bey bey ,zwaai zwaai !

Het is hier óórverdovend stil …………………………………………………………………………………………………………………..!

.. na een week van een, tussen álles door, kakelend  kinderstemmetje dat in een grappig mengelmoestje van, toch wel overwegend, Engels en Nederlands aandacht vroeg!
Vanmorgen, onderweg naar Schiphol, had het kleine druktemakertje aanmerkelijk minder babbels en bij het afscheid dook hij weg in de donkere, lange jas van zijn “daddy”  die hij na een weekje Nederland ineens pápa noemt!

We laten hem….. , afscheid nemen van alle mensen die  een steeds groter plaatsjes in z’n jonge leventje krijgen is niet leuk, ook al  wil je  bést graag naar huis waar mama je heeft gemist!
Zodra  ze richting de gate lopen draait hij zich om en wordt er driftig naar ons gezwaaid.
Rond half 2 in de middag gaat de geplande vlucht  met wéér een overstap in IJsland terug naar Boston waar  de middag voor hen, na een uurtje of 9 onderweg zijn, dan pas 3 uur verder blijkt te zijn.

Een dag met méér dan de 24 uren die een dag normaal gesproken telt, maar met minder last van jetlag door de gunstige tijd waarop ze vliegen.
Na de vermoeiende, lange  dag zal het hen geen moeite kosten om vanavond “vroeg” naar bed te gaan al zullen ze morgenochtend, voor Amerikaanse tijd, nog wel vroeg wakker worden.

Op de heenreis was dat lastiger, de 6 uur die wij in Nederland “voorlopen” maken dat je na 9 uur reizen dus 15 uur vérder in de dag zit waardoor je, afhankelijk van de vertrektijd, dus vaak de nácht overslaat!
Wegens het korte verblijf hebben we niet ál te veel werk gemaakt van die 6 uur inlopen  voor Sebastian, hij ging wat later naar bed en sliep wat langer dan normaal, scheelt al gauw een uur of twee waardoor hij het bij aankomst thuis misschien wat makkelijker zal hebben.

Het was een práchtige week maar daar heb ik het vást nog wel over in volgende logjes!
wereldreiziger

Advertentie

17 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Jeroen
  nov 18, 2010 @ 09:10:10

  Dat is al met al dus nog erg vlug gegaan he. Je zal ze wel missen. Maar gelukkig is er ook nog het digitale contact, wat het toch net even iets minder zwaar maakt. Maar je hebt weer foto’s en mooie herinneringen om op terug te kijken.

  @ Jeroen
  Ze hebben zich inderdaad zondag al even “online “gemeld ,het gekke is dat ze dan tóch dichterbij lijken na een periode dat ze hier in huis waren ,raar maar waar ! Een week is voor een transatlantisch bezoekje ook véél te kort natuurlijk maar wij vonden het een cadeautje !

  Beantwoorden

 2. Leo
  nov 16, 2010 @ 14:40:02

  IK herinner me ook het grote verschil tussen de heen- en de terugvluchten naar/vanuit de States. Heen was ik het heertje, de dag was eindeloos en het bed ver weg. Terug na de thuisreis weet ik dat ik aardig snel in slaap viel. Omdat de klok toch in dewaar was geraakt in het gestel. Maar na een dag of twee/drie is dat toch weer over…Zijn ze goed aangekomen trouwens? Zonder al teveel vertragingen?

  @ Leo
  Ja hoor ,de terugreis is voorspoedig verlopen en zijn alweer keurig op dreef . In de tijd terug reizen blijkt inderdaad minder problemen te geven dan in de tijd vooruit reizen al maakt het wél uit op welke tijd je reist . De reis hierheen begon rond 10 uur in de avond waardoor Sebastian dus nog niet naar bed kon .
  De stop in IJlsand hielp ook al niet mee want toen ze daar na 4 uur vliegen aankwamen was het ineens al ochtend en hadden ze dus géén nacht terwijl hen hier een drukke dag wachtte !dan heb je inderdaad wel even nodig om je eigen klok weer gelijk te zetten !

  Beantwoorden

 3. rietje
  nov 15, 2010 @ 12:54:51

  hai Riet, wat zal hij hebben genoten van z’n opa en oma!!! en hij is met mooie herinneringen teruggaan, al is het stil, jullie hebben ook mooie herinneringen en wat ’n mooie foto op je logje!!!! fijne week, liefs rietje

  @ Rietje
  Zeker weten dat we mooie herinneringen hebben waar we wel weer even op kunnen teren !
  De foto kwam goed van pas en is gemaakt in het Naturalis in Leiden !

  Beantwoorden

 4. Redstar
  nov 14, 2010 @ 22:12:05

  Het zal zeker even wennen zijn dat het weer stil is. Dat is het als een deel van de familie ver weg woont. Hopelijk zie je ze snel weer 🙂

  @Redstar
  Het is óók wel weer lekker dat het weer rustig is hoor en we hebben de luxe dat ze over een half jaar alweer langskomen 😉

  Beantwoorden

 5. tagrijn
  nov 14, 2010 @ 20:52:45

  Dat gaat snel! Zelfs voor mij als lezer is die tijd omgevlogen. En oma en opa blijven moe, maar dankbaar achter… Misschien ook wel een beetje met een jetlaggevoel.

  @ Tagrijn
  Ja klopt ,ook onze dagen waren natuurlijk uit het “normale ritme” alleen al dáárdoor krijg je een tikkie jetlag mee 😉

  Beantwoorden

 6. Leidse Glibber
  nov 14, 2010 @ 20:42:58

  Fijn dat het zo’n geweldige week is geweest.
  Je zal wel afgedraaid zijn.
  Gaat alleen wel snel voorbij he zo’n week.
  Neem aan dat we alles gaan lezen de komende dagen nadat je bijgetrokken bent.

  @ L.Glibber
  Het was inderdaad een beetje slopende week maar gelukkig wél om een mooie reden ,daar heb je dat natuurlijk ruim voor over !

  Beantwoorden

 7. Elise
  nov 14, 2010 @ 20:03:38

  Dus Sinterklaas heeft hij nog gezien ?
  Boston, dat valt nog mee, 7 uurtjes vliegen maar toch .. tenminste, wij vlogen er 7 uur over destijds. Mooie stad !

  Maar jullie hebben weer even genoten van de kleine jongen en weer volop blogvoer voor ons haha

  fijne avond, groetjes Elise

  @ Elise
  Ze wonen op een klein uurtje rijden van Boston ,waar hij werkt en ook het vliegveld is .Doordat ze via IJsland vlogen neemt de reis 2 uur meer in beslag door de overstap.
  Sinterklaas heeft hij alleen in de Sinteklaasuitzendingen op TV gezien ,voor de aankomst moest hij net te vroeg weg .

  Beantwoorden

 8. Morgaine
  nov 14, 2010 @ 11:55:34

  Het lijkt mij zo… zo… zo intens als je kind bent en de familie waar je graag bent aan de andere kant van de wereld zit en dan…

  Ook voor jullie natuurlijk….

  Maar ze zijn weer veilig thuis! Ook belangrijk, de verhalen komen vanzelf.

  XXX

  @ Morgaine
  Dat is zéker waar ,het besef van “bij elkaar horen” ondanks dat je niet bij elkaar woont heeft hij pas sinds kort .
  Dat zijn daddy een zusje heeft en dat die béiden dan weer “de babies” waren van ons is maar één van de dingen die hij nu snapt en machtig interessant vindt!

  Beantwoorden

 9. Liesbeth
  nov 14, 2010 @ 11:31:30

  Dus hij heeft de sint nog wel gezien misschien op tv, ook al is hij daar natuurlijk al veels te groot voor.

  Ik snap wel dat je dan een jetlag krijgt zoals je dat uitlegt met die tijdverschillen, best raar is dat. Ik weet dat natuurlijk wel maar het is idd vaak zo verschillend.

  Fijn dat jullie zo hebben genoten! Geniet van deze rustige zondag 🙂

  @ Liesbeth
  Nee helaas heeft hij de aankomst niet kunnen zien dit jaar ,we hebben nog éven overwogen de Sint (iets vervroegd) thuis op te laten draven omdat hij er nú nog de leuke leeftijd voor heeft .We deden het niet omdat het misschien wel wat érg veel zou worden in zo korte tijd .
  De zondag is helaas niet zo heel erg rustig want er valt nog wel wat achterstallig HH werk te doen dat we niet af kunnen schuiven omdat we al weten dat er morgen gewerkt moet ( nou ja móet) worden !

  Beantwoorden

 10. Gisella
  nov 14, 2010 @ 10:17:06

  Dit was voor jullie allemaal een superweek, helaas komt er dan altijd weer een tijd van afscheid nemen en dat is lastig voor jullie maar zeker voor het mannetje zelf. Het zal wel heel stil zijn de aankomende dagen. Maar jullie kijken om naar een mooi week.

  @Gisella
  Ja inderdaad is het voor dat kleintje moeilijker dan voor ons ,zeker nu het volgende bezoekje al over een half jaar is gepland hebben wij hwt niet zo moeilijk dit keer !

  Beantwoorden

 11. Renesmurf
  nov 14, 2010 @ 00:28:21

  Je hebt er met volle teugen van genoten, en kan daar vast wel een tijdje op teren.
  Dat lezen we dan nog wel!

  Afscheid is altijd vervelend.

  @ Renesmurf
  Ja dat kun je wel stellen , balen dat afscheid nemen !
  Maar voor volwassenen toch makkelijker dan voor die kleine !

  Beantwoorden

 12. Truus
  nov 13, 2010 @ 23:54:27

  Wat vliegt zo’n week toch om hè Rietepietz. En ik geloof best dat het momenteel ‘oorverdovend’ stil is bij jullie thuis.
  Maar dat heeft ook weer zijn voordelen als opa en oma zijnde. 😉

  @ Truus
  Ja natuurlijk is de rust voor ons wel weer nodig .In een te klein huis geeft 2 logees best wel veel drukte waar we niet meer aan gewend zijn ,zo lukte het niet altijd henk van zijn “dutje ” te verzekeren maar …. een kniesoor die daarop let 😉

  Beantwoorden

 13. Hanny
  nov 13, 2010 @ 22:52:32

  Weer gouden momenten waar je op moet teren tot de volgende keer.
  Je zou wensen dat er toch eens wat gevonden wordt op dat tijdsverschil, zodat het reizen een stuk minder vermoeiend wordt (voor kleine kereltjes).
  Geniet nu maar van de rust in huis. Goed weekend verder.

  @ Hanny
  Gelukkig is “de volgende keer ” dit keer al over een half jaar maar voor dat keine mannetje duurt dat natuurlijk bést nog lang !Dat tijdverschil lijkt me niet op te lossen , tenzij ze misschien “ooit” nog hier komen wonen .Niet helemaal uitgesloten maar toch érrug onwaarschijnlijk !

  Beantwoorden

 14. joke
  nov 13, 2010 @ 21:23:21

  Je beschrijft het aangrijpend Rietz, maar dat zal het voor jullie ook zeker zijn. Maar snel voor de web-cam.
  Groetjes.

  @ Joke
  Het is ook aangrijpend voor dat kleine mannetje .Wij volwassenen kunnen alles aardig beredeneren maar kinderen leven veel meer “in het moment” .Ik vind het héél wat dat deze dreumes ,zowel aan vaderszijde als aan moederszijde ,steeds weer afscheid moet nemen .Het is niet anders maar toch………

  Beantwoorden

 15. lind@
  nov 13, 2010 @ 20:43:35

  En in de stilte van je huis kan je nog lang nagenieten van het stemmetje van je kleinzoon, die door je hoofd rondspookt, in de stilte kan je de gesprekken nog eens nalopen die je misschien met je zoon hebt gehouden en in de stilte kan je weer tot jezelf komen en terug denken aan , ik denk , een mooie week.
  Geniet van die stilte,
  Lind@

  @ Lind@
  Ja zo werkt dat ,alles krijgt een plaatsjeterwijl we bijkomen van alle drukte !

  Beantwoorden

 16. Astrid
  nov 13, 2010 @ 20:32:40

  Wat fijn dat jullie zo genoten hebben met jullie kleinzoon.
  Het zal idd wel weer erg rustig zijn nu hij weg is maar je hebt heerlijk de herinneringen en ik denk ook wel hééél vééél foto’s.

  Een prettig weekend gewenst en groetjes, Astrid

  @ Astrid
  Het moet inderdaad wel even wennen maar we zijn ook wel aan wat rust toe natuurlijk .Nog een uurtje of twee vliegen en Sebastian kan z’n mama in de armen sluiten ,dat wordt genieten voor háár 😉
  jij ook een fijn weekend !

  Beantwoorden

 17. J@n.
  nov 13, 2010 @ 18:26:51

  Wat zal ie verwent zijn bij opa en oma! Maar dat geeft niks voor die ene keer in de zoveel tijd. Ook mooi dat oma en opa het ook naar de zin hebben gehad.
  Gr. J@n.

  @ J@n
  Dat verwennen valt nog alles mee hoor maar natúúrlijk gaan er hier toch wel dingen “makkelijker “dan thuis !
  Het was een fantastische week die al met al natuurlijk best vermoeiend was de rust is dus ook wel weer prettig 😉

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: