zó simpel!

In een regionaal radioprogramma werd vorige week gevraagd naar tips om een dekbedhoes over een dekbed te trekken .
De meest vreemde oplossingen werden aangedragen waarvan de meest bekende wel was “geklungel  met wasknijpers om de hoeken vast te zetten ” …..alsof je géén handen hebt waarmee je die punten even vast kunt houden …zucht !

Voor mij is het nooit een probleem maar inderdaad ,als ik Henk zie stumperen die enkele keer dat hij me komt helpen …… !Hij worstelt meestal nog met het kussensloop als ik “mijn kussen én dekbed al allebéi van schone hoezen heb voorzien !
Niet helemaal eerlijk die vergelijking natuurlijk want ik doe dat soort dingen al zóveel langer dan Henk .Hij krijgt ook geen eerlijke kans om het te leren  want ik kan dat gestoetel niet aanzien en neem het dus meestal snel van hem over .( vrouwenkwaaltje  ja , dat wéét ik )

Een andere tip was de hoeslakens binnenstebuiten opvouwen , over strijken werd niet gesproken maar ik strijk inderdaad m’n hoeslakens … niet gek voor iemand die niets met “de huishouding ”  heeft hé !
En natúúrlijk strijk ik ze op de goede kant en vouw ze ook zo op ,geen gezicht om dat binnenste buiten te doen ,zo wil ik ze niet in de kast !

Ik zie er al een paar denken … ze kletst makkelijk maar eh….moeten we dat allemaal “op haar  blauwe ogen geloven ? ”
Nee hoor ,je kent  ons toch ,Henk is met de camera gelukkig iets handiger dan met de dekbedhoezen en dan maken we toch een workshop “kijk even hoe snel je de hoes om je dekbed zou kúnnen doen “!
Heb je FF iets minder dan een minuutje?

Advertentie

27 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Truus
  aug 25, 2010 @ 22:04:31

  Wat heb jij je dekbedden goed gedresseerd Rietepietz.
  Ik ga het ze ook leren! 🙂

  @ Truus
  Whahahaha , het zijn gelukkig maar 1 persoonsjes en die laten zich goed dresseren hoor 😉

  Beantwoorden

 2. Ria / Cloggy
  aug 20, 2010 @ 14:04:06

  Ik strijk niet maar de rest is identiek aan jou manier.En Henk kan filmen als de beste! Groetjesss

  @ Ria
  In ieder geval fimt Henk stukken béter dan dat hij de hoezen om het dekbed doet 😉

  Beantwoorden

 3. Leo
  aug 18, 2010 @ 13:34:30

  Wij doen dit werk met zijn 2-tjes. Kruipen meestal met dekbed en al in de hoes, pakken de punten dan beet en laten die hoes helemaal naar beneden zakken tot het hele dekbed (2×2) in die hoes zit en laten het dan over het bed zakken. Gaat al jaren goed. Maar in je 1-tje lijkt het me erg lastig…

  @ Leo
  Jij bent gewoon het liefst sámen op het bed aan rommelen , leer mij Leo kennen 😉 maar inderdaad is die 2×2 best een kluif om in je uppie te doen maar ik deed dat toch liever alleen dan samen .Gelukkig blijven er nog genoeg dingen over die wél beter samen kunt doen ! ….Néé Leo, ik had het niét uitsluitend over het bed ,foei , af !

  Beantwoorden

 4. Tham
  aug 17, 2010 @ 18:44:41

  Rietz, zo werk ik ook hoor, alleen dat strijken komt nu er 5 de deur uit zijn wel weer in hier. Voorheen ging ik er gewoon ff opzitten.
  Maar het dekbed er zo inb sjorren dat heb ik mijn boys ook zo geleerd. Makkie!
  Jouw het te zien doen is nog leuker!

  @ Thamara
  Een ánder zien werken is altijd leuk ja 😉
  Kan me wel voorstellen dat je met een groot gezin die “lappen” niet gaat strijken en het is waar , op de stapel trekken die moderne weefsels best aardig glad ,mijn verstand wéét dat ,nu de rest nog !

  Beantwoorden

 5. rietje
  aug 17, 2010 @ 08:57:01

  hai Riet, zó doe ik het ook altijd, ’n makkie hé? liefs rietje

  @ Rietje
  Het is inderdaad éigenlijk de enige manier die goed werkt al is het iets lastiger voor de grotere maten natuurlijk .

  Beantwoorden

 6. vlinder
  aug 16, 2010 @ 21:09:54

  allereerst mijn welgemeende exuses voor het bijna niet meer bloggen,oepsie;(
  ik ben je zéker niet vergeten hoor en wil ook nog steeds heel graag een afspraak maken. hoop dat het nog steeds geld?
  ik kan hier je filmpje niet bekijken dus moet jeroen even lief aankijken zodat ik op zijn pc kan kijken dus,ik kom er nog voor terug;)
  wat betreft je logje,zelf heb ik geen moeite met hoezen enzo en gaat me eigenlijk gemakkelijk af.vroeger streek ik alles,maar tegenwoordig alleen het noodzakelijke,errug he,hihi.
  liefs voor jou en Henk;))

  @ Vlinder
  Whahahaha , excuses zijn natuurlijk niét nodig ,of je wél of niet logt is gewoon iets dat je doet zoals het je uitkomt (maar waarschijnlijk was je dus inderdaad aan het tobben met die dekbedhoezen en heb ik nu je probleem opgelost 😉
  Natuurlijk geldt die afspraak nog steeds ,ik zei al , gooi maar een dag op ,als we niet werken kan het vrijwel altijd behalve op woensdag . we hebben net weer een weekej werken achter de rug , morgen voor zover ik nu weet laatste dagje !
  Ik heb eindelijk de belgen nu omgelinkt ….zucht ,en nu niét meer verhuizen hé! 😉

  Beantwoorden

 7. Baps
  aug 16, 2010 @ 15:47:40

  Inderdaad ’n handige oplossing, maar wij houwen ’t toch bij dekens hoor 😉

  @ Baps
  ‘T is maar net wat je gewend bent denk ik .Vanaf onze eerste wintervakantie in Oostenrijk ben ik gevallen voor de lichte donzen dekbedden ( de synthetische variant kan me minder bekoren ) omdat het zo heerlijk “om je heen valt ” en goed isoleert .Blijf dus weg uit Oostenrijk als je lieve onder dekens blijft slapen 😉

  Beantwoorden

 8. Morgaine
  aug 16, 2010 @ 09:01:49

  @Riet, lol, en dan heb ik ook nog een echte Texelse, van die Schapendek 😉 Die zijn erg zwaar maar wel overheerlijk, zelfs als het warm is 😀

  XXX

  @ Morgaine
  Zou mij dan te zwaar zijn maar ,waarschijnlijk vult dat wel weer iets makkelijker doordat het vanzelf door het gewicht wel naar beneden zakt ( maar misschien klets ik nu uit m’n nekharen 😉

  Beantwoorden

 9. Pia
  aug 15, 2010 @ 22:12:28

  Ja zo kan ik ook vals spelen met een 1 persoonsovertrek. Nee hebben wij 2 persoons en zelfs met hulp van Arno behaal ik die tijd niet, maar dat komt omdat de hond al vast lang en breed er op gaat liggen terwijl wij nog bezig zijn. En dan het wapperen en opkloppen…….vindt ie geweldig en springt extra:) Maar we komen nog wel in bed hoor, zonder te filmen hahahah
  P.s ik doe meer dan 10 personen per dag hoor en denk met 2 weken klaar te zijn

  @ Pia
  Met een gewone 2 pers.heb ik ook wel ervaring en géén probleem ,maar ja , wij hebben dan ook geen “stoorzenders” zoals jullie 😉
  Nee als we IN bed liggen gaat de camera ook bij ons uit , er zijn grenzen hé 😉

  Lijkt me een pittig klusje om in twee weken te klaren ,succes !

  Beantwoorden

 10. tagrijn
  aug 15, 2010 @ 21:12:23

  nr ??? (ben de tel kwijt): Ja, met twee handen kun je wel de punten vasthouden, maar dan zakt het in het midden weg. Moet de afstand van punt tot punt wel met je twee handen te halen zijn. En met mijn voeten ben ik erg onhandig. Dus knijpers!
  Ook problemen met een hoeslaken opvouwen. En strijken is er helemaal niet bij…

  @ Tagrijn
  Ik beloof je dat ik tijdig waarschuw als dde 15000 in zicht komt 😉
  Ik dóe het goed in het filmpje maar zég het verkeerd ,ik pak ,zodra ze goed zitten, de beide punten in één hand ,kan dan de andere gebruiken om de rest wat naar beneden te trekken ,kijk maar ,fluitje van een cent .
  Hoeslaken strijken gaat goed als je twee hoeken in elkaar schuift ,is niet goed duidelijk uit te leggen maarrrr….zonodig maak ik wel weer een worshop filmpje 😉

  Beantwoorden

 11. Zus
  aug 15, 2010 @ 20:14:48

  Leuk filmpje Rietz,
  of ik me zelf zie.Zo doe ik het ook ik moet alleen een keer meer kloppen om het er allemaal recht in te krijgen. Maar ze strijken doe ik niet. Ze komen op de stapel en tegen de tijd dat ze aan de beurt zijn zijn ze wel glad.Ik vind eenpersoons ook fijner dan word ik ’s nachts niet gestoord als het toilet bezocht word Want wakker gemaakt worden.. heb ik een hekel aan.

  @ Zus
  Grappig dat het zo herkenbaar is en inderdaad , met het wat dunnere zomerdekbed is het vaak wel een keer extra “schudden ” , maar ik had geluk ,tijdens het filmpje lukte álles in 1 keer goed !
  Ik zou óók niet meer een 2 pers. willen hebben ,omdat Henk in zijn slaap nogal vaak ongecontroleerde bewegingen maakt ,die stranden nu meestal in het dekbed in plaats van tegen mijn benen 😉

  Beantwoorden

 12. Redstar
  aug 15, 2010 @ 19:56:06

  Lol, je zal het geloven of niet, maar das precies hoe ik het ook doe. Je bent in geen tijd klaar op die manier 😀

  @ Redstar
  Ja het is eigenlijk de énige manier om het snel te doen .Het is wél zo dat de grootste maat natuurlijk iets meer tijd vraagt dan de kleinste maat !
  Volgens mij is dit één van de weinig dingen die man en vrouw op dezelfde manier doen 😉

  Beantwoorden

 13. maurice
  aug 15, 2010 @ 18:31:08

  ik sta paf. Jee, je ik doe daar bijna 30 minuten over.
  meteen morgen eens uitproberen, want dit lijkt makkelijk, zelfs voor mij…..
  😉

  @ Maurice
  Oefening baart kunst Maurice en jij hebt in ieder geval niemand die het uit je handen haalt als het niet snel genoeg gaat 😉 Succes en ik wil het wél horen als je bij 5 minuten aangeland bent !

  Beantwoorden

 14. Leidse Glibber
  aug 15, 2010 @ 16:13:03

  Je wilt niet weten hoelang ik loop te klooien, goede tip ga zo gelijk verschonen hahaha.

  @ L.Glibber
  Het zál toch niet hé Glibber ,volgens mij laat jij dat karweitje aan je eigenste importglibber over 😉

  Beantwoorden

 15. Xiwel
  aug 15, 2010 @ 13:39:33

  In die tijd kan ik mijn bed 5x opmaken. Ik heb dan ook gewoon 1 laken en 1 deken (in de winter 2 dekens). Scheelt ook 1/3de aan was, want een dekbedhoes is een dubbel bovenlaken, waarvan je maar 1 kant vuil maakt. Strijken of vouwen doe ik nooit. Na de was meteen diezelfde avond weer terug op het bed.

  Overigens maak ik mijn bed nooit op. Dat is beter, dan drogen de huismijten uit. Pas als ik in bed ga trek ik het laken en een deken over me heen. Daarna voeteneind instoppen. Dat geheel duurt hooguit een seconde of 6.

  Xiwel
  Ja altijd baas boven baas al hoeven er natuurlijk niet iedere dag schone hoezen om ,en dán is opmaken een fluitje van een cent .Verder is het natuurlijk gewoon maar wat je prettig vindt , ik zou m’n donzen dekbedden niet graag weer inleveren voor een deken .Je kunt de dekbedden natuurlijk wél aan twee kanten gebruiken en dan dus ook dubbellang gebruiken om was te sparen .
  Ik laat de dekbedden overdag altijd netjes dubbelgevouwen op het bed achter om ze pas voor het slapen gaan over het bed heen te trekken , alles achter laten zoals ik eruit kom zou ik nooit doen omdat ik dat zo slordig vind staan .Is er vroeger vast téveel ingestampt door m’n moeder 😉

  Beantwoorden

 16. Astrid
  aug 15, 2010 @ 11:39:21

  Riet we kunnen samen nog wel als kamermeisje in een of ander hotel gaan werken;-)

  Het enige verschil met jou is dat ik ze wel binnenste buiten strijk en in de kast leg maar verder werk ik dit proces hetzelfde af als jij.

  @ Astrid
  Het is gewoon de best manier volgens mij en verder gewoon een kwestie van vaak doen om er handigheid in te krijgen .
  Een baan als kamermeisje….? Moet ik ff niet aan denken 😉

  Beantwoorden

 17. Gisella
  aug 15, 2010 @ 11:07:51

  Tja ik loop altijd met onze 240 te rommelen, maar doe het wel op de manier van jou hihi alleen ik strijk ze niet pff dat zijn toch geen normale lappen meer.

  @ Gisella
  Ik strijk ze over de lengte dubbelgevouwen en die maar is gelijk bij de grote maat ,past dus wel op de plank maar er hangt altijd een stuk over de grond te slingeren bij die grote maat .Maar als iedereen er tevreden mee is is ongestreken toch prima?

  Beantwoorden

 18. marion
  aug 15, 2010 @ 10:05:58

  Haha, , dat was een wijze les, ik speel hem door naar de zusters hier, sommige bakken er niets van.
  Fijne zondag, groetjes, Marion.xxxx

  @ Marion
  Je zóu toch zeggen dat ze genoeg routine op kunnen doen met zoveel bedden !
  Misschien hopen ze wel een man aan de haak te slaan die er wél handig in is en vragen ze ,vóór ze met zo’n jongen het bed in duiken, of hij éérst even het hoeslaken wil vervangen 😉 jij ook een fijne zondag xxx

  Beantwoorden

 19. Morgaine
  aug 15, 2010 @ 08:06:08

  Ja dank je de koekoek Riet, dit is een eenpersoonsdekbed, ik heb een lits jimauw en dat is een stuk zwaarder dan een eenpersoons even te doen, eenpersoons doe ik het nog sneller van kind, maar mijn eigen wel even wat langer en daarom idd heb ik mijn hoezen gewoon binnenstebuiten in de kast gezien mijn schouders en armen etc. Plus dat ik ze zo ie zo binnenstebuiten was en buiten droog, blijven de kleuren mooier.

  En soms keert de wasmachine ze toch goed, dan doe ik het ook zo, maar echt, met een dubbel twee persoonsdekbed kun je ze beter binnenste buiten bewaren en er zo om heen trekken 😀

  XXX

  @ Morgaine
  Ja klopt , lits-jumeaux is een vak apart ,wát een lappen zijn dat .Gewoon tweepersoons had ik niet zo’n moeite mee destijds maar natéérlijk is 1 pers. het makkelijkst .
  Je leert vanzelf wel kwetsbare lichaamsdelen te ontzien ,ik heb ook zo hier endaar wel wat “kraakjes ” 😉

  Beantwoorden

 20. Hanny
  aug 15, 2010 @ 00:42:10

  Het lijkt net of Henk mij heeft gefilmd. Ik doe het op dezelfde manier. En ook ik strijk de hoezen. Zou dat komen door onze leeftijd? 😉

  @ Hanny
  Dat zou er zéker wel mee te maken kunnen hebben ,wij zijn nog nét van voor het “strijkvrije” tijdperk .Toevallig is deze dekbedset gewoon van ouderwetse katoen zonder toevoegingen , en dát ziet er niet uit zonder strijken !
  Ik heb er ook wel die volgens het etiket strijkvrij zijn maar dat uit zich wat mij betreft alleen in het feit dat ze minder kreuken als ze in gebruik zijn (nadát ik ze natuurlijk gewoon gestreken heb 😉

  Beantwoorden

 21. Renesmurf
  aug 15, 2010 @ 00:28:36

  Hup, hup, hup, en het ziet er zo makkelijk uit, en dan is het altijd moeilijk!

  @ Renesmurf
  Moet ik hieruit begrijpen dat je dat niét uit eigen ervaring weet ? Dan maar snel een keer proberen;-)

  Beantwoorden

 22. Annemarie
  aug 14, 2010 @ 22:18:13

  Hahaha zo kan het ook inderdaad!
  Strijken doe ik ze niet hoor. Daar ben ik dan weer te lui voor. 😉 Zo gaat het ook prima.

  @ Annemarie
  Ik zit bést vreemd in elkaar geloof ik , van huishoudelijk werk bálen maar wél alles gestreken willen hebben ….zucht 😦

  Beantwoorden

 23. Mama Muis
  aug 14, 2010 @ 22:12:27

  ach verdeurie, jij hebt een 1p dekbed, ik een 2p.. daar gaan m’n 5 seconden

  @ MamaMuis
  Eigen schuld , alhoewel , ik moet de handeling dus wél nog een keer herhalen 😉

  Beantwoorden

 24. Mama Muis
  aug 14, 2010 @ 22:10:42

  eerst het WK sauna en nu dus de dekbedvariant zie ik wel. Doe je heel goed! (want je doet het zoals ik het doe, alleen verbeter ik de tijd met zeker 5 seconden aangezien ik ze wel ongestreken en binnenstebuiten heb liggen. Ik doe namelijk altijd het licht uit in de kast én de deur dicht, dus zowel buiten als binnen ziet niemand dat er kreukelige zaken aan de orde zijn die het daglicht niet kunnen verdragen sttttt, niet verder vertellen eej!) Leuk filmpje!!

  @ mamamuis
  Ja maak IK zie het als mijn hoezen ongestreken in de kast liggen … ziélig hé! Maar mij zyul je niet horen , ik zwijg over zaken die het daglicht niet kunnen verdragen …maar tóch , als ze óp het bed liggen kun je bést goed zien dat ze wél gestreken zijn ,lekker puh!

  Beantwoorden

 25. joke
  aug 14, 2010 @ 20:08:48

  Je doet het heel handig Rietz maar wij hebben een (vergissinkje J@n ) lits-jumeaux maat en dat is hoe je het ook doet best wel zwaar.
  Groetjes.

  @ Joke
  Dat geloof ik zonder meer , 2.40 breed is een láp hoor .
  Wij zijn een paar jaar geleden overgestapt op 2x 1 persoons en dat bevalt prima .Ik heb nu veel minder last van schop en sla-bewegingen van Henk en kan nu ook beter de warmte regelen .Ik heb al láng mijn winterkant eraf als Henk zich nog helemaal happy voelt bij “dubbeldik” .Toch voelt het niét echt aan als “apart” vreemd genoeg !

  Beantwoorden

 26. Lind@
  aug 14, 2010 @ 20:00:30

  Geweldig, je doet het exact als ik alleen rol ik mijn hoeslakens binnenstebuiten op in de kast.
  Met een één persoons gaat het in ieder geval wel een ietsiepietsie makkelijker ( beter hanteerbaar).Wel een superfilmpje zeg, handvast en de juiste belichting, bravo voor de man.
  Groetjes, Lind@

  @ Lind@
  Ja het makkelijkst is het inderdaad met de 1 persoons , logisch !En zodra ik de winterkant er weer aan klik gaat het nóg makkelijker want alleen de zomerkant is nogla vlodderig !
  We hebben een simpel cameraatje dat meestal op aut. staat maar Henk heeft inderdaad een lekkere vaste hand , ik heb dáár weer meer problemen mee 😉

  Beantwoorden

 27. J@n.
  aug 14, 2010 @ 18:46:22

  Joke zegt dat zij het ook zo doet, maar een dekbed van zo’n twee bij twee meter is toch niet zo simpel. En volgens mij zou je het Henk ook wel kunnen leren, als hij het filmpje tien keer heeft bekeken wed ik dat hij het kan.
  Gr. J@n.

  @ J@n
  Wij hadden hiervoor een dekbed van 2×2 meter , is iéts meer gerommel maar ook goed te doen hoor .Met de lits-jumeaux maat 2.40 br.heb ik geen ervaring maar hoe breder hoe lastiger glad uit te slaan denk ik .Maar begrijp ik hieruit dat jij het óók zou kunnen na 10 x het filmpje kijken ….. laat Joke het niét lezen 😉

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: