hxc3xa9

Beetje vreemde titel , ben ik met je eens maar ik vertaal natuurlijk wel even !
Er staat …. hé …. op de manier zoals het in álle oude (web) logjes staat .
Het zal mijn lezers niet ontgaan zijn dat ik  altijd royaal gebruik maak van leestekens ,vooral óp de letters en dát geeft dan blijkbaar weer een probleem  in de oude logjes na de verhuizing!

Als ik in de oude logjes snuffel wordt ik gék ( gxc3xa9k ) van de onleesbare  woorden .
Volgens de mensen van weblog komt dat  óók ( xc3xb3xc3xb3k ) nog allemaal goed maar ik begin toch maar stiekem met zo af en toe wat oude logjes weer leesbaar te maken want het duurt wel érg lang !
Een nieuw logje schrijven kan er wél zonder dit soort toestanden maar dát doe ik liever hier natuurlijk !

Ik ben er nog niet uit of ik ga proberen het oude weblog te importeren óf dat ik een alle oude logjes één voor één op een extra pagina zal gaan zetten , geen idee wat beter zal werken  en/of makkelijker is .
Als je daar iets zinnigs over kunt zeggen hoor ik dat graag , iets ónzinnigs mag ook natuurlijk want een beetje lachen is nooit weg .
In ieder geval moet dan toch éérst al die “rommel” eruit …..  ruim 800 logjes …..pppffftttt , eerst maar wat peppilletjes  halen denk ik  ……..
     Photobucket

Advertentie

23 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Suske
  feb 22, 2012 @ 20:11:54

  blij dat ik nooit bij weblog geweest ben om te bloggen.
  jammer voor zij die jarenlang trouw waren en nu dit tegenkomen.
  pilletje slikken dan maar !

  Rietepietz zegt;

  weblog heeft er écht een puinhoop van gemaakt helaas .Gelukkig heb ik wél m’n oude logjes terug ,dat kan helaas nog lang niet iedereen zeggen !

  Beantwoorden

 2. Geronimo
  feb 21, 2012 @ 13:48:52

  Je wordt er niet goed van, dat Weblog.nl.
  Hoelang zijn ze nu al bezig?! En nog steeds is niet alles terug!
  Nieuwe wachtwoorden opvragen. En dan uitsluitend via het emailadres
  waarop het ooit is aangemaakt (alsof ik dat allemaal nog weet).
  Terwijl ze het destijds zelf ingewikkeld maakten door te eisen dat je voor
  elk weblog een ander emailadres hanteerde/aanmaakte.
  Ook ik weet nog niet of ik m’n blogs daar delete of pimp.
  Dat laatste heb ik met m’n cartoonblog en goudsmedenblog geprobeerd,
  maar blijkbaar beviel dat Weblog.nl niet, want ineens stond er weer een
  andere layout. Eentje waar ik niet om gevraagd heb. Het probleem met
  de leestekens heb ik idd ook. Ook is heel vaak m’n cartoonblog niet, of pas na lang wachten bereikbaar. De kleur blauw die ik het gaf, wijzigde Weblog.nl
  ongevraagd in grijs. Een kopfoto viel bijna niet meer te plaatsen zonder
  dat de helft ervan wegviel. Na veel getob stond er eindelijk eentje die niet
  was zoals ik wilde, maar min of meer toch acceptabel. Maar ook die was
  ineens weer verdwenen. Door Weblog.nl ongevraagd vervangen door
  een tram (en soms een boom). Verder las ik dat wanneer je zelf weer
  een nieuw wachtwoord aanmaakt, ook die na een tijdje niet meer werkt.
  Eerlijk gezegd heb ik het helemaal gehad met Weblog.nl. Het blogplezier
  is blijvend vergald. En zoals het eens was wordt het nooit meer.

  Rietepietz zegt;

  Ja het blijft tobben met weblog .Jouw problemen met de lay-out worden veroorzaakt doordat men bij weblog de ándere problemen voorrang geeft , dat is ook wel logisch want als een site niet ,of niet goed, werkt heeft de lay-out geen prioriteit .De grootste fout die men gemaakt is dat men niet meteen open kaart heeft gespeeld .Ze hadden beter eerlijk kunnen zeggen we hebben een verkeerde inschatting gemaakt en gooien de boel een half jaar plat .Dan wéét je als blogger waar je aan toe bent , nu kregen we steeds een stuk worst voorgehouden , al kon de goede lezer wel zien dat het steeds dezelfde verhaaltjes waren in een ander jasje !
  Er is enige tijd geleden inderdaad gezegd dat dingen als lay-out ,gadgets en bedieningsgemak moesten wachten omdat het belangrijker is dat de site’s éérst foutloos kunnen draaien .Helaas is het nog lang niet zover en hebben ze door hun handelswijze onnodig veel goodwill verspeeld .

  Beantwoorden

 3. Lind@
  feb 21, 2012 @ 11:43:10

  Oh, jij hebt het met leestekens. Ik was al helemaal blij toen ik vorige week had ontdekt dat mijn foto’s er weer opstaan. Nu hebben ze import/export mogelijkheid uitgezet en moet je er een ticket voor aanmaken. Hoe ik het gedaan heb weet ik niet precies, maar toen de mogelijkheid nog wel aan stond, heb ik mijn aller eerste log wel geïmporteerd in word-press en het ging vrij eenvoudig ( voor een leek als ik). Ze zijn er dus toch nog aan het werk.

  Rietepietz zegt;

  Ja dat is nou juist het probleem , ze zijn er voorlópig nog wel aan het werk eer je er weer een volwaardige site kunt maken .Ik heb ondertussen ook de meeste plaatjes en foto’s terug maar die staan nu weer wél in div formaten en dus meestal niet op de plek waar ik ze hebben wil .
  Ik vrees dus dat als ik ga importeren ,áls me dat al lukt ,ik alsnog van alles zal moeten bijwerken .Maar goed ,ik ben al blij dat vrijwel alles terug is en wát er nog ontbreekt heb ik zelf wel op de pc. Ik héb gelukkig al een export op m’n pc staan maar die is dan nog wel gedeeltelijk zonder plaatjes ;-(

  Beantwoorden

 4. Gisella
  feb 21, 2012 @ 09:51:14

  ja Weblog heeft er echt een zooitje van gemaakt zeg. Het zou jammer zijn voor je als je het niet meer goed kreeg. Misschien een idee om al je blogjes op een cd te branden?

  Rietepietz zegt;

  Goh… heb ik nog nooit bij nagedacht maar dat is inderdaad zo gek nog niet .Ik ben éigenlijk nog steeds van plan alles eens uit te printen ,ben toch meer op “op papier” hebben ingesteld ,maar dáár ben ik dan weer heel laks in 😉

  Beantwoorden

 5. powerpointgreetje
  feb 21, 2012 @ 00:14:55

  slaap lekker Riet en morgen gezond weer op,
  gelukkig morgen de laatste carnavalsdag,
  hier in het dorp trekt de optocht nog voorbij,
  en dan weer op naar het “normale” leven……

  Rietepietz zegt;

  Hier is het wat carnaval betreft héérlijk rustig .
  Ik ben dus blij dat ik niet in Brabant of Limburg woon al is de randstad óók niet altijd alles;-)

  Beantwoorden

 6. Albert y Mara fotolog
  feb 20, 2012 @ 22:51:44

  Hier baal ik van, een lange reactie is zo maar niet geplaatst. Misschien dat ik hem nog eens over nieuw plaats. Grtz Albert

  Rietepietz zegt;

  Ik kan me er álles bij voorstellen , het gebeurt mee óók wel eens.Een enkele keer bij wordpress”collega’s” vaker bij de “Belg” maar ook regelmatig bij blogspot hoewel het daar de laatste tijd minder vaak voorkomt .
  In twijel gevallen kopieer ik dan voor alle zekerheid de reactie maar als het weer een tijdje goed gaat vergeet ik dat en baal dan natuurlijk nét zo erg als jij 😉
  Waarschijnlijk heeft het wel iéts van doen met de server ,ik heb blogs die ik in firefox moeiteloos kan openen en reageren maar die in IE steeds problemen geven .De nieuwe weblog werkt met oudere versies van wát dan ook zonder uitzondering traag en onvolledig .

  Beantwoorden

 7. tagrijn
  feb 20, 2012 @ 22:23:22

  De waaghalzen die bij Weblog zijn gebleven maken moeilijke tijden door. Of je kunt er niet reageren of de boel staat er gewoon niet. Het is en blijft daar een zooitje. Blij dat ik weg ben.
  Exporteren en importeren is simpeler dan je veronderstelt. Zou het echt doen en daar voorgoed de deur achter je dichtslaan.

  Rietepietz zegt;

  Deuren écht dichtslaan vind ik wel moeilijk maar ik blijf natuurlijk wél hiet loggen .Toch heeft “het verleden”geleerd dat iets achter de hand houden wel slim is 😉 Ik voel op dit moment het meest voor een “nieuwe pagina”maken met daarop alle oude logjes .Of dat ook met importeren werkt denk ik niet maar ik heb gelukkig geen haast .Ook als ik wél ga importeren blijft er genoeg te doen omdat ook de plaatjes ,die nu wél terug zijn, niet staan zoals zou moeten en het formaat vaak anders is dan ik destijds bedoelde ;-(

  Beantwoorden

 8. leidseglibber
  feb 20, 2012 @ 21:22:28

  wat een ramp.
  Ik heb mijn oude logs die ik tot ongeveer 2006 had op weblog maar opgegeven, jammer maar waar.

  Rietepietz zegt;

  Dat is toch doodzonde Glibber ,ik zou toch nog eens een ticket aanmaken en precies zeggen welke dingen er nog steeds fout gaan .Het is toch jammer als je alles kwijt raakt !

  Beantwoorden

 9. hartelijkehothulk
  feb 20, 2012 @ 21:07:27

  Sluit mij aan bij MinaJeetje.
  Al mijn logverhalen staan trouwens ook op mijn pc.

  Rietepietz zegt;

  Ik ben het héél lang ook van plan geweest maar toen alles zóveel langer duurde dan we gedacht hadden wilde ik tóch weer gaan loggen en dan heb je keus .Toen kort daarna m’n log weer bereikbaar was waren er nog téveel problemen om leuk te kunnen loggen .
  Ondertussen heb ik hier m’n plekje gevonden en ga wel proberen de oude logjes hier in te brengen .Weblog werkt nog steeds niet op alle punten zoals zou moeten en daar heb ik geen zin meer in .Zie jij in je oudere logjes niét dit soort vreemde dingen ? waarschijnlijk gebruik je dan minder leestekens dan ik ,dan stoort het ook minder denk ik !

  Beantwoorden

 10. reismeermin
  feb 20, 2012 @ 18:07:43

  Nou ja ik heb al een paar weblogs over geplaatst. Vandaag zag het er op mijn oude log rustig uit, zonder gekke leestekens.
  Alleen, ik log nu ook lekker bij wordpress. Dus als ik daar nu ga leren hoe alles werkt, kan het zijn dat ik daar gewoon blijf en de leukste blogjes overzet..

  Rietepietz zegt;

  Het blijft even afwegen ,wat is teveel werk , waar werk ik het prettigt en waar heb ik de beste mogelijkheden .
  Voorlopig blijf ik zeker zitten waar ik zit .
  Eigenlijk voel ik het meest voor de logjes overzetten op een extra pagina hier bij wordpress want ik heb hier wel aardig m’n draai gevonden !

  Beantwoorden

 11. jeetjemina
  feb 20, 2012 @ 17:55:09

  Ik laat dat oude weblog lekker voor wat is.
  5 jaar bloggen naar de filistijnen? Zo zie ik het toch niet.
  Heb er 5 jaar plzeier aan beleefd en zo bijzonder waren die blogjes,
  cq foto’s ook weer niet.
  Das war einmal…….
  Het blijkt maar weer hoe tijdelijk de digitale wereld is.
  gr eva

  Rietepietz zegt;

  Dat is ook een keuze natuurlijk ,ik ben toch wel héél blij dat in ieder geval de logjes weer boven water zijn ,ik log toch min of meer in dagboekstijl waardoor er nogal wat verhaaltjes staan van gebeurtenissen die me lief zijn cq me geraakt hebben .

  Beantwoorden

 12. Astrid
  feb 20, 2012 @ 15:38:10

  Voor mij is het allemaal ABACADABRA maar het lijkt me heel vervelend.

  Rietepietz zegt;

  Ja dat is het ook , door alle geknoei bij weblog is er in al mijn oude weblogjes bij ieder leesteken een serie letters komen te staan die er niet thuis hoort en daardoor zijn de logjes lastig te lezen .Bij logjes die gemaakt zijn ná de verhuizing is alles gelukkig normaal maar ja , ik máák daar( voorlopig) geen logjes meer !

  Beantwoorden

 13. datzalwelke
  feb 20, 2012 @ 13:14:29

  Heel herkenbaar, voor mij is het zowiezo veel arabisch.
  Groetjes.

  Rietepietz zegt;

  het heeft ook wel even geduurd eer ik doorhad wát er fout was.Gelukkig is het wél te herstellen maar als ik op weblog moet wachten gaat het toch nog wel ff duren ben ik bang !

  Beantwoorden

 14. marion
  feb 20, 2012 @ 11:47:52

  Ik vind het gewoon leuk om in de oude logjes te spitten maar die geheimtaal ben ik minder blij mee. Ik kom er wel uit hoor maar het is vermoeiend.
  Fijne dag, groetjes, Marion. xxx

  Rietepietz zegt;

  ja lastig hé ,en dan heb ik het nog allemaal zélf geschreven !!! Zeg maar waar je nu bezig bent dan begin ik dáár als ik er weer een paar ga fatsoeneren .Je hebt wel gezien dat de foto’s óók vaak van een verkeerd formaat zijn , ook dat probeer ik aan te passen .Op het ogenblik hebb ik er wat meer tijd voor gelukkig ….áls ik van de legpuzzel af kan blijven dan hé!XXX

  Beantwoorden

 15. Wieneke
  feb 20, 2012 @ 09:39:09

  Dat is toch onbegonnen werk, Riet. Daar word je echt knettergek van. 🙂

  Rietepietz zegt;

  Volgens mij is er weinig kans op dat ik knettergek zal worden ……het helpt natuurlijk wél dat ik al behoor knettergek bén 😉

  Beantwoorden

 16. Marja
  feb 20, 2012 @ 09:36:05

  Sterkte en succes.

  Rietepietz zegt;

  gewoon iedere keer als ik een logje herlees metéén alles veranderen, ook de plaatjes op foto’s staan meestal niet in het goede formaat ,ik hoef me voorlópig dus niet te vervelen ( en dat deed ik tóch al niet 😉

  Beantwoorden

 17. Boerin Zonder Naam / Interneppers
  feb 20, 2012 @ 04:37:42

  En wij maar wachten op een inlogcode van onze oude weblog bij WEG-BLOG…… en maar wachten….. en wachten…. en wachten…..
  En dat terwijl onze oude blog toch gewoon te zien is op het internet! Alleen dan met hele hiaaten erin van weggevallen blogs!
  Ook wij zijn van zins de oude blog te hergebruiken (zodra we erbij kunen komen). Altijd handig als je een week geen thema kunt verzinnen of eens weinig tijd hebt. En er zijn altijd weer nieuwe lezers…….

  Rietepietz zegt;

  Ik zou in jou geval toch een keer een “ticket” aanmaken met de problemen die je nú nog steeds hebt .Zolang ze de indruk hebben dat je er toch niets mee doet gaan ze óók niet bekijken of ze je online kunnen krijgen .

  Beantwoorden

  • Boerin Zonder Naam / Interneppers
   feb 21, 2012 @ 04:40:17

   We hebben al een paar keer geprobeerd door de botte brij heen te dringen door tickets aan te maken…..
   “We zijn er mee bezig”…… “Komt er binnenkort aan” (en dat zijn dan de vriendelijke antwoorden van Coen) De antwoorden van Melodie zijn veelal ronduit beledigend niet alleen naar ons, maar ook naar anderen. Maar die ervaring heb jij waarschijnlijk ook gehad, want jou tickets en vragen stonden ook in de lijst….
   Nou je weet zelf dat ‘binnenkort’ bij deze mensen ongeveer een half jaar duurt en we zijn er mee bezig betekend dat ze zelf nog niet uit de handleiding met instucties zijn. Groetjes….

   Beantwoorden

 18. J@n.
  feb 20, 2012 @ 01:21:41

  Die gekke dingen waren mij ook al opgevallen, maar voor mij maakt het niet uit, ik hang niet aan mijn oude stukjes. Bij jou is dat natuurlijk anders, want ze hebben wat meer waarde dan die van mij, maar wie zal er na ons nog naar gaan kijken vraag ik me af en wie interesseerd dat?
  Gr. J@n.

  Rietepietz zegt;

  Nou ik kijk er zélf nog regelmatig naar, het is voor mij toch een soort dagboek ,zo staan er veel verhaaltjes over als zoonlief vanuit de USA hier is die ik nog wel eens doorlees ,of kijk wanneer hij ook alweer hier was.
  En bijv. de vierdaagselogjes ,dat waren er nogal wat met alle voorbereingen in de aanloop en zo kan ik nog wel even doorgaan 😉
  Het probleem zál uiteindelijk wel aangepakt worden maar het stoort me , en ieder logje dat ik nalees verander ik dus meteen deze troep !

  Beantwoorden

 19. Truus
  feb 19, 2012 @ 23:33:33

  Ach, een beetje geheimtaal is nooit weg Rietepietz. 🙂
  Al ben ik wel blij dat ik minder gebruik maak van leestekens dan jij. 😉
  Enne, zolang Weblog nog niet klaar is laat ik mijn oude weblog wel in de ruststand staan.

  Rietepietz zegt;

  Weblog zégt regelmatig dat alles oke is ……op een paar kleinigheden na …… ze zeggen al máánden dezelfde dingen en doen al maanden dezelfde beloftes zonder ooit een tijd te zeggen .En zo worden we nu al bijna een half jaar op sleeptouw gehouden .

  Beantwoorden

 20. powerpointgreetje
  feb 19, 2012 @ 23:14:52

  goede avond Riet,

  Bij mij werkt mijn blog bij weblog al sinds december prima.
  Heb alles terug en kan ook nieuwe ppsjes plaatsen.
  Ben wel benieuwd wanneer er eindelijk eens nieuwe designs
  worden aangeboden. Met hetgeen ik nu heb, heb je weinig mogelijkheden.
  Ben dus ook van plan dit weblog gewoon aan te houden.
  Heb geen zin om 150 ppsjes om te zetten naar wordpress.
  Dus…… Riet, laat gewoon staan, volgens mij komt het wel weer goed.
  Veel liefs en voor zo meteen slaap lekker, Greetje

  Rietepietz zegt;

  Ik ben ook niét van plan geweest te verhuizen maar toen m’n log na drie maanden nog steeds niet bruikbaar was ben ik tóch verhuisd .Ik ga de weblog er wel bij houden maar eer weblog weer “logwaardig” is zal nog vele maanden duren .Misschien kunnen ze niet overál iets aan doen maar aan de slechte voorlichting en soms onbehoorlijke antwoorden heeft men veel mensen weggejaagd ,mij wel in ieder geval !
  Je bent één van de weinige die niet meer problemen heeft dan te weinig keuze in designs.De meeste weblogs zijn nog regelmatig traag of onbereikbaar !
  Natuurlijk laat je alles lekker staan als je er tevreden mee bent ,zou ik ook gedaan hebben als ze het in een maand op de rails hadden gehad .

  Beantwoorden

 21. renesmurf
  feb 19, 2012 @ 23:07:34

  Ehm, laat dat toch lekker zitten joh, oude logjes zijn oude logjes.
  Maar aan de andere kant, voor de googleaars zijn ze nieuw, en als jij er plezier in hebt, lekker aan het werk gaan.

  Rietepietz zegt;

  Ze zijn voor mij toch een beetje “dagboek” en ik lees zélf nog regelmatig wat terug en dan is dit geknoei heel lastig !Bovendien ,al wisselt mijn lezersbestand niet héél erg ,voor de nieuwere lezers is het indrdaad nieuw!

  Beantwoorden

 22. Hanny
  feb 19, 2012 @ 22:53:04

  Wat vervelend dat nog steeds niet alles goed werkt.
  Je logjes krijgen natuurlijk wel iets extra’s door het gebruik van de geheimtaal. Ik zou het ‘gewoon’ laten staan. Laat ons maar puzzelen.

  Rietepietz zegt;

  Nee weblog is nog steeds geen feestje, en dan zóu ik er nog kunnen loggen , in veel gevallen kan zelfs dát niet .Het probleem ontstond pas ná terugplaatsing van m’n logjes en het duurt me gewoon te lang er het opgelost wordt !

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: