soms zit het mee ..

Maar soms zit het tegen …. hoeft niet rampzalig te zijn natuurlijk maar bij afspraken maken met Henk zit het vrijwel altijd tégen .
Ja ik weet al wat je zeggen wil , dat zóu ik toch na bijna 50 jaar huwelijk wel moeten weten ……zucht ,maar ik trap er steeds wéér in , neem nou zaterdag !

We hebben de meeste boodschappen al binnen maar ik wil nog even wat kleinigheden ophalen bij Aldy ,moet nog een bloemetje halen voor een ernstig zieke buurvrouw én de “kaas en eierboer” staat nog op het programma .
Henk wil wel even meelopen en we spreken af ….nee wacht ik laat even de situatie zien !

pl.gr.H3
Je ziet ,de aldi en de bloemenwinkel liggen bijna naast elkaar en dus spreken we af dat ik die twee ga doen .
Henk gaat dan even naar de kaaswinkel waar het soms reuze druk kan zijn . We lopen  langs de kortste weg, die met dat muurtje!
Toch zal hij waarschijnlijk het eerste klaar zijn en dus neemt hij de tas mee en steekt dan ,met de kaas en eieren ,even over naar de bloemist om mij weer op te pikken ,kan ik mooi mijn boodschappen óók in de tas doen en dán samen weer naar huis !….eitje toch zou je zeggen !
pl.gr.H2

Het loopt natúúrlijk anders , ik zie bij Aldi toch een paar dingetjes die ik óók nog mee wil nemen ,geen punt alles is verpakt en ik prop alles onder m’n rechterarm want stráks kan het in de tas die Henk bij zich heeft …toch?
Dan schiet ik bij de bloemist binnen ,koop een leuke accubak met een boeketje erin ( makkelijk want een zieke heeft meestal alle vazen al vol) en neem dat in m’n linkerhand .
De bloemenman vráágt nog of ik een tasje wil maar ik leg uit dat ik buiten zó m’n man tegenkom en dié heeft een tas bij zich !

Natúúrlijk is Henk in geen velden of wegen te zien buiten , nou wás ik snel klaar en dus …..steek ik over naar de kaasboer om hém op te pikken …. maar géén Henk !
Ships…… heb ik hem zeker gemist en zit hij binnen bij de Aldi te wachten en dus …..steek ik weer over …kijk bij de aldi naar binnen waar óók geen Henk is .
Ik loop door naar de bloemist ….. geen Henk…. steek nóg een keer over naar de kaasboer terwijl ik de pakjes onder m’n rechterarm nog maar eens ophijs !

pl.grondH1
Henk even bellen heeft geen zin want zijn mobieltje heeft hij vrijwel nooit bij zich !
Ik begin nattigheid te voelen ,en niet alleen figuurlijk want ook het kleine laagje water bij de bloemen klotst lustig over m’n hand ….Ik geef  het op en ga op weg naar huis langs dezelfde weg als we gekomen zijn .
Maar  dan gaat m’n telefoon …… en dié zit in m’n broekzak …..en ik vermoed dat het Henk is dus dié zit al thuis en gaat weer op zoek naar me als ik niet opneem…. waarna de kans dat we elkaar die dag nog tegenkomen kleiner wordt dan de kans op een vijfling op mijn leeftijd .
Gelukkig passeer ik nét een muurtje ,zet de accubak met bloemen even neer en vis de telefoon uit m’n zak !

Met een lange uithaal hoor ik Henk roepen “waar zit je nou…….! ” waarna ik zeg ;”ik was jou aan het zoeken maar ik kom eraan , jij bent zeker al thuis ! ” “Ja toen ik je niet bij Appie zag dacht ik dat je al naar huis was ……! ”
zucht ….. voor iemand met een slecht gehoor klinkt Aldi natuurlijk best als Appie maar helaas lag Appie niet echt logisch in de route ……..
Gelukkig is Henk dan weer wél zo slim om de deur alvast open te maken want ja ….. geen boodschappentas is toch wel héél lastig !

Advertentie

20 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Truus
  aug 25, 2010 @ 22:50:44

  Gelukkig zie jij overal de humor van in Rietepietz, en een logje… 🙂
  Tuurlijk klinkt Aldi en AH hetzelfde. Een slechthorende hoort vaak alleen de A-klank.

  @ Truus
  Ja vooral omdat wij AH altijd Appie noemen , dat klinkt vrijwel gelijk aan Aldi ,maar tóch , met een béétje nadenken zou hij hebben kunnen zien dat er dan iéts niet logisch was .Dan hadden we “de taken ” beter anders kunnen verdelen !

  Beantwoorden

 2. Mama Muis
  aug 05, 2010 @ 21:20:10

  hahaahaha, nou, doof of niet, hij kan toch wel us denken… hééé heb ik dit wel goed verstaan??? Na 50 jaar moet ie ook wel weten dat jij aan elkaar hangt van logica! ja toch!

  @ Mama Muis
  Ja dát denk ik dan ook maar ja ….. mannen komen blijkbaar toch echt van mars 😉

  Beantwoorden

 3. Jeroen
  aug 02, 2010 @ 08:35:58

  Ha ha schitterend die babylonische spraakverwarring. Behalve als je er het slachtoffer van bent 🙂

  @ Jeroen
  Nou ja , ik ben wel iéts gewend hoor ,met slechthorende mensen leer je wel hier geen groot probleem van te maken .
  Toch vergeet ik dus nog té vaak even door te vragen zodat ik weet dat hij alles goed verstaan heeft …zucht 😉

  Beantwoorden

 4. Lind@
  aug 01, 2010 @ 20:27:18

  Achteraf wel komisch toch, je hebt er een leuke log aan overgehouden.
  Groeten vanaf ons vakantie eiland, Texel.
  Lind@

  @ Lind@
  Nou zelfs niet ééns achteraf ,terwijl dat gebeurt loop ik te gniffelen omdat ik in gedachten al het logje voor me zie 🙂

  Geniet maar van je vakantie ,ik ben gék op de eilanden al is Texel nou niet m’n favoriet

  Beantwoorden

 5. fotolog Albert & Mara
  aug 01, 2010 @ 17:09:49

  Het gebeurt bij ons regelmatig dat we elkaar verliezen in een bij het winkelen. Dat gebeurde afgelopen donderdag nog in winkelcentrum In de Boogaard toen we bij (schoon)moeder waren. Uiteindelijk (dankzij de mobiele telefoon) elkaar weer gevonden hoor, want daarna gaan eten bij Toko FR…Kotta. Zie laatste log. Er staat ook een foto van de flat waar Albert’s moeder woont. Die herken je vast wel?
  Groetjes
  Mara

  @ Mara
  Henk vergeet helaas vaak zijn mobieltje en áls hij hem meeneemt hoort hij hem meestal tóch niet bellen , schiet niet écht op dus 😉 Gelukkig zijn we nog zónder mobieltjes opgegroeid dus komt het altijd wel goed !

  Ik passeer de flat waar je schoonmoeder woont regelmatig met de auto !

  Beantwoorden

 6. Leo
  aug 01, 2010 @ 11:52:30

  Als er iets het wezenlijke verschil tussen mannen en vrouwen illustreert, dan dit blogje wel. Heerlijk om te lezen. Ik heb geen gehoorproblemen, maar kan net zo zoeken soms naar een vrouw die naast de voorgenomen en afgesproken winkels, ook ‘nog even dit of dat’ moest hebben en net even buiten de afgesproken plekken ‘haar ding’ deed. En op e.o.a. wijze is het dan ‘toch mijn schuld’….ghrrrr. vrouwen!

  @ Leo
  Whahahaha, ik moet de hand in eigen boezem steken en toegeven dat de situatie als jij nu schetst óók wel eens voorgekomen is .Maar deze keer had ik precies de winkels bezocht die ik ook vermeld had ,alleen wat méér meegenomen dan gedacht !
  De “schuld ” lag dit keer écht bij Henk die maar half had geluisterd …..waar ik dan toch tóch weer “heel nobel” om kon lachen …….waar vind je zo’n vrouw nog 😉

  Beantwoorden

 7. Min
  aug 01, 2010 @ 10:12:21

  Tja of je nu 15 of al 50 jaar lief en leed deelt soms voel je het aan je water dat er iets aan de hand is. Maar ja om daarna door te hebben dat je even je handen niet vrij had is natuurlijk heel komisch.

  Beantwoorden

 8. Aukje
  jul 31, 2010 @ 21:16:49

  Laat ik die route nu gewoon kennen!!!!
  Lachen 🙂

  @ Aukje
  En laat me dat nou helemáál niet verbazen 😉 ,best wel duidelijk geknutseld hé voor een amateurtje !

  Beantwoorden

 9. Annemarie
  jul 31, 2010 @ 01:30:25

  gelukkig dan maar dat jij je mobieltje wel bij je hebt Riet!
  Anders was je nu nog aan het zoeken geweest… 😉

  Erg handig is het natuurlijk niet, maar ach. Je hebt wel meer obstakels volgens mij overwonnen, hihi

  @ Annemarie
  Klopt , Henk verstaat wel vaker dingen verkeerd ,gelukkig moeten we er meestal érrug ok lachen !

  Beantwoorden

 10. Pia
  jul 30, 2010 @ 23:18:15

  Nou Henk is je in ieder geval nog aan het zoeken. Dat is hier wel anders hoor. Jaren terug met een brommer die niet meer wilde starten vanuit Zevenhuizen naar Waddinxveen moeten lopen. En iedereen die ik tegen kwam….juist geen Arno. En dan te bedenken dat ik 7 kleuren…. in het donker. Mobiel had ik toen nog niet , ik was zooooooo zielig. Toen ik binnen kwam keken ze alleen maar of ik wat lekkers bij me had:)

  @ Pia
  Whahahaha ,ik zie je lopen in het donker met de plof aan je hand ! Best wel zielig hoor ,tegenwoordig met de telefoon kun je in ieder geval béllen ,of er iemand komt moet je dan natuurlijk afwachten .Maar je kúnt ze lokken door te zeggen dat je wat lekkers bij je hebt 😉

  Beantwoorden

 11. Astrid
  jul 30, 2010 @ 22:38:11

  Lachen zeg…en hoelang heeft de hele voorstelling geduurd voordat je eindelijk met je armen vol weer thuis was.
  Je platte grond is ook heel duidelijk Riet in gedachten ben ik met je mee gewandeld maar toen je voor de tweede keer bij de kaasboer kwam ben ik maar afgehaakt en ben verder de Herenstraat in gewandeld.

  Zijn jullie vandaag ook al naar het corso geweest? Wij wel en smaken verschillen maar wij vonden het vorig jaar spetaculairder.

  Groetjes Astrid

  @ Astrid
  Nou zo héél lang heeft het niet geduurd anders had ik natuurlijk álles verloren 😉
  Wij kijken altijd op zondag naar het corso dus wij hebben het nog tegoed ,ik ben benieuwd !

  Beantwoorden

 12. Zus
  jul 30, 2010 @ 22:06:54

  OOOOOOOH, wat moet ik lachen!Ik zie het helemaal voor me.De situatie is me ook een beetje bekend.(Ongeveer dezelfde leeftijd!)
  Toch nog steeds even vlug dit of dat doen.Ik laat mijn telefoon meestal thuis als ik boodschappen doe. Niet altijd handig ,maar jóú avonturen maak ik niet mee.Daarom vind ik’t zo leuk ze bij jou te lezen.Fijn weekend

  @ Zus
  Volgens mij zijn wij “een paar apart ” maar gelukkig hebben we er zelf ook wel lol in al gróeit er hier en daar wel eens een grijze haar 😉 Henk vraagt ook altijd of ik mijn telefoon wel bij me heb ,die van hém blijft vrijwel altijd thuis achter #*#*!

  Beantwoorden

 13. Gisella
  jul 30, 2010 @ 19:45:11

  Hahaha tja heel herkenbaar hihi, alleen zijn wij niet zo lang getrouwd ene ben ik een stuk jonger maar Bartje hoort ook wat slecht.Maar je bent thuis gekomen al is het niet droog ene bedacht henk je te bellen alleen zat je foon in je broekzak en had jij je handen vol hahaha. Zie het zo voor me hihi

  @ Gisella
  Ja ik loop dan onderweg al te gniffelen omdat ik dán al een logje aan zie komen’;-)

  Beantwoorden

 14. rietje
  jul 30, 2010 @ 12:52:40

  hai riet, zo zie je maar, dat er snel misverstanden kunnen ontstaan, zelfs al ben je al zolang getrouwd…….gelukkig ben je goed thuisgekomen……fijn weekend, liefs rietje

  @ Rietje
  Slechthorendheid is vaak verandwoordelijk voor hilarische toestanden , we zijn dat al een beetje gewend ;-)jij ook een fijn weekend !

  Beantwoorden

 15. marion
  jul 30, 2010 @ 12:07:43

  Heel begrijpelijk allemaal, behalve als je niet goed luisterd, voortaan voor de zekerheid zelf maar een tas meenemen. Het is natuurlijk wel een koddig verhaal, ik begrijp niet hoe je het allemaal thuis hebt gekregen.
  Fijne dag, Marion.xxxxx

  @ Marion
  Achteraf begrijp ik zelf óók niet dat ik niets verloren ben want alles probeerde steeds onder m’n arm vandaan te glippen 😉
  Ik zie dan al lopende het logje al groeien … dat houdt de lol er wel in ,leuke bijkomstigheid toch?
  fijn weekend xxx

  Beantwoorden

 16. Morgaine
  jul 30, 2010 @ 10:53:04

  whahahahahahahahahahaha oh ja, ik ken dit soort situaties zelf ook wel, en na 50 jaar moet je dat ook wel weten eigenlijk maar hoe jij het beschrijft en laat zien hier, echt helemaal TOP!

  XXX

  @ Morgaine
  Gelukkig kan Henk er zélf ook onbedaarlijk om lachen ,anders zou ik er helaas geen logjes over kunnen maken 😉 maar ja , mannen komen van mars hé!

  Beantwoorden

 17. Leidse Glibber
  jul 29, 2010 @ 23:57:40

  Je vind het niet erg dat ik dubbel lig van het lachen he.
  Ik zie het helemaal voor me.
  Veel plezier dit weekend bij het varend corso, alleen mischien voor de zekerheid Henk wel goed in de gaten houden.

  @ L.Glibber
  Néé hoor , lachen is gezond dus ga gerust je gang !
  Henk gaat “aan de riem “bij het corso want ik neem nú geen enkel risico meer 😉

  Beantwoorden

 18. J@n.
  jul 29, 2010 @ 23:43:58

  Je kan het Henk toch niet kwalijk nemen Rietz, want ik hoor redelijk goed en snap van die hele plattegronden ook niks, maar dat zal wel aan de vrouwelijke logica liggen, dus Henk kan je het niet verwijten.
  Snap je!?;-))
  Gr. J@n.

  @ J@n
  Dan ken je deze kreet vast óók wel !
  “mánnen”! !!!!!!!
  En het is zó duidelijk ……op plattegrondje 2 zie je de weg die we allebéi op de heenweg gelopen hadden in de zwarte streep met de pijltjes .
  Op de derde plattegrond zie je in de stippellijntjes dat ik ook weer dezelfde weg terug liep terwijl Henk via de ándere stippellijn terug liep richting AH en dán naar huis .
  áls ik al naar AH ( appie ,zoals hij verstaan dacht te hebben ) had gewild , zou ik natuurlijk nóóit voor de bloemist én appie gekozen hebben ,die liggen immers véél te ver uit elkaar .Dán hadden we de taken anders moeten verdelen .
  De één naar Appie en de ander naar de kaasboer en bloemist …. maar dát kan ik jou dus ( net als Henk ) niet wijs maken 😉 whahahaha …. mánnen !!!!!!!

  Beantwoorden

 19. Hanny
  jul 29, 2010 @ 21:31:11

  Om de log die ik hiervoor las, moest ik ook al zo lachen. En nu bij jou ook weer. Mijn avond kan niet meer stuk! Ik zie het voor me. En de mensen die jou zagen lopen maar denken dat je nodig eens een betere dry-deodorant moest kopen.

  @ Hanny
  Gewéldig ,dat hoor ik graag en zéker dat jouw avond niet meer stuk kan !
  Je hád eigenlijk hier moeten zijn toen ik het stuk aan Henk voorlas ,de tránen rolde over z’n wangen van het lachen toen hij zei ;” en je hebt niet ééns overdreven ….”
  ( dat schijn ik wel eens een pietsie te doen )

  Beantwoorden

 20. tagrijn
  jul 29, 2010 @ 20:45:50

  Jullie kunnen wel model staan voor Ans en Arie af en toe!
  Toen ik die tekeningen zag pakte ik de dobbelstenen en de fiches al. Ik dacht: ha, een spelletje!

  @ Tagrijn
  Zat het voor jou toch ook ff tegen ,géén spelletje 😉
  Volgens mij hebben wij wél veel meer lol dan Ans en Arie ,want toen ik héél demonstratief met m’n armen vol voor de deur stond en tegen Henk zei ;
  “en tóen ging de telefoon die in m’n zak zit ” begreep Henk schaterlachend precies wat ik bedoelde !

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: