nóg een feestje !

Dit weekend werd Sebasian 6 jaar en dat is weer zo’n dag waarop we ons, meer dan anders, bewust zijn van al dat water tussen Nederland en Amerika….zucht !
Maar na die diepe zucht realiseren we ons dat Henk z’n oma en opa het, in de jaren “50 ” van de vorige eeuw, véél moeilijker gehad moeten hebben met zelfs 2 kinderen die een gezin wilde stichten in “de nieuwe wereld “,  de USA .
Een brief deed er per boot 6 weken over en even bellen naar Amerika zat er niet in omdat nog vrijwel niemand telefoon had en was in ieder geval onbetaalbaar .

Wij hebben het beter, naar Amerika bellen is ongeveer de helft goedkoper dan van mobiel naar mobiel bellen en sinds we skypen kost elkaar spreken helemaal niets!
Met de webcamera erbij kunnen we zelfs “bijna” bij elkaar in de huiskamer zitten en natúúrlijk staken we bij Sebstian een virtueel verjaarsdagbezoekje af.
Dankzij een béétje voorbereiding aan beide zijden werd het een heel bijzonder  feestje!

Natuurlijk moest er een cadeautje komen, het probleem was alleen dat het houten kasteel dat we hem graag wilde geven zó groot en zwaar is dat de kosten voor het verzenden de aanschaf kosten, die toch niet pietluttig zijn, nog te boven gingen.
Ruud bracht uitkomst door het in Amerika te bestellen zodat wij alleen maar hoeven te zorgen dat de dollars op tafel komen en dat komt wel goed.

En zo zaten we gezamenlijk bij dochter Inge, met een groot (leeg) pak in donkerblauw pakpapier verpakt, voor de webcam. Ook een taart met 6 brandende kaarsjes stond op tafel toen de skype bel rinkelde en het feestje kon beginnen.
Natuurlijk werd  er  uit volle borst  “happy birthday” gezongen voor de jarige die, na de eerste keer, reuze  de smaak te pakken had en zélf achter de minivleugel kroop om ons bij de tweede keer te begeleiden .

Daarna moesten de kaarsjes uitgeblazen worden door de jarige, met een geheime helper áchter de Nederlandse laptop lukte het Sebastian tot zijn stomme verbazing om vanuit Amerika in Nederland de kaarsjes uit te blazen!
Daarna moest het cadeau nog door de webcam, geen  kleinigheid met zo’n zwaar pak .
We tilden het, met z’n allen tot 10 tellend, langzaam richting webcam en toen het over de webcam heen ging bij de tiende tel zagen we op het beeld in Amerika écht het grote donkerblauwe pakket langs de camera naar beneden komen, Ruud kon het nog nét opvangen ……

Sebastian heeft er met zijn grote fantasie geen énkele moeite mee, zo voerde hij zijn ridders al eens aan vanaf een balkon in Nederland dat zijn kasteel te was…..

RIDDERBAS.gif picture by rietepietz

maar voor “de ridders ” die hij thuis heeft is het nieuwe kasteel een betere behuizing !

Kasteel1.jpg picture by rietepietz

24 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Trackback: na 10 jaar nóg leuk | van koninklijk tot knettergek
 2. Trackback: bezoek | van koninklijk tot knettergek
 3. Trackback: hoogwelgeboren ! « van koninklijk tot knettergek
 4. Truus
  apr 05, 2010 @ 21:16:04

  Natuurlijk veels te laat maar alsnog gefeliciteerd met jullie kleinzoon Rietepietz. 🙂
  Wat een prachtig kado heeft hij gehad en lang leve de moderne communicatiemiddelen! 🙂

  @ Truus
  Toch bedankt hoor , het was inderdaad reuze leuk om op deze manier toch een beetje mee te kunnen vieren .
  Het houdt z’n beperkingen maar is een héél verschil met een halve eeuw geleden !

  Beantwoorden

 5. Maurice
  apr 05, 2010 @ 10:26:03

  ja fijn riet, dat je zo toch ‘bij’ je kleinzoon kan zijn. google talk gebruik ikzelf ook vaak.
  sypen naar de usa, is dat gratis??
  let me know.

  @ Maurice
  Ja zeker Maurice , skypen is gratis hoewel ze óók betaald bellen kennen . maar met de webcam “bel “je inderdaad gratis .Gewoon een account aanmaken bij ……
  http://www.skype.com/intl/nl/

  Beantwoorden

 6. Leo
  apr 01, 2010 @ 14:57:13

  Ja ja, de moderne techniek staat gelukkig voor niets en zo kunnen we met elkaar kwekken en genieten via MSN en meer. Terwijl we vroeger naar de radio moesten luisteren om af en toe via de Lange Golf een paar krakende wensen naar onze familie overzee te kunnen sturen, of via een ingesproken bandje dat we dan per post verstuurden. Daarna volgde de videoband en nu dit werk. Veel leuker en net of je bij elkaar op visite bent. Mooi beschreven verhaal hoor. Van harte nog trouwens!

  @ Leo
  Het is ongelooflijk hoeveel er in die laatste halve eeuw op dat gebied veranderd is .Het voelt inderdaad vaak aan alsof we bij elkaar op visite zitten en het verbetert nog steeds ,zo konden voor dat de laptop algemeen in gebruik was de beelden uitsluiten uit de buurt van de PC komen ,
  nu gaat de laptop gewoon mee door het hele huis !

  Beantwoorden

 7. tagrijn
  mrt 30, 2010 @ 21:01:48

  Wat geweldig om dit allemaal op zo’n manier in scène te kunnen zetten. Wel geholpen door de mogelijkheden van internet. Maar toch… Echt heel leuk bedacht. En dat kasteel mag er zijn!

  @ Tagrijn
  Ik benut láng niet alle mogelijkheden van internet maar met webcam en skype zijn we wáánzinnig blij ,het haalt de mensen waar je houdt écht een heel stuk dichterbij .
  Zo was ik ook “aanwezig “bij hun huwelijk destijds .
  Terwijl de rest van de familie in de USA aanwezig was zat ik thuis aan de webcam met koude rillingen toen álle aanwezigen gevraagd werd een groet te brengen aan de moeder van de bruidegom in Nederland ,zó waanzinnig !

  Beantwoorden

 8. Pia
  mrt 30, 2010 @ 20:51:48

  Ik bedoel dus geen Rit maar Riet 🙂

  @ Pia ,
  góh…… dat had ik zonder uitleg nóóit begrepen …whahahahaha !

  Beantwoorden

 9. Pia
  mrt 30, 2010 @ 20:51:22

  Rit met wat aanpassingen qua slapen vieren we ieder jaar 2 maal Christmaseve en 2 maal Oud en Nieuw. Hahaha we maken er gewoon misbruik van. Verdelen de cadeau’s in 2 en zo hebben we de hele dag lol

  @ Pia
  Ja precies , je moet er wat van maken ! Maar héél stiekem zouden we ze natuurlijk liever om de hoek hebben willen wonen !

  Beantwoorden

 10. Min
  mrt 30, 2010 @ 13:18:46

  Nou mijn grootouders Saar en Kees gireerden elk jaar 5 gulden voor mijn verjaardag. En dus heb ik helaas niet zulke prachtige beelden bij de overdracht ervan.
  Nog proficiat met jullie creatieve oplossing en jullie kleinzoon!

  @ Min
  Dankjewel ,zowel vooe de complimentjes als de felicitaties .
  De hier wonende ,al oudere kleinkinderen , hebben vaak een andere naam voor creatief ,meer van ,” met oma kan je lachen want oma kan zúlke gekke dingen bedenken ;-)”

  Beantwoorden

 11. Jacqueline
  mrt 30, 2010 @ 12:52:14

  Wauw, wat een geregel! Maar voor een 6 jarige is dat allemaal mogelijk, zeker als hij veel fantasie bezit en dat ontbreekt hem volgens mij niet! Ik vindt het fantastisch aangepakt! Chapeau!

  @ Jacqueline
  Je kúnt je afvragen van “van wie hééft dat kind die fantasie” maar dat heeft vast niets met zijn grootouders te maken 😉

  Beantwoorden

 12. Renesmurf
  mrt 29, 2010 @ 23:41:00

  Een zeer creatieve bezigheid, en dat kunnen alleen de creatieve mensen.

  @ Renesmurf
  Misschien zijn we er alleen maar in geslaagd iets van het kind in onzelf te bewaren smurfje 😉

  Beantwoorden

 13. Elise
  mrt 29, 2010 @ 22:35:56

  Wat een super cadeau .. heerlijk he die fanatasie. Heb je er al eens over gedacht om iets aan de vliegangst te doen ? Zou toch super zijn om echt daar een cadeautje te brengen /

  Fijne avond enne gefeliciteerd met jullie kleinzoon

  Elise

  @ Elise
  Als het alleen vliegangst was zou dat misschien wel te overbruggen zijn ,maar ik voel me écht niet happy als ik van huis ben , heb niéts met lange autoritten en ben lastig met ander eten dan ik hier gewend ben .Voeg daar een chronische hoge bloeddruk bij én veel moeite met jetlag en ik heb er vrede mee dat ik er niet heen kan .
  niet alles kan nou eenmaal , het zij zo !

  Beantwoorden

 14. Leidse Glibber
  mrt 29, 2010 @ 21:53:23

  Nog gefeliciteerd en wat een geweldige uitvinding he de webcam.
  Is toch net of je er even echt bij geweest bent.

  @ L.Glibber
  Sterker nog … we wáren er even echt bij !

  Beantwoorden

 15. Redstar
  mrt 29, 2010 @ 21:26:57

  Van harte gefeliciteerd met jullie kleinzoon. Lang leve de techniek ook, want zo brachten jullie de jarige job dichterbij dan ruim 50 jaar eerder mogelijk was ja : ))

  @Redstar
  O ja , hier konden ze 50 jaar geleden nog niet eens van dromen .Henk z’n grootouders zijn nog een keer per boot naar Amerika op bezoek geweest ,zelfs vliegen was toen nog niet zo gewoon .

  Beantwoorden

 16. Pia
  mrt 29, 2010 @ 20:11:20

  Allereerst van HARTE. Je bent nu inderdaad beter af dan in vroegere jaren. De webcam en Skype……de uitvinder mag van mij de Nobelprijs krijgen 🙂 Zo kan je bij veel gebeurtenissen toch aanwezig zijn he. Ik kan me het gevoel en de lol helemaal voorstellen. En Sebastiaan…..die zal het nooit vergeten

  @ Pia
  Jij weet er álles van met familie in Australie ( als ik me goed herinner) er zijn natuurlijk wel beperkingen door het tijdverschil maar met wat regelen komt dat wel goed .
  Laten we de NOBELprijs nou bewaren voor de man ( of vrouw) die het mogelijk maakt dat we zélf even voor een uurtje door de webcam kunnen kruipen 😉

  Beantwoorden

 17. Elmar
  mrt 29, 2010 @ 20:04:20

  Wat geweldig is internet toch he?
  Je kunt overal via internet shoppen, en elke spreken en zien via Skype. Leuk idee om aan weerzijden van de plas een feestje te bouwen!
  groetjes,
  Elmar

  @ Elmar
  Ik gebruik maar een beperkt deel van de mogelijkheden van het internet maar dan wel meteen het béste deel !
  Het is wel wonderlijk dat je zó het gevoel kunt hebben dat je bij elkaar op bezoek zit 😉

  Beantwoorden

 18. joke
  mrt 29, 2010 @ 15:29:54

  Geweldig bedacht, zo iets herinnert hij zich heel zijn leven, en natuurlijk nog van harte proficiat met je kleinzoon Rietz en Henk.
  Groetjes.

  @ Joke
  Dat zal zeker wel , met de kleinkinderen van hier die al veel ouder zijn , wordt er af en toe ook vréselijk gelachen om gekke dingen van vroeger .Ze weten ook allemaal wel dat het ons niet snel te dol is en dat blijft leuk;-)

  Beantwoorden

 19. wilma
  mrt 29, 2010 @ 11:18:06

  Gefeliciteerd met jullie kleinzoon!
  en wat een gaaf kado. goed opgelost op deze manier. 🙂
  X Wilma.

  @ Wilma
  Dankjewel , wat kan er tegenwoordig gelukkig veel dankzij de computer hé, het was zó leuk!

  Beantwoorden

 20. Liesbeth
  mrt 29, 2010 @ 11:12:24

  Echt leuk dat je het op deze manier toch heb gevierd. Dat is zeker een verschil met vroeger. Nog van harte gefeliciteerd met jullie kleinzoon!

  @ Liesbeth
  Dankjewel , het was heel bijzonder om het zo te vieren !

  Beantwoorden

 21. Anoniem
  mrt 29, 2010 @ 09:32:39

  Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Sebastian.
  Wat zullen jullie hier van genoten hebben, je moet er maar op komen.
  Fijne dag, liefs, Marion

  @ Marion
  Soms denk ik dat ik zelf nog een beetje kind ben en dat helpt 😉 Eigenlijk is het gewoon opletten ,kinderen geven meestal zelf wel aan “hoe het spel gespeeld kan worden” !
  Het was onwijs leuk en inderdaad “alsof we bij elkaar op visite waren ” !
  lieve groetjes ……

  Beantwoorden

 22. Hanny
  mrt 29, 2010 @ 00:24:08

  Gefeliciteerd met de verjaardag van je kleinzoon.
  Het verbaast met niets hoe jullie, als zeer creatief bekend staande familie, het weer voor elkaar hebben gekregen om op deze wijze het cadeau aan de jarige te geven. Geweldig!

  @ Hanny
  Ik kan het iedereen met een “ver kleinkind” aanraden , kinderen vinden het héél leuk en voelen feilloos aan wat écht kan en wat niet ! Op zijn leeftijd kunnen ze nog van alles “hebben en zijn ” zonder dat het echt aanwezig is en het is leuk om daar gebruik van te maken voor zoiets 😉

  Beantwoorden

 23. J@n.
  mrt 28, 2010 @ 23:24:28

  Zeker kan de jarige, nog proficiat Riet! Helemaal meekomen in die fantasie, wat konden wij al bij elkaar fantaseren met Sinterklaas en tegenwoordig gebeuren er nog veel meer ongelooflijke dingen.
  Snapt hij wel wat “Aanvallehhh betekent?
  Gr. J@n.

  @ J@n
  Ik had me inderdaad éven afgevraagd of we het kind niet héél erg op het verkeerde been zouden zetten . Maar kinderen van die leeftijd fantaseren natuurlijk nog makkelijk .Een tijdje geleden liet hij nog, bij mij opgepikte draken, in de tuin in Amerika los met een lege kooi 😉
  Zijn verstand weet dus wel dat het nep is ,het is een spel dat we samen spelen én samen van genieten !Het heeft toch flink wat meerwaarde dan een telefoongesprek ,dát is zeker !

  Beantwoorden

 24. Astrid
  mrt 28, 2010 @ 22:58:15

  Ohhhhhh Riet wat hebben jullie dat leuk bedacht door dat zo te doen. Op die manier waren jullie toch op zijn verjaardag en kreeg hij ook nog zijn cadeau van opa en oma. Het Hollandse kasteel ziet er ook fraai uit.
  Nog van harte hoor met zijn 6e verjaardag.

  @ Astrid
  Het zag er zó echt uit dat we erg zélf bijna in gingen geloven .Het wachten is nu dus tot ik zélf via de webcam even binnen kan vallen 😉

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: