paniekvoetbal?

Stel….. Je bent al vanaf je geboorte een trouw aanhanger en fan van AJAX waar je een bijzonder gewaardeerd en trouw clublid bent .

Op een dag stelt het bestuur van Feyenoord je in de gelegenheid een hoge functie in te nemen bij het bestuur van de club .
Er wordt je geen strobreed in de weg gelegd om gewoon  je lidmaatschap bij AJAX  te kunnen behouden en de vereniging te blijven bezoeken .

Hoe betrouwbaar kunnen de wedstrijden tussen de beiden clubs dan nog zijn !
Hoe groot moet je vertrouwen dan wel zijn om aan te nemen dat AJAX  het “betreffende bestuurslid bij Feyenoord ” niet onder druk zal zetten om de AJAX clubbelangen in het oog te houden.

Hoe dom en naïef  ben je dan als “clubbestuur ” om een dergelijke beslissing te nemen en hoe dom en naïef ben je om een dergelijke baan onder deze omstandigheden te ambiëren  terwijl je weet dat je , in alle eerlijkheid , nóóit het belang van  de beide clubs zult kunnen dienen !

Ach ,ik ben maar een dom huisvrouwtje , maar soms vraag ik me dit soort  dingen wel eens af als ik een partijtje paniekvoetbal zie !

 

Advertentie

20 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. f r e d
  okt 20, 2008 @ 13:11:33

  is van gaal soms een achterneef van jou??

  @ Fred
  Waarschijnlijk niet , hij wist niet of de ánder zo dom was of hij zo slim ! Ik wéét dat ik een dom huisvrouwtje ben en vraag me daardoor dingen af want …. van vragen wordt een mens wijs ….toch 😉

  Beantwoorden

 2. Pia
  okt 20, 2008 @ 12:40:37

  Dubbele nationaliteit tja daar voor moet je volgens mij bij de Marokkaanse regering zijn. Gekozen burgemeester is al een paar keer geprobeerd maar leverde niks op slokte alleen de centen op. Ach ik weet het niet hoor, maakt niet uit welke partij maar het blijft 1 grote kliek. Wij moesten eens zo makkelijk doorgeschoven worden naar een betere baan.

  @ Pia
  Nee , voor die dubbele Nationaliteit moet je bij de ge bruiker daarvan zijn , dié heeft de keus al zal hij daarvan de concequenties moeten aanvaarden. Ook aan hoge functies kleven voor- en nadelen zéker in zo’n geval !
  Doorgeschoven worden naar hogere funties gaat in die kringen het snelst als je niet goed funtioneerd , dat blijkt ook nu weer .

  Beantwoorden

 3. Anoniem
  okt 20, 2008 @ 12:28:23

  hallo ook ik bem maar een huisvrouwtje maar toen ik je log begon te lezen had ik al in de gaten dat het niet over voet bal ging heb het wel mijn man welverteld maar niet laten lezen want ik weet hoe hij er over denkt al vertelt hij het niet zo leuk haha want weet zeker dat hij het met je eens is en op dat moment had ik andere zorgen om me druk om te maken het is toch allemaal een pot nat
  wens jullie nog een fijne dag
  truus

  @ Truus
  En toch gaat het daar eigenlijk wél over maar heb ik een gefingeerde situatie beschreven waarin iedereen wél de problemen direct ziet .Omdat het best vergelijkbaar is met een situatie die wél echt speelt , maar waarin het probleem niet benoemd mag worden ,legt men zélf deze link .

  Beantwoorden

 4. Liesbeth
  okt 19, 2008 @ 17:15:28

  ik les even de reactie van Maurice waardoor ik ook begrijp dat het over de nieuwe burgemeester gaat. Er zijn wel meer mensen die er zo over denken zoals jij, maar ik maar maak mij daar niet druk over, we zijn allemaal wereldburgers. Eigenlijk is hij dubbel, dubbel, ook nog een amsterdammer. Als je kijkt naar onze twee vorige burgevaders, ben ik echt wel blij met deze pvda’er

  @ Liesbeth
  Nee je druk maken schiet niet op denk ik , helaas heb je er geen enkele inspraak in zolang er geen gekozen burgermeester bestaat . Ik hoop dat je vertrouwen gerechtvaardigd is ,het zou prachtig zijn als ik over 10 jaar moet zeggen ; Goh … dat ik het zó verkeerd gezien heb ! Ik denk écht dat er een verkeerde keus gemaakt wordt !

  Beantwoorden

 5. Renesmurf
  okt 19, 2008 @ 16:47:23

  Dat kan allemaal best, tot ze tegen elkaar gaan spelen.
  Een ajax man kan ook wel feijenoord geld verdienen, dat is toch waar voetbal om draait.

  @ Renesmurf
  Tja , en dán kan een balletje raar rollen !

  Beantwoorden

 6. Leo
  okt 19, 2008 @ 15:21:54

  IK zie alleen maar een politiek parachutist, die door een partij die zo graag politiek correct wordt bevonden, naar het uitspringluik is geholpen en die daarbij alle steun krijgt die maar denkbaar is om te bewijzen dat tenminste een Marokkaan het in dit land kan redden op een toppositie. Daarbij komt dat men er alles aan heeft willen doen om a) geen Rotterdammer op die positie te krijgen b) geen gekozen burgemeester te krijgen c)een burgemeester te krijgen die al is aangepast aan de op korte termijn bestaande situatie van een door een meerderheid van allochtonen bewoonde stad d) de roze socialisten er alles aan willen doen om geen CDA-er op die post te krijgen of nog erger iemand van LR. Kortom, het politieke spel is weer gespeeld. Net als elders in dit land. Daarover schreef ik ook al diverse logjes, en dan zijn er nog mensen die mij verwijten iets te hebben tegen de PvdA kliek in dit land.

  @Leo
  Ik hoop voor hem dat zijn parachute goed gevouwen is , ik heb mijn twijfels , al die ” slimme Pv/d A ers hebben geen notie dat deze man vrijwel géén draagvlak heeft bij de mensen waar men dat wél van verwacht , men ziet hem daar als een verrader . Hij is het zóveelste voorbeeld van “positieve discriminatie” en daar gaat de man zélf onder lijden omdat men dingen van hem verwacht die niets met het burgermeesterschap.
  Wat je laatste regel betreft , gezond verstand wordt door veel mensen al niet meer herkent , laat staan dat ze er zélf over kunnen beschikken !

  Beantwoorden

 7. Redstar
  okt 19, 2008 @ 12:50:16

  Ik heb geen idee waar het over gaat;-) Ik heb geen verstand van voetbal;-) Wat ik wel weet, is dat er geen PVDA minister het verdient om burgermeester te worden.. Maar hij is een doorzetter, en hij zal wel goed werk voor jullie gaan verrichten denk ik.

  @ Redstar
  Ik heb daar grote twijfels over wegens de naïviteit van de “clubleiding” .Men maakt misbruik van de afkomst van de man , het is zélfs tegenover deze man niet eerlijk ,laat staan tegenover de rest .
  De énige reden dat hij ingezet wordt is dat men hém niet kan betichten van “Feyenoordhaat ” als hij een “Feyenoorder” van vaststaande feiten beschuldigt , zoals dat bij een “Ajaxied” onherroepelijk wél gebeurd .

  Beantwoorden

 8. Belinda
  okt 19, 2008 @ 11:29:32

  Tja die dubbele nationaliteit zit me ook een beetje dwars want Marokko euh Ajax wil graag aan touwtjes blijven trekken (dat is wel gebleken lately). Daarnaast is Aboutaleb een deskundig man maar staat ook niet erg bekend om zijn blijfgedrag (switcht erg gemakkelijk van jobs) maar de tijd zal het leren! Ook dat de drie burgervaders van de drie grote steden allemaal een PVDA achtergrond hebben zit mij niet lekker (terwijl ik toch een linkse rakker ben)

  @ Belinda
  Die deskundigheid werd door “mensen die er meer van weten dan ik ” in twijfel getrokken . Hij is weggepromoveerd en wordt nu gebruikt om zijn afkomst !
  Hij kan (denkt men) de” supporters ” uit het éne vak makkelijker als gelijke aanspreken en kan de supporters uit het ándere vak laten zien dat hij exessen de kop in wil drukken .
  Het wrange is dat ik uit zijn “eigen supportersclub ” ( ja zéker , ik praat wel eens met “Feyenoorders”) weet dat hij daar als verrader gezien wordt .Het één nog het ánder zal dus gaan werken .

  Beantwoorden

 9. marion
  okt 19, 2008 @ 09:33:29

  Ik zou zeggen, afwachten maar, ze kunnen hem altijd weer ontslaan, ben het wel met je eens,
  fijne zondag, liefs, Marion.

  @ Marion
  Dat zal niet snel gebeuren , men maakt eigenlijik een beetje misbruik van de man , hij wordt gebruikt om zijn afkomst , niet om zijn kwaliteiten .

  Beantwoorden

 10. Elise
  okt 19, 2008 @ 08:35:32

  Idd, je kunt geen 2 heren dienen, die wilde ik net roepen….NIET dus.

  Fijne zondag, Elise

  @ Elise
  Lekkere ouderwetse uitdrukking hé!

  Beantwoorden

 11. sylvester
  okt 19, 2008 @ 07:28:46

  Bij Ajax zijn wel meer vreemde dingen gebeurt, maar daar moet hij dan opstappen.

  @ Sylvester
  Inderdaad , om geloofwaardig te zijn moet een mens kiezen !

  Beantwoorden

 12. Leidse Glibber
  okt 19, 2008 @ 00:03:37

  Dat ajax -fijenoord is tot daar aan toe maar die dubbele nationaliteit blijf ik belachelijk vinden.

  @ L.Glibber
  hear,hear !

  Beantwoorden

 13. maurice
  okt 18, 2008 @ 20:09:32

  wat betreft die dubbele nationaliteit, heb je een punt.

  @ Maurice
  Het is een onverantwoordelijke beslissing die uitsluitend problemen gaat brengen .

  Beantwoorden

 14. Aukje
  okt 18, 2008 @ 19:45:08

  In mijn gevoel kan het ook niet….
  Ben bang dat die het nog moeilijk gaat krijgen.
  Hoewel, moet ik daar bang voor zijn?

  @ Aukje
  Ik hoop van niet !

  Beantwoorden

 15. maurice
  okt 18, 2008 @ 18:55:45

  riet, ik ga er vanuit dat je doelt op de nieuwe burgemeester? Ik vind het marokkaan zijn geen reden om die man te moeten afwijzen. Wel vind ik het vreemd dat alle burgemeesters v d grote steden van pvda-komaf zijn. klopt niet zo.
  terwijl ik van huis uit toch sociaal democraat ben.

  Leers had daar moeten zitten. Een man van daden. Die heeft in maastricht bewezen, door vinkenslag op te rollen, dat hij doet wat de bevolking wilt…..leers is cda-er, niet mijn partij, maar t gaat, denk ik, meer om de persoon.

  AJAX FAN, ben ik al mijn hele leven, vandaar mijn depressief voelen??????????????

  🙂
  fijne zondag

  @ Maurice
  Nog zonder de geschiktheid van de man te kunnen beoordelen vind ik het vreemd dat mensen met een dubbele nationaliteit overheidsfuncties kunnen bekleden en burgervader kunnen worden .
  Dat is inderdaad waarom ik het vergelijk met voetbalclubs waar dat zéker niet vlekkeloos zal werken , je kun n.l. geen twee heren dienen .

  Beantwoorden

 16. fijnegozer
  okt 18, 2008 @ 18:37:55

  Voetbal zegt of doet me helemaal niets. Maar ik ga er vanuit dat je verhaal niet op fictie berust maar op feiten. Dan zeg ik als leek:”Dom, heel dom! Van alle betrokken partijen”

  @ FG
  Je kunt geen twee heren dienen zei mijn vader vroeger altijd !

  Beantwoorden

 17. Annemarie
  okt 18, 2008 @ 17:34:46

  Tsja ehmm… Het enige wat ik kan zeggen:
  Voetbal maakt zichzelf kapot.

  @ Annemarie
  Daar heb je gewoon gelijk in !

  Beantwoorden

 18. Hanny
  okt 18, 2008 @ 17:06:51

  Naar mijn mening zal hij zijn werk doen en zich niet overgeven aan sentimenten of zich laten influisteren. Ik denk dat deze man met open armen ontvangen moet worden. Hij kan misschien een brug slaan tussen de verschillende groeperingen en er voor zorgen dat de Nederlandse waarden ingeburgerd raken bij de niet-Nederlanders. Hij conformeert zich daar ook aan.

  @ Hanny
  Ik hoop dat jouw vertrouwen terecht is , niets is onmogelijk natuurlijk maar een balletje kan raar rollen .

  Beantwoorden

 19. J@n.
  okt 18, 2008 @ 15:51:02

  Ik weet het Riet, ik weet het;-))

  Beantwoorden

 20. J@n.
  okt 18, 2008 @ 13:46:00

  We zullen het wel overleven Riet. Wie weet is “Klein Marokko” aan de Noordzee ook nog wel niet zo gek;-))

  @ J@n
  Ik hoop in ieder geval ruim voor die tijd een zandwinkeltje te bestieren , ik ben niet zo’n heel meegaand typje als het gaat om mijn persoonlijke vrijheid !

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: