that’s the question

Wel eens gekeken naar “that’s the question ” ? Ja precies dat spelletje dat dagelijks door de EO uitgezonden wordt !
Dat de EO het uitzendt maakt me niets uit , geloof is niet besmettelijk en volgens mij heeft  “de grote baas” geen énkele invloed heeft op wie er gaat winnen  !

Of het zou moeten zijn dat “de grote baas ” de geluksfactor in handen heeft , de kandidaten kiezen zélf een vraag door op een knop te drukken waarna het antwoord op die vraag  in beeld komt in de vorm van een anagram + 1 extra letter !
Vooral bij lange woorden  kom je er dus niet met een beetje puzzelen als je geen idee van het antwoord hebt , je moet  óók wel wat kennis  paraat hebben om aan de finale toe te komen !
De verliezer valt af en de finalist kan 500 euro winnen en mag het de volgende dag tegen een nieuwe kandidaat opnemen .Een enkele kandidaat ziet kans meer dan 5 keer terug te komen maar de meeste verdwijnen na 1 of 2 x van het scherm .

Het spelletje lijkt een grote aantrekkingskarcht te hebben op studenten , méér dan de helft van de deelnemers is  student al zegt dat totáál niets over de de kans op winnen , een dag of 10 geleden werd iemand die zelfs 2 studies deed naar huis gestuurd door een marktvrouw die volkomen zichzelf was en pas na 7 dagen de finale spelen in haar 8ste poging  sneuvelde .
Een geweldig mens dat in antwoord op de vraag “wat doe je ” van de presentator  spontaan zei; “ik ben marktvrouw “. De presentator probeerde nog haar status op te vijzelen door te vragen “wordt dat nog steeds zo genoemd ‘?
Waarop de kandidate zei;  “ja natuurlijk ,ik sta met m’n waren op de markt en bén dus een marktvrouw ” kijk , dan bén je voor mij al een winnaar !

In een  eerdere aflevering gaf een beetje nuffig meisje op de vraag wat ze deed het antwoord ” ik ben adviseur in een dames modezaak ” en op de vervolgvraag van de presentator “is dat iets anders dan een  verkoopster”?  kwan het antwoord ;” nou ik adviseer de klanten ook en verkoopster klinkt zo denigrerend ……..” Het zal waarschijnlijk niet in de EO gedachte passen maar zó n mens mag van mij dan al niet meer winnen .
Hoe haalt zo’n wicht het in haar hoofd om zich te schamen voor  een beroep waarin hard gewerkt wordt voor weinig geld en dat helemaal geen opwaardering nodig heeft in de titel , hoogstens in salaris !
Ze ziet toch kans één aflevering te overleven maar dan is de koek op .

Nee dan “mijn marktvrouw” die werkt in alle rust maar liefst vier studenten weg , een basisschool lerares, een werkloze journalist en iemand uit het marketingmanagement  voordat ze zelf verslagen wordt.
Wie zei er ook alweer dat niet alléén  scholing zaligmakend is om algemene ontwikkeling op te doen  …..  o ja , dat was ik !

Advertentie

13 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Suske
  apr 01, 2012 @ 15:13:53

  in de ogen van de grote baas van den EO is iedereen evenveel waard.
  Dat wicht heeft nog veel bijbelstudie voor de boeg.

  Beantwoorden

 2. Truus
  mrt 22, 2012 @ 13:07:59

  Vroeger keek ik regelmatig naar dit spelletje. Tegenwoordig komt het er niet meer van. Als ik jouw stukkie zo lees vind ik dat wel een beetje jammer. Het is en blijft een leuk educatief programma.
  Enne, ik ben tegenwoordig interieurverzorgster van beroep. Maar ‘men’ mag gewoon schoonmaakster tegen me zeggen hoor. Whahaha! 😉

  Rietepietz zegt;

  Wij komen er ook niet altijd aan toe maar zodra je dan weer een keer kijkt raak je er weer aan verslingerd . Het leuk is natuurlijk dat je altijd zelf óók de antwoorden probeert te vinden .

  Ja de interieurverzorgster was wel een misser al is het natuurlijk wel zo dat je “het interieur verzorgt , voor mij is het altijd “hulp” in de huishouding gebleven maar ik ken mensen met gevoel voor humor die zichzelf “sopgeit” noemen .Ik ben in m’n eigen huis natuurlijk wel de sopgeit maar bij een ander vind ik het moeilijk werk , ik heb het té moeizaam moeten leren om voor een ander van nut te zijn op dit gebied ,gewoon geen inzicht in het werk !

  Beantwoorden

 3. renesmurf
  mrt 21, 2012 @ 20:18:11

  Ik kijk niet naar spelletjes en al helemaal niet naar die van de EO.
  Ik kijk liever naar wat leerzamere programma`s zodat ik mezelf wat ontwikkel en niet praatjes ga verkopen die mensen me voorkauwen.

  En je beroep is wat je uitoefend, en hoe je het noemt, ach, dat mag iedereen zelf weten, vind ik.

  Rietzepietz zegt;

  Ach Rene ,ik heb altijd geleerd dat als je ervoor open staat je overál iets van kunt leren ,de meeste spelletjes zijn juist om hun educatieve waarde ontwikkeld .Ik zou het ook een “kennisquiz” kunnen noemen ,dat klinkt wat interessanter maar maar ik heb geen behoefte mijn interesses op te waarderen .
  Het maakt me geen fluit uit wié het programma uitzendt , als het programma maar in m’n straatje valt .

  Beantwoorden

 4. John J (@_Redstar)
  mrt 20, 2012 @ 08:40:51

  Ik heb nooit begrepen waarom anderen een soort schaamte over een ander zijn werk/beroep uitspreekt.
  Elk baantje is belangrijk voor het geheel.

  Rietepietz zegt;

  Zeker weten en ik bewonder mensen die met volledig inzet laagbetaald werk doen ! In ieder geval is iedere eerlijke manier om je brood te verdienen te respecteren .

  Beantwoorden

 5. tagrijn
  mrt 19, 2012 @ 21:29:21

  Ik dacht dat het tijdperk van de ínterieurverzorgster’ nu wel voorbij waren. Maar och, als zo’n kind op deze manier haar status wat wil opkrikken en zich daar dan gelukkig bij voelt,mag ze voor mij.

  Rietepietz zegt;

  Blijkbaar leeft dat nog wel degelijk , natuurlijk mág ze van me maar ik vind het zo’n zieligheid .Iemand z’n werk goed doet mag er altijd trots op zijn ,daar hoef je de naam niet voor op te waarderen !

  Beantwoorden

 6. Geronimo
  mrt 19, 2012 @ 19:51:50

  Ik kan niet anders dan het helemaal met je eens te zijn Rietz!

  Rietepietz zegt;

  Dat verbaasd me natuurlijk niet ,ik ken je langer dan vandaag 😉

  Beantwoorden

 7. Lind@
  mrt 19, 2012 @ 19:18:36

  Ja dat aandikken moet je vooral niet doen, zulke vallen eerder door de mand.
  En je had idd al gereageerd op mijn log. Ik zag het door op de foto te klikken, dat heb jij vast ook gedaan. Als je op de foto klikt, kan je ook een reactie plaatsen, maar die zie je dan niet bij het totaal staan ( wist ik ook niet) Dank voor ook je 2de reactie.

  Rietepietz zegt;

  Tja sommige mensen denken dat je jezelf moet verkopen met dat soort dingen ,onzin natuurlijk want we kunnen heel goed zelf een mening vormen zonder dit soort aanwijzingen .
  Gelukkig dat de reactie er tóch was ,ik ging al aan mezelf twijfelen 😉

  Beantwoorden

 8. terrebel
  mrt 19, 2012 @ 19:14:12

  Een leuk programma inderdaad! Ook ik vind het heerlijk wanneer een ‘gewoon’ iemand het wint van iemand die zichzelf ‘belangrijk’ vindt.

  Rietepietz zegt;

  Volgens mij is niets menselijks ons vreemd 😉

  Beantwoorden

 9. datzalwel
  mrt 19, 2012 @ 11:52:02

  Ik ken het programma eigenlijk niet maar de marktvrouw heeft mijn support!
  Groetjes.

  Rietepietz zegt;

  Ze had een leuk bedrag gewonnen en dat gun ik haar van harte 😉

  Beantwoorden

 10. Blog Zonder Naam
  mrt 19, 2012 @ 10:56:44

  Nou, Rietz…. Een mens hoeft zich zeer zeker niet te schamen voor zijn beroep. Als ik zeg “ik ben boerin” weet iedereen dat ik dagelijks in de weer ben met dieren en dat het product dat wij afleveren (melk) iedere dag honderen hongerige mensen voedt! Daar kun je een mooie titel aanhangen, maar het resultaat blijft hetzelfde. Laten we onszelf alsjeblieft niet mooier voordoen dan we zijn….. We zijn allemaal in ons blootje geboren en als we onze ogen sluiten, aan het eind van de rit, vergaan we allemaal tot stof! Zelfs een adviseuse van damenskleding……..

  Rietepietz zegt;

  Zo is ’t maar net ,ik ben het hélemaal met je eens ,ik vind “boer /boerin” trouwens een prachtige naam voor een mooi beroep .Jammer dat het onze boeren tegenwoordig vaak zó moeilijk gemaakt wordt dat er steeds minder overblijven .De jongedame zal in de toekomst hopelijk nog wel leren wat écht belangrijk is in het leven 😉

  Beantwoorden

 11. J@n.
  mrt 19, 2012 @ 09:53:07

  Helemaal waar Riet! Zo ken ik advokaten en doktorandussen die veel algemene ontwikkeling tekort komen, maar dat geeft niet als ze maar goed zijn in hun vakgebied. Die rage van het andere namen verzinnen voor op zich eerzame beroepen vind ik ook idioot. In personeelsadvertenties weet je niet eens meer waarover ze het hebben, gelukkig hoef ik die niet meer te lezen 😉 Het door jou genoemde programma kijk ik ook wel soms, maar niet genoeg om bij te houden hoe lang de kandidaten het uithouden.

  Rietepietz zegt;

  Ja gewoon idioot dat herbenoemen ,mijn vader was nog gewoon tuinman dat zou nu dus hovenier moeten zijn .Ik heb niet zo’n hoge pet op van mensen die dat nodig vinden ,alsof ze zélf geen goede vakman/vrouw zijn en dat moeten verbergen in een klinkende naam .
  Wij kijken het programma ook niet altijd maar met vlagen toch wel regelmatig ,ik ben spelletjes gek;-)

  Beantwoorden

 12. ram1955
  mrt 19, 2012 @ 09:07:26

  Ik heb het niet gezien, maar die marktvrouw heeft ook meteen mijn sympathie.

  Rietepietz zegt;

  Ik erger me gruwelijk aan mensen die denken hun beroep te moeten opwaarderen door het een mooiere naam te geven . De “interieurverzorgester” is voor mij nog steeds gewoon de hulp in de huishouding en ik heb enorm veel bewondering voor mensen die dit ondankbare werk doen voor een véél te laag salaris ,logisch dat ze eindelijk eens demonstreren voor betere betaling !

  Beantwoorden

 13. Gisella
  mrt 19, 2012 @ 08:27:23

  ja die dame stond er toch 8 keer 🙂 Wij kijken het elke avond en onze pubers doen dan net zo hard mee 🙂

  Rietepietz zegt;

  Leuk mens hé , helemaal geen kapsones maar ondertussen toch maar mooi heel veel weten want anders kom je er niet!Jouw jongesn zullen er best een hoop van “meepakken” ,beter dan GTST kijken al zullen ze dat óók wel doen 😉

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: