Eyra blaft….

blaf
Ja lief koppie hé ,dankjewel voor het compliment , zelf wéét ik niet beter maar ik kan blijkbaar héél lief kijken
Mijn oppas-teefje kan me ook niéts weigeren, als ik op de bank wil liggen dan mág dat ,legt ze er gewoon ff een dekentje op !
Denk nou niet meteen dat ik hier lig te niksen  hé , schijn bedriegt , ik lig vréselijk hard te denken over een logje voor m’n oppasteefje !
* De boel  aanzetten is me toch maar mooi gelukt ,maar ik moet   in de gaten houden of het oppasteefje eraan komt ,het log moet natuurlijk een verrassing voor haar zijn  *

blaf1
Ik wil graag  even een logje bij elkaar  blaffen omdat het oppasteefje zo druk is , beter dat ik het doe ,anders schrijft ze maar weer een zeurlogje over “drukhebben ” ,of nóg erger ,krijg je zon flutlogje over wat ze nú weer gekocht heeft !
Je snapt het niet hé , ze zijn met pensioen voor zover ik weet maar na één telefoontje rijden ze weer dágenlang naar Scheveningen op en neer .
*He ,verdorie , wat is zón muis toch onhandig voor mijn hondepootjes …kunnen ze dáár nou niets anders op verzinnen ?*

blaf2
Niet dat ze daar volgens mij nou zó druk zijn hoor , ik hoorde  iets over 10.000 kaartstroken die ze even zigzag moeten vouwen en dan per stuk een plastic bandje erom doen .Drukte om niks natuurlijk want dat bandje doet een machientje erom heen voor ze ,álles dat ze moeten doen is dus 10.000 x ff een zigzagjevouwen en dan in het machientje leggen , dat machientje  doet dan het werk en doet er een mooi doorzichtig bandje omheen en mijn oppasteefje hoeft het gebandeerde kaartje er dan alléén nog maar uit te halen ….is dát nou zo’n karwei ?
*He verdorie ,nou is ineens heel m’n getypte stuk weg ,zal je altijd zien …. schiet je lekker op ….druk je op een verkeerde knop ……!*

blaf3
Waar was ik …. o ja ,ze dóen het natuurlijk zelf ,ze hadden zó in hun agenda kunnen zien dat ik kwam logeren én dat ze wat afspraken hadden staan ,voor de tandarts , de kapper en een etentje thuis maar …. “nee” zeggen ….? Ho maar !
Eigenschulddikkebult dus dat ik vanmorgen om half 7 naar boven ging om ze wakker te maken …ja hoor eens , dat ben ik zo gewend en mijn blaas is nou eenmaal niet van elastiek !
Humm… kan ik eigenlijk wel over de sanitaire zaken schrijven ,nou ja ,ik dóe het gewoon !”

blaf4
Het oppasteefje klimt dan even in een broek en trui en gaat met me naar buiten waar ik ineens géén haast meer heb !Natuurlijk moet ik éérst even iedere grasspriet besnuffelen voor ik besluit waar ik de plas ga doen  …….. maar als ik ná de plas blijf snuffelen pakt ze me bij kop en kont mee naar huis !
* durft ze wel ….. dat moet ze bij  een grote herdershond eens proberen * waarna ze weer in bed verdwijnt .
Ik weet ook wel dat ik later op de dag mee naar het bos mag en dáár mag ik los en nét zo lang snuffelen als ik wil ! Daar kunnen héél veel hondenbeesten alleen maar van dromen !

blaf5

Advertentie

20 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Bob maten
  okt 21, 2010 @ 14:37:46

  Ikzelf erger me erg aan honden die áltijd blaffen. Wij hebben van die gezellige buren, en dat beest slaat al op hol zodra je 100 meter in de buurt van dat huis komt!

  Leuk hondje overigens, ziet er inderdaad lief uit.

  @ Bob maten
  Ja dat kómt voor , bij ons aan de achterkant hebben ze zo’n keffertje dat zich schor keft als er niemand thuis is .
  Onze logeerhond is gelukkig een “beschaafd”beestje dat zijn stem vrijwel nooit zal verheffen .

  Beantwoorden

 2. Truus
  okt 06, 2010 @ 21:09:23

  Zo te lezen heb je het helemaal niet slecht bij het ‘oppasteefje’ Eyra. 🙂
  Wat me wel opvalt is dat je blaft zoals zij praat. 😉
  Enne, knap gedaan om een stukkie te schrijven met je hondepootje. 🙂

  @ Truus
  Ja dat is typisch hé , en ik heb écht niet gespiekt .
  Het oppasteefje blaft op dit moment toch een beetje zoals ik maar ze zegt dat dát een beetje verkouden zijn heet 😉

  Beantwoorden

 3. Annemarie
  okt 05, 2010 @ 23:12:22

  Oei oei oei!
  Laat het maar goed werken hoor. 🙂
  Leuk stukje heb je geschreven Eyra!

  @ Annemarie
  Ik hou ze zéker in de gaten en volg ze de héle dag , meestal zit of lig ik vlak achter hun benen , dat bréngt risico’s met zich mee maar tot nu toe gaat het goed 😉

  Beantwoorden

 4. lind@
  okt 05, 2010 @ 21:36:57

  Wat een schatje om te zien, smelt, smelt.
  En ze kan nog bloggen ook. wauw.
  Lind@

  @ Lind@
  Wat een droppie hé ! Ondertussen is Eyra een redelijk belegen oude dame maar dat maakt haar alléén maar liever .
  Bijdehandje hé , ze heeft in de loop der jaren wel vaker ingebroken op het log ,de dondersteen 😉

  Beantwoorden

 5. Liesbeth
  okt 05, 2010 @ 17:13:24

  haha super hoor. Dit is duidelijk één van de beter logjes, dat is wel duidelijk ;). Moet je vaker doen, laat dat oppasteefje maar dr gang gaan hoor, die is voorlopig nog zoet met dat machientje 🙂

  @ Liesbeth
  Nou dan kén je m’n oppasteefje slecht ,die heeft alles alweer af . Ze was wél reuze blij dat ik hier even de honneurs waargenomen heb 😉

  Beantwoorden

 6. Mama Muis
  okt 05, 2010 @ 16:29:31

  je moet toch wat als hond hè. heeft ie heel creatief aangepakt. Maar als ie dit kan, zou dan dat zigzaggen nog wat zijn? Hoef je niet meer de man 5000, maar dan ben je met 3300 nog wat, al een heel eind.. of heb ik er weer niks van begrepen

  @ Mama Muis
  Had dat nou éérder gezegd ..ondertussen is alles af en kan ik dus niet ff een pootje toesteken …wat zeg ik … ik heb natuurlijk wel 4 pootjes 😉

  Beantwoorden

 7. tagrijn
  okt 05, 2010 @ 15:25:25

  Goh, dat had ik nou nooit gedacht van dat oppasteefje. Wat een bikkelhard mens,zeg.

  @ Tagrijn
  En dan zégt ze nog dat ze dat allemaal doet omdat ze me niet wil verwennen !

  Beantwoorden

 8. wilma
  okt 05, 2010 @ 10:31:29

  Wat een schat van een hondje!!
  Wil je mijn complimenten aan haar doorgeven voor het logje…
  X Wilma.

  @ Wilma
  dat doe ik tegen beter weten in want ja , stel dat ze kapsonis krijgt ;-)l

  Beantwoorden

 9. Ria
  okt 04, 2010 @ 22:25:46

  Goh via de een kom je bij de ander.Je hebt een fantastisch log ,dat wil ik even kwijt ,heel leuk om te lezen en dat opashondje mag blijven. groetjes

  @ Ria
  dankjewel voor het compliment en ja dat is leuk om een beetje “te hoppen” via andere bloggers . Ik kom er té weinig aan toe maar ik kom natuurlijk óók even bij jou kijken !Nee dat hondje mag dus juist niét blijven , wij hebben bewust geen huisdieren ,maar zo’logee is altijd even leuk .

  Beantwoorden

 10. Gisella
  okt 04, 2010 @ 18:45:55

  hey rietepietz ik weet namelijk niet hoe ik een reactie onder jou reactie krijg onder me blog dus ff zo.

  De parasiet tja hoe hij er aan komt weten we niet, maar met een drankje gaat hij wel weer weg gelukkig 🙂 ene die nasi was heerlijk 🙂 en tja ik ga met de auto want zolang ik geen fiets heb met trapondersteunig red ik het niet.

  @ Gisella
  Hoe dat bij jou werkt weet ik ook niet ,ik kan hier gewoon in het beheer bij de reactie klikken op “reactie wijzigen” dan mijn antwoord onder de reactie schrijven en dan weer op” wijzigingen opslaan ” klikken .Jij zal ook wel ergens iets hebben waar je eventueel een reactie kunt verwijderen ,daar kun je het misschien wel bij vinden .

  Ik hoop dat het drankje snel gaat helpen !

  Beantwoorden

 11. Min
  okt 04, 2010 @ 18:16:43

  Leuk weer een poot van je te zien hier. En je foto’s zijn om weg te smelten. Maar nee, ik blijf sterk, zelfs op dierendag ga ik geen soortgenoot of ander huisdier in huis halen..

  @ Min
  Mijn oppasteefje zit ook helemaal te kwijlen bij de foto’s ,ach ik weet natuurlijk heel goed hoe ik m’n mooiste snuitjes moet trekken .Ze houden het hier ook op af en toe een leuke logee maar géén permanente beestenboel 😉

  Beantwoorden

 12. Redstar
  okt 04, 2010 @ 18:00:52

  Mijn buren hebben zo’n hondje, en het is gewoon zo. Normaal hou ik niet van schooiende honden, maar deze mag bij me op schoot als ik er ben en een plakje cake eet. 😀 Het is gewoon een lieverd 😀

  @ Redstar
  Dit is ook zó n liefje ,maar bedelen doet ze nooit .Wel om aandacht bedelen natuurlijk maar ze weet precies dat ze een hondensnoepje krijgt nadat ze gekamd is ,dan weet ze niet hoe hárd ze naar de keuken moet rennen om op haar “snoepje ” te wachten .

  Beantwoorden

 13. rietje
  okt 04, 2010 @ 17:35:59

  hai riet, wat ’n leuk stukje over je oppasteefje…..gezellig dat ze er weer is……geniet ervan, liefs rietje en fijne week……..

  @ Rietje
  Ja dat is altijd leuk om haar weer een paar hier te hebben .

  Beantwoorden

 14. Morgaine
  okt 04, 2010 @ 10:38:31

  Nog een kleine week te gaan dan heb ik er 5 en een halve week opzitten met een grote hond 😀

  hahahaha geweldig, foto’s zijn super!

  XXX

  @ Morgaine
  Wauw … dat is nog eens het “oppasteefje “uithangen ! 5 weken is bést lang en vooral met één van m’n grotere soortgenoten , die pak je niet zo maar even bij kop en kont als ze niet mee wil open 😉

  Beantwoorden

 15. Leo
  okt 04, 2010 @ 08:55:26

  Dat deze lieve kleine hond in staat is om dit verhaal zo mooi vorm te geven. Dat die kleine pootjes zo mooi en foutloos blijken te kunnen typen. Het is allemaal wonderbaarlijk en passend bij deze bijzondere dag. Oppasteefje mag wel uitkijken dat we straks niet zijn overgeleverd aan de macht van de dieren. De pracht kennen we al, maar als de dieren de macht grijpen wordt het pas echt ingewikkeld.

  @ Leo
  Eigenlijk hád ik natuurlijk thuis bij het vrouwtje moeten zijn vandaag maar ja , het vrouwtje wilde er een paar daagjes “tussenuit” , ze had wél al een heel mooi nieuw kussen voor me gekocht .Al met al is het toch een heel mooie dierendag voor me !

  Beantwoorden

 16. Gisella
  okt 04, 2010 @ 08:01:38

  Je heb een heerlijke extra hondeleventje bij je oppasteefje 🙂 en ach dat ze het druk hebben maakt je niet uit denk ik want ze had nog wel tijd om lekker te lopen met je 🙂 Mare heb je ze niet ff geholpen met zoveel kaartjes?

  @ Gisella
  Nou ik ga wél mee en hou dan een oogje in het zeil ,als ze iets laten vallen kan ik dat even blafcommuniceren !
  Ik lig dan onder tafel met een bakje water , heb ik me dus éigenlijk “onder de tafel gedronken “;-)

  Beantwoorden

 17. Renesmurf
  okt 03, 2010 @ 23:44:52

  Je bent goed bezig.
  Ook al gaat het nogal wel eens mis, er staat toch een heleboel!
  Iets zegt me dat je hulp gehad hebt, dat moet haast wel!

  @ Renesmurf
  Waarom dénk je dat nou , iédere slimme hond kan toch wel ff een stukkie wegtikken , vraag het Quandy maar of eh… houdt die zich van de domme ? 😉

  Beantwoorden

 18. J@n.
  okt 03, 2010 @ 23:28:10

  Dus in het kort gezegd; Je hebt maar een hondenleven, of is het hondeleven? Enfin dat weet het vrouwtje beter dan ik. Is er geen hondenvakbond of zo? Misschien dat het wat beter zal gaan als we 500 dierenpolitieagenten krijgen van ome Geert, dan zal het wel anders worden.
  Gr. J@n.

  @ J@n
  Ik laat me niet gek maken , die dierenpolitieagenten schrijfven natuurlijk óók alleen maar bonnen uit als ik ergens op straat “de hoop laat varen ” .gelukkig heb ik geleerd dat ik dat nooit op straat mag doen dus daar zal ik dan géén last van hebben !

  Beantwoorden

 19. Hanny
  okt 03, 2010 @ 19:43:55

  Je hebt een fantastisch logje in elkaar gedraaid voor je oppasteefje. Ze is er misschien niet zo blij mee dat jij uit de school klapt, maar dat moet je vooral blijven doen. Want ik geniet van die verhalen dat zij even in een broek en trui jou uitlaat. Niet gewassen en geen tanden gepoetst. Wil je eigenlijk zo wel met haar mee?
  Ik hoop dat je nog vaker logjes maakt en ik hoop dat je oppasteefje eindelijk eens vroeg genoeg opstaat voor je.

  @ Hanny
  Ja dat had ik inderdaad misschien wat diplomatieker moeten omschrijven …eh… bijv. ik zag even later …..misschien was ze eerst nog gaan douchen enzo , dat ze in een broek en trui stapje ….. ze staat er ook altijd een beetje schichtig bij moet ik zeggen ,alsof ze er eigenlijk niet bij hoort !

  Beantwoorden

 20. marion
  okt 03, 2010 @ 18:51:23

  Je hebt wat te stellen met dat oppas teefje hé, maar je red je er toch maar mooi uit, sterkte er mee.
  Doe ze de groeten van Marion en een dikke knuffel.

  @ Marion
  Ik zorg wel dat ze in het gareel komen hoor , en nu hebben jullie tenminsten een aardig logje !
  Knuffelen moet ik aan de mensen overlaten maar ik ga ze natuurlijk even een lik over hun bol geven 😉
  xxx

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: