vierdaagse update

Jenny vroeg hoe het nu met de voetjes is , nou nog niet écht glanzend (en dat terwijl Henk zich het habbieboebie smeert met massage-olie, ze zouden als een spiegeltje moeten glanzen )
Ik heb het een poosje wat rustig aan gedaan maar de voorvoet blééf opgeblazen alsof er een heliumballon in leeg gelopen was en voelt nog een beetje  krakkemikkig aan .

Naar de dokter gaan zie ik weinig heil in ( die gaat me gewoon voor gek verklaren dat ik de vierdaagse wil proberen ) dus ben ik maar weer iedere dag een uurtje of anderhalf gaan lopen en nu slinkt de boel aardig.
Helaas is de (ex-breuk) voet nu nog redelijk stijf en gevoelig terwijl dat een maand geleden véél beter was … en dat allemaal door een sprintje trekken ( denk ik, én misschien wat overbelasting ) .

Toch gaan de voorbereidingen voor de vierdaagse gewoon door want ik ga sowieso de eerste dag van start en dan zie ik wel hoe het verder loopt .
Ik zocht naar de beste  energie drankjes voor onderweg én heb een nieuwe rugtas gekocht .
Ik had een onhandig ingedeelde  kleine rugtas en een te zware grote rugtas die als een tweede huid tegen  m’n rug hangt , na twee uur wandelen is m’n rug nét zo nat alsof ik in het tropisch regenwoud heb gewandeld .

De nieuwe rugtas is een handig maatje én heeft speciale verdikte stroken die het mogelijk maken dat er lucht tussen de tas en m’n rug kan circuleren .
Op de foto heb ik dus even een inzet gemaakt van de achterkant van de tas , de plek van de inzet is willekeurig gekozen ….. écht waar al zullen boze tongen beweren dat achter de tas mijn (te dikke) kont  onderkant van m’n rug verstopt is !

   rugtas.gif picture by rietepietz 

Advertentie

17 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Ria/ Wandelmaatje
  jun 27, 2008 @ 15:54:32

  Hee Maatje,

  nu kan het zweet tenminste vrij in je bilnaad lopen zonder onderbreking…
  FF goede tip, vette vaseline in de bilnaad elke morgen voordat je vertrekt…
  xxx liefs Ria

  @Ria
  He jakkes , ik hoef toch niet te zwéten? whahaha!

  Beantwoorden

 2. fijnegozer
  jun 24, 2008 @ 19:18:03

  @Rietepietz; Ik ga sowieso m’n duimen blauw zitten duimen voorje. als je dat maar weet!!

  @ FG
  Ik belóóf je ik mijn stinkende best ga doen ;-)m aar m’n verstand zal gebruiken ( voor zover aanwezig dan hé! )

  Beantwoorden

 3. fijnegozer
  jun 23, 2008 @ 23:02:07

  Tsja, deze reactie wil je waarschijnlijk helemaal niet lezen. Want ik schrijf hier nou eens niet wat jij graag hoopt te lezen. Als jij zelf al weet wat de dokter er van denkt, wat is dan wijsheid? En geloof me, als ik het iemand gun de 4 daagse uit te lopen, dan ben jij het wel.

  @ FG
  Natuurlijk wil ik dit wel lezen , mee denken kan nooit kwaad zou ik zeggen . Ik besef best dat die vierdaagse lopen op dit moment niet ideaal is maar ach , toen ik vroeger kinderen ,een baan en oude ouders die nagelopen moesten worden had moest ook alles door gaan bij een blessure én ging ook gewoon door .
  Een beetje eigenwijs ben ik wel maar ook weer niét zo erg dat ik daar onverantwoorde risico’s ga lopen . Er zijn een aantal situaties denkbaar dat ik gewoon stop .één daar van is het weer , als het érg warm wordt ga ik niet eens van start omdat dat i.v.m mijn bloeddruk niet verstandig zou zijn .Maar een beetje “afzien ” moet kunnen !

  Beantwoorden

 4. Leidse Glibber
  jun 23, 2008 @ 21:30:07

  Je hebt nog een paar weken en ik heb er alle vertrouwen in hoor Riet.
  En mocht het nou echt niet lukken dan hebben wij in elk geval genoten van al je logs over de voorbereiding , en dat is ook wat waard toch.

  Beantwoorden

 5. tagrijn
  jun 23, 2008 @ 19:52:19

  Tja, toch kan ik niets anders bedenken dan dat de onderkant van je rug eronder is verstopt en bijvoorbeeld niet jer knieën.
  Misschien mogen we straks het Wonder van Nijmegen via dit log beleven. Maar laat Henk z’n gang maar gaan. Bidden helpt niet, wrijven wel.

  @ Tagrijn
  Daar verschillen de miningen over want volgens sommige reclames helpt wrijven óók niet maar rennies wél .;-)

  Dat wonder …. was dat niet een Marieke ? Kom ik aardig in de buurt met m’n Maria dus wie weet!

  Beantwoorden

 6. Pia
  jun 23, 2008 @ 19:38:40

  Ik heb alleen al bewondering voor je dat je het gaat proberen. Dus gewoon doen, en de sfeer is super. Mijn schoonouders hebben vele jaren langs de route op de camping gestaan en het geeft zo’n wij gevoel dat je toch wel hele stukken gedragen wordt. Ik volg je bij de voorbereiding en misschien wel in beeld bij het 4 daagse nieuws.

  @ Pia
  Dat is één van de dingen die je altijd hoort en die ik graag eens wil bekijken én voelen .Een mens kan in die omstandigheden de helft meer dan anders , ik ben benieuwd !

  Beantwoorden

 7. Annemarie
  jun 23, 2008 @ 14:45:03

  Dat is inderdaad altijd het nadeel van een rugzak.. Meestal ga je eronder ontzettend zweten!
  Deze tassen zijn inderdaad zeer geschikt. 🙂 Leuk kleurtje heb je ook uitgekozen Riet!

  @ Annemarie
  Viel niet véél te kiezen , ze hádden uitsluitend deze kleuren in dit model . Het scheelt in ieder geval best in de plakkerigheid én hij is lekker licht .

  Beantwoorden

 8. Anoniem
  jun 23, 2008 @ 14:32:53

  hallo riet jammer van je pijnlijke voet maar lees ook dat henk je goed verzorgd en weet ervan heeft duim voor jou dat alles doed komt neem mijn pet voor je af
  wel leuke foto en slim dat inzetje haha
  groetjes truus

  @ Truus
  Ja wie niet slank is moet slim zijn ……

  Beantwoorden

 9. rietje
  jun 23, 2008 @ 13:04:13

  hai riet, die rugzak ziet er goed uit…..en met je voeten komt het ook wel goed, wat iemand anders ook al zegt: in beweging blijven……ga het in ieder geval proberen en wie weet hou je het die 4 dagen vol……succes met trainen….liefs riet(je)…soms met en soms zonder “je”

  @ Rietje
  Als ik het nu niet zou proberen zal ik daar héél lang spijt van hebben ,dat weet ik zeker !
  Volgens mij moet één dag minstens wel lukken en dan zie ik wel verder .

  Beantwoorden

 10. Belinda
  jun 23, 2008 @ 12:37:42

  Ik denk ook dat het beter is om je voet(jes) in beweging te houden dus een uurtje per dag in de benenwagen klinkt mij als niet verkeerd in de oren. Beter dat je een betere rugzak hebt kunnen bemachtigen want dat stromende water op je rug schiet natuurlijk niet op.
  Kan me zo goed voorstellen dat je in iedergeval wil starten en dan kan je altijd daarna bepalen of je wel of niet verder kan. Ik ga hier zitten duimen voor je dat je het natuurlijk helemaal gaat redden maar als het niet zo is dan heb je het in iedergeval geprobeerd!

  @ Belinda
  ik merk inderdaad verbetering , de voet is al veel dunner en ik heb nu geen pijn meer als niét loop , 2 weken geleden wél . Doe je voorzichtig met dat duimen , niet te veel hoor anders kun je straks niet meer typen en dat kunnen we niet hebben .
  Ik kan me nu nog niet voorstellen dát ik het zou redden 4 dagen maar ik weet óók dat ik beetje strebertje ben en niet zó maar opgeef . Ook alle medeleven hier zweept me lekker op ….. niets mis met een keer tot “het gaatje gaan toch?”

  Beantwoorden

 11. Redstar
  jun 23, 2008 @ 11:53:12

  Toch niet echt heel erg slim er niet even naar te laten kijken. Een voet die zo opgezwollen is, is niet goed dat weet je vast wel. En wat kan een bezoekje nu kwaad?

  @Redstar
  Nu ik weer wat ben gaan lopen slinkt de voet zienderogen , ik ben een beetje aanhanger van de slogan ;
  “vrijwel alles geneest “ondanks de behandeling van een arts ” m.a.w. in veel gevallen maakt het niet uit of is het zelfs slechter als je behandeld wordt . Gaat niet voor álles op maar vaak wel . De linkerenkel heeft ook wat problemen juist door een behandeling die op een verkeerde diagnose was gericht. Ik probeer altijd de mogelijkheden uit die er zijn met gezond verstand , lukt dat niet is het nog tijd genoeg voor een arts . Meestal houd je aan dit soort voorvalletjes wel wat restverschijnselen over , lastig maar daar moet ik mee leren omgaan .

  Beantwoorden

 12. Maurice
  jun 23, 2008 @ 11:45:03

  Ik denk dan: gewoon starten en niet té veel forceren. Gewoon rustig aan beginnen, en als je t niet zou uitlopen dan is er niks aan de hand. Ik vind het sowieso erg knap dat je eraan begint. Als je er bent: je heb iig geproefd aan de sfeer. Dat is toch ook al wat. Ik ben er toevallig een keer gaan kijken en het was erg leuk. Al die enthousiaste mensen!

  @ Maurice
  Er staat inderdaad gelukkig niets op het spel voor al wéét ik dat ik best een beetje “doordouwer “ben en het liefst voor de winst ga .Maat je hebt glijk ,alleen al de sfeer daar een keer meemaken kan al een goede reden zijn om er weekje vakantie te houden .

  Beantwoorden

 13. marion
  jun 23, 2008 @ 09:14:13

  Mooie tas, Riet, jammer dat je voet zo’n pijn blijft doen, maar je krijgt een goeie tip van Jan, het is altijd het proberen waard.
  fijne dag, liefs,Marion

  @ Marion
  Ja die tas is heerlijk , lekker licht en een goede vakverdeling maar vooral die “luchtige rug is heerlijk .
  De tip van J@n is prima alleen doet Henk dat voor me .Henk was in zijn diensttijd (érg lang geleden ) chauffeur op de ambulance en heeft daardoor ook aardig wat “meegenomen” van de voetverzorging bij de lange marsen van destijds bij militairen.
  jij ook fijne dag ,lieve groetjes……

  Beantwoorden

 14. Hanny
  jun 23, 2008 @ 01:30:35

  Laat de huisarts je maar voor gek verklaren. Voordat hij je kan laten opnemen, heeft hij nog een paar handtekeningen nodig. In de daarvoor benodigde tijd heb jij de vierdaagse al gelopen!

  @ Hanny
  Ik geef hem gewoon de kans niet om me voor gek te verklaren ( er zijn er genoeg die dat doen ) Ik heb alles geprobeert dat hij zou kunnen adviseren , rust nemen zowel als met mate in beweging blijven en dat laatste blijkt het beste te werken .Als in Nijmegen blijkt dat het na dag 1 niet meer gaat zal ik me daarbij neer moeten leggen maar ik ga het zéker proberen !

  Beantwoorden

 15. J@n.
  jun 23, 2008 @ 00:23:00

  Volgens mij valt het met dat kontje van jou nogal mee Riet. Wat je voet betreft heb ik iets voor je. Je pakt je voet met twee handen links en rechts stevig vast met de duimen bovenop en vrijft tamelijk stevig de botjes in je voet over elkaar. Dat geeft een onverklaarde verlichting, die erg aangenaam is. Geleerd van een fisiotherapeut. Mij heeft het echt veel geholpen, ik had dan ook drie middenvoetbeentjes gebroken.
  Suc6 Riet! J@n.

  @ J@n
  Bedankt voor de tip , eigenlijk doet Henk iets vergelijkbaars en het klopt dat het verlichting geeft .
  Henk was in zijn diensttijd (érg lang geleden ) chauffeur op de ambulance en heeft daardoor ook aardig wat “meegenomen” van de voetverzorging bij de lange marsen van destijds bij militairen, blarenprikken en dat soort zaken hebben geen geheimen voor hem .
  Al is de last die de voet veroorzaakt best dragelijk voor “gewoon gebruik” de vierdaagse is natuurlijk andere koek.

  Beantwoorden

 16. Natazz
  jun 22, 2008 @ 23:03:00

  Ik hoop maar dat je voor die tijd van je pijnlijke voet verlost bent en wie weet loop je hem toch uit zonder problemen. Ik hoop het echt voor je.
  Je rugzak ziet er goed uit. Slim van je om er zo een uit te kiezen.

  Fijne maandag
  liefs Natazz

  @ Natazz
  voorbereiding is het halve werk maar ja … die voet heb ik niet helemaal in de hand;-)

  Beantwoorden

 17. Elise
  jun 22, 2008 @ 22:51:35

  Een slimme meid is op de wandeling voorbereid. Ik blijf het top vinden en als ik in de buurt van Nijmegen zou wonen zou ik zeker komen juichen langs de kant…

  Rustig aan hoor, je gaat die vierdaagse gewoon uitlopen. Je hoeft echt niet als eerste binnen te zijn, ze wachten wel op je.

  gr. Elise

  @! Elise
  Nou ik denk dat er een klein wondertje nodig is om alle 4 de dagen uit te lopen maar zeg nooi NOOIT natuurlijk .

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: