het grote geluk

Ons "geluk " kón niet op vorige week .Nou nee , nog nét niet de jackpot in de staatsloterij maar het scheelde maar héél weinig .
Op één van de twee vijfjes die we iedere maand kopen kunnen wij  € 1,– incasseren …. niet jaloers worden want wij hadden het écht verdiend  !

Het begon op de 10de , tijdens onze ochtendwandeling zie ik dat een schattig oud huisje nu eindelijk verkocht is en let daardoor niet op waar ik loop ……
Heel onverwacht lijk ik op schaatsen te staan net vóór het ingaan van de laatste bocht op de baan , mijn linkerbeen schiet onder me vandaan waardoor ik in een reflexbeweging met de rechter voet "pootje over " maak en kan mezelf , mede door de helpende hand van Henk op de been houden .
Hoewel de straat wat schuin afloopt én nat is door een eerder gevallen buitje is dat niet de reden van mijn glijpartij , al verergert het wél de heftigheid .
Nee de óórzaak zie ik al snel langs m’n schoenzool omhoog kruipen , hondenshit ……en aan het nog op straat aanwezige restant  is wel te zien dat het niét van een pekinees was !
Gelukkig lagen er nog plassen genoeg om de schoen even in te kunnen "soppen" zodat ik met een brandschone schoen weer naar huis kan .

In de middag doen we de boodschappen en is het mijn beurt om Henk op te vangen , ik zie hem  een vreemde beweging maken alsof er spit in z’n rug schiet , zijn "belager " ligt , verstopt onder herfstbladeren , z’n "stinkende " best te doen Henk uit z’n evenwicht te halen !
Dat mislukt ook deze keer mede dankzij het feit dat Henk en ik meestal hand in hand lopen.  "Schattig hé die oudjes" zie ik je denken maar geloof me , bij ons in de buurt is dat puur een kwestie van lijfsbehoud !
Natuurlijk heeft hij profielzolen onder z’n schoenen én zijn alle plassen op straat opgedroogd ondertussen en er rest hem niets anders dan zó naar huis te lopen en daar in de tuin de tuinslag erop te zetten , een gewéldig karweitje  dus je begrijpt dat de gewonnen prijs sowieso door Henk verdiend is !

Voor de volgende trekking van de staatsloterij hébben we  weer twee vijfjes gekocht al weet ik  , uit een mailtje van Marion , nu al  dat  het "geluk " nu ergens anders lag .
Webvriendin Marion schreef ;

"Wat een heerlijk weer hé, we zijn er weer op uit geweest, had Rie ( haar vriendin in het verzorgingshuis) met haar rollator door de honden poep gereden, probeerde dat met een stokje weg te halen, lukte voor geen cent natuurlijk, toen zijn we naar het plein gelopen en is zij door een berg zand gaan rijden, grotendeels was het er  toen af, omdat dat hier bijna niet voor komt, let je niet meer zo goed op."

Ik ken de situatie op het plein waar Marion op doelt , men is het geheel aan het renoveren er liggen dus bergen zand en maar hier en daar smalle planken om de oversteek te kunnen maken .
Ik zat in tránen aan de de computer toen ik haar vervolgmailtje las, ze schreef;

"Het lolligste heb ik nog niet verteld, staan we bij een grote zand berg met de rollator op en neer te rijden om de poep eraf te krijgen , komt er een mevrouw naar ons toe en zegt: "dames, u kunt echt  niet over die berg heen lopen hoor",….. even verder op stond een man  meewarig zijn hoofd te schudden, die dacht vast dat we ontsnapt waren uit het verpleeg huis, we lagen dubbel."

                    sorryhond.gif picture by rietepietz

Advertentie

29 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Trackback: FF snel ! « van koninklijk tot knettergek
 2. sylvester
  okt 18, 2008 @ 08:13:03

  Hier op straat ben ik het nooit tegengekomen en er lopen hier best veel honden.
  Ik weet niet wat Fristi in een bos zou doen, maar in ieder geval nooit bij de winkels, dan past ze op de auto 😉

  @ Sylvester
  Lijkt me best handig zo’n “auto alarm ” !

  Beantwoorden

 3. Leidse Glibber
  okt 17, 2008 @ 23:55:03

  Het is inderdaad een ellende die hondenpoep op straat, maar het ligt inderdaad aan de hondeneigenaars.
  Wij hebben al meerdere honden gehad maar nog geen enkele heeft ooit op straat gepoept.

  @ L.Glibber
  Zeker weten , dat een beest zich vergist met al dat blad op de grond kan ik inkomen !

  Beantwoorden

 4. Liesbeth
  okt 17, 2008 @ 20:06:06

  gelukkig zijn er nog plassen te vinden, is toch weer een voordeel dan die regen :_)..ik lig wel in een deuk en heb het even voorgelezen..ja hier is er een streng hondenbeleid met hondenuitlaatgebieden en ook opruimverplichting enzo. Heb ik nu weer mazzel met zo’n parkje bij mijn nieuwe huisje. Mijn hond schijt gelukkig altijd in het gras

  @ Liesbeth
  Het zou helpen als de hondebelasting verwijnd want nu denken veel mensen “ik betaal toch voor de last die mijn hond veroorzaakt ! Fijn dat je weer een park bij je huisje hebt , je kunt niet zonder als je een hond hebt .

  Beantwoorden

 5. f r e d
  okt 17, 2008 @ 15:00:27

  dubbel liggen achter een rollator lijkt mij niet echt gezond.

  @ Fred
  Nou ja , van he lachen dubbel liggen moet kunnen !

  Beantwoorden

 6. orbi
  okt 17, 2008 @ 01:14:44

  je wist al wat ik zou zeggen.
  Het zijn niet die honden maar die……….

  @ orbi
  Ja ik wist het wel , het zijn die honde bázen……

  Beantwoorden

 7. Elise
  okt 16, 2008 @ 22:40:36

  Hahah, ik zie die dame al gaan met haar rollator, ik denk dat ik ook gevraagd zou hebben of ik haar moest helepen. ook hier een gevecht met de hondenpoep, helaas ook hier overla shit op de straat, bah

  Fijne avond, Elise

  @ Elise
  Het is in alle woongebieden ongeveer hetzelfde denk ik , een deel van de mensen doet het goed maar een ander deel verpest het .

  Beantwoorden

 8. fijnegozer
  okt 16, 2008 @ 19:59:57

  Nou Riet, voor zo’n shit logje vind ik toch dat je er weer een mooi verhaal van hebt gemaakt. Weet je trouwens al wat je met dat gewonnen geld gaat doen?

  @ fijne gozer
  In ieder geval niét op de ijslandse bank hé!

  Beantwoorden

 9. Anoniem
  okt 16, 2008 @ 14:23:22

  nou snap ik waarom mijn man me wel niet aan de hand maar aan de elleboog vast houdt als we boodschappen doen van honden drollen hebben we geen last want ik kan en ga niet meer wandelen en dat gewin zet het maar op een goede bank waar ja als ik dat wist
  had graag de dametjes gezien op de berg zand kan me voorstellen dat er mensen hoofdschuddend naar keken hahaha
  wens jullie nog een fijne dag
  groetjes

  @ Truus
  Een stevige man is beter dan een rollator moet je maar denken !
  Het is wel humor he die dames , gelukkig kunnen ze er zélf ook reuze om lachen !

  Beantwoorden

 10. Thamara
  okt 16, 2008 @ 13:33:53

  Riet,.. * grinnik* hier ligt nooit hondenpoep, wij zijn ook oud, kunnen op eigen benen lopen, geen rolator nodig, en toch gaan altijd hand in hand…. geloof me! hahaha
  Zelfs op de fiets!
  Geef het nu maar toe.. je zit gewoon aan elkaar vastgeroest 😉

  @ Thamara
  Nou op de fiets moet ik geen polonaise aan m’n lijf , ik wordt altijd kriegel als hij dan zo dicht naast me wil rijden , vóór je het weet zitten de sturen óók hand in hand en dat is minder lachen . Maar verder heb je wel gelijk , we zijn redelijk aan elkaar verknocht maar dat kán ook wel na ruim 47 jaar huwelijk !

  Beantwoorden

 11. Redstar
  okt 16, 2008 @ 11:27:25

  Schaatsen op en berg met hondeshit 🙂 bahbah maar een geluk bij een ongeluk, en jullie hebben een berg log gehad 😉

  @ Redstar
  Ach ja , huilen helpt ook niet !

  Beantwoorden

 12. Belinda
  okt 16, 2008 @ 11:01:47

  Hahahaha ik zie het helemaal voor me: twee van die oude dametjes die ogenschijnlijk voor de omgeving die berg zand met een rollator proberen te bestijgen hahahahahaha. Maar die hondenstront daar word je dan helemaal niet vrolijk van. Ik snap niet dat mensen dat gewoon laten liggen en niet even opruimen…

  Lekker hand in hand blijven lopen Riet, het is je redding!

  @ Belinda
  Ik heb zitten giéren van het lachen toen ik het las , ik hoor het ,in gedachten , dan ook Marion vertellen en dat is zó’n droge tante met superondeugende ogen !

  Beantwoorden

 13. elsa
  okt 16, 2008 @ 10:42:43

  Riet wat een heerlijk blogje heb je weer gemaakt.
  Ook ik schoot in de lach toen ik t laatste las.
  Schitterend zeg.
  Wat een shit bij jullie.
  Ik loop altijd met een rol bhzakjes … boterhamzakjes in mijn zak.
  Mits ik buiten de bebouwde kom ben dan vind ik t prima en daar heeft ook niemand last van of je moet niet over t fietspad lopen maar door de graskant….
  Liefs Elsa

  @ Elsa
  Er zijn gelukkig best veel mensen die hun dieren goed opvoeden en het zélf ook goed doen .
  De herfst maakt het iets meer dan anders een probleem doordat wij in een “groene buurt”wonen ligt er veel blad op straat en dat brengt de beesten in de war en voor ons maakt het het zicht lastig !

  Beantwoorden

 14. Ria /Cloggy
  okt 16, 2008 @ 10:16:49

  Heerlijk zeg je loggie.Ik zie die 2 dames zo voor me met de rollator.En dat van die hondepoep,bij ons ben je verplicht om plastic zakjes bij je te hebben.En toch zijn er die daar te lamlendig voor zijn.Groetjessss

  @ Ria
  Kun je een héle rol zakjes bij je hebben , als de politie niet ziet dát je het spul van je hond laat liggen kraait er geen haan naar !

  Beantwoorden

 15. Pia
  okt 16, 2008 @ 10:08:15

  Is waar Riet, al sta je voor je keukenraam ze laten rustig hun hond in je voortuin piesen. Ooooh dan word ik dus pissig hoor en ram dan even op het raam en ze staan je aan te kijken waar heb je het over. Hahaha die van mij durft het nieteens in de achtertuin te doen, staat ie al bij de poortdeur tekens te geven. Het is maar net wat je e leert.

  @ Pia
  Ik heb wel eens tegen iemand gezegd “wacht even dan haal ik een emmertje water en een bezem voor U “….. nooit meer in de straat gezien met haar hondje 😉

  Beantwoorden

 16. Thamara
  okt 16, 2008 @ 10:08:06

  Wat een vies logje heb je er van gemaakt Riet..blehhhh.. maar het leest wel met een bigmily moet ik zeggen.
  Het leuke vind ik dat je schreef over dat hand in hand lopen uit lijfsbehoud.. gekmens.. ik geloof er geen drol van.

  @ Thamara
  Wat ben jij ongelovig zeg!!!! Wij zijn 72 en 66 jaar oud , je denk toch niet dat we uit verliefdheid zo lopen 😉
  Alleenstaande zoals Marion moeten helaas aan de rollator maar Henk en ik zijn elkaar “rollator”…. écht waar de énige reden gnagnagna …..

  Beantwoorden

 17. Min
  okt 16, 2008 @ 08:56:31

  Nou ik ben toch liever gelukkig in de liefde, dan gelukkig bij het spel. Dus ik koop geen staatsloten meer. Ga ik straks iets heel leuks kopen voor mijn lieve Juan. En dat wordt geen hond.

  @ Min
  Dat is ook het grootste geluk natuurlijk ,maar wij gaan dus “met liefde “samen één euro verbrassen 😉

  Beantwoorden

 18. Wilma
  okt 16, 2008 @ 08:03:28

  Môgge Riet,

  Het meeste is inmiddels al gezegd over de hondepoep…blijft het gegeven dat de hond de schuld krijgt…en dat blijf ik jammer vinden, net wat je zegt: het ligt aan de baas!
  Het is overal hetzelfde.

  Het je een hond dan heb je stront…heb je een kat dan heb je ook altijd wat….

  Fijne dag.
  Liefs:Wilma.

  @ Wilma
  Dat klopt , de hond van onze dochter doet niéts op straat .Ik kan nog wel begrijpen dat niet iedereen in een mooie groene omgeving woont ,al vraag ik me af of je da( in het belang van het beest ) wel een hond zou moeten nemen , dan moet je dus wél de zooi opruimen !
  Ach , een echte aanklacht is het log niet , meer een reden om str..dlollig te kunnen zijn .

  Beantwoorden

 19. loontjuh
  okt 16, 2008 @ 07:40:44

  Off… je vraag van laatst, die scriptlessen volg ik via een forum, heb al aantal lessen gevolgd, klik maar op plaatje dan kom je er, haha, alvast een fijn weekend, liefs.

  @ Loontjuh
  Dat had ik al gedaan maar zag eigenlijk niets daarover , ga ik nog eens beter kijken .

  Beantwoorden

 20. Pia
  okt 15, 2008 @ 20:41:29

  Strontmarzel hebben zeggen we hier wel eens. Maar zo aso om je hond op straat te laten poepen. En wat te denken op het strand, nee ik neem een poepzak mee en als je het strand afgaat kan je hem netjes in de bak doen toch. Ik heb pas in Zierikzee een park gezien waar palen waren met zakken eraan voor de poep, geweldig idee. Nu maar hopen dat ze ze ook gebruiken. Volgende keer 2 euro winnen he er moet toch ooit een stijgende lijn in komen

  @ Pia
  Hondenbelasting afschaffen en gewoon streng controlen .Nu denken veel hondenbezitters “ik betaal toch hondenbelasting om het schoonmaken te betalen ” .
  Maar ik ben het met je eens , het zegt meer over de “baas”dan over de hond !

  Beantwoorden

 21. tagrijn
  okt 15, 2008 @ 20:36:14

  Een euro gwonnen!!! Zet het nou niet op een bank in IJsland, hoor!

  @ Tagrijn
  Nee ik kijk wel uit , das dikke shit daar in Ijsland !

  Beantwoorden

 22. Befana
  okt 15, 2008 @ 20:08:17

  Volgens mij is dit nu wat je noemt stront geluk hebben… of toch niet?
  Je merkt het ik heb een nieuwe pc….

  @ Befana
  Nou dát is pas stront geluk hebben , éindelijk Befana weer op het digitale pad , welkom terug !

  Beantwoorden

 23. Jenny
  okt 15, 2008 @ 18:40:16

  Nou, wat ben je nu weer aan het klagen! Zowel jij als Henk hebben het “geluk ” aan den lijve ondervonden!
  Oh….hihi….nee, ik vind het smerig!Die baasjes moeten eens goed opgevoed worden, schijnbaar helpt die prent van € 75,= of € 90,= niet echt!
  Dat verhaal wat je erbij plaatste van @ Marion, ……..tranen, ook hier!Zag het ook helemaal voor me!
  Groetjes!

  @Jenny
  Die bon kan natuurlijk alleen uitgedeeld worden als men op “heter”daad betrapt kan worden , erín géstrapt telt niet 😉
  Maar je hebt gelijk met het geluk , we gaan de riante prijd eerlijk delen !

  Beantwoorden

 24. Vrouw Ekster
  okt 15, 2008 @ 18:30:50

  ojaaa, wij hadden 8 euro! De duivel schijt altijd op de grote hoop eej 😛

  @ Vrouw Ekster
  Whahahaha , ik weet er nog een paar te liggen ( grote hopen dan )dus ik ben weg , ik ga posten !

  Beantwoorden

 25. Vrouw Ekster
  okt 15, 2008 @ 18:27:44

  ja smerige gewoonte om die drol niet ff op te ruimen. Soms ligt er één gewoon voor iemands tuinpad… nou vrààààààààg ik je

  @ Vrouw Ekster
  Ekstertje dat is toch geen vrááág , als je er geen werk van maakt om je hond óp te voeden …… komt dat toch doordat je er sch..t aan hebt waar die hondendrol terechtkomt 😉

  Beantwoorden

 26. Joke
  okt 15, 2008 @ 18:07:24

  Een voordeel valt hier nog bij te vermelden; Zowel die oude dame als Riet hebben ondanks alle ellende hun gevoel voor humor niet verloren…..Héél belangrijk, anders ga je er onderdoor in deze *blije* dagen.
  Bedank Riet voor je prachtige verhaal!
  Gr. J@n.

  @ J@n
  Dank voor je compliment J@n en ach , het is niet zo moeilijk hoor om te blijven lachen , je wordt er gewoon sch..tlollig van 😉
  Ik speel niet graag de verrader maar volgens mij heeft Joke weer aan “je spullen gezeten ” !

  Beantwoorden

 27. Leo
  okt 15, 2008 @ 17:28:33

  Hoewel wij zelf ook een hondje bezitten trappen we ook wel eens in het vuil van een ander exemplaar. En dat ik dan daarbij de hele dierensoort en daarbij behorende eigenaren zodandig vervloek dat zelfs de vast bij die lui behorende beschermengelen er van opstijgen is niet verbanzingwekkend. Ik trapte er onlangs zodanig stevig in dat ik bij de verdere stappen zelfs in groengele drap het merk van mijn schoenen achterliet op de stoep. Ons hondje doet het daar overigens nooit, daar letten we op. Maar ja, wij zijn dank ook ware engelen en dat weet onze Purdy…

  @ Leo
  Toevallig hadden wij een paar dagen een “leenhond” ,ook keurig opgevoed want ze vertikt het om “zitting te houden ” als er geen groen onder ligt .
  Op dit moment is het op straat liggende blad het probleem , de honden zijn in de war én wij kunnen niets zien ! Nou ja , ik houd er in iedergeval een logje aan over ,das toch nog iéts !

  Beantwoorden

 28. Annemarie
  okt 15, 2008 @ 16:21:11

  Het is zo jammer dat je goed op moet letten! Hier valt het gelukkig op de straat mee… De veldjes nee daar loop ik liever niet!
  Behalve als er paddo’s staan.. dan ben ik niet meer te houden.

  Het was dus toch wel prijs bij jullie in huis! Niet op de juiste manier, maar toch.

  @ Annemarie
  het geniep zit ‘m in onze groene gemeente , veel bomen dus….. in de herft veel blad op de straat waardoor je “niets “ziet 😉

  Beantwoorden

 29. marion
  okt 15, 2008 @ 15:29:39

  Ik beleef het weer helemaal opnieuw, wat een lol hebben we gehad, normaal is het hier poepie schoon dus let je niet meer zo op.
  Het laantje, waar we in de regel doorlopen, ligt vol bladeren dus daar lopen we voorlopig maar niet overheen,Dit was dus praatje poep, daar heb je weer een prachtig verhaal van gemaakt.
  fijne dag nog, liefs, Marion.

  @ marion
  Nou éigenlijk is het jouw verhaal , leuk dat ik het mocht “pikken ” , Henk lag in een deuk toen ik het vanmorgen aan hem vertelde , zat écht met de tranen in zijn ogen aan het ontbijt en dat was écht uit ontroering van mijn schoonheid zo in de vroege morgen ! 😉

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: