smaakje !

Soms hebben bierbrouwers geen Youp van ’t Hek nodig om hun eigen product in de weg te zitten !
Kreeg in 1989 Youp de lachers op zijn hand bij het onderuit halen van Heinekens (alcoholvrij) Buckler  bier….  deze week zet Rietepietz toch wat vraagtekens bij een nieuw product van Bavaria …. al is het de vraag of dat nét zoveel impact zal hebben.

Je kunt je afvragen óf er  een alcoholvrij  pilsje  moest   komen ,  limonade soorten en vruchtensapjes zijn er immers genoeg voor hen die geen alcohol willen drinken  … maar dan blijkbaar weer nét niet met de hoppige smaak  die de bierliefhebber bóven alle limonade gaat !
Zo heeft het alcoholvrije bier ondanks  dat vloekende driftkikkertje Youp toch een plekje in de supermarktschappen veroverd , ook Henk drinkt het wanneer hij trek in een pilsje heeft als hij nog moet rijden óf hij het nog te vroeg vindt voor alcohol!

Ondertussen heeft   Bavaria  een gat in de markyt gevonden , misschien wel  aangestoken door het succes van “thee met een smaakje”, komen zij nu met “0.0% alc.bier met een smaakje” !
Nou zet ik al héél grote vraagtekens bij thee met een ándere smaak dan thee ….  thee met sinaasappelsmaak …? waarom zou ik dan geen sinaasappelsap drinken  eh……… misschien omdat limonade of vruchtensap nooit warm gedronken wordt  want dát is het enige verschil tussen sinaasappel- thee en limonade. Néé , nou niet zeuren over de té warme limonade op het strand , dié telt niet mee !
Ik gun ze het voordeel van de twijfel zolang ik het niet zelf hoef te drinken , wárme sinaasappelsap is ronduit smerig in mijn beleving !

Maar Bavaria  komt dus met 0.0%alc. bier met LEMON smaak…. alsof je een suikervrij snoepje maakt met de smaak van paprikachips !

alsof er géén  lemon limonade bestaat die …

óók voorzien is van een koolzuurprikje  maar …

zonder dat er ooit  één drupje alcohol in verwerkt werd of wordt !

Ik zou bijna met van Gaal zeggen ;
” ben ik nou zo slim of zijn zij nou zo dom ” !
Bijna dan he ,want ook van Gaal  mag zich niet onder mijn vrienden rekenen

Advertenties

18 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. reismeermin
  Aug 26, 2012 @ 14:22:22

  Onlangs kreeg ik in Duitsland een biertje met Citroensmaak.
  Deed me aan me jeugd en aan Shandy denken.. Was ook een jeugdvriendelijk drankje zonder alcohol.

  Rietepietz zegt;

  Waarschijnlijk iets minder zoet dan bier met 7up ,maar het lijkt echt helemaal niets .Ik laat gewoon het bier weg en neem een glas bitter lemon 😉

  Beantwoorden

 2. nieuwetrui
  Aug 25, 2012 @ 12:11:41

  Bier stinkt, dus dat drink ik sowieso niet, maar thee hoort naar thee te smaken/ruiken en niet naar aardbeien, kersen of welke vrucht dan ook, in warm water.

  Rietepietz zegt;

  Ik snap ook écht niet waarom iemand die trek in iets “vruchtenachtigs “naar het bier of de thee zou grijpen , gelukkig ligt dat dus niet helemaal aan mij als ik de reacties lees al zijn er wel mensen die er niets vreemds in zien maar die zijn vast veel avontuurlijker dan ik ben 😉

  Beantwoorden

 3. Jeroen
  Aug 25, 2012 @ 11:10:27

  Och, mensen proberen graag nieuwe dingen en producten uit. Dus wat dat betreft kan Bavaria daar iig tijdelijk van profiteren, in de hoop dat er een blijvertje tussen zit. Zelf zit ik niet te wachten op bier met een smaakje.

  Rietepietz zegt;

  Daar kan ik me álles bij voorstellen , ik zit óók niet te wachten op bitterlemon met een bier smaak tenslotte 😉 Ik denk dat deze smaakjes weer supersnel uit de super verdwenen zijn !

  Beantwoorden

 4. hartelijkehothulk
  Aug 24, 2012 @ 21:46:27

  Luister en huiver Rietzie,

  Nooit en te nimmer heb ik ruzie gehad met Hulkinnetje ( denk ik )
  Echter, toen men alcoholvrij bier had uitgevonden en de HHH dit had genuttigd was het hek van de dam.
  Wat bleek…………………….. de HHH liet (G)LOEIENDE winden van dat spul waardoor hij herhaaldelijk het dekbed van de plaats waar dat behoort te liggen wegschoot.
  Tja, en kom bij Hulkinnetje niet aan haar nachtrust ! ! !

  Rietepietz zegt;

  Whahahaha , dat is wel écht gloeiende gloeiende zou ik denken ! Voor jou is het dus aar beter een bitter lemon te drinken als je geen pilsje wilt of kunt drinken ,wél zo rustig onder het denkbed !Maar wat doe jij toch met een hek onder het dekbed ,doet me denken aan een mopje over de vraag wat er op spiraaltje van Erica Terpsta staat …… Heras hekwerk !

  Beantwoorden

 5. Astrid
  Aug 24, 2012 @ 19:11:18

  Ik hou absoluut niet van bier dus drink ik het ook nooit. Zo vind ik al die smaakjes aan thee ook niets, wanneer je een slokje neemt dan ruik je een beetje naar wat het zou moeten zijn maar ik vind er niets aan. Geef mij maar gewoon de zwarte thee daar ben ik heel tevreden mee.

  Rietepietz zegt;

  Helemaal met je eens , ik gruw van pils en drink eigenlijk ook nooit thee .Maar áls ik thee drink dan moet het ook naar thee ruiken en niet naar appel peer of pruimen 😉
  Ach , als niemand het koopt verdwint het vanzelf weer uit de schappen !

  Beantwoorden

 6. Annespike
  Aug 24, 2012 @ 13:51:13

  Je ziet dat helemaal verkeerd Riet!!!
  Ik drink ook altijd zo bier met sprite. 1 het is niet zo bitter, 2 het is gewoon dorstlessend. 🙂 En 3 het wordt hier als zoete broodjes verkocht.
  In Nederland kent men dat ook al veel langer en heet het Sneeuwwitje…
  I Love it!!!

  Rietepietz zegt;

  Ja dat zou zómaar kunnen natuurlijk maar ik ben bitter lemon liefhebber en dat laat ik niét verpesten door er bier doorheen te gooien 😉 Sneeuwwitje wordt volgens mij alleen door “de jonkies “gedronken ,als pil nog een beetje te bitter voor ze is maar als serieus biertje zie ik dat toch niet .Voor mij trouwens helemáál geen pils ,yak!

  Beantwoorden

 7. J@n.
  Aug 24, 2012 @ 13:22:28

  Helemaal waar Rietepietz!
  Laat bier aub naar bier smaken en koffie naar koffie en thee naar thee enz.!!!!

  Rietepietz zegt;

  Mijn idee J@n ,het wordt een zóóitje als alles maar doorelkaar gekieperd wordt !
  Wie het lekker vindt kan imers altijd wel iets doorelekaar gooien !

  Beantwoorden

 8. redstar
  Aug 24, 2012 @ 09:01:11

  Tja, als het verkoopt is er vraag naar. KUn je nagaan.
  En dan te bedenken dat we ooit in een grot woonde en alleen water en vruchtensap binnen kregen. Maar ja, mss is dit biertje wat geen biertje is met toevoeging wel enorm lekker.

  Rietepietz zegt;

  Nou of er vráág naar was betwijfel ik , de huidige fabrikanten proberen meestal vraag te creeren door dit soort ellende op de markt te brengen en te promoten .Ik ga het in ieder geval niet eens proberen dus wat mij betreft slaan ze de plank mis 😉

  Beantwoorden

 9. Marion
  Aug 24, 2012 @ 08:34:31

  Ik vind bier niet lekker, alleen de lucht vind ik al vies maar er zijn hele volsstammen die er gek op zijn en dan zonder smaakje, lijkt mij.
  Fijne dag, groetjes, Marion. xxx

  Rietepietz zegt;

  Er is dus weinig kans dat we op donderdagmiddag samen aan een pilsje zitten op een terrasje ,want ik vind het óók vies ! Een bitter lemon vind ik wel lekker maar meestal drink ik toch het liefst water .Nu maar hopen dat ik geen waterhoofd krijg 😉

  Beantwoorden

 10. datzalwel
  Aug 23, 2012 @ 23:22:22

  Ik vind bij warm weer of bij een pannetje mosselen een biertje best lekker maar dan zonder smaakjes. Dan kun je inderdaad beter een frisdrankje of jusje drinken naar mijn mening.
  Groetjes.

  Rietepietz zegt;

  Precies ,daarom snap ik niet waar men mee bezig is ,je wil een biertje óf je wilt limonade .En als je geen alcohol wilt drinken is er natuurlijk héél veel meer keuze in limonade zonder dat je “aan het bier hoeft” 😉

  Beantwoorden

 11. tagrijn
  Aug 23, 2012 @ 21:32:27

  Een biertje moet een biertje zijn en geen smaakmakers erin. Toppunt van smerigheid voor mij is rosébier. Gewone pils vind ik niet lekker, maar een donker Belgisch trappistje gaat er toch prima in!

  Rietepietz zegt;

  Ik houd niet van bier én niet van rose en de combi lijkt me dus hélemaal niets .Als het héél warm is zie ik ook wel iets in een donker biertje maar meestal kies ik toch voor water óf bitter lemon ….zónder biersmaak natuurlijk !

  Beantwoorden

 12. Emmelinda
  Aug 23, 2012 @ 18:54:09

  Hahaha laat sinaasappelthee nou een van mijn favoriete theesmaken zijn :D. Maar idd, waar dit dan weer op slaat? Net kwam ik van het station met Steffie en kregen we een testblikje in de handen gedrukt van Jillz. Sparkling Cider maar dan 0% alcohol. Nou moet ik het eens goed onderzoeken maar is dat niet gewoon appelsap met bubbels??

  Rietepietz zegt;

  Oke , ik vergeef je je vreemde theesmaak wat ze al niet verzinnen toch? Alsof je niet héérlijke flessen bitter lemon hebt zónder die gore bier smaak 😉 Jullie kregen dus een soort “tienerchampagne” aangeboden ,goh….. dat is láng geleden dat ik daar van gehoord heb ….reuze “niéuw” dus 😉

  Beantwoorden

  • Emmelinda
   Aug 23, 2012 @ 21:00:56

   Jippieeee.
   In de stad is het sowieso gevaarlijk de laatste tijd wat gekke smaken betreft. We kregen van het weekend een zakje met Napoleon-snoepjes in de hand gedrukt. Dit was dan een nieuwe smaak: energy. Daar zit dus de smaak van energiedrank in. Met allerlei toegevoegde vitamines. Het moet niet gekker worden he?

   Rietepietz zegt;

   Alsof jij gebrek aan energie zou hebben 😉 Maar inderdaad , vóór je het weet zijn je kinderen “verslaafd” gemaakt aan dit soort rommel !

   Beantwoorden

   • Emmelinda
    Aug 24, 2012 @ 00:23:49

    Hahaha, nee niet echt he? Daarbij zijn die snoepjes afschuwelijk van smaak (ja, meteen testen die hap he).
    Het lijkt me over een paar jaar zo raar als je boodschappen gaat doen als deze trend doorgaat; appels die naar macaroni smaken, worst die naar aardbeien smaakt en noem maar op. Hoe zou een echte aardbei over een poos eigenlijk smaken? 😉

    Rietepietz zegt;

    Mja… aardbeien … wat denk je van aardbeien die naar haring smaken ? Ik ben een ramp voor de economie , ik drink het liefst gewoon kraanwater … niét uit een flesje , thee drink ik nooit ,niet mét en niet zónder smaakje ! De avond levert dan weer wél wat op de staatskas , lekker een longdrink van gin met jus ‘d orange

    Beantwoorden

    • Emmelinda
     Aug 24, 2012 @ 09:40:00

     Oeh ja en als we die haring nou eens kunnen bewerken zodat die voortaan naar roosjes ruikt?
     Hahaha grappig dat jij ook haast geen thee drinkt, ik ook niet (ik lust ook geen koffie). Kraanwater is heerlijk, goedkoop en gezond (tenminste…dat hopen we dan maar hihi). In Tiel vond ik het water echt smerig, bijna niet weg te krijgen. We hebben er maar anderhalf jaar gewoond maar ik denk daar nog vaak aan terug. Is nu zo handig, kraan open en je kunt meteen drinken zonder eerst de boel te moeten filteren :D.
     Eigenlijk moest ik me schamen he, ik rook niet en drink niet, hoe moeten we dan een goed gevulde staatskas krijgen?

     Rietepietz zegt;

     Nou een haring vind ik bést lekker ruiken maar dan vóór hij opgegeten is,eenmaal geconsumeerd gaat laat hij pas in de mond een stinklucht achter ,dat is zijn wraak denk ik 😉
     Water in de omgeving van Rotterdam moet niet lekker zijn hoor ik altijd maar hier in de randstad is het goed “lebberen” hoor ! Ik heb ongeveer 20 jaar gerookt als een schoorsteen dus ik heb m’n steentje wel bijgedragen aan de staatsruif temeer daar ik mijn neutje in de avond nog wél even vol blijf houden 😉

     Beantwoorden

 13. Terrebel
  Aug 23, 2012 @ 16:46:28

  Nieuw! Water zonder toegevoegd smaakje of koolzuur! Tijdelijk voor maar het dubbele van de prijs van reguliere limonade! (dat gaan we nog meemaken…)

  Rietepietz zegt;

  ja ook zo iets onzinnigs al die watertjes ,ik drink het liefst gewoon water uit de kraan ,héérlijk én goedkoop !Maar voor sommige mensen moet het “exclusief zijn ” ,van mij mogen ze als ik maar niet hoef!

  Beantwoorden

 14. ram1955
  Aug 23, 2012 @ 16:42:11

  Ik heb het al bij mensen in de koelkast zien staan. Belachelijk verzonnen. Manlief hoeft geen bier met een smaakje. Hij wil gewoon bier met biersmaak en bij voorkeur met alcohol.

  Rietepietz zegt;

  Precies , ik kán me voorstellen dat je bier zónder alc. drinkt op een moment dat alcohol niet kan ,je hebt trek in bier en dus moet alcoholvrij bier naar BIER smaken .
  Als je trek hebt in iets Lemon achtigs zijn er div merken die dat in de handel ,ik zou zéker niet op zoek gaan naar “bitter lemon met biersmaak ” , ze lijken wel gék!

  Beantwoorden

 15. Hanny
  Aug 23, 2012 @ 15:24:46

  Laat ik duidelijk zijn, ik ben GEEN bierliefhebber. Het lijkt mij zeer waarschijnlijk dat bierdrinkers helemaal niet zitten te wachten op bier met een smaakje. Hoewel een sneeuwwitje geloof ik wel geliefd is. Dit ‘bier’ zal waarschijnlijk beter verkopen dan weer de een of andere frisdrank. Want dat is het natuurlijk.

  Rietepietz zegt;

  Ik drink zélf ook geen bier , jasses ! En dat heeft dan n iéts met alcohol te maken want er zijn bést drankje “met” die ik lekker vind. Dat men bier probeert te maken zónder alcohol kan ik me iéts bij voorstellen maar dáár dan nog een limonadesmaakje aan toevoegen ,dat NB allang bestaat ,is de kolder tentop zou ik zeggen .

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: