  Beantwoorden

 8. roadlaura1969
  nov 05, 2013 @ 17:02:21

  Nou moest eerst de powepoint aan het werken krijgen hahaha, maar pieuwww ik ben ”normaal’ al denk ik er soms anders over hahaha

  Rietepietz zegt;

  Natúúrlijk ben je helmaal normaal , anders zou je toch nóóit hier komen lezen;-)

  Beantwoorden

 9. cornma
  nov 05, 2013 @ 14:35:14

  Helaas, bij mij werkt het niet. Is misschien wel zo goed, kan ik het ook niet fout doen. Toch?

  Rietepietz zegt;

  En hoe moet het nou als je vanavond niet kunt slapen en gaat liggen tobben of je wel een normaal ontwikkelde rechterhersenhelft hebt? je gaat vást geen oog dicht doen hoor;-)

  Beantwoorden

 10. Blog Zonder Naam
  nov 05, 2013 @ 14:15:09

  Eh…. Powerpointje wilde op mij laptop niet open….. Heb dus stiekem op de bedrijfs-p.c. op de boerderij van mijn man moeten kijken….. Ik ken ‘m eigenlijk al, maar moest toch nog weer even goed zoeken…..

  Rietepietz zegt;

  Kijk dát is de ware spirit…. niet opgeven;-)
  Natuurlijk had ik hem destijds ook wel gekken maar wist toch niet meer waar de man zat en keek er dus weer fris tegenaan. Maar het viel me ruim mee, ik schat een seconde of 6, nétjes toch?

  Beantwoorden

 11. isis45
  nov 05, 2013 @ 11:37:18

  Ik zat met mijn hand op de muis en klikte dus per ongeluk. Ja, toen kwam de man te voorschijn voordat ik zelfs maar een poging had gedaan om hem te vinden. Sluit goed aan bij mijn blogje over dom zijn.

  Rietepietz zegt;

  De poiwerpoint presentatie is ook vréselijk traag, je moet haast wel een handje helpen en tja… dán ben je weer gauw té snel!Nou ja , eigen schuld dat je nu niet weet hoe goed je rechterhersenhelft ontwikkeld is 😉

  Beantwoorden

 12. Petra
  nov 05, 2013 @ 11:18:51

  Bij mij werkt het niet, maar ik zit nu op de Ipad, de laptop heeft ineens geen internet! Daar moet weer even een whizzkid bij komen.
  Op Discovery chanel heb je tegenwoordig een leuk programma om je hersens te testen en te trainen. Erg leuk om mee te doen!

  Rietepietz zegt;

  Als je dan ook nog een whizzkid in de buurt hébt ben je toch maar weer een mazzelaar!
  Ik vind dat soort spelletjes ook altijd leuk, gewoon ,ff kijken of de grijze massa nog een beetje wil werken;-)

  Beantwoorden

 13. beauninoblog
  nov 05, 2013 @ 05:22:29

  Ik scrolde net als LG te ver door naar beneden. Jammer…

  Rietepietz zegt;

  Moet ik je nou vermanend toespreken….? foei juffertje ongeduld;-)

  Beantwoorden

 14. Leidse Glibber
  nov 05, 2013 @ 01:26:26

  Ik drukte per ongeluk op de onderste foto en had hem dus gelijk. Is dit nu A: stom. B heel slim C ongeduldig D geen van dit alles en superstom.

  Rietepietz zegt;

  Nou jouw drukke leventje kennende ga ik voor C. Het kreng is reuze traag en ik kan me levendig voorstellen dat je “ff een beetje helpt” 😉

  Beantwoorden

 15. Melody
  nov 04, 2013 @ 23:59:56

  als je er niemand voor vindt…. dan hou ik me van harte aanbevolen….
  Niels is iemand die altijd uit delen ‘nieuwe’ computers opbouwt en dan kado geeft aan mensen met een beperkte beurs…. oftewel, je zou hem er een groot plezier mee doen (en logischerwijs mij dan dus ook).

  Rietepietz zegt;

  Wie het eerst komt….enz. Ik ben al blij als iemand er iets aan heeft maar daar mailen we dan nog wel over als het zover is. vraag even of hij er inderdaad iets aan heeft want het is uitsluitend de kast en een toetsenbord. het beeldscherm heb ik zélf te leen zolang ik met twee pc’s werk dus dat zit er niét bij. Het heeft geen haast dus voorlopig hou ik ‘m vast voor je!

  Beantwoorden

  • Melody
   nov 05, 2013 @ 21:21:35

   check, check, doublecheck…. hij zei met smile van oor tot oor: ‘ja? ja! graag!’

   kortom…. we mailuhhhhh

   en bedankt alvast, je bent een schat!

   Rietepietz zegt;

   Dan ga ik ‘m bewaren tot je ooit weer eens in deze richting rijdt of ik (minder waarschijnlijk) in de jouwe!
   Hij is écht al 9 jaar oud hoor en ik ben alleen maar blij dat hij niet bij het groot vuil hoeft!

   Beantwoorden

 16. Renesmurf
  nov 04, 2013 @ 23:58:40

  Oke, ik heb hem niet gevonden! En ook geen drie minuten geduld, na één kon ik me niet meer beheersen en klikte ik naar de oplossing.

  Rietepietz zegt;

  Nou oke… ik vergeef het je, omdat je zo eerlijk hebt opgebiecht;-)

  Beantwoorden

 17. J@n.
  nov 04, 2013 @ 23:55:58

  Bij mij zit het al lang niet meer goed, maar daar zit ik niet mee. 😉

  Rietepietz zegt;

  En dát moet ik geloven? Whahaha, wie regelmatig jouw reacties leest weet wel dat je nu toch wat té bescheiden bent;-)

  Beantwoorden

 18. klaproos
  nov 04, 2013 @ 22:06:39

  de oude pc de strata op??
  ben je mal:-) heb je geen neefje dat wil slopen?
  en anders zou ik het zelf doen, en willen weten hoe e e a eruit ziet:-)
  de mijne werkt als een tierelier, heb nog maar een foutje gevonden
  maar da’s mijn schuld denk ik * ahum*

  Rietepietz zegt;

  Nee volgens mij hebben mijn neefjes totáál andere interesses, raar maar waar! Daardoor kan ik nóóit ergens aankloppen voor hulp!
  Ik weet trouwens wel hoe de oude PC er van binnen uit ziet want hij was érrug stofgevoelig.Ik gooide hem dus om de 4 maanden op z’n kant om ‘m open te maken en er een stofzuiger doorheen te gooien, daarna draaide de zooi weer zonder geblaas en gepiep voor een paar maanden;-)

  Beantwoorden

 19. Rebelse Huisvrouw
  nov 04, 2013 @ 22:06:02

  Haha, deze kende ik nog niet maar ik had hem ook vrijwel direct om je de waarheid te zeggen. Hij is leuk!

  Rietepietz zegt;

  Waarschijnlijk werken mijn logjes gewoon in de hand dat de rechterhersenhelft van m’n lezers zich zo goed ontwikkelen….. lách nou niet zo, zou toch best kúnnen;-)

  Beantwoorden

 20. tagrijn
  nov 04, 2013 @ 21:41:42

  Mocht voor Microsoft dit niet openen, maar vertrouwde je wel… Langer dan een halve minuut. Dat wel. Maar gelukkig is toch alles in orde. Een hele geruststelling!

  Rietepietz zegt;

  Nou véél verstand heb ik niet van beveiliging hoor maar inderdaad, wat kan hier eigenlijk mis mee zijn.Het bestandje stond al járen op m’n oude PC;-)
  Dacht ik wel, we zijn hier gewoon met “bijdehandjes” onder elkaar;-)

  Beantwoorden

 21. ria
  nov 04, 2013 @ 21:20:16

  Dat dacht ik wel, prettig gestoord hahaha
  groetjes, Ria

  Rietepietz zegt;

  Tja…normale mensen zijn er al zóveel….;-)

  Beantwoorden

 22. Annespike
  nov 04, 2013 @ 21:16:51

  Haha ja hij blijft leuk inderdaad1
  Tja dat met die kast geen idee..
  Bovendien oppassen want ehmm.. Je hebt er wel een harddisk inzitten met ‘gevoelige’ informatie en die kun je natuurlijk niet zomaar op straat zetten!!!

  Rietepietz zegt;

  Blijft leuk speelgoed he!
  Ik zóu de harddisk eruit kunnen slopen natuurlijk en dié apart in de afvalbak kieperen!
  Maar gelukkig doe ik niéts met banken of de overheid op de PC en zijn er dus geen inloggevens te vinden op dat gebied.Verder haal ik alles eraf en ga ik ook de prullenbak nog legen. Maar écht nuttige info voor onze criminele medemens zit er dus niet op 😉

  Beantwoorden

 23. wolfgangpowerpoint.wordpress.com/
  nov 04, 2013 @ 20:39:48

  Gut gemacht. Wir sind wieder zu Hause. Neues Video im Blog.
  Gruß, Wolfgang

  Rietepietz zegt;

  Welkom terug !

  Beantwoorden

 24. Marja
  nov 04, 2013 @ 19:50:13

  Gelukkig had ik minder dan 10 seconden nodig. Niet dat ik die man nou écht de moeite waard vind ……..
  Vorige week deed ik een test via feestboek en daar kwam uit dat ik mijn beide hersenhelften 50/50 gebruik. Tof.

  Rietepietz zegt;

  Nee wij gáán natuurlijk voor onze eigen man, maar ondertussen willen we natuurlijk wel even verzekerd hebben dat de jaren nog géén negatieve invloed op onze hersenpan hebben;-) ach, het blijven grapjes gelukkig want dat het wetenschappelijk onderbouwd zou zijn geloof ik dan weer weinig van!

  Beantwoorden

  • Suskeblogt
   nov 04, 2013 @ 19:54:39

   bij mij werkt de powerpoint ook niet of er moet iets mis zijn met mijn hersenen wat in feite niet verwonderlijk is. Moet je anders eens aan Fietszwerver Karel of Rebeltje vragen. Dat zijn specialisten op dat vlak Links vind je op mijn blogrol.

   Rietepietz zegt;

   Kan aan heel veel dingen liggen denk ik, misschien een andere host of pikt niet iedere browser het op. Of je mist een ondersteunend programma, zou allemaal kunnen. Met je hersenen zal het wel goed zitten na alle zorg van kortgeleden 😉

   Beantwoorden

 25. Marion
  nov 04, 2013 @ 19:31:45

  Gezellige drukte in dat hoofd, kan er verder niets mee.
  XXX

  Rietepietz zegt;

  Nee dat hoofd doet niets , de link helemaal onderaan zou iets moeten doen ….dus “zoek de man” aanklikken in de hoop dat het werkt;-)
  Maar met jouw hersenhelften zit het goed XXX

  Beantwoorden

 26. datzalwel
  nov 04, 2013 @ 18:13:45

  Prima geslaagd binnen 2 sec. Maar misschien viel mijn oog er wel precies op. Beetje geluk moet je hebben hé.
  Groetjes.

  Rietepietz zegt;

  Wauw…. jouw rechterhersenhelft is dus súpergoed ontwikkeld!Daar kan ik nog een puntje aan zuigen;-)Ik ben blij dat het werkt bij jou want bij Hanny werkt de link niet.Zal er misschien aan liggen welke host iemand heeft!

  Beantwoorden

 27. Hanny
  nov 04, 2013 @ 17:32:45

  Het zal vast aan mijn gebrekkig functionerende hersenhelften liggen, maar ik kan de powerpoint niet openen.

  Rietepietz zegt;

  Whahahaha, nou dát zal wel loslopen! Maar ik was er al bang voor dat het niet overal zou werken. Mijn hersenhelften weigeren dan weer een manier te vinden om de powerpoint anders te plaatsen. Misschien heeft er later nog iemand een goeie tip.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: