potvollorre #*#*

Ja sorry dat ik in de titel zo zit te vloeken maar die behoefte heb ik áltijd wanneer er weer gerommeldwordt aan mijn moeizaam verworven internetvaardigheden !
Wat nú weer hoor ik jullie zuchten …. nou dat ga ik natuurlijk tot in de treune  uitleggen waarna ik jullie uiteraard om goede raad ga vragen !

Ik las ergens in een reactie dat Photo Bucket gaat stoppen met het hosten van plaatjes en filmpjes en dát is voor mij dan weer een héél vervelend vooruitzicht omdat ik al járen mééstal   mijn (blog) plaatjes / foto’s/filmpjes  plaats viaq juist dat Photo Bucket .
Zelf heb ik er nog niets over gehoord dus mijn eerste vraag is ;

Wie weet er iets over Photo Bucket ,of men écht stopt met het hosten van plaatjes en zo ja , per wanneer !

Je kunt natuurlijk wel de plaatjes via wordpress plaatsen ,(dat doe ik de laatste tijd vaker dan vroeger ) maar op mijn oude weblog zijn nog stééds juist die plaatjes zoek die ik via weblog geplaatst had , de plaatjes via Bucket geplaatst staan er dus wél op ….maar ook die zullen dus verdwijnen als het waar is dat men er mee stopt daar bij Bucket *#*# !

Volgende vraag is dus , wie weet er een ándere (makkelijke) host voor  m’n plaatjes / foto’s voor m’n logbezigheden als dat nodig zou blijken !

Voor alle zekerheid ben ik dan tóch  begonnen met  in hemelsnaam maar een youtube account aan te maken …… zucht , kreun, steun….. !
Ja dat account aanmaken lukt natuurlijk wel , zelfs een filmpje oploaden lukt me wel  maar vindt dát maar eens terug als je het nodig hebt .
Ik blijk “een kanaal ” te hebben  maar ik heb geen nótie hoe ik erin rond moet zwemmen zal’k maar zeggen !
Eerst dus maar eens proberen of ik een filmpje geplaatst kan krijgen én of het naar behoren werkt ,dat gaat nog spannend worden!

Gukkig heb ik vrijwel alle filmpjes en (zelfgemaakte) plaatjes /foto’s ook nog wel op m’n pc en/of laptop zodat ik voorlopig maar even alles via wordpress zal plaatsen en met de oude logjes van weblog importeren en herstellen wacht ik ook nog maar tot ik alles weer “onder gebracht hebt ” Maar ik krijg een púnthoofd van  dit soort veranderingen en dan past de hoed van hare majesteit natuurlijk niet meer  ….
Oke , dan nu  maar wat experimenteren met het filmpje “van de hoed van Trix ” , je weet wel , de hoed die ze droeg bij haar laatste troonrede op weblog !

Advertentie

19 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Marian Koning
  jan 25, 2012 @ 16:47:07

  verdeurie man! Ik vloek ook ff, Mooi gedaan die hoed!!!!!!

  Rietepietz zegt;

  Ondertussen weet ik dat het om naamsverwarring ging …fffppttt.. !Eigenlijk jammer dat ik de hoed uit elkaar gehaald heb hé! 😉

  Beantwoorden

 2. leidseglibber
  jan 22, 2012 @ 21:47:12

  Het is niet te hopen dat photbucket gaat stoppen want daar staan de foto’s van ongeveer 7 jaar bloggen. Zou een ramp zijn voor mijn site.

  Rietepietz zegt;

  Ik kan je wel geruststellen denk ik , er is waarschijnlijk ergens een verwisseling opgetreden met een site die ongeveer dezelfde naam gebruikt en dié stopt ermee .Het zou ook te gék zijn als we er nog niets van gehoord hadden als gebruiker van die site .

  Beantwoorden

 3. Jeroen
  jan 22, 2012 @ 14:49:17

  Ik Z zelf nooit eigen gemaakte filmpjes op m’n blogs. Het filmje van de weblogmeeting werd er door Miss Marple voor me opgeZ. Dus ik heb er helemaal geen verstand van. Maar wat heb je weer leuke foto’s in elkaar geknutseld voor je laatste logjes.

  Rietepietz zegt;

  Dank voor je compliment , ja dat is toch een déél van de loglol om er een plaatje bij te maken dat ergens op slaat .Soms kies ik voor een bestaand plaatje gebruiken van een site als animatiemagazijn! Die zijn natuurlijk altijd mooier gemaakt maar ja , dat genkoei om zo’n engelte pikken uit het kerstfilmpje van destijds en dáár iets van te maken heeft natuurlijk óók z’n charme 😉

  Beantwoorden

 4. Suske
  jan 21, 2012 @ 21:12:02

  ik plaats mijn foto’s sedert een jaar of vijf op flickr.
  leuke manier om foto’s online te brengen.
  Ook leuk maar net iets minder vind ik picasa webalbums.

  ik heb me alvast geabonneerd op je youtube.
  blijf ik steeds op de hoogte van je nieuwste uploads.

  Rietepietz zegt;

  Ik zet eigenlijk alleen foto’s en plaatjes die ik in logjes gebruik online ,de rest heb ik gewoon op de pc en/of op een geheugenstick .Gelukkig blijkt Photo Bucket niet te stoppen maar is er een mix van namen geweest .Maar ik blijf het youtubekanaal wel afwisselend met PB gebruiken .Ik zet daat alles wel verborgen neer omdat ik toch óók weer niet door iederéén gevonden wil worden ;-)Het is echt voor blog en loggers !

  Beantwoorden

 5. Gisella
  jan 21, 2012 @ 15:52:59

  Wat heb je die hoed trouwens heel leuk gemaakt zeg en wel hel makkelijk zo en altijd kan je hem veranderen 🙂 ZOals je ziet probeer ik wel de tijd te vinden om bij jullie langs te komen 🙂 moet het ook gewoon vaker doen sorry.

  Rietepietz zegt;

  het was voor mij óók een verrassing dat het echt op een hoed léék!
  Je móet gelukkig niets ,ik snap best dat het er voor jou niet altijd in zit om overal langs te komen ,doe gewoon waar jij je prettig bij voelt .

  Beantwoorden

 6. rietje
  jan 21, 2012 @ 10:11:34

  goedemorgen creatieveling! wat ’n prachtige hoed uit zo’n lapje tule…….van die photobucket weet ik niks, jij bent al verder dan ik, zelfs ’n filmpje op youtube! ’n fijn weekend, hopelijk blijft ’t droog………..liefs rietje

  Rietepietz zegt;

  Ja een mens moet wát he , een hoed kopen voor een logje is geen sport en met wat frommelen en een paar veiligheidsspelden kom je een héél eind ( als je tóch niet op het binnenhof komt)
  Helaas is het niet droog gebleven ,hier niet in ieder geval.

  Beantwoorden

 7. J@n.
  jan 20, 2012 @ 13:42:57

  Waar dit verhaal helemaal over gaat snap ik niet, maar het zal wel aan mij liggen, want hoe jij die hoed in elkaar hebt gekregen snap ik ook niet.
  De foto’s die ik op welk weblog dan ook plaats, blijven altijd nog op mijn pc staan, dus die weblogs kunnen doen wat ze willen, maar mijn foto’s staan nog steeds op mijn pc.
  Omdat de foto’s en eventuele filmpjes nogal wat geheugen van de pc vragen heb ik alles ook nog eens op een geheugenstick gezet en dan kan ik het op de pc gewoon deleten, dan raak ik dus niks kwijt. Maar het zal wel te simpel zijn zoals ik het doe.
  Gr. J@n.

  Rietepietz zegt;

  Nee hoor J@n , wat jij doet is gewoon slim en ik heb dat uiteraard óók allemaal !
  Daardoor kán ik ze terugzetten op m’n web-log als ik die hier(ooit) ga inpassen want alle foto’s en films die via ( de server van) weblog geplaats staan nog stééds niet terug op het oude weblog.
  De enige plaatje /foto’s die nu wél op m’n oude weblog staan zijn dus de plaatjes die ik er met een htmlcode uit een Photo Bucket album op had gezet .Die staan dus niét op de surver van weblog maar nog steeds bij Photo Bucket en worden daar “opgehaald” als je het lob aanklikt .

  Beantwoorden

 8. Peter
  jan 20, 2012 @ 11:35:02

  Maak je eigen Youtube-kanaal, wildie ik zeggen, maar zo te zien heb je die al. Is dat niet voldoende?
  Wat anders: iemand heeft je kandidaat gesteld voor de Blogparel 2011. Nu hebben we daar wat hulp bij nodig. Wil je me a.u.b. mailen?

  Rietepietz zegt;

  Is al gebeurd Peter !

  Beantwoorden

 9. Hartelijke Hot Hulk
  jan 20, 2012 @ 10:44:09

  Sorry Rietzie, heb ik geen verstand van.
  Ik heb nog wel een wegwerpcameraatje voor je liggen.
  Heb je daar wat aan?

  Maar wees gelukkig meis, jij hebt nog een weblog.
  Mijne is onbereikbaar vanwege het feit dat ik Internet Explorer gebruik en niet iets van Firefox of Goolgle Chrome.
  Kan ik heeeeeeeeerlijk uitrusten, toch?

  Rietepietz zegt;

  Het is al opgelost dus dat jij er geen verstand van hebt maakt niet meer uit 😉

  Weblog is nog steeds een ramp ja , helaas ! We horen ook helemaal niéts meer ,op de mijne ontbreken nog steeds veel foto’s en filmpjes én er zijn hele stukken verpest doordat de leestekens niet goed werken .Ik blijf lekker hiet op wordpress loggen want komt het eerste half jaar zéker nog niet goed !

  Beantwoorden

 10. Albert y Mara fotolog
  jan 20, 2012 @ 01:43:50

  Riet je maakt je op jouw leeftijd weer veel te druk. Wie heeft jou verteld dat Photobucket stopt??? Ons advies neem een Pro account bij Flickr..com. Dat kost slechts 24,95 Amerikaanse Dollar per jaar en je kunt onbeperkt foto’s en films uploaden. We hebben dat al ruim 5 jaar. Gratis accounts hebben hun nadeel.
  Fijn weekend en groeten van ons.

  Rietepietz zegt;

  Ik las het ergens in een reactie maar dat schijnt een verwisseling te zijn van namen gelukkig !
  Klopt , gratis account hébben een nadeel…. maar zolang je uitsluiten per aut. incasso of per internet kunt betalen haak ik af voor betaalde accounts .

  Beantwoorden

 11. tagrijn
  jan 20, 2012 @ 00:49:45

  Het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat Photobucket zomaar stopt. Ik heb een betaald account omdat ik vaak nogal veel foto’s op mijn blogs heb en al mijn foto’s staan erop. Als ze stoppen zijn ook alle foto’s opeens van mijn blogs verdwenen. Ik krijg nog regelmatig updates van Photobucket met nieuwe mogelijkheden, dus lijkt me sterk dat dat zomaar van het tapijt wordt geveegd.
  Je zou dat oude filmpje eens opnieuw kunnen uploaden en dan die code op de plaats van de oude zetten. Dat werkt wel. Ik heb vaak een serie foto’s met opeenvolgende nummers in P.B. gezet omdat ik vaak een serie foto’s in één blog zet.. Ik kopieer dan in HTML gewoon de code van een foto en verander alleen het fotonummer. Dat werkt ook goed en hoef je niet steeds te switchen van de editor naar Photobucket. Al gebruik ik zoals ik al eens schreef een andere editor en niet die van WordPress. Of dat daarin ook kan weet ik niet.

  Rietepietz zegt;

  Ik denk dat Hanny in haar reactie de oplossing al heeft ,een verwisseling met iets dat bijna dezelfde naam heeft als Photo Bucket . Ik vond het ook raar omdat ik ,net als jij, steeds updats krijg en maakte dáárom dit logje want áls het waar zou zijn moeten er meer mensen iets vanaf weten .
  Ondertussen is het natuurlijk best goed om wat meer aan de weet te komen van wat er nog meer op dat gebied haalbaar is .Slim uitgevonden om die code aan te passen ,zo werkte ik vroeger ook met mijn linkenlijstje maar dat is best secuur werk .In ieder geval is het toch handig dat ik nu met een youtubeaccount ( als ik er iets verder wegwijs in ben) óók filmjes rechtsteeks op m’n log kan zetten .Bovendien is er enige bewerking mogelijk als ik het goed gezien heb ,een plusje dus want bij Photo Bucket kan dat niet meer in de gratis versie .

  Beantwoorden

 12. renesmurf
  jan 19, 2012 @ 23:14:27

  ja, sorrie, je krijgt er een punthoofd van, maar dat komt omdat je geen eigen domein hebt.
  Als je dat neemt zet je alles op eigen server, helemaal prima.

  Maar ja, wie gratis wil loopt op een dag tegen dit soort gedoe op.
  Ik vind het wel jammer voor je en hoop dat het meevalt.

  Rietepietz zegt;

  Nou zelfs mét een eigen domein heb je niet alles in eigen hand maar wel iets meer dan nu inderdaad . Het gaat mij trouwens niet echt om “gratis ” ,ik wil best betalen maar dan op een manier die bij mij past en dát schijnt nergens meer te kunnen .Ik moet aut.incasso’s afgeven of intennetbetalingen doen en dat weiger ik allebei en dus rest alleen ( zolang dat nog goed gaat ) de gratis opties .
  Te gek voor woorden dat je nergens het bedrag gewoon kunt overschrijven of met een acceptgiro kunt voldoen !

  Beantwoorden

 13. Tham
  jan 19, 2012 @ 22:42:50

  Geenidee hoe je iets op de pc kunt doen dus daar kan ik je niet mee helpen Riet.
  En die hoed? Ja die kan ze zo inelkaar zetten.. gewoon het filmpje achteruit draaien .. hoe dat dan weer moet weet ik niet maar daar kom je vast ook wel uit 😉

  Rietepietz zegt;

  Gelukkig is het probleem al opgelost vóór het een probleem wás , oftewel…. er is gelukkig geen probleem !De lap tule ligt weer in de verkleedkist en ik zóu de hoed dus weer zo in elkaar kunnen draaien !

  Beantwoorden

 14. Terrebel
  jan 19, 2012 @ 21:25:58

  Zelf ben ik erg blij met m’n blogspot.com-account. Ik kan daar foto’s en filmpjes rechtstreeks op posten. Die worden automatisch ook in Picassa gedumpt. Bovendien heb ik een Flickr.com-account. Tot 200 foto’s en korte filmpjes kun je er gratis kwijt. Voor zo’n 12 euro per jaar is dat aantal onbeperkt. Elk plaatje krijgt z’n eigen code die je makkelijk kunt invoegen in bijvoorbeeld WordPress. Maar je filmpje kan ik prima zien, hoor! En dan ga ik nu foto’s uitzoeken voor Skywatch Friday…Fijne avond!

  Rietepietz zegt;

  Het is voor mij geen blogspot geworden bij de overstap omdat ik her en der nogal eens reactieproblemen ondervind maar natuurlijk is er overal wel iets .Ondertussen heb ik begrepen dat ik me niets zorgen heb gemaakt maar al de info is toch heel nuttig want als ik iéts geleerd heb van de web-log ellende is het wel “niet al je eieren in 1 mandje te doen ” Een extra account van het één of ander kan z’n nut hebben !Fijn dat m’n youtube dus werkt !

  Beantwoorden

 15. marion
  jan 19, 2012 @ 20:18:47

  Je weet dat ik daar niets van af weet, dus ik kan je niet helpen, je filmpje krijg ik niet aan de praat, jammer.
  Groetjes, Marion. xxx

  Rietepietz zegt;

  Hanny schreef al iets dat me een beetje gerust stelt ,maar wat raar dat het filmpje het niet doet .Nou ja , het is een oudje hoor dat je al kent 😉 welterusten voor straks XXX

  Beantwoorden

 16. powerpointgreetje
  jan 19, 2012 @ 19:46:28

  dag Riet,

  hier kun je het ook eens proberen:

  http://imageshack.us/

  hier doe ik de plaatjes voor in gastenboeken uploaden.

  Rietepietz zegt;

  Daar ga ik zeker even kijken ,altijd handig om een reserve achter de hand te hebben ,dankjewel!

  Beantwoorden

 17. Marja
  jan 19, 2012 @ 19:46:03

  Mooi filmpje. Van photobucket weet ik niets. Mijn kiekjes staan op Picasa en van filmpjes begrijp ik nog geen biet. Misschien kun jij mij leren hoe ik filmpjes kan uploaden?

  Rietepietz zegt;

  Van picasa weet ik dan weer niets 😉 Ik plaats alleen filmpjes die ik zelf met mijn (foto)camera heb gemaakt ,die zet kan ik dan uploaden in een Photo Bucket album waarer dan 4 html codes bij komen te staan .één daarvan gebruikte ik bij weblog dan altijd om het filmpje te “embedden” .je hebt er dus een html code voor nodig .Bij wordpress wordt dát dan weer niet ondersteund maar dáár kan ik met youtube weer wel iets .Hoe het bij blogspot werkt weet ik niet maar we kunnen natuurlijk per @mail ( of msn) wel samen brainstormen over de mogelijkheden .Bij de oude weblog werkte het zo ..
  in het venster waar je een blog maakt htmlcode aanklikken ,dan de html embed code in het schrijfvlak kopiëren ,dan htmlcode terugzetten naar waarin je normaal je logje schrijft ( weet ff niet welke letters er ook alweer staan ) ,dan op voorbeeld klikken en dan terug naar het schrijfvlak waar dan de film te zien is en de maat eventueel aangepast kan worden . Ik weet niet of picaso ook htmlcodes bij de foto’s zet én of je er filmpjes in kunt oploaden .

  Beantwoorden

 18. Hanny
  jan 19, 2012 @ 19:36:26

  Voor zover ik op internet kan achterhalen stopt niet Photobucket, maar Fotopocket. Iemand had een fout gemaakt en de verkeerde naam geplaatst.
  Nergens vind ik iets over het eventuele stoppen van Photobucket. Je kunt dus rustig gaan slapen. 🙂

  Rietepietz zegt;

  Ik kan je wel zoenen Hanny ,dankjewel , dát is goed nieuws ! Ik laat toch maar alle andere mogelijkheden ook tot me doordringen , het youtube kanaal kan toch nuttig zijn omdat ik bij wordpress niet rechtstreeks filmpjes uit Photo Bucket kan plaatsen maar het is me uitzoekerij weer…. ;-(

  Beantwoorden

 19. Annemarie
  jan 19, 2012 @ 19:28:52

  Het kan toch niet zo zijn dat photobucket er ineens mee stopt… Althans dat lijkt mij dan weer! Nouja ik weet het niet….
  Ik wacht het wel af. 😉 Dan host ik ze wel via mijn eigen site…

  Wat een mooie hoed heb je trouwens gemaakt Riet! Dat doet de koningin je vast en zeker niet zelf na….

  Rietepietz zegt;

  Het vreemde is inderdaad dat ik erop de site niets over gelezen hebt ,integendeel ,ze komen steeds met mailtjes over nieuwe manieren om je foto’s te delen .
  helemaal onafhankelijk kunnen we helaas nooit zijn ,je hebt altijd wel érgens “iemand” die van hogerhand beslissingen neemt ;-(.
  Nou ja , Trx heeft natuurlijk weinig tijd voor dit soort hoedje wip 😉

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: