móói!

lief heTja… wat is hier aan de hand, spreekt kleindochter Anne haar oma vermanend toe?
Nou …als je Anne kent geloof je daar natuurlijk niéts van  eh…  ,  het lijkt eerder alsof oma en kleindochter in een intiem moment gesnapt zijn en er een dikke knuffel op komst is.
Maar dat is óók niet waar …. nee Anne  is hard aan het werk en druk doende  een huid analyse  te maken van het perkamenten huidje van omalief.
Ze werkt sinds kort voor een (pererduur) cosmeticamerk , je weet wel , in zo’n luxe stand  in de Bijenkorf waar je op je tenen langs loopt uit angst dat je voor langslopen al moet betalen  .

mooi overleg
Hélemaal happy is met de baan die  veel beter bij haar opleiding aansluit dan  de baan in de drogisterij waar ze tot voor kort haar boterham verdiende,  je moet wát als je als schoolverlater niet direct je droombaan kunt vinden .
Als een vis in het water loopt ze rond in haar fleurige bedrijfskleding en één van haar taken is …. proberen mensen te laten kennis maken met “het merk”.
Op rustige momenten mag ze mensen gratis een kleine  gezichtsbehandeling aanbieden ( als het druk is  mag het óók maar dan op afspraak)  maar je snapt……. als oma zorg je er wel voor dat je juist op een rustig moment eens gaat kijken  of “ze het een beetje leuk doet” .
mooi heIk wéét het , eigenlijk heeft jullie Rietepietz zo’n “restauratie ” helemaal niet nodig maar … je moet wát voor een logje!
Er werd dus druk overlegt met welke spulletjes de plooien en groeven het best dichtgeplamuurt kunnen worden …alleen…. Annemarie had er een keurig verhaal bij met allemaal lastige  namen die ze er even uitgooide alsof ze nooit anders gedaan heeft ! En éérlijk is eerlijk,  ik zag er práchtig uit toen ze klaar was , alles rook lekker en het voelde de rest van de dag aan alsof ik spiksplinternieuw uit het ei was !

mooier1
De bedrijfskleding staat haar leuk  en ik kan me zo voorstellen dat een schilderij- restaurateur  flink jaloers is op  haar “schort met kwasten”, de Mona Lisa ( in casu Rietepietz)  restaureren  is een kleinigheid met zulke spullen  natuurlijk!
Hoewel ik  niet “van de dure merken ben”  wil  ik wél  even de klant uithangen en koop een flesje spul om de oogmake-up netjes te kunnen verwijderen .
Voor wat hoort wat hé , een gratis behandeling kan ik wel waarderen  , jammer voor het kruitvat waar ik normaal m’n spullen meestal koop ssssttt, niet verder vertellen .
flesBij thuiskomst  zie ik dat het flesje (rechts op de foto) maar voor de helft met de blauwe vloeistof gevuld lijkt te zijn…. zié je wel , allemaal oplichterij die dure spullen denk ik …….
Maar dán schieten de waarschuwende woorden van Annemarie me door het hoofd; “goed schudden voor gebruik oma” en inderdaad,  na flink schudden is het flesje ineens helemaal blauw !
Niet vertellen dat je het van mij hebt hoor maar áls je in  Bijenkorf Den Haag komt en je wilt “mooi” , nou ja “mooier” gemaakt worden ….zoek je toch gewoon Annemarie op !

Advertenties

22 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. VoorHetBlogGezet
  Jul 20, 2013 @ 19:06:23

  Wat een heerlijk logje Riet. En wat een mooie kleindochter heb je. Fijn dat ze nu een baan naar haar zin heeft en er ook nog doorgroei mogelijkheden zijn! Wat heb je trouwens een leuk 4daagse blog geschreven. Dat bracht oude herinneringen terug…

  Rietepietz zegt;

  Onze kleinkinderen hebben geen van allen achteraan gestaan toen de leuke snoeten werden uitgedeeld , ben ik met je eens (natúúrlijk)
  De vierdaagse heeft natuurlijk sinds 2008 een bijzonder plekje bij me en het is zeker niet uitgesloten dat ik óóit nog eens meeloop.
  Als ik de omstandigheden eromheen beter op kan lossen zou ik best nog eens willen. Voor dit jaar was ik blij er niét bij te zijn wegens de warmte 😉

  Beantwoorden

 2. roadlaura1969
  Jul 20, 2013 @ 17:28:29

  Wat een leuke blog, een apen trotse Oma en een kleindochter die het beste van mensen nog beter naar voren haalt 😀

  Rietepietz nu heb je een foto tijdens dat je kleindochter met je bezig was geplaatst, wat al heel mooi uitziet. . …mis eentje vh eind resultaat. ….Rietepietz was toch niet verlegen 😉 ?

  Rietepietz zegt;

  Die foto is niet gemaakt, eh…. Henk was zó verbluft over het resultaat dat hij vergat de camera weer te pakken …nou ja , dat dénk ik!;-)

  Beantwoorden

 3. riet(je)
  Jul 20, 2013 @ 12:43:13

  hai Riet, oh, dat is ’n heel fijn merk, wat knus dat je kleindochter hiermee werkt en jou af en toe ff ’n heerlijke verwent………ben benieuwd of je verschil merkt op den duur met dat andere merk (kruidvat)………….fijn weekend, heerlijk hé? de zomer, genieten…………..liefs riet(je)

  Rietepietz zegt;

  Ik gebruik niet heel veel huidverzorgingsproducten en wil daar ook niet heel veel geld in stoppen. Maar natuurlijk zal er wel verschil zijn tussen heel goedkoop en tamelijk duur .Ik bof dat ik geen probleemhuid heb 😉

  Beantwoorden

 4. isis45
  Jul 20, 2013 @ 10:58:32

  Wat leuk van je kleindochter om zoiets te doen. Misschien kan ze dit thuis ook vaker doen. En het resultaat zal vast erg goed zijn geweest.

  Rietepietz zegt;

  Toen ze nog in de opleiding zat ben ik inderdaad menigmaal “onderhanden genomen”door haar. En dan de complete behandeling mét gezicht en hals massage…. héérlijk, ik offer me wel op hoor;-) Ze heeft nu een werkweek van 40 uur dus , te weinig vrije tijd om haar vaak lastig te vallen voor een behandeling. Maar dit was ook leuk voor een keer!

  Beantwoorden

 5. Albert y Mara fotoblog
  Jul 20, 2013 @ 00:48:43

  Wat een gezellige reportage van en met je kleindochter Anne. Valt me allen van je tegen 😉 dat je vindt dat het centrum van Den Haag veel van zijn aantrekkelijkheid heeft verloren. We komen er misschien te weinig, maar we vinden een bezoek nog steeds plezant. Salu2 Albert
  OT: geniet bij ons even mee met Bobby Goldsboro uit 1974 toen jij en wij nog jong waren en de zeezenders Veronica en Noordzee nog bestonden. Ben je er al achter gekomen wat voor buikschuiver Henk bereed?

  Rietepietz zegt;

  Wij komen óók nog maar weinig in de Haagse binnenstad en dat zal vast wel te maken hebben met de concurrentie van de winkelcentra die er vroeger niet of nauwelijks waren . De winkelcentra bieden vrijwel álles, de Bijenkorf is een uitzondering. die vind je alleen in de oude stad.

  OT. De zwijmelaar kom ik vanzelf tegen op m’n rondje en de buikschuiver was volgens mij een Sparta 😉

  Beantwoorden

 6. Petr@
  Jul 19, 2013 @ 23:09:51

  Wat fijn zo’n kleindochter! Het ziet er heel professioneel uit! Logisch dat oma er even gebruik van gaat maken 😉
  Ze komt vast af en toe langs met proefmonsters!

  Rietepietz zegt;

  Nou iedereen die iets koopt krijg sowieso wel een monstertje ( dacht ik) en natuurlijk kreeg ik ook een mini tubetje van die peperdure creme bij mijn “aankoop”. Ze verwent me soms thuis ook wel eens met een gezichtsbehandeling en daar zeg ik géén nee tegen;-)

  Beantwoorden

 7. medebijenkorfloopster
  Jul 19, 2013 @ 22:44:53

  Heeeerlijk gevoel he na die behandeling.
  Weer lekker opgefrist en met een keurig verzorgd en stralend gezicht voor de rest van de dag :))
  Een echte aanrader!!
  xx

  Rietepietz zegt;

  Je zou bijna willen dat ze weer thuis kwam wonen hé! Maar ze doet het hartstikke leuk en het is duidelijk te zien dat ze er lol in heeft! Ik ga vást nog wel eens een keer langs;-)

  Beantwoorden

 8. Mrs. T.
  Jul 19, 2013 @ 21:40:23

  En waar is de close-up van het eindresultaat?

  Rietepietz zegt;

  Geloof je het dat ik dat niet gedaan heb omdat ik geen mensen jaloers wil maken? Nee ,dat dacht ik al, gewoon vergeten die foto te laten maken;-)

  Beantwoorden

 9. powerpointgreetje
  Jul 19, 2013 @ 14:27:11

  nu weet ik tenminste waar ik zijn moet als ik mooier gemaakt wil worden, dank voor je tip

  Rietepietz zegt;

  Maar je weet niets van mij hé! 😉

  Beantwoorden

 10. ♫ Mel☺dy ♫
  Jul 19, 2013 @ 13:55:42

  Wat een verwennerij zeg! Bof jij effe met zo’n kleindochter 😉

  Wat het wel of niet kost, wat de prijsverschillen zijn tussen de drogi’s en duurdere zaken… geen idee want ik heb dat spul niet, koop het nooit want gebruik het nooit. Is wel handig en Bruintje is er blij mee 😉

  Rietepietz zegt;

  Dat realiseer ik me goed 😉 Ik geniet ook reuze van zo’n behandeling al kan die in de winkel niet compleet zijn natuurlijk.
  Ik gebruik ook niet héél veel maar altijd wel een dagcreme (van kruitvat ssstt…) en iets op en rond de ogen,en dat moet natuurlijk óók weer schoon voor ik naar bed ga 😉

  Beantwoorden

 11. datzalwel
  Jul 19, 2013 @ 13:46:50

  Heerlijk zo’n behandeling zeker door een vertrouwd iemand. Ik heb eens een proef tubetje gekregen van dit merk en vond het heerlijk. Maar ik vind het voor mij voor dagelijks gebruik toch een beetje te duur, jammer.
  Groetjes.

  Rietepietz zegt;

  Ze vertroeteld me wel vaker met een behandeling thuis , héérlijk zo’n gezicht en hals masage.
  Dat kan op haar werkplek natuurlijk niet, daar is de hoofdzaak het merk promoten. Het verrast me dat er toch aardig wat mensen het merk kennen, ik kende het nog niet! En inderdaad, het voelde allemaal prettig aan …behalve in de portemonnee 😉

  Beantwoorden

 12. cornma
  Jul 19, 2013 @ 10:41:58

  Je bent gewoon een mooie dame op leeftijd en je kleindochter heeft dat nog eens extra benadrukt.
  Leuk hoor, dat ze nu werk doet waar ze zich fijn bij voelt.

  Rietepietz zegt;

  Ja precies, nou is schoonheid een subjectief begrip gelukkig 😉
  Ze verdient het ook echt want ze heeft er hard voor gewerkt.

  Beantwoorden

 13. Wieneke
  Jul 19, 2013 @ 09:54:49

  Oh sorry, ik zei Annemarie………. ipv Anne. *gaat gauw kop koffie drinken om wakker te worden*

  Rietepietz zegt;

  Nee hoor, je maakt géén foutje.Anne heet inderdaad Annemarie maar wordt ( ook door mij) afwisselend zowel als Anne als Annemarie aangesproken !

  Beantwoorden

 14. Wieneke
  Jul 19, 2013 @ 09:53:40

  Ach, wat jammer dat ik zo ver weg woon, anders ging ik beslist een keer bij haar langs. Heel goed van jullie Annemarie om een baan te zoeken die beter bij haar past. Het is belangrijk voor een mens als zijn/haar werk bevredigend is.
  Clarins is een erg goed merk. Ik heb er heerlijk douchespul van.

  Rietepietz zegt;

  Ik ben apetrots op mijn kleinkinderen die géén van alle zijn gaan zitten wáchten op de perfecte baan maar gewoon iets ánders aangepakt hebben tot er wél een leuke baan aansloot op de “papieren”. Schoolverlaters mét een uitkering komen bij ons in de fam. niet voor want uiteindelijk doe je in iédere baan werkervaring op ! Maar het is genieten om haar nu bezig te zien in een baan waar haar hart ligt en waar ze ook doorgroeimogelijkheden heeft want natúúrlijk is dat het mooiste dat je kunt hebben.
  Het merk kende ik niet, maar dát zegt niets, op dit gebied ben ik een héél matig mens;-)

  Beantwoorden

 15. Marion
  Jul 19, 2013 @ 08:57:14

  Wat ziet ze er schattig uit, lekker he, zo’n kleindochter in de buurt.
  XXX

  Rietepietz zegt;

  Daar prijs ik me gelukkig mee ja, heel jammer voor jou dat je kleindochter mét achterkleindochter op twee auto uren weg zit , ik hoop dat ze gauw de rit kunnen maken.
  We gaan vást wel een keer samen bij Anne kijken , dan moet je wél iets warms aan want het is daar “reuze airco” fris 😉 XXX

  Beantwoorden

 16. Marja
  Jul 19, 2013 @ 08:24:23

  Wat een heerlijk oma/kleindochter moment. Ik zal hier nog even op moeten wachten. 😀

  Rietepietz zegt;

  Ja nog wel éven… al kan ik me ,zowel van m’n eigen kinderen als van de kleinkinderen nog de heerlijke momenten herinneren dat ze als kleuter in de weer waren met m’n haren kammen en dat soort gefrutsel. Niet dat het altijd een pijnvrij genoegen was… de haarborstel lag nog niet altijd helemaal vast in de hand en onwillig haar werd goedschiks , dan wel kwaadschiks bedwongen 😉 potdorie, zie nu dat ik het logje héél anders had moeten schrijven … met een vleugje nostalgie …. oeps..weer té snel geschreven;-(

  Beantwoorden

 17. Rebelse Huisvrouw
  Jul 19, 2013 @ 00:28:28

  ‘uit angst dat je voor langslopen al moet betalen’ – haha, inderdaad, dat gevoel heb ik in de Bijenkorf ook altijd! Blijft verder wel een prachtig warenhuis natuurlijk. En Clarins is ook een heerlijk merk. Jammer genoeg alleen een beetje duur…..

  Rietepietz zegt;

  Klopt, de Bijenkorf is qua gebouw altijd héél mooi en heeft toch een beetje aparte uitstraling. Mede doordat ze niet in ieder winkelcentrum te vinden zijn houden ze toch een beetje exclusief imago.
  Volgens mij is Clarins nog maar middenmoot in het dure segment maar inderdaad , voor mij toch véél duurder dan ik over heb voor “restauratiespullen” 😉

  Beantwoorden

 18. J@n.
  Jul 18, 2013 @ 23:46:40

  Het is alweer een paar jaar geleden dat ik je ontmoet heb en toen had ik beslist niet de indruk dat jij toe was aan een renovatie……..Maar wie weet kan het in die paar jaar wel nodig zijn, ik dacht van niet, maar wie ben ik?

  Rietepietz zegt;

  Zelfs al zóu een renovatie nodig zijn … dan nog heb ik niet de behoefte de boel “te verbouwen” hoor, met gratie “oud worden” is meer mijn stijl! maar een beetje onderhoud plegen kan nooit kwaad. Toch reuze jammer dat jullie zo’n eind weg zitten want ik zou het best leuk vinden jullie weer eens te zien !

  Beantwoorden

 19. Renesmurf
  Jul 18, 2013 @ 23:39:14

  ja, zulke dames mogen ook kunnen rondkomen! Ja, maar niet zo zeer door mij, maar ik gun het een ieder dus wel!

  Rietepietz zegt;

  Ze werkte hiervoor bij een grote drogisterijketen, dat is een bedrijfstak waar jij natuurlijk ook wel eens iets te besteden hebt maar inderdaad, ik zie jou nog niet met dag creme smeren… het is er trouwens wél voor mannen 😉

  Beantwoorden

 20. Zus
  Jul 18, 2013 @ 23:25:59

  Wat een schoonheid!! Ja jij óók Rietepietz(na de behandeling zeker). Maar Annemarie is toch veel te mooi om in een soort kruitvat te werken…Ik hoop voor haar dat ze gauw een leuke baan vindt.Hoewel dit ook leuk kan zijn, als je van mensen houdt.

  Rietepietz zegt;

  Anne mag er zijn hé, en dan bedoel ik eigenlijk nog meer “haar binnenkant” dan de buitenkant , al is dát natuurlijk mooi meegenomen nu ze voor een luxe huidverzorgingslijn werkt. Anne is gelukkig opgevoed dat het niets uitmaakt hoe je je brood verdiend áls je het maar zelf verdiend. In deze baan wordt ze in ieder geval financieel beter gewaardeerd dan bij de drogisterij ketens waar het personeel voor hard werken financieel behoorlijk af geknepen wordt . Ze heeft het nu erg naar haar zin en heeft doorgroeimogelijkheden.

  Beantwoorden

 21. Boerin Zonder Naam
  Jul 18, 2013 @ 22:45:05

  Ik dacht dat ze in de Bijenkorf alleen huidverzorgingsproducten op basis van honing verkochten. Uiteraard anti-allergeen, want getest op insekten……..
  Maar je hebt dus nu een nieuwe functie……. Koningin in de bijenkorf! (Zoals het hoort!)

  Rietepietz zegt;

  Whahaha , ja ik ben nu een echte bijenkoningin…hoewel… die is volgens mij alléén maar bezig met paren ….dát gaat nog een hoop opschudding geven in de bijenkorf;-)

  Beantwoorden

 22. Leidse Glibber
  Jul 18, 2013 @ 22:35:18

  Dus zien we jou nu op rustige momenten in de Bijenkorf rond lopen 🙂

  Rietepietz zegt;

  Zal bést meevallen Glibber, het centrum van Den haag heeft veel van z’n aantrekkelijkheid verloren .

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: