ff een boom opzetten ..

Nee   ik ga niet zélf een boom opzetten , dat zou zoon Ruud eigenlijk moeten doen ….. maar die doet het óók niet, althans dat  dénk ik !
Ruud woont in de staat Massachusetts  in de buurt van Boston op 4 auto uren van New York .
Precies , in het gebied waar gisteren de noodtoestand van kracht was omdat de orkaan Sandy in dit gebied aan land zou komen.
Ondertussen weten we dat  ze veilig zijn en dat ze er met wat ongemakjes vanaf komen maar dat was gisteravond nog lang niet zo zeker !

We wisten al dat ze niet naar hun werk mochten , de scholen waren dicht en dus werd er  thuis gewerkt zolang de stroom niet uit zou vallen .
Gisteravond konden we nog even  wat skype berichtjes over en weer sturen , rond 7  uur onze tijd ( dat was  1 uur in de middag plaatselijke tijd)  tekstte Ruud dat er in de tuin een boom omgevallen was  die gelukkig het dak nét gemist had !
Hij was nog even naar buiten gegaan om foto’s te maken , echt een kind van z’n moeder ja , maar toen er vijf meter naast hem nog een flinke tak  naar beneden kwam begreep hij de boodschap …binnen blijven is veiliger!
Sebastian vind het eng buiten  en wil in zijn kamer de gordijnen dicht om het niet te hoeven zien .
Dat snap ik   wel , ik was maar iéts ouder dan hij nu  toen we 1953 te maken kregen met de stormramp  en ben nog járen doodsbang geweest als het stormde !

We houden de hele avond met korte berichtjes contact  ,zo weten we dat  de stroom drie keer een korte periode uitvalt , niets verontrustends voor Ruud , in hun vorige huis gebeurde dat vrij regelmatig . Maar nu toch heel lastig want geen stroom betekend ook geen internet .
Voor we afsluiten omdat het bij ons bedtijd is beloof ik voor ze te blijven duimen  dat het allemaal goed afloopt en als er iéts is dat helpt ….. is het dát wel bleek vandaag !

In een mailtje meldt Ruud vandaag dat rond 9 uur in de avond , ( toen ik dus al een uur of 4″ lag te  duimen ) het ergste voor hun voorbij was . De schade is te overzien , één boom om , en héél veel  afgewaaide takken maar die hebben géén schade aan het huis veroorzaakt en zijn wel op te ruimen !
In een  wat ouder filmpje is wel te zien dat er genóeg  bomen kort op het  huis staan om je zegeningen te tellen dat er maar één omgewaaid is .
Maar Ruud telt niet z’n zegeningen ….. die schrijft in z’n mailtje  “GOED GEDUIMD MAM, bedankt ” !

28 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leo's mening
  nov 04, 2012 @ 11:30:16

  Stormen als die over de oostkust joeg van de VS kennen wij gelukkig niet zo. Maar er komen er best nog wel eens voor in onze streken die flinke schade aan richten. Denk maar eens terug aan de storm met orkaankracht die ons in januari 1990 teisterde. Heel wat schade, flink wat bomen om. Ook bij ons was het trouwens afgelopen week spannend. Bij toeval gingen zoonlief en zijn partner en onze zwager naar New York. Donderdag resp. vrijdagochtend. Ze zijn er aangekomen, hotels bleken net in de veilige zone te liggen en het gaat het goed. Maar we knepen toch wel het e.e.a. aan fysieks bij elkaar. Want welk een schade richt zo’n monsterstorm aan zeg. Als je ziet wat sommige mensen allemaal kwijt zijn geraakt, de aantallen doden, de weggeraakte dieren, gewonden, en zo meer. Wat wonen wij hier dan toch mooi en veilig….

  Rietepietz zegt;

  We hebben in Nederland wél lering getrokken uit de stormramp in 1953 , zonder het deltaplan zou het hier ook aanmerkelijk minder rustig wonen zijn denk ik .Nederlandse ingenieurs hebben óók plannen gemaakt om New York in de toekomst veiliger te maken maar vind het daar téveel geld kosten !
  Nou is New York natuurlijk een grote stad ,de huizen zijn er niet van hout zoals in veel andere staten nog heel normaal is en vergeleken bij New Orleans komt N Y er nog genadig af !
  Voor veel mensen is het meer ongemak ,zonder stroom zitten heeft heel vervelende kantjes ,maar dat is iets ánders dan je huis en bezit helemaal kwijt raken !Wat neit wegneemt dat je dit niét mee wilt maken bbrrr… !

  Beantwoorden

 2. Leidse Glibber
  nov 01, 2012 @ 22:19:15

  Off topic, Rietepietz ik denk toch dat zelfs jij het mooi zou vinden en dat zegt wat he 🙂

  Rietepietz zegt;

  Ik waag het erop om over te slaan;-)

  Beantwoorden

 3. tagrijn
  nov 01, 2012 @ 21:39:06

  Ik zou hem bijna feliciteren, maar dat is wel keihard voor al die mensen in zijn omgeving die er minder goed vanaf gekomen zijn. Maar zo zie je maar: duimen helpt.

  Rietepietz zegt;

  We zijn gewoon blij dat het allemaal goed gegaan is maar inderdaad ,er is genoeg ellende om bij stil te staan !Maar sssttt…. of het nou aan het duimen gelegen heeft….. ik betwijfel het ,niet verder vertellen hoor 😉

  Beantwoorden

 4. Albert y Mara fotoblog
  nov 01, 2012 @ 17:55:44

  Ook wij kennen het gevoel, wat zijn ze ver weg, helemaal daar in Oisterwijk. Voor jou is het aan de andere kant van de plas en we weten dat je een zusje dood hebt aan vliegen. Als je het over Málaga hebt, is dat steeds het Málaga van 40 jaar geleden. Daar glimlachen wij om. Er is zoveel veranderd.
  Zoals jij nu skypt met je zoon en kleinzoon, had daar 40 jaar geleden maar eens om gekomen. Toen was het nog DUUR bellen via de PTT (niks geen KPN).
  Wat zal jij als moeder in de rats hebben gezeten. Gelukkig is het voor jouw familie goed afgelopen en heeft je duimen geholpen.

  Rietepietz zegt;

  Als je het over ver hebt is natuurlijk éigenlijk niet de afstand heel belangrijk, maar meer de tijd waarin je die afstand eventueel kunt overbruggen. Toch zou bijv.Oisterwijk voor mij ” bereikbaar” zijn en is de USA dat niet .Maar natuurlijk kan een autorit van een paar uur óók een behoorlijke belemmering zijn en je véél laten missen van dingen waar je graag bij had willen zijn !
  Natuurlijk weet ik drommelsgoed dat er ook in Spanje 40 jaar verstreken is ,dat maakt het juist leuk de plek waar wij destijds echt een fijne vakantie hadden in de tegenwoordige tijd terug te zien .het is inderdaad niet meer te vergelijken ik herken vrijwel niets meer terug !
  Inderdaad heeft Sandy ons wel bezig gehouden ,logisch ,dat zou élk ouderpaar overkomen maar gelukkig , het is goed afgelopen !

  Beantwoorden

 5. RenéSmurf
  nov 01, 2012 @ 17:08:46

  ja, degene die nog leeft heeft en niets of niemand verloren heeft heeft geluk.
  Ik hoop zoiets nooit mee te maken, dat zullen zij ook wel gehoopt hebben.

  Rietepietz zegt;

  Nee ik denk dat niémand dat soort dingen wil meemaken , bbrrrr… ,jij bent te jong om je de watersnoodramp in eigen land te herinneren ,in 53 ! Wij zaten toen niet in het aller gevaarlijkste gebied maar toch kan ik me de angst nóg herinneren .Je zag er toen minder van nog niemand TV had maar het polygoon journaal in de cineac stond bol van de beelden uit Zeeland .Het was verschrikkelijk ,die doorgebroken dijken en de angst of de rest het dan wél zou houden !Gelukkig is dat dankzij de deltawerken hier verleden tijd !Amerika wil er de knip( nog) niet voor trekken !

  Beantwoorden

 6. Annespike
  okt 31, 2012 @ 19:31:32

  Gelukkig dat jullie familie zo goed bespaard is gebleven!
  Dat is dan nog eens een geluk bij een ongeluk.
  maar al die andere miljoenen mensen die wel betroffen zijn. Kippenvel!!!

  Rietepietz zegt;

  met de schrik vrij zou je kunnen zeggen ja !
  Maar natuurlijk afschuwelijk voor al die mensen die wél getroffen zijn ,dit wil toch niémand meemaken !
  Ik blijf ook nog maar een beetje door duimen voor alle anderen !

  Beantwoorden

 7. Melody
  okt 31, 2012 @ 18:59:30

  Ik weet niet wat ik zou doen als mijn kind zo ver weg zou wonen en zoiets voor de kiezen zou krijgen………..maar godzijdank is alles goed afgelopen voor hen, al dan niet dankzij jouw duimen en hun werk 😉

  Rietepietz zegt;

  Je kúnt gewoon weinig doen maar volgens mij hebben we “elkaar” op de rails gehouden door de chat regeltjes over en weer !Maar je hebt gelijk , een kind zover weg is al niet leuk maar op dit soort momenten dus nog “ff minder” !
  Natúúrlijk heeft mijn “duimen” ze voor erger behoed en dat daar nog méér mensen in die regio van profiteren vinden we helemaal niet erg 😉

  Beantwoorden

  • Melody
   nov 01, 2012 @ 15:09:07

   ik geloof je gelijk, ik ‘mopper’ soms al over de afstand tussen Assen en Breda (bij jou valt dat natuurlijk helemaal in het niets, maar toch.)

   Enne je duimen heeft anderen ongetwijfeld ook geholpen, prachtig toch? Je gunt toch niemand onheil in welke vorm ook, ook al is het niet je beste ‘vriend’ 😉

   Rietepietz zegt;

   Je leert er wel mee omgaan , je móet wel anders ga je eraan kapot ,vooral als je , zoals ik ,de reis er naar toe ook al niet kunt maken !
   Hoe meer mensen er van mijn duimen hebben kunnen mee profiteren hoe beter het is 😉

   Beantwoorden

 8. Suske
  okt 31, 2012 @ 17:04:47

  schade of niet, als iedereen maar ongedeerd is.

  Rietepietz zegt;

  Daar heb je natuurlijk 100% gelijk in ,dat is het áller belangrijkste !
  Echt schade hebben ze gelukkig óók al niet maar wél veel te ruimen in de tuin !
  Dat is het ergste niet al is het wél lastig als je tóch zo weinig vrije tijd hebt !

  Beantwoorden

 9. isis45
  okt 31, 2012 @ 14:22:08

  Gelukkig is de schade meegevallen. Het is toch altijd afwachten wat de natuur in petto heeft.

  Rietepietz zegt;

  De natuurlijk kan áárdig tekeer gaan en je kunt meestal niet veel meer doen dan een zo veilig mogelijk plekje zoeken !Maar we kunnen inderdaad weer opgelucht ademhalen !

  Beantwoorden

 10. Wieneke
  okt 31, 2012 @ 10:33:08

  Pffft….. dát is dus goed gegaan. Fijn toch, dat je even contact kunt hebben met elkaar. Ik heb het filmpje bekeken en inderdaad…… er viel nogal wat te vallen rondom het huis. Fijn dat dat niet is gebeurd.

  Rietepietz zegt;

  Zodra de stroom uitvalt val je zómaar een een eeuw terug ,zonder telefoon, zonder internet !En al wéten we dan wel dat het hoogstwaarschijnlijk door stroomuitval komt ,als er geen contact mogelijk is haal je je makkelijk van álles in je hoofd ! Dat is ons dus bespaard gebleven !

  Beantwoorden

 11. hartelijkehothulk
  okt 31, 2012 @ 09:07:12

  Eng hoor, want als je in zo een bosrijke omgeving woont kan de ene gevallen boom zo de andere meenemen in zijn val.
  Bijkomend voordeel, denk niet dat hij nog blad moet ruimen?

  Rietepietz zegt;

  Ja dat was ook waar zoon Ruud wel een beetje benauwd voor was , voor die vallende bomen dan hé , als er geen blad meer geruimd hoeft te worden zal hij daar inderdaad niet rouwig om zijn.
  het heeft natuurlijk z’n mooie kanten om zo te wonen maar ,als alles , heeft het ook een keerzijden !

  Beantwoorden

 12. Marion
  okt 31, 2012 @ 08:58:25

  Het ergste is gelukkig voorbij en jullie kunnen weer gerust adem halen.
  Ik ben blij dat ik in ons kleine landje woon, al die ellende die je daar hebt.
  Groetjes, Marion. xxx

  Rietepietz zegt;

  Toch hebben we hier in dat kleine landje óók genoeg meegemaakt op stormgebied ,jij heb’53 ook meegemaakt .Al woonden we niet het érgste probleemgebied ,de storm was destijds toch réuze angstaanjagend terwijl er ook de angst was of alle dijken het zouden houden !
  Maar je hebt gelijk , we zijn blij dat de rust daar ie weergekeerd !
  tot morgen XXX

  Beantwoorden

 13. John
  okt 31, 2012 @ 08:21:49

  Je zal maar in zulk natuurgeweld terecht komen.
  Liever niet, maar je hebt dat niet echt voor het zeggen.
  Jullie zullen hem vast hebben geknepen met zijn allen.

  Rietepietz zegt;

  Ik kan me nog heel goed het stormgeweld herinneren uit de 1953 ,en dán voel je je in een rijtjeshuis midden in de stad nog altijd veiliger dan ,zoals hij , in een vrijstaand huis tussen de bomen .Gelukkig zit hij wél ver genoeg van de kust af om niet bang voor het water te hoeven zijn zoals in New York !

  Beantwoorden

 14. Leidse Glibber
  okt 31, 2012 @ 01:25:17

  Toch een hele geruststelling dat het bij hem redelijk meegevallen is.

  Rietepietz zegt;

  Dat kun je wel stellen ja , gelukkig ( voor hem) vielen de zwaarste klappen nog iéts noordelijker !

  Beantwoorden

 15. J@n.
  okt 31, 2012 @ 00:34:12

  Van wat daar om kan waaien had hij makkelijk de hele winter kunnen stoken. 😉
  Nee, zonder gekheid, gelukkig heeft het duimen geholpen. 😉

  Rietepietz zegt;

  In ons piepkleine antieke haardje kunnen we al een heel jaar stoken van wat er nu alleen al omgewaaid is 😉 Maar Ruud zal wel weer te “krenterig zijn “om die boom even hierheen te sturen 😉

  Beantwoorden

 16. Hanny
  okt 30, 2012 @ 23:49:49

  Fantastisch dat jouw duimen geholpen hebben om zoonlief en zijn familie door dit natuurgeweld heen te slepen.

  Rietepietz zegt;

  Hij mag me er ook áltijd voor bellen als het nog eens nodig is 😉 Was het maar wáár he , dat je daarmee onheil kon afwenden ,maar ik ben toch blij dat we er luchtig over kunnen doen ,had zómaar anders uit kunnen pakken !

  Beantwoorden

 17. datzalwel
  okt 30, 2012 @ 23:49:32

  We hebben een paar beelden gezien op t.v. Wat een opluchting moet het zijn vor jullie dat het voorbij is. Zo ver weg en machteloos.
  Groetjes.

  Rietepietz zegt;

  Ja je beseft inderdaad dat niet alleen , maar ook zij, volkomen machteloos staan .
  Het is ook zó jammer dat we niet even kunnen helpen om de zooi in de tuin op te ruimen , ze hébben daar al zo weinig vrije tijd !Maar we zijn al blij dat de overlast voor hun toch tamelijk binnen de perken is gebleven !

  Beantwoorden

 18. roadlaura1969
  okt 30, 2012 @ 22:51:26

  Allereerst ben ik blij voor jullie dat alles goed is afgelopen bij je zoon en zijn gezin ,het zijn geen fijne momenten om uit te zingen,hier hoorde we dat juist door bomen slachtoffers om het leven zijn gekomen.

  Fijn dat het duimen van zijn mama hem steun heeft gegeven 🙂

  Rietepietz zegt;

  Ja klopt ,in dit soort omstandigheden zijn het vaak bomen die slachtoffers maken , Ruud begreep uiteindelijk dus gelukkig dat hij beter binnen kon blijven ,dan maar géén foto’s !Het was fijn dat we even konden chatten aan het begin van de storm ,het heeft aan beide kanten wat rust gegeven denk ik . Contact kan zóveel verschil maken .

  Beantwoorden

  • roadlaura1969
   okt 30, 2012 @ 22:55:51

   Ps: slaap vannacht lekker,want alles is goed ;-)

   Rietepietz zegt;

   We hebben als een blok geslapen ;-)

   Beantwoorden

   • roadlaura1969
    okt 31, 2012 @ 15:06:43

    Nou goed zo 🙂

    En geloof maar dat contact hoe groot of klein de afstand ook is heel veel uitmaakt en kan geven.

    Ik hoop dat de schade bij hun echt beperkt is gebleven,je hoort dat de schade immens is en dan nog die halve zolen die gaan plunderen,kortom triest allemaal.

    Rietepietz zegt;

    Zeker weten ,contact maakt dat je je niet zinloos zit af te vragen “hoe het er nú voor zou staan” .De schade is in New Jersey en New York het grootst ,daar zit hij gelukkig nog een stuk vandaan .Voor zover ik nu weet blijft het bij héél veel ruimen in de tuin !

    Beantwoorden

 19. Boerin zonder Naam
  okt 30, 2012 @ 22:41:56

  …..Wat mogen we blij zijn dat mensen tegenwoordig dit soort orkanen kunnen voorspellen (al blijven ze onvoorspelbaar!). In 1953 wisten de mensen niet wat hen overkwam; niet iedereen had een radio (laat staan een t.v.), computers bestonden niet, zodoende dat men niet gewaarschuwd kon worden.
  Nu worden de mensen wel gewaarschuwd… en kun je daar naar handelen. Denk maar terug aan 1985: toen werd een groot gedeelte van Nederland geëvacueerd voor het hoge water (op verjaardag van mijn man > datum vergeten we nooit meer)
  Alleen achteraf was het niet nodig geweest……. Tja, maar als……

  Rietepietz zegt;

  Dat is zéker een zegen al werk het inderdaad niet altijd feilloos .Bij Ruud vielen de ergste klappen er ( gelukkig ) net naast maar was verder het gebied waar de storm aan land kwam behoorlijk nauwkeurig bepaald .
  Ik kan 53 nog goed herinneren ,ik was toen 11 jaar en woonden ook toen in de randstad .
  Bij Scheveningen liep het zeewater over de boulevard en dat was angstig genoeg omdat niemand wist of het daarbij zou blijven .Dat soort angst vergeet je nooit !

  Beantwoorden

 20. Astrid
  okt 30, 2012 @ 22:41:00

  Wat fijn dat het gelukkig goed afgelopen is bij Ruud. Ik kan me jullie angst voorstellen wanneer je kind in dat gebied woont en er wordt zoiets ergs voorspeld.
  Jullie zullen wel een diepe zucht van opluchting gelaten hebben toen Ruud z’n geruststellende e-mail binnen kwam.

  Rietepietz zegt;

  Heel veel zorgen maken heeft natuurlijk geen énkele zin maar ja, dát is je verstand .Het helpt wel iéts om je te realiseren dat uiteindelijk toch de meeste mensen er goed vanaf komen .
  Maar zeker weten dat z’n @mail veel opluchting bracht .

  Beantwoorden

 21. ɐpuıןǝɯɯǝ
  okt 30, 2012 @ 21:55:03

  Oh brrrr verschrikkelijk. Ik heb hier helemaal niet aan gedacht joh, maar ik wist ook niet psies wáár hij zit. Agossie Rietepietz, wat een angstige uren. Ik denk dat je wat ijsblokkies klaar moet zetten want die duimen van jou zijn vast helemaal blauw! Ik ben echt superblij dat het allemaal zo afgelopen is! KNUFFFF

  Rietepietz zegt;

  Hij maakte zich het meest zorgen dat er een boom op het dak zou vallen ,dan ben je in je eigen huis niet veilig meer natuurlijk .
  Zeker weten dat we blij zijn dat het hierbij gebleven is en die blauwe duimen ….? peanuts natuurlijk 😉

  Beantwoorden

 22. ram1955
  okt 30, 2012 @ 21:49:13

  Oh, wat een angstige uren hebben jullie achter de rug. Je duimen zullen wel moe zijn.

  Rietepietz zegt;

  Gek genoeg heeft het veel onrust weggenomen dat we nog wat wat konden chatten voor wij naar bed gingen .

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: