doolhof

Het is ondertussen écht geen familiegeheim meer dat er bij ons "wel eens" iets misloopt , bijv. op onbekend terrein de weg zoeken loopt vaak behoorlijk uit de hand .
Ken je iemand die zelfs op een kerkhof kan verdwalen ?
Jawel hoor die ken je best …….

Gisteren hoorden we dat er zaterdag een oud-collega overleden is en woensdag de begrafenis plaats zou vinden in een plaatsjes niet zover bij ons vandaan in het westland . De kaart was verzonden naar het bedrijf en wij hoorden dat dus via via waardoor de informatie , naar later bleek , niet optimaal was .

Even de route uitprinten dan maar en ruim op tijd van huis , waarna alles vlotjes verloopt tot we bijna ter plaatse tegen een wegafsluiting aan rijden ( gelukkig niét letterlijk) .
Zucht ….. dan maar even vragen …… waarna het ons duizelt van het aantal afslagen , en te volgen verkeersborden in tegenstrijdige richtingen .
Er is niet al te veel volk op de been maar na 10 minuten ronddraaien nóg maar eens vragen aan drie dames die voor de deur van een bedrijf een sigaretje roken .

De paniek slaat meteen toe bij de dames  die ,in een voor mij onverstaanbaar taaltje ,aan het ratelen slaan en door de deur naar binnen wijzen .Ook in de gang staan dames niets begrijpend naar me te kijken maar één van hen pakt mijn hand  beet en trekt me naar het eind van de gang ……. doet een deur open  en wijst op een man aan het hoofd van een tafel waaraan blijkbaar een vergadering gaande is .

Dit keer  slaat de paniek bij mij toe , ga in die omstandigheden maar even de weg vragen naar een begraafplaats , maar dat blijkt onnodig te zijn , de meneer breekt allervriendelijkst zijn verhaal af en loopt mee naar de buitendeur om me alsnog op de goede weg te wijzen .
Als we éindelijk de begraafplaats gevonden hebben zien we nérgens een gebouwtje dat een aula zou kunnen zijn …… maar weer even vragen dus aan een  man die op een tractorwagentje aan het werk is .
Als we op zijn aanwijzingen de  héle begraafplaats over gelopen zijn staan we voor een grote bouwplaats , géén kapel torentje maar een grote bouwkraan zien we achter afgeschermde hekken…….. we lopen een paar keer vast in doodlopende paadjes ( en fluisteren dat het alleen óns maar kan overkomen om op een kerkhof te verdwalen )voor we weer terug bij de uitgang zijn waar we nogmaals de meneer aanklampen waarna blijkt dat er een nieuwe aula in aanbouw is en de stoet pas over een uurtje verwacht wordt .

Na een telefoontje naar de zaak weten we dat de dienst vooraf ergens anders in het dorp is en dat die nu dus al royaal begonnen moet zijn én dat het niet raadzaam lijkt ons weer in de omleidingen te storten als we niet óók nog de begrafenis willen missen .
Zo zijn we dus toch nog aanwezig bij de feitelijke begrafenis  van  een 84 jarige oud-collega ( de leermeester-gezel van Henk destijds ) die onder een indrukwekkende hoeveelheid bloemen wordt achtergelaten .
Ach , wat is dan een beetje zoeken en  omrijden ………. dat hij ruste in vrede !

  kerkhof-1.gif picture by rietepietz 

Advertentie

18 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Hanny
  jun 21, 2008 @ 18:53:19

  Hij had een eeuwigheid aan tijd om van jullie afscheid te nemen.

  @ Hanny
  Ja hij wél , wij zaten wat krapper in de tijd !

  Beantwoorden

 2. Maurice
  jun 21, 2008 @ 12:35:03

  hier in Nuth is het ook zo onoverzichtelijk op het kerkhof.
  hmmmmmm, ik zoek soms ook wel een half uur naar het graf van mijn ouders, alle graven zijn hier dan ook standaard hetzelfde.
  Ik vind het vreemde plaatsen….

  @ Maurice
  Toch vind ik een kerkhof wel iets hebben , door de rust hoor en zie je er vaak veel vogels .Vooral de wat kleine dorps kerkhoven zie ik graag.

  Beantwoorden

 3. Ria Tomlinson
  jun 20, 2008 @ 14:42:23

  Lieve Riet,

  de Zondag voor de 4 daagse gaan we nog maar eens goed de kleurcodes van de 30 km doornemen.
  Anders zie ik je nog wel op het eind van de dag met de 40 km binnenkomen…

  Groetjessss

  @ Ria , Je kent me aar dig , zou zó maar kunnen , grin…..;-)

  Beantwoorden

 4. HUUB... master of the dots...
  jun 19, 2008 @ 17:32:09

  ja vrede… zoals het hoort dus…

  @ Huub
  Zal best goedkomen daar ondanks de herrie van de nieuwbouw!

  Beantwoorden

 5. fijnegozer
  jun 19, 2008 @ 17:26:54

  Ja maar Riet als je ergens doodlopende paadjes kunt verwachten is het wel op het kerkhof. Om je dood te lachen weer. Maar okay, onvolledige informatie dus. En de schuldige daaraan ligt zeker op het kerkhof.

  @ Fijne Gozer
  Wahahahahaha, je bent lekker op dreef hoor maar de schidige ligt gelukkig niét op het kerkhof in dit geval !

  Beantwoorden

 6. Anoniem
  jun 19, 2008 @ 16:44:07

  hallo riet het is een droevig geval maar moet je zeggen hoe jij het schrijft kom niet meer bij
  maar moet je zeggen het is ons ook wel eens overkomen dat we verdwaald waren maar dan niet op een begraafplaats
  groetjes truus

  @ Truus .
  Ik maak mensen graag aan het lachen Truus , en in het leven liggen verdriet en humor toch wel vaak heel dicht bij elkaar . Een beetje lachen maakt het leven leefbaar ,toch?

  Beantwoorden

 7. Leidse Glibber
  jun 19, 2008 @ 15:09:46

  Zoals je zelf al zegt het was meer een beleefdheidsbezoek dan echt diepe rouw, alhoewel het altijd vervelend blijft.
  Maar dan kan ik gelukkig toch bekennen dat ik wel even moest lachen om je verhaal.

  @ L,Glibber
  Het blijft altijd lastig wat nog wél kan en wat niet meer bij dit soort onderwerpen . Dit soort situaties werken altijd reuze op onze lachspieren en dan haalt het éne woord het ander uit .Ik héb zelfs eens tijdens zo’n dienst aan Henk moeten vragen of hij me even héél erg wilde knijpen omdat ik de slappe lacht aan voelde komen , ( foei Riet)

  Beantwoorden

 8. marion
  jun 19, 2008 @ 13:20:22

  Lijkt me handig als ze wegwijzertjes aan brengen, want deze keer waren jullie buiten je schuld om verdwaald, maar het was weer een spannende logje, nou zeg maar log.
  fijne dag liefs, Marion.

  @ Er waren wél van die gele omleidingspijlen maar omdat we dán van een andere kant zouden komen dan onze routebeschrijving hadden we dus nog steeds een probleem .
  zucht…. het wil maar niet lukken om met weinig woorden te vertellen wat ik kwijt wil !
  jij ook fijne dag verder , liefs……

  Beantwoorden

 9. Redstar
  jun 19, 2008 @ 11:46:53

  Hahaha ik heb genoten van dit logje. Hoe kunnen ze nu ‘dood’lopende paadjes hebben? Misschien hebben de doden er wel wat lol mee ..

  @ Redstar
  En we waren toch écht geen “hardlopers ” zoals je weet zijn dát per definitie “dood”lopers 😉 ! Maar nee , hoor ,niks niet lol onder de doden , het was er een “dooie boel”

  Beantwoorden

 10. Belinda
  jun 19, 2008 @ 11:16:21

  Hahahaha wat een geweldig logje weer. Ik zou jullie toch een navigatiesysteem aanbevelen want die wijst je ook bij wegomleidingen vaak de juiste weg.

  Maar zelfs zonder navigatiesysteem blijk je met welke vraag dan ook welkom te zijn in het Westland!! 😉
  Geweldig dat een vergadering gewoon wordt stilgelegd om jullie de juiste weg te wijzen!

  Ben trouwens bang dat een navigatiesysteem jullie niet gaat helpen op de begraafplaats… 😉

  @ Belinda
  Het grappige is dat we sinds kort een navigatiesysteem hebben maar dat nou nét even uitgeleend hadden , zul je altijd zien !
  Ik voelde me knap opgelaten natuurlijk dat ik zo stoorde maar evengoed reuze aardig dat men even de tijd nam .
  Ik ben niet erg goed thuis in het westland maar we reden een flink deel van de route die ik gelopen heb toen ik van Beppie naar huis liep een paar weken geleden .Henk realiseerde zich tóen pas hoever ik gelopen had en vroeg met verbazing in zijn stem “heb je dit stuk helemaal gelopen”? dat was best grappig 😉

  Beantwoorden

 11. Annemarie
  jun 19, 2008 @ 00:21:14

  Dit vind ik nou echt een verhaal dat bij Riet past! Sorry, daar kan ik dus niks aan doen.

  Maargoed, jullie hebben in elk geval je gezicht laten zien! En dat is denk ik voor de familie al heel belangrijk

  @Annemarie
  Goh…. hoe kóm je daar nou bij , ik werk zelf toch écht niet mee aan die beeldvorming ……;-)

  Beantwoorden

 12. Liesbeth
  jun 18, 2008 @ 21:58:06

  dit vind ik echt humor, het komt mij ook zeer bekend voor, ik heb een vader die er een sport van maakte om te verdwalen en we hebben altijd de meest bizarre avonturen meegemaakt..maar gelukkig dat jullie dan toch nog bij de begravenis aanwezig waren..

  @ Liesbeth
  Het overkomt ons ook nogal eens helaas . We vertrekken altijd tijdig dus dat heeft os dit keer nog een beetje gered .
  We maken er wel altijd “het beste van ” , je hebt ook mensen die er humeur door laten verknoeien en elkaar verwijten gaan maken , dan is het niet leuk meer natuurlijk .

  Beantwoorden

 13. J@n.
  jun 18, 2008 @ 21:52:53

  Niet dat het op het kerkhof zal helpen Riet, maar om er te komen was het toch niet ongemakkelijk om een tomtommetje te hebben.
  Gr. J@n.

  @ J@n
  het grappige is dat ik die sinds kort wel héb maar toevallig dit weekend uitgeleend had en niet zo snel terug kon halen , zul je áltijd zien !

  Beantwoorden

 14. tagrijn
  jun 18, 2008 @ 19:42:45

  Hier zou ik stiknerveus van worden. Heb zoiets een keer op Schiphol gehad. Wist niet meer waar de auto stond. Voor mijn gevoel zeker een uur gezocht… Maar op een kerkhof is nog erger. Vijftig jaar zoeken en je kunt gelijk blijven.

  @ Tagrijn
  Wij ook hoor, maar daar word ik altijd beetje lacherig van , uit piëteit heb ik de rest van onze opmerkingen maar niet vermeld . Ik ben trouwens niet bang dat we 50 jaar zouden moeten zoeken , gezien onze leeftijd zouden we dan ruim 115 en 122 zijn … gaat niet lukken denk ik !

  Beantwoorden

 15. Elise
  jun 18, 2008 @ 19:03:24

  Wauw, jammer hé als je info niet rechtstreeks hoort kan er idd vaak iets fout gaan. maar de dames hebben het keurig opgelost…dacht alleen dat als je heir werkte je Hollands moest kunnen spreken én schrijven ? Dat waren toch de laatste regels ? Afijn, je was nog op tijd voor de dadwerkelijke begrafenis.

  Fijne avnd, Elise

  @ Elise
  We hoorden het inderdaad via 2 “woordvoerders , waardoor er wat miscommunicatie onstond .

  Tja , in Nederland is het ondertussen eerder regel dan uitzondering dat er met handen en voeten gesproken moet worden .Natuurlijk klopt dat niet maar zolang het “probleem niet bestaat ” gebeurt er niets . Nu vroeg ik alleen de weg ,maar een buurtje van me had een arts die nauwelijk te verstaan was , dat heeft natuurlijk méér risico’s .

  Beantwoorden

 16. vrouw ekster
  jun 18, 2008 @ 18:59:53

  ghegheh..stressig, eigenlijk een nachtmerrie zoiets! Jammer om zo de dienst te moeten missen. gelukkig heb je de begrafenis zelf, gehaald.

  @ Vrouw Ekster
  Ja dat is zéker waar , ik heb maar even een kaartje nagestuurd met een verontschuldiging voor het ontbreken bij de dienst .

  Beantwoorden

 17. Natazz
  jun 18, 2008 @ 16:29:47

  Gewoon de schuld geven aan het bedrijf waar jullie vroeger werkte. hihi.
  In elk gevval hebben jullie je best gedaan toch?
  fijne dag nog

  @ Natazz
  Natúúrlijk geven we ze dáár de schuld , wij doen toch nóóit iets fout !;-)

  Beantwoorden

 18. Jenny
  jun 18, 2008 @ 15:56:37

  Doodlopende paadjes op een begraafplaats!
  Ja, sorry, ik moest even grijnzen, ondanks het trieste logje!
  Gelukkig waren jullie in ieder geval op tijd voor de begrafenis,ondanks ale omzwervingen!En die dames….Pools???
  Groetjes!

  @ Jenny
  Ja hoor grijnzen mag , voor ons was het meer een beleefdheidsbezoek voor de nabestaanden en even stilstaan bij lang vervlogen tijden dan verdriet .

  Ik denk dat de dames inderdaad Pools waren , in het westland zijn die goed vertegenwoordigd dacht ik .
  Reuze behulpzaam maar evengoed ff schrikken als je zo meegesleept wordt in een vergadering of werkbespreking omdat je de weg wilt vragen !

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: