vragen rond Fred.

Wie ook de reacties meeleest bij mijn logjes heeft al gezien dat er wat O.T. reacties van Targijn tussendoor lopen over medeblogger Fred !
Voor zover wij weten is Fred een alleenstaande man van net in de 70 met een talent voor fotografie en in het bezit van een behoorlijke portie cynisme over onze maatschappy die hij met een heel aparte humor en veel mooie foto’s overbrengt .

Fred schreef op 13 mei zijn , tot nu toe,  laatste logje !
Hij schreef ( of kopieerde )  het gedicht “de genadelozen” een gedicht waarbij je je van álles af kunt vragen , zéker als er ná dat gedicht geen logjes meer volgen en dat is waar , zowel Tagrijn als ik ,ons zorgen over maken .

Fred liet wel eens blijken dat hij nog graag een leuke vrouw aan zijn zijde zou hebben en ik hóóp dus van harte dat hij zijn tijd doorbrengt met een gewéldige vrouw en dat daardoor het láátste waar hij nog aan toe komt blogjes maken is …… maar eígenlijk zie ik het somber in na het lezen van “de genadelozen ”  want je kunt daar heel goed “een terminale boodschap”  in lezen .

Het heeft me wel aan het denken gezet , één stevige hersenbloeding ( ik noem maar een “familie”risico ) is genoeg om minstens voor lange tijd geen logjes te kunnen maken en je medeloggers in onzekerheid achter te laten over het waarom !
In mijn geval zou niemand een logje voor me kunnen plaatsen als ik ,om wélke reden dan ook , dat niet zelf zou kunnen doen .
Natuurlijk kán ik mijn inloggegevens wel opschrijven maar Henk kan helemaal niéts met een computer en kinderen en kleinkinderen loggen geen van allen en zouden zelfs met gegevens geen log kunnen plaatsen zonder aanwijzingen !

Ik ga dus tóch die inloggevens ergens noteren voor dochter Inge ,zij is de meest schrijverige van mijn kinderen en zou jullie zeker op de hoogte willen houden .Ik weet zéker dat “mijn lezers” haar alle hulp zullen aanbieden als zij in een reactie om hulp zou vragen want ik zou het héél erg vinden om jullie zo in onzekerheid achter te laten als nu bij Fred het geval is .
Onze Trix mag dan weinig vertrouwen hebben in “dit wereldje ” het bewijs dat ze het mis heeft is maar weer geleverd door onze aandacht voor Fred .

Het is jammer dat Fred blijkbaar niemand had om zijn inloggevens toe te vertrouwen , of misschien is het wel zijn manier om “onsterfelijk” te worden door zijn laatse logje te laten staan !

fred

Advertentie

21 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Truus
  aug 26, 2010 @ 12:25:49

  Ook al is het triest, je wéét het nu tenminste…
  Ik bedacht me dat mijn zus Willie (die altijd bij mij reageert) in ieder geval in een reactie een mededeling kan doen.

  @ Truus
  Dat is in ieder geval iét ,zelfs al zakt die mededeling natuurlijk naar beneden ,door de inhoud van de reacties gaan mensen dan verzelf wel scrollen !
  Ik ben in ieder geval blij dat ik nu weet dat in z’n laatste weken verzord is , hij had ook al weken dood in z’n flat kunnen liggen !

  Beantwoorden

 2. Truus
  aug 25, 2010 @ 22:55:52

  Tjee Rietepietz, daar zeg je zowat. Ik weet ook niemand die voor mij zou kunnen bloggen als er iets met mij zou zijn. Nare gedachte.

  @ Truus
  Ja ik zou Rietepietz ook niet zo willen achterlaten en ga dus ook wel iets regelen .
  Ondertussen heb ik gehoord dat Fred inderdaad ongeneeslijk ziek was ,jl. zondag is hij overleden .Zijn site had hij dus inderdaad bewust zo achtergelaten ,dat past wel in het beeld hoe ik hem “kende ” !
  Ik vind het een reuze triest afscheid .

  Beantwoorden

 3. Mama Muis
  aug 05, 2010 @ 21:15:16

  los van Fred, je hebt helemaal gelijk Riet. Ik zou het heel vervelend vinden als de verhalenstroom hier zonder aankondiging ophield. Zal mijn dochter ook even mijn gegevens geven 🙂

  @ mamamuis
  Dit is écht zoiets waar je keer met de neus opgedrukt moet worden ,ik zou het vréselijk vinden iedereen zo in onzekerheid achter te laten .

  Beantwoorden

 4. Xiwel
  aug 01, 2010 @ 11:48:50

  Fred ken ik niet goed. Ik ben wel eens op zijn weblog geweest, maar het zette me niet aan om er vaker te lomen.

  In het afgelopen jaar had ik wel een vergelijkbaar verhaal met Vedat. Hij is mogelijk van dezelfde leeftijd en stopte plotseling tijdens de afgelopen kerst. Ook plaatste die nergens meer reacties.

  Omdat niemand dat deed heb ik het telefoonnummer van hem opgespoord en heb ik hem aan de telefoon gekregen. Geen ongeluk, waar ik bang voor was, maar een wijziging in zijn privéleven. Hij vond dat te heftig om er over te loggen en omgekeerd wilde hij een aantal te persoonlijk logs die niet meer klopten weghalen. Hij kon daar moeilijk een besluit over nemen.

  Uiteindelijk heeft hij een half jaar later zijn log en website van het internet gehaald.

  Met Fred kan ook iets dergelijks spelen. Een bijkomende oorzaak is vaak een provider wisseling waardoor hij zelf niet meer in zijn beheer kan komen. En misschien heeft ie wegens ellende, slechte ogen of geldgebrek zijn internetverbinding beëindigd. Dat is een kleine stap, maar je kan dan ook geen reaxi’s meer plaatsen bij andere om uit te leggen dat er niets aan de hand is.

  Ik hoop dat iemand hem persoonlijk weet te bereiken, want het is wel prettig te weten wat er nu echt aan de hand is.

  @ Xiwel
  Ja dit zijn állemaal dingen die wel mogenlijk zijn ,vooral als je elkaar niet heel goed kent . Wat ons bij Fred verontrust is de inhoud van het gedicht op zijn laatste logje dat eigenlijk alleen maar een trieste interpretatie toe laat .maar waarschijnlijk zullen we dat dus nooit weten al blijf ik hopen dat hij het geluk in zijn leven heeft gevonden en daardoor geen behoefte meer heeft aan loggen !

  Beantwoorden

 5. maurice
  jul 30, 2010 @ 18:27:12

  goh, een zorgwekkende tekst bij die Fred, ik moest mijn inloggegevens eigenlijk ook aan iemand toe vertrouwen, maar vd andere kant, is het niet de goden verzoeken?
  ach ik geef ze mijn vriend én onderbuurman.
  ik hoop voor fred t beste . echt.

  @ Maurice
  het lijkt alsof hij toch nog eerder dan gedacht door de genadeloze overvallen werd !
  Maar ook ik hoop natuurlijk van harte dat hij gewoon téveel leuke dingen aan z’n hoofd heeft om nog te loggen ;-(

  Beantwoorden

 6. Lind@
  jul 29, 2010 @ 22:46:14

  OOk ik heb Fred bij mijn linkjes en vind het niet fijn als iemand zich niet kan afmelden oid.
  Hetzelfde gebeurde met http://zoomerseleeuwtjes.punt.nl/
  Trouwe blogger tot December en toen helemaal niets meer. Nog altijd kijk ik of ze een logje heeft geplaatst.
  Lind@

  @ Lind@
  Ja het is érrug onbevedigend dit soort stoppen en ik ga er ook van uit dat er dan dingen gebeurd zijn héél ernstig zijn .
  Iemand die wil stoppen en het ook écht niet meer wil zet de boel gewoon op zwart .Sommigen komen daar dan later weer op terug ,anderen niet .
  Gelukkig komt het niet zo vaak voor maar de énkele keer dát het gebeurd is dat toch héél vervelend omdat het toch veel mensen bezig blijft houden .

  Beantwoorden

 7. fotolog Albert & Mara
  jul 29, 2010 @ 02:32:08

  Ik werd hier even stil van. Mara trouwens ook. Bedankt voor de tip, we gaan één van onze zoons instrueren.
  Vandaag gaan we naar Rijswijk en weer heerlijk eten met m’n moeder bij Toko FR…Kotta. Je kent ‘m? Voor link ga naar onze laatste log.
  Dag Riet
  Liefs en groetjes van ons.

  @ Albert&Mara
  Jullie kunnen gelukkig voor elkáár wel inspringen maar toch , je jullie zijn ook veel sámen op de weg en in de lucht !
  Dus toch nuttig als iemand er iets van af weet !
  Ik ken de toko natuurlijk wel van “erlangs lopen ” maar ben er nog nooit binnen geweest .Onze plannen liggen vandaag nou juist naar de plek waar je jullie ooit ontmoet hebben , precies Delft , waar het vandaag martkdag is en zó gezellig 😉

  Beantwoorden

 8. rietje
  jul 28, 2010 @ 13:50:16

  m’n nichtjes weten ’n heleboel, ze kunnen sowieso in de reactie natuurlijk wat zetten voor mijn lezers……maar wel ’n giede tip hoor! liefs rietje

  @ Rietje
  Dat is fijn , jij bent al een heel goed voorbeeld van iemand waar een paar keer reden was om je lezers op de hoogte te brengen dat je niet in staat was om te loggen .
  Ik vind het wel iets hebben dat we een beetje op elkaar letten !

  Beantwoorden

 9. Morgaine
  jul 28, 2010 @ 11:17:02

  Mijn dochter heeft inlog gegevens en ik kan ze mijn moeder ook geven voor het geval dat, en twee vriendinnen hebben het, dus dat zit wel snor.

  Het is wel vaker gebeurd overigens, en ja zo kan dat lopen, zo ook dat iemand ineens idd gewoon niet meer is… onverwacht en verwacht, meestal komt dat ergens wel recht met weten en soms dus niet…

  Uiteindelijk kun je je er druk over maken, en veel aan denken, maar ergens… gaat ook dat over…

  XXX

  @ Morgaine
  Het dénken gaat vanzelf maar zal inderdaad natuurlijk wel slijten .Ik grijp het wél aan om ook anderen eraan te laten denken dat je “ook maar een mens bent ” en dus voorzorgen moet nemen als je je vaste lezers geen spoorzoekers wilt maken .
  Ik heb met “mijn lezers” toch “een bepaalde band” en ken sommige persoonlijk ,die zou ik niet graag in onzekerheid laten over hoe het me gaat .

  Beantwoorden

 10. Gisella
  jul 28, 2010 @ 09:52:39

  Hier weet Bart ook niet hoe het werkt… Maar hij zou via de reacties wat neer kunnen zetten. Maar omdat ik al eens met spoied ben opgenomen, gebruik ik een writer en daar hoefd niemand het wachtwoord enz in te vullen. Maar dat het bij iemand angstvallend stil blijft voelt dan niet lekker.

  @ Gisella
  We weten zeker dat hij alleen woonde en dan kan zoiets natuurlijk héél makkelijk gebeuren !Fred was ook niet erg mededeelzaam over zijn leven en dus blijft het gissen ,best vervelend !

  Beantwoorden

 11. Leo
  jul 28, 2010 @ 09:43:41

  Herkenbaar probleem hoor Rietz. Want veel bloggers zijn daarbij best loners. Hun partners zijn er vaak minder of niet mee bezig en als er dan iets plaatsvindt is het oever en uit met de informatievoorziening. Ik heb dit een paar maal meegemaakt. Zelfs gelinkte weblogs die zo maar ineens ophielden actief te zijn. Wat er dan achter zit/zat? Sommigen kondigen gelukkig zelf een tijdelijke/permanente time-out aan. Dan kan je daar als collega-logger op inspelen en weet je wat er loos is. Sommige niet (meer) loggers ontmoet ik zelf nog wel bij Facebook. Dat scheelt wel een beetje, want je wilt sommige collega-schrijvers liever niet missen. Zoals jij er een bent Rietz. Moet je maar niet zo leuk en lekker schrijven…dat maakt verslaafd…..waag het niet te stoppen hoor….

  @ Leo
  Nee hoor Leo ik ben het niét van plan maar natuurlijk kan ook ik plotseling “iets krijgen ” ( bedankt voor het compliment natuurlijk )
  Ik heb zoiets als nu met Fred nog nooit eerder meegemaakt ,meestal komt er wel een berichtje als iemand stopt of ,erger, overleden is !Dat is dus iets waarvoor ik iemand moet gaan zoeken want Henk kan dat niet en ik heb téveel mnsen die al jaren bij me lezen om die in onzekerheid te willen laten als ik zélf niet zou kunnen loggen .

  Beantwoorden

 12. Annemarie
  jul 28, 2010 @ 01:25:27

  Het is een aardig heftig logje inderdaad…
  Hopelijk komt er nog een mededeling wat er nou aan de hand is…

  @ Annemarie
  Daar reken ik eigenlijk al niet meer op , dan zou dat eerder gebeurd zijn .Door dat gedicht denk ik ook niét dat hij “gewoon gestopt is met loggen ” .Een vervelend idee dat iemand misschien heel eenzaam gestorven zóu kunnen zijn .

  Beantwoorden

 13. Pia
  jul 27, 2010 @ 21:54:06

  Alle medeloggers staan in een groep in mijn emailadressen, dus mailen kunnen ze hier allemaal. Maar ik heb het gisteravond gelezen dat gedicht en het geeft geen fijn gevoel

  @ Pia
  Nee mij ook niet , bovendien heeft Fred blijkbaar de laatste tijd zijn homepage verwijderd en ook vrijwel alle oude logjes en zijn @ mail adres .
  Op mijn site zouden @mail adressen niet helpen voor Henk ,hij kan zelfs mijn site niet te voorschijn halen want van de pc snapt hij écht niets !Ik moet dus maar op dochterlief rekenen die in ieder geval w;el kan @ mailen 😉

  Beantwoorden

 14. Leidse Glibber
  jul 27, 2010 @ 21:13:31

  Inderdaad raar dat niemand meer iets van Fred vernomen heeft.
  Ik sta er ook wel eens bij stil dat het opeens over zou kunnen zijn.
  Ik hoop dan maar dat mevr Glibber daar nog een aankondiging van zou maken.
  Alleen weet zij ook niet bijster veel van de logs, toch maar eeens uit gaan leggen.

  @ L.Glibber
  Dat bedoel ik Glibber ,ik ga het maar een beetje punt voor punt opschrijven voor Inge ,en vooral dat ze hulp kan vragen per @ mail bij ándere web-loggers dan komt het wel goed .

  Beantwoorden

 15. Jeroen
  jul 27, 2010 @ 21:06:19

  Mijn inlog gegevens heeft (miss)Mar(ple). En al had ze die niet zou ze op haar eigen blog wel wat schrijven. Mooie actie Rietz. En inderdaad moeten we maar hopen dat Fred die leuke vrouw gevonden heeft.

  @ Jeroen
  Mijn probleem is dat ik geen familie heb die iéts van loggen , en vaak zelf van de computer ,af weet en dan zou ik zoiets als nu bij Fred kunnen veroorzaken .
  Ik zou zéker blij zijn als hij mét vrouw weer op zou duiken 😉

  Beantwoorden

 16. tagrijn
  jul 27, 2010 @ 21:00:41

  Goed dat je dit hebt gedaan. Het zou zo maar kunnen dat iemand die dit leest Fred kent en hier reageert.

  @ Tagrijn
  Ik verwacht dat eigenlijk niet , die “iemand ” zou dan wel gereageerd hebben op onze reacties bij Fred .
  Het is in ieder geval wel nuttig om iedereen even wakker te schudden dat ,als niemand een mededeling voor je kan plaatsen , je mensen in onzekerheid achterlaat als er iets niet goed gaat met je !
  Ik zou het zelf héél erg vinden om m’n log achter te moeten laten zonder dat m’n lezers weten wat er aan de hand is .We hebben toch een lezerskring die elkaar vaak al tamelijk lang redelijk goed kennen !
  Maar Fred is /was een éénling en een bijzondere man Bij deze is hij toch een beetje herdacht mocht hij er niet meer zijn !

  Beantwoorden

 17. Min
  jul 27, 2010 @ 20:40:18

  Ehm niemand weet mijn inloggegevens.
  Maar ik weet dat mijn meelezende familieleden dan vast wel iets in een reactie zetten, of op mijn hyves iets melden mocht ik ineens wat mankeren. Maar ik klop het nog maar even af op hout..

  @ Min
  Het nadeel van een reactie plaatsen is dat die reactie steeds verder naar beneden zakt als er meer mensen reageren en de mééste mensen lezen niet verder bij de reacties .Ik ga dus toch maar wat inloggegevens bij dochterlief parkeren en ga dán ook driftig af zitten kloppen dat zij ze nooit nodig zal hebben 😉

  Beantwoorden

 18. Hanny
  jul 27, 2010 @ 12:31:36

  Op 26 Februari 2010 was er al iets met hem aan de hand, want hij schreef toen dat hij terug zou komen. Dat heeft hij ook nog een paar keer gedaan, maar daarna werd het angstwekkend stil. En geen logjes en reacties dat is inderdaad niet normaal voor Fred. Door al mijn besognes heb ik niet meer gereageerd op zijn log, zoals Tagrijn en jij wel gedaan hebben.
  Mocht ik onverhoopt niet zelf meer kunnen schrijven op mijn log, dan weet mijn dochter de wachtwoorden om enige stichtelijke woorden te typen. En dat zij dat weet, heeft al eens zijn nut bewezen, toen ik vorig jaar met spoed in het ziekenhuis werd opgenomen.

  @ Hanny
  Wat dat betreft ben jij dus een bofkont ,je hebt een dochter die alle ins en outs van het loggen kent ,lijkt me een hele geruststelling .Ik denk dat als mijn dochter haar @mail adres zou vermelden in een reactie er in iedere geval een optie is om info in te winnen voor wie dat wil .Maar ik ga haar zeker even “van de hoed en de rand ” vertellen .Ik vind het écht erg dat we Fred niet meer hebben kunnen bereiken .
  Het was inderdaad opvallend dat hij in zijn voorlaatste logjes “terug naar zijn jeugd “ging . Jammer dat hij niet een tipje van de sluier kon oplichten zodat we hem ,zonodig, hadden kunnen steunen .
  Ik kan me nog goed herinneren dat Annemarie ons op de hoogte bracht en heeft gehouden van jouw ziekenhuisopname en al word je niet sneller beter door alle reracties ,het moet fijn zijn dat zoveel mensen aan je blijken te denken , ik had dat Fred ook graag gegund !

  Beantwoorden

 19. marion
  jul 27, 2010 @ 12:24:52

  Dat zal, denk ik, voor veel mensen een probleem zijn, als ze er al erg in hebben dat ze zoiets zouden moeten doen, ik denk dat mijn kinderen daar wel aan zouden denken maar je weet maar nooit, dus maak het bespreekbaar.
  groetjes, liefs, Marion.

  @ Marion
  Het is jammer dat Inge ,zowel als kinderen, eigenlijk geen interesse hebben voor het loggen .Ik moet dus inderdaad maar eens wat dingen opschrijven en laten zien hoe alles werkt .Ik weet zeker dat er altijd hulp te krijgen is als Inge er niét uitkomt maar dan moet ze toch minstens genoeg weten om ,met hulp, in te kunnen loggen .
  Door het uitblijven van reacties bij Fred realiseer ik me dat op dit moment niemand voor mij zou kunnen invallen en ik zou niet willen dat er een “spookweb-log” blijft bestaan als ik niet meer kan loggen . Brrrr , wat een onderwerp hé !
  Toch een gezellige avond XXX

  Beantwoorden

 20. J@n.
  jul 27, 2010 @ 10:14:44

  Dat zijn dingen waar ik eerlijk gezegd nog niet zo over nagedacht heb en ze zijn voor mij niet relevant, omdat Joke ook kan bloggen, hoewel ze met mijn nieuwe blogadres wat moeite zou hebben. Als ik in de situatie van jou zou verkeren Riet, zou ik zeker de gegevens aan mijn dochter doorgeven om, als er iets met mij zou gebeuren, de blogvrienden op de hoogte te brengen. Maar hopelijk kunnen zowel jij als ik nog heel lang doorgaan.
  Gr. J@n.

  @ J@n
  Inge zou wel iets in een reactie kunnen melden maar die schuift natuurlijk snel uit beeld maar ik neem zonder meer aan dat als zij haar @mailadres erbij zet de hulp toestroomt .
  Natuurlijk hoop ik ook dat het niet nodig is maar in onze familie zijn herseninfarcts geen uitzondering en zelfs praten is dan al een probleem dus aanwijzingen geven zal dan óók niet meer lukken .Ik moet maar eens een beknopte handleiding maken ,ik hoop voor niets maar zeker in dit geval “beter méé verlegen dan óm verlegen “!

  Beantwoorden

 21. wilma
  jul 27, 2010 @ 10:13:16

  Eigenlijk wel een goed plan van je Riet!
  Niemand weet ook mijn inloggegevens….
  Zal ze ook eens ergens opschrijven.
  X Wilma.

  @ Wilma
  Ik realiseer me hierdoor inderdaad dat niemand in mijn familie “er iets mee kan ” en ik zou het dus wél erg vinden als ik “zomaar” in logland zou blijven hangen !
  Misschien is het wel handig om de gegevens in een mail ( die online staat ) vast te leggen .Moet je natuurlijk ook weer dáárvan de inlogcode hebben vermeld !

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: