hertenjacht

Of we mee wilde gaan wandelen vroeg iemand ons zondag , ze wilde wandelen in een mooi aan de duinen grenzend gebied  waar ze soms bijna over de herten struikelen ….nou ja , dat zijn háár woorden hoor !  Nou wij wilden wel natuurlijk , heerlijk zonnetje ,weinig wind alleen…… was het helaas zo’n zondag  dat echt iederéén naar buiten wil!
Als er al sprake was van herten dan hadden die zich zo op het oog bij onze nadering  ingegraven  , gewei-achtige  uitsteeksels genoeg …

Over herten zouden we dus niet struikelen  al heb je met Rietepietz erbij geen enkele garantie dat er niet gestruikeld zal worden want dáár is ze een kei in en ……obstakels genoeg  zoals dit, glanzende ,  zeer zéker niet door een hert gedeponeerde , nekbrekertje ….

Evengoed was er genoeg moois te zien voor wie er oog voor heeft  neem nou dit  puur Hollandse plaatje  in de verte .

Toch zien we er iets vreemds aan het plaatje , de koetjes  staan té roerloos ,  er beweegt geen  kop , er zwaait geen staart !
Ook als we  dichterbij komen zien we géén beweging en staan de vijf  koeitjes  nog steeds precies eender ,de twee  voorste dicht bij elkaar , de drie andere ieder op gelijke afstand zonder te grazen .

Dit móet wel een kunstwerk zijn , dachten we op afstand nog aan een soort  kartonnen nepkoeien …. wat dichterbij zien we toch echt wel driedimensionale beelden  die er om vragen  door Rietepietz gemolken te worden , ja ze zal zich een leuk logje laten ontglippen , nee toch? 
Op het moment dat we  “de koe de bel aan willen gaan binden ”  valt m’n logje in duigen ….. de middelste van de drie eerste koeien blijkt  wel dégelijk  echt te zijn en gooit haar kop over haar nek om ons even aan te kijken met een blik van ” als je verstándig bent blijf je daar ” !

 
We zijn dan nog niet zo dichtbij dat we kunnen zien of het om koeien of stieren gaat  , maar met die twee doodgetrapte boeren  van vorige week   in gedachten  maak ik maar gewoon een wat minder sentationeel logje …….dan maar géén melkende Rietepietz ………

Advertentie

15 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Redstar
  jan 17, 2012 @ 21:33:38

  Een koe kan iemand doden. En niet met een liter melk.
  Dat glanzende ding kom ik liever niet tegen. Bah, je zal er maar in stappen. Dan ben je er toch mooi in gestonken. 😆

  Rietepietz zegt;

  Zo’n zwabberende uier inderdaad zal weinig kwaad kunnen maar alleen al hun gewicht kan behoorlijk wat schade aanrichten , hoeven ze niet eens boos te zijn ;-)Ik ben dus altijd voorzichtig als ik op “hun terrein” ben !

  Beantwoorden

 2. Suske
  jan 17, 2012 @ 21:25:43

  mooie dieren die koeien maar ik houd ze ook liever op een afstand.
  je weet maar nooit.

  Rietepietz zegt;

  Ja vooral heel mooi van een afstandje óf achter een hek 😉

  Beantwoorden

 3. Ria
  jan 17, 2012 @ 20:54:49

  Hallo Rietepietz . Onder het welkomsstuk op mijn weblog heb ik gereageerd op je vraag om te kunnen reageren bij andere stukjes of thema’s.Nu hoop ik dat het je gaat lukken,laat het anders even weten.
  groetjes ,Ria

  Rietepietz zegt;

  ja hoor nu is het gelukt , ik was er nooit opgekomen om het zó te doen;-)

  Beantwoorden

 4. Ria
  jan 17, 2012 @ 18:29:30

  Dag Rietepietz ik heb de vrijheid genomen ( brutaliteit zou de jeugd zeggen) om je log na te snuffelen.Nu vraag ik me af waarom ik dat niet al veel eerder heb gedaan.
  Maar alles komt goed,dus zul je me hier wel vaker ontmoeten.
  Groetjes ,Ria

  Rietepietz zegt;

  Dat is helemáál niet brutaal hoor , het stáát er toch voor ,hoe meer zielen hoe meer vreugd !Dat je niet ieder hier rondgekeken hebt kan ik wel verklaren ,ik logde hiervoor bij weblog ,maar na alle ellende daar ben ik ( en met mij vele) uiteindelijk overgestapt naar een andere host .
  Dat had tot gevolg dat sommige “volgers” verdwenen ( ook al door weblog) maar óók dat wie ergens doorging vanzelf een beetje in andere “logkringen rolt .Alleen maar leuk natuurlijk dus altijd welkom hoor !

  Beantwoorden

 5. rietje
  jan 17, 2012 @ 17:03:52

  zo zie je maar dat koeien zich ook rustig kunnen gedragen………..mooi altijd hé? de natuur………….fijne week, liefs rietje

  Rietepietz zegt;

  Koeien zijn over het algemeen best rustige dieren dat klopt ,maar ik houd ze toch het liefs een klein beetje op afstand .Ze passen inderdaad wél prachtig in het plaatje ,we zien dat eigenlijk veel te weinig tegenwoordig doordat koeien vaak op stal gehouden worden !

  Beantwoorden

 6. marion
  jan 17, 2012 @ 10:12:00

  Ik vind koeien leuke beesten maar wel van een afstand, ze zijn me, net als paarden, een beetje te groot.
  Fijne dag, Marion. xxx

  Rietepietz zegt;

  Ik moet géén reacties overslaanvan het beste paard van stal
  Ik moet géén reacties overslaan van het beste paard van stal
  Ik moet géén reacties overslaan van het beste paard van stal
  Ik moet géén reacties overslaan van het beste paard van stal enz
  Sorry , ik was even van de war …dóór die koeien natuurlijk 😉

  Beantwoorden

 7. J@n.
  jan 16, 2012 @ 23:33:43

  Normaal zijn koeien en stieren, zowel als bijna alle dieren ongevaarlijk als ze een vluchtkans hebben, dus deze leverden geen gevaar op.
  Gr. J@n.

  Rietepietz zegt;

  Ja als ze er vandoor gaan vind ik dat prima ,maar deze keek me aan met die grote bruine ogen , je zág hem ( of haar) denken “als je maar niet denkt dat we er vandoor gaan ,we staan hier nét zo lekker levend standbeeld te spelen”!Leer mij die grote lobbessen kennen ,al hebben ze geen kwaad in de zin bij een geschil over wie waar wil staan speelt het gewicht toch een grote rol!

  Beantwoorden

 8. Lind@
  jan 16, 2012 @ 23:29:35

  Je hebt gelijk om je melk maar in de winkel te halen hoor. Op Texel lopen van die gezellige “Hooglanders” en in 1 natuurgebied staan ze met z’n allen natuurlijk net bij de ingang. Ik ben dan echt een pertinente weigeraar en wil absoluut hun gegraas niet verstoren. ( Ik lees nl ook altijd DIE berichten )

  Rietepietz zegt;

  O ja ….brrrr. die Hooglanders héb ik het niet zo op ,zó groot ! Het hoeft geen kwade opzet te zijn maar zelfs als ze uit vriendelijkheid tegen me aanschuren voorzie ik ongelukken 😉

  Beantwoorden

 9. powerpointgreetje
  jan 16, 2012 @ 23:03:53

  Je hebt tenminste dieren gezien Riet.
  Ik zou je best graag melkend hebben willen zien,
  maar helaas… zou ’n leuk kiekje geweest zijn hihihi

  Rietepietz zegt;

  Het zou zéker een bijzonder plaatje geworden zijn ,ik zie mezelf n.l. nog niet zonder ongelukken overeind komen van zo’n laag krukje, en dán krijg je de mooiste fotomomenten natuurlijk 😉

  Beantwoorden

 10. tagrijn
  jan 16, 2012 @ 22:23:05

  Koeien zijn alleen maar nieuwsgierig. En als je al te dichtbij komt lopen ze weg. Dus volgende keer toch maar je melkkrukje meenemen.

  Rietepietz zegt;

  Volgens mij heb ik vrijwel geen boerinnebloed 😉 en zo’n melkkrukje ….ik wéét het niet , de verhouding melkkrukje /achterwerk konden wel eens op gespannen voet staan !

  Beantwoorden

 11. joke
  jan 16, 2012 @ 22:20:23

  Je hebt in ieder geval dieren gezien en daar ging het toch een beetje om.We vinden het gewoon maar koeien zijn eigenlijk net zo mooi. Je hebt wel geluk dat je niet in het geluk bent getrapt 🙂 maar op je foto is het zo,n grote hoop dat je hem eigenlijk niet kunt missen of wel natuurlijk wat je wil.
  Groetjes.

  Rietepietz zegt;

  O ja , er was nog genoeg moois te zien hoor en we weten natuurlijk wel dat herten zich op dit soort drukke dagen niet laten zien , die zijn wel wijzer 😉
  Dit soort “hopen “zie je inderdaad wel op tijd ,tjongejonge wát een bérgen maar toch …wat zijn ze mooi gemaakt 😉

  Beantwoorden

 12. Hanny
  jan 16, 2012 @ 21:49:40

  Je wilde misschien wel, maar het was je nooit gelukt om te melken. Zo te zien zijn het vaarzen en die hebben nog geen melk.
  Jammer dat je geen herten gezien hebt, maar koeien, nou ja vaarzen dan, zijn minstens zo mooi. 😉

  Rietepietz zegt;

  Ik miste inderdaad de dikke uiers waardoor ik er niet op durfde te vertrouwen dat het koeien waren en geen stieren . maar zelfs áls het (echte) koeien waren dan waag ik me er niet aan een melksessie op te zetten 😉

  Beantwoorden

 13. Marja
  jan 16, 2012 @ 21:09:00

  Grapjurk.

  Rietepietz zegt;

  Wie …ik? Die kóeien namen ons in de maling hoor ;-)!

  Beantwoorden

 14. Hartelijke Hot Hulk
  jan 16, 2012 @ 21:04:57

  Snoep verstandig, eet een appel, was de slogan.
  En niet, struikel over een bruin hoopje of melk er eentje???? 😉
  Mooi logje!
  Het was echt fantastisch wandelweer.
  Enne, wat denken wij loggerig, hé?

  Rietepietz zegt;

  Het was bj ons “snoep verstandig ,eet een mandarijn ,die zat n’l wél in het tasje ;-)Maar klopt ,bij échte koeien ben ik natuurlijk niet zo “melkerig” 😉 Die zijn gróót joh, meer een Hulkenformaat !

  Beantwoorden

 15. leidseglibber
  jan 16, 2012 @ 21:00:37

  Toch jammer ik had graag een melkende Riet gezien, maar was heerlijk weer zondag inderdaad.
  Helaas ging half Nederland naar buiten hier bij de kust ook al zo druk.

  Rietepietz zegt;

  Ja helaas ,maar dat kun je op zondag natuurlijk verwachten als het aardig weer is .Ik haal wel gewoon een litertje voorverpakte melk 😉

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: