verkeerd inzicht?

Tja, ik begin te denken dat onze kleinzoon iets verkeerd doet! Hij werkt als leidinggevende in een supermarkt  en verdient daar een bescheiden salaris mee dat hem in staat stelt in z’n levensonderhoud te voorzien.  Nee hij verdient niét genoeg om er ook een auto op na te kunnen houden maar hij vind het belangrijker dat hij een bescheiden flatje kon kopen dankzij de mooie regeling in Eindhoven.
Hij weet wel dat veel ánderen  een auto nodig hebben “voor hun werk ” en dat daarmee de boetes blijkbaar vanzelf binnenstromen, hélemaal zonder dat je daar invloed op hebt!

dief1Neem de overvallers van juwelier Strathmann, de twee 19 jarige jongens móesten wel een overval plegen, ze hadden grote schulden, duizenden euro’s aan openstaande  boetes  die ze om een of andere onbegrijpelijke reden  zómaar thuisgestuurd kregen. Oke, geld voor een wapen hádden ze wel maar dat moet je als beroepsonkosten zien, de kost gaat immers voor de baat? En ja, een reservepotje voor een vliegticket is óók een vereiste in hun beroep, als je gezocht wordt kun je nou eenmaal niet met een pistool gaan staan zwaaien op het vliegveld, logisch toch?
Bij de verhoren van dit tuig vandaag blijkt maar weer dat deze jongens iédereen de schuld geven behalve zichzelf!  Ze werden bang toen de juwelier niet zonder slag op stoot z’n spullen af wilde geven, tja , dan is schieten toch de énige optie die je als crimineel nog overblijft!

inbrekerVorige week kreeg onze kleinzoon (voor de zoveelste keer ) in z’n werk te maken met dit soort gelukszoekers. Nadat Maikel de dief volgens bedrijfsprotocol veilig weggezet had werd de politie gebeld en de tas met spullen afgepakt.
Na een aanvankelijk rustige acceptatie   sloeg de winkeldief alsnóg op tilt en bedreigde Maikel en een jonger medewerker  met een mes waarop de jongere medewerker  weg liep en Maikel er alleen voor stond . Ook  hierin voorziet het bedrijfsprotocol, bij geweld tegen personeel dief laten lopen als vasthouden niet veilig kan!

inbreker1Bij aankomst van de politie was de dief zodoende gevlogen en bleek bij   het opnemen van het  signalement  dat de dief bij 4 korpsen hoog “op het verlanglijstje te staat” !
Waarschijnlijk dus óók zo’n stumper  die wel móet stelen omdat hij schulden heeft !
Gelukkig voor Maikel  kon déze dief z’n schrik beheersen, er vielen  gelukkig  geen doden of gewonden dit keer en de buit was al veilig gesteld. Maar  ik wordt nu nóg bozer als ik mensen hoor wauwelen over “proportioneel geweld ”  je wéét immers nooit of iemand een wapen bij zich heeft!
Van mij mag iedereen zich indekken alsóf  er sprake is van een wapen … voor het geval dát er alsnog een wapen tevoorschijn komt, zoals hier !
Met Maikel gaat het goed, maar  de mensen die van hem  houden zijn bést wel geschrokken !#*# dat *##**# tuig !
We zijn wél apetrots op hem,  hij werkt voor zijn geld en leeft naar wat hij verdient al kan hij dan nog láng niet alles kopen dat hij graag zou willen hebben!
Of eh… zie ik dat verkeerd, en mág hij mensen beroven om de dingen waar hij geen geld voor heeft te kunnen kopen!

Advertenties

34 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. VoorHetBlogGezet
  Jan 27, 2013 @ 00:40:21

  Hoi Riet, wat een kanjer die Maikel. Ik hoorde het gisteren ook en heb me mateloos ge-ergerd. Ja je moet die lui ook nog gaan ontzien omdat ze het zo moelijk hebben etc. Kan me voorstellen dat je, als het zo dichtbij komt, helemaal pissig word op dit soort lui en hun dure advocaatjes.xxx

  Rietepietz zegt;

  Ja ik word een beetje beroerd van mensen die vinden dat zo’n crimineel niet anders kán dan stelen omdat hij niet kan kopen wat hij wil….alsof je wél alles kunt kopen als je wél werkt! Ook dan blijven veel dingen onbereikbaar voor veel mensen maar dié mensen gaan toch óók geen overval plegen?

  Beantwoorden

 2. hanscke
  Jan 26, 2013 @ 14:08:16

  Ik kan me voorstellen dat je kleinzoon het niet prettig vond toen zijn jongere collega afhaakte. Toch zou ik hem wel het advies willen geven, stel je eigen leven wel boven alles. Ik heb waardering voor hoe hij leeft. Datgene aanschaffen en betalen wat van hetgeen wat er verdiend wordt betaald kan worden.

  Rietepietz zegt;

  Hij heeft de dief ook laten lopen nadat die een mes trok en met bedreiging kwam maar gelukkig had hij toen de spullen al afgepakt omdat de dief aanvankelijk leek te accepteren dat hij aan de politei overgedragen zou worden .
  Hij is geen heilige hoor en nog jong, maar hij leert snel en vooral, hij is goudeerlijk !

  Beantwoorden

 3. Leidse Glibber
  Jan 25, 2013 @ 21:24:06

  Wat mij betreft mogen de straffen voor dit soort tuig ook flink omhoog. Nu lachen ze erom en gaan rustig verder. En ja die jongens die juwelier Strathmann doodschoten het valt mij nog mee dat ze hem niet postuum aanklagen voor zelfverdediging.

  Rietepietz zegt;

  Je zou die advocaten óók gezond verstand in de kop willen slaan, wát een minkukels!
  Gaan maar even voorbij aan het feit dat dit soort tuig geen greintje respect voor de wet én een mensenleven heeften gaat nog zoeken naar mazen in de wet om ze te sparen ;-(

  Beantwoorden

 4. wolfgangpowerpoint.wordpress.com/
  Jan 25, 2013 @ 17:09:16

  Hallo Ried. Ein schönes Wochenende wünschen wir.
  Gisela und Wolfgang

  Rietepietz zegt;

  Ook voor jullie natuurlijk een fijn weekend !

  Beantwoorden

 5. tagrijn
  Jan 25, 2013 @ 01:02:45

  Je zoon is een held dat hij zo rustig is gebleven. Ik vermoed dat ik in paniek zou zjin geraakt. Voor zulke figuren ben ik voor een veel hardere aanpak. Geef ze niet het idee dat het toch wel met een sisser afloopt, Vanavond op tv nog de discussie of de beelden van de camera in de winkel zonder zwart balkje mochten worden vertoond. Advocaat Spong vond van niet. Inbreuk op privacy. Daarom pleit hij voor strafvermindering… Alsof het binnenlopen van een winkel met een pistool geen inbreuk op privacy is. Laat die koppen maar zien. Hoe eerder dat tuig wordt opgepakt hoe beter.

  Rietepietz zegt;

  , Het ging om onze kleinzoon maar dat doet aan de feiten verder niets af natuurlijk. Inderdaad is er een flinke groep jonge criminele die hun eigen wetten maken en met dure advocaten ,áls ze al gepakt worden, alsnog proberen de dans te ontspringen door op hun rechten te wijzen….alsof zij zich ook maar iéts aantrekken van de rechten van de gewone burger.
  Wat mij betreft hééft dit soort draaideurtuig geen rechten meer , behalve het recht op zeer zware straffen.

  Beantwoorden

 6. depetvantruus
  Jan 24, 2013 @ 23:55:32

  Nee, dat mag Maikel niet. 😉
  Dat tuig mag het ook niet maar daar hebben ze sch*t aan. 😦
  Inderdaad een heel eng idee dat je kleinzoon dit soort dingen meemaakt.

  Rietepietz zegt;

  Nee natuurlijk mag Maikel dat niet , wij zouden het verschrikkelijk vinden!
  Maar het is een gotspe dat dit soort tuig zelf wél aanspraak wil maken op bescherming en privacy, je zóu ze kielhalen. Ondanks juichende dalende misdaad percentages heeft men nog steeds niet door dat de criminalteit zich slechts verplaatst naar steeds kwetsbaardere burgers, angstig om te zien hoeveel mensen in de reacties dit al van nabij kennen.

  Beantwoorden

 7. Francky
  Jan 24, 2013 @ 21:25:29

  volgens mij verdient niemand genoeg om te kopen wat hij wilt. Het is beter te leven met hetgeen je hebt en daarmee gelukkig te zijn. Maar we leven nu eenmaal in een consumptiemaatschappij waarin de reclame ons gek maakt.

  Rietepietz zegt;

  maar “normaal opgevoede “kinderen horen van hun ouders te leren dat je niet álles kunt hebben en al helemáál dat áls je iets wilt kopen je daar voor moet sparen! je hóeft je toch niet gek te laten maken door de reclames!

  Beantwoorden

 8. Aukje van Rossen
  Jan 24, 2013 @ 21:24:12

  Tuurlijk mag die dat!!!
  Als anderen het mogen en er mee wegkomen……!

  Pfffffff.
  Je weet wie dit zegt.

  Rietepietz zegt;

  Ja je zou het bijna wél gaan geloven, de “heren” vinden het doodnormaal dat je maar een overval gaat plegen als je geld nodig hebt en voelen zich slachtoffer.waarschijnlijk hadden ze nóg liever dar het thuisgebacht wordt !

  Beantwoorden

 9. Melody
  Jan 24, 2013 @ 19:29:52

  Tja meis, weer 1 van de, inmiddels ontelbare, voorbeelden waarin je als ‘slachtoffer’ de daderbehandeling krijgt. Ons land is nog steeds luilekkerland voor de criminelen, des te groter het vergrijp, des te groter de beloning….. oftewel voor de echte slachtoffers, des te groter het aangedane leed des te groter de straf die je alsnog van hen krijgt die jou zogenaamd moeten helpen/beschermen.
  Breek me de jeweetwel niet open, heb helaas bovenstaande ook meermalen mogen ervaren en kan me dus heel goed voorstellen hoe hij zich moeten, maar ook hoe trots jij / jullie op hem zijn!

  Tuig van de richel….. zoek een lange weg met veel bomen wederzijds en hang ze ertussen in…. dan veel cabrio’s eronder met hun slachtoffers die met wapens van hun keuze mogen doen wat ze willen zonder daarbij angst te hoeven hebben voor strafmaatregelen!

  Rietepietz zegt;

  het verbaast me altijd wéér dat “men van hogerhand ” alleen maar bij de slachtoffers eist dat de regels nageleefd worden. dat er door de crimineel zich aan geen énkele regel heeft gehouden lijkt niemand te storen.
  Eigenrichting mag niet….. maar criminele doén niet anders wanneer zij bepalen dat ze met geweld jouw spullen mogen pakken als jij ze niet zomaar af wilt geven …. en ze komen er mee weg!
  Natuurlijk moeten we niet naar lynchen toe, maar laat de overheid en de rechtelijke macht zou er dan toch voor moeten zorgen dat veelplegers achter stolt en grendel zitten voor een héél lange tijd! En véél meer bescherming en begrip voor de slachtoffers!

  Beantwoorden

 10. Leo's mening
  Jan 24, 2013 @ 16:08:30

  Door het binnenhalen van gelukszoekers, zakkenrollers, vrouwenhandelaren, loverboys en zo meer, moeten we niet raar kijken dat er mensen tussen zitten die dit soort vakken echt serieus gaan uitoefenen. Die niet terugdeinzen voor het betere schietwerk, die geen respect hebben voor werkenden, die hadden toch ook voor de carriere van het snelle geld kunnen kiezen? Opvallend is wel dat ze graag gezien worden als Nederlanders als het gaat over respect, maar direct naar het thuisland vluchten als dingen fout gaan. Bescherming daar is vaak prima. In het geval van dit schorem nu net niet, de politie in het land van herkomst trad efficient op, maar het is dan ook geen land vol zand en kamelen. Wie moordt moet zich realiseren naar mijn mening dat de straf even heftig zal uitpakken. Helaas weet je in dit land nooit zeker of dat zo is. Met zoveel softies als rechters (D66 en PvdA oververtegenwoordigd in die kringen) zal men wel weer zoeken naar verzachtende omstandigheden. Immers, die arme jongens moesten helemaal naar Nederland voor een beetje beleg op hun broodjes…..zo zielig. Tijd voor hard optreden….Net zoals men deed toen ik op Schiphol mijn zakmes moest inleveren. Kijk, dat was nog eens heldhaftig…..die oude vent met zijn kaperskoppie….

  Rietepietz zegt;

  Een relatief groot deel van dit criminele spul komt inderdaad uit een andere cultuur en neemt metéén de kuierlatten naar het land waar ze volgens hun eigen zeggen “niet veilig zijn” en daarom niet teruggestuurd mogen worden (de goede niet te na gesproken) en juist dié groep zou hier dus niet horen te zijn. Maar er blijven er genoeg over die alle recht hebben om hier te zijn maar volkomen misbruik maken van de gunstige levensomstandigheden hier en daar zijn zéker ook genoeg volbloed Nederlanders bij.
  ik ben zéker voor hard optreden tegen draaideurcriminelen,zet ze maar vast dan kunnen ze geen “kattekwaad”uithalen en hoeven ze zich geen zorgen meet te maken over dak boven het hoofd en hun natje en droogje! Dan zijn ze meteen niet zielig meer !

  Beantwoorden

 11. Blog Zonder Naam
  Jan 24, 2013 @ 11:51:18

  Tja…. je mag het recht niet in eigen hand nemen, maar je zou ze toch een flink eind naar de andere wereld willen meppen. (De overvallers dan…)
  Hier in de omgeving wordtn er overigens weer vaak in woningen in gebroken. Bij de bejaarden op de bejaardenmiddag (=niet thuis), waar beide echtlieden werken.
  De inbrekers houden echt alles in de gaten! Wees gewaarschuwd, voor je het weet staan ze niet in een winkel, maar in je huis!

  Rietepietz zegt;

  Goedbeschouwd neemt dit soort tuig zélf het recht in eigen hand, zij bepalen dat ze recht hebben op onze eigendommen en als we die niet goedschiks af staan dán maar kwaadschiks! Natuurlijk zoeken ze naar de zwakste schakel en hoe meer grote bedrijven aan beveiliging doen hoe méér de “gewone burger”gevaar zal lopen. Maar dat lijkt niet door te dringen tot de politiek en de rechterlijke macht , die leggen alle verantwoording bij de burger zónder dat die een hand uit mag steken om zich te verdedigen!

  Beantwoorden

 12. nieuwetrui
  Jan 24, 2013 @ 11:14:12

  Maart 2000 vond een overval plaats op een supermarkt in Amsterdam Zuid. Twee jongens, afkomstig uit een Noordelijk Afrikaans land, zetten de bedrijfsleider een pistool tegen zijn hoofd, dwongen hem op de knieën en eisten geld.
  De bedrijfsleider was/is mijn zoon. Nu, na bijna 13 jaar heeft hij er nog regelmatig last van. Opsluiten dat tuig en gooi de sleutel maar weg.

  Rietepietz zegt;

  Wat afschúwelijk om dat mee te maken, waarschijnlijk zijn de daders niet eens gepakt maar áls dat wél zo is lopen zij allang weer buiten terwijl jouw zoon nog steeds de gevolgen ondervindt van hun laffe daad.
  Ik ben óók voor véél langere straffen voor draaideurcriminelen, zélfs als de overvaller daar geen beter mens van word, hij kan in ieder geval géén nieuwe overvallen plegen zolang hij vast. Bovendien zal toch een déél eieren voor hun geld kiezen als ze weten dat de pakkans zowel als de straffen flink hoger worden. Mijn dochter maakt zich ook zorgen over situaties voor haar zoon zoals jij die hier beschrijft!

  Beantwoorden

 13. Redstar
  Jan 24, 2013 @ 09:27:38

  Niet iedereen die schulden heeft heeft dit aan zichzelf te danken, en niet iedereen die schulden heeft gaat zulke fratsen uithalen om toch aan geld te komen.
  Het vergaat iedereen in zijn leven zoals het op zijn pad komt, en de een zal het beter hebben als een ander.

  Ik vind het ook jammer dat e rmensen dingen zeggen als’ga werken voor je geld”..

  Er is nu eenmaal niet voor iedereen werk. Dit niet inzien geeft een gebrek aan realitietszin aan.

  Rietepietz zegt;

  In ieder geval is wél een uitkering voor iedereen die geen werk kan vinden, geen vetpot ben ik met je eens, maar toch genoeg om de meest noodzakelijk levensbehoefte te kunnen voorzien. Er zullen zeker gevallen zijn die buiten hun schuld in de problemen komen maar de veelplegers waar ik het hier over heb zijn meestal gewoon ver afgeleden in het criminele circuit uit gemakszucht.Met een veelplegerstrafblad op je 19de ben je zeker geen lievertje.
  Maikel werkt “onder zijn niveau” omdat er geen werk te vinden was in de richting van zijn opleiding en met, weet ik veel hoeveel banen die niet invuld kunnen worden, kun je toch eigenlijk niet zeggen dat er geen werk is. Hoogstens dat er geen werk is dat mensen willen doen omdat ze recht menen te hebben op “passend” werk. Als criminelen zich peperdure advocaten kunnen veroorloven zijn de schulden dus blijkbaar een keus, zij willen niet betalen. Natuurlijk zal dat niet voor iedereen opgaan maar volgens mij hebben we de tijd wel gehad dat mensen zich kunnen permiteren kieskeurig te zijn bij het kiezen van een baan. Ik heb ook m’n levenlang niet voor een baan kunnen kiezen maar gedaan wat er op mijn weg kwam om het gezinsinkomen aan te vullen, geen haar op m’n hoofd die erover dacht dan maar een overval te gaan plegen! In ieder geval ben ik het gepamper van dat soort tuig dik zát en het is een schande ten opzichte van de mensen die hun “armoede” op een andere manier aanpakken en dat die er zijn wéét ik, ik ken en respecteer hen. Criminaliteit kan nóóit een verontschudigign zijn voor geen baan kunnen vinden .In Nederland zijn vangnetten genoeg al is dat heus geen leuk of makkelijk circuit, dát ben ik met je eens!

  Beantwoorden

 14. datzalwel
  Jan 24, 2013 @ 00:30:56

  Een kleinzoon om trots op te zijn, niet alleen omdat hij zo dapper is maar ook hoe hij in het leven staat. Voor de rest ben ik het helemaal met je eens, je zou nog geen advocaat willen zijn van zulke lui. En met die scooter, komen ze er niet uit wie reed dan maar allebei schuld. Gisteren nog bij Pauw en Witteman werd weer gezegd hoe zorgvuldig ze wel om moesten gaan met filmpjes uit camera’s want de daders konden wel eens een moeilijke achtergrond hebben. Grrr
  Groetjes.

  Rietepietz zegt;

  Hij is heus geen heilige hoor maar heeft gelukkig wél de juiste normen en waarden meegekregen, daar kan dat tuig nog en voorbeeld aan nemen maar ja , dié vinden werken voor een “gewoon” salaris natuurlijk iets voor sukkels!
  Er wordt véél teveel naar het belang van criminelen gekken in Nederland en dat móet veranderen, er is altijd een keus maar dat wodt hier altijd vergeten .

  Beantwoorden

 15. Zus
  Jan 23, 2013 @ 22:25:12

  Dat is schrikken Riet!!
  Gelukkig is het voor je kleinzoon goed afgelopen,tot zover.
  Ik vind hem een Held! Ik hoop dat hij er geen angst aan overhoudt. Iedereen is tegenwoordig bang volgens mij, de advokaten en de rechtelijke “macht” voorop!
  En dat strenger straffen? Allemaal gel*l !! En dat alles voor een paar knulletjes die hun eigen broek niet wensen op te houden.

  Rietepietz zegt;

  Ja precies , “de heren” wensen niet zoals iedereen gewoon te werken voor hun geld ,dat levert ze waarschijnlijk niet genoeg op ! Maar ja , als je ook een advocaat als Spong moet betalen kom je nérgens met het salaris van winkelpersoneel.
  Leuk je weer aan te treffen tussen de reacties X

  Beantwoorden

 16. hartelijkehothulk
  Jan 23, 2013 @ 21:55:03

  Mijn dochter, een beetje een bitchcassiére, riep de dieven altijd tot de orde.
  Dan snerpte haar stem,”u hebt wat gestolen”?
  En dat deed ze dan nog voor ze door de kassa waren, zodoende konden ze gemakkelijk gepakt worden door de generaal en zijn kornuiten!

  Rietepietz zegt;

  In sommige gevallen zal dat zéker ook werken, staan ze geweldig in hun hemd natuurlijk en dát is niet stoer! Het werkt in de meeste supermarkten met een code omroepen zodat er extra personeel naar toe kan komen.
  maar ja , als die dan op de loop gaan als het écht gevaarlijk wordt schiet het niet op natuurlijk!

  Beantwoorden

 17. Annespike
  Jan 23, 2013 @ 21:38:14

  Wat heftig voor Maikel.. Kan me voorstellen dat jullie je druk maken..
  Hopelijk heeft hij er geen last van!!!

  Maar inderdaad.. Ik snap het ook niet!.. Ga toch werken voor je geld.. 😦

  Rietepietz zegt;

  Ja werken is een vies woord in die kringen denk ik !
  Ze vinden dat ze recht hebben te nemen wat ze willen hebben en ze worden gesteund door veel mensen die vinden dat ze geen kansen gekregen hebben. Dat hebben ze vast wél maar daar moet je dan wél iets mee doen!

  Beantwoorden

 18. Mrs. T.
  Jan 23, 2013 @ 21:30:02

  Tja, wat kan ik nog toevoegen aan alles wat al gezegd is? Niets. Ik vind het dieptriest hoe sommige mensen het leven menen te moeten leven. Alleen maar ikke, ikke, ikke …

  Rietepietz zegt;

  Ik heb soms nóg meer een hekel aan al die “politiek correcte wauwelaars” die alles maar goed praten en altijd wel een reden weten waarom het slachtoffer het over zichzelf afroept!

  Beantwoorden

 19. Mirjam Kakelbont
  Jan 23, 2013 @ 20:59:28

  Tuig van de richel is het! Berg ze wat mij betreft op in een werkkamp in Siberie. Levenslang uiteraard. En de VVD maar lullen in hun campagne over “strenger straffen.” Ik heb er nog geen r**t van gemerkt.
  Wat een geluk dat je kleinzoon er zonder kleerscheuren van af is gekomen, maar je zal het toch maar op je bordje krijgen. Hopelijk houdt hij er geen schrik en/of schade aan over!

  Rietepietz zegt;

  het is niet alléén de regering , de rechtelijke macht met de advocatuur voorop legt dit soort tuig in de watten. Advocaat Spong verdedigt één van de overvallers van de juwelier Strathmann en vraagt “vrijspraak “voor zijn cliënt óngelooflijk ! En dan vraag ik me nog af hoe deze “arme sloebers” zo’n dure top advocaat kunnen betalen!
  Gelukkig hield Maikel inderdaad z’n hersens bij elkaar ,je moet er niet aan dénken wat er nog had kunnen gebeuren!

  Beantwoorden

 20. Marion
  Jan 23, 2013 @ 19:40:04

  Gelukkig is je kleinzoon er goed van af gekomen, maar angstig blijft het, ben je tegenwoordig nog ergens veilig? We staan er maar niet ieder ogenblik bij stil.
  Fijne avond, XXX

  Rietepietz zegt;

  Daar zijn we ook héél blij om. De criminaliteit schuift steeds meer op naar “de gewone man”, het is allemaal niet leuk en ik ben weinig hoopvol dat er iets aan gedaan wordt!
  We gaan er morgen tóch maar op uit hé, we laten ons niet bang maken toch? XXX

  Beantwoorden

 21. powerpointgreetje
  Jan 23, 2013 @ 19:10:13

  Hier weet ik alles van Riet, heb 25 jaar als leidinggevende in een grote supermarkt gewerkt, dus heel wat voor wat betreft dit onderwerp meegemaakt, te veel om hier op te noemen. Het is gelukkig altijd goed afgelopen, op een keer na, toen is ook slachtofferhulp er aan te pas moeten komen…….

  Rietepietz zegt;

  Dan moeten jou af en toe ook de haren te berge gerezen zijn, en het wordt alleen maar erger nu banken en juweliers steeds beter beveiligd worden! Heftig dat je aanspraak moest maken slachtofferhulp, dat was dus zéker geen kleinigheid ! Ik hoop dat ze dié keer de daders te pakken kregen en goed gestraft hebben!

  Beantwoorden

 22. Hanny
  Jan 23, 2013 @ 18:55:10

  Dat tuig moet met z’n vingers van andermans spullen afblijven. Als je ze betrapt, mag je ze natuurlijk lik op stuk geven, als dat mogelijk is. Maar wat doe je in een situatie als je bedreigd wordt met een mes of een pistool. Groot gelijk zo’n bedrijfsprotocol, dat je de dief moet laten lopen als je er alleen voor staat. Ook al kookt je bloed van verontwaardiging over hoe iemand het durft spullen te jatten, laat toch maar lopen, als je daarmee je leven kunt sparen (ook voor je familie).
  Gelukkig is het goed afgelopen, hoewel je kleinzoon dit toch wel zal moeten verwerken. Sterkte voor hem daarmee.

  Rietepietz zegt;

  Ik wou dat wat jij hier zegt nu eindelijk ook eens tot de rechterlijke macht doordrong, vooral advocaten zoeken altijd naar de mazen in de wet om toch vooral op vrijspraak uit te komen en maken de criminelen altijd maar weer ziélig!
  In ieder geval heeft Maikel toch kunnen voorkomen dat de spullen mee de winkel uit gingen, hij kreeg ook een groot compliment van de baas voor zijn adequate optreden want het bedrijf is natuurlijk ook niet gebaat bij gewonde (of erger) werknemers!
  Maikel is een heerlijke nuchter jong die in geval van nood dus bést lekker stressbestendig blijkt te zijn!
  Maar blij worden we er als familie natuurlijk niet van omdat je op een volgende keer kunt wáchten!

  Beantwoorden

  • Hanny
   Jan 25, 2013 @ 19:44:10

   Ik weet dat advocaten er zijn om clienten bij te staan. Dat ze daar argumenten voor zoeken, kan ik begrijpen. Maar dat ze dat zo in het absurde doortrekken, vind ik nergens op slaan.

   Rietepietz zegt;

   Ze moeten erop toezien dat het proces eerlijk verloopt maar wat ze nú doen is gewoon ontkennen dat er strafbare feiten gepleegd zijn. Ik vind dát soort strafpleiters ondertussen zélf halve criminelen!

   Beantwoorden

 23. ɐpuıןǝɯɯǝ
  Jan 23, 2013 @ 18:17:52

  Huh? Nou jaaaaa. Op het stukje van Maikel na had ik bijna hetzelfde willen schrijven in een log (maar ik kwam er niet uit). Omdat ik ook zoiets gehoord had van die “arme” knullen. Laatst schreef ik al in een reactie dat ik zo opgelucht was dat Mies niet meer bij die ene friettent werkt. Gewoon vanwege dat tuig. Brrrr.

  Rietepietz zegt;

  Whahahaha, heb ik het gras weer voor je voeten weggemaaid? Tja , ik hoor hier de hele dag het nieuws over de regionale zender en loop me óp te vreten over hoe “de heren” zich steeds meer als slachtoffer opstellen , ze hadden geen geld dus ze móesten wel, en ze waren zó geschrokken dat ze uit angst wel moésten schieten! Je zou “de heren” toch even lekker met de koppen tegen elkaar slaan …nou ja , op z’n minst!
  Gelukkig is Maikel een potige knul maar ja, tegen een mes of pistool begin je niet zoveel!

  Beantwoorden

  • ɐpuıןǝɯɯǝ
   Jan 23, 2013 @ 19:23:36

   Hahaha kijk Rietepietz eens lachen. Ja echt joh, ik had laatst ook al zoiets gehoord en toen hadden we het er over bij een logje van jou. Komt vandaag nog zoiets op tv en zat ik echt vreemd te kijken. Dan weet je toch niet wat je hoort…..

   Psies, dan zegt het niks of je potig bent of niet…grrrrr.

   Rietepietz zegt;

   Ja soms is toeval toch een beetje voorspelbaar;-) Geen gebrek aan info op het moment over dit soot “onkruid”!
   Nee en daar is hij zich gelukkig van bewust!

   Beantwoorden

 24. roadlaura1969
  Jan 23, 2013 @ 18:09:29

  Het is angstaanjagend en in deze gevallen vind ik eigen verdediging zeer zeker op zijn plaats, risico schuilt natuurlijk in het wapen bezit van de dader, dat maakt het verdedigen ook weer gevaarlijk.

  Gelukkig is je Kleinzoon niks lichamelijks overkomen, geestelijk denk ik dat men dat toch wel even de revue laat passeren, maar ook dat doet ieder op zijn manier, allicht zijn jullie als Familie geschrokken met al die nare dingen wat je hoort, wordt je met dit soort nieuws er niet geruster op!

  Ja en wat een dader door het hoofd heen gaat *lucht* want een normaal denkend mens doet zoiets niet !

  Rietepietz zegt;

  Ja dat is bést wel schrikken als je zo’n verhaal te horen krijgt.
  In ieder geval zou er nóóit aangifte gedaan mogen worden tegen een slachtoffer dat zich verdedigt.Ik vind dat wie zélf tegen de regels in gaat,en zichzelf dus onterecht toegang verschaft tot een gebouw, álles over zichzelf afroept.hij heeft daar niets te zoeken en zou nergens last van hebben als hij daar weg bleef!.

  Beantwoorden

  • roadlaura1969
   Jan 24, 2013 @ 20:32:46

   Rietepietz ik ben zelf slachtoffer geweest in 2007 op straat, gelukkig had ik een onafhankelijke getuigen, de dader reed weg ging aangifte doen en had de rollen omgedraaid ik heb minstens 2 kwartier in de kou op straat gewacht eer politie kwam, de dader had schijnbaar een politie vriendje want nadat mijn verhaal opgenomen was de getuigen gehoord, kreeg ik nog een prive bezoek van 1 politieagentje die heel arrogant en dreigend in onze woning stond ALLEEN en da mag je als dienstdoende agent niet, hij noemde ieder bij voornaam de dader en diens vrouw, totdat Ger het beu was en hem gevraagd had de woning te verlaten, we hebben daar een klacht op het politiebureau over gedaan, excuses moeten nu nog komen, een dader wordt beter behandeld als het slachtoffer !

   Rietepietz zegt;

   Helaas komt dat soort dingen regelmatig voor, je zou toch álle geloof in het recht verliezen!
   Daders weten maar al te vaak héél goed hoe ze van “dader”in “slachtoffer” kunnen veranderen! Heel frustrerend allemaal vooral als klagen genegeerd lijkt te worden !

   Beantwoorden

   • roadlaura1969
    Jan 24, 2013 @ 23:11:32

    Ik moet zeggen de rechtszaak en de civielezaak heb ik toen “gewonnen” ,maar het hele gebeuren daar zit je toch mee, ik heb het inmiddels naast mij neergelegd dat genoegen gun ik dit soort mensen niet om mijn energie er in te blijven steken !

    Beantwoorden

 25. Wieneke
  Jan 23, 2013 @ 17:36:05

  Verschrikkelijk dit verhaal. Het is goed afgelopen gelukkig, maar je zult maar bedreigd worden door zo’n gek, terwijl je gewoon je werk doet. Je weet nooit of hij in zijn zenuwen de trekker overhaalt of toch gaat steken. Het komt steeds meer voor, kijk maar naar programma’s als Opsporing Verzocht.
  Hoe mensen zoals Maikel hiermee moeten omgaan zal de politici en de heren rechters een rotzorg zijn. Slachtoffers zijn niet zo belangrijk. Ik vraag me af hoe lang dit zo nog kan doorgaan, voordat mensen eigen rechter gaan spelen.
  Dat politiek correcte ZEER LAFFE geklets over de daders…… ik word er kotsmisselijk van. Er zijn lui bij die meters justitiedossiers hebben. Dat wordt toch echt nooit meer wat.

  Rietepietz zegt;

  Gelukkig is Maikel een nuchtere jonge vent hij kan de situatie wel aan,maar toch, voor hetzelfde geld krijgt hij inderdaad een mes in z’n nek!Doordat alle “grote jongens” zich steeds meer beveiligen worden minder beveiligde opjecten gezocht door de criminele, winkeliers ,ouderen en noem maar op!
  Het slachtoffer blijft in de kou staan en dit soort tuig krijgt kleine werkstrafjes of wordt zelfs vrijgeproken omdat z.g. niet te bewijzen is wié de misdaad heeft gepleegd! Nee die twee ratten op een scooter ,die rijden iemand dood maar omdat ze elkaar de schuld blijven geven zijn ze nu vrij. Ik baal ,net als jij , van die politiek correcte kliek !

  Beantwoorden

 26. J@n.
  Jan 23, 2013 @ 16:52:32

  Natuurlijk kan zoiets niet, als het erom gaat dat iemand echt honger moet lijden dan vind ik wel dat hij eten zou mogen stelen, onder omstandigheden en de lui waar jij het over hebt doen het beslist niet daarom.
  Naar mijn mening mag je zo iemand heel hard aanpakken en zeker omdat het meestal hardleerse draaideurcrininelen zijn, die lachen om de straffen die ze krijgen en ze zijn er ook nog ‘de flinkerds’ mee bij hun vrienden.

  Rietepietz zegt;

  In Nederland hoeft,volgens mij, niémand eten te stelen als hij/zij zich gewoon tot de daartoe bestemde loketten wendt. Maar je hebt gelijk, het is dit soort criminelen helemáál niet te doen om “iets te eten” te scoren, ze willen gewoon véél geld over de rug van anderen verzamelen. Meestal hébben ze meer dan onze kleinzoon, die heeft écht niet de nieuwste elektronische snufjes staan .Geen probleem, hadden wij ook niet op zijn leeftijd, maar als je dan door dat tuig bedreigd wordt lijkt het wel of het normaal is dat je mag pakken wat je wilt hebben en eigenlijk geeft onze regering dat sein zélf af !

  Beantwoorden

 27. Marja Van Den Boogaardt
  Jan 23, 2013 @ 16:35:29

  Vreselijk om zoiets mee te moeten maken. Je kleinzoon heeft het perfect gedaan. Dat tuig moeten ze met een betonnen zwembroek op volle zee overboord gooien.

  Rietepietz zegt;

  Maar je begrijpt , ik kóók van woede als mensen dat soort tuig verdedigen omdat “ze niets hebben”.Al is een uitkering geen vetpot,het mag nooit een reden zijn om te stelen en dat hóeft ook niet want er zijn genoeg aanvullende potjes voor wie écht weinig heeft! Maar”de heren”willen gewoon “voor niets alles wat er in de kop op komt”

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: