in overtreding?

Me van geen kwaad bewust liep ik van de week met Henk en dochterlief  te winkelen in de woonplaats van “voornoemde dochter ” .
Oke ik hád wat geld op zak , jullie eigen Rietepietz vertikt het nog steeds om te pinnen,  en als je dan  iets op elekronisch gebied wilt kopen heb je dus contant geld nodig ! Volgens mij was dat aan de buitenkant niet te zien en dus waren we niét in overtreding …….dachten we !

Er mag n.l. niet zo veel meer tegenwoordig ,  een luxe fiets….  best wel uitdagend voor de arme stumper die er géén heeft , een wat luxere auto…? Ja dan vráág je er toch om dat die gestolen wordt  net als een gouden ketting dragen, je provoceert toch de minder bedeelden om die van je nek te trekken , zonodig onder dwang van een mes of revolver .

Maar goed wij namen dus de gok en wat denk je…..?  Worden we onverwacht op de schouder getikt door een patrouillerende agent  van politie .
Nou zijn die óók nogal in het nieuws  de laatste tijd wegens de onvrede over hun uniformen  als zouden die niet stoer genoeg zijn …. ik neem dus de tijd  om mijn ogen over de agent te laten glijden  maar kan slechts constateren dat “er een échte agent van politie staat ” !

En dan wel van vóór het tijdperk van de “positive discriminatie ”  om een “afspiegeling van de samenleving ” te bewerkstelligen .
Van vóór de tijd dat men blijkbaar niet hoeft te luisteren naar een agent die niet van de eigen “kunne”of “afkomst ” is , en men de aanstellingnormen desnoods naar omlaag bijstelt om genoeg van  deze  minderheden  binnen te kunnen halen .
Kortom , een agent uit een soort roeping die zonder aanziens des persoons zijn beroep uitoefent !
Met genoeg verstand om in de huidige maatschappij z’n beroep niet in z’n eigen woonplaats uit te oefenen ,was het vroeger een  pré een politieman in het dorp te hebben … tegenwoordig moet je zorgen dat crimineel tuig zich niet op je kinderen kan wreken en is buiten de stad werken veiliger voor het gezin !

Maarrrrr….  nu willen jullie natuurlijk graag weten  wat ik op m’n kerfstok had dat ik op m’n schouder getikt werd deze stoere politieman , nee hoor….. , ik had  geen winklediefstal gepleegd , en ik droeg niét opzichtig waardevolle spullen bij me  !
 Hij herkende me niét van een opsporingsbericht  …… maar herkenning was er wél….. hij zag de zus van z’n vader !
FF jammer dat hij z’n beroep té serieus neemt om een gekke logfoto  voor jullie te’kunnen  maken … éigen schuld dat ik dus dit plaatje er bij moest zetten , sorry agent de Z .

Advertentie

20 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Brigadier de Z
  jan 30, 2012 @ 09:56:19

  Even op mijn strepen staan, ehhhh, die heb ik niet, maar het is brigadier van politie ipv agent van politie.

  Rietepietz zegt;

  O ja , maar dat heb je met tantetjes ,die vergeten altijd dat kleine agentjes óók groot worden whahahaha , Maar eerlijk gezegd heb ik totaal geen verstand van de rangens en standen bij de politie al wist ik wel dat geen “gewone agent ” bent . Evengoed leuk dat je meegelezen hebt maar tóch jammer dat je me niet “voor het log” even in de handboeien wilde slaan 😉
  Is je collega al van de schrik bekomen?

  Beantwoorden

 2. Truus(depetvan)
  jan 29, 2012 @ 18:14:12

  Hahaha, en ik maar steeds denken: ‘waar gaat dit toch heen???’.
  Nu weet ik het! 🙂

  Rietepietz zegt;

  Op de één of andere manier lukt een kort logje maken me gewoon niét! Het volgende korte logje is dus eigenlijk een unicum 😉

  Beantwoorden

 3. Lind@
  jan 28, 2012 @ 22:46:27

  Niet “gezoend” op straat ?

  Rietepietz zegt;

  Ja dáár kan ik natuurlijk geen uitspraken over doen 😉

  Beantwoorden

 4. Ria
  jan 28, 2012 @ 20:10:45

  Waar was de mol Rietepietz ?
  groetjes Ria

  Rietepietz zegt;

  Tja , dáár mag ik natuurlijk ( op straffe van een flinke som geld) niets over zeggen 😉

  Beantwoorden

 5. Redstar
  jan 27, 2012 @ 08:36:12

  je provoceert toch de minder bedeelden om die van je nek te trekken

  Net als of iedereen die minder heeft dit soort zaken uitvoerd. En dat je steeds minder mag in dit land klopt. Dat komt door dat rechtse beleid waar we mee te maken hebben.

  Rietepietz zegt;

  Ja daar heb je een punt Red , ik had béter kunnen schrijven ;
  je provoceert toch sommige minder bedeelden om die van je nek te trekken “want natuurlijk doet niet iedereen die het minder heeft dit soort zaken !
  Met steeds minder mogen bedoel ik dat het al kabinettenlang “de schuld van het slachtoffer is ” als er iets mis gaat .Dus eigen schuld dat je TV gejat wordt als je die van buitenaf kan zien ,eigen schuld dat er ingebroken wordt ,dan moet je het onmogelijk maken dat men in kán breken .Ik vind n.l. dat niémand het recht heeft mijn spullen te jatten als die in mijn huis , aan mijn lichaam of in mijn auto staan hangen of liggen .
  En juist dát is door voorgaande kabinetten altijd rechtgepraat omdat “mensen die weinig hebben “dus wel érg op de proef gesteld zouden worden en je hen niet kwalijk kon nemen dat ze het pakken als ze erbij kunnen ,zelfs al moeten ze daarvoor inbreken of roven .De straffen zijn een lachertje en de pakkans heel laag ,dat dáár iets aan gedaan moet worden is wel duidelijk !
  Misschien dat het verhaal zo iets genuanceerder is ! Maar dan nog , dat is mijn mening en natuurlijk mag jij een andere hebben

  Beantwoorden

 6. Albert y Mara fotolog
  jan 26, 2012 @ 23:55:51

  Het reageren bij jou gaat uit de kunst. Zelfs vanuit Zuid Spanje.
  Je bent nu zeker wel een beetje benieuwd hoe die zus van zijn
  vader er uit ziet.

  Rietepietz zegt;

  Ja natuurlijk , maar toch probeer ik zo lang mogelijk de spiegel te mijden 😉

  Beantwoorden

 7. renesmurf
  jan 26, 2012 @ 22:31:56

  Hij moet niet tijdens dienstijd zussen van vaders gaan zien en mensen op de schouder tikken, daar betalen we hem niet voor!

  Rietepietz zegt;

  Zou het je troosten als ik zeg dat hij óók heeft gewaarschuwd dat er zakkenrollers actief waren en ons gevraagd heeft mee op te letten ?Zijn die paar minuten volgens mij wel ruimschoots goedgemaakt 😉

  Beantwoorden

 8. tagrijn
  jan 26, 2012 @ 22:29:05

  Zo, hier heb je en aardige draai aan gegeven om tot het laatst te verhullen dat het om een familielid ging. Dus niet in de handboeien en mee naar het bureau. Gelukkig maar. Je logjes kunnen we niet missen.

  Rietepietz zegt;

  Zou inderdaad knap lastig typen worden met handboeien om maar voor zover ik weet is er in de bajes ook internet aanwezig in de verblijven ,hoef je me helemaal niet te missen áls het ooit mis zou gaan!;-)

  Beantwoorden

 9. Leo
  jan 26, 2012 @ 20:19:04

  De invulling die jij er aan geeft is natuurlijk weer tienplus. Vooral het ambachtelijke diefstalwerk en de positieve discriminatie mogen er wezen….Mijn complimenten!!

  Rietepietz zegt;

  Dankjewel Leo ,een complimentje is nooit weg hé! Ach ondertussen weet je wel dat ik zelden politieke/maatschappelijke onderwerpen rechtstreeks oppak maar ze er voor de goede lezer toch een beetje tussendoor frommel 😉

  Beantwoorden

 10. Annemarie
  jan 26, 2012 @ 19:57:53

  Jij weet er ook altijd een draai aan te geven he? 😉
  maar gelukkig dat je hem niet echt nodig had!

  Rietepietz zegt;

  Ja ik moet er natuurlijk wél iets van maken …een verhaal als ;
  “we hebben gewinkeld en toen kwamen we m’n neef tegen die bij de politie werkt ” is toch wat pover denk ik 😉 Ik vind het leuk om er dan toch altijd iéts uit de actualteit in te kunnen flanzen ,zoals de kritiek op de uniformen zonder dat het een echt maatschappijkritisch logje wordt .

  Beantwoorden

 11. datzalwelke
  jan 26, 2012 @ 18:03:52

  Jaja niks gedaan. Dat doet me denken aan een weblogmeeting in Delft, was daar ook niet ene Rietepietz met politie?? Aan de andere kant hou ze maar te vriend hoor beter als er voor te moeten weglopen.
  Ik kan helemaal niet bij je reageren zelfs niet vanuit feeds, daarom mocht ik van Jan zijn blogje gebruik maken, hopelijk verdwijnen die kuren ook weer.
  Groetjes. Joke.

  Rietepietz zegt;

  Whahaha , er is niets mis met je geheugen ,maar ook toen had ik gelukkig niéts op m’n kerfstok 😉
  Wat vervelend dat het reageren niet lukt ,wel vreemd , ik heb nog niet eerder klachten gehad maar goed om te weten !Gelukkig dat het bij J@n wel gaat !

  Beantwoorden

 12. Hartelijke Hot Hulk
  jan 26, 2012 @ 15:11:46

  En wij maar denken, wat heeft die Rietz uitgespookt?

  Doet mij denken aan de dorpsagent uit vroegertijd.
  Als de jeugd lastig was, pikte hij er twee uit en die liet hij met hun hoofden tegen elkaar aanvallen. ( hij hielp daar natuurlijk wel even bij )
  Daarna was de jeugd niet lastig meer!
  Gewoon even het gezag tonen.
  Tegenwoordig gaat dat niet meer op.
  Teveel Amerikaanse films gekeken!

  Rietepietz zegt;

  Had je toch kunnen wéten Hulk , jouw eigen Rietepietz zou toch nóóit iets “uitspoken” 😉
  Het is mijn neef ook een doorn in het oog dat je tegenwoordig de etterbakkies in de watten moet leggen.
  Ik kan me zijn frustratie voorstellen als wat jij in de kladden grijpt in no-time weer buiten loopt en dezelfde overtredingen begaat !

  Beantwoorden

 13. Terrebel
  jan 26, 2012 @ 11:25:53

  Prachtig plaatje…Gelukkig maar dat je niets te verbergen had. De politie-agent blijkbaar wèl…;-)

  Rietepietz zegt;

  óf hij neemt z’n werk zo serieus dat hij geen geintjes wil maken in z’n uniform ,zo hóórt het natuurlijk wel! Respect krijg je niet zomaar , daar moet je ook als politieman wel iets meer voor hebben dan alleen een fors postuur ( dat hij gelukkig ook heeft )

  Beantwoorden

 14. Wieneke
  jan 26, 2012 @ 10:40:39

  Je kunt er ook lekker mee dreigen: ‘Zeg tuig, weet jij wel dat ik een neef heb die agent is?’ Nou, het tuig gaat dan vast wel gauw huilend op de loop 🙂

  Rietepietz zegt;

  Nooit aan gdacht ,ik hád natuurlijk allang een stikcker met die tekst moeten laten maken ,helaas werkt hij niet in de stad waar ik woon ,dat houd me dan toch tegen 😉

  Beantwoorden

 15. marion
  jan 26, 2012 @ 10:22:10

  Ik dacht even dat de verkoopster van de parfum winkel je voorbij had zien gaan,:-)
  tot straks, Marion. xxx

  Rietepietz zegt;

  Ik ben bang dat die verkoopster me inderdáád angstvallig in de gaten houdt , als ik iedere keer dat ik binnen ben een tester mol maak je natuurlijk geen vriendinnen in de parfumerie 😉

  Beantwoorden

 16. Hanny
  jan 25, 2012 @ 23:25:30

  Dus de politie is je beste (vriend) neef! Leuk zo’n onverwachte ontmoeting. Daar ben jij een ster in. 😉

  Rietepietz zegt;

  Ik moet ineens aan een héél oud liedje denken van eh… Bennie Vreden geloof ik uit een kinderprogramma ;
  “de politie is je beste kameraad
  de politie staat je bij met raad en daad ” enz. enz.
  Dit keer zou ik hem zélf straal voorbijgelopen zijn , we liepen zó te kakelen 😉

  Beantwoorden

 17. J@n.
  jan 25, 2012 @ 23:13:21

  Een neef van ons is bij de verkeerspolitie in Brabant waar hij ook woont, dus dat kan ook nog Riet. Trouwens een kennis van ons is politieagent in Nederweert en hij komt van Weert, ook niet ver van huis.
  Gr. J@n.

  Rietepietz zegt;

  het gaat ook hier niet om echt gróte afstanden.
  Toch denk ik dat er wel verschil is in wáar je werkt en bij welk onderdeel je werkt om dit soort “veiligheden ” nodig te vinden . De randstad is al sowieso geen heel rustig gebied en omdat ook zijn vrouw agente is hebben zij met 2 verschillende kanten te maken.

  Beantwoorden

 18. powerpointgreetje
  jan 25, 2012 @ 22:48:43

  vind het toch een hele uitzonderlijke gewaarwording Riet
  door op je schouder getikt worden door een politieagent…
  Was je niet geschrokken??????
  Van……ooooh wat heb ik nu gedaan????

  Rietepietz zegt;

  Nee hoor, het is heel rustgevend als je in ieder nooit bewust dingen doet die verboden zijn.Het was een leuke verrassing want hoewel ik wéét dat hij daar werkt kwam ik hem nog niet eerder “in functie” tegen !

  Beantwoorden

 19. Jeroen
  jan 25, 2012 @ 22:22:48

  Het moet toch niet gekker worden he 🙂
  Maar het zal jullie toch wel een bepaald gevoel van veiligheid gegeven hebben?

  Rietepietz zegt;

  ja wat wil een mens nog meer , een politieescorte bij het winkelen 😉

  Beantwoorden

 20. Marja
  jan 25, 2012 @ 22:20:10

  Geen oom agent, maar neef agent. Leuk.
  Wij hebben een zoon bij de Rotterdamse politie en hij woont in Brabant. Hahaha.

  Rietepietz zegt;

  Hij is zelf dan weer wél oom agent 😉
  Rotterdam zal óók niet de meest rustige werkplek bij de politie zijn denk ik zo ;-(

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: