leuk nieuws

Wat zeg ik , “leuk” nieuws …….? Zeg maar gerust gewéldig nieuws !
Er gaan soms wel twee of drie jaar voorbij zonder dat zoon Ruud deze kant op kan komen .
Vorig jaar hielden ze in Augustus hier hun vakantie én kwam Ruud nog geen drie maanden later nóg een weekje langs met Sebastian omdat hij in Antwerpen “een praatje had ” .
Dat was een feestje natuurlijk en ik had al gerekend op voorlopig weer een lange tijd alleen skype contacten .

Ook best leuk hoor ,beeld en geluid vanaf de laptop zijn iets minder dan van de desktop maar met de laptop gaan we het hele huis door ,wat óók wel iets heeft .
Sebastian showt even de  ijsmaker van de nieuwe kloel/vries kast …óf hij zit gewoon met z’n lego te spelen terwijl papa het woord doet !
Webcamgesprekken hébben toch enige gedwongenheid voor kinderen dus we laten hem lekker z’n gang gaan .
Soms mengt Sebastian zich wél in het gesprek en trekken we even “gekke bekken ”  naar elkaar  , of hij laat zien wat hij gemaakt heeft  .Kortom ,we kijken gewoon even mee in huis en zie “oma ” ,of is het toch” opa ” voor het raam zitten ,klaar om naar buiten te glippen als de deur even opengaat !

 

Maar ik dwaal af ! Eind 2008 publiceerde Ruud twee artikelen in twee verschillende wetenschappelijke bladen en dát bleef niet zonder gevolgen .
Het resulteerde in de uitnodiging vorig jaar in Antwerpen en ….jippie , a.s. November is hij uitgenodigd in Zwolle !
Drie keer raden waar hij z’n jetlag weg gaat werken …..als het met de school te “regelen is”  neemt hij ook dit keer Sebastian mee …..die dan weer een paar dagen in z’n uppie bij ons achterblijft en dus hélemaal voor ons is !

Maar de koek is nóg niet op want er ligt nóg een uitnodiging ,voor mei volgend jaar in Rotterdam en waarschijnlijk komt dán de hele familie  mee .
Je snapt ,dat het jaar zo omvliegt kan mij hélemaal niets schelen !

Advertentie

21 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Trackback: geduld ! « van koninklijk tot knettergek
 2. Truus
  aug 25, 2010 @ 22:26:15

  Geweldig nieuws Rietepietz. 🙂
  Je hebt vast gezien dat wij kort geleden in Zwolle waren. 😉

  @ Truus
  Wij overwegen ook om die dagen een bungalow op een park in de buurt te huren .Die omgeving is altijd heel mooi ,maar dat hoef ik jou du niet te vertellem 😉

  Beantwoorden

 3. Pia
  aug 11, 2010 @ 16:07:04

  Dat is inderdaad goed nieuws Riet en weer veel om naar uit te kijken. Bij deze gelijk de nieuwe link naar mijn blog. Ik moet er nog wel aan sleutelen, maar anders ben ik er 3 maanden uit 🙂

  @ Pia
  Ja zeker weten !
  Ik kom snel kijken , gelukkig dat je weer snel gaat loggen want inderdaad , als je wacht tot alles perfect gaat kan dat wel even duren !

  Beantwoorden

 4. rietemmen
  aug 11, 2010 @ 13:45:29

  hai Riet, wat ’n heerlijk nieuws en hopelijk komt Sebastiaan ook mee….en mooi vooruitzicht voor volgend jaar he? ’t leven is mooi…….liefs rietje

  @ Rietje
  Ja we kijken er naar uit natuurlijk ,ook als Sebastian niet mee kan komen is het toch fijn Ruud weer hier te hebben .

  Beantwoorden

 5. Astrid
  aug 11, 2010 @ 11:24:59

  Wat heerlijk dat zoonlief en waarschijnlijk ook Sebastiaan weer naar Europa komen. Fijn vooruitzicht en verheugen jullie je er maar lekker op.
  Groetjes Astrid

  @ Astrid
  Dat doen we natuurlijk in ruime maten , de voorpret duurt in ieder geval véél langer dan de logeerpartij ! Misschien dat ze in Mei wat langer hier zijn als ze alle vier komen en vakantie hebben !

  Beantwoorden

 6. Jeroen
  aug 11, 2010 @ 09:12:42

  Dat is echt fantastisch nieuws Rietz! Wat zal dat moeilijk wachten worden voor jullie. Nu maar duimen dat Sebas mee komt.

  @ Jeroen
  Sebastian vraagt ook stééds vaker wanneer hij weer naar “Nelerland “mag 😉 zou fijn zijn als het lukt want eenn band opbouwen met een kleinkind valt niet mee op afstand .

  Beantwoorden

 7. Min
  aug 11, 2010 @ 00:46:43

  Oh wat een leuk vooruitzicht.

  @ Min
  Vooruizichtén zelfs ,want als in Mei het hele gezin mee komt zijn ze op tijd om van alles en nog wat met ons mee te vieren !

  Beantwoorden

 8. Leidse Glibber
  aug 10, 2010 @ 23:02:20

  Kan me indenken dat jullie hier heel erg blij mee zijn.
  Dat wordt inderdaad twee keer aftellen het komend jaar.

  @ L.Glibber
  Zó vaak is de laatste 15 jaar niet meer voorgekomen ,nog éven en zeg “ben je daar nou alweer?” 😉

  Beantwoorden

 9. Redstar
  aug 10, 2010 @ 20:43:52

  Zo, ik zie jullie al helemaal gloeien van geluk. Daar moet je de volle 100% van genieten van zulk goed nieuws. Alvast heel veel plezier!

  @ Redstar
  En dat dóen we dan ook ,de voorpret kan al beginnen !

  Beantwoorden

 10. Leo
  aug 10, 2010 @ 12:29:32

  Alles irl is beter dan virtueel. Ook al is dat allemaal weer veel plezieriger dan in vroeger tijden toen we het moesten doen met brieven of bandjes. Of via de radio, ‘Groeten uit Canada/VS’ via de radio met de kerst… IN die zin is het moderne leven wel een stuk leuker geworden. Maar het elkaar vasthouden moeten ze nog uitvinden. Dat komt wellicht ook nog wel…tot die tijd moeten we het doen met echte bezoekjes. Ik moet er niet aan denken dat we zo ver van zoonlief af zouden wonen. De dertig kilomters die ons nu al scheiden lijken soms al zo ver…

  @ Leo
  Ja dat snap ik hélemaal , helaas heb je in dit soort gevallen domweg géén keus . Ik erger me altijd gruwelijk aan mensen die dan troostend zeggen
  ” Hij kan beter dáár gelukkig zijn dan hier óngelukkig ” ,
  alsof je dáár alleen maar happydepeppie kunt zijn en hiér alleen maar ongelukkig ! Ik snap best wat ze ermee bedoelen maar ik zou natuurlijk liever hebben dat hij hiér gelukkig is dan dáár ! en dat lukt de meeste kinderen toch gewoon !
  Voor mij ( en misschien ook wel voor Ruud ,want natuurlijk zou hij me graag eens daar hebben ) is er de extra handycap dat ik zelf niet zover van huis kan en wil maar gelukkig wist Ruud dat voordat hij daarheen vertrok .Ik wordt dus niet onder druk gezet want dat zou ik erg vinden .

  Beantwoorden

 11. Lind@
  aug 10, 2010 @ 11:32:12

  Als ik zo je logje lees en zie dat er een tijd overheen gaat eer je je familie kan omarmen, is dit dus SUPER goed nieuws.
  Geniet alvast van het vooruitzicht.
  Groetjes, Lind@

  @ Lind@
  Ja zoonlief woont in Amerika en heeft een Colombiaanse vrouw , de familiebezoekjes moeten dus verdeeld worden over de beschikbare vakantiedagen én de wederzijdse families .Maar de laatste jaren mag ik niet mopperen , soms lukt het zelfs om een uurtje bij te kletsen op Schiphol , als hij daar ,op doorreis ,een tussenstop heeft 😉

  Beantwoorden

 12. marion
  aug 10, 2010 @ 10:40:58

  Helemaal super, hoop voor jullie dat dit vaker gaat gebeuren,
  Wat leven we toch in een heerlijke tijd, alles kan.
  Fijne dag, liefs, Marion.

  @ Marion
  Het is in ieder geval véél makkelijker contact te houden dan 50 jaar geleden .Lastig voor de vakanties is wel dat men in de USA niet erg scheutig is met vakantiedagen en dat is bij grote reizen toch lastig .Omdat Andrea Colombiaanse is willen ze natuurlijk óók regelmatig naar haar familie in Colombia .Dit soort “uitnodigingen”zijn dus een leuke extra !

  Beantwoorden

 13. J@n.
  aug 10, 2010 @ 00:26:29

  Nou wil ik geen spelbederver zijn Riet, maar hoe gaat het met de school van je kleinkinderen? Als dat dan goed geregeld is ga ik samen met jou en Henk aan het popelen;-))
  Gr. J@n.

  @ J@n
  Ik maak me meer zorgen over hoe Sebastian de jetlag doorstaat ,als ik zeker wist dat hij wéér een hele dag moet spugen zou ik het dat arme kind niet aan willen doen voor een weekje .De scholen in de USA doen meestal niet zo moeilijk als hier , ze vinden dar reizen goed is voor je ontwikkeling maar ook zónder Sebastian is het leuk Ruud hier te hebben natuurlijk .

  Beantwoorden

 14. joke
  aug 10, 2010 @ 00:23:36

  Wat een mooi nieuws voor jullie, wat lijkt Ruud op zijn vader he!
  De tijd gaat zo snel het is een wip november.
  Groetjes.

  @ Joke
  Ja November is het al heel snel en dan hebben we nog steeds iets om naar uit te kijken in Mei .
  De grootste gelijkenis in vader en zoon zit in de stem , aan de telefoon is het lastig te horen wie wie is 😉

  Beantwoorden

 15. Hanny
  aug 10, 2010 @ 00:11:58

  Wat geweldig Riet! Er gaat niets boven persoonlijk contact, ook al is Skypen een geweldige uitvinding.
  Als de tijd dat ze bij jullie zijn dan maar niet omvliegt, zodat je dubbel en dwars van het bezoek kunt genieten.

  @ hanny
  Helaas vliegt dié tijd natuurlijk minstens nét zo hard ! Zó sta je op Schiphol om ze op te wachten maar ook zó weer om ze weg te brengen !
  Maar goed Henk zo’n oma had twee kinderen in Amerika kort na de oorlog ,toen brieven er zelfs nog wéken over deden om hier te komen en telefoon peperduur ,dan is Skype natuurlijk een cadeautje !

  Beantwoorden

 16. Morgaine
  aug 09, 2010 @ 23:40:34

  Oh dit is supergaaf voor jullie allemaal, ik leef helemaal mee en zit hier met een big smile 😀

  Hoe jullie dan ook skypen zo met kind gewoon lekker zijn eigen dingen te zien doen is ook helemaal geweldig!

  XXX

  @Morgaine
  Ja het is altijd alsof je bij ze binnen zit want alles gaat door , bijv. schoondochter Andrea passeert met een arm vol wasgoed op weg naar de wasmachine en de moeder van een vriendje die haar zoon komt halen schuift door het beeld , kan allemaal gebeuren .Of Sebastian herinnert zich dat hij even iets op de piano wil laten horen waarna ik zeeziek wordt omdat Ruus mét laptop achter hem aanhobbelt ;-)Dan weer schuiven we het hele huis door om de ingelijste tekeningen van de oudste , Santiago, even te bekijken !Maar natuurlijk , hier zijn is weer héél anders want een knuffel gaat ff niet via skype !

  Beantwoorden

 17. miss marple
  aug 09, 2010 @ 23:08:59

  Wat super geweldig Riet!! Nou genieten jullie maar fijn van elkaar en dan straks de hele familie er ook nog eens bij! Heerlijk hoor!!!
  Lieve groetjes, Mar

  @ Mar
  Dat duurt nog wel even maar toch, wat in het vat zit verzuurd niet toch?Maar met dat genieten komt het wel goed 😉

  Beantwoorden

 18. Annemarie
  aug 09, 2010 @ 22:38:40

  Wat gaaf Riet!!!
  Zo heeft die publicatie dus zijn voordelen. 🙂
  Ik hoop dat het allemaal mag lukken.

  @ Annemarie
  Het is inderdaad een héél leuke bijkomstigheid omdat zijn reis dan ook nog betaald wordt in de meeste gevallen 😉

  Beantwoorden

 19. Elise
  aug 09, 2010 @ 22:11:59

  Ik kan mij voorstellen dat het genieten is voor jullie. Maar Riet ..waarom doe je nou niets aan die vliegangst ..die paar rottige uurtjes vliegen zijn echt zo om en dan kun je heerlijk bij je kleinzoons op visiste. het is net als in de bus zitten .. echt gewoon saai !

  maar je hebt gelijk, het is heerlijk dat je straks je kleinzoon even lekker voor jezelf “hebt”

  groetjes Elise

  @ Elise
  Het is aan iemand die vakantie héél fijn vindt bijna niet uit te leggen dat je vakantie verschrikkelijk vindt .
  Ik héb gevlogen hoor ,maar nooit langer dan drie uur en dat is ongeveer de tijd dat ik reizen kan volhouden , ongeacht in welk vervoermiddel .Een busreis van 7 uur zou ik óók nooit maken , afschúwelijk ! De trein is dan nog relatief comfortabel ( omdat je rond kunt lopen wat broodnodig is voor de bloedsomloop .De krappe zitplaatsen in bus en vliegtuig zijn heel slecht voor mensen met bloedvat problemen . Het wordt dus zéker geen Amerika , ook dáár zou ik veel in de auto moeten zitten .Ik heb gewoon heimwee als ik van huis ben en ben een lastige logee ,dat ga ik niemand aandoen .Ze willen álles doen om het me naar de zin te maken maar dat is gewoon onmogelijk en dus blijf ik lekker hier en gaat Henk een enkele keer met dochterlief mee naar de USA.

  Beantwoorden

 20. Mama Muis
  aug 09, 2010 @ 21:55:39

  Dat is echt supernieuws Riet!

  @ Mama Muis
  Zéker weten , en dan alwéér twee keer kort na elkaar ,dat wil wel helpen om de band met de jongste sterker te maken !

  Beantwoorden

 21. Gisella
  aug 09, 2010 @ 21:51:35

  Ooo heerlijk zeg, dat word genieten voor jullie 🙂 je kan de tijd wel omkijken hihihi.

  @ Gisella
  Aan de andere kant is het “ernaaruitkijken “ook best leuk hoor , zodra ze hier zijn begint metéén het aftellen 😉

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: