stormachtig…..

Wáuw…. wat zijn wij heerlijk uitgewaaid !
Nee  nee , we hebben niét alle goede raad “in de wind”geslagen” , iedere zichzelf respecterende weerman of vrouw gaf dinsdag de goede raad om binnen te blijven als je er niet héél nodig uit moest !
Maar wij  moesten  er gelukkig wél uit en dan nog wel naar Scheveningen ,tijdens zo’n stormachtige  dag natuurlijk het walhalla voor windliefhebbers , om een klusje te doen in de drukkerij .

Het klusje was zo gepiept ,we laten de auto nog even staan  en met het windje, nouuuu……  zeg maar WIND,  in de rug  laten we ons richting  boulevard blazen tot we ongeveer in de hekken hangen .
Hekken ja , want er wordt nog steeds aan de verhoging van de boulevard gewerkt  waardoor het strand  lastig bereikbaar is!
Tijdens storm , met windvlagen van tot 120 km p.u. is dat eerder een + dan een – als je geen behoefte hebt je huid een stevige scrubbeurt te geven !

We worden een paar keer bijna van de sokken geblazen , stom natuurlijk om uberhaubt sokken áán te doen als je op je vingens na kunt tellen dat je er vanaf geblazen kunt worden , maar we blijven op de been .
PhotobucketHéérlijk  om  met wapperende haren  tegen de wind in te hangen….nou ja …. met mijn korte  vlaskoppie lijkt  “wapperen” een beetje grootheidswaanzin want, wát er op zit, ligt plat naar achteren en lijkt zich angstig vast te klampen aan m’n hoofdhuid om niet weg te waaien  !
De camera zit nog in m’n tas die ik in de drukkerij heb laten liggen maar omdat we wel vaker de storm trotseren heb ik nog wel een oude “stormachtige ” foto .
Nee klopt , echt mooier wordt een mens niet van een stormwandeling maar  lékker  dat het is….!

Advertentie

14 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Geronimo
  jan 06, 2012 @ 22:28:19

  Zo dus jullie zijn gezandstraald. Er is inderdaad weer een hoop wind weggewaaid de laatste dagen. Maar gelukkig ziet het er nu buiten wat vriendelijker uit.

  Rietepietz zegt;

  Dat heb je wel goed gezien 😉 Maar vandaag kun je naar buiten zónder weg te waaien , alles op z’n tijd natuurlijk !

  Beantwoorden

 2. Leo's mening
  jan 06, 2012 @ 11:29:42

  Prachtig natuurlijk om aan het strand extra van die stormen te gaan genieten. Maar ik vond het binnen in huis of auto ook erg aangenaam. ‘Buiten huilt de wind om het huis’ zong Gerard Cox al, en dat was dezer dagen zeker het geval. Nu even luwte gelukkig. Mooi weer, maar wel met hoog water links en rechts.

  Rietepietz zegt;

  Het heeft behóórlijk espookt ja ,toch heeft het ook wel iets gezelligs als de wind om het huis heen giert terwijl je lekker bij de open haard hangt! Gek genoeg hebben we hier aan de kust helemaal niet zo veel hoog water ,zeker aan de kust zie je niets doordat men het ,in het kader van een veilige kusthoogte,pas héél hoog opgespoten heeft en de boulevard zélf ook flink hoger is gemaakt !

  Beantwoorden

 3. Gisella
  jan 06, 2012 @ 07:03:45

  had je bakstenen in je jas zak gedaan hahaha. Nee zonder gekheid met dit weer moet je aan het water lopen,of zoals wij op de dijk. Maar ja alleen kom ik daar niet dus ik ben er niet geweest. Maar pff wat een raar koppie trek je werd je gezandstraald hihihi

  Rietepietz zegt;

  Nou ik heb tegenwoordig zélf aardig wat gewicht omwat tegenwicht te bieden dus zonder bakstenen lukt het ook . Je gaat inderdaad héél vreemd kijken van dat striemende zand in je gezicht waarbij het lastig is je ogen vergenoeg open te houden om te kunnen zien waar je loopt !

  Beantwoorden

 4. tagrijn
  jan 06, 2012 @ 00:12:47

  Laat ik in het nieuwe jaar alleen maar openhartig zijn: Als ik dit wezen zou tegenkomen in een donkere steeg zou ik heel hard om mijn moeder gaan roepen!

  Rietepietz zegt;

  Iemand die een dergelijke foto van zichzelf publiceert is de ijdelheid natuurlijk volkomen voorbij 😉 Toch wel zielig voor m’n kinderen want als dié om hun moeder roepen komt dit wezen toch op die roep af ,whahaha , heerlijk die openhartigheid van jou !

  Beantwoorden

 5. Albert y Mara fotolog
  jan 05, 2012 @ 19:36:17

  Hoe durf je Riet. Liep Henk ook mee? Bij ons aan de waterlijn is het nat en drassig, maar ook heel veel wind aan het Veluwemeer. Gauw maar de goede kant op vertrekken.

  Rietepietz;

  O ja hoor ,dat durven we best ! We worden altijd naar het strand tóegetrokken bij storm en omdat Henk al z’n leven lang dicht bij zee heeft gewerkt en bij storm ging hij dus altijd in de lunchspauze even langs de boulevard .
  Op het strand kun je altijd wel goed zien welk zand nog betrouwbaar is .We genieten er altijd zeer van !

  Beantwoorden

 6. Lind@
  jan 05, 2012 @ 12:05:13

  HEERLIJK, kan mij niet gek genoeg zijn op het strand, alleen om daar te komen…..
  Gisteravond windje mee in de rug op de fiets, just like an E-bike.
  Je hebt het weer ( weer=dubbel betekenis) prachtig omschreven.

  Rietepietz;

  Ja het strand op een winderige dag is minstens nét zo lekker als op een zomerse dag !
  Fietsen tijdens storm is een ook beetje dubbel ,afhankelijk of je hem mee of tegen hebt is hij de je vriend óf je vijand 😉

  Beantwoorden

 7. joke
  jan 05, 2012 @ 00:22:13

  Ik kan nu ook zo’n foto maken, ik kom net thuis van een avondje bij kletsen met vriendinnen. Ging hier met droog weer weg op de fiets en kwam nu met harde wind en regen terug. Gelukkig was het donker en mijn gepuf moet mijlen ver te horen zijn geweest want zo als je weet heb je op de fiets áltijd de wind van voren.
  Groetjes.

  Rietepietz zegt;

  Wat dápper om op de fiets te gaan want je hebt dan toch op z’n minst één keer de wind tegen !Maar zoals je als zegt , op de fiets lijk je de wind altijd tegen te hebben . Dit soort storm méé hebben is natuurlijk wel een manier om snel thuis te zijn 😉
  Wij werden óók nog net door een buitje regen overvallen toen we bijna bij de auto terug waren ,dat is dan ff mindr maar oke ,overleven we ook wel!

  Beantwoorden

 8. J@n.
  jan 04, 2012 @ 23:58:45

  Je krijgt vandaag opnieuw de kans om foto’s te maken hoor, hier huilt de wind alweer om het huis, dus bij jullie daar moet het nog veel spannender zijn.
  Als het droog blijft ga ik morgen toch lekker mijn dagelijkse kilometers fietsen.
  Gr. J@n.

  Rietepietz zegt;

  Nou dáár neem k m’n petje voor af , fietsen met dit weer is best wel heftig !Doe je wel voorzichtig? Zelfs in de auto ( wij hebben nou eenmaal geen 6 tonner) is het goed oppassen “geblazen “!

  Beantwoorden

 9. renesmurf
  jan 04, 2012 @ 22:56:25

  Ik vind het niks, die harde wind.
  Vooral het bos kan dan gevaarlijk zij, en dat is ook wel weer spannend.

  Rietepietz zegt;

  In het bos kan het inderdaad knap gevaarlijk zijn ,gelukkig zitten de bomen nu niet in het blad ,dat scheelt toch wel héél veel ,een gezonde boom zal dan niet zo snel omgaan ,maar ja , er zijn natuurlijk ook bomen die niet gezond zijn en dáár moet je voor oppassen !

  Beantwoorden

 10. Hartelijke Hot Hulk
  jan 04, 2012 @ 22:15:50

  Heb je toevallig mijn onderbroek langs zien waaien?
  Ik ben um kwijt!

  Rietepietz zegt;

  Was ie witet met onder een blauwe rand en boven een rode rand? Dan heb ik hem inderdaad ergens aan een lange mast zien wapperen …. gewoon ff wachten ,als de wind draait komt tie vanzelf jouw kan weer op 😉

  Beantwoorden

 11. powerpointgreetje
  jan 04, 2012 @ 20:42:52

  Het waait hier al weer flink, dat wordt morgen binnen blijven Riet

  Rietepietz zegt;

  Ja het begint hier ook alweer ,voor mij geen probleem maar op donderdag ga ik altijd op stap met vriendin Marion die rolstoel gebonden is en voor haar is storm geen doen .Geen probleem , gaan we lekker scrabbelen !

  Beantwoorden

 12. Marja
  jan 04, 2012 @ 20:02:35

  Dappere meid. Ik moet er niet aan denken …. Brr

  Rietepietz zegt;

  Ik móet even naar het strand als het hard waait ,en ik ben zeker niet de enige hoor want op zo’n stormdag is het drukker dan op een gewone winterdag .

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: