hebben wij weer ..

Langs deze opgang kunnen we vanaf de drukkerij in 3 minuten op het strand komen …… maar nu even niet …… voorlópig  niet zelfs ! 
De werkzaamheden aan de vernieuwde boulevard hebben een flinke vertraging opgelopen en men wil dat nu bij het  eind van het strandseizoen inlopen !

Wandelaars zijn daarbij te lastig en mogen niet meer op dit deel van het strand komen ,hebben wij weer ! Nou ja ,dan maar aan het werk zónder wandeling aan het eind van  de middag al is het mooie herfstweer reuze uitnodigend  om desnoods een flinke kuil te graven op het strand !
Als we naar huis willen komen we tot de ontdekking dat sommige mensen zich gewoon niét laten tegenhouden !
Die denken “wát nou ,als ik een kuil wil graven dan grááf ik een kuil en als dat niet op het strand kan dan graaf ik ‘m wel 150 meter verderop!”

Was wel ff minder dat die kuil nou nét voor de uitgang van de drukkerij lag ….  en dat de man er bij stond te kijken alsof hij hem direct weer dicht zou gooien zodra wij erin gevallen waren !

Gelukkig zijn wij “krasse knarren” en heeft de man het nakijken als wij lichtvoetig een kuilenhop uitvoeren langs de énige kant  waar we de straat (die helemáál open ligt) uit kunnen  .
De camera aan Henk doorgeven leek me vragen om moeilijkheden zodat jullie mijn bloedstollende kuilenhop moeten missen !

Achteraf zie ik  op de foto dat ik de camera  dóór het hekwerk heen had kunnen aangeven  …, had Henk  kunnen filmen …..
Nou ja , uiteindelijk had het tóch geen blooper opgeleverd want ook ik hipte , lichtvoetig als een rinocerosmoeder over de kuil zónder te vallen .
Heel teleurstellend voor die meneer , hij had de pijp om aan Maarten te geven al klaargelegd !

16 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. depetvantruus
  nov 09, 2012 @ 22:15:53

  Wat super onhandig Rietepietz. Vooral voor de leveranciers en zo. 😦
  Gelukkig zijn jullie nog lichtvoetig genoeg om ‘de sprong te wagen’. 😉

  Rietepietz zegt;

  het was héél onhandig al laf de stoep gelukkig niet al die dagen open maar het geheel is meer dan een maand afgesloten geweest voor het verkeer !

  Beantwoorden

 2. Annespike
  okt 23, 2012 @ 13:15:18

  Lekker handig!! 😀

  Rietepietz zegt;

  Nee niet écht hé ! Het was er ook vandaag nog steeds een puinhoop …zucht !

  Beantwoorden

 3. Leidse Glibber
  okt 21, 2012 @ 22:50:51

  Waarom verbaasd het mij niet dat voor jullie geen kuil te ver of te diep is 🙂
  Off topic, heel raar ik kan nog steeds niet rechtstreeks op je reactie reageren dus doe het maar via de site van Emmelinda.
  Ook ik ben dus niet voor één gat te vangen 🙂

  Rietepietz zegt;

  Nou ja,ik vréés dat er wel een soort kuil te vinden is waar we niét meer uitkomen… maar daar denken we nog maar even niet aan 😉

  Ik vind je een held dat je dit soort verhuisellende vrijwillig over jezelf afroept ,ik werd er al deprie van toen het “me overkwam” bij web-log !Maar ik wens je sterkte en natúúrlijk ga je het oplossen !

  Beantwoorden

 4. ♫ M e l ☺ d y ♫
  okt 21, 2012 @ 15:42:42

  Kijk dat is nou weer het voordeel van het niet meer zo heeeeeeeeeeeeeel jong zijn, als je wat ouder bent weet je uit ervaring hoe je met obstakels en valkuilen op je pad om moet gaan 😉

  Rietepietz zegt;

  Zó had ik het eerlijk gezegd nog niet bekeken 😉 Ik denk dat we de sprong met “jonge benen” toch minder aarzelend genomen hadden ,maar we zijn dan toch nog wel zó jong( van hart dan hé ) dat we hier lol in hebben !

  Beantwoorden

 5. powerpointgreetje
  okt 21, 2012 @ 13:40:14

  hihihi…. wilde zoiets dergelijks als Jan hier schrijven Riet,
  sluit me dus helemaal bij hem aan…..
  Fijne zondag voor jou

  Rietepietz zegt;

  Whahaha , ja klopt natuurlijk ,we zijn nog ( bijna) sprinkhaantjes 😉

  Beantwoorden

 6. datzalwel
  okt 21, 2012 @ 12:59:48

  Dat het vervelend is vooral voor de leveranciers kan ik me goed voorstellen, maar in de winter kunnen ze slecht graven en in het hoogseizoen lijkt me dat de gravers moeten rennen als de horde touristen op hun afkomen. Moeilijk moeilijk. Maar jullie hebben toch weer eens laten zien hoe soepel je met zulke zaken om kunt gaan.
  Groetjes.

  Rietepietz zegt;

  Een beetje lichaamsbeweging is natuurlijk óók nooit weg 😉 En het klopt wat je zegt , er is altijd wel een reden waarom het éigenlijk te lastig is maar als het nodig is móet het maar !
  Ik zie dan nog wel de lol in van dit soort “behelpen”maar bij de leveranciers is die lol vér te zoeken kan ik je verzekeren !

  Beantwoorden

 7. roadlaura1969
  okt 21, 2012 @ 11:01:38

  Nou ja zeg,die werklui konden toch ook wel denken dat er mensen uit de drukkerij naar buiten moeten ?! Werkzaamheden oke,maar dan toch ook fatsoendelijk looppad creëren ,je zult idd eens ongelukkig terecht komen,wat gelukkig niet gebeurd is !

  Rietepietz zegt;

  De werkmensen zijn niét te benijden ,echt iédereen liep te mopperen ,waar ik me álles bij kan voorstellen natuurlijk ,je zult maar een flinke pallet papier af moeten leveren en niet met de vrachtwagen de straat in kunnen.Maar oke , alle ondergrondse buizen moeten vernieuwd worden en daarvoor moet álles natuurlijk wel open .Er is ook veel groot graafmatrieel bezig zodat planken niet écht handig werken ! Wij hadden gelukkig nog wél om kunnen lopen naar een andere (semi) uitgang maar ik zag hier natuurlijk weer een logje in 😉

  Beantwoorden

 8. hartelijkehothulk
  okt 21, 2012 @ 10:32:14

  Tsjonge,Tsmeisje, Rietz, jij kunt ondertussen wel een Boulevard………….blad beginnen?

  Rietepietz zegt;

  Goh… dat ik dáár nou niet zélf op gekomen ben … maar éigenlijk heeft me dat toch té grote valkuilen 😉

  Beantwoorden

 9. Leo's mening
  okt 21, 2012 @ 09:40:01

  Is dat uberhaupt een nieuwbouwwijk daar? Ik ken de omgeving zelf niet zo, maar de huizen aan de overkant doen vermoeden dat die daar recent zijn neergezet. Zeker nieuwe kabels voor internet of zo die moesten worden ingegraven? Nu maar hopen dat men de boel weer net zo fraai weet terug te leggen als het ooit was. Want van echjt straten maken hebben die kuilengravers weinig kaas gegeten lijkt het wel…

  Rietepietz zegt;

  Het is zeker geen nieuwbouwwijkje ,voor zover ik weet ( maar ik weet er ook niet alles van) is het een industriewijkje dat net achter de boulevard ligt met heel veel wit geverfde ( meestal) kleine woningen ,(alleen aan deze kant zijn ze iets groter ) van een woningbouw vereniging .Er is wel een nieuwboublokje maar dat is op de foto niet in beeld .deze wijk ligt aan de éne kant van tramlijn 11 terwijl aan de andere kant de huizen staan die een wijk vormen met de Keizerstraat !
  Ik neem aan dat er ook échte stratenmakers komen want de middenberm (pakeerruimte) wordt geheel overhoop gegooid ! En nu maar hopen dat er géén parkeermeters komen want dán wordt werken een dure liefhebberij 😉

  Beantwoorden

 10. Blog Zonder Naam
  okt 21, 2012 @ 04:26:59

  ……maar het knapt er wel van op!!!
  Enkele weekenden geleden ook weer eend op het stranf geweest, want mijn man rijdt met de bedrijfsbus, bij de visafslag gezet. Parkeren blijft een probleem. Vorig jaat hebben we nog bij beelden aan zee geparkeerd, maar daar stond nu ook alles vol. We vonden de Boulevard wel goed opgeknapt, dat staat buiten kijf, maar dat bewoners en toeristen er goed last van hebben (de werkzaamheden dan), dat moet ik toegeven.
  Waar we anders konden parkeren, kon nu niet, de parkeergarage gaat niet (was overigens net brand geweest) dus werd het zoeken naar een alternatief….. Maar als je dan eindelijk staat op het strand is het wel genieten!!

  Rietepietz zegt;

  Daar heb je gelijk in , het deel dat klaar is ziet er goed uit ! Maar het parkeren is er niet beter op geworden al zijn er wel weer parkeerplaatsen gemaakt langs de boulevard,het zijn er minder dan er waren .
  Als het parkeerterrein óp het stand ( tegen de haven aan ) er blijft zal dat nog iets schelen maar in de zomer zal het zéker te weinig zijn .
  Wij hebben nooit een probleem omdat we meestal al vroeg naar de drukkerij gaan ,die ligt in een straat met veel parkeerruimte net achter de boulevard , die pas later op de dag door strandbezoekers gevonden wordt !Maar ook die straat ligt nu dus open waardoor de héle parkeermiddenberm uitvalt en dat is goed merkbaar ,zélfs nu !
  Als je er weer eens heen rijdt zet dan je tomtom op korbootstraat ,daar vind je meestal wel een plekje !Ik hoop dat er na deze renovatie niet alsnog parkeermeters komen !

  Beantwoorden

 11. J@n.
  okt 21, 2012 @ 01:19:23

  Met jou leeftijd moet dat toch ook geen enkel probleem zijn meis!!!

  Rietepietz zegt;

  Whahaha , jij weet hoe je mensen te vriend moet houden J@n !
  Het is niet in ons hoofd opgekomen door het rolluik aan de andere kant naar buiten te gaan ,misschien toch een beetje roestig, maar dan in de bovenkamer ?;-)

  Beantwoorden

 12. RenéSmurf
  okt 21, 2012 @ 00:18:10

  Ja, dat soort obstakels kom je nou vaak tegen, en als ze ergens klaar zijn beginnen ze weer ergens anders. Ik zeg altijd maar, het is allemaal werkgelegenheid.
  Maar wel uitermate vervelend voor de rolstoelers en zo.

  Rietepietz zegt;

  Nou práát me er niet van , volgens mij ligt op dit moment half Den Haag open !En dan bij voorkeur opp plaatsen die 2 jaar geleden oó’k al open lagen dus toch wel foute planning zou ik zeggen .
  Zeker vervelend voor rolstoelers , weet ik álles van !

  Beantwoorden

 13. ɐpuıןǝɯɯǝ
  okt 20, 2012 @ 21:02:08

  Hahaha ik zie het al; je hebt hier van je hart geen moordkuil gemaakt 😉

  Maareuh, hadden ze dat niet aangegeven dan, dat ze daar gingen graven? En/of een loopplankje gebracht ofofof?? Het is maar goed dat jullie zo lening zijn, brrrrr…

  Rietepietz zegt;

  De héle straat gaat op de schop dus ligt al twee weken overhoop ,alle riolering wordt vernieuwd en er is dus iedere dág wel iets ,vooral bij een bedrijf dat iedere dag grote vrachtwagens voor de deur krijgt is het behóórlijk improviseren want ze kúnnen niet voor de deur komen !Omdat wij er niet dagelijks zijn krijgen we niet alle mee over “wanneer er wat” gebeurd .
  Ik heb nérgens plankjes gezien maar gelukkig zijn dit soort kuilen steeds maar korete tijd helemaal open ,ze werken deur voor deur !

  Beantwoorden

 14. ram1955
  okt 20, 2012 @ 20:42:59

  Hier lezen we vandaag dus geen blooperachtige avonturen. Jammer. :o)

  Rietepietz zegt;

  Had zómaar gekund natuurlijk 😉
  het was wél een dag vól wegafsluitingen -omleggingen en valkuilen !

  Beantwoorden

 15. Hanny
  okt 20, 2012 @ 19:34:56

  Lekker plekje om een kuil te graven. Gelukkig dat jullie nog jong en vief zijn, anders zou je er toch niet uit kunnen, maar ook niet in.

  Rietepietz zegt;

  Gelukkig is er nóg een uitgang voor leveranciers ,daar was géén kuil maar we waren nou eenmaal daar en hebben de gok maar genomen ! Het was wél reuze onhandig omdat de leveranciers normaal gesproken met heftruukjes werken en die kunnen er tijdelijk helemaal niet bij komen !

  Beantwoorden

 16. Marion
  okt 20, 2012 @ 18:35:44

  Haha;, ik ben blij dat ik niet op bezoek was.
  Hadden ze niet een loopplankje neer kunner leggen? Je hebt weer overleefd gelukkig.
  Fijne avond, Marion xxx

  Rietepietz zegt;

  Ze zijn al twee weken bezig dus we kunnen er óók niet parkeren . Het ergste is natuurlijk dat de leveranciers hun spullen tóch binnen moeten zien te krijgen dus er wordt véél met de hand gesjouwd of met een klein karretje wat óók niet echt lekker gaat omdat de asfaltering helemaal weggefreesd is !Maar dit was inderdaad een beetje gevaarlijk ! Jij ook een gezellige avond natuurlijk XXX

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: