winterstress ?

Tranen genoeg bij dit winterweer   heb ik begrepen ,wát een solidairiteit !
Evengoed komt het overdréven gedoe over de wintertemperaturen me behoorlijk de neus uit  ,en helaas is die neus tóch al rood en schraal van de wind !

Alsof we in Siberië wonen als je veel mensen hoort  terwijl het in werkelijkheid ,althans hier in het westen , vandaag pas voor het eerste een flink  deel van de dag 5 graden onder nul was  maar verder meestal maar net rond het nulpunt.
Het stralende zonnetje maakt de koude wind natuurlijk niet helemaal goed maar al met al is het héérlijk weer .
Oke..ik heb  makkelijk praten , ik stap niet in de vroege morgen op de fiets ( dát zijn de echte bikkels)  maar in de auto waarin de verwarming niet eens écht aan hoeft en ik dat halve uurtje óók nog makkelijk overleef zonder een liter water en deken  .

We slapen zelfs nog met het slaapkamerraam op de kiepstand ,zónder verwarming in de slaapkamer  en in onze “natuurlijke staat ” onder een heerlijk donzendekbed !
Alleen heeft Henk daarbij  de “wintervertraging” weer ingevoerd ,een koude kamer is één ding maar een koud béd heeft mijn persoonlijke ijspegel toch liever niet .
Hij loopt  beneden alles zo nodig drie keer na om zeker te weten dat ik al  boven  in bed mijn warme liefde lig uit te stralen in zijn deel van het bed ….. de sluwe vos !

Kortom wij ervaren het ( nog) niet als héél koud ,zelfs Marion wilde vandaag graag een luchtje scheppen  en was het betuttelen in het bejaardenhuis zat !
Dik ingepakt , want in de rolstoel zit je stil natuurlijk ,  hebben we lekker een uurtje boodschappen in de buurt gedaan waarna we met een lekkere blos op de wangen de rest van de middag nog een leuke scrabble gelegd hebben ! Oérgezellig ….van mij mag de winter nog wel even duren hoor… !

Advertentie

14 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Truus(depetvan)
  feb 04, 2012 @ 18:43:03

  Het koude weer houdt mij ook niet binnen Rietepietz. Maar koud vind ik het wel. En wat was ik gistermiddag blij dat ik heelhuids thuis ben gekomen door de sneeuwstorm.
  Vandaag was het stukken aangenamer zonder wind en met zon. 🙂

  Rietepietz zegt;

  Ja gisteren heeft het hier ook wel wat gesneeuwd ,al was het niet echt sneeuwstorm ,het gaf veel oponthoud onderweg .Heeft ook wel z’n charme zo’n witte wereld maar als je erdoor móet is het knap lastig .Vandaag was weer echt geniet 😉

  Beantwoorden

 2. Redstar
  feb 04, 2012 @ 08:51:01

  Zo dooide het hier gistermiddag, en kwam er iemand langs die gelijk begon dat het steeds kouder werd, en dat het bijna niet meer te harden was. Aanstelster zei ik haar. Het is hier precies een graad boven nul. Het is warmer dan eer der deze week. Over een paar dagen is het weer voiorbij…

  Rietepietz zegt;

  Langs de kust is het sowieso minder koud dan meer landinwaards al heb je aan de kust dan meestal weer wél meer wind en als dat oostenwind is ….. ;-( maar evengoed is het zéker vandaag zálig weer ,al was het -7 toen wij buiten wandelden …het voelde aan als ruim boven 0 en in het zonnetje was het ruim genieten hoor !

  Beantwoorden

 3. Jeroen
  feb 03, 2012 @ 20:02:54

  Heerlijk Hollands weertje hoor. Helemaal mijn weer. Nog geen week geleden sliep ik alleen maar onder een dekbedhoes. Inderdaad, zonder dekbed erin. Ook bij ons het raam open en geen verwarming aan. Alleen wanneer het hard vriest gaat het raam af en toe dicht.

  Rietepietz zegt;

  Ik zou bijna zeggen dat ik bij je kom slapen 😉 maar dat is niet nodig omdat hier óók het raam open staat ,dat gaat alleen dicht als het hard waait en de wind erop staat !

  Beantwoorden

 4. Hartelijke Hot Hulk
  feb 03, 2012 @ 19:36:09

  Niet koud?
  Niet koud?
  Ik sprak vandaag een paar Russen, die vroegen mij of ik een paar extra truien had liggen?
  Ze hadden het nog nooit zo koud gehad! 😉

  Rietepietz zegt;

  Ach Hulk , sinds de ineenstorting van het communisme zijn Russen toch óók watjes geworden 😉

  Beantwoorden

 5. datzalwelke
  feb 03, 2012 @ 19:27:11

  Ik ben wel een koukleum en bij deze hier toch wel enige graden meer vorst als bij jullie ga ik lekker een paar baantjes trekken in een verwarmd zwembad. Zo’n stukje er naar toe vind ik nog wel leuk zolang als de kou maar niet doortrekt.
  Groetjes.

  Rietepietz zegt;

  Ja klopt ,bij jullie is het kouder hoorde ik maar zo’n zwembad is óók niet verkeerd hoor !Best wel dapper om er door te gaan als je een koukleum bent maar het warme water maakt veel goed natuurlijk 😉

  Beantwoorden

 6. Leo's mening
  feb 03, 2012 @ 15:47:12

  Ach, het is nieuws natuurlijk, er valt sneeuw en het vriest…….Gerard Jolink verwoordde het wel aardig, hij stelde dat als in Friesland iemand ergens een koelkastdeur opent er in het hele land wordt gepraat over de Tocht der Tochten. Men kakelt elkaar na over Siberische toestanden en zo meer. Het is fris, het is nu wit, zoveel is zeker, maar met Siberie heeft het allemaal weinig van doen. Alleen al in de Oekraine (geen Siberie) vroren tot nu toe meer dan honderd mensen dood. Daar slaapt men zeker niet in natuurlijke toestand, veel te link, men houdt zijn kleren aan in bed….

  Rietepietz zeg;

  Wij “oudjes” zijn natuurlijk nog opgegroeid met vaak stevige winters ,zonder centrale verwarming ,een auto voor de deur en maar al te vaak amper genoeg winterkleding .de centraal verwarmde huizen en gebouwen hebben “de lichaamsthermostaat” best wel ontregeld .Wij houden bewust overdag de slaapkamer deur dicht en dáár is de verwarming uit .Pas als beneden de thermostaat naar de nachtstand gaatblijft de slaapkamerdeur open .Mensen zouden vaker naar de sauna moeten gaan om het lichaam weer te harden óf niet zo mieren over die paar graden vorst 😉

  Beantwoorden

 7. Annemarie
  feb 03, 2012 @ 14:06:22

  Riet ik ben het met je eens hoor!
  Dat geklaag de hele tijd, nu is er tenminste winter!
  En die tocht.. Die komt er toch niet, daarvoor ligt er nu teveel sneeuw. Puh!

  Rietepietz zeg;

  Het ergste vind ik nog dat er zoveel onnodige paniek gezaaid wordt ,binnen blijven ,dekens in de auto , water bij je , alsof je in Nederland zó ver in niemandsland terecht kan komen en mobietjes niet bestaan 😉

  Beantwoorden

 8. Wieneke
  feb 03, 2012 @ 09:26:56

  Zonlicht is zo ontzettend belangrijk in de winter, daarom is het zo heerlijk om een tijdje buiten te zijn. Partijtje scrabble met een gezellig mens en een beker warme chocolade daarna…… ach, dan is het leven toch prachtig?

  Rietepietz zeg;

  Vooral Marion is een levensgenieter ,extra jammer dat men in het bejaardenhuis een beetje overbezorgd is voor haar want ,net wat jij zegt , de zon is héél belangrijk voor haar wegens de botontkalkingsproblemen die ze heeft .Als “dank” heeft ze me dit keer schandalig ingemaakt met scrabble maar dát moet kunnen hé!;-)

  Beantwoorden

 9. J@n.
  feb 03, 2012 @ 00:29:17

  Jij bikkelt maar wat Riet, maar hier is het echt wel koud, hoewel ik er niet echt last van heb, want onze verwarming werkt perfect en met zoveel zon mag het van mij winter zijn.
  Gr. J@n.

  Rietepietz zeg;

  Ik realiseer me wel dat het aan de kust meestal wel wat scheelt ,wij zijn het verschil al als we van Scheveningen naar huis rijden .Rond half 3 vandaag was het in Scheveningen nét boven nul een uur later bij thuiskomst ( inderdaad file door de sneeuw)dus dubbele reistijd) was het -3 .Maar nú is het tijd voor de open haard ,héérlijk !

  Beantwoorden

  • J@n.
   feb 04, 2012 @ 10:59:41

   Wat dacht je van afgelopen nacht hier Riet? -18 graden!!!!

   Rietepietz zegt;

   Dat mag je winter noemen J@n ,het zal hier ongetwijfeld iéts schelen -16 was het geloof ik maar evengoed stond het slaapkamerraam hier toch open ,dat gaat alleen dicht als de wind er staat wanneer het hard waait .Vanmorgen lekker gewandeld ,was genieten in het zonnetje nu er weinig wind is .Het wás toen -8 maar het voelde aan minstens +5 !

   Beantwoorden

 10. powerpointgreetje
  feb 02, 2012 @ 23:06:43

  Sorry voor jullie lieve mensen die dit weer heerlijk vinden,
  maar ik vind het hier in zuid-Limburg berekoud en met de wind er bij
  maakt het gevoelsmatig nog kouder….
  Nee, voor mij geen pretje om naar buiten te gaan….

  Rietepietz zeg;

  Nee éigenlijk sorry voor jou dan hé ! Wij genieten wat af en jij zit met de gebakken peren 😉 De wind is inderdaad niet lekker en zéker als je niet , zoals ik, de keus hebt óf en zo ja wanneer je eruit gaat ! Ik ben zo’n mazzelaar die van alle seizoenen kan genieten al is een héél hete zomer voor mij lastiger dan een héél koude winter !

  Beantwoorden

 11. color ( home page)
  feb 02, 2012 @ 22:55:40

  Je hebt gelijk zelfs met -20/ -30 zitten de dakloze zonder handschoenen in een voor hun opgezette tent. Wel in de Oekraïne maar toch. Ik geniet van dit weer.
  Ik Kleed mij dubbel aan omdat mijn huid er niet tegen kan maar hoop nog altijd om ff van het weekend te kunnen schaatsen.Morgen wel uitkijken met sneeuwval en hierdoor gladde wegen.

  Rietepietz zeg;

  Precies ,met gezond verstand kun je héus wel naar buiten in de vrieskou ,ik kan me herinneren dat we deze “zomer”soms óók bibberend op stap waren 😉 Wel jammer dat voor zo’n klein beetje sneeuw het ijs verknoeid is ,voor een flink pak is het minder erg maar nu kun je niét op de slee én misschien niet schaatsen !

  Beantwoorden

 12. Hanny
  feb 02, 2012 @ 22:33:29

  Het is zo heerlijk om met dit weer naar buiten te gaan. Zonlicht opvangen en frisse lucht snuiven. Oh zo gezond. Daarna lekker opwarmen en gloeien thuis. Mooier kan haast niet.
  Rietepietz zeg;

  Zeker weten ,we hebben genóten en zowel Marion als ik hadden een lekker kleurtje !
  Wel vervelend dat personeel bejaardehuizen ( waarschijnlijk met de beste bedoelingen ) mensen die wél het lef hebben zo ontmoedigen om een frisse neus te halen !

  Beantwoorden

 13. marion
  feb 02, 2012 @ 22:19:39

  Het was zeker lekker, dik ingepakt vond ik het heerlijk om, met jou, even buiten te zijn, in mijn eentje vind ik er niets aan,
  We hadden weer een super gezellige middag
  Wel te rusten, liefs, Marion.

  Rietepietz zegt,

  Alleen is maar alleen zeggen ze toch? het was puur genieten met de zon op ons snuit ,je had écht een lekker kleurtje !Ik ga natuurlijk wél wraak nemen omdat je dit keer met tamelijk grote cijfers gewonnen hebt 😉 Slaap lekker straks XXX

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: