puzzeldag

O nee, ik bedoel niet dat ik heb zitten puzzelen, maar tóch stond onze dag in het teken van  “de puzzel”  en dat komt door medelogster  Truus!
Enige tijd geleden had zij een logje over de Zaag, een winkeltje waar ze wekelijks  langs komt wanneer zij   in Amsterdam-zuid  haar moeder bezoekt !
Nadat ik een beetje op de site van de zaag  had rondgesnuffeld stond meteen vast , dáár moet ik een keer heen om een naampuzzel voor onze achterkleinzoon te laten maken!
Ja zeur nou even niét dat het allemaal ook wel on-line geregeld had kunnen worden, dat mag dan waar zijn maar….dan was het logje nu klaar geweest en dat kan toch de bedoeling niet zijn bij Rietepietz …!
Wij springen dus gewoon in de trein waar  de gratis krant de Spits  onze komst blijkbaar al heeft aangekondigd!
spits
We wilden al langer weer eens “een dagje Amsterdam doen” omdat we daar nog maar heel weinig van gezien hebben en  dus vroeg ik aan Truus of de Albert Cuijp markt en  het Sarphatiepark   nét zo dicht in de buurt van het winkeltje liggen als op het kaartje lijkt !
sanuel sarphatiDat is toch wel het minste dat je, behalve de Dam, gezien moet hebben van Amsterdam!
Vanaf Centraal station namen we tram 4 naar de Albert Cuipmarkt  waar het  niet druk was en de veel bezongen gezelligheid blijkbaar pas later op de dag op gang komt, maar daar kunnen wij niet op wachten.

Vandaar is het inderdaad maar een klein stukje wandelen naar het Sarpahtiepark, het blijkt een (bescheiden)  groene oase in een druk stadsdeel! Het park is genoemd naar de Joodse arts Samuel Sarphatie die de aanzet gaf tot het park  dat in 1885 werd aangelegd.
We eten in een restaurantje op de hoek even een iets  voordat we op zoek gaan naar het winkeltje waar we óók Truus zullen ontmoeten !
Ik zou haar i.v.b. met haar hoorprobleem een sms je sturen maar….., ik zag jullie al denken gaat er dan helemáál niets fout dit keer, … mijn telefoon verstuurde niéts, ook een tweede sms je niet .
Gelukkig had Truus ook het nummer van haar moeder gegeven en dié kan ik bellen want met haar gehoor is niets mis!
Binnen twee minuten begroeten we elkaar hartelijk waarna we bij de Zaag naar binnen kunnen!
De uiterst vriendelijk eigenaar wil héél veel weten , achter iédere letter van de naam moet een leuk dier komen dat met dezelfde letter begint en hij is streng maar rechtvaardig een dier met I is lastig en mijn voorstel “K”ikker” met een kruis door de K wordt dus afgekeurd ! Ik hoef het ook niet zélf te bedenken want hij heeft er boeken voor!de zaagWanneer de meneer hoort dat we (bijna) speciaal voor hem in de trein gesprongen zijn stáát hij erop de portokosten voor zijn rekening te nemen,de puzzel  krijgen we dus over twee weken  toegezonden!  We krijgen óók nog alle drie  een aardigheidje, als dát geen voorjaar is? bloemenWaarna  het tijd is om afscheid te nemen en Truus leidt ons door het leuke wijkje met de mooie voordeuren  naar de van Woustraat voor tram 4 om naar het station te rijden eh.. nou ja,  meer stil staan dan rijden,  maar uiteindelijk  komen we tegen etenstijd toch weer thuis!

Advertentie

21 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Trackback: de appel…. | van koninklijk tot knettergek
 2. Leidse Glibber
  apr 15, 2013 @ 00:04:50

  Volgens mij heb jij het niet zo op Amsterdam en al helemaal niet op Zuid 🙂

  Rietepietz zegt;

  Amsterdam is voor “een grote stad” oke , zolang ik er maar niet hoef te wonen;-) Wat me wél opviel is dat ik nergens “tegen de gezelligheid aanliep” die altijd in verband met Amsterdam gebracht wordt .Ik ga liever een dagje naar Leiden of Delft.

  Beantwoorden

 3. Leo's mening
  apr 14, 2013 @ 08:54:10

  Prima verhaal. Amsterdam is leuk, zeker als je niet langs de gebaande en bekende paden wandelt. Al zijn er maar weinig paden in Amsterdam, maar dit terzijde. Dat Sarphatipark was voor ons ‘Zuiderlingen’ een begrip. Groen in een verder vooral stenen stratenplan. Leuk om af en toe even te vertoeven, al waren mijn ouders toch meer voor het bezoeken van net buiten de buurt gelegen Amsterdamse Bos te vinden. Lijn 4 was ‘onze’ tramlijn om richting Centrum en Centraal Station te reizen. Toen ik nog geen auto had was het vaak alternatief voor fiets of brommer tijdens de regenachtige jeugdperiode. De Albert Cuypmarkt is een jaar of 15 alle glans verloren. Metrobouw door een megalomane lokale overheid sneed de markt aan de westkant af van een belangrijke vervoersader (Ferd. Bolstraat), een groenlinks deelraadbestuur met krankzinnig parkeerbeleid deed de rest. De markt teert vooral op oude verhalen. Leuker alternatief, Lindengrachtmarkt in hartje Jordaan of de maandagmarkt op de Noordermarkt daar…. Ook Dappermarkt in Oost is erg leuk. Werd nog eens Markt van het Jaar……

  Rietepietz zegt;

  Ik begrijp hieruit dat jij in Zuid opgegroeid bent ,je wéét dus waar je het over hebt.Ik was al bang dat het aan mij lag maar ik kon inderdaad op de A.C.markt totaal geen sfeer ontdekken, het weer werkte natuurlijk óók niet mee moet ik wel eerlijk zeggen.
  Zoals je zegt, is Zuid “vooral een stenen stratenplan” precies als het deel van Den Haag dat wij 25 jaar geleden ontvlucht zijn.
  Gedeeltelijk werd die indruk gevestigd door het weer én het seizoen want in veel straten stáán wel bomen maar alles was door het late voorjaar nog helemaal kaal.
  Ik kan me goed voorstellen dat de straten veel aanzien winnen als de bomen uitlopen.De “eenheid” van de huizen in veel straten straalt best wel iets uit!

  Beantwoorden

 4. Zus
  apr 13, 2013 @ 17:31:47

  Wat een leuk idee zo’n puzzel ! We krijgen hem nog wel te zien he?
  Groetjes en prettige Zondag.

  Rietepietz zegt;

  Zeker weten , daar ga ik heus foto’s van in een logje zetten !
  Een fijne zondag moet wel gaan lukken als het voorspelde mooie weer ook écht komt, ga jij er dan ook maar van genieten XXX

  Beantwoorden

 5. hanscke
  apr 13, 2013 @ 17:27:02

  De aanhouder wint,. De ontmoeting met Truus is dus wel tot stand gekomen. Ook ik kom weinig in Amsterdam, zelfs niet nu mijn zoon er woont. Hij komt liever onze kant op. En ach, wat moet je met een hond, (nu 2 ) in een wereldstad. Zij zijn beter af in het boeren land. En toch kriebelt het zo af en toe…..Ik ga ook binnenkort wel weer een keer.

  Rietepietz zegt;

  Ja is helemaal gelukt! Toch wel een héél goede reden om Amsterdam te bezoeken als er een zoon woont! Misschien een “hondenoppas” regelen, want vooral met een pup lijkt het me rampzalig ? Het is inderdaad voor honden helemaal niéts in grote steden, laat die maar lekker ravotten in de natuur!

  Beantwoorden

 6. Redstar
  apr 13, 2013 @ 09:26:03

  Wat leuk dat ze jullie al verwacht hadden. Was er ook een welkomstcomité? Een naampuzzel is eigenlijk best een leuk idee voor een cadeau. Ik ga dat eens in mijn achterhoofd houden.
  Naar Amsterdam willen we hier toch nog een keer.

  Rietepietz zegt;

  Jazéker , Truus stond al trappelend van ongeduld op ons telefoontje te wachten zodat ze naar ons toe kon hollen;-) Ik denk dat jij dat gewoon online zou regelen;-) en de link van de site zat in het logje van Truus dat ik gelinkt heb.

  Beantwoorden

 7. datzalwel
  apr 12, 2013 @ 12:56:38

  Wat een leuk idee, jammer dat we zo ver weg wonen. Om zo iets op voorhand te kopen is een beetje moeilijk .Op zo’n manier is een koopdag wel een leuk uitje.
  Groetjes..

  Rietepietz zegt;

  Alles zóu ook heel goed per telefoon of mail geregeld hebben kunnen worden hoor, maar het was een leuke aanleiding nog eens een dagje Amsterdam te doen , toch véél leuker om het dan even persoonlijk te regelen;-)

  Beantwoorden

 8. isis45
  apr 12, 2013 @ 12:19:12

  Zulke winkeltjes zijn inderdaad zeer zeldzaam en verdwijnen snel. Maar jullie hebben toch nog een naampuzzel kunnen bestellen. Zelf ben ik niet van Amsterdam, al heb ik er heel wat kilometertjes gelopen, maar ben blij dat jullie een leuke dag hebben gehad.

  Rietepietz zegt;

  Klopt, helaas is dit soort werk té arbeidsintensief en wordt nog slechts door “liefhebbers” gedaan.
  Ik denk dat je er niet meer van kunt leven, men wil er niet meer voor betalen, en er is zóveel te koop voor een habbekrats dat in lage loon landen wordt geproduceerd.
  Wij zijn misschien 3x eerder in Amsterdam geweest maar dat is te weinig om te kunnen zeggen dat we de stad kennen;-)

  Beantwoorden

 9. roadlaura1969
  apr 12, 2013 @ 10:59:06

  Wat leuk Rietepietz die Spitz is ook van alles op de hoogte en je achterkeinzoon krijgt íets heel orgineels , ik heb met genot gelezen 😀

  Rietepietz zegt;

  Gek hé, en ik had het toch niet “aan de grote klok gehangen” dat we dit gingen doen, maar de paparazzi zit blijkbaar óveral!
  Ik hou wel van dit soort speelgoed, nét even anders en van eerlijke materialen!

  Beantwoorden

 10. ♫ Melody ♫
  apr 12, 2013 @ 10:59:00

  Geweldig toch?!
  En ja een logster ontmoeten is leuk, zeker als zij Truus heet, ik mocht dat al eerder ervaren 😉

  Fijn weekend.

  Rietepietz zegt;

  Ik ontmoet niet zo héél vaak loggers maar soms werkt alles even mee en dan is het áltijd een succes! Wat grappig dat jij Truus ook al eens ontmoet hebt!

  Beantwoorden

  • Melody
   apr 14, 2013 @ 12:32:27

   Ik heb meermalen een weblogmeeting georganiseerd en bij één ervan was Truus aanwezig 😉

   Rietepietz zegt;

   Hé wat leuk, we hebben dus een wederzijdse “bekende logger” 😉 Het was een leuke gelegenheid om elkaar even te ontmoeten en dat was leuk!

   Beantwoorden

 11. Petr@
  apr 12, 2013 @ 10:13:28

  Amsterdam is een heel gezellige stad! Wat een leuk idee, zo’n naampuzzel. Ben eigenlijk wel benieuwd hoe dat er uit ziet.
  Fijn weekend!

  Rietepietz zegt;

  Nou van gelzelligheid hebben we eigenlijk niet veel gemerkt, maar het was helaas ook een kille, mistige dag! Je kent vást wel die houten legpuzzels met gekleurde figuurtjes die je er met knopje uit kunt halen, voor de allerkleinsten, De figuurtjes kunnen dus ook letters zijn , en deze meneer zaagt alles zelf en zort dan dat ,als de letter er uit is , er nog een plaatje te zien is van iets dat met dezelfde letter begint , onder de K dus bijv. een kattenplaatje enz…

  Beantwoorden

 12. Marion
  apr 12, 2013 @ 09:01:51

  Jullie hebben er weer een sfeer volle dag van gemaakt, af en toe heeft een mens zoiets nodig. Enig idee, die puzzel.
  Groetjes, XXX

  Rietepietz zegt;

  Er was eigenlijk bést nog wel meer te zien maar ja, de beloofde “lentetemperatuur” bleef uit en er hing een kille mist, dan ben je snel door en door koud ! Maar Misschien heb ik je wel op een idee gebracht voor jouw toekomstige achterkleinkind;-) XXX

  Beantwoorden

 13. J@n.
  apr 12, 2013 @ 00:05:57

  Nog wel even een vraag, wat bedoel je met die foto in de ‘Spits?’ horen jullie daar dan ook bij?
  Verder weer een puike reportage, ik heb er van genoten!

  Rietepietz zegt;

  Eh… op papier wél J@n, het artikel op pag, 4 ging over de babyboomers, geboren in en na 1945!
  henk is van ’36 en ik van ’42. Als at al bejaarden zijn dan worden wij dus óók bedoeld!
  Gelukkig voelen en gedragen we ons hoogstens als “oudere jongeren” 😉

  Beantwoorden

 14. RenéSmurf
  apr 11, 2013 @ 23:10:59

  Nou, lekker zeg, dagje Amsterdam! En zo`n elke dag markt, ja, voor veel mensen is dat al een gewoonte. Wel leuk he, zo`n drukke stad.

  Rietepietz zegt;

  Ik ben geboren én getogen in nét zo’n drukke stad ,Den haag , heb er tot m’n 44 ste jaar gewoond en ben toen toch een beetje gevlucht! Maar voor een dagje altijd leuk natuurlijk,vooral als je er nog niet zo vaak geweest bent!

  Beantwoorden

 15. Mrs. T.
  apr 11, 2013 @ 23:09:16

  Ben heel benieuwd naar de puzzel. Het resultaat zien we vast hier verschijnen. En leuk hoor zo’n uitje.

  Rietepietz zegt;

  Ik heb er alle vertrouwen in dat het leuk gaat worden maar natúúrlijk laar ik wel iets zien zodra de puzzel binnen is!

  Beantwoorden

 16. Terrebel
  apr 11, 2013 @ 22:31:21

  Leuk hoor, zo’n dagje Amsterdam! Ben blij dat ik dat vrijwel dagelijks mag doen omdat ik er woon. Op maar een kwartiertje wandelen van het Anne Frank huis!

  Rietepietz zegt;

  En…? ben ik je gepasseerd? Ik moet tot m’n schande zeggen dat ik zelfs nog nooit het Anne Frankhuis heb bezocht.Het NEMO wél, én een rondvaard gemaakt en de Dam bezocht ( ooit de Dam tot Dam gelopen maar dáár dan toch weer geen “Amsterdamplaatje” bij hebben ! Kortom ik moet écht nog een keer ….oooit!

  Beantwoorden

 17. ria
  apr 11, 2013 @ 22:20:39

  Goh wat een leuke log .Daar heb ik echt van zitten genieten .Leuk die kaart van Dutch flowers, daar vrolijk je vanzelf van op.
  groetjes, Ria

  Rietepietz zegt;

  En ik geniet dan weer dat jij weer een logrondje kunt maken;-) Ik zou je de kaart met alle plezier toesturen ….áls ik je adres had! Hij is trouwens niet van karton maar van een stevige dikke kunststof gemaakt én afneembaar!

  Beantwoorden

 18. tagrijn
  apr 11, 2013 @ 21:30:08

  Ik heb nu al meer dan drie jaar geleden bij de geboorte van mijn kleindochter houten dierenletters gekocht met de beginletters van haar naam voor op de deur van haar kamer. Bij Prenatal! Maar De Zaag is natuurlijk een stuk persoonlijker en al een hele belevenis in zo’n winkeltje te zijn.

  Rietepietz zegt;

  O maar dat is óók een heel leuk idee, is die kleine alweer drie? wat vliegt de tijd!
  het zal nog wel even duren eer onze achterkleinzoon kan puzzelen maar hebben is hebben, dit soort winkeltjes is vóór je het weet verdwenen! De goede man was bijna verdrietig dat we na een half uur al weg wilde;-)

  Beantwoorden

 19. Truus
  apr 11, 2013 @ 21:19:05

  Ik heb genoten van je typische Rietepietz verslag. 🙂
  En natuurlijk kan alleen jij de Spits de Metro noemen. 😉
  Wat een lieve man hè! En mijn moeder was reuze blij toen ik haar de gekregen ‘Dutch flowers’ kaart gaf.
  Ik denk dat ik zelf ook maar weer eens met mijn moeder naar dat park ga. Aan je foto te zien is het aardig opgeknapt. 😉
  Het was erg leuk om jullie te ontmoeten ook al was het maar kort. En je was precies zoals ik je van je logjes ken. 🙂
  Zal gelijk mijn logje even met een link van dit logje aanvullen. 😉

  Rietepietz zegt;

  Ik ben eigenlijk ook lang niet compleet want je weet, helemáál normaal gaat het nooit bij ons;-)
  Whahahaha, stóm nou toch weer, we hadden inderdaad zowel een nummer van de metro áls van de Spits en ik was weer even niet “spits” genoeg om na te zien om wélk krantje het ging. Ga ik metéén veranderen!
  Grappig is dat hé, dat bloggers in het echie vrijwel altijd precies zo zijn als je dacht,vooral als ze ,zoals jij en ik , autobiografisch bloggen,dan zeg je tussen de regels door toch heel veel over jezelf!
  Leuk dat je moeder er ook nog iets aan overhield.Jammer dat het kouder dan gedacht was ,anders hadden we graag nog wat langer in Amsterdam rondgehangen.

  Beantwoorden

 20. Marja
  apr 11, 2013 @ 21:14:20

  Wat een leuk idee om een naampuzzel te laten maken. De bejaarden hebben het weer prima voor elkaar.

  Rietepietz zegt;

  ja zo’n houten puzzel met een knopje ( om het stukje op te pakken) op ieder stukje voor de héle kleintjes.
  hij is er nu nog te klein voor maar dat gaat vanzelf over 😉

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: