Rietepietza logtanicus

Ik geef in de titel nog even de Latijnse naam van de bloem uit het vorige log maar die mag je natuurlijk weer snel vergeten dat doet Henk ook altijd . Namen onthouden is niet zijn "sterkste kant " en dan druk ik me érrug mild uit !
Tijdens onze ochtendwandeling  wilde Henk me even bijpraten over hoe de tuin er voor staat …… :

* Heb je gezien dat er al één bloem zit in de eh… hoe heet tie ook al weer eh….. met dat donkergroene blad …. eh…..
= Bedoel je de Rododendron ?
* nee die eh…. met die wit geelachtige bloemen waar we éérst een roze van hadden …eh…
= Oh je bedoeld de Camelia denk ik… ja dat heb ik gezien
*En die eh….. die achterin staat …. eh die Horte… nee die is het niet, hij heeft het vorig jaar slecht gedaan eh….je noemde hem daarnet nog
= de Rododendron?
* ja die , doet ook weinig dit jaar, maar die andere kleine groene  daarvoor gaat goed  he , die eh…. met dat glimmende blad ….eh..

Op dat punt wijs ik Henk er even op dat er nog al véél  planten in de tuin groen zijn waar hij dan wel om kan lachen .Nadat we met "vraag en antwoord " uitgevogeld hebben dat hij de "mansoor" bedoeld gaat Henk dapper verder  met planten onder de loep nemen .
Ik neem m’n toevlucht tot de bewegingen van het programma "hints" om de steeds weer ontglippende namen bij de zéér uitgebreide uitleg te kunnen invullen waardoor Henk dan weer méér moet lachen en nog lastiger op namen kan komen.

Dat ik daarbij soms het tempo niet helemaal volg en niet in de gaten heb dat hij al bij een volgende plant "is aangekomen" mag de pret niet drukken , integendeel , Henk is ondertussen al in het hiklach stadium  .
Dat hij dán nog op een naam zou komen is zelfs onwaarschijnlijker dan dat onze "Balkie " morgen in een persconferentie zou melden "onze economie bloeit als nooit tevoren !"

Om even een ander onderwerp aan te pakken vraag ik Henk of hij weet wat ons huwelijk tot een succes heeft gemaakt ….. hij kan er niet direct een antwoord op geven … ik wél ;
"Ik ben gék op puzzelen en woordspelletjes en met jou  wordt menig gesprek nou eenmaal een soort hints………." de tranen lopen hem ondertussen over de wangen van het lachen waar ik natuurlijk van harte aan meedoe , je zal zo’n stel malloten maar tegenkomen op straat ………

Wacht even ,terwijl ik een logje schrijf  gaat Henk boodschappen doen ,hij roept …….
* We moeten aardappels hebben , we nemen altijd Zeelanders hé …..?
= nee Frieslanders ……..
* Ik zát in de buurt hé … ik wist dat het een provincie moest zijn…….
Wéér te janken natuurlijk !
  klAzalia.png picture by rietepietz
 

29 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Trackback: zijn humor…. | van koninklijk tot knettergek
 2. Emmelinda
  aug 15, 2012 @ 19:11:58

  Zijn Marc en Henk familie van elkaar? Hier is dat psies hetzelfde met namen onthouden. Niet eens alleen die van planten en hoeheetdatookalweer (geintje). Maar, als we het toch over de tuin hebben, ook de standplaats van een bepaalde struik. Als ik hem nu vertel over die knoppen in de hemerocallis kijkt ie alsof hij dit voor het eerst hoort, de plant nieuw is en loopt dan steevast naar de verkeerde border toe. Terwijl ik daar ieder jaar over begin ;-). Ik reageer dan plagend: dat is die naast de hibiscus die naast de rhododendron en de hortensia staat. Eigenlijk zou er een filmpje gemaakt moeten worden IN zijn hoofd die laat zien wat er dán voor een reaktie ontstaat hahaha :D.

  Bij het boodschappen idem dito. Maar vraag niks over computers, auto’s of de wet, dat komt er allemaal net zo makkelijk uit (met moeilijke namen en al) als bij een printer ;-).

  Rietepietz zegt;

  henk z’n ouder zijn al overleden dus ik kan niet mee navragen of Pa ooit vreemd geweest is 😉
  Henk wéét trouwen de namen meestal wel maar hij kan ze vaak niet ophoesten als dat nodig is ,geen kúchje ;-)endan krijgje dus hints spelen én lachen gieren brullen .
  Zo grappig dat je juist dit logje eruit pikt want in het logje hiervóór hóórt één zo’n carnaval kostuum in een filmpje te zitten .Ik heb al even gezocht waar het filmpje bij zit maar nog niet gelukt .Als ik hem ooit vind stuur ik je de link 😉

  Beantwoorden

  • Emmelinda
   aug 15, 2012 @ 22:25:27

   Dat méén je niet? Had ik nou net die hiervoor moeten hebben? Oh proest, hoe is dat nou mogelijk. Echt maf. Maar, ik begrijp van jou dat het filmpje er dan (nog) niet bij zit maar je hebt het nog wel? Ik ga eens even naar het logje kijken, alvast een beetje voorpret hihi ;-).

   Rietepietz zegt;

   Ik heb het filmpje ondertussen gevonden en ingevuld .https://rietepietz.wordpress.com/2009/03/23/lenteblom/

   Beantwoorden

   • Emmelinda
    aug 15, 2012 @ 23:28:18

    Ja thanks, superlief! Maareuh begreep ik dat in een andere reactie van jou naar mij nou goed, dat je sommige pakken ook zelf gemaakt had? Zo ja, deze ook?

    Rietepietz zegt;

    Ja klopt , ook deze had ik zelf in elkaar geknutseld er werd destijds ( begin jaren 80) door dochterlief gedragen , ze kwam met de eerste prijs thuis 😉

    Beantwoorden

 3. Liesbeth
  mrt 30, 2009 @ 19:17:41

  ook hier heb ik weer van genoten, zo leuk geschreven :)..wou deze nog lezen..nu ik een tuin heb wil ik ook wel weten hoe al die planten heten, maar ik denk toch dat me dat niet gaat lukken

  @ Liesbeth
  Die namen komen vanzelf wel hoor , steeds als je een plant koopt weet je een naam die je niet meer vergeet als je er interesse voor hebt .Wij wisten ook vrijwel niets toen we ,vandaag precies 21 jaar geleden , voor het eerst echt een tuin (tje) hadden . Maak er een log item van , je maakt een foto van een plant waarvan je naam niet weet en vraagt of de loggers het wél weten 😉

  Beantwoorden

 4. Gisella
  mrt 29, 2009 @ 08:33:41

  Heerlijk dat jullie samen gewoon in een lachhuil kunnen barsten 🙂
  Bart en ik hebben dat ook wel eens om de onozelste dingen.
  Maar jou henk weet iets meer namen dan mijn Bart hihihi,daar moet je bij oppassen dat hij alles geen onkruid vind 🙂

  @ Gisella
  Ik begin inderdaad te geloven dat hij een uitzondering is onder de mannen . Vandaag had hij geen enkel probleem om de Aucuba te benoemen en z’n mooie bes te melden en zelfs het feit dat de magnoliaknoppen op springen staan kwam er zonder haperen uit 😉 Tja , dan valt er helaas even niets te lachen maar ach…… dat komt wel weer .Vooral blijven lachen hoor jullie samen !

  Beantwoorden

 5. Mama Muis
  mrt 28, 2009 @ 21:14:32

  Maar jouw naam dat lukt dan nog net? 😛

  @ Mama Muis
  Als hij die niet weet kan hij zich eruit redden door “schat”of “lievert”te zeggen dus dat valt niet op !

  Beantwoorden

 6. wilma
  mrt 28, 2009 @ 18:01:20

  Heerlijk om te lezen hoeveel lol jullie samen hebben! Daar kan menig echtpaar een puntje aan zuigen.
  Wens jullie nog een fijn en vooral heel gezellig weekend toe.
  Liefs:Wilma.

  @ Wilma
  Ik realiseer me heel goed dat het een groot pluspunt is als je als echtpaar sámen veel met humor op kunt lossen .
  Maar natuurlijk hebben we óók onze mindere dagen hoor maar toch , er zijn genoeg stellen die nooit samen kunnen lachen ,dat is waar !

  Beantwoorden

 7. maurice
  mrt 28, 2009 @ 11:27:56

  gister trofik hier zo’n beestje op het aanrecht, met van die stippels een jeweetwel, geen meikever, of maartkever, maar een lievredamesbeestje.
  dacht ik.

  @ Maurice
  tja , in dit geval geldt natuurlijk “als het beestje maar een naam heeft ” en jij hebt natuurlijk niet iemand die met je “mee kan denken “;-)

  Beantwoorden

 8. Leidse Glibber
  mrt 27, 2009 @ 23:01:23

  Volgens mij hebben jullie echt samen een hoop lol, geweldig toch.
  De basis voor een jarenlang goed huwlijk en plezier in het leven.

  @ L.Glibber
  Dat klopt helemaal Glibber al hebben we natuurlijk óók wel eens “de pest “aan elkaar , we zijn wél normaal hoor .
  maar samen lachen loopt soms echt de spuigaten uit !

  Beantwoorden

 9. loontjuh
  mrt 27, 2009 @ 17:10:38

  Heerlijk logje, haha…fijn weekend, liefs.

  @ Loontjuh
  jij ook fijn weekend natuurlijk !

  Beantwoorden

 10. Min met laptop
  mrt 27, 2009 @ 15:45:52

  De dinges van de danges van de donges. Oh die plant(en)…
  Onlangs gingen ze alledrie vanuit de voortuin de groenbak in.
  Dus nu zullen we nooit weten hoe ze in het echt heten.
  Ehm Dinges staat ook nog in de achtertuin..

  @ Min
  Dat zijn namen waar je alle kanten mee uit kunt natuurlijk , moeten we maar eens over nadenken ,welke dinges we danges zullen noemen enzo;-)

  Beantwoorden

 11. f r e d
  mrt 27, 2009 @ 15:45:03

  doe als ik. alles heet fluitekruid!!

  @ Fred
  En dat slaat aan fred , Tagrijn hielp me er al aan herinneren !

  Beantwoorden

 12. Anoniem
  mrt 27, 2009 @ 13:02:49

  wat een heerlijk logje komt me zo bekent voor maar dan van mijn kant alleeen henk vergeet de namen maar ik ken ze niet eens dat vind ik een gemis maar dat krijg als je op een nonnenschool gezeten heb waar alleen het katholieke geloof op de voorgrond stond daar werd de flora en fauna vergeten
  wens jullie een heel fijn wekend
  groetjes truus

  @ kamerplantje Truus
  Ja dat klopt , op de nonnenschool; was de kathechismus in je hoofd stampen belangrijker dan iets over de natuur leren .Toch zat Henk ook op een nonnenschool maar sinds we een echte tuin hebben heeft hij toch aardig wat namen opgepikt !
  jullie ook een fijn weekend .

  Beantwoorden

 13. Hanny
  mrt 27, 2009 @ 00:51:59

  Goud waard een partner waarmee je kunt huilen van het lachen. Beter zou zijn een Hikterne voor jullie beiden. Een nieuw ontdekte bloem, die alleen bedoeld is voor twee heel speciale huillachende echtelieden.

  @ Verhip … misschien hébben we die wel …. die hele grote roze ..weetje wel !;-)

  Beantwoorden

 14. Elise
  mrt 26, 2009 @ 23:04:17

  Riet, mag ik een keertje meelopen ik wil ook tranen met tuiten lachen haha
  Ik lach mij al rot om jouw logjes

  Fijne avond en bedankt voor de humor

  Elise

  @ Elise
  Ìk kan niet garanderen dat er op iédere wandeling lachstuipen voorkomen maar ik vind het leuk om te horen dat je in ieder geval om m’n logjes al kan lachen , Henk leest ze meestal niet maar als hij de hoordrol speelt móet hij voor ik publiceer ,hij zat wéér met de tranen over z’n wangen , die jongen heeft gewoon niks nodig!!

  Beantwoorden

 15. Jeroen
  mrt 26, 2009 @ 22:05:31

  Je hebt het weer met verve geschreven rietepietz. Ik kon het weer helemaal voor me zien. En wat een mooie foto van die eh…met die donkergroene blaadjes en eh…witte bloemen.

  @ Jeroen
  Klinkt als “dalia ” maar heeft drie lettergrepen ….. juist ,azalia 😉

  Beantwoorden

 16. tagrijn
  mrt 26, 2009 @ 21:05:34

  Mooi, al die plantennamen. Blogger Fred noemt iedere plant fluitekruid. Mijn grootvader had het altijd over een bloeiende ammeretia. Tikkie plat, dat wel…

  @ Tagrijn
  Nou een “ammeretia ” die in volle bloei staat …… prachtig hoor 😉 Goed onthouden van Fred , was het even vergeten en in de reacties blijkt al heel sterkt dat Henk eigenlijk een uitzondering is , hij wéét veel namen wel maar kan ze niet op ieder moment opdreunen .

  Beantwoorden

 17. Marion
  mrt 26, 2009 @ 20:45:43

  Dat was weer even lachen. had daar best even bij willen zijn
  Het is natuurlijk lastig,
  maar zolang die kwaal van Henk bij jullie zulke lach salvo’s teweeg brengen is er geen man over boord, toch?
  Was weer gezellig, gisteren middag, fijne avond, liefs, Marion.

  @ Marion
  Nee hoor zéker geen man over boord , ik vroeg vanmorgen of hij het stukje even wilde lezen voor ik het plaatste … in no-time zat hij weer met de tranen in zijn ogen en moest de bril even schoongemaakt worden .
  Ik had daar snel een foto van gemaakt , zulke pure lol is zó leuk .Het is zó jammer dat hij liever niet had dat ik de foto erbij zette …zucht …. nou ja ,al leuk dat hij nooit dwarsligt dat hij vaak de hoofdrol speelt in m’n logjes want natuurlijk gebeurd dat nooit als hij het niet wil .

  Het was inderdaad weer erg gezellig woensdag want ook jij bent een mens met volop humor ! lieve groetjes ….

  Beantwoorden

 18. Elmar
  mrt 26, 2009 @ 20:36:02

  Ik zie het helemaal voor me Rietepietz geweldig!
  Je zou er een heerlijke comedy van kunnen maken!
  Heerlijk als je zo met en om elkaar kunt lachen!
  groetjes,
  Elmar

  @ Elmar
  Om een ander lachen is vaak makkelijker dan om jezelf lachen en dát kunnen we gelukkig allebei dat we dat samen kunnen is eigenlijk best een mooi cadeau !

  Beantwoorden

 19. Thamara
  mrt 26, 2009 @ 20:33:00

  Dit is nu echt een voorjaarsgesprek.. het fleurt me helemaal op.Echt he!!
  Ik weet nu een beetje hoe jullie zijn van af je filmpjes, beiden een beetje leuk gesgiffeld..haha ja ja…
  Maar juist daarom een topstel. Riet en Henk, een virtuele knuf, en hou in gedachte dat wijsheid met de jaren komt dus jullie hebben nog even te gaan saam ;))

  @ Thamara
  Ja hoor dat klopt , we zijn ,met vlagen, goed geschift !
  En ach ,wijsheid is mooi maar op z’n tijd een beetje “on”wijsheid maakt het leuker ! We zijn ondertussen bijna 48 jaar samen dus énige wijsheid hebben we wel opgebouwd , je hebt als stel natuurlijk in die tijd wel enige hobbels moeten nemen en leren relativeren .We zijn natuurlijk niet volmaakt maar kunnen daar aardig mee omgaan 😉

  Beantwoorden

 20. Pia
  mrt 26, 2009 @ 20:21:05

  Nou Arno komt met geen enkele naam aan. Die tuin laat hij aan mij over en zal hem een zorg zijn wat voor plant ik er in zet, laat staan hoe hij heet. En aardappels……. als hij die haalt kijkt hij helemaal niet naar een naam, als er maar kruimig op staat hahaha.

  @Pia
  Henk doet meer in de tuin dan ik en wéét veel namen wel …kan er alleen nooit opkomen als hij ze nodig heeft , dat gaat ook zo met tv programma’s en BN’ers ,het lijkt hier soms wel een quiz .
  Wij hebben nog een echte groenteman dus moet je zeggen wat je hebben wil en dat wordt uit de kist geschept .echte kruimige aardappelen zie je bijna niet meer ,misschien moet ik toch op zoek naar “zeelanders “, wie weet !

  Beantwoorden

 21. rietje
  mrt 26, 2009 @ 17:09:10

  hai Riet, wat hebben jullie het leuk met elkaar…….knus om te lezen……….en ik moet steeds naar dat filmpje kijken, zó leuk bedacht van jou! fijne avond, liefs van mij

  @ Rietje
  Ik realiseer me heel goed “wat we samen hebben ” maar natuurlijk is niet iédere dag alleen maar lachen , we zijn doodnormale mensen die ook wel eens niet blij zijn ;-).
  Maar toch , als je na bijna 48 jaar huwelijk elkaar nog aan het lachen kan maken heb je iets bijzonders denk ik !

  Beantwoorden

 22. J@n.
  mrt 26, 2009 @ 16:40:47

  Daar heb ik nou ook last van Rietz, ik kan geen namen onthouden en die van bloemen al helemaal niet. Tegenwoordig zou je moeten zeggen ik krijg ze niet opgeslagen op m’n harde schijf….
  Maar als je er maar om kunt lachen en dat kunnen jullie dus;-))
  Gr. J@n.

  @ J@n
  Het maakt wél dat we niet snel uitgepraat zijn samen 😉

  Beantwoorden

 23. Leo
  mrt 26, 2009 @ 16:33:52

  Is een mannenkwaal denk ik. Als het over planten en bloemen gaat ben ik ook na de tulp en de roos het spoor snel bijster. Vetplanten zijn cactussen voor mij, of omgekeerd en wat er in de tuin staat wordt door vrouwlief benoemd. En verder dan het feit dat we aardappelen eten of zo kom ik ook niet hoor….

  @ Leo
  Ben ik nog een mazzelkont dus met Henk ,hij wéét wel een aantal plantennamen maar kan er op het goede moment meestal niet opkomen en als ik hem dan nog op ga lopen fokken is hij álles kwijt natuurlijk 😉

  Beantwoorden

 24. Redstar
  mrt 26, 2009 @ 15:48:48

  Ik zie dit bijna geheel voor me. Ook leuk zo’n gesprek tijdens het eten trouwens 😀

  @ Redstar
  Het kan over álles gaan ja , zodra er namen of titels aan te pas komen is het vaak raden .Met wat hij aan info “eromheen ” ophoest wordt z’n geheugen zwaarder belast dan met alleen een naam ,ónbegrijpelijk;-)

  Beantwoorden

 25. Truus
  mrt 26, 2009 @ 14:49:29

  Whahaha, je wordt inderdaad op je wenken bediend met woordspelletjes Rietepietz. 😉
  Heerlijk dat jullie daar zo’n pret om kunnen hebben. 🙂
  Gelukkig vraag je ons lezers niet hoe deze plant heet…
  Nou ja, ik ga er wel met m’n pijltje op staan. 😉

  @ Truus
  O ja , we hebben er altijd veel plezier om al kán hij me soms een beetje nijdig aan kijken als ik niet snel genoeg aanvul wat hij bedoelt 😉
  De plant op het plaatje is een knoert van een witte azalia die al ruim vier weken “mooi staat te wezen ” in onze huiskamer !

  Beantwoorden

 26. Jenny
  mrt 26, 2009 @ 14:25:53

  Whahaha….”ik zat in de buurt, wist dat het een provincie moest zijn ” Kostelijk Rietepietz en dan die planten…..! Ik zie en hoor het hem gewoon zeggen!
  Nee, groene vingers zal Henk nooit krijgen!
  Lekker stel…..hahaha..heerlijk,zoveel humor samen!
  Lieve groetjes!

  @ Jenny
  Nou ja , wat schéélt het , een kilometer of 200 ?
  We hebben elkaar op deze manier altijd wél veel te vertellen , wat een ander in één zin doet houden wij een héél gesprek aan over !

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: