takkenzooi !

Het TV nieuws  liet gisteren zien dat in delen van de USA de noodtoestand is afgekondigd wegens extreme weersomstandig heden .Zware ijsregens lieten boomtakken knappen als luciferhoutjes en grote gebieden kwamen zonder stroom te zitten .

Voor ons was het geen nieuws , ook de staat Masachussets zat in de ijsregen maar het deel waar zoon Ruud woont had gelukkig vrijwel constant stroom zodat hij ons een @mail kon sturen .
Ruud en kleinzoon Sebastian waren wakker geworden van vreemde geluiden en vreemde lichtflitsen die naar binnen schenen die eerst blauw en later oranje waren .

Om de eventuele landing van aliëns tijdig te ontdekken ging het tweetal , tot de tanden gewapend met de knuffebeer van Sebastian , voor het raam staan .
Géén aliëns bleek al snel ,maar politie veroorzaakte het blauwe licht ,er bleek door de ijsregen een tak van een boon geklapt te zijn die de weg blokkeerde .
Aangevuld met groot materieel , dat het oranje licht veroorzaakte , werd in snel tempo ruimte gemaakt .
Nou hebben wij hier toch een wat minder goed idee over de tuin van het huis waar Ruud vorig jaar is gaan wonen , nou ja ,dat hij de heft kleiner is dan bij het vorige huis dat behoorlijk afgelegen lag en waar zonder stroom zitten geen bijzonderheid was .
Dus ach ,een tak die van een boom in de tuin valt , hoeveel overlast kan dat geven ….

Ik laat Ruud even zelf een stukje van het verhaal vertellen;

" Geen verrassing dus toen we vanmorgen wakker werden en een ravage in onze tuin en een enorme berg opgestapelde dikke takken op de stoep vonden.
Alle bomen bedekt met een dikke laag ijs en alle takken die daardoor nauwelijks het gewicht lijken te kunnen dragen. Gelukkig niks groots op het dak gevallen. Maar wat nu met die ‘grote stapel hout voor de deur’ ? Het gaat er hier meestal niet zoals in Nederland aan toe. De kans is groot dat we een flinke rekening in de bus krijgen voor gedane diensten – aangezien dit door onze boom veroorzaakt is. Bovendien moet je meestal zelf de opgestapelde rotzooi opruimen. Dat betekent dus iemand aannemen die de takken komt weghalen. Voor alle zekerheid (en om een bedankje te geven) vanmorgen dus maar even de gemeente opgebeld en gevraagd wat we nu met de stapel takken kunnen doen. Niks ! ‘Ze’ (de gemeente) komt een dezer dagen langs (wij zijn niet de enigen ‘slachtoffers’) om met een houtversnipperaar de boel te verpulveren. Netjes hoor."

Een dag later kwamen de foto’s van de "takkezooi" , nou ja van het gedeelte dat aan de "wegkant"  van huis lag en dat ondertussen inderdaad netjes opgeruimd is door "de gemeente " .Genoeg om ons piepkleine open haardje de winter door te helpen .
Achter het huis ligt nog genoeg om het weekend leuk bezig te zijn zei Ruud aan de telefoon .
Of we niet moeten gaan helpen……? Ik dacht het niet , we mogen het hout niet eens meenemen voor de open haard !

29 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Ria /Cloggy
  dec 21, 2008 @ 18:03:09

  Ja en ofdat jij er naar toe zou vliegen….

  @ Ria
  Het wordt steeds verleidelijker , er ligt nu 30 cm sneeuw … zó leuk!

  Beantwoorden

 2. maurice
  dec 20, 2008 @ 11:30:46

  wij kunnen ons er waarschijnlijk nauwelijks een voorstelling van maken, van die weersextremen. ik moet wel lachen om leo….en al dat vergunningen gedoe..
  hier sneuvelde enkele weken geleden een boom vanwege wind, die werd 2 dagen erna opgeruimd door de gemeente, versnipperd en verspreid

  @ Maurice
  Ja als ze vanzelf omvallen móeten ze wel maar leo heeft wel gelijk , het geeft vaak veel gedoe als je een gezonde boom wilt kappen .Ondertussen licht er bij m’n zoon rond de 20 cm sneeuw , ik ben best jaloers,!

  Beantwoorden

 3. Leidse Glibber
  dec 18, 2008 @ 18:41:43

  Het blijft een raar land he.
  Ze denken dat ze het slimste land ter wereld zijn, maar hebben niet door dat ze vaak mijlen ver achterlopen hahhahahah

  @ L.Glibber
  Ik denk dat Ruud het hartgrondig met je eens is al woont hij daar 😉

  Beantwoorden

 4. Pia
  dec 18, 2008 @ 08:12:30

  Vergeet nog te melden dat ik eigenlijk dat allemaal ter plekke aan de balie had gaan staan doen. Laat de rij maar groeien achter me dan, kijken of ze dan nog zo muggeziften

  @ Pia
  Had inderdaad wel leuk geweest ,helaas had ik natuurlijk geen plakspullen bij me , het leverde de me wél een hilarisch log op , ook nooit weg 😉

  Beantwoorden

 5. Pia
  dec 18, 2008 @ 08:11:11

  Waaaaaaaaah Riet, Arno valt nu van zijn stoel, was dus een debiel die jij had. 20 Gram wel zei hij maar 2 gram ?????? BELACHELIJK volgens hem. Maar ik had ook terug gegaan en dan maar weer 20 minuten in de rij gaan staan.

  @ Pia
  In het pré Pia en Arno tijdperk schreef ik een logje over die gebeurtenis ,moet je écht even in het achief duiken . 19-12-2007 !!!!!!

  Beantwoorden

 6. Anoniem
  dec 17, 2008 @ 19:32:05

  halo riet gelukkig dat hun zelf er goed vanaf gekomen zijn maar wat een ellende
  ben maar blij dat er niks ergs met hun is
  groetjes truus

  @ kamerplantje truus
  Iedereen lag gelukkig gewoon lekker in bed ja , buiten was het best gevaarlijk .Daar ben ik zeker blijk om .

  Beantwoorden

 7. wilma
  dec 17, 2008 @ 08:42:34

  Hoi Riet,
  Vandaag een speciale dag voor jullie!!
  7 jaar geleden alweer…zoals je gisteren in je reactie op mijn logje zei.
  Fantastisch!!
  Fijne dag en liefs:Wilma.

  @ Wilma
  Dat is lief , inderdaad , toch heeft die dag ook een grijs randje want in die nacht overleed de man van mijn zus . En toevallig hadden wij vandaag een crematie van de zoon van onze buurvrouw .Toch zijn we ook blij hoor !

  Beantwoorden

 8. Pia
  dec 16, 2008 @ 19:48:35

  Hahaha die Riet bezopen zeker. Vorig jaar een pakket voor 7 personen verstuurd inclusief snoeperijen. Een heel gepuzzel met de keukenweegschaal en net onder de 2 kilo uitgekomen hahaha. Ach we hebben lol straks aan 2 kanten van de wereld met de webcam er bij zullen we maar denken

  @Pia
  Ik ben vorig jaar terug naar huis gegaan om het papier wat kleiner te maken , was 2 gram over de twee kilo en dat was een punt voor die dombo .,slag van de wikkel afgehaald en minder plakband toen zat ik er 2 gram onder ….pfpppffft , is Arno ook zo’n muggenzifter?

  Beantwoorden

 9. Leo
  dec 16, 2008 @ 15:10:53

  Ja, dat waren even extreme omstandigheden. Ik denk dat je hier met hetzelfde van doen hebt als er zoiets plaatsvindt. Rekening eigenaar vna de boom. Maar als je hier takken wilt weghalen om dit soort situaties juist te voorkomen moet je eerst een vergunning aanvragen. Dat zal in de States wel anders toegaan…

  @ Leo
  Inderdaad , zo’n vergunning aanvragen brengt natuurlijk geld in het laatje ,stom natuurlijk want als er iemand schade oploopt door een vallende tak ben je mooi wél aansprakelijk .Ik hoorde vandaag dat er in hun vorige huis nu , na 4 dagen dus nog steeds geen stroom is .

  Beantwoorden

 10. Liesbeth
  dec 16, 2008 @ 14:46:00

  die boomstammetjes halen ze zo weg, zag het toevallig ook een paar maanden geleden,waren ze bomen aan het weghalen, dat ging snel zeg. Gelukkig is het i.ig mooi opgeruimd bij je zoon Ruud

  @ Liesbeth
  Ja aan de voorkant wel , aan de andere kant moet hij het wel zelf ( laten ) doen .

  Beantwoorden

 11. Pia
  dec 16, 2008 @ 13:15:49

  Hahaha je hebt gelijk Riet dat het pakje sturen bijna net zoveel kost als de inhoud, daarom doen wij het ook alleen maar met de kerst, desnoods de pepernoten er dan in hahah

  @ Pia
  Ruud mag graag een kruikje korenwijn ( jeneversoort) ontvangen , kruikje +inhoud blijft nét onder de 2 kg kruikje kost ronde 12 euro …..verzendkosten € 19.– en dan nog het risico op breuk , om dat te doen moet je al zo’n kruik achter je kiezen hebben want dat is “bezopen ” natuurlijk 😉

  Beantwoorden

 12. Thamara
  dec 16, 2008 @ 11:56:45

  Nou Riet ik had als ik jullie was gewoon wat takken mee genomen hoor, snachts als niemand het ziet.. en dan maar zagen. *lol*
  Waar ze toch al niet moeilijk over doen he?Een tak minder opruimen voor ze kan toch niet beter?

  @ Thamara
  het probleem zit ‘m in het tijdverschil ,als het hier al donker is het daar nog licht whahahaha .

  Beantwoorden

 13. fijnegozer
  dec 16, 2008 @ 10:12:14

  Flink schrikken lijkt me dat. En nog eens wanneer daar een gepeperde rekening op volgt. Hopelijk blijft hem meer ellende deze winter bespaard.

  @ Fijne Gozer
  Nou daar gaat hij niet van uit , er wil daar nogal regelmatig een flink pak sneeuw vallen .Gelukkig heeft dit huis een garage zodat ze niet idere morgen 2 auto’s hoeven uit te graven maar er moet natuurlijk wel een pad schoongeveegd worden als het weer zover is .

  Beantwoorden

 14. Marion
  dec 16, 2008 @ 09:29:07

  ik snap er niets van, gisteren heb ik op de log gereageerd en zeker vergeten te plaatsen,ik zie hem niet meer terug.
  Nou ja, geen man over boord, fijne dag maar, groetjes, liefs, Marion.

  @ Marion
  Whahaha , overkomt de beste af en toe ! kort geleden verknalde ik weer een keer een logje door het niet op te slaan , dan sla ik me écht voor m’n kop ! Nou ja , dan let ik weer een tijdje beter op ….. totdat het weer afzakt en het toch wéér gebeurd !
  lieve groetjes ….

  Beantwoorden

 15. tagrijn
  dec 15, 2008 @ 21:46:16

  Een kerstpakketje met takken zou toch een leuk gebaar zijn. Zeker net zo’n takkegemeente als bij ons.

  @ Tagrijn
  Daar zou je een stevige boom over op kunnen zetten ja ,!

  Beantwoorden

 16. Aukje
  dec 15, 2008 @ 21:09:32

  Aardig rommeltje.
  Maar wel mooie plaatjes.
  Al weegt dat natuurlijk niet op tegen het ongemak.

  @ Aukje
  Daar zaten ze inderdaad niet echt op te wachten ,de tuin was nét opgeruimd van alle afgevallen blad !

  Beantwoorden

 17. Arno
  dec 15, 2008 @ 21:09:18

  Nou Riet met die “takkebende” kun je idd een aardig haardvuurtje stoken.
  Toch netjes van die gemeente om, de versnipperaar langs te sturen.

  @ Arno
  Wij hadden er wel een winter de open haard mee kunnen stoken , zó zonder dat het hout allemaal in de versnipperaar verdwijnt .Maar ja , het is niet helemaal loned om het even over te laten vliegen …..jammer maar helaas !

  Beantwoorden

 18. f r e d
  dec 15, 2008 @ 18:11:42

  allemaal de schuld van bush….
  (takkevent!!)

  @ Fred
  Dat zou me niets verbazen ,mijn zoon trouwens ook niet !

  Beantwoorden

 19. Min
  dec 15, 2008 @ 17:48:46

  Zoveel schade door de hel(f)t van een stuk boon?? Rare snijboon hoor!
  Maar ik snap dat het een mishit is en dat je boom bedoelt.
  En als ze nou een beetje dichterbij woonde had ik wel iemand voor dat hout geweten ;-))

  @ Min
  Nou … ik ken een sprookje over een boon waar een vréselijke grote boom uitgroeide en de helft dáárvan …. whahahaha !
  Dit soort foutjes maak ik als ik lekker doorschrijf en zie ik gewoon niet , ik weet wat ik wilde schrijven en zie dat ook staan .
  Pas als ik véél later terug lees valt me dat dan op . Het zij zo !

  Beantwoorden

 20. Pia
  dec 15, 2008 @ 17:43:19

  Riet het valt me inderdaad tegen van die zoon van je, daar heb je gelijk in. Dat moet je toch over hebben voor zo’n moeder hahaha. Net als dat die zus van mij het kerstpakket op stuurt en niet even langs brengt. Ze hebben niks voor ons over waaaaaaaah

  @ Pia
  Als ik het van de zonzijde wil zien zou ik kunnen zeegen “hij wil ons niet op een houtje laten bijten ” 😉
  Wat een ellende hé die afstanden , en een pakje versturen kost vaak meer dan de inhoud .

  Beantwoorden

 21. Natazz
  dec 15, 2008 @ 16:18:15

  Arme Ruud, dat word vast een pittige rekening.
  En flauw zeg dat je dat hout zelf niet mee mag nemen als je ze gaat helpen. hihi

  fijne avond

  @ Natazz
  Rotstreek hé , hij had het best even langs kunnen brengen …toch?

  Beantwoorden

 22. Redstar
  dec 15, 2008 @ 15:18:22

  Wat dat betreft zitten we in Nederland nog gunstig, maar ook dat is subjectief te noemen. In Frankkrijk hebben ze enorme problemen, meer als normaal, dus alles kan.. Goed en fijn te weten dat je familie geen hinder heeft van stroomuitval en zo 🙂

  @ Redstar
  In hun vorige huis hadden ze een eigen stroom voorziening en dié viel bij ieder wissewasje uit , ze zijn dus wel wat gewend . Dit keer moest alleen de pianoleraar opgehaald worden omdat de treinen niet overal reden

  Beantwoorden

 23. Pia
  dec 15, 2008 @ 12:54:36

  Lullig hoor Riet dat je niet even gaat helpen, je kan toch wel gaan voor de psychische steun hihihi. Met dit soort dingen is het weer jammer dat het ver weg is, maar de kinders hebben ook hun leven he. Waar internet dan al niet goed voor is.

  @ Pia
  Nou hij is begonnen , hij wil het hout niet even hier afgooien 😉
  Maar inderdaad ,jammer , we hebben een kettingzaag ende handjes jeuken om de zooi even klein te zagen …. zucht …..

  Beantwoorden

 24. Hanny
  dec 15, 2008 @ 12:29:53

  De foto’s doen me een beetje denken aan zo’n 20 jaar geleden toen we ook zo’n last hadden van ijzel aan de bomen.
  Gelukkig dat de gemeente met groot materieel gekomen is om de takken op te ruimen. Moet je zelf zagen en versnipperen, dan ben je dagen bezig.

  @ hanny
  Ik zóu het er voor over hebben , lijkt me heerlijk een propvol houthok . Wat kan ijzel een verwoestende werking hebben hé , ongelooflijk !
  Zoonlkief is ook erg blij dan men zo snel was met wegruimen al ligt er aan de andere kant nog genoeg voor wat huisvlijt .

  Beantwoorden

 25. Jenny
  dec 15, 2008 @ 10:48:52

  Tjemig zeg, wat een puinzooi!Toch jammer dat het geen aliëns waren maar gewoon ” de sterke arm van de wet “.
  De schade is in ieder geval beperkt gebleven en…zonder lichamelijk letsel voor de bewoners.
  Wens hem maar sterkte met het opruimen van de rest!
  Groetjes!

  @ Jenny
  Ze zijn inderdaad erg blij dat er geen grote takken óp het huis gevallen zijn , dan ben je zélf in je bed niet veilig !
  met dat klein zagen zijn ze nog wel een paar uurtjes zoet denk ik .

  Beantwoorden

 26. Belinda
  dec 15, 2008 @ 10:06:28

  Wat een zooitje joh! En dan zitten we in de war over de ‘opwarming’ van de aarde…
  Lijkt me toch dat je dat eigen hout van je eigen bomen gewoon mag gebruiken voor je eigen open haard. Moet niet gekker worden als dat niet mag!

  @ Belinda ,
  Ja zij mogen dat natuuurlijk hebben als ze dat willen maar zoonlief weigert het even bij pa en ma langs te brengen ;-)dus gaan wij niet helpen met de rest dat aan de andere kant van het huis ligt zagen … we zijn niet gek hé!

  Beantwoorden

 27. wilma
  dec 15, 2008 @ 09:06:24

  Zo! Of het luciferstokjes zijn he…
  Wens hem maar sterkte Riet!
  Liefs:Wilma.

  @ Wilma
  Onvoorstelbaar hé de kracht die de natuur kan voortbrengen !

  Beantwoorden

 28. Elise
  dec 15, 2008 @ 08:10:18

  Zo, lekkere tuin. Maar volgens mij krijgen we hier ook de rekening als de gemeente onze eigendommen moet weghalen hoor. Hier word je ook geacht de tuin te onderhouden en mag het geen gevaar opleveren. Wel raar dat je het hout niet mag gebruiken voor eigen gebruik ?

  Fijne maandag, Elise

  @ Elise
  Ja natúúrlijk mogen ze het hout zelf gebruiken als ze dat willen ( maar er ligt nog genoeg voor hen in het andere deel van de tuin .),maar wat ik bedoelde is …. het jong wil het niet even bij óns langsbrengen , en dat is toch een wippie vanuit de USA?

  Beantwoorden

 29. j@n.
  dec 15, 2008 @ 00:52:54

  Tja, het werkt daar nu eenmaal anders als hier, maar we doen ons uiterste best om jullie in te halen hoor!

  @ J@n
  Je bent ook een nachtbraker J@n , valt me normaal nooit op maar omdat ik ,voor mijn doen , laat was viel het me op !
  En inderdaad we zijn hier ondertussen vaak nét zo gek bezig als daar 😉

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: