vrijdag de 14de

Deze maand hadden we géén vrijdag de dertiende ,mazzel voor hen die bijgelovig zijn en die dag dus liever niet uit bed komen uit angst dat er van alles fout zou kunnen gaan .
Onzin natuurlijk want ook als de vrijdag op de veertiende van de maand valt kun je héus wel pech hebben .
Zo stonden wij vrijdag keurig voor een rood verkeerslicht te wachten , net als de dame in de auto achter ons,tot zover geen probleem dus !

Een probleem heb je pas als de dame áchter je gas geeft omdat zij vanuit haar ooghoek groen licht ziet maar even niét doorheeft dat het pijltje voor de baan voor rechtsaf is en niét voor rechtdoor ,de baan waar wij voor haar nog steeds keurig voor het rode licht staan te wachten .

Boem is HO dus als zij gas geeft en Henk en ik worden even door elkaar geschud als onze Suus aangerand wordt .Toegegeven , het is géén megaklapper maar toch schrikken we en stappen uit om te zien wat onze belager heeft aangericht.

autokraak.gif picture by rietepietz

Gelukkig hebben we te maken met een aardige dame die voorstelt even naar een nabijgelegen parkeerterrein te rijden om de zaak netjes af te handelen  waarna ik tóch even hardop haar kenteken in me opneem om haar te laten weten dat doorrijden geen verstandige beslissing zou zijn  en dat lijkt ons heel verstandig.
Ze blijkt op pad te zijn om snel een pot verf te halen bij de firma waar we nu op het parkeerterrein staan  maar dat gaat dus nu niét “ff snel” lukken .

Onze “aanvaller” heeft een behoorlijk verbogen nummerplaat maar de schade aan het kontje van Suus lijkt onder invloed van lichtval mee te vallen  , als we door de knietjes zakken zien we echter dat er toch de helft van een rondje van ongeveer een euromunt zit dat gedeeltelijk helemaal “door en door ” zit !
Hoewel we het heel vervelend vinden voor de mevrouw is onze Suus toch nog te nieuw voor lapmiddeltjes .kraakje2.gif picture by rietepietz
De mevrouw heeft er wel begrip voor en de formulieren worden ingevuld ….zucht , de rest van de middag is verloren ( en hadden het nou juist best druk) want natuurlijk moeten we óók nog even op sjouw voor een prijsopgaaf bij de garage … gelukkig is het niet vrijdag de dertiende want dán had ik op slag bijgelovig geworden !

Advertenties

27 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. vlinder
  Mei 27, 2010 @ 20:18:25

  inderdaad balen zeg;(
  zal je nét zien ook he,net nieuw en dan bam!!
  gelukkig mankeren jullie verder niets;)

  @ Vlinder
  Ondertussen is de schade al hersteld gelukkig maar verder kwamen we met de scchrik vrij 😉

  Beantwoorden

 2. maurice
  Mei 22, 2010 @ 10:47:14

  ow, dat lijkt me nu echt vervelend, en óók schrikken geblazen.
  maar jij, als ervaringsdeskundige, zo lees ik, laat je niet in de maling nemen!

  @ Maurice
  Gelukkig was de mevrouw ook helemaal niet van plan me in de maling te nemen , ik heb liever niet met mensen te maken die dat wél willen proberen .Daar ben ik dan trouwens gauw klaar mee hoor 😉

  Beantwoorden

 3. Leo
  Mei 20, 2010 @ 17:01:17

  Ik zucht maar niet eens meer als er weer een nieuwe deuk of kras bij is gekomen. Afgelopen zaterdag kregen we een steen op de voorruit, pets, krak, ster! Maandag jl is dat verholpen door de specialisten, maar toch. Zet je auto in een parkeergarage en je weet vrijwel zeker dat een of andere gladjakker zijn deur wel even tegen jouw lak aandrukt. En dat je weer een pokkenbult rijker bent. Ooit rustte bepaalde merken hun auto’s uit met 30 cm dikke plastic stotbumpers op de flanken. Niet mooi, ijzersterk. Bij een nieuwe auto is het altijd heel erg als je de eerste deuk oploopt. IK weet er alles van. Maar ja, daarom ook geen nieuwe meer voor mij. IK wil een tank!

  @ Leo
  Ja wij hebben óók lang geaarzeld om nieuw te kopen ,met het “rondom grote kras “incident nog in m’n geheugen ….. maar tweede hands kopen geeft toch meer kans op een auto met verborgen gebreken en als je zelf weinig van auto’s afweet is nieuw gewoon het veiligste .
  Maar inderdaad , het is een angstig bezit ! Om die reden is het dus ook niet de daihatsu Trevis geworden .
  Die was met alles erop en eraan té leuk ,( en best een hoop geld door de leuke extra’s ) .Ik weet zéker dat ik dán doodziek geweest zou zijn van dit soort dingen .De Susuki is “gewoon ” een prettig vervoermiddel dat goed bij ons past maar waar ik niet om het uiterlijk op gevallen ben 😉

  Beantwoorden

 4. Liesbeth
  Mei 19, 2010 @ 23:28:48

  Zucht, inderdaad, zoiets is minder leuk. Nu afwachten hoeveel je krijgt.

  @ Liesbeth
  Dinsdag gaat Suus al naar de garage want we zijn zélf in ieder geval goed verzekerd .Het is alleen natuurlijk niét de bedoeling dat onze verzekering gaat betalen vanwegen de no claim ,het was tenslotten niét onze schuld 😉

  Beantwoorden

 5. wilma
  Mei 19, 2010 @ 09:42:25

  Dat is wel ff heel vervelend!!
  Hoop dat het snel gemaakt is.
  X Wilma.

  @ Wilma
  Dat kan inderdaad volgende week dinsdag al dus dat is best snel .

  Beantwoorden

 6. peet
  Mei 19, 2010 @ 09:33:12

  Dat zijn de vervelende dingen, en gelukkig zijn we verzekerd, en wordt het geregeld alleen het ongemak en de tijd die er weer inzit is even niet zo leuk.

  @ Peet
  Precies ,het kan natuurlijk allemaal veel erger ,maar lástig is het wel !

  Beantwoorden

 7. Leidse Glibber
  Mei 18, 2010 @ 22:20:24

  Off topic, was inderdaad een mooie, maar ook erg drukke dag.
  maar heb weer genoten net zoals die duizenden lopers.

  @ L.Glibber
  Dat straalde van je logje af 😉

  Beantwoorden

 8. Redstar
  Mei 18, 2010 @ 20:51:37

  Hahahaha Ik geloof niet in god, goden en godinnen, en heb geen last van bijgeloof. Ik ken iemand die altijd vanuit een ooghoek inschat te mogen rijden, en dat is eigenlijk best gevaarlijk. Ooit zal die kerel dat afleren. Gelukkig hadden jullie zelf geen ernstig problemen

  @ Redstar
  Autorijden in de drukke grote steden kun je inderdaad beter niet met een half oog doen , ténzij dat in je achterhoofd zit .., als een extraatje 😉
  wij zijn er zélf zonder kleerscheuren vanaf gekomen dat is de hoofdzaak .De rest is maar blik al was het wél nog erg nieuw blijk 😉

  Beantwoorden

 9. Elmar
  Mei 18, 2010 @ 18:50:14

  Akelig deukje, zo zie je maar weer haastige spoed is zelden goed, gelukkig deed de dame in kwestie niet moeilijk maar vervelend is het natuurlijk wel!
  groetjes,
  Elmar

  @ Elmar
  Gelukkig mag onze Suus dinsdag al naar de garage en dan ga ik ervan uit dat ht allemaal picobello in orde komt .

  Beantwoorden

 10. HUUB... master of the dots...
  Mei 18, 2010 @ 13:25:43

  ja onzin die 13e maar toch doe ik dan altijd extra voorzichtig op die dag… dom he…

  @ Huub
  Huub toch , ik had je nuchterder verwacht 😉

  Beantwoorden

 11. Pia
  Mei 18, 2010 @ 12:33:29

  Een aanranding van Suus is hier in huis het zelfde als een moord op Truus. Als ik naar mijn werk ga ’s morgens vroeg zie ik dit nog wel eens gebeuren. Mensen zitten nog half onder zeil in de auto zien vanuit de ooghoeken een groen licht. Staan zelfs soms al half op het kruispunt. Als ze mijn Suus maar ontzien, want dan worden ze echt wakker LOL. Maar voor jullie weer minder natuurlijk je hebt er toch weer gedonder me. Geef Suus maar een extra klopje op het kontje 🙂

  @ Pia
  Suus vond het lekker dat klopje op de kont 😉
  Het is eigenlijk een godswonder als je heelhuids door de drukte in de grote steden komt .Er zitten nogal wat opgefokte mensen achter het stuur en alleen als je zélf dan maar extra oplet gaat het heel vaak nog net goed .
  Er zijn in Den Haag een aantal punten waar je jezelf 3x per week in de prak kunt laten rijden door aso’s die maling aan de regeltjes hebben .

  Beantwoorden

 12. rietje
  Mei 18, 2010 @ 09:54:12

  hai riet, mijn weblog ging opeens raar doen en heb ’t even stopgezet, dan weet je dit…..ik kom terug hoor, liefs rietje

  @ Rietje
  Vervelend , zou kunnen dat web-log zelf aan het knoeien is , men is nog steeds niet klaar met de grote software up-date.

  Beantwoorden

 13. Jac
  Mei 18, 2010 @ 09:34:15

  Gatverdamme zeg! Het is een vies deukje. Fijn dat jullie beiden niks mankeren!

  @ Jacqueline
  ja helaas nét even helemaal door op een klein plekje en dat kunnen we natuurlijk niét laten zitten ,jammer maar net wat je zegt , we zijn zélf hlemaal heel!

  Beantwoorden

 14. Renesmurf
  Mei 18, 2010 @ 00:25:49

  Die mevrouw lijkt er wel ervaring in te hebben. Idioot genoeg, zomaar gas geven.

  @ Renesmurf
  Mensen met haast zijn wel vaker geneigd té enthousiast éérst te doen en dan pas te kijken of alles ook oke is .
  Maar als er veel verkeerslichten op een kluitje staan is het best wel eens verwarrend als er één groen wordt .

  Beantwoorden

 15. Leidse Glibber
  Mei 18, 2010 @ 00:25:03

  Zonde hoor en heel verstandig het toch helemal officieel af te handele.
  Het is een nieuwe wagen en dan moet je dat gewoon doen.
  Gelukkig verder geen persoonlijke schade, dat is het belangrijkst.

  @ L.Glibber
  Ieder z’n vak natuurlijk en ik kan niet beoordelen hoe zo’n schade uit pakt .het belangrijkste is inderdaad dat we zelf geen schade geleden hebben ,nou ja even geschrokken maar dan heb je het ook gehad 😉

  Beantwoorden

 16. Elise
  Mei 17, 2010 @ 23:36:48

  Oh ik zou zowieso even naar de garage rijden, er kan zoveel schade zijn die je neit ziet ..
  Fijn dat het een nette vrouw was.

  Succes met jullie tuut hoor

  Groetjes Elise

  @ Elise
  ja inderdaad , zeker is zeker want ook al de veroorzaker van goede wil is kún e meer schade hebben dan op het oog zichtbaar is weet ik uit eigen ervaring .

  Beantwoorden

 17. Min
  Mei 17, 2010 @ 20:23:04

  Onlangs overkwam mij en Deetje hetzelfde lot. Maar gelukkig gaf de belager geen gas, maar liet alleen de koppeling los. De schade dien je met een loep te zoeken..
  Hopelijk is de schade weer snel gemaakt..

  @ Min
  Zo’n heel lichte aanraking kregen we met Clio ook eens , hebben we toen niet moeilijk over gedaan temeer daar we er toen een trekhaak op hadden zitten die erger kon voorkomen ( voor ons dan 😉

  Beantwoorden

 18. joke
  Mei 17, 2010 @ 16:09:00

  Jammer , als het door de lak is moet er wat aan gebeuren maar een troost als een prof garage het doet zie je er straks niets meer van.
  Groetjes.

  @Joke
  Ik heb er alle vertrouwen in , hoewel de verzekering ons naar een schadeherstel wil sturen sta ik erop dat de zaak bij de dealer geregeld gaat worden .We hebben onze auto altijd in onderhoud bij de zaak waar hij gekocht is en dat wil ik zo houden .

  Beantwoorden

 19. Margrietgeniet
  Mei 17, 2010 @ 15:07:40

  Goed, dat je even door de knieën ging, Rietz. Bij inruil zien ze ieder spatje en blijken vele spatjes ineens een inorme aanslag op de inruilprijs te plegen

  @Margriet
  Ik heb al heel snel geleerd dat je áltijd even gegevens moet noteren en de auto even na moet laten kijken .
  Er reed ooit een vrachtwagen achteruit tegen mijn neusje ,het verbogen roostertje had ik wel gezien maar later bleek ook de motokap een fractie verbogen waardoor de regen naar binnen druppelde .Gelukkig was ik niet akkoord gegaan met het voorstel van de onbeschofte chauffeur om 25 gulden voor een roostertje van de sloop te halen ,die auto was al wat ouder en bleek door de ontzette motorkap total los te zijn .

  Beantwoorden

 20. Tagrijn
  Mei 17, 2010 @ 14:20:25

  Zulke dingen gebeuren altijd als je haast hebt. Raar maar waar. Nog een geluk dat de dame volop medewerking verleende.
  Jullie lachten niet, maar de auto lag in een deuk.

  @ Tagrijn
  Whahahaha ,ik lig hiet nu in een deuk ,zelfs zonder je naam eronder herken ik je 😉

  Beantwoorden

 21. Astrid
  Mei 17, 2010 @ 14:07:50

  Tjeetje was dat even schrikken krijgt Suus ongevraagd een dikke pakkerd.
  In wat voor leeftijdklasse zat de aardige dame, want je weet, ouderdom komt met gebreken en iets minder goed reageren kan dan ook de kop opsteken.
  Ik hoop dat jullie er geen nadelige gevolgen van hebben overgehouden.

  @ Astrid
  De dame was in de leeftijd van rond de 40 en ze reageerde dus eigenlijk sneller dan goed was 😉
  Ze was nogal haastig om een potje verf te halen dus zat vermoedelijk een beetje gestresst te wachten tot ze kon gaan rijden bij groen licht ,bij het éérste groen dat ze zag schoot dus meteen haar voet op het gas 😉
  We hebben zelf gelukkig niets hoor !

  Beantwoorden

 22. Morgaine
  Mei 17, 2010 @ 09:22:17

  Ik herinner mij nog dat je de auto ging halen terwijl er nog een dikke laag ijzel lag, dat kwam je zonder kleer scheuren door en dan nu :S

  pfffff, nou gelukkig zijn er garages enzo, ook al is het natuurlijk minder leuk.

  XXX

  @ Morgaine
  Het wás me wat he deze winter en ik geef toe dat ik even moest slikken om met dat die gladdigheid te gaan rijden .Gelukkig ging dát allemaal goed ,lekker voor m’n zelfvertrouwen .Best fijn dat we geen van beiden schuld hadden aan zo’n eerste echte kraak ,hebben we elkaar niéts te verwijten .Nog éven en ik ben die mevrouw dankbaar ……. not;-)

  Beantwoorden

 23. rietje
  Mei 17, 2010 @ 09:21:50

  ach riet wat sneu jullie nieuwe auto…..hopelijk komt ’t helemaal weer goed…….fijne nieuwe week, liefs rietje

  @ Rietje
  Ja vast wel hoor , hij mag volgende week dinsdag een paar daagjes bij de garage logeren 😉

  Beantwoorden

 24. marion
  Mei 17, 2010 @ 08:54:31

  Ben blij dat jullie er niets aan over hebben gehouden, de auto, ja, daar is het nieuwe nu af, jammer.
  Fijne dag, liefs, Marion.

  @ Marion
  Dat is ook het belangrijkste , het ging ook niet héél hard natuurlijk .Dat het nieuwe er nu af is geeft óók wel een beetje rust hoor , een spiksplinternieuwe auto is tegenwoordig een angstig bezit 😉 Het zal ook best wel netjes gemaakt worden denk ik .
  lieve groetjes XXX

  Beantwoorden

 25. Gisella
  Mei 17, 2010 @ 07:53:21

  O wat balen zeg… je arme nieuwe Suus, gelukkig is het te repareren en hebben jullie niks.. maar toch is het even flink balen zeg.

  @ Gisella
  Ja vervelend is het wel natuurlijk maar gelukkig zien we de auto toch écht als een vervoermiddel en rijden kunnen we gelukkig ook nu nog 😉 Maar natuurlijk heb je er een hoop gedoe van om alles weer in orde te krijgen .

  Beantwoorden

 26. J@n.
  Mei 16, 2010 @ 23:49:33

  Hé Rietz, wat erg! De eerste schade aan je nieuwe auto is altijd héél erg en zeker als het door zo’n oen is veroorzaakt!
  Een voordeel heb je met een nieuwe auto, je bent waarschijnlijk ‘All-risk’ verzekerd, maar toch, leuk is anders!
  Sterkte Rietz en Henk.
  Gr. J@n.

  @ J@n
  Ja we zijn inderdaad all-risk verzekerd en als het goed is hebben we zelfs dát niet nodig want natuurlijk gaat de verzekering van deze mevrouw ervoor opdraaien .
  Ik kán me zelfs nog iets voorstellen bij haar reactie op het verkeerde verkeerslicht .Ik neig óók wel eens naar de rem loslaten als ik zie dat er “ergens “iets groen wordt in de buurt van “mijn” verkeerslicht ,er zijn er soms zóveel op een grote kruising .

  Beantwoorden

 27. Hanny
  Mei 16, 2010 @ 23:38:45

  Oeps, dit is minder. Gelukkig hebben jullie er geloof ik niets aan over gehouden (Whiplash?). De auto is te repareren. Altijd wel vervelend als dat moet gebeuren. Maar er zijn erger dingen.

  @ Hanny
  We hebben er gelukkig zelf niets aan overgehouden alleen een middag verknoeit die we beter hadden kunnen gebruiken , het zij zo ! Er zij inderdaad véél ergere dingen !

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: