bedgeheimen

Het is weer een stuk minder houd hé ! Nou vind ik een beetje kou best lekker maar Henk heeft daar minder mee .
Hij heeft volgens mij een latente aanleg voor ijsbeer ,het is alleen jammer dat de bijbehorende vacht ontbreekt op z’n body .
Wij slapen graag in een frisse slaapkamer ,de verwarming staat daar dus standaard uit en de deur blijft potdicht overdag zodat de warmte van beneden niet in de slaapkamer boven kan .

Omdat het raam altijd op de "kiep stand " open staat ( en ook de hele nacht open blijft ) is er weinig kans op "oververhitting " van Henk ,behalve als het buiten 30 graden is natuurlijk .
Een béétje wapperende haren hebben we geen probleem mee ,maar vorige week stond de koude vrieswind precies op het raam  ,dát kunnen we niet hebben natuurlijk dus dan gaat het raam dicht .
Dat levert een kurkdroge mond en een eng krakerig stemmetje op bij het wakker worden maar ja , voor het zelfde geld word je wakker , áls je dan nog wakker wordt ,als een varken dat drie dagen bij de slager in de koelcel heeft gehangen .

Bij mij is die kans niet erg aanwezig , ik heb het altijd te warm en er dus geen probleem mee een ijskoud bed in te duiken , heerlijk . Henk ziet altijd kans om nét zolang in de badkamer rond te drentelen totdat ik er in lig  en vervoegt zich dan ,qua gevoelstemperatuur als semi lijk , aan mijn zijde .
Het énige verschil met een sneeuwpop is dat hij niet smelt , nou ja …. een héél klein beetje dan als hij me diep in de blauwe ogen kijkt  😉
Aan warme omhelzingen  ( warm voor hém dan ) géén gebrek  want uiteraard kan hij niet dicht genoeg tegen me aankruipen om zijn ijskoude voeten ( én de rest ) aan me te warmen zodat er vanzelf "onderkoelde humor" ontstaat ; "je hoeft de wekker niet te zetten lieverd , ik wordt wel wakker van je klapperende tanden ".
Zelfs het puntje van z’n neus is nog in staat om , bij wijze van ijsblokjes, een glas limonade aangenaam te verkoelen, ik bedoel maar !

Hoe is bij jullie de "rolverdeling"? Wie is de "warme persoonlijkheid " en wie is "de ijspegel"?
Of stoken jullie de slaapkamer gewoon flink warm ,houden je sokken én de elektrische deken aan , en de ramen potdicht onder het motto " waar het stinkt is het warm " !

                     koud11.gif picture by rietepietz

29 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Rob Alberts
  apr 05, 2017 @ 13:15:02

  Ik ben niet zo van het uitwisselen van bedgeheimen.

  Maar ik ben de warmbloedige.

  Vrolijke groet,

  Beantwoorden

 2. Trackback: De dorpsomroeper | GewoonAnneke
 3. gewoonanneke
  apr 04, 2017 @ 23:14:11

  Grappig kwam via een plaatje opeens bij deze oude blog van jou terecht. Meestal slaap ik alleen altijd ramen dicht maar geen verwarming aan, nooit. Als Wim er is wacht ik tot hij een beetje voorverwarmd heeft haha……….

  Beantwoorden

 4. Ria /Cloggy
  dec 21, 2008 @ 18:06:18

  Ik krijg het al koud als ik het lees.Hier is de deken aan totdat ik erin duik.Enne… wel op 3.Als het echt koud is houd ik mijn sokken aan totdat ik het aandurf om ze uit de doen.En dan,lekker pitten…

  @ Ria
  Je weet niet wat je mist joh,….. is zó heerlijk 😉

  Beantwoorden

 5. Leo
  dec 21, 2008 @ 09:10:05

  @Rietz – De deken is al uit als ik onder het dekbed stap hoor. Hitte is leuk, maar electrokutie is minder uiteraard……

  @ Leo
  Pák van m’n hart Leo, ik zal je in gedachten al met een hoofd vol kroeskrulletjes 😉

  Beantwoorden

 6. Leidse Glibber
  dec 21, 2008 @ 04:13:57

  hahahhhaa hoe herkenbaar deze log .
  Bij ons gaat mevr Glibber altijd als eerste naar boven.Chico staat dan onder aan de trap en kijkt mij zielig aan.
  Zeg dan altijd,ga maar naar het vrouwtje.
  Hij gaat dan altijd op het dekbed op mijn plek liggen, als ik er dan induik is mijn plekje lekker warm.
  En Chico,… ach ja daar ben je hond voor, hj mag na het opwarmen lekker naast het bed op de grond liggen hahhhhhh

  @ L.Glibber
  Ach, wat een ondankbare taak voor Chico ! Als ik Chico was liet ik jou in de hondenmand slapen 😉

  Beantwoorden

 7. Astrid
  dec 20, 2008 @ 22:00:10

  Dit logje heet toch “Bedgeheimen”?
  Laat ik nu toch mijn bedgeheimen geheim houden, sorry hoor, hihihi
  Vanuit een koude slaapkamer groet ik je doei

  @ Astrid
  Je hebt gelijk , geheimen moeten éigenlijk geheimen blijven , anders zijn het geen geheimen meer hé!

  Beantwoorden

 8. wilma
  dec 20, 2008 @ 15:24:43

  Ik ben de kouwkleum!!! Overduidelijk…heb het altijd en overal koud…Moet gewoon emigreren! Maar vriend is erg warmbloedig, dus dat scheelt :-)))))
  Ben tegenwoordig in no-time warm ;-))
  Goed weekend. Liefs:Wilma.

  @ Wilma
  Dan passen jullie dus héél goed bij elkaar , prima mogelijkheden tot “geven en nemen” 😉

  Beantwoorden

 9. maurice
  dec 20, 2008 @ 11:39:34

  ik ben het koukleumtype. raam op een kier dat wel, maar als t vriest, raam dicht en de verwarming heel ff open.
  hatsjie!!

  @ maurice
  Maar je gaat toch óók voor de frisse lucht , dan maar een keertje niezen 😉

  Beantwoorden

 10. rietje
  dec 20, 2008 @ 08:57:20

  hai riet, ramen en deur open! en ik kruip er bloot in tussen de koude lakens, ben in ’n halve minuut lekker warm in m’n uppie! vroeger toen ik nog in pyama sliep deed ik er veel langer open, dus ’n aanrader, bloot in je koude bed kruipen, heerlijk!
  fijn weekend, liefs rietje

  @ Rietje
  Ja inderdaad , dat is de beste manier om snel warm te worden ,Hwet is ook al erg lang geleden dat wij nachtkleding hebben afgezworen , ik zou niet kunnen slapen in zoveel “lappen “!

  Beantwoorden

 11. Gisella
  dec 20, 2008 @ 07:32:39

  Hier is het de kachel uit en raam open,anders kan ik niet slapen.Het nadeel van de reuma is dat ik wel op een elektrische deken lig anders ben ik zo stijf als een plak smorgens,maar liever niet natuurlijk.

  @ Gisela
  O ja , spieren en gewrichten kunnen heel slecht tegen koude als er ook maar iets aan mankeert protesteren ze voelbaar bij teveel kou,dat lijkt me een moeilijke middenweg om te vinden .

  Beantwoorden

 12. Jenny
  dec 20, 2008 @ 00:01:44

  Ramen open, verwarming uit, tenzij het té hard waait!Dan gaat het grote raam dicht maar het bovenlicht blijft altijd open. Ijskoude klompjes van voetjes behoren altijd aan mij toe maar dat probleem moet ik (noodgedwongen ) nu anders oplossen.Groot extra kussen op mijn dekbed , op mijn voetjes dan!!Ik ben een ijskonijn, heb een hekel aan kou maar een nog grotere hekel aan een vieze warme slaapkamer.
  Groetjes!

  @ Jenny
  Misschien lekker een kruik aan je voetjes ? Alleen slapen is zéker niet leuk als je altijd samen in bed lag . Het blijft een gemis waar geen kussen tegenop kan .

  Beantwoorden

 13. Marion
  dec 19, 2008 @ 22:21:52

  Ik heb weer genoten van je verhaal, ook van de reacties,bij de meeste koppels gaat het wel zo’n beetje het zelfde, was ook bij ons, de een heeft het koud en de ander dient als kachel, leuk toch.
  groetjes, liefs, Marion

  @ Marion
  ja inderdaad , hoewel de “rolverdeling wisselt “is er toch bijna overal een koukleum en een heethoofd .
  Als je alleen slaapt heb je natuurlijk pech als je een koukleum bent 😉

  Beantwoorden

 14. Aukje
  dec 19, 2008 @ 22:19:53

  Wij stoken niet.
  Vaak nog een raam open zelfs.
  Hans heeft altijd het gevoel dat hij iets eerder naar bed moet om mijn plekje op te warmen.
  Van mij hoeft dat niet, ben warm genoeg, maar soms, als het echt koud is, vind ik het stiekem toch wel lekker.

  @ Aukje
  heerlijk zo’n heel zacht briesje over je haren .
  het is wél lief natuurlijk zo’n vooruitdenkende man 😉

  Beantwoorden

 15. Arno
  dec 19, 2008 @ 21:18:14

  Nou Riet wij hadden in de jaren 80 ook alleen een gaskachel in de woonkamer en bovendien de slaapkamer op het noorden en ook nog geen dubbel glas. Toen mocht ik voor electrische deken spelen en Pia zorgde altijd dat ze een paar minuten later in bed kwam. Tegenwoordig heeft ze interne cv met kapotte thermostaatknop. Zal ooit wel weer overgaan. Tot die tijd valt er weinig te verwarmen, hooguit een paar kouwe voeten.

  @ Arno
  Ja dat was bij ons in de jaren 80 ook nog zo natuurlijk ,al kon zo’n gashaard in de nacht rustig op een wat lagere stand doorbranden .Dat lukte niet met de kolengestookte potkachetjes uit de de late jaren 40

  Beantwoorden

 16. Jeroen
  dec 19, 2008 @ 20:55:41

  Ha ha, een beetje haargroeimiddel doet wonderen om Henk te veranderen in je eigen persoonlijke knuffel-ijsbeer. Grommen kan hij vast al 🙂

  @ fijne gozer
  Nou dat knuffelbeer zijn lukt zo ook wel , veronderstel dat hij mét vacht ook meteen een winterslaap gaat houden 😉

  Beantwoorden

 17. f r e d
  dec 19, 2008 @ 17:15:07

  onze rolverdeling??
  ik links
  ik rechts
  (bij toerbeurt)

  @ Fred
  pas maar op dat je “jezélf niet tegenkomt”!

  Beantwoorden

 18. Liesbeth
  dec 19, 2008 @ 15:56:21

  ik doe de verwarming even aan voordat ik in het koude bed stap (waar ik nu alleen in lig met hond, dat wel) en daarna doe ik hem weer snel uit, kan daar niet tegen, slapen in een warme kamer, soms heb je dat, verwarming vergeten uit te doen, wordt je toch niet zo lekker wakker van.. Ik denk de meeste mensen idd niet.

  @ Liesbeth
  Nee dat klopt , de huizen zijn tegenwoordig toch al zo slecht geventileerd dat je helemaal uitgedroogd wakker wordt met alles dicht . Misschien is een warme kruik een idee vóór je naar bed gaat , is je bed alvast warm .Is vast wel erg wennen zo in je uppie !

  Beantwoorden

 19. Leo
  dec 19, 2008 @ 15:49:17

  Tja, wat zal ik er van zeggen. Het lijf is tegen de tjd dat we het bed in duiken zo koud dat er geen lol meer aan te beleven valt. Aan mijn zijde van het bed brandt de elektrische deken. Die warmt de boel op, het naakte lijf kan zich daaraan laven. De andere zijde van het bed is koud, heel koud. Vrouwlief heeft vuur van zichzelf de laatste tijd. Het raam open als er geen wind op staat, maar wij hebben boven op de tweede etage een kantelraam dat we open zetten, zodat we niet worden verrast door droge strot of al te veel stank. En eenmaal in slaap komt de warmte vanzelf. Door al die hete dromen natuurlijk…..

  @ Leo
  Ik zou geen óóg dicht doen met een elekrtische deken op bed , prima beveiligd natuurlijk maar ja , het feit dát er iets te beveiligen valt heeft mijn oprechte wantrouwen 😉
  en dat dan op je blote huid … dáár krijg ik nou kippenvel van !

  Beantwoorden

 20. Natazz
  dec 19, 2008 @ 14:40:30

  Ik ben hier de kachel en Kees is de koukleum. Van mij mag het raam ’s nachts ook open maar helaas is dat mietje van mij gelijk verkouden als ik hem een keer perongeluk express vergeet dicht te doen. hihi.

  @ Natazz
  Aha, een lotgenote 😉 stuur Kees naar de sauna , dat geeft je meer weerstand in dit soort dingen 😉

  Beantwoorden

 21. Belinda
  dec 19, 2008 @ 14:16:47

  Hahaha geweldig logje weer!

  Ook wij slapen in een onverwarmde slaapkamer omdat ik het helemaal niets vind om te slapen met de cv aan (daar krijg ik een droge strot van) 😉
  Ik ben hier de ijspegel (altijd koude voeten en benen en handen) en vind het dus heerlijk om heel dicht (net als Henk dus) tegen Jan aan te kruipen en hem mijn kacheltje te noemen. Jan is daar weer heel wat minder gecharmeerd van, dat snap je! 🙂

  Verleden week had ik vergeten de openslaande deuren van onze slaapkamer dicht te doen, dus toen we ‘s-avonds naar bed gingen hebben we minimaal een uur liggen bibberen in ons bed! Het leek dus wel op jouw verhaal van verleden week! 🙂

  @ Belinda
  Ik had je een beetje partnerruil voor willen stellen maar dát gaat niks worden , Henk en jij….. gaat niéts worden , jullie zijn in no-time allebéi onder nul 😉
  Het zijn inderdaad meestal de vrouwen die de koukleum zijn hoewel … op zekere leeftijd is een “warmtegolf “mogelijk , moed houden dus !

  Beantwoorden

 22. Pia
  dec 19, 2008 @ 13:42:22

  Neeeeee het raam zit dicht anders hebben we een overwaakse hond die bij elk wissewasje gaat zitten spasten hahaha. Vroeger was ik de koukleum, maar tegenwoordig krijg ik het al heet als ik het dekbed zie. ’t Zal de leeftijd zijn en je krijgt het gratis en voor niks. Vroeger moest ik de slaapkamerramen schrappen om ze van het ijs te ontdoen, nu is er verwarming maar gatver niet in de slaapkamer hoor. Denk opeens aan de witte lakens die zo koud waren als het bed verschoond was, ook dat is verleden tijd

  @ Pia
  O ja , die periode herken ik , zelfs een laken is soms al teveel 😉 Jong spul kan zich geen vóórstelling maken van hoe koud vroeger de slaapkamers waren , geen dubbel glas , alleen in de huiskamer een kachel aan die in de nacht uit ging en zéker geen heerlijk donzendekbed maar tot op de draad versleten dekens maar ja , dat waren de late jaren 40 begin 50 .

  Beantwoorden

 23. Min
  dec 19, 2008 @ 12:52:09

  Hahaha ik ben de ijspegel!!
  Maar wij hebben overdag het slaapkamerraam dicht, en ’s nachts open. Dus het bed(degoed) is dan niet al te koud.
  Toch heb ik sokken aan en ligt er een extra deken op mijn voeten.
  En nu ga ik warmers aantrekken, want ik heb koude voeten!!

  @ Min
  Wij hebben een heerlijk donzen dekbed , daar ben je in no-time heerlijk warm onder .Gelukkig wél ieder een eigen dekbed want Henk heeft al heel snel de winterkant eraan geklikt , bij mij hoeft dat alleen als het écht winter is .
  Kan me van heel vroeger , als kind , nog wel herinneren dat er in de winter een jas over de dekens moest en dat we inderdaad soms sokken aandeden .Maar destijds was er alleen overdag in de huiskamer een kachel aan , de slaapkamers waren soms onder nul.

  Beantwoorden

 24. Redstar
  dec 19, 2008 @ 11:22:53

  Heerlijk een frisse kamer. Ik ben dat van kinds af aan al zo gewend, dat ik liefst niet anders wil, maar mijn partner is het tegenovergestelde. Zij heeft het liefst het hele huis opgewarmt, dus ook de slaapkamer. We sluiten daar een compromie over..

  @ Redstar
  O ja , bij ons hingen vroeger óók de ijspegels aan de dekens als het stevig vroor . Béétje overdreven maar echt het vroor in die slaapkamers vroeger .Lastig als je ieder een ander patroon gewend bent .Henk is heeft wel eerder last van de kou dan ik maar wil toch ook een frisse slaapkamer !

  Beantwoorden

 25. Thamara
  dec 19, 2008 @ 09:29:57

  Tjo.. dat ik hier bij jou nou mijn bedgeheim kan verklappen..*lol*
  Riet bij ons is die gevoeligheid net andersom als bij jou het geval is.
  Hier gaat de verwarming aan en raam dicht, tegen de tijd dat we naar bed gaan…. manlief gaat een uur of twee eerder naar bed dan ik omdat hij er twee uur eerder uit moet dan ik.Goed..als ik dan het bed in duik ,schurk ik mijn ijskoude billen en voeten ect. tegen manlief aan die veel van een kacheltje weg heeft, tot hij lichtjes wakker wordt,daarna probeer ik met mijn warm hart,en zwoele stem hem zover te krijgen dat we het dekbed op de grond kunnen laten vallen en dan..?…… ja zeg.. de rest geef ik hier mooi niet bloot ;))
  Als na gedane sport we beiden warm zijn kan de afkoeling beginnen , vervarming uit en raam wagenwijd open… om zo s’morgens weer fris en lenig op te staan.

  @ Thamara
  Tja … Henk schuurt niét met zijn ijskoude billen tegen me aan maar met de voorkant tegen mijn lekkere warme eh…. onderste ruggegraadje , dan is het halve opwarmen al gedaan natuurlijk 😉 Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat onze “combi “voordelen heeft want je kent het effect van koude op de gevoelige plekjes van de man ….;-)

  Beantwoorden

 26. Elise
  dec 18, 2008 @ 23:19:30

  Ook hier staat het raam op een kierstand tenzij, net als bij jullie, de wind erop staat. Wij hebben rolluiken dus daar ook wel wat minder last van. Enne, ik ben de ijspegel maar het moet ook niet te warm worden want dan kan ik echt niet slapen..

  Ik heb weer erg zitten lachen om je stukje, tjong…hoe verzin je het.

  Elise

  @ Elise
  Volgens mij zijn inderdaad meestal de vrouwen “de koukleum” maar ja , ik ben altijd nét even anders dan anderen 😉

  Beantwoorden

 27. j@n.
  dec 18, 2008 @ 22:55:07

  Och, die stank ruik je op d’n duur toch niet meer Riet! Mooi verhaaltje weer meis!

  @ J@n
  Je hebt gelijk , zelfs het duurste parfum ruik je na een uurtje niet meer 😉

  Beantwoorden

 28. Annemarie
  dec 18, 2008 @ 21:54:03

  Nou ik ben totaal alleen…
  Overdag is het hier op me kamer wel lekker warm, ook ivm het drogen van de skischoenen, maar ’s avonds gaat echt wel het raam open!
  Nog even (morgen) en dan komen mijn schoenenwarmers, dan hoeft de kachel daarvoor niet meer aan (Y)

  @ Annemarie
  Jij zal inderdaad bar weinig op je kamer zijn met al die sneeuw . gezellig dat je ouders er aan komen , geniet ervan !

  Beantwoorden

 29. tagrijn
  dec 18, 2008 @ 20:51:14

  Al is het tig graden onder nul, altijd het raam op een kier. Of het veel helpt weet ik niet want er hangt een verduisteringsgordijn voor en de gordijnen zijn dicht!
  (Geen last van koude oren, want daar hang ik altijd mijn sokken overheen.)

  @ Tagrijn
  Bij ons wapperen de gordijnen soms behoorlijk , sokken draag ik vrijwel nooit dus helaas worden mijn oren wél koud 😉

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: