snotneus

Lange autoritten zijn “niet zo mijn ding”,  Rijswijk- Eindhoven   <–>   Eindhoven -Rijswijk op één dag is te veel , voor mij dan  hé , ik ken hele volksstammen die   het desnoods 3x op en neer rijden , dat ligt dus aan mij !
Maar goed , als we dus onze kleinzoon willen bezoeken kiezen we bij voorkeur voor de trein , temeer omdat we via station HS Den Haag een perfecte verbinding zonder overstap hebben  in anderhalf uur .

Een leuke meevaller is dan de aktie van Blokker , een dagkaart voor  € 16.–  waardoor de reiskosten ongeveer worden gehalveertd .
Zelfs onze auto kan met de huidige benzineprijzen  voor die prijs de rit niet maken en dus togen wij het vorige weekend per trein naar Eindhoven .
Dat een treinreis  óók niet altijd alles is schreef ik hier al eens eerder in een logje  maar dit keer ging alles reuze soepeltjes  …. op een kleinigheidje na !

Het lukt ons dit keer om  de bankjes tegenover elkaar te veroveren maar helaas is het druk in de trein en er schuift al bij de volgende stop een aardige knul met prachtige bruine ogen  ( ja hallo , ik heb m’n ogen niet in m’n zak hoor ) tegenover me op de bank .
Hij legt een in zilverfolie verpakt pakketje ( waarin later boterhammen met kaas blijken te zitten) op het kleine tafeltje ,een telefoon en nog een apparaatje dat hij met oordopjes aan zijn oren koppelt ! De muziek staat op een keurig geluidsniveau zodat wij er geen last van hebben .
Als hij zoekend rondkijkt naar een prullebak voor zijn kauwgompapiertje wijs ik hem het ingeklapte exemplaar dat ik al ontdekt had waarna hij mij vriendelijk bedankt .

Hij probeert overduidelijk mij niet te hinderen met zijn lange benen en luistert naar zijn muziek maar  ontpopt zich dan tóch als een soort snotneus…….hij  haalt  z’n neus  op …..kan gebeuren natuurlijk ,kan ook drie keer gebeuren maar na vijf keer  vewacht ik toch dat er nu wel een zakdoek tevoorschijn gehaald zal worden ….maar dat gebeurt niet , ook niet nadat hij met enige regelmaat de neus op blijft halen en evenmin nadat hij voor  de zóveelste  keer over de neusvleugel wrijft alsof hij de binnenboel even dicht wil knijpen .

PhotobucketMijn pakje zakdoeken brandt me in de zak , durf ik hem een zakdoek aan te bieden ? Maar… misschien wil  hij uit principe niet snuiten , van z’n moeder geleerd dat het niet hygiënisch  is een besnoten zakdoek in je zak te steken of zo .
Of zou hij tóch gewoon vergeten zijn zakdoeken bij zich te steken , in dat geval kan ik hem makkelijk uit de brand helpen want ik heb een pakje in mijn zak én 1 in m’n tas !
Aan de andere kant … als ik m’n zakdoeken vergeten zou zijn en ik zat in de trein te snuffen zou ik het wel op kunnen lossen door op  de wc  wat oneigenlijk gebruik te maken van het toiletpapier en dát pleit dus weer voor een “anti-snuit” instelling van de jongeman .

Ik ben nog niet uit mijn dilemma als er omgeroepen wordt dat we gaan stoppen voor station Breda waarna de jongeman z’n spulletje bij elkaar raapt en met een vriendelijke hoofdknik naar de uitgang loopt .Mijn probleem  is opgelost , het zijne  natuurlijk nog niet , hij blijft een échte snotneus …maar wél een aardige  hoor!

Advertentie

19 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Truus
  mrt 28, 2012 @ 22:55:50

  Aaaaargh, ik kan niet tegen snotterende neuzen… Zelfs niet van aardige snotteraars. Mazzel voor jullie dat ie eruit moest. 🙂

  Beantwoorden

 2. Geronimo
  mrt 28, 2012 @ 20:00:30

  Wat heb je het weer ontzettend leuk verwoord. Zo zie je maar, dat je zelfs een prachtig logje kunt neerzzzz over zo’n vreemde….ehh…..snuiter.

  Rietepietz zegt;

  Dankjewel Jeroen ,soms rollen ze er zó maar uit ,ik ben toch altijd weer verrast als logjes zo leuk uitpakken ! Maar eh….. een snuiter was deze jongeman helaas juist niet ,meer een snuiver 😉

  Beantwoorden

 3. reismeermin
  mrt 28, 2012 @ 00:32:32

  Nou ik ben weer helemaal bijgelezen. Heerlijk was dat.
  En meegereisd natuurlijk, al was dat virtueel..

  Rietepietz zegt;

  Nou dan heb je een behoorlijke portie rietepietz binnen 😉

  Beantwoorden

 4. spontanity2
  mrt 27, 2012 @ 19:20:24

  Tsja, als ik het al gehoord zou hebben, want ja, nog steeds sh, maar ik denk wel dat ik het gehoord zou hebben, en als ik dan zakdoekjes bij me heb, wat meestal wel het geval is, dan had ik het ws niet kunnen laten hem er een aan te bieden 🙂

  Rietepietz zegt;

  Ik denk dat je het wel “hoort” omdat je het ziet en daardoor het geluid toch opvangt 😉
  Als hij langer in de trein had blijven zitten zou ik toch ook een zakdoek aangeboden hebben maar je weet natuurlijk nóóit hoe iemand daarop reageert ,het is toch een beetje aangeven “je bent een snotneus”;-)

  Beantwoorden

 5. John J (@_Redstar)
  mrt 27, 2012 @ 08:58:08

  Ik zal niet snel in een trein stappen. De vrijheid van de auto of motor is me lief.
  De zakdoekjes had ik wel aangeboden hoor. IEmand kan daar nooit kwaad om worden.

  Rietepietz zegt;

  De trein biedt voor mij soms toch wel een voordeel ,in de trein kan ik wél lezen zonder wagenziek te worden ,in de auto niet ,raar maar waar !Bovendien is het fijn dat ik af en toe even de benen kan strekken omdat ik van in de auto zitten toch snel dikke enkels krijg .In de auto kan dat niet en als je stopt om even te lopen kom je dus geen meter verder !

  Beantwoorden

 6. Blog Zonder Naam
  mrt 27, 2012 @ 04:28:36

  Nee maar…….. Dat zo’n snotneus zijn neus voor JOU ophaalt……
  Nou ja, je moet maar denken: Hij had in ieder geval géén druiper!

  Rietepietz zegt;

  Whahaha , ja dat is éigenlijk niet mooi van zp’n knul maar ik voelde me gelukkig niet persoonlijk aangesproken !
  Z’n néus droop nee , maar dat wil niet álles zeggen over wel of geen druiper hebben ……!

  Beantwoorden

 7. renesmurf
  mrt 27, 2012 @ 00:35:14

  Had het gewoon aangeboden, dan was het voor hem duidelijk dat jij er last van had!
  Ik geef de voorkeur aan de auto, lekker nergens wat mee te maken.

  Rietepietz zegt;

  Nou ….tegenwoordig is laten merken dat je ergens hinder van hebt vaak niet verstandig ,voor je het weet heb je een mes in je rug ;-(
  Voor kortere afstanden neem ik ook liever de auto al heb je dan gewoon weer met ándere ergernissen te maken !

  Beantwoorden

 8. gewoonhanny
  mrt 26, 2012 @ 23:35:55

  Er wordt gezegd dat je beter je neus niet kunt snuiten, maar dat je hem moet ophalen. Niets voor mij. Niet om zelf in praktijk te brengen en zeker ook niet om aan te horen. Gezien het verhaal van ene A uit O begrijp je waarschijnlijk hoe moeilijk ik het soms heb.

  Rietepietz zegt;

  Je hebt m’n diepste sympathie ,ik wéét waar je het over hebt na deze treinrit;-)
  Geniet even de de paar snuifloze dagen die je nu nog hebt maar met een béétje geluk is “A” niet verkouden meer als ze komt revalideren !

  Beantwoorden

  • gewoonhanny
   mrt 28, 2012 @ 20:53:35

   Wat dacht je van hooikoorts?! 😦 Dan is het snuiven haast nog erger.

   Rietepietz zegt;

   Zou zómaar kunnen hoewel het voorlaatste weekend nog niet héél veel groen uit de knop was en dan meestal ook de ogen nattig zijn ;-(

   Beantwoorden

 9. Leidse Glibber
  mrt 26, 2012 @ 23:06:34

  Dit is weer zo’n duidelijk voorbeeld van een volleerd logger.
  Heerlijk verhaal Riet.

  Rietepietz zegt;

  Nou volleerd zijn we niet gauw maar ik hóór natuurlijk graag dat het ondertussen ergens oplijkt .Gelukkig zijn er nog genoeg loggers die , ieder op hun eigen manier leuke dingen doen .

  Beantwoorden

 10. tagrijn
  mrt 26, 2012 @ 21:46:51

  Kijk, dat is nou de kunst: over zo’n klein voorvalletje weer een schittterend stukje neerzetten. Ik zag het allemaal aan de achterkant van mijn netvlies gebeuren. Schitterend.

  Rietepietz zegt;

  Tja , ik vrees dat ik niet geschikt ben om te twitteren 😉 breedsprakigheid is volgens mij “my middlename” 😉 maar ik weet een complimentje van jou op z’n waarde te schatten , dankjewel Tagrijn !

  Beantwoorden

 11. powerpointgreetje
  mrt 26, 2012 @ 21:13:58

  Bah…. vind ik niet netjes, slechte opvoeding gehad.
  Zo iemand moet maar tegenover je zitten, grrrrr…
  Fijne lenteweek voor jou Riet, geniet er van,
  liefs Greetje

  Rietepietz zegt;

  Toch zijn er mensen die snuiten “not done”vinden maar in gezelschap kun je dat toch niet maken vind ik ,dat is waar !
  We gaan zéker vanhet zonnetje genieten ,heerlijk hé!

  Beantwoorden

 12. terrebel
  mrt 26, 2012 @ 21:10:44

  Een paar weken terug maakten wij ook gebruik van zo’n dagkaart. Wij gingen ermee naar Groningen…ook leuk! Zelf zou ik wel een zakdoekje gegeven hebben, denk ik. Of eigenlijk weet ik dat wel zeker. 😉 Fijne avond!

  Rietepietz zegt;

  Het is best lastig ,het kan natuurlijk als kritiek opgevat worden en juist omdat we dicht bij de wc zaten zóu het simpel op te lossen geweest zijn voor hem ,vandaar mijn aarzeling want ik had hem natuurlijk graag een pakje zakdoeken aangeboden 😉

  Beantwoorden

 13. annespike
  mrt 26, 2012 @ 20:35:52

  Ik kan heel slecht snuiten want dan wordt het bij mij alleen maar erger… Op de 1 of andere manier allergisch voor dat papier ofzo…

  En om nou een katoenen bij me te steken dat vind ik dan weer onhygienisch!

  Rietepietz zegt;

  Ik gebruik al zó lang papieren zakdoekjes dat een katoenen zakdoek aanvoelt alsof ik m’n neus in een punt van m’n rok zit te snuiten ! Ik moet ineens denken aan hoe mijn moeder vroeger de was deed , met de borstel in een emmer sop en dan dáárin de grote rode zakdoeken van mijn vader en broers ……gétsie !

  Beantwoorden

 14. ram1955
  mrt 26, 2012 @ 20:06:01

  Jakkie bah.

  Rietepietz zegt;

  Nou het “droop er niet uit hoor” gelukkig, maar zo’n zich steeds herhalend geluidje gaat je op de zenuwen werken als het te lang duurt !

  Beantwoorden

 15. Leo's mening
  mrt 26, 2012 @ 19:54:31

  Heerlijk verhaal weer. En ja, je moet het treffen met je medereizigers, ik weet er alles van. Maar dat snuiven met de neus is iets van de opvoeding hoor. Snuiven is beter dan snuiten…..beter ook voor de schotten in je neusbeen of zo….
  n
  Rietepietz zegt;

  Tja , ik vind het natuurlijk toch eigenlijk meer “iets van niét opvoeden” als er niet geleerd is dat in gezelschap soms een andere oplossing beter is 😉 Trouwens ,snuiven heeft op een andere manier weer een negative bijklank 😉

  Beantwoorden

 16. Wieneke
  mrt 26, 2012 @ 19:28:18

  Het was natuurlijk gewoon een cocaïnejunk
  Een hele beleefde. Dat kahaaaaan, hoor Riet. Heuswel! :-)))

  Rietepietz zegt;

  Het is me wél even door het hoofd gegaan 😉 inderdaad niet onmogelijk maar als ik het goed begrepen heb snuffen dié alleen als ze “aan een shot toezijn” en daar was deze knul toch even te relax voor ,hij was de rust zelve !Maar wie ben ik,ik heb gelukkig geen enkele ervaring op dat gebied 😉

  Beantwoorden

 17. datzalwel
  mrt 26, 2012 @ 18:35:07

  Zoals wel vaker kwam de oplossing van zelf. Het zal inderdaad zo geweest zijn dat hij omdat hij door de muziek zichzelf niet hoorde ook geen erg had in de frequentie van zijn (ja hoe noem je zo iets? ) geophaal?? Daar kwam je goed van afaf want tot Den Haag dit geluid negeren is ondoenlijk.
  Groetjes.

  Rietepietz zegt;

  Het vervelende is dat áls het je eenmaal opgevallen is dat geluid een eigen leven gaat leiden ! Ook wel minder plezierig dat hij met de rug van z’n hand af en toe “even langs de neus ging ” maar gelukkig was hij nog niét zo beleefd om ons de hand te willen schudden 😉

  Beantwoorden

 18. J@n.
  mrt 26, 2012 @ 17:00:52

  Hij was misschien wel zijn zakdoek vergeten, of het was zo’n ingesleten gewoonte geworden dat hij het zelf niet eens meer merkte en dan was het voor zijn opvoeding toch beter geweest als je hem een zakdoekje had aangereikt. Dames zoals jij kunnen zich dat best veroorloven, daar ben ik zeker van.

  Rietepietz zegt;

  Ik was al een keer zélf m’n neus gaan snuiten en had het pakje op het tafeltje gelegd in de hoop dat hij zou vragen of hij er 1 mocht pakken ,die boodschap kwam blijkbaar niet door 😉
  Gelukkig hoefde ik niet meer te beslissen toen hij eruit ging pppffft , je weet maar nooit hoe iemand reageert !

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: