goede raad is….

…… helemáál niet duur! Niet dát we iemand om  raad gevraagd hebben, we hebben gewoon even zélf de grijze hersenpan aan het werk gezet omdat …… eh… verhip dat is toch wel vreemd , omdat onze grijze hersenpan ons soms in de steek laat!
Klinkt een beetje onlogisch dus vóór jullie nu gekke dingen gaan denken leg ik maar even uit.
Wij hebben  geluidsapparatuur van, pak’m beet,  30 jaar oud en daar zijn we nog altijd heel tevreden mee. Ik laat het even zien op een foto, kan best zonder inbrekers te prikkelen , 30 jaar oud  is niet interessant “voor de handel” zal ‘k maar zeggen.

verst.hoek

Links en recht helemaal bovenaan ligt aan iedere kant een  speaker z’n  werk te doen en dat doen ze naar volle tevredenheid. Dat ze voor de huidige begrippen wat groot zijn stoort  niemand want ze liggen daar hoog en droog zolang we het dak een beetje goed onderhouden.
Rechts onderaan staat in een open  kastje een zwart setje tuner/versterker/CDspeler  en óp het kastje staat een draaitafel om de LP’s die onder het geheel liggen en staan zo af en toe nog eens  te kunnen draaien .
Niets mis mee zou je denken maar tóch hebben we nu twee probleempjes die om een oplossing vragen.

Probleem 1.=  dat de hoek waar de zwarte spullen staan  nogal donker is én onze oogjes toch min of meer  70+ zijn. Kunstlicht lost meestal niet genoeg op en leesbrillen zijn áltijd  zoek als je ze nodig hebt!

Probleem 2=  dat we op het setje in hoofdzaak CD tjes afspelen  omdat we véél van onze favoriete  muziek zowel op CD als LP hebben maar…… niet álles! Het komt dus een paar keer  keer per jaar voor dat er een LP op de draaitafel gaat en dán blijkt dat we dat toch écht te weinig doen want eh….. hoe zetten we de boel ook alweer om van CD naar LP !!!

Om probleem 2 op te kunnen lossen ligt  probleem 1  dan behoorlijk dwars omdat het  éxtra lastig is wanneer je niet kunt lezen wat er met kleine lettertjes op de knopjes staat !
We zijn heel goed in staat om er een puinhoop van te maken door  elkaar goede raad te geven waarna  steeds weer nét niet de juiste combi ingedrukt wordt en we in het ergste geval helemaal geen geluid te voorschijn kunnen toveren.

Maar vorige week had ik dé oplossing om allebei de problemen te verhelpen, Sinds nú   ligt er een uitdraai van deze foto op het setje , daarop is (op de print in ieder geval wel)  duidelijk te zien welke rode lampjes branden als er een CD speelt , op een andere uitdraai heb ik met pijlen aangegeven wélke knoppen er aan en uit moeten om een LP te kunnen draaien … en met zo’n uitdraai kun je dus mákkelijk even naar een goed verlichte plek lopen ……éitje toch…. probleem opgelost en het kost niets …. nou ja twee printjes!

versterker

Advertenties

24 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Rebelse Huisvrouw
  Okt 14, 2013 @ 12:39:18

  Het is een heel goed idee dit. Want in het verleden heb ik dit ook vaak genoeg gehad en je zit maar op knopjes te drukken en te zoeken en je raakt van de regen in de drup. Tegenwoordig heb ik een paar honderd mp3 liedjes op een cd of luister ik naar Spotify (dat is geweldig!) dus hebben we dat gedoe niet zo vaak meer. Wou dat ik toen op dit idee gekomen was!

  Rietepietz zegt;

  Precies, dat soort problemen hadden we dus ook met enige regelmaat maar ik hóóp dat dát nu verleden tijd is!
  Het vervelende van de moderne mogelijkheden is toch wel dat je er vaak met koptelefoons moiet werken, niet leuk als je samen van muziek wilt genieten en ook nog slecht voor je gehoor!
  Henk is trouwens al van hoorapparaten afhankelijk dus dan is het al helemaal niet prettig om met earplugs te moeten werken.

  Beantwoorden

 2. ria
  Okt 13, 2013 @ 14:55:38

  ik snap er de ballen of printje niet van, gelukkig jullie nu wel.
  groetjes, Ria

  Rietepietz zegt;

  Als je dit soort apparatuur niet in huis hebt is dat ook lastig “inleven”;-)

  Beantwoorden

 3. Leo's mening
  Okt 13, 2013 @ 14:45:47

  Wij mikten ooit al die platen de deur uit toen de CD kwam. Is achteraf wellicht niet zo handig geweest maar we kennen wel een soortgelijk fenomeen, maar dan met de videorecorder. Want naast alles wat we digitaal kunnen draaien als dat nodig is, zijn er ook nog de nodige ouderwetse videobanden met die unieke inhoud in huis. Maar hoe gaat dat ook al weer als je alles indertijd aan elkaar knoopte om zo het geluid om Hifi-kwaliteit te krijgen via het surroundsysteem? Dat ben je dus gewoon na een tijdje vergeten. En dan zoek je je ongelukkig naar de juiste knoppen en instellingen. Vergaat de lust van het draaien soms… Gelukkig lukt het met de muziek wel vanzelf. Letterlijk, want dan stelt de tuner/versterker zichzelf in op wat voor geluidsdrager je inlegt….scheelt een hoop gedoe…

  Rietepietz zegt;

  Ik dacht écht dat we de enige waren met dit probleempjes, doet me goed dat het redelijk normaal blijkt te zijn. Bij “oudere spullen” is het inderdaad wel eens lastig om het aan elkaar te breien met nieuwere systemen en gebeurd er niéts vanzelf.
  Extra handicap zijn natuurlijk ook de ogen die toch niet álles met een bril kunnen opvangen.

  Beantwoorden

 4. Mirjam Kakelbont
  Okt 12, 2013 @ 21:00:49

  Jouw genialiteit is ongekend. En ik meen het nog uit! Bij jullie is geen sprake van een grijze golf, maar een WIJZE golf 😀

  Rietepietz zegt;

  Eigenlijk toch weer dat spreekwoord “in tijd van nood schil je aardappels met de hakbijl” …maar zoals jij het zegt klinkt het natuurlijk véél mooier;-)

  Beantwoorden

 5. Blog Zonder Naam
  Okt 12, 2013 @ 15:13:08

  Soms……….soms zijn oplossingen zo voor de hand liggend, je moet er maar net even opkomen!

  Rietepietz zegt;

  Maar ja, iedere keer weer dáchten we “dat onthouden we nu écht wel” want het is in wezen natuurlijk moeilijk! Ik heb me er nu bij neergelegd dat dat dus niét zo is;-)

  Beantwoorden

 6. datzalwel
  Okt 12, 2013 @ 13:15:43

  Zo wel eenvoudig als geniaal :-). Soms sta je van jezelf te kijken hé.
  Groetjes.

  Rietepietz zegt;

  Ik zeg nog nét geen U tegen mezelf;-) Ik was het een beetje zat om ieder jaar wel een keer alles in de war te gooien en dan maakt nood vindingrijk;-)

  Beantwoorden

 7. isis45
  Okt 12, 2013 @ 11:53:10

  En dat heb je helemaal zelf bedacht?… Briljant!
  Maar goed, zulke briefjes werken wel hoor. Ik heb ook zo’n notitie gemaakt voor de wasmachine toen ik in het ziekenhuis lag, erg handig vond manlief dit.

  Rietepietz zegt;

  Het werkt natuurlijk voor meer apparaten maar met “plaatje”van de knoppen scheelt dan weer veel schrijfwerk want dat spreekt voor zich! Henk zou inderdaad ook geen raad weten met de wasmachine …. óók maar eens op de foto zetten dus 😉

  Beantwoorden

 8. Melody
  Okt 12, 2013 @ 11:23:42

  Inderdaad wat Hanny ook al zegt….. maar afgezien daarvan is de oplossing die jullie gevonden hebben natuurlijk zo simpel als geniaal in 1x.

  fijn weekend.

  Rietepietz zegt;

  Ja zoals ik al zei, ook het op de hurken zitten om om te kunnen lezen levert soms komische toestanden op zodra ik weer op wil staan en we kunnen de boel niet hoger zetten wat het makkelijkst zou zijn. Maar dit werkt ook primaen zo hoeven we geen hulptroepen op te trommelen omdat paps en mams het even niet meer weten 😉

  Beantwoorden

 9. roadlaura1969
  Okt 12, 2013 @ 10:59:36

  Nou bij jullie is nog geen spraken van een grijze hersenpan , dat funtioneerd zonder printje nog behoorlijk goed 😉

  Rietepietz zegt;

  Nou ja , niet álles werkt nog 100% aan ons lichaam maar we compenseren gewoon het één met het ander en dat werkt prima 😉

  Beantwoorden

 10. Redstar
  Okt 12, 2013 @ 09:26:21

  Kijk eens aan. Super handig opgelost dit. Tja, die lettertjes bij die knopjes zijn ook niet al te groot, en op moderne ‘nog kleinere’ apparaten zijn ze nog kleiner.
  Dit is dus een erg handige oplossing van jullie 🙂

  Rietepietz zegt;

  Precies, wij hechten dus aan onze apparaten want dat kleine spul is helemáál onleesbaar;-) afgezien daarvan, het geluid is prima, we kunnen de geluidsterkte maar op een kwart zetten als we niet weggeblazen willen worden, dus waarom zóuden nieuw kopen.

  Beantwoorden

 11. Hartelijke Hot Hulk
  Okt 12, 2013 @ 08:05:05

  HH
  Nog net geen 3x HHH
  Maar dat is er maar aan één voorbehouden 😉
  Handige Harry’s
  Een ander woord heb ik er niet voor!

  Rietepietz zegt;

  Nou laat die derde H maar zitten hoor, wie wil er nou “Harig”zijn 😉

  Beantwoorden

 12. sweet lake
  Okt 12, 2013 @ 07:46:53

  wat een weeeeeeeereld goed id!!

  Rietepietz zegt;

  Soms eet ik een héél pak slimmertjes leeg;-)

  Beantwoorden

 13. Suske
  Okt 12, 2013 @ 05:37:25

  veel van die oude platen vind je niet terug op CD of je moet ze bestellen via internet als je ze vindt tenminste. vinyl komt terug, dus zo ouderwets ben je nu ook weer niet bezig. En dat je een oplossing voor je problemen gevonden hebt is helemaal toppie !

  Rietepietz zegt;

  Dat is helemaal waar en er zijn ook wel LP’s bij waarvan we maar een paar nummers goed vinden, daar ga je dan geen nieuwe CD voor kopen. Het hééft ook wel iets hoor om af en toe een LP te draaien !

  Beantwoorden

 14. J@n.
  Okt 12, 2013 @ 00:45:42

  In drie woorden: Het duizelt me. 😉

  Rietepietz zegt;

  Ons soms óók maar we proberen “erbij te blijven”;-)

  Beantwoorden

 15. Renesmurf
  Okt 11, 2013 @ 22:49:19

  Ehm, op een gegeven moment raak ik het spoor bijster, maar ik snap dat je een sytheem hebt uitgesmurfd, eentje waar je mee voort kan!
  Ja, mijn muziek staat allemaal op de harde schijf, zo werkt dat hier.

  Rietepietz zegt;

  Ja daar hebben wij dus af en toe ook last van …. we raken soms het spoor bijster met de apparatuur. Ik zou het geluid van onze speakers toch niet in willen ruilen voor het geluid van de computer, dat háált het niet!

  Beantwoorden

 16. beauninoblog
  Okt 11, 2013 @ 21:42:18

  Leuk gevonden. (En het ziet er gezellig bij je uit, een leefhuis).

  Rietepietz zegt;

  Ik denk dat prima gaat werken, we zouden die oude muziek niet graag willen missen!
  Dankjewel voor het compliment, dat is ook wat we belangrijk vinden, een huis moet “leven”!

  Beantwoorden

 17. marjak
  Okt 11, 2013 @ 21:31:44

  Heel slim gevonden!

  Rietepietz zegt;

  Tja, gebruik maken van de moderne middelen waar dat mogelijk is;-)

  Beantwoorden

 18. Hanny
  Okt 11, 2013 @ 20:04:33

  Je zou boven de apparatuur aan de onderkant van het kastje ook een led verlichtingsstrip kunnen plakken. Ideale dingen om donkere hoekjes in het licht te zetten. Straks in de kersttijd zijn ze, denk ik, weer te kust en te keur te koop.

  Rietepietz zegt;

  We hebben er inderdaad wel een los ledlampje bij liggen. Maar het staat allemaal nogal laag en dat is een extra handicap omdat lang op de hurken zitten soms ook niet makkelijk is , nou ja , dat zitten lukt wel maar het overéind komen gaat soms minder soepel;-) Op deze manier kunnen we gewoon blijven staan want als je weet welke knoppen je moet hebben lukt dat wel met alleen een beetje bukken, om te lezen moet je echt door de knieën ook mét goed licht!

  Beantwoorden

 19. Marion
  Okt 11, 2013 @ 19:49:21

  Op gelost toch, je ben niet zo’n klein beetje creatief.
  XXX

  Rietepietz zegt;

  Ik was dan weeer wél vergeten de aangepaste foto op te slaan na het uitprinten, anders had ik die erbij gezet natuurlijk;-) Maar jij mag óók niet klagen over gebrek aan creativiteit bij dit soort probleempjes, jij weet overál een mouw aan te passen!
  welterusten voor straksXXX

  Beantwoorden

 20. Marja
  Okt 11, 2013 @ 19:44:18

  Briljant! Voortaan gooien we onze seniorenprobleempjes bij jullie in de groep.

  Rietepietz zegt;

  Eh…. misschien een soort “mona”rubriek hier maken, Rietepietz weet raad? Het is natuurlijk een beetje “de lamme helpt de blinde”;-)

  Beantwoorden

 21. powerpointgreetje
  Okt 11, 2013 @ 19:39:24

  jij bent niet de enige Riet met dergelijke apparatuur,
  hier des huizes idem dito……
  Het stoort ons niet omdat we er al jaren geen gebruik meer van maken, dus….
  het blijft gewoon allemaal staan.

  Rietepietz zegt;

  Wij gebruiken het nog graag, op de radio is zoveel rampestampmuziek. We hebben in de keuken wel een simpele radio en die staat altijd op de regionale zender!

  Beantwoorden

 22. Mrs. T.
  Okt 11, 2013 @ 19:36:32

  Creatieve oplossing zeg! En wow, die luiken bij de ramen. Dat vind ik zo mooi.

  Rietepietz zegt;

  Ja de boel verplaatsen is geen optie en dan moet je wát natuurlijk!Die luiken waren een hartenwens van me en die heeft Henk jaren geleden dus gemaakt, ik ben er nog steeds blij mee!

  Beantwoorden

 23. wolfgangpowerpoint.wordpress.com/
  Okt 11, 2013 @ 18:50:32

  Guten Abend, ein schönes Wochenende wünschen wir.
  LG. Wolfgang

  Rietepietz zegt;

  Ook voor jullie een fijn en gezellig weekend Wolfgang!

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: