wat nú weer !

Web-log nl. is geinteresseerd in álles dat er mis ging tijdens mijn ,maar ook  jullie , vakantie las ik .
Men  vraagt  iedereen die een "vakantierampenlogje " schrijft de link daarvan op web-log nl. te plaatsen en in het log het woord "vakantie verhaal " te gebruiken .
 Mijn vaste lezers weten ondertussen wel dat bij Rietepietz zélden iets normaal gaat en dat zal dus tijdens vakanties niet veel anders zijn en dat ik zéker niet te beroerd ben om dat even "op te noteren"!
Maar….. ik lees nog ff verder op web-log.nl wat precies de bedoeling is en vooral waaróm ,en dan staat er dit ;
 
"Over het woord vakantieverhaal .Wanneer je dit woord in je bericht zet wordt het een dezer dagen automatisch op de homepage van Web-log.nl geplaatst. Hiermee testen wij een nieuwe functionaliteit die  wij in de toekomst vaker willen gaan gebruiken op de homepage van Web-log.nl." 
 
Mijn hele herwonnen vakantiegevoel is op slag wég ! Néééé hé …. het zál toch niet wéér…. ?
Wat moet er nú weer getest worden en wat zijn er nu weer voor plannen om het wankele evenwicht na de recente software up-date te verstoren!
Waarom moeten er woorden uit logteksten "functioneel kunnen worden " (kunnen we dan gerichter  met reclame bestookt worden ,om maar iéts te noemen) en hoeveel gaat er dan weer mis voor alles weer bruikbaar is !
 
Als  "oudere jongere" gaat een  software verandering zoals de afgelopen maanden je niet in de koude zomerkleren zitten ,zéker niet als een deel van je vaste loggers door de problemen onder het toetsenbord geschoffeld werden ,daarom hun web-log aan de wilgen hingen en een andere host zochten ….. Alstublieftdankuwel …zou Toon Hermans zeggen in zijn rol van een auditerende artiest …want ……

Zo ging mijn vakantietijd voorbij met linken omlinken ,in een beheer dat ik nog láng niet volledig onder de knie heb, en worstel ik nog stééds met de verplichte titel en spamcodes "van de Belg " waardoor ik regelmatig reacties zie verdwijnen !
Nog steeds staan  er soms onverklaarbare tekentjes als bijv. dit # te vinden achter m'n normale link waarvan ik als halfdigibeet " het waarom " niet kan bevroeden maar die me het gevoel geven dat er weer "gerommeld" wordt !
Dat gevoel bekruipt me ook wanneer  ik bij reacties  de éne keer wél al m'n gegevens in moet vullen en  de andere keer  niet , het lijkt wel Russische roulette in logland.! 

Maar goed ,je kunt je dus afvragen waarom ik de link  van dit  logje met "het"  woord op web-log nl ga plaatsen !
 Nou niét om de laptop die gewonnen kan worden…. dié kan ik sowieso op m'n buik schrijven na zo'n kritisch logje !Maar als men vraagt  wat er érrug vervelend was in mijn vakantieperiode dan mogen ze dat bést weten , ze vragen er toch zélf om ! 
Misschien dat de weblog " in de war gooiers" zélf eens lekker op vakantie moeten gaan …héél ver weg en dan voorál niét haasten om terug te komen …., hebben wij óók eens een adenmpauze !

Voor eerdere vakantierampen van Rietepietz kun je natuurlijk altijd even in het archief snuffelen !
  

      pc-1.gif picture by rietepietz

Advertentie

26 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Maurice
  aug 30, 2010 @ 15:41:42

  alles lezende deze zomer bij de mensen die bloggen bij weblog.nl, dan ben ik nog niet zo slecht af met blogse.nl. minder mogelijkheden heb ik, dat wel, maar er verandert nooit iets.

  @ Maurice
  Lijkt me héérlijk …… maar ik zal het niet voor je verknoeien want geloof ,op het moment dat ik overstap gaat de boel daar op de schop;-)

  Beantwoorden

 2. ♫ Melody ♫
  aug 24, 2010 @ 20:02:32

  @Rietepietz…. dat van die wisselende url heb ik al vaker ergens gezien en gelezen maar behalve dat men het constateert lijkt het nooit problemen op te leveren.

  Naast je komen zitten…dat kan ik niet natuurlijk, althans niet zo gemakkelijk als wanneer ik je buurvrouw zou zijn, maar ik heb wel diverse mogelijkheden tot mijn beschikking om je te helpen. Denk aan msn, mail, foon etc maar ook als ik jouw toestemming krijg om in je beheer te duiken om te kijken of alles daar oke is…

  Wat je wilt gaan doen is prima, laat het me maar weten via de mail, daar kan ik het snelst op reageren want dat zie ik namelijk het snelst!

  Wil je dat ik in je beheer duik laat het me dan ook via de mail weten aub?!
  WIl je me toevoegen aan msn, melodysmusic@live.nl mag dat ook, wat je wilt.

  Ik lees het dan wel van je!

  @ Melody
  Als ik écht tegen een probleem aanloop dat het loggen belemmerd ga ik je inderdaad vragen in m’n beheer te kijken .
  Het huidige probleem is alleen maar “soms lastig ” ik ga proberen of ik zelf ,door goed op te letten ,kan uitvinden wanneer en vooral waarom ik soms wel en soms niet met gegevens in moet voeren .Zoals ik al zei waren ik vanmorgen bij één en dezelfde logger binnen een paar uur mijn gegevens wél en niét onthouden ,dat is gek .in al die gevallen stond dat # met tp ( als ik het goed heb ) in de link .
  Beetje de kip en ei , want onthoudt hij de gegevens niet doordat # dit er bij staat of komt dat er nou juist te staan omdat er dan iets fout gaat bij het onthouden .Ik heb meer de tijd dan jij om dat op m’n gemak in de gaten te houden .
  Misschien kun jij er dan een zinnige conclusie uit trekken . Ik sla je adres voor msn wel even op zodat ik het zonodig bij de hand heb. Dankjewel en fijne avond verder !

  Beantwoorden

 3. ♫ Melody ♫
  aug 24, 2010 @ 10:02:47

  PS….. ik ben bezig met een nieuwe web-log te maken waarop ik alles in Jip- & Janneketaal wil proberen uit te leggen.

  http://over.web-log.nl/uitgelegd/

  Die weblog is nog lang niet klaar maar er staat al wel het één en ander op! Kijk daar gerust ook eens, en als er vragen zijn, stel ze dan alsjeblieft gewoon!

  Ik kan iedereen verzekeren, dat de nieuwe weblog versie veel luxer is dan de vorige! Het lijkt allemaal ook veel moeilijker dan het is.

  En ja, nieuw=eng… maar er is hulp genoeg, en de wil om iemand te helpen is er ook, niet alleen bij mij maar bij al mijn collega’s in het team van weblog!
  We vragen alleen maar de kans om dat te laten zien!

  @ Melody
  Ja de wil laat je hier inderdaad wel heel duidelijk zien , dat is fijn .Het is ook best lástig dat iedereen weer nét andere dingen wel en niet weet .Nieuw is eng ja , vooral als je eigenlijk alleen maar leuke verhaaltjes wilt schrijven en geniet van de interactie met “je lezers” .De problemen van anderen hebben dan ook invloed op je eigen manier van loggen .
  Ik ga zeker kijken op de site en ga hem ff bij m’n favo’s zetten , dankjewel !

  PS
  Om gék van te worden , vanmorgen niets aan de hand , een uur later wil ik bij Tagrijn een reactie achter laten ….. moet alles ingeveuld worden ,óók op mijn site is het reactievlak weer niet actief en ik vind inderdaad wéér # dit in de url van dit keer de reactiepagina .
  Nu , 2 uur later , staan mijn gegevens wél spontaan in het reactieveld bij Tagrijn en zou ik daar dus zó kunnen reageren ,óók bij mij is alles weer actief ….. kun je je voorstellen dat IK er niets van snap? Maar ik blijf zoeken naar dingen die invloed zouden kunnen hebben , ik ga gewoon opletten want met de instelling lijkt het dus niet te maken te hebben ,ik heb niéts veranderd en toch is het steeds anders .

  Beantwoorden

 4. ♫ Melody ♫
  aug 24, 2010 @ 09:57:42

  Hallo Rietepietz… ik zal proberen je vragen te beantwoorden.

  Als je inlogt in je beheer, en klikt op Instellingen, en vervolgens klikt op Reacties.
  Kom je in een scherm waarin je kunt instellen hoe jij wilt dat de reacties weergegeven worden. Die instellingen kunnen (zullen) per blogger dus heel verschillen zijn.

  Er is een mogelijkheid in de instellingen die er voor zorgt dat wanneer jij op een reactie reageert, (zoals je nu hier bij mij doet) dat die ander (ik in dit geval) een mailtje krijg om mij erop te attenderen dat mijn reactie een vervolgreactie heeft ontvangen.
  In jouw geval is dit hier nog niet ingesteld dus wist ik niet dat je op mij gereageerd had. Ik ging er wel vanuit dat je het had gedaan dus kwam ik even kijken.
  Als je in je beheer die instelling inschakelt komt er na elke reactie automatisch een ‘antwoordenlink’ onder elke reactie te staan. Hoe dat eruit ziet kan je op mijn log zien als je naar de reacties gaat.
  Door het inschakelen van die instelling wordt dus ook dat deel beïnvloedt dat er voor zorgt dat jij wel of niet je gegevens moet invullen als je op een log een reactie achterlaat.

  Ik hoop dat ik het duidelijk genoeg uitleg?

  a) Ik heb dus ingesteld op mijn weblog dat ik wil dat iemand die bij mij reageert er een mailtje van krijgt als ik op diens reactie reageer.
  b) Als ik bij iemand reageer die die instelling ook gebruikt hoef ik niet mijn gegevens in te vullen als ik op het moment van reageren ingelogd ben in mijn eigen beheer. Ben ik dat niet moet ik mijn gegevens wel invullen.
  c) Het kan gebeuren dat ik, ondanks het wel ingelogd zijn, toch mijn gegevens moet achterlaten. Dat komt doordat iemand er bijv. voor heeft gekozen de reacties eerst te willen lezen voor goedkeuring. Het kan ook komen doordat iemand heeft gekozen voor een extra beveiliging (captchacode zoals dat heet) waarbij iedere reageerder een cijfercode moet invullen alvorens de reactie te mogen plaatsen.

  Kortom….of jij wel of niet je gegevens moet invullen is dus van een aantal factoren afhankelijk.
  Ik kan me goed voorstellen dat velen deze functionaliteit overbodig vinden. Weblog had het mi beter standaard kunnen inbouwen zodat het voor iedereen gelijk zou zijn maar men heeft daar niet voor gekozen. Men vind ‘meer mogelijkheden’ een mooiere optie, opdat iedere weblogger zoveel mogelijk zelf kan bepalen hoe hij/zij het wil of niet.

  Wat de link:
  http://rietepietz.web-log.nl/rietepietz/#tp
  betreft… dat is een link naar jouw weblog. Niets mis mee. TP staat voor Type-Pad. TP=het bedrijf in de USA waar de servers staan waarop web-log Nederland draaiende gehouden wordt.
  Die link is overbodig lang maar kan verder totaal geen kwaad.

  Nou, ik hoop dat het je zo duidelijk is allemaal, zo niet laat het me gerust weten.
  Ik zal proberen te onthouden dat hier vragen staan / kunnen komen / en zal wel terugkomen om te kijken maar als ik niet snel genoeg hier weer verschijn mail me dan even aub!

  Fijne dag, Melody

  @ Melody
  Dit is wél “service aan huis zeg “fijn , ik heb het even uitgeprint omdat ik véél makkelijker lees op papier dan op het beeldscherm .Ik heb inderdaad niét die “mailtjesmogelijkheid” aangevinkt omdat ik het zélf teveel mailbusvervuiling vind en nogal dwingend naar de andere logger toe ! Op mijn logjes wordt nogal “huiselijk en zonder moeten gereageerd ” en dat vind ik heel plezierig .

  Toch nog even over die “vreemde” link Het is écht zo dat die bij mij iets te maken heeft met het wel of niet activeren van het reactievenster .vanmorgen staat er weer alleen deze link
  http://rietepietz.web-log.nl/ en nu staan alle gegevens weer gewoon “aan” ,zodra die uitgebreide link er staat , dus mét extra’s , is mijn reactievlak niet geactiveerd en moet ik alles invullen als ik zelf zou willen reageren .
  Ik zal de komende tijd even voor je bij houden hoe vaak dat gebeurd en of dit inderdaad stééds het geval is .
  Je hebt gelijk dat ,in ieder geval ik , het liefst doormodder op wat ik wél weet en wat koudwatervrees voor nieuwe dingen heb ( ik heb niet voor niets al bijna 5 jaar dezelfde lay-out )
  maar dat komt écht doordat ik dat lezen op het scherm heel intensief vind als het om begrijpend lezen gaat .Liever had ik iemand naast me die ff zegt waar ik moet klikken 😉 maar die is er niet helaas .
  Ik begrijp nu wél dat jullie dus zélf ook weer rekening hebben te houden met door ándere geboden mogelijkheden en dat daar óók voor jullie “verrassingen” in kunnen zitten .
  Ik weet niet of ik de énige ben die “afwisselend een korte of een lange link heeft ” maar het zou mij eerlijk gezegd niét verbazen als die toch iets te maken heeft met de reactiegegevens .
  Ik laat je op weblog.nl over een weekje weten hoe vaak het ongeveer voorkomt en ga uitproberen of dát ook de momenten zijn dat ik bij ánderen de gegevens moet invullen .

  Beantwoorden

 5. ♫ Melody ♫
  aug 23, 2010 @ 19:38:00

  Rietje, dankjewel voor je antwoord.
  Waar het mij om gaat (altijd al) is duidelijkheid scheppen daar waar nodig en gevraagd.
  Er zijn helaas heel veel mensen die maar wat graag van zich afschoppen, weblog kompleet in de zeik zetten, omdat ze zich een bepaald oordeel hebben aangemeten, zonder te checken of hun oordeel wel klopt!
  Daarbij….door vragen wordt men wijs, die regel geldt nog steeds.
  Er is al jaren een forum, is er “over.web-log” en er zijn een aantal e-mailadressen waar men vragen mag stellen en kritiek mag uiten. Daar wordt ook heus wel iets mee gedaan maar je kan niet verwachten, redelijkerswijs gezien, dat weblog zich eerst in de hoek laat trappen en dan vervolgens alles terugdraait om de wat ‘oudere’ logger een plezier te doen!
  Daarbij… en dat wil ik toch ook nog heel graag even kwijt….. zijn er mensen die een weblog hadden en nu starten, die veel ouder zijn dan jullie. Zij komen ook met kritiek en vragen, maar wel op een andere toon dan dat ik op menig weblog heb gelezen.
  Iemand onderuithalen is zo simpel, is dat nou werkelijk nodig vraag ik me vaak af.
  Ik pleit mijzelf (en weblog) heus niet vrij, maar ook wij zijn mensen die fouten maken en zich vergissen. Tevens zijn ook wij afhankelijk van wat er in Finlang besloten wordt, wij hebben maar te volgen! Daarbij (en daar leg ik mijn handen voor in het vuur) heeft weblog Nederland wel een team (vrijwilligers die vele uren draaien en daar een klein deel van betaald krijgen) die zich 24.7 uit de naad werkt door enthousiasme e liefde voor het produkt web-log.nl. Weblog heeft veel moois te bieden maar men moet het wel willen zien… Iets afschieten zonder verder te kijken dan je neus lang is kan iedereen, dat is zo moeilijk niet toch?

  Nogmaals…..als je ergens tegenaan loopt, je wilt antwoord of hulp…. je weet me te vinden!
  Ook als je uitgebreidere info omtrent het onthouden van de reacties wilt, wat ook maar…. ik help je graag verder en leg het je graag allemaal uit, net zolang als nodig is!

  @ Melody
  Je hebt vast al tussen de regels door gelezen dat de meeste oudere bloggers best begrijpen dat een deel van hun problemen onstaan is door een digitale achterstand .
  Ook ik zie ,als ik tussen de “oplossingen ” zoek, vaak dingen staan die ik niet herken .Ik doe zelf vaak dingen “met een omweg ” die heb ik dan “per ongeluk ontdekt ” en durf maar al te vaak geen andere manier op te zoeken om de boel niet in de war te gooien . Ik geef je een klein voorbeeld van hoe ik heb leren “internetten .” Niet lachen hé !

  Bij het mailen had ik gezien dat je een plaatje in kon voegen en dat lukte me ,naar later bleek per ongeluk , want het lukte me later soms wel maar ook vaak niet .Het heeft wéken geduurd eer ik door had dat dat kwam omdat het schrijfvlak niet geactiveerd is als de cursor( waarvan ik zelfs de naam nog niet wist ) nog in het adresvlak staat . Dát is de manier waarop veel ouderen begonnen zijn ,met een heilig ontzag voor de knoppen waarmee van álles kan gebeuren dat je niét wilt en waar je geen oplossing voor weet .
  Natuurlijk heeft de één er meer feeling voor dan de ander maar ik heb het méést geleerd van medeloggers die het geduld op konden brengen om uit te vogelen waaróm ik bepaalde dingen niet voor elkaar kreeg en dan bleek het vaak te gaan om dingen die een geroutineerde “intenetist “( zelf bedacht ,mooi hé) als vanzelfsprekend en bekend verondersteld .
  Ik zou je dit ook hebben kunnen mailen maar ik kies voor een antwoord hier omdat mijn medeloggers dan mee kunnen lezen ,in de hoop dat het begrip voor en naar beide kanten nieuw leven in geblazen kan worden .
  Ik wil inderderdaad héél graag meer van alles weten maar zolang ik het zelf een beetje kan “mannen ” ,al is het met een omweg , lijkt het alleen maar mensen lastig vallen met vragen .
  Maar ondertussen is nog steeds onduidelijk waarom m’n avatar op de éne site wél en op de andere niet verschijnt .Niet zo héél belangrijk maar op mijn vraag werd geantwoord dat daar nog naar gekeken wordt en vervolgens horen we daar niet meer over .
  Het is wél heel irritant dat ik op sommige site’s steeds weer de gegevens moet invullen en zou het erg jammer vinder als blijkt dat dat op “rietepietz “óók zo is ,dus als je me uit kunt leggen hoe ik dat blokje terug kan halen waar je een vinkje in kon zetten om de gegevens te bewaren héél vreselijk graag !
  Ik ben het trouwen wél met je eens dat ,ook als je kritiek hebt dat toch ,ondanks de ergernis , fatsoenlijk verwoord zou moeten worden .
  Alweer bedankt voor je reactie !

  Hier nog een psje voor je Melody ,misschien heb je er iets aan .
  De hele avond werden op mijn eigen log de gegevens weergegeven en had ik zonder iets in te vulle n bij mezelf kunnen reageren . Op dit moment zou ik alle gegevens in moeten vullen om te kunnen reageren en staat achter mijn url weer dit ;
  http://rietepietz.web-log.nl/rietepietz/#tp ,normaal stopt die url bij nl.

  het lijkt me niet uitgesloten dat het één en ander met elkaar te maken heeft of is dat erg raar gedacht

  Beantwoorden

 6. Jac
  aug 23, 2010 @ 14:20:50

  Helemaal mee eens wat je schrijft Riet!

  @ Jacqueline
  Zoals je nu kunt zien is het me in ieder geval gelukt nu de kritiek onder de aandacht te brengen van de personen die er misschien …. als ze zouden willen …… heel misschien …., iets mee zouden kunnen doen !

  Beantwoorden

 7. ♫ Melody ♫
  aug 23, 2010 @ 12:09:10

  Hallo
  Allereerst leuk dat je meedoet met de wedstrijd.
  Ik wens je alle succes toe!

  Wat je kritiek betreft. Het wel of niet invoeren van je gegevens bij het plaatsen van een reactie is per log individueel afhankelijk van de instellingen door de logeigenaar. En van het feit of jij als reageerder zelf ook ingelogd bent. IK moet hier bij jou mijn gegevens invoeren dus mijn instellingen zijn anders dan de jouwe. Reacties verdwijnen overigens niet spontaan, als dat gebeurt dat gaat er bij het plaatsen iets mis, bijv. dat de reageerder niet wacht tot de reactie ook daadwerkelijk geplaatst is.

  Mocht je vragen hebben over welke functionaliteit dan ook, stel die dan aub ook! We kunnen onmogelijk alle bijan 400.00 logs in de gaten gaan houden om te ontdekken waar iedere weblogger wel of niet tegen aan loopt!

  Succes met de wedstrijd, muzikale groeten Melody

  @ Melody
  Hi melody , sportief dat je hierop reageert en dat is meteen ook de reden waarom ik “meedoe” .Ik heb een spinternieuwe laptop dus doe zeker niét mee om de prijs .Ik wide gewoon proberen op deze manier wat méér aandacht te vragen voor een groep loggers die wat “minder bijdehand ” is en vaak niéts kunnen met de antwoorden op een vraag .
  Ik heb bijv. geen idéé waar ik iets aan m’n instellingen zou kunnen veranderen voor wat betreft het onthouden van de gegevens ( in de oude situatie stond er altijd een vakje( gegevens onthouden ” dat je aan kon klikken maar dat is weg .) Ik héb af en toe wel eens een vraag gesteld en slechts één keer hád ik iets aan het antwoord .
  Uit een soort ballorigheid ben ik dus aan deze wedstrijd mee gaan doen om aandacht voor het probleem .
  Als je de andere reacties óók hebt gelezen kwam je écht mensen tegen die het compleet zát waren om tegen een muur aan te lopen en naar “de Belg ” zijn overgestapt , dát kan toch jullie bedoeling niet zijn ?
  Natuurlijk snap ik wel dat je niet álle blogs in de gaten kunt houden maar dat , vooral de oudere blogger , bij klachten teveel aan z’n lot overgelaten wordt .Juist die oudere blogger zit niet te wachten op veranderingen !
  Bedankt voor je aandacht en ,ik meen het , ik hoef niet mee te dingen naar de prijs , ik moet er niet aan dénken weer een nieuw apparaat te moeten installeren ….bbbrrr , wéér allemaal nieuwigheden 😉

  Beantwoorden

 8. rietje
  aug 23, 2010 @ 09:52:41

  ach meid, maak je er niet zo druk over joh…….doe gewoon wat je fijn vind om te doen, dat voelt ’t allerbeste……….fijne nieuwe week, liefs rietje

  @ Rietje
  Natuurlijk probeer ik me er niet druk over te maken maar ja , soms zit er toch wel aardig wat ergernis bij als dingen die je nét onder knie hebt weer veranderen .

  Beantwoorden

 9. tagrijn
  aug 22, 2010 @ 23:14:44

  Ik was benieuwd naar je reactie op mijn reactie, maar ik zie dat die er niet meer staat… Dat is me de laatste tijd al meerdere keren overkomen. Leve web-log.

  @ Tagrijn
  Wat gék , ik heb inderdaad géén reactie van je gezien ,jammer want dat zijn altijd waardevolle bijdrages !
  De laatste maanden heb ik sowieso wat minder reacties dan “normaal” ,dat wijt ik aan de vakantietijd maar als er reacties zomaar verdwijnen helpt dat natuurlijk behoorlijk mee . Vreemde zaak ,ik heb je gelukkig niet per ongeluk geblokkeerd of zo want déze reactie staat er .

  Beantwoorden

 10. Redstar
  aug 22, 2010 @ 22:06:48

  Wees er gerust op dat als je eenmaal denkt te weten hoe alles werkt, ze de boel weer veranderen. De techniek en ontwikkeling gaat door, dus ook de aanpassing aan je admin 😀

  @ Redstar
  Ik ben er óók bang voor , lastig natuurlijk als je ,zoals ik , niet zo gek bent op veranderingen !

  Beantwoorden

 11. joke
  aug 22, 2010 @ 18:01:41

  Je brengt me op een idee om en logje te schrijven over een vakantie bloopertje maar dat geef ik natuurlijk wel een andere titel 🙂
  Groetjes.

  @ Joke
  Voorál doen Joke , geen beter vermaak dan leedvermaak zeggen ze toch? Ik heb ik de loop van de bijna 5 jaar dat ik log ook al aardig wat vakantie”toestanden” beschreven 😉

  Beantwoorden

 12. Leo
  aug 22, 2010 @ 15:45:00

  IK denk dat men zich bij Weblog.nl gewoon niet heeft bezig gehouden met al die loggers die braaf vele jaren hun verhaaltjes plaatsten. Men voerde iets door en vond dat zij die klaagden of om informatie vroegen eigenlijk vreselijke zeurpieten waren. Ik ben zelf slachtoffer geworden. Moest drie van de vier weblogs opofferen. Verlaten, en daarna verhuizen naar de Belgen. Omdat men bij de aanbieder niet wil horen wat ik te zeggen of te vragen heb. Nog steeds durf ik met goed fatsoen niets ‘aan te raken’ omdat ik bang ben mijn laatste weblog ook kwijt te raken. Zodra ik in de beheerpagina kom kan ik de controle over alles verliezen. De Belgen hebben weliswaar leuke mogelijkheden, maar ik kan er nog niet best mee omgaan. Foto’s plaatsen is een ellende, de indeling veranderen ook. Dus probeer ik het maar een beetje uit te dienen tot ik een andere oplossing heb opgetuigd. Ik ben een inhoudman, geen technicus. Ik wil verslag doen, schrijven, foto’s plaatsen. Geen ict-opleiding gehad en geen enkel technisch vernuft. Dan blijf je liever weg van al dat gedoe, maar komt een storing door de arrogante wijze waarop een aanbieder met jou als gebruiker omgaat, dubbel zo hard aan. Geen uitleg, geen hulp, geen verbetering. En dan ben ik nog een man….

  @ Leo
  Nou heb ik geen idee of in de ict toestanden het man of vrouw zijn iéts uitmaakt ,maar voor het bloggen lijkt het me weinig verschil maken !Verder heb je gewoon gelijk dat men bij web-log nl uitsluitend hard op de eigen borst zit te rammen i.p.v. óók eens wat dieper in de bloggende medemens te kruipen .En het gaat niet ééns “om de centen”want ik weet dat jij óók problemen hebt met een betaalde versie !
  Als zij hun programmatechnisch klusje hebben geklaard gaan ze ervan uit dat iédere afwijking door onkunde of klunzigheid van ons te verklaren is maar …..zelf áls dat het geval is( zoals je terecht stelt “wij zijn geen ict ers “) zou men toch ten minsten moeten zorgen dat er “meegedacht wordt ” .Je zou bijna zeggen dat ze geen idéé hebben van welke problemen zich kúnnen voordoen bij zo’n verandering .
  Heel jammer natuurlijk want ik heb ondertussen al heel wat linkjes in m’n bestand die web-log de rug toegekeerd hebben in de loop van bijna 5 jaar dat ik log !

  Beantwoorden

 13. Astrid
  aug 22, 2010 @ 13:40:07

  Riet ik heb er wel eens over nagedacht om ook een weblog te starten maar wanneer ik dan al die perikelen met al die veranderingen weer lees dan hou ik me toch maar bij het lezen van andermans logjes.
  Dat vind ik ook een leuke bezigheid.

  @ Astrid
  Ach ,zonder moeite niets verkregen natuurlijk en meestal is het een hártstikke leuke hobby .Je leest hier al mee dat “de Belg ” een minder moeilijke site aanbiedt want er zijn al meerdere van mijn lezers overgestapt en dik tevreden .
  Zéker proberen als je het leuk vindt ,je hóeft het toch niet meteen te publiceren ? Als je bij J@n , Jeroen of Vlinder op de site kijkt staat er ook een link om zélf een blog aan te maken , dan kom je er vanzelf achter of het iets voor je is !
  Maar mensen als jij en Marion zijn natuurlijk héél welkome bezoekers , waar we bij de andere lezers natuurlijk ook hún site regelmatig bezoeken en een reactie plaatsen hebben we van mensen zónder site altijd leuke reacties zonder een tegenprestatie 😉

  Beantwoorden

 14. Jeroen
  aug 22, 2010 @ 12:40:33

  @Rietz: Inderdaad staan er mijn weblogs gelinkt (rechts bovenaan). Maar het schijnt zelfs mogelijk te zijn een bestaand weblog erin op te nemen.

  @ Jeroen
  Ik zou wel blijven opletten dat je hem niet ineens kwijt bent wegens inactiviteit , zou zómaar kunnen 😉 dus af en toe ff iets krabbelen
  Dat opnemen in de Belg lijkt me nog een hele klus !

  Beantwoorden

 15. Min
  aug 22, 2010 @ 12:13:54

  Nou jij hebt je linkenlijst al aangepast, dat staat bij mij al maanden op mij nog te doen lijstje.
  Maar ja dat zal heus niet tussen wal en schip vallen.

  @ Min
  Ik ben óók nog niet helemaal klaar en wacht op de volgende dappere oprisping ;-)dat het bij wat lastiger werkt met de linken is trouwens niet de schuld van web-log maar is mijn eigenwijzigheid om ze aan een button te willen linken 😉

  Beantwoorden

 16. J@n.
  aug 22, 2010 @ 11:16:00

  @ Jeroen: Dat is idd de reden;-))
  @ Rietepietz: Natuurlijk mag web-log.nl gerust vernieuwen vind ik, alleen de manier waarop staat me geweldig tegen. In de eerste plaats de weinige informatie en dan ook nog in het Engels, zoals jij al zeer terecht opmerkt en in de tweede plaats de trotse borstklopperij van hoe prachtig ze het voor elkaar hadden terwijl het rammelde van alle kanten.
  Nee, je hoeft niet bang te zijn dat je de link naar mijn weblog nog eens moet veranderen, want wat Jeroen er over zegt klopt wel ongeveer, behalve dat ‘web-log.nl’ mooier zou zijn.

  @ J@n
  Gelukkig zijn de bloggers onderling altijd heel behulpzaam en juist die hebben vaak veel meer oog voor ” waar de struikelblokjes kunnen liggen .
  Bovendien is de ,vaak veel te technische , uitleg in het Nederlands al lastig lezen .kkzodat ook als je je redelijk in het Engels kunt redden tóch de uitleg niet makkelijk kunt volgen . Web-log nl werkt duidelijk met jonge mensen ,die zijn met de pc opgegroeid en hebben geen benúl van waar oudere computerliefhebbers tegenaan lopen .
  Dat is jammer want het zou zoveel beter kunnen .Misschien zouden mensen als jij en ik ingeschakeld moeten worden om als “pilot” te dienen bij vernieuwingen 😉

  Beantwoorden

 17. Renesmurf
  aug 22, 2010 @ 00:26:02

  web-log, en eigenlijk heel internet, is continue in ontwikkeling, en dat houdt echt nooit meer op.
  Wen daar maar aan, dat is een feit.

  @ Renesmurf
  Ja dat begrijp ik heel goed ,maar er is (te) weinig begrip voor het feit dat ouderen meestal met een grote achterstand aan de digitale wereld deelnemen . Niet iedereen kan dat even bijfietsen , het helpt als je (klein)kinderen hebt die je af en toe wat tips kunnen geven maar omdat ik vrijwel alles in m’n uppie moet uitzoeken ( met tips van andere loggers) heb ik vaak niet genoeg lef hebt om nieuwigheden uit te proberen , je hebt immers zó een zooitje gemaakt en wié gaat dat voor je opruimen !
  Web-log verwijst (te) vaak naar in het Engels gestelde hulppagina’s terwijl mijn generatie lang niet altijd genoeg Engels in huis heeft om dáár iet mee te kunnen !

  Beantwoorden

 18. Pia
  aug 21, 2010 @ 23:35:09

  Ondanks dat je de hele vkantie bezig bent geweest met die weblogperikelen heb je je boontjes aardig gedopt. Zelfs mijn link staat er al bij. En troost ik verander voorlopig niet 🙂

  @ Pia
  pppffftt… pák van m’n hart , er is toch nog iets fout gegaan zag ik te laat , boven de linken staat nu “linken 1 ” omdat ik een naam gaf aan de lijst die , naar ik dacht , buiten beeld bleef ….. is voor de volgende dapper aanval want ik moet nóg een linkje van een stopper vervangen voor een nieuwe lezeres 😉

  Beantwoorden

 19. Jeroen
  aug 21, 2010 @ 23:10:02

  @J@n; Wij gaan toch 18 september niet naar een meeting???!!! Nee joh, dan zijn wij hier paraat om jou een fijne verjaardag te wensen. Dat is vast de reden waarom jij die dag verhinderd bent.

  @ Jeroen
  Je hebt de verjaardagen wél goed in je hoofd zitten zeg ,ik hoop dat ik J@n niet vergeer de 18 de 😉

  Beantwoorden

 20. Annemarie
  aug 21, 2010 @ 23:07:44

  Balen dat het op deze manier moet inderdaad.
  Ik ben allang blij dat ik een aantal jaar geleden het besluit heb genomen om erbij weg te gaan.
  Maarja dat geluk heeft natuurlijk niet iedereen.
  Kom tot rust Riet! Want wij willen je log nog nie tmissen. 😉

  @ Annemarie
  Het is pure onmacht voor “ons ouderen” , vooral als je niemand in je omgeving hebt die je kennis bij kan spijkeren blijft de achterstand alléén maar groeien ! Ik ga nu niet meer weg , zou al m’n logjes dan kwijt zijn omdat ik ze niet zelf zou kunnen overzetten .Kan ik jouw niet een beetje adopteren ?;-)

  Beantwoorden

 21. Jeroen
  aug 21, 2010 @ 23:06:49

  Goed gedaan Rietz! Heb er zelf geen spijt van dat ik naar “de Belg” ben overgestapt. Dit nieuwe blog heeft voordelen en nadelen. Voordeel; alles werkt er heel eenvoudig. Nadeel; web-log ziet er mooier uit. Het is een misvatting dat je bij de Belg je reactie kwijt ben wanneer je de code of de titel vergeet. Gewoon even naar beneden scrollen dan vindt je je reactie “onbeschadigd” terug.

  @ Jeroen
  Dat moet ik dan eens beter bekijken Jeroen , vooral de spamcode gaat vaak fouten dat is best irritant .
  Het is natuurlijk wél jammer dat je nu al je oude logjes daar niet meer kunt terugzien maar ik neem aan dat je het oude weblog er nog wel met een linkje aan hebt hangen .

  Beantwoorden

 22. Gisella
  aug 21, 2010 @ 16:59:44

  Ze kunnen beter vragen wat jij wil met je log en of je ook wil updaten, want niet iedereen wil een update van zijn blog.

  Ik hou het maar bij me googleblog 🙂 volgens mij updaten die niet veel hahaha of het valt me niet op kan natuurlijk ook.

  @ Gisella
  Ik denk dat het technisch niet haalbaar is verschillende “versies” te laten draaien .Ik ben ook één keer veranderd van host wegens veranderingen want zo kwam ik bij web-log die na korte tijd ,toen ik net alles onder de knie had ,ook met een verandering begon .Nu heb ik me voorgenomen niet meer te veranderen ,als ik het niet maar kan volgen stop ik gewoon !

  Beantwoorden

 23. Hanny
  aug 21, 2010 @ 15:27:32

  Onze gegevens worden al op zoveel plaatsen opgeslagen en zijn haast altijd wel traceerbaar, dat je web-log nu niet behaald behulpzaam moet zijn, lijkt mij. Willen ze Big Brother gaan spelen?
  Ik ben nog steeds hartstikke blij dat ik destijds de stap heb genomen om mijn eigen weg te gaan en niets meer met web-log te maken heb.

  @ Hanny
  Ja dat was ook wel mijn eerste reactie maar later dacht ik … toch maar eens laten blijken dat ik zéker wel wantrouwig ben over hun motieven !
  Ik zou zéker al lang een éigen site gehad hebben als ik die ” gewoon ” zou kunnen betalen met een acceptgiro ! Nu móet je overal akkoord gaan met aut. incasso en dat vertik ik ! Bovendien weet ik niet of ik “genoeg in huis heb “om dat helemaal zelfstandig te kunnen inrichten ,het lijkt me niet niks allemaal en ik heb niet zo’n heerlijk handige dochter als jij wél hebt 😉

  Beantwoorden

 24. marion
  aug 21, 2010 @ 12:54:32

  Het is niet alleen weblog die ze steeds veranderen, regelmatig zijn er in de supermarkten artikelen veranderd, vernieuwd en beter noemen ze het, jaren koop je iets wat uitstekend bevalt en hup, weer verbeterd, je ziet op den duur door de bomen het bos niet meer, of ben ik nou aan het muggeziften?
  Fijn weekend, Marion.xxxx

  @ Marion
  O ja , vertel mij wat ! Of het nou wasmiddel , deodorant of een pakje zoep is , zodra ik er aan gewend ben wordt het “verbeterd of vernieuwd ” ,om gék van te worden !
  Je bent zéker niet aan het muggenziften want het is wáár ,en het ergste is dat het over het algemeen metéén stiekem in prijs verhoogd werd …..zucht !
  fijn weeekend xxx

  Beantwoorden

 25. J@n.
  aug 21, 2010 @ 12:18:31

  Er zijn mensen, waaronder kennelijk ook de mensen die met web-log.nl in de weer zijn, die ervanuit gaan dat stilstand achteruitgang is en daarom moeten ze in hun ogen blijven vernieuwen. Nou is het niet zoals zij menen; dat zo’n stelletje ouwe knarren het gewoon niet snappen, want jongelui hebben er, als ze dagelijks bloggen, ook last van, maar het is gewoon bedrijfsblindheid en daar helpt onze vriendin ‘Melody’ ook niet echt bij, want naar die weblogmeeting van haar komen toch alleen maar mensen die in katzwijm vallen als ze haar zien, dus die niet met kritiek zullen komen. Misschien maar goed dat ik verhinderd ben, anders liep ik daar nog het risico om hooglopende ruzie te krijgen met deze medewerkster van web-log.nl.
  Misschien wel iets voor jou Riet, als je tijd hebt op 18 September.
  Gr. J@n.

  @ J@n
  Denk niet dat ik kan 18 september , ik weet het éigenlijk wel zeker 😉
  Het grootste probleem is volgens mij dat de mensen die web-log “bedrijfsklaar ” maken en houden een geheel ándere interesse hebben dan de bloggers .
  Zij “liefhebberen ” in het beheer en het onderhoud van de beschikbare internetruimte en willen dáárom steeds weer nieuwe dingen uitproberen .Voor ons bloggers is alleen de “al ingerichte internet ruimte ” van belang zodat we daar ons verhaal in kwijt kunnen en die ruimte benutten we het liefst zonder al te veel veranderingen .
  Zij heben meer interesse voor de “progammatuur” en wij hebben meer interesse om de kant en klare software te benutten .Er zijn gewoon téveel mogelijkheden met een computer en daardoor weet iederen maar een beperkt deel .
  Zo ben ik eenoog in het land der blinden in mijn familie waar vrijwel niemand meer doet dan een mailtje maken en wat foto’s opslaan ,voor goede raad kan ik dáár dus niet terecht .
  Voor mijn familie lijkt het dus alsof ik heel wat weet ,maar in de kringen van web-log nl. en ik niet meer dan een dom oud mens !
  Het énig dat erg veel zou helpen van hun kant is zich in dit soort zaken wat meer proberen in te leven .
  Het is bij computers nou eenmaal helaas zó dat als je maar één handeling niét kunt verrichten ,of niet weet dát je die handeling moet doen , er verder óók niets meer gebeurd !

  Beantwoorden

 26. Morgaine
  aug 21, 2010 @ 11:34:46

  Oh gosh, ik wacht het wel weer rustig af, al heb ik van velen deze rampen gelezen, mij is het tot heden nog bespaard gebleven allemaal, ik hoop dat het zo blijft.

  XXX

  @ Morgaine
  Mijn probleem is natuurlijk dat ik een “digitaal onderontwikkeld gebied “ben . en bij iéder update wordt die achterstand groter en dus …blijf ik hijgens achter alles aan hollen terwijl ik éigenlijk gewoon alleen maar leuke verhaaltjes wil schrijven 😉

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: