voorjaarsmoe?

Het is rustig in huize Rietepietz ,té rustig eigenlijk want zodra we weinig te doen hebben slaat het “liever lui dan moe virus” in alle hevigheid toe ! Ken je vast wel…., zó veer je op om even een keukenla aan te pakken en zó denk je …ach, kan morgen ook wel !

Het weer werkt óók al niet mee , echt zo’n sjagrijnig, nevelige grijze toestand waaruit zo nu en dan een spettertje valt zonder dat het écht gaat regenen .
Ja hoor ,ik praat je de winterdeprssie wel in als je daar nog niet in zat maar ik moet wát om een logje te schrijven terwijl ik helemaal niéts meemaak !

Toch kan het voorjaar niet ver weg zijn want tijdens onze wandeling kwamen we de familie gans tegen .
Moeder heel zorgzaam bezig met haar 7 pluizebolletjes terwijl vader de omgeving scherp in de gaten houdt en naar ons uitstraalt ” ik héb je gezien dus haal het niet in je hoofd om dichterbij te komen”! Photobucket

Wat later passeren we een heel nest minder zeldzame   Legezope  Blikkiebierius ,de rood/witte variant ,minder schuw en veel makkelijker van dichtbij te fotograferen .
Tja  toch vervelend , het lukt me niet om het echte  voorjaarsgevoel erbij te krijgen , ’t  zal wel aan mij liggen denk ik  óf eh …..  zou ik aan voorjaarsmoeheid lijden !

Photobucket

Advertentie

25 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Marian
  mrt 07, 2012 @ 22:34:42

  Nou als ik me ergens helemaal kapot aan kan ergeren dan is dat wel aan varianten op de onderste foto! Daar is de overtreffende trap van voorjaarsmoeheid helemaal niks bij!

  Rietepietz zegt;

  daar ben je in ieder geval niet de énige in , ik snap het niet dat niet !

  Beantwoorden

 2. Geronimo
  mrt 06, 2012 @ 10:39:17

  Dan heb je vandaag meer geluk; de zon schijnt volop.
  En nee, dat is geen schijn.
  Heerlijk weer om even naar buiten te gaan.
  En wie weet kom je dan weer de ganse familie tegen.

  Rietepietz zegt;

  De zon scheen inderdaad volop al was het nog wel frisjes hoor ,maar helaaaaas…hádden we daar we net even niets aan !Lijkt me wel weer een logje worden 😉

  Beantwoorden

 3. Albert y Mara fotolog
  mrt 06, 2012 @ 02:30:06

  Nog even Riet. Als het zonnetje gaat schijnen, maak jij een wandeling van Scheveningen naar Kijkduin. Of ga je liever de kant van de Wassenaarse slag op?
  Sterkte met je winterdip. We hebben gelukkig in januari/februari j.l. al wat vitamientjes opgedaan in Spanje, maar nu willen dat ook doen in Nederland.
  Ook hier op de Veluwe wordt heel veel afval zo maar weggegooid in het bos.
  Groeten van ons.

  Rietepietz zegt;

  O ja dat gaat zéker komen . van de Scheveningse haven ( de kant van het verversingskanaal) is het makkelijks om naar Kijkduin te wandelen ,soms door de duinen maar ook vaak over het strand .De kant van Wassenaar op is lastiger met parkeren ,die nemen we dus vaak vanuit meyendel ,ook een stevige tippel omdat je dan ook in Meyendel nog een minuut of 20 nodig hebt om bij het strand te komen .We gooien in ieder geval nooit rommel zo maar op het strand of in de duinen ,als we geen afvalbak zien gaat het gewoon mee naar huis !

  Beantwoorden

 4. Suske
  mrt 05, 2012 @ 22:55:10

  voor een echt voorjaargevoel is het nog wat te vroeg denk ik, maar dat we naar de lente verlangen staat vast.

  Rietepietz zegt;

  Maak dát die ganzen maar eens wijs ,ik vraag me af of er toch een grond van waarheid zit in de uitdrukking dat iemand “een domme gans “kan zijn;-)

  Beantwoorden

 5. tagrijn
  mrt 05, 2012 @ 21:51:13

  Jij voorjaarsmoe en Henk voorjaarspa en dan samen er lekker op uittrekken, het voorjaar afdwingen en gratis energie opsnuiven. Morgen schijnt de zon. Wedden?

  Rietepietz zegt;

  Zou zómaar kunnen Tagrijn want we zijn voor morgen weer opgetrommeld om te werken en je kunt er vergif op innemen dat het dán mooi weer is ,zo gaat het hier nou áltijd!

  Beantwoorden

 6. Tham
  mrt 05, 2012 @ 20:55:53

  Weer maak ik de fout,, weer had ik een heel verhaal en weer klikte ik en floeeeepppp alles in een keer zomaar verdwenen.. dus poging twee nu weer.
  Maar dan korter want daar wordt ik nu moe van…haha.
  willen reageren en niet goed weten wat, een hoop onzin neer zetten en dan ineens opnieuw te moeten beginnen. Hou op over winterdips herfstdips voorjaardips of maandagdips.. want ik heb geen last van weerdips. Wel dip ik natuurlijk weleens maar dan alleen smorgensvroeg.. dan denk ik weer een dag… maar nog geen paar uur later is dat over en kan ik me het niet voorstellen dat ik me de volgende morgen weer zo voel.. totdat het morgen ochtend is en het weer van voor af aan begint. Toch duurt het nooit langer dan een uurtje of twee. en dat vind ik al lang genoeg..

  Rietepietz zegt;

  Nee van verdwijnende reáties raak je in een dip ;-( en die dip ‘s-morgens …. eh.. is dat niet gewoon ochtendziek zijn ? Geen idee wat er mis gaat bij het reageren ,ik hoor een héél enkele keer wel eens dat er iets fout gaat maar gelukkig niet al te vaak !Misschien is het “de voorzienigheid” die even over je teksten loopt en zo nodig “kuist”;-)
  Evengoed gezellig dat je sluimbeurs weer verleden tijd is ,kun je weer lekker raak rammelen op de toetsjes 😉

  Beantwoorden

  • Tham
   mrt 05, 2012 @ 21:00:41

   En oja… we hebben de mannetjes cavia’s weer bij de vrouwtjes gezet dus het voorjaarsgewip is begonnen… de rijger stond er vanmiddag naast,, maar koos toch voor de jonge vissen in de vijver. De sufferd.Ik ga morgen een buks kopen om hem de volgende keer af te knallen ;))

   Rietepietz zegt;

   Foei Tham , wat gewelddadig om die arme reiger af te knallen …. leven en laten leven of eh….. eten of gegeten worden of zoiets 😉

   Beantwoorden

 7. inge
  mrt 05, 2012 @ 19:34:35

  uhhhhhhhhhhhhhhh zou een vooruitzicht op een paar daagjes vlieland misschien helpen je uit de winterdip te halen?

  Rietepietz zegt;

  Ik weet niet of ik weg mag van m’n lezers …. kan ik wel eens vragen in een volgend logje 😉 maar eh…. zorg jij dan voor een zonnetje?
  We mogen trouwens morgen weer een dagje werken en dan is zo’n dipje zó weg gewerkt 😉

  Beantwoorden

 8. hartelijkehothulk
  mrt 05, 2012 @ 14:55:04

  Gloeiende, gloeiende, Rietz.
  Bij deze een schop onder je kont!

  Rietepietz zegt;

  AUW..AUW…AUW , heb je nóu je zin…. nou kan ik helemáál niet meer lopen 😉

  Beantwoorden

 9. Pia
  mrt 05, 2012 @ 14:07:07

  Jawel ik leef nog en heb waarschijnlijk last van die voorjaarsmoeheid hahaha. Kan niet uit de voeten, letterlijk en figuurlijk. Eind van de maand onder het mes voor de schouder (net een bevalling want het heeft 9 maanden geduurd) en als ik daarvan gerevalideerd ben gaat de knie ook onder het mes. Betekend wel dat er een lange zomer aan komt. Toch ook weer positief. Groetjes van ons hier waar de kachel is opgestookt

  Rietepietz zegt;

  Hói… leuk weer iets van je te horen , al zul je waarschijnlijk niet meer loggen .Lijkt me ook lastig met een pijnlijke schouder ,een kind krijgen is volgens mij leuker dan 2 operaties in het vooruitzicht maar oke , er kan in ieder geval iets aan gedaan worden dat is toch mooi!
  Weinig werken dus deze zomer …goh… dat moet dan maar in de zon zitten worden zodra die er is …. gezellig kleindochter in de zandbak…. lijkt me vréselijk hoor ,;-)

  Beantwoorden

 10. Lind@
  mrt 05, 2012 @ 13:38:30

  Zaterdag was een aardige dag en al die plensbuien die ze voorspellen zijn ook nog niet op mijn hoofd gevallen. De kleurtjes komen uit de grond en als je ‘smorgens goed luistert, zijn de vogels al aardig in de weer. Je kan beter nu je laatjes soppen dan als de zon doorbreekt want dan moeten we naar buiten….. Zo, weer van je grijze bui af 😉

  Rietepietz zegt;

  Ik had gelukkig al het één en ander gedaan hoor , maar juist daardoor had ik in het weekend geen zin in klusjes , als we veel werken doen we dat meestal juist wél in het weekend .Toch lekker en beetje gespijbeld 😉

  Beantwoorden

 11. Annemarie
  mrt 05, 2012 @ 13:03:26

  Geef mij maar die gansjes.. Die zijn vele malen leuker om te bekijken!
  Ik snap niet dat iemand zo zijn afval neer gooit..

  Rietepietz zegt;

  Hélemaal mee eens , vertederend toch zo’n schattig koppeltje?
  Dat afval snap ik ook niet , wie gaar er nou met die zooi lopen slepen als er overal ondergrondse afvalcontainers zijn !!!

  Beantwoorden

 12. Gisella
  mrt 05, 2012 @ 10:57:35

  voorjaar mag van mij komen. Maar hebben we dat niet allemaal wel eens van komt morgen wel.

  leuk die jonge gansjes al op de foto ik heb ze hier nog niet gezien.

  Rietepietz zegt;

  Van wie niet hé 😉 Maar zeker voor jou want een verhuizing heeft toch al zoveel troosteloosheid met een half leeg huis ,ik ga voor je duimen 😉 Vroeg hé die gansjes , wij waren ook reuze verbaasd !

  Beantwoorden

 13. Redstar
  mrt 05, 2012 @ 08:37:58

  Liever lui zijn dan moe is eigenlijk het ontkennen van de behoefte. Je hebt mensen die stellen altijd alles uit, en blijven uitstellen wat ze voorheen al uitstelde.
  Nu is het bij jou vast zo erg niet verwacht ik zo maar.

  Rietepietz zegt;

  Daar heb je wel gelijk in , het valt wel mee en ik heb gelukkig al wat extra karweitjes gedaan nu het wat rustiger is met buitende de deur werken .Maar toch héb ik wel eens van die dagen dat ik alles afschuif maar dat haal ik meestal ruim in zodra ik weer in het ritme zit !

  Beantwoorden

 14. Blog Zonder Naam
  mrt 05, 2012 @ 04:25:32

  Bij jullie in de buurt al jonge ganzen? Dat is vroeg voor de tijd van het jaar! D.w.z. dat ze hebben gelegd en gebroed tijdens de lpudste periode van het jaar. En dan toch nog 7 kuikens…… Hier wel veel ganzen in het land (helaas…. vreten al het jonge gras op) maar nog geen kuikens te bekennen.

  Rietepietz zegt;

  Dit koppeltje is inderdaad héél vroeg en zo te zien nog compleet !Waarschijnlijk zijn ze erdoor gerold omdat ze daar nogal beschermd zitten ,het is een kinderboerderij waar vast wel een beschut plekje gevonden kon worden voor het nest !

  Beantwoorden

 15. J@n.
  mrt 05, 2012 @ 00:36:39

  Tja Riet, ik ben het met je eens en vooral omdat het de laatste dagen hier in huis maar akelijk koud is……;-)

  Rietepietz zegt;

  Inderdaad niet de béste tijd om zonder verwarming te zitten maar soms overkomt het je helaas , gelukkig is het leed nu snel geleden als ik het goed onthouden heb ! Het ergste is dat je dan óók geen warm water hebt en dus niet even lekker op kan warmen in bad of douche ….en dan is het vandaag zelfs nog kouder dan in het weekend 5 zielige graadjes was het hier buiten .

  Beantwoorden

 16. powerpointgreetje
  mrt 04, 2012 @ 23:40:33

  Dat gevoel herken ik van….. dat komt morgen wel…. hihi
  Sinds ik gestopt ben met werken, eerder nooit gehad.
  tja….van dat zwerfafval irriteer ik me gloeiend aan, aso’s zijn het.
  Slaap wel voor straks en morgen gezond weer op,
  liefs

  Rietepietz zegt;

  Raar hé , als wij werken heb ik er óók geen last van , dan doe ik makkelijk “nog even dit en nog even dat” maar nu we veel thuis zijn schuif ik veel voor me uit ;-(
  Ik snap die as-ofiguren óók niet ,in heel rijswijk zijn óveral ondergrondse afvalcontainers dus waarom zou je het dan mee een park in slepen !

  Beantwoorden

 17. Truus
  mrt 04, 2012 @ 23:17:34

  Hoe leuk ik het ook verzonnen vind, die lege bierblikjes zijn om van te wanhopen. Je ziet ze overal… 😦
  Wat leuk dat je al ganzenkuikens gezien hebt. 🙂
  Vandaag zag ik op meerdere plekken krokussen en sneeuwklokjes.
  OT Misschien ben je nu teleurgesteld maar het is een waargebeurd verhaal. 😉

  Rietepietz zegt;

  Ja klopt altijd smerig dit soort troep ,het lijkt er bewust gedumpt te zijn en dát snap ik niet !
  Vroeg hé die kleine gansjes ,normaal halen die de krokusjes niet in maar hier dit keer wél !
  Nee hoor ,niet teleurgesteld , je moet het maar paraat hebben en je zóu het best zelf kunnen schrijven ,dat weet ik !

  Beantwoorden

 18. renesmurf
  mrt 04, 2012 @ 22:38:05

  Rommel is het hele jaar door vervelend!
  Als de zon schijnt lijkt het al een beetje voorjaarsachtig, maar meestal zijn er wolken, en dat is maar goed ook. Als ze maar weg zijn als het daadwerkelijk voorjaar is, over een maandje.

  Rietepietz zegt;

  j dat is waar , ik snap die mensen niet die er zo’n zooitje van maken !Het weer stoort zich helaas vaak niet écht aan de seizoenen maar ik help het je wensen want ik ben óók voor een zonnetje in het voorjaar !

  Beantwoorden

 19. marion
  mrt 04, 2012 @ 22:30:40

  Nee, het voorjaars gevoel heb ik nog niet, af en toe wel voorjaars moe.
  Van al dat zwerf vuil word je ook niet vrolijk maar we gaan niet zitten treuren, eens komt de zon weer te voorschijn.
  Slaap ze, groetjes, Marion. xxx

  Rietepietz zegt;

  Gelukkig, dan ben ik niet de énige die zichzelf mee loopt te slepen 😉 Komt vast omdat ik het wat mindr druk heb dan normaal ,dat zie je vaker !De zon mag van mij nu wel een beetje opschieten hoor ,uitelijk donderdag wil ik een flinke portie 😉 XXX

  Beantwoorden

 20. leidseglibber
  mrt 04, 2012 @ 21:50:03

  Het lijkt inderdaad wel of iedereen een beetje met een winterdip zit , voorjaar moet gewoon snel komen.

  Rietepietz zegt;

  van mij mag het á la minuut voorjaar worden óf zwaar gaan vriezen maar vooral niét dit gekwakkel!

  Beantwoorden

 21. Terrebel
  mrt 04, 2012 @ 19:41:22

  Toch rook ook ik de lente al in de lucht…

  Rietepietz zegt;

  Vandaag niet hoor , vorige week wel en dat had effect op m’n “grote schoonmaakklieren ” waardoor ik allerlei rotklusjes wilde gaan doen ;-(

  Beantwoorden

 22. datzalwel
  mrt 04, 2012 @ 19:14:57

  Ik kreeg vanmorgen ook héél even dat voorjaar gevoel ondanks de kapotte cv ketel.Vanmiddag was dat ook weer even snel weg. Maar moet je over een paar weken eens kijken ( hoop ik ).
  Groetjes.

  Rietepietz zegt;

  Vorige week had ik meer voorjaarsgevoel ,toen zagen we af en toe de zon ,Ik hoop er het beste van want nu hébben we een keer veel vrije tijd en dan is het van dat sombere weer ;-(

  Beantwoorden

 23. Leo's mening
  mrt 04, 2012 @ 16:28:41

  Dat weggooien van dat afval is toch wel een gevalletje aso gedrag moet ik zeggen. Het zullen toch geen Polen zijn geweest die dat deden he? Meldpunt zwerfafval? Die ganzen zien wij hier in de omtrek ook heel veel, honderden en ze zijn allemaal zo druk met van alles en nog wat dat zij tenminstge geen last hebben van die moeheid die bij het seizoen hoort. Wij wel….

  Rietepietz zegt;

  De meldpunten komen nog sneller op dan krokussen, maar geen enkel meldpunt doet stof opwaaien allen juist dát meldpunt overlast Polen!
  Vogels en dieren schijnen juist in het voorjaar “te pieken” waar wij mensen dan even een dipje weg moet werken ,ik heb misschien te weinig “beest in me”.
  Maar deze ganzen zijn er toch wel héél vroeg bij met nu al 7 jongen !

  Beantwoorden

 24. Marja
  mrt 04, 2012 @ 16:19:58

  Nee, van legezope blikkiebierius krijg ik ook geen voorjaarsgevoel. Misschien moet je even meekijken op deze website. http://www.beleefdelente.nl/
  Veel plezier.

  Rietepietz zegt;

  Mooie site is dat hé , ik ken hem maar vergeet te vaak er even “een blik op te werpen” 😉

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: