blij worden …

De biljartmiddag van Henk is altijd een mooie gelegenheid zelf ook iets leuks te gaan doen. Ik had niét gedacht dat ik het ooit zou doen….. maar gistermiddag raapte ik al m’n moed bij elkaar,  zocht het kaartje dat ik al  héél lang in een apart vakje bewaar en draaide het telefoon nummer dat er op staat.
Een vriendelijk dame meldt zich en luistert naar wat ik graag zou willen, het lijkt niet extreem te zijn wat ik wil en ze kan zorgen dat er  binnen een uur iemand bij me is.
Zodra hij in de buurt is zal hij bellen zodat ik hem naar de ontmoetingsplaats kan loodsen en zo gebeurt het ook. Als mijn telefoon gaat heb ik precies genoeg tijd om  voor de deur te komen .
Hij komt het pad oplopen en kijkt een beetje zoekend om zich heen, ik zie dat hij best nog jong is voor deze  verantwoordelijk missie …ai…!
Ik loop op hem af en vraag ” je bent waarschijnlijk op zoek naar mevr. Rietepietz” en dat beaamt hij !

DSCN2668Ja laat me dan ook úit praten ! Het is helemaal niet wat het lijkt…. , de vlotte jongeman draagt een knaloranje overall en dat is zeker  niét omdat hij een boek schreef met de titel “50 tinten oranje!”
Nee hij mag , eh.. móet ,  “gezien worden” in het oranje voor zijn veiligheid !
Ja precies ,  de alarmcentrale van de Susuki heeft de jongeman mijn kant opgestuurd omdat “mijn Suus” een gat in de wang heeft, de wang van de linker voorband om precies te zijn en ik sta voor het zorghuis waar Marion woont omdat we samen op pad zouden gaan.
Op de  grote wagen waarin mijn redder in de nood voorreed staat dan al een auto maar er is voor mijn Suus nog een plekje op uitschuifbaar rek waarmee ze meegesleept kan worden naar de dealer in Rijswijk.
DSCN2669Dat is nodig omdat  ik geen reservewiel heb  en het gat in de wang niet gemaakt kan en mag worden met  de tegenwoordige noodoplossing voor lekke banden, een soort spuitpomp.
De jongeman heeft gelukkig totáál geen “bejaardenvrees” en hij nodigt me uit in de cabine mee te rijden naar de dealer ….. dát sla ik dat niet af natuurlijk!
Ik vraag hem netjes of hij er bezwaar tegen heeft dat ik wat foto’s maak als ik beloof  “hem te onthoofden” bij de foto’s die in een logje terecht komen.
DSCN2675Maar hij houdt liever z’n “hoofd erbij” ( en wil graag de foto’s per @mail) wel zo verstandig bij dit werk als je het mij vraagt. Ik bén al niet zo goed in zómaar bij iemand in de auto stappen…… en dan nog zo’n gróte met een auto eróp  en  Suus er áchter hangend…… !
Maar ik maak me zorgen om niks. Hij rijdt kéurig  en zo rustig dat ik helemaal vergeet wat er achter ons hangt! Er hangt een indrukwekkend aantal spiegels aan de auto, zélfs boven de voorruit aan de buitenkant. Aan de passagierskant hangen er twee boven elkaar, en ik heb tijd genoeg mezelf even in de spiegel op de foto te zetten!
Nou ja , om een lang verhaal kort te maken , ook de dealer is me zeer ter wille, heeft binnen een half uur een nieuwe band omgelegd en nog vóór half 2 kan ik alsnog met Marion op stap in m’n Suus met allemaal hele wangetjes ……. is me dát blij worden!
Tim , ik voelde me veilig bij je , DANKJEWEL ! En eh…. deel twee van het filmpje is natuurlijk een geintje hé!

DSCN2674

Advertenties

29 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Corja
  Mei 02, 2017 @ 14:39:29

  Wat leuk dat je dit even hebt opgezocht! Wat absurd, die bijna identieke foto’s. En een bijna identieke situatie. ‘Mijn’ hulpverlener was een leuke Surinaamse man, van wie ik de naam niet heb onthouden. Ze worden vast op vriendelijkheid geselecteerd. 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mei 02, 2017 @ 14:45:32

   Op klantvriendelijkheid denk, het was een schat van een knul die je graag als kleinzoon zou willen hebben.;-)
   De grap van dit logje was dat op dat moment iemand een grappig “verhaal”had geschreven over een gigolo en ik ( toevallig net als in m’n huidige logje) een beetje suggestieve intro schreef .

   Beantwoorden

 2. Door
  Feb 26, 2013 @ 07:44:40

  Dat heb je leuk geschreven en geillustreerd met foto’s! Grappig dat je auto een naam heeft!

  Rietepietz zegt;

  Ach jeetje Door , je was in de SPAm terecht gekomen , ik heb je er natuurlijk uitgevist en even afgestoft , je hebt je toch geen pijn gedaan hé!;-)
  Nou het is eigenlijk gewoon een verbastering van van het merk Susuki, en en het “bekt” wel lekker !

  Beantwoorden

 3. hanscke
  Feb 25, 2013 @ 19:51:21

  Wat jammer om eerst pech te moeten hebben om èn zo’n leuke jongeman tegen te komen èn ook nog voor in zo’n bijna vrachtauto te mogen zitten. Ik zou er bijna een pech voor in scene zetten.

  Rietepietz zegt;

  Ja helaas , niéts voor niets in deze wereld 😉 Maar wat let je , een klein scherp uitstekend bielsje is zó gevonden, even achteruitrijden en het is vrijwel “onverdacht per ongeluk” ‘-)

  Beantwoorden

 4. Zus
  Feb 24, 2013 @ 20:29:22

  Geweldig verhaal. Hahaha. Maar je moet wel Rietepietz heten, om een ongeluk zo leuk te maken.Ik ga ook nog even naar Kakel lezen, want lachen doe ik graag dat weet je. Groetjes

  Rietepietz zegt;

  nou ja , het was gelukkig niet écht een ongeluk,meer een pechje en daar moet je gewoon het beste van maken.
  Moet je zéker doen, kakeltje schrijft reuze leuk en dit keer heeft ze zelfs een gastschrijver die het nog even fijntjes afmaakt 😉

  Beantwoorden

 5. Leidse Glibber
  Feb 24, 2013 @ 13:01:32

  Keurige service en lekker snel opgelost. Hoor je weleens anders.

  Rietepietz zegt;

  Er gaat natuurlijk overál wel eens iets mis en wachten duurt lang als je ergens langs de kant staat .
  Ik had natuurlijk bij Marion( waar het voor de deur gebeurde) gezellig onderdak tijdens het wachten ,dan lijkt een half uurtje heel kort!

  Beantwoorden

 6. Leo's mening
  Feb 24, 2013 @ 08:56:45

  Het is precies om deze reden, geen reservewiel af fabriek, dat wij onlangs besloten die echt bij te laten leveren. Verhaal apart, maar geeft wel een lekker gevoel. Daarbij hebben we ook die plak- en opblaasset meegeleverd gekregen. In de hoop die man in zijn oranje overall nooit nodig te hebben….

  Rietepietz zegt;

  Klopt, het is ons ook wel (te koop)aangeboden maar in een kleine auto vraagt zo’n wiel toch wel ruimte die we beter kunnen benutten. De doorslag gaf dat we ondertussen op een leeftijd zijn dat we toch niet zélf een wiel gaan staan wisselen onderweg en we geen(geschikte) familie of vrienden in directe omgeving op zouden kunnen roepen even dat klusje te klaren .
  We zullen dus tóch aanspraak moetn maken op z’n servicedienst ….dan ook maar géén wiel in de wagen 😉

  Beantwoorden

 7. Mirjam Kakelbont
  Feb 23, 2013 @ 21:25:18

  Waar vind je zulke aardige, attentie en vriendelijk meewerkende jongelui nog?
  Hulde Rietepietz, jij hebt ‘m gevonden 🙂

  Rietepietz zegt;

  Ik wéét dat er meer zijn hoor en ken er een paar persoonlijk!Maar ja , voor een log verslaafde was het natuurlijk een buitenkansje 😉

  Beantwoorden

 8. hartelijkehothulk
  Feb 23, 2013 @ 20:16:02

  Fijn dat je zo door een gentleman geholpen wordt.
  Zijn naam (lees ik in de reacties) doeterniettoe!

  In mijn tijd als automonteur werd ik ’s avonds nog eens om 22.30 uur gebeld in de garage door een mevrouw die haar auto op slot voor de garagedeur had staan met draaiende motor.
  Ik werkte nooit over maar ik beloofde haar even langs te komen.
  Voor mij als monteur was het 2 seconden werk ( ik was geen dief hoor ) om haar portier van het slot te krijgen.
  Gelukkig nodigde ze mij niet uit voor een afzakkertje in haar huis, want toen had ik nog geen opleiding tot gigolo genoten.
  De volgende dag kwam zij met een enorme bos bloemen en een doos chocolade
  ( echt zo’n vrouwen cadeautje 😉 ) bij de garage langs en mijn baas snapte er helemaal niets van.

  Rietepietz zegt;

  Maar dán lever je natuurlijk wel een éxtra service, deze leuke knul had gewoon dienst. Maar dan nog is het natuurlijk boffen als iemand z’n werk vriendelijk en met plezier doet! Nee afzakkertjes bij vrouwen moet je niet hebben;-) Met de bos bloemen bloemen kan je natuurlijk een goede beurt maken bij je vrouw en chocola lusten veel mannen wel pap van dus zó gek vind ik het niet! Bij de garage snapten ze het natuurlijk wél maar zij dachten dat je dus al afgestudeerd gigolo was 😉

  Beantwoorden

  • hartelijkehothulk
   Feb 24, 2013 @ 11:30:58

   Zij gaf die bloemen en chocolade aan de baas en hemelde mij helemaal op.
   Zelf was ik er niet vanwege een proefrit met een auto.
   Wel, daarna waren de mannenopmerkingen niet van de lucht en hadden zij plots een hoop vragen die niet over auto’s gingen!

   Rietepietz zegt;

   Jouw kennende heb je er wel een gewéldig verhaal van gemaakt …over gigolo diensten enzo….;-)

   Beantwoorden

 9. roadlaura1969
  Feb 23, 2013 @ 18:15:51

  Geweldig en ook sportief dat hij aan je foto reportage en videoclip mee werkte zonder schromen, ik denk dat hij dit ook niet eerder mee heeft gemaakt en beslist dit verhaal ook heel leuk verpakt 😀

  Goed dat je Suus weer van wangen is voor zien 😉

  Rietepietz zegt;

  Volgens mij komen er wel vaker mensen thuis vanuit hun werk met de kreet”wat ik nóu meemaakte vandaag ” en toevallig is dat altijd als ik bij zo iemand in de buurt was;-)Ik hoop dat hij niet geschokt is over mijn intro maar ja , dát is weer de schuld van Kakeltje;-)

  Beantwoorden

  • roadlaura1969
   Feb 24, 2013 @ 19:29:45

   Hihihi die schrikken niet meer zo gauw, ik denk eerder respect dat je met de techniek van de world wide web mee gaat 😉

   Rietepietz zegt;

   Laat ik dat dan maar hopen, maar ik moet me nodig weer eens als een “normale oudere jongere” gaan gedragen 😉

   Beantwoorden

 10. nieuwetrui
  Feb 23, 2013 @ 14:49:40

  In gedachten zag ik je al met een stapel Tena’s in de weer. Gelukkig hoefde Tim zich geen zorgen te maken, hij heette tenslotte geen Gino. Maar jij werd in ieder geval op een prettige manier uit de brand geholpen.

  Rietepietz zegt;

  Het is zó grappig dat “de Gino logjes” zo rondwaren, terecht natuurlijk want ze zijn vréselijk knap gemaakt met héél veel humor. En ja …. dan heb ik ook weinig nodig om een beetje suggestief te schrijven natuurlijk ;-)Misschien had ik het nog wel een stuk bonter gemaakt als Tim helemaal anoniem had willen blijven ,maar nu zijn fot er staat kan ik het niet té gek maken natuurlijk;-)

  Beantwoorden

  • nieuwetrui
   Feb 25, 2013 @ 10:20:56

   Ik mail je binnenkort, heb nu kleine probleempjes met het overschakelen naar een nieuw lapje.

   Rietepietz zegt;

   Geen haast hoor, je hebt m’n diépste sympathie…. ik zit tegen de vervanging van de 8 jaar ouder computer boven aan te hikken…..en ik blijf het maar uitstellen omdat ik er zo tegenop zie alles weer te moeten installeren en uitzoeken.STERKTE !

   Beantwoorden

 11. Melody
  Feb 23, 2013 @ 11:14:14

  Dus Tim…… even incognito dames op andere wijze plezieren, helemaal top van je hoor! Mocht je als Gino ooit werkloos worden heb je tenminste dit baantje nog!

  Heerlijk he dat er zulke mannen als Tim zijn?! Fijn dat hij alles tiptop in orde maakte en jouw plannen daardoor niet zo lek als een mandje bleken te zijn.

  Fijn weekend.

  Rietepietz zegt;

  Fantastisch toch om op dit soort mannen te mogen rekenen! En dan ook nog een gezellige knul die met mensen om kan gaan. Ik heb hem de oren van het hoofd gepraat ben ik ban, dus mocht je ooit geholpen worden door een jongen zonder oren kán het alleen Tim maar zijn 😉
  Jij ook een fijn weekend maar tjongejonge wat is het koud hier !!!!!

  Beantwoorden

  • ♫ Mel☺dy ♫
   Feb 24, 2013 @ 00:20:28

   Haha ik wacht het af, al hoop ik nooit zo iemand nodig te zijn!

   Koud? Wat dacht je van sneeuw? Terwijl ik hier nu zit te lezen en te tikken, sneeuwt het hier, alles is al weer wit en niet zo’n miezerig klein doorzichtig laagje, nee een ondoorzichtige deken zelfs. bah!!! En ja het is bar-bar-bar-koud hier, heb t net nog gevoeld toen we met de honden buiten waren….

   Rietepietz zegt;

   Ja dat is nóg beter natuurlijk!

   Hier nu ook sneeuw, niet een heel dik pak maar alles is wél wit!Een zegen dat onze leenhond nu weer bij ’t vrouwtje is zodat ik er dus niet nu al uitgeweest ben. Toen jij dit zat te typen lag ik natuurlijk alláng op één oor, ik weet dat jij maar weinig uren slaapt maar ik maar meestal wel de 8 uurtje vol;-)

   Beantwoorden

   • Melody
    Feb 24, 2013 @ 11:27:22

    ach ’t is maar wat je gewend bent…..ik denk dat ik van de weeromstuit van mijn stoel zou vallen als ik zou ontdekken 8 uren volgemaakt te hebben 😉

    Rietepietz zegt;

    Een nachtje doorhalen lukt me nog wel maar nóóit 8 uur slaap zou ik niet trekken!

    Beantwoorden

 12. Petr@
  Feb 23, 2013 @ 10:14:18

  Meestal is het balen als je band lek is, maar nu werd het toch nog gezellig!
  En je had weer stof voor een logje.
  (ik moest ook aan Gino denken, de eerste paar regels haha)

  Rietepietz zegt;

  Ja vooral voor Marion was het jammer dat nu onze lunch in het water viel, maar balen helpt weinig dus dán maken we maar van een nood een deugd! M’n camere zit vrijwel áltijd in m’n tas of jas en de gedachte ; “ha daar is m’n nieuwe logje” maakt dan weer heel veel goed. Zó grappig dat “Gino” Ons allemaal een beetje bezig houdt ,ik kon de verleiding niet weerstaan de inleiding zó te schrijven !

  Beantwoorden

 13. Redstar
  Feb 23, 2013 @ 09:28:57

  Het is wel enorm mooi service. Nou ja, ik ben lid van de ANWB met woonplaats service er bij en al, dus ik kan ook overal voor bellen.
  Het geeft wel een goed gevoel als dat kan.

  JE gaf wel een erg leuke draai aan het verhaal 😀

  Rietepietz zegt;

  Zeker weten, al is het onderhoud dan misschien iets duurder bij de dealer,langs deze kant komt dat dan wel weer goed. De ANWB heb ik na 35 jaar lidmaatschap opgezegd toen ze vóór rekeningrijden waren. We hebben nooit gebruikt gemaakt van hun diensten maar bleven eigenlijk lid om ze te steunen dus dát ging toen wel over 😉

  Dank voor het compliment, ik moet het een beetje delen met Miriam van villa Kakelbont , zij had drie verrekt leuk logjes die me inspireerde tot deze benadering , moet je écht ff lezen,ze staat bij m’n linkjes.

  Beantwoorden

 14. datzalwel
  Feb 23, 2013 @ 00:23:07

  Jammer genoeg hadden mijn jongste en ik ook ooit de pech om in zo’n grote hulpwagen te mogen meerijden. Maar vriendelijk zijn ze met een hele goede service.Je voelt je letterlijk hoog zitten hé. Onze pech was zwaarder want we kregen voor een paar dagen een leen auto mee. Maar dat leed is ondertussen wel gesleten hoor, alles is weer netjes in orde.

  Rietepietz zegt;

  Maar wél geweldig dat dit soot hulp er is natuurlijk. Ik was ook verbaasd dat deze nog zo jonge knul zoveel verantwoording draagt, het is echt niet niks wat er allemaal gebeurd.
  Je zit inderdaad écht hoog en het is goed te zien dat ,ondanks héél veel spiegels, je toch ook de oplettendheid van het andere verkeer heel nodig hebt.

  Beantwoorden

 15. Hanny
  Feb 22, 2013 @ 23:48:44

  Weet je, als je diep in mijn hart kijkt, is dit eigenlijk nog een wens van mij. Meerijden op de pechwagen. Of het nou in de cabine is, of in je eigen wagen bovenop. Gelukkig dat deze jongens/mannen er zijn.

  Rietepietz zegt;

  Het zou bij jou zéker heel bijzondere foto’s opleveren als je zo’n ritje maakt;-)
  Ik denk dat in je eigen auto óp de sleper niet aan de orde is, dat zal niet mogenwegens de veiligheid.
  Maar je kúnt zo’n ritje afdwingen natuurlijk, rij een band aan flarden terwijl je alleen zo’n modren pompje aan boord hebt.Daar is niet eens veel voor nodig, bij mij was het een enigszins verdekt opgesteld scherp klein bielsje dat winkelhaak in de wang van de band trok;-)

  Beantwoorden

 16. J@n.
  Feb 22, 2013 @ 19:12:39

  Enige tijd geleden hadden wij ook een lekke band, er zat een schroef in, dat kon met het pompje dat in de auto zit worden opgelost, maar we moesten er wel ook mee naar de garage. Het blijft toch wel wat vreemd zo zonder reservewiel vind ik en bepaald niet goedkoop. Maar het is voor jou naar volle tevredenheid opgelost, en zo hoort het ook!

  Rietepietz zegt;

  je kunt natuurlijk altijd nog een reservewiel bijkopen, wij hebben het niet gedaan omdat we tóch niet meer zelf op de grond gaan liggen dweilen om een wiel te wisselen. Omdat wij de auto altijd in onderhoud hebben bij de dealer waar we hem kochten hangt er geen financieel kaartje aan (behálve de nieuwe band die gelukkig al drie jaar oud was),je krijgt dan jaarlijks een “alarmhulpkaart”, je bent wel iets duurder uit voor je onderhoud maar dit is in al die jaren dat we het gelukkig zó kunnen doen toch al de tweede keer dat we helemaal gratis “gerepatrieerd” worden. De wegenwacht hebben we eruit gegooid toen ze vóór rekeningrijden waren, die betaalden we al járen voor niets!

  Beantwoorden

  • J@n.
   Feb 23, 2013 @ 14:59:19

   Wij hebben het inderdaad op dezelfde manier gedaan inclusief het opzeggen van de ‘Wegenwacht’.

   Rietepietz zegt;

   Het werkt prima, is me nu voor de tweede keer ( in een jaar of 8 ) gebleken.
   De ANWB ergerde me al een tijd , geen hulp in de eigen woonplaats zonder méér betalen , de kampioen verplicht afnemen, een blad dat voor 80 % vol met reclame staat!Voor ons was de steun voor het rekeningrijden de laatste druppel!

   Beantwoorden

 17. watzegjemenou
  Feb 22, 2013 @ 19:09:08

  Ik vind het superinteressant wat je toch allemaal doet om meer lezers te krijgen. Welkom Tim! Hahaha geintjuhhh. Wel cool zeg, daar zou ik ook wel eens willen zitten. Hoog, droog en veilig :D.

  Rietepietz zegt;

  Ik hoop heel erg dat ik z’n mail adres goed genoteerd had én dat hij een oma heeft die hij het verhaal kan laten lezen….ik weet hoe oma’s denken en wat zál zijn oma trots zijn op deze leuke knul! Ja erin zitten gaat goed , eruit stappen is wel iets meer neerstorten dan uitstappen als je niet het geduld hebt om te wachten tot je geholpen wordt;-)

  Beantwoorden

 18. Marion
  Feb 22, 2013 @ 19:06:55

  En ondanks alles hadden we toch nog een leuke middag, super verhaal heb je er weer van gemaakt.
  Groetjes, XXX

  Rietepietz zegt;

  Het was voor jou natuurlijk wel een klein beetje afzien , het was wel telaat geworden om ergens te lunchen zoals we altijd doen op donderdag.Gelukkig ben jij ook geen mens die dan teleurgesteld de geknakte lelie uit gaat hangen en dus hebben we gewoekerd met de tijd en tóch nog wat gezellige uurtjes gehad !Je bent een toppertje! XXX

  Beantwoorden

 19. Terrebel
  Feb 22, 2013 @ 17:56:07

  Fijn dat die mannen bestaan, Riet!

  Rietepietz zegt;

  Ja en nóg fijner dat we onze auto altijd in onderhoud hebben bij de dealer waar we hem kochten, daardoor is dit soort service leverbaar. pure luxe ! Ik weet niet of ik zelf nog een wiel zou kúnnen wisselen als er een resevewiel is , vroeger wel maar ja……;-)

  Beantwoorden

 20. RenéSmurf
  Feb 22, 2013 @ 17:38:26

  ja, zo heb je er toch weer een uitvoerig verslag van gemaakt! Goed dat je zo allert bent he, ik heb dat dus totaal niet. Als mij wat overkomt besef ik dat later altijd pas! Zonder beelden kan natuurlijk ook, maar met is net even beter!

  Rietepietz zegt;

  De camera zit eigenlijk standaard in mijn zak of tas en mééstal besef ik meteen “daar komt m’n volgende logje aan” .De foto’s zijn meestal niet veel zaaks maar voldoen als illustratie van de gebeurtenis en dat is inderdaad wel leuker dan alleen het verhaal.

  Beantwoorden

 21. depetvantruus
  Feb 22, 2013 @ 16:59:59

  Wat stoer Rietepietz. En wat leuk dat Tim mee wilde werken. Zou hij stiekem gedacht hebben: “die koninklijke is knettergek”. 😉
  Even dacht ik dat die Mercedes de leenwagen was. Maar helaas… ;-(

  Rietepietz zegt;

  het was écht een leuke knul ,type onze kleinzoon, harde werker veel verantwoording voor z;n leeftijd en vriendelijk in de omgang met ouderen!Gelukkig had ik geen leenwagen nodig, ik moest alleen een keer extra op en neer tussen Loosduinen en Rijswijk .Ik ben écht door alle partijen snel en deskundig geholpen waardoor de middag met Marion niet helemáál verloren ging !

  Beantwoorden

 22. ram1955
  Feb 22, 2013 @ 16:56:18

  Jij weet overal een leuk verhaal van te maken. Even dacht ik dat je Gino had uitgenodigd. Maar dat was waarschijnlijk ook je bedoeling.

  Rietepietz zegt;

  Ik kan niet ontkennen dat ik daar stiekem wel een beetje lol in had en ik had de grap bést nog even door willen trekken. Maar ja , ik bén al zo goed in “een kort verhaal lang maken” dat ik toch echt érgens ho moet zeggen 😉

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: