oeverloos….

Bloggers onder elkaar zijn een prettig volkje, al ken je de één beter dan de ander, als er een blogger in de problemen zit gaat geen zee ze te hoog om de ander te helpen!
Toen Leidse Glibber dus kort geleden dit zag  wreef hij zich even de ogen uit …..
PietzDe schrik sloeg hem om het hart ….. het leek warempel wel of het huwelijksbootje van zijn eigen Rietepietz alsnog gestrand was en op de schroothoop terecht gekomen.

Wie bij Glibber leest wéét natuurlijk dat hij daar het zijne van moest weten .Met de camera in de aanslag dook hij als een ware  spoorzoeker  de struiken in voor verder onderzoek en inderdaad …..

Pietz1Hij had zich niet vergist …. , verontrust zocht hij tussen de resten van het bootje naar Rietepietz …..,  maar die was ( net als de Z) spóórloos verdwenen, waarschijnlijk hulp gaan halen was zijn eerste gedachte!
Hij  herinnert  zich ineens een recent logje van  Rietepietz die, op een steen aan de kust  over zee zit te staren. Dat krijgt op slag een nieuwe betekenis voor hem …….. ze móet wel overboord geslagen zijn van haar eigen bootje , is naar de kant gezwommen en zat daar nu te wachten tot het bootje weer  aanspoelt.
Pietz2Wat nu ! Een adres of telefoonnummer hád hij niet van haar maar die meid  in onzekerheid laten over het lot van haar bootje?……no way !
Er zat niets anders op, Glibber ging driftig aan de slag met wat gereedschap en zag kans het bootje weer op te lappen.
Met nog een kwastje verf om de naam weer compleet te maken was de klus geklaard .
Met de “Rietepietz” achter zijn eigen sloep gebonden  zette hij koers naar de kust van scheveningen op zoek naar zijn logvriendin !
Helaas ….  het bootje bleek van geen kant zeewaardig en “de sloep” van Glibber kon niet dicht genoeg aan de kust komen maar  Glibber  in de zee zijn meerdere erkennen ….? écht niet !

Pietz3Met het énige overblijfsel van het bootje , het stuk waarop de naam stond , kon hij planksurvend de kust van Scheveningen bereiken .Het stuk wrakhout achter zich aan slepend ploegde  Glibber door de branding .
Scheveningen was gelukkig niet ver meer want attelenooien… wat wás dat water koud !
Al van verre zag hij dat Rietepietz nog op haar rotsblok zat  en even later kon hij zichzelf op een ander blok in veiligheid brengen …. eind goed al goed … wat de bloggers betreft dan !
Terwijl Glibber en Rietepietz  elkaar aan het bij praten waren spoelde, plankje voor plankje, alsnog het bootje aan !
Pietz4

Hoe bedoel je nou oeverloos fantaseren ….. als je van Glibber wat leuke foto’s toegezonden krijgt zónder verhaal dan máák je toch een verhaal 😉

PS . Natúúrlijk heeft Glibber een beetje raar hoofd op de foto , hij komt immers nét uit het water
*foto’s van zijn log gappen schijnt écht bestraft te worden*

Advertentie

30 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Jascha Donath
  feb 08, 2019 @ 17:04:15

  Wat een mooi verhaal. En wat een leuk klein bootje. Wel jammer dat het uit elkaar gevallen is. Kan iemand het in elkaar zetten? Anders hang je toch gewoon alleen het plankje met jou naam op. Dat is ook leuk!

  Beantwoorden

 2. waarloopjijwarmvoor
  feb 06, 2019 @ 22:11:19

  Wat een prachtig sprookje.

  Beantwoorden

 3. Matroos Beek
  feb 06, 2019 @ 21:00:49

  Wat een schitterend verhaal!

  Beantwoorden

 4. Trackback: van koninklijk tot knettergek
 5. Truus
  nov 12, 2010 @ 22:44:21

  Applaus voor dit heuse script Rietepietz. 🙂

  @ Truus
  Best leuk om eens iets uit de duim te zuigen aan de hand van foto’s ,meestal schrijf ik toch min of meer “autobiografisch” .

  Beantwoorden

 6. Min
  okt 26, 2010 @ 17:18:16

  Proest, geweldig weer.
  En sorry ik herkende de Leidse Glibber niet. Maar goed, je hebt weer van niets echt iets gemaakt.

  @ Min
  De foto was al bar slecht na het stiekeme kopieergeintje en in alle bewerkingen werd dat er niet beter op natuurlijk !
  Maar het was grappig om even m’n fantasie los te laten op die foto’s !

  Beantwoorden

 7. Lind@
  okt 21, 2010 @ 21:17:40

  Wat een heerlijk logje, zo maakte ik ze ook toen zijn hond Lobbes er nog was en dan iets met Lobbes en mijn hond Suus. Ik vind het een prachtig verhaal.
  Lind@

  @ Lind@
  Wat grappig ,ik lees óók al zolang bij Glibber dat ik lobbes nog wel ken .Jij bent me in al die tijd niet opgevallen bij de reacties die ik toch wel vaak vluchtig lees .
  De dierenlogjes van Glibber vind ik altijd toppertjes !

  Beantwoorden

 8. Leo
  okt 21, 2010 @ 14:02:23

  Hoe je van niets iets weet te maken is toch echt van elk geloof ontbloot Rietz! Prachtig! Daar zal onze Leidse vriend best tevreden over zijn en zich wellicht nu te goed doen aan een lekker glaasje op een of ander terras in die mooie stad….

  @ Leo
  Ja wéét je toch , ik ben hártstikke ongelovig en nóóit te beroerd een de waarheid een tikkie geweld aan te doen .
  Ik zat daar gelukkig met een fles cognac in de rugtas dus we hébben onzelf warm kunnen drinken 😉

  Beantwoorden

 9. Jeroen
  okt 21, 2010 @ 09:35:53

  Ik hoop dat nu de boot niet aan is Rietz. Maar iig heb je de boot niet gemist. Tuurlijk raakt deze reactie kant nog wal. Maar voor iemand die, als ik, tussen wal en schip belandde is ie toch aardig on topic 🙂

  @ Jeroen
  Je had me bijna “in de boot genomen “Jeroen ,en eh…. een onbescheiden vraag ,zie jij nog iets in een “huwelijksbootje “?

  Beantwoorden

 10. Elise
  okt 20, 2010 @ 19:53:47

  Volgens mij kunnen ze jou beter Vrouwtje Vertel Maar noemen .. wat een fantasie, mens waar haal je het vandaan ahah

  groetjes Elise

  @ Elise
  Best leuk om voor de verandering eens een verhaaltje uit de duim te zuigen aan de hand van foto’s ,klein kunstje hoor 😉

  Beantwoorden

 11. Elmar
  okt 20, 2010 @ 15:55:29

  Geweldig verhaal Rietz!
  Volgens mij zitten jullie niet lang meer op die rotsen, want er is altijd wel een feestje in Leiden en denk maar niet dat LG er eentje wil missen! 😉
  groetjes,
  Elmar

  @ Elmar
  Je het gelijk , we zijn ondertussen we allebei thuis en dat is maar goed ook , wát een buien vandaag !

  Beantwoorden

 12. Pia
  okt 20, 2010 @ 15:16:16

  Jij zit ook niet om 1 woord verlegen he. Is het niet echt gebeurd bedenk je het ter plekke zelf wel. Hahaha maar je bent weer zoet geweest en van de straat gehouden 🙂

  @ Pia
  Ja precies ,we hoefden toevallig niet te werken dus ik had de tijd …als er dan ook dus niets mis is met je fantasie zie het verhaal in de foto’s 😉

  Beantwoorden

 13. rietje
  okt 20, 2010 @ 14:01:04

  hai Riet, wow wat ’n leuk logje weer en wat lief van leidse Glibber om het helemaal naar jou toe te brengen…hihi….ik word ook vaak Rietepiet genoemd, dat heb je als je Riet heet hé? fijne dag, liefs riet(je)

  @ Rietje
  Ja het was ,zéker vroeger , echt een koosnaampje voor Riet .Bij mij is de z erachter gekomen toen ik ooit een account aanwilde maken maar er dus al 7 “rietepiet” tjes waren .die 7 werd erachtergezet en later voor een z aangezien en dat vond ik leuk om voor m’n log te gebruiken ,het lijkt nu alsof het een bezittelijk voornaamwoord is dus …een afwijkende spelling voor “rietepiet’s “

  Beantwoorden

 14. Morgaine
  okt 20, 2010 @ 08:04:48

  whahahahahaha helemaal geweldig, en ja zo gaat dat vaak onder loggers, als ik iets zie, dan doe ik dat ook 😀 Op de foto zetten en naar de persoon toesturen of zelf een log erover maken om die ander te verrassen 😀

  XXX

  @ Morgaine
  Hoe exclusiever de naam is hoe leuker als je die ergens tegenkomt ja .Het is altijd leuk om even te brainstormen bij een serie foto’s .Ik werk meestal in de omgekeerde volgorde ,zoek een foto bij het logje die ik zonodig bewerk óf speciaal maak 😉

  Beantwoorden

 15. Redstar
  okt 20, 2010 @ 07:40:09

  Ooit las ik wel bij hem, maar het kwam teveel van een kant, dus wat hij nu met zijn log doet, geen idee.
  Je hebt in iedergeval een leuk verhaal neer gezet. Dat kun je wel aan jou overlaten 😀

  @ Redstar
  Ja ik he een behóórlijk dikke duim 😉
  Je kunt sowieso niet álle site’s blijven volgen en er moet aardig wat kloppen wil je interessant voor elkaar zijn omdat iedereen weer op zijn manier logt .

  Beantwoorden

 16. Gisella
  okt 20, 2010 @ 07:33:18

  hahaha heerlijk zo’n logje. Wat je van een paar foto’s al kan vertellen he.

  @ Gisella
  Aan fantasie géén gebrek gelukkig ,meestal zijn mijn verhaaltjes aardig autobiografisch dus zoiets is óók wel weer eens leuk!

  Beantwoorden

 17. Astrid
  okt 19, 2010 @ 23:46:06

  Je hebt er weer een pracht van een verhaal van gemaakt, het leest als een spannend boek.

  @ Astrid
  Wél een heel dun boekje dan hé !

  Beantwoorden

 18. Leidse Glibber
  okt 19, 2010 @ 23:21:52

  Hoe krijg je het voor elkaar om aan de hand van die paar foto’s zo’n log te schrijven.
  Echt geweldig.
  En ja, loggers en fotografen hebben altijd hun ogen open, vandaar dat de naam mij opviel.

  @ L.Glibber
  Ik vond het een reuze leuk uitdaging , de foto van je site jatten was al een kunsstukje op zich omdat je kopieren niet toestaat .
  Ik wilde je niet om een foto van jezelf vragen ,dat is weer gedoe voor jou om iets op te zoeken .Maar met kunst en vliegwerk dus toch gelukt al is heeft de kwaliteit er érrug onder geleden .Het was best gezellig hé om even samen op die rotsblokken bij te praten !Toch nog bedankt dat je het bootje probeerde te reparenen ,was een onbegonnen zaak ,de planken stook ik nu maar op in de open haard 😉

  Beantwoorden

 19. Renesmurf
  okt 19, 2010 @ 22:35:20

  jaja, je hebt dit verzonnen zeker!
  Nee, daar trap ik niet in, zoiets verzin je niet!
  Geef de fotograaf maar de schuld!

  @ Renesmurf
  Tja , dat is waar ,de waarheid is soms véél extremer dan de je zou kunnen bedenken , ik ben dus door de mand gevallen bij jou ;-(

  Beantwoorden

 20. Hanny
  okt 19, 2010 @ 22:35:16

  Je bent in topvorm! Hartstikke goed van LG dat hij jou alleen de foto’s stuurt en jou het verhaal erbij laat maken. Niemand kan dat beter verzinnen dan jij!

  @ Hanny
  Het is ook bést een leuke uitdaging om het allemaal in te passen en soms vertellen de foto’s zélf al een verhaal ,hoef je het alleen nog maar op te schrijven 😉

  Beantwoorden

 21. tagrijn
  okt 19, 2010 @ 21:06:54

  Om met Glibber te spreken: ‘Hahahaha!’
  Schitterend gedaan.

  @ Tagrijn
  Grappig dat lognamen zó in het gewone leven door kunnen dringen dat je ze onderweg “tegenkomt” !
  Het was een leuke uitdaging om een logje te maken van de foto’s die hij ergens onderweg gemaakt had !

  Beantwoorden

 22. marion
  okt 19, 2010 @ 20:44:10

  Toch reuze moedig van Glibber om voor jou zijn leven te wagen en dat hij dan ook nog op het goede plekje uit komt, helemaal tof.
  fijne avond, liefs, Marion.

  @ Marion
  Ja ik ben hem ook réuze dankbaar dat hij op zoek is gegaan en dat hij erin geslaagd is me te vinden verbaasd me niéts !Wel jammer dat m’n bootje nu tel ziele is 😉
  welterusten voor straks XXX

  Beantwoorden

 23. Hartelijke Hulk
  okt 19, 2010 @ 20:24:14

  Ha ha ha ha Rietzie!
  Heerlijk zulke verzinsels erbij.
  Jij bent en blijft een superblogger!

  @ de Hulk
  Tja , als je de kans geboden wordt er eens lekker op los te fantaseren moet je die grijpen natuurlijk … 😉 en lieg….eh … loggen met een korreltje zout is zó leuk!

  Beantwoorden

 24. J@n.
  okt 19, 2010 @ 19:23:12

  Hebben jij en Henk soms slaande ruzie gekregen op zee en nou is dit er nog van over. Mooi logje weer Riet!
  Gr. J@n.

  @ J@n
  Je denkt toch niét dat ik dat ga bevestigen J@n , ik laat de oorzaak aan jullie verbeelding over maar ja , in 50 jaar huwelijk is er natuurlijk wel eens iéts .Als L.Glibber geen foto’s had gemaakt had ik natuurlijk helemáál m’n mond gehouden !

  Beantwoorden

 25. Annemarie
  okt 19, 2010 @ 18:23:14

  Hahaha, geweldig Riet! Dit is echt genieten. 🙂
  Maar ik hoop wel dat je snel van die rots afkomt.. Want jou missen willen we echt niet!

  OT: ik weet dan wel die levensles, maar of ik me er zelf altijd aan houdt?

  @ Annemarie
  Ja zodra het te koud wordt ga ik naar binnen ,maar je weet met Glibber kom je zo 1,2,3 niet weg 😉

  OT Hou het gewoon in je achterhoofd .
  Ik moest deze week aan je denken( ook door een foto) en ook daar komt nog wel eens een logje over …ra,ra,ra

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: