goed bezig

Mijn lezertjes zullen misschien denken “die Rietepietz , één en al grapjurk  maar nooit énige betrokkenheid bij de maatschappij ” !
Hártstikke fout natuurlijk want als er iémand de laatste maanden heeft zitten tobben hoe de economie nou eens uit het slop gehaald kan worden is zij het wel !

Máánden heeft ze lopen gooien met de deuren van de serre , waardoor  de wieltjes van de schuifpui gingen slijten waarna  het slot besloot niet meer te sluiten  geen beste zin voor slissers , ik geef het toe  zó scheeft stond de boel !
Reuze uitnodigend voor eventuele inbrekers die er dan natuurlijk niet uitgemept mogen worden omdat de deur zo uitnodigend open stond !

 
Waarna door de trillingen ook nog één van de ruiten  van het dak aan een verzakking bleek te lijden …. waardoor een luchtlekkage de serre plaatselijk, geheel ongewenst,
van matglas  voorzag was
 “een steentje bijdragen” aan het   oplossen van de crisis” natuurlijk een “eitje” !

En zo lieten we aan wagentje glas aanrukken, uiteráárd met bijbehorenden alluminium frames  …..

Waarbij er natuurlijk ook wat mankracht ingehuurd werd om de oude zooi eruit te slopen  om plaats te maken voor nieuwe deuren uit één stuk dus ook het oude bovenlicht mag weg!

Als de hele boel er nét uit ligt valt er een beste bui  maar dat deert de mannen niet , daar zijn  plastic zeilen voor uitgevonden !  
Er wordt heel hard gewerkt om te zorgen dat er vóór de avond weer een dak en deuren op en in zitten en dat lukt .

Het afwerken moet natuurlijk wachten tot de volgende dag en dan blijkt het nieuwe glazendak  sterk genoeg om eventueel ook de Sint te kunnen dragen  al krijgt de schimmel waarschijnlijk koude hoeven want het glas is extra extra éxtra  isolerend !
Na twee dagen mogen wij onze bijdrage  aan het “crisispotje”  éindelijk afdragen , helaas nog nét met maar 19% BTW ,waarvoor  excuses natuurlijk !
En dán moeten we zelf weer aan de bak om de boel weer in te richten ,te zemen en te poetsen maar helaas  worden we dan gebeld om een klusje in de drukkerij te doen  .

Ook niet verkeerd natuurlijk , want hoe meer we verdienen …. hoe méér belasting we bijdragen en hoe méér we voor ons eigen  kleine grijze golfje opdraaien !

Al met al zijn we héél tevreden met deze prachtige , en vooral tot in de puntjes afgewerkte, nieuwe serre !

De mannen van serre 2000 hebben weer brood  op de plank eh… nou ja ,voor een paar dagen dan hé!
 
Volgens mij zijn wij góed bezig !

23 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leo's mening
  sep 29, 2012 @ 09:18:34

  Heel erg bedankt voor jouw bijdragen aan de gezamenlijke pot van onze overheid. Al die beslastingen die je in de pot hebt gestort worden gebruikt voor leuke dingen voor andere mensen en zo hoeft er toch weer iets minder bezuinigd te worden….Maar het woongenot van jullie steeg ook navenant en dat lijkt mij zelf toch zowat onbetaalbaar…

  Rietepietz zegt;

  Daar heb je gelijk in Leo dus je hoort mij niet klagen over onze bijdrage aan de belastingpot!
  Onderhoud is natuurlijk het behoud van je huis en maakt het meer zorgeloos bezit !Ik hoop wel dat áls de HRA eraan gaat , en dat mág van mij want dat is terecht (op de starters na) , we het groot onderhoud weer mogen aftrekken ,dát is wel eerlijk want een huurder heeft die kosten niét !

  Beantwoorden

 2. depetvantruus
  sep 28, 2012 @ 21:58:35

  Je bent dubbel goed bezig geweest Rietepietz. Voor de economie en voor jezelf.
  Ik wens jullie veel plezier met de nieuwe serre, het ziet er in ieder geval (weer) piekfijn uit. 🙂
  En dat van die wieltjes is herkenbaar. Onze schuifdeur is ook al aan zijn tweede setje bezig.

  Rietepietz zegt;

  Het zal zéker in de portemonnee gaan schelen waar het stookosten betreft.De oude spullen gingen al 25 jaar mee en dan merk je toch dat de moderne spullen weer verbeterd zijn !

  Beantwoorden

 3. RenéSmurf
  sep 28, 2012 @ 20:39:14

  Ja, het is allemaal puur eigenbelang.
  Als je echt goed wilt doen maak je wel wat over aan een goed doel.

  Maar sinterklaas moet natuurlijk wel ongeschonden zijn periode doorkomen.

  Rietepietz zegt;

  O zeker , wij dragen regelmatig iets af aan mensen die het héél nodig hebben,alleen dus niét aan organisaties die er grote gebouwen voor neerzetten en aan directeuren leuke goed betaalde baantjes verschaffen !
  Met de Sint komt het wel goed hoor !

  Beantwoorden

 4. roadlaura1969
  sep 28, 2012 @ 16:53:50

  Dat met de buren helemaal mee eens en zo is dat gelukkig ook bij ons 🙂

  Rietepietz ik heb de logkoningin en haar lakeien reclame uit de hand genomen,als je eens op mijn log bent kijk dan even bij de linkjes, mijn papparazi heeft een foto weten te snaaien van hkh van de logjes 😉

  Gelukkig hebben jullie die serre ook lekker voor de barre tijd klaar,heerlijk 🙂

  Rietepietz zegt;

  dat is héél veel waard hé!
  Ik heb niet opgelet en geen papparazzi gezien ,het is toch niet wáár hé ! Ik kom snel kijken 😉

  Beantwoorden

 5. isis45
  sep 28, 2012 @ 15:49:25

  Om de economie te steunen gaan wij dus regelmatig uit eten, vaak naar het theater en naar concerten. Iemand moet de economie er toch weer bovenop helpen? Goed bezig hoor!

  Rietepietz zegt;

  Dat is óók een prima insteek ,dan is er minder subside nodig en ook dát is goed voor de begroting !
  Wij laten op dat gebied grote steken vallen want ik eet het lieft gewoon thuis ,we komen zelden verder dan onderweg “tussen de middag iets eten” ,ik zeg bewust niet “lunchen” want meestal houdt het wel op met een tosty of een uitsmijtertje ,daar steun je géén sterrenrestaurants mee !
  Fijn dat jullie dus dát deel wat spekken 😉

  Beantwoorden

 6. maurice
  sep 28, 2012 @ 09:55:42

  nou zeg. ik zou gestressed raken van zoveel werk. de economie help je hiermee indd wat. maar wat een mooie woning, zeg!! ik ben weer ah bloggen, dus 😉
  mooie lay out hier, wel alles in de vertrouwde kleuren!!

  Rietepietz zegt;

  Ach ,bij ons gaat het met periodes én we kunnen nee zeggen als we dat willen ,dat helpt enorm!
  Ja wij zijn heel blij met ons knusse huisje en prberen het zo goed mogelijk te onderhouden ( dat is ook goed voor de economie natuurlijk )

  Het bevalt me goed bij wordpress en dit keer vond ik een voorgebakken lay-out waar ik toch nog een eigen toets in kon aanbrengen .Het is wat minder donker geworden maar inderdaad toch weer helemaal in m’n straatje .
  Ik kom gauw bij je kijken !

  Beantwoorden

 7. redstar
  sep 28, 2012 @ 09:03:31

  Kijk eens aan. Ik verwacht dit ook wel in de kwartaalcijfers terug te zien. Dit moet wel bijdragen aan een licht herstel.
  Ziet er goed uit Riet, en jullie zitten er weer warmpjes bij zo 🙂

  Rietepietz zegt;

  Ja die kwartaalcijfers moet nu écht omhoog schieten 😉
  Tja dat er warmpjes bij zitten heeft natuurlijk 2 kanten ,aan de éne kant zitten we nu warmpjes bij …maar in de ándere betekening toch een fiks aantal pegels minder warm 😉

  Beantwoorden

 8. Albert y Mara fotoblog
  sep 27, 2012 @ 21:20:17

  Je hebt de economie dus een beetje uit het slop gehaald of zien we dat verkeerd? Een serre of zoals wij hebben in Nederland een uitbouw, als extra kamer is fijn, vanwege het vele extra licht. Groetjes vanuit Sevilla.

  Rietepietz zegt;

  Als de bouwmarkt instort móeten ze het van deze impulsen hebben toch? Al dit licht in de serre nemen we dan maar voor lief 😉

  Beantwoorden

 9. tagrijn
  sep 27, 2012 @ 21:11:13

  Ach, waren alle Nederlanders maar zo. Ik wil je graag bedanken voor deze gweldige bijdrage aan onze economie. Zonder mensen zoals jullie zou dat nooit lukken.

  Rietepietz zegt;

  Dát bedoel ik Tagrijn , als iedereen doet wat hij kan zijn we de crisis zó te boven 😉 Ik denk nog na over wat we nog méér kunnen doen !

  Beantwoorden

 10. datzalwel
  sep 27, 2012 @ 11:49:27

  Leuk voor jullie, leuk voor de belasting en leuk voor de arbeiders dat ze weer een karweitje hebben. 3x leuk. Wat wil je nog meer.:-))
  Groetjes.

  Rietepietz zegt;

  Nou eh…. wat wil ik nog meer …eh… een geldschieter…? Hoewel éigenlijk hebben we die wel, als we niet regelmatig leuke klusjes toegeschoven zouden krijgen was dit soort dingen een stuk moeilijker bij elkaar te sparen !

  Beantwoorden

 11. roadlaura1969
  sep 27, 2012 @ 11:37:18

  Zo dat is dan ook weer een bijdragen om de mankracht in nederland te voorzien van werk en de staat natuurlijk de btw ! Je brengt ons nog op ideeën alhoewel bij ons de schilder is geweest voor het balkon, maar niet alleen bij ons, is geregeld door de vve in ons appartement en met dank aan de bovenburen die ze bij ons binnen hebben gelaten omdat wij er nietwaren/ zijn 😉

  Jullie serre ziet er oogstrelend uit en die schimmel van de Sint zal het best wagen de pakketjes over die mooie serre te dragen 🙂

  Mooi Rietepietz geniet lekker van die extra ” gesloten” maar toch open ruimte .

  Rietepietz zegt;

  O ja , hier is ook aan het begin van het jaar de buitenboel in een nieuw verfje gezet, dat is één van de nadelen van een eigen huis ,het grote onderhoud is voor eigen rekenening !
  Fijn dat je goede contacten met de buren hebt ,dat is héél waardevol weet ik uit ervaring .Je hoeft elkaar niet te overlopen als je in geval van nood maar op elkaar kunt rekenen !
  Wij genieten inderdaad met grote teugen ,het was de berg geld méér dan waard !

  Beantwoorden

 12. hartelijkehothulk
  sep 27, 2012 @ 09:38:28

  Ten 1e Rietz, wij althans ikke, denken niet, wij althans ikke ………..doen!

  Ik hoop dat jullie er ongelofelijk gelukkig mee zijn?

  Bij ons staat zo’n ding niet.
  Een kasteelheer heeft ruimte genoeg, wij gaan naar ons ruim bemeten dakterras.

  Trouwens binnekort gaan wij verhuizen naar een normale woning.
  Komt omdat ik van Hulkinnetje nu ook in de tuin moet schoffelen.
  En bij een paar hectare valt dat niet mee, dus gaan wij kleiner wonen.

  Rietepietz zegt;

  Als een groot gezin “leegloopt” is het natuurlijk verstandig kleiner te gaan wonen !Maar dat is lang niet altijd makkelijk ,je laat toch heel veel mooie herinneringen in zó’n huis achter …nou ja , je neemt de herinneringen wel mee maar kunt ze niet meer “op de plaats zelf” herbeleven !
  Maar je kent het gezegde “verhuizen kost bedstro”? Dat betekend niet meer dan dat ook jij je steentje gaat bijdragen aan onze slapende economie want bij zo’n verhuizing rol je vaak van de éne kosten in de andere !

  Beantwoorden

 13. Blog Zonder Naam
  sep 27, 2012 @ 04:13:23

  i.d.d Heeeeeeeeeeeeeeeeeel goed bezig!!
  (sorry vooor de korte reactie….. Deze weken en vooral de aankomende weken zijn heel druk, zeg maar hectisch, zodat ik weinig tijd voor reageren heb, sorry, sorry, sorry…….)

  Rietepietz zegt;

  Ik weet dat je vaak weinig logtijd hebt, dat is vooral voor jezelf vervelend omdat je dan ook je “vrije tijd”momentjes mist .Ik kijk nooit zo geel erg op iemand 1 op 1 reageert ,ik wéét dat niet iedereen dat kan bolwerken !Sterkte met de drukte !

  Beantwoorden

 14. J@n.
  sep 27, 2012 @ 00:18:35

  Vooral een hele mooie reportage Rietz! Heb er van genoten weer.

  Rietepietz zegt;

  Ik had alleen wat te weinig foto’s gemaakt van de échte knelpunten ,het was écht nodig dat de boel vernieuwd werd.We hebben het lang uitgesteld omdat we geen betrouwbaar bedrijf kenden maar uiteindelijk goed gekozen , fijne jongens die hard gewerkt hebben en heel prettig in de omgang waren .Dat is héél veel waard !

  Beantwoorden

 15. Hanny
  sep 26, 2012 @ 23:07:29

  Hebben de informateurs al met jou gebeld, om te horen hoe ze de economie kunnen redden? Want jullie zijn natuurlijk het voorbeeld hoe dat kan. Blijven werken na je 65e en een serre uitbesteden. Dat dat allemaal voor eigen plezier is, doet er niet toe. Jullie doen het maar toch! 🙂

  Rietepietz zegt;

  We werken achter de schermen ,maar daar mag ik hier niéts over loslaten natuurlijk 😉
  Wij doen dit soort dingen natuurlijk écht om Nederland weer op de been te krijgen en héus niet voor ons eigen plezier * houdt achter de rug vingers gekruist zodat leugentje niet telt *

  Beantwoorden

 16. Astrid
  sep 26, 2012 @ 22:24:07

  Wat fijn dat het allemaal weer in orde is gekomen. Ziet er weer gaaf uit!
  Het werken in de drukkerij werpt op zo’n manier ook z’n vruchten af en weet je ook waarvoor je het o.a. doet.

  Rietepietz zegt;

  het is inderdaad héél mooi geworden en ja , dat waar, mede door die extra inkomsten kunnen we dit soort dingen makkelijker doen zonder aan de (bescheiden) reserves te hoeven komen en dat is best prettig !
  Behalve dat is dat werken nog reuze leuk óók !

  Beantwoorden

 17. Zus
  sep 26, 2012 @ 20:44:22

  Goed bezig Rietz!!,voor de werkvoorziening en de belasting. 😉 Het is zo leuk om in te zitten in voor en najaar, bij mij thuis hadden mijn ouders er ook een . Alleen was dat dak van gewapend glas. Als kind kon ik altijd buitenspelen.

  Rietepietz zegt;

  Toen wij hier 25 jaar geleden kwamen wonen zat er óók gewapend glas in en was de voorkant nog grotendeels van hout .
  We hebben er destijds de nu vervangen spullen in laten maken!
  Er zijn nu weer véél betere materialen ,zowel in het glas als in profielen dus was het wéér tijd om de boel te vervangen .Het tochtte er ondertussen verschrikkelijk en met de deur dicht wil je toch niet “buiten” zitten 😉

  Beantwoorden

 18. Annespike
  sep 26, 2012 @ 20:43:38

  Inderdaad goed bezig.. En jullie doen ook nog wat voor jezelf goed!
  Het ziet er mooi uit. 🙂

  Rietepietz zegt;

  O ja , dat vergat ik nog te vermelden want óók voor het millieu is dit natuurlijk gewéldig omdat we waarschijnlijk veel energie gaan besparen ,we doen het héus niet voor onszelf hoor 😉

  Beantwoorden

 19. ram1955
  sep 26, 2012 @ 20:41:40

  Zeker goed bezig! Het ziet er schitterend uit. Wonen jullie in de buurt van de Eiklaan? Ik lijk iets te herkennen uit de wijk van een vriendin van me.

  Rietepietz zegt;

  Dat is inderdaad op loopafstand,wij zitten óók in de bomen.Een erg leuke wijk met veel schattige kleine of iets grotere eengezinswoningen, bijna altijd met een voortuintje en veel bomen in de straten !Voor een ex Haagse een ongekende luxe !

  Beantwoorden

 20. Emmelinda
  sep 26, 2012 @ 20:33:35

  Ik ben tróts op jullie; niet alleen de economie uit het slop maar ook nog eens de serre in de sop!
  Hebben jullie ook zo’n leuk huissie als aan de overkant of zijn dat hele andere?

  Rietepietz zegt;

  Ja ons is niéts te gek als de econmie gered moet worden, dan mág het wat kosten hoor 😉
  Aan onze kant zijn de huisjes allemaal zoals het huisje rechts van dat punt geveltje.Is net niet helemaal te zien !De overkant heeft twee om twee ,puntjes of de iets kleinere ( zoals bij ons )met een schuine daketage .
  Maar we wonen onwijs leuk ,niet groot ,maar voor ons tweetjes genoeg !

  Beantwoorden

  • Emmelinda
   sep 28, 2012 @ 16:35:29

   Hebben ze er net bomen voor geplant, kan ik ze niet goed bekijken maar ik heb wel een idee. Zitten er bij jullie dan geen puntjes bij, alleen aan de overkant? Leuk om te zien, jullie hebben ze ook allemaal op een rijtje, dat zie ik wel hihi 😉

   Beantwoorden

 21. Marion
  sep 26, 2012 @ 20:09:16

  Dat ziet er weer mooi uit, kan er weer een paar jaartjes tegen,
  Groetjes, Marion. xxx

  Nou als het goed is hoeven wij er nooit geen nieuwe meer in te zetten of eh…. ik zou hondervijfentwintig moeten worden 😉
  Tot morgen XXX

  Beantwoorden

 22. Mirjam Kakelbont
  sep 26, 2012 @ 19:58:34

  Die klus hebben ze toch maar weer mooi geklaard, en zowel zij als jij zitten er nu weer warmpjes bij 😉
  Ziet er gezellig uit, de serre aan het huis. Net of je binnen buiten in de tuin zit.

  Rietepietz zegt;

  Precies,je hebt oog voor details 😉 De serre is inderdaad half tuin /half kamer en zorgt voor véél meer licht in huis!

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: