welterusten

Natuurlijk hebben jullie geen óóg dicht gedaan nadat ik in mijn vorige logje niéts over “het voetje” heb verteld ….. eh… jij niét? …. dat ben je vast de enige (niet) hoor!
Nou oke , voor de rest dan hier toch maar weer een up-date!

Ondertussen is het ergste leed geleden maar tjonge jonge , wat hébben die spieren van me geprotesteerd dat ze weer aan de arbeid moesten! Alsof er vijf en twintig kleine kaboutertjes in m’n voeten én scheenbenen de spieren probeerden door te scheuren en daarna de stukjes als vioolsnaren wilden gebruiken. Elke morgen kwam ik als een tachtigjarige  de trap af, m’n voeten heel voorzichtig neerzettend om niet alsnog een doodsmak naar beneden te maken door mijn harkerige bewegingen op de erg smalle treetjes .

De eerste wandeling van van méér dan 5 km die ik maakte was een bescheiden marteling en op dát moment was ik er volkomen zeker van dat ik die vierdaagse wel op m’n buik kon schrijven,  ik zou zélfs de eerste dag niet uitlopen zoals het toen ging!
Gelukkig gaat het nu een stuk beter, de eerste aerobic les zit er weer op en ging redelijk en het lopen gaat een stuk beter. Ook op de “loopband” heb ik alweer wat gedaan al staat die nog een ruim tandje lager dan normaal.
Het is wél nog steeds prettiger om op stevige schoenen te lopen, m’n hoge stappers  zitten ondertussen als pantoffeltjes maar ja, die wil ik wél een beetje sparen voor de vierdaagse die ik nu toch weer een beetje zie zitten.
Dat wil  nog steeds niet  zeggen dat het zeker is dat ik hem uitloop, maar dát was voor de breuk ook niet zeker, 4 x 30 km is niet helemaal niks als je dat voor het eerst gaat doen op 65 jarige leeftijd.

Ik heb er dus maar weer een paar nieuwe schoenen tegenaan gegooid, een paar stralend witte gympen dit keer,  die eveneens als pantoffeltjes blijken te zitten.
Als extraatje kocht ik nog een paar “running socks”,  ik kan iedere hulp gebruiken natuurlijk en als mijn sokken zélf al blijken te kunnen rennen is dat mooi meegenomen!
Op het kaartje zie ik al snel dat ik toch zélf zal moeten lopen alleen gaan de sokken er voor zorgen dat ik geen last kan  hebben van opgepropte stukken sok in mijn  schoenen, deze hebben n.l. een “model”, jawel…. , een linker én een rechter sok!
Niets voor analfabeten deze sokken want je móet kunnen lezen om de sokken aan de goede voet aan te trekken zoals je ziet!
Die R en L staan inderdaad in de sokken geborduurd, dat mag ook wel voor € 11,99 voor een paar sokjes, gaan we óók maar niet over wakker liggen hé dus, welterusten!

gympwit.gif picture by rietepietz

15 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Annemarie
  Mei 03, 2008 @ 22:40:21

  Je kunt in elk geval een flink stuk vooruit!

  Beantwoorden

 2. Vrouw Ekster
  Mei 02, 2008 @ 19:20:36

  Een paar goeie wandelsokken zijn onmisbaar! maaruhh.. waarom heb je geen echte wandelschoenen eigenlijk?

  @ Vrouw Ekster
  Ja hoor ,die heb ik ook nauurlijk ( zie log van 2-8-07) maar die wil ik een beetje sparen voor “het echte werk” en draag ik alleen bij de langere afstanden .Omdat ik op het moment nog wat meer steun nodig heb dan een “wat eleganter schoentje ” zou bieden heb ik dus deze tussenweg voor het ” normale ” lopen !

  Beantwoorden

 3. fijnegozer
  Mei 01, 2008 @ 23:17:27

  Jij neemt ook geen halve maatregelen he. Je bent er al bijna klaar voor dus. Nog even en dan maak jij je weer als vanouds uit de voeten.

  @ Fijne Gozer
  Nou het duurt nog wel even eer “alles als vanouds” kan maar het begin is er .Gisteren de eerste keer 10 km gelopen , levert nog wel een iets opgezwollen plekje op ,daar waar de breuk zat maar het was goed te doen .

  Beantwoorden

 4. Liesbeth
  Mei 01, 2008 @ 15:33:38

  zien er mooi uit,die schoenen, maar ook dat ze lekker zitten en dat is het belangrijkste! Ben blij voor je dat het nu beter gaat 🙂

  @ Liesbeth
  Ik begin er in ieder geval weer meer hoop op te krijgen dat ik minsten de eerste dag uit ga lopen .

  Beantwoorden

 5. loontjuh
  Mei 01, 2008 @ 12:57:33

  Een rustige dag vandaag en geniet van de dagen, liefs.

  @ Loontjuh
  komt helemaal voor elkaar .

  Beantwoorden

 6. Leidse Glibber
  Apr 30, 2008 @ 23:02:52

  off topic, ik heb zo mijn eigen idee over de intocht. ehh sorry het bezoek van Trix aan Makkum etc.

  @ L.Glibber
  Je zult mij ook niet met een oranje mutsje op aantreffen maar toch is het mooi dat dat allemaal ( nog) kan !
  Moeten we toch maar zuinig op zijn want geloof me , het kan écht veel slechter dan deze “constante factor” met al zijn voor én nadelen.

  Beantwoorden

 7. Maurice
  Apr 30, 2008 @ 19:50:57

  Belangrijkste is dat je je voeten weer helemaal kunt gebruiken. Stinken ze ook weer lekker na een wandeling of zijn die sokken zo goed dat ze alle geurtjes absorberen :))

  Dag Riet! fijne (wandel)dagen!

  @ Maurice
  Stinken zullen ze wel wantr ik ga m’n stinkende best doen , whahahaha

  Beantwoorden

 8. Belinda
  Apr 30, 2008 @ 12:53:56

  Wat een goede berichten Riet en wat goed dat je zo aan het revalideren blijft want dat is toch wel de keyword voor herstel!
  Je bent zometeen op de vierdaagse de hipste oudere jongere met die wereldse sokken en nieuwe schoenen! 😀

  @ Belinda
  Volgens mij zijn er daar flink wat krasse oudjes , alleen hebben die meestal al veel vaker mee gelopen .Maar ik ga natuurlijk m’n best doen .

  Beantwoorden

 9. Redstar
  Apr 30, 2008 @ 12:04:47

  Zo ga je goed op pad straks..! Veel plezier.

  @ Redstar
  Zo kan ik in ieder geval van alles uit proberen om daar niet voor verrassingen te komen staan .

  Beantwoorden

 10. loontjuh
  Apr 30, 2008 @ 10:14:30

  Zier er leuk uit. fijne koninginnedag, liefs.

  @ Loontuh
  Dat gaat wel lukken denk ik .

  Beantwoorden

 11. Leidse Glibber
  Apr 30, 2008 @ 02:19:53

  Ziet er wel flitsend uit hoor hahahah, daar loop je zo de vierdaagse mee.
  Off topic, toch vind ik dat JIJ zo’n lintje veel meer verdiend en dat is nog sereues gemeend ook.
  Maar ja wij zullen het nooit krijgen, zijn er eigenlijk lintjes voor mensen die nooit een lintje krijgen hahahah.
  Riet maak er een leuke dag van en windt je niet teveel op door alle tv beelden. (denk dat ik je een beetje ken haahahahah)

  @ L.Glibber
  Aan de sokken zal het niet liggen ,dat is waar maar of ik genoeg in m’n mars heb zal blijken .

  Geen zorgen hoor , die TV beelden vind ik best aardig al kijk ik niet de hele dag , ik ben zeker niet tegen het koninghuis , ze doen het prima want het is zeker geen benijdenswaardige job. Ere wie ere toekomt , en het is jammer dat dát tamelijk scheefgetrokken is bij de lintjeshandel .
  Lief dat je mij er een toebedeelt maar ik doe eigenlijk ook niets dat “niet meer dan normaal is” dus zou me er flink opgelaten mee voelen .

  Beantwoorden

 12. tagrijn
  Apr 30, 2008 @ 00:22:41

  Natuurlijk hebben ik geen oog dicht gedaan nadat je in je vorige logje niéts over “het voetje” heb verteld. De hele nacht liggen woelen. Hoe het nou moet met Riet d’r voet en o, Riet, het zál toch niet… Midden in de nacht opgestaan en de pc aangezet, op je weblog gekeken of er nog nieuws was. Helemaal niks… Maar nu lees ik opgelucht dat je een paar nieuwe sokken hebt ingezet. En dat stelt me echt gerust. Straks zal ik slapen als een roos. Dank je wel.

  @ Tagrijn
  Ik wás er al bang voor , arme stumper , ik zie het hélemaal voor me hou jij je van de ene zij op de andere gooit …sorry … ik beloof beterschap en zal je voortaan niet meer zo in het ongewisse laten ….whahahaha , ik zat vanmorgen al vroeg met een “big smile ” ,gewéldig!

  Beantwoorden

 13. Floor
  Apr 29, 2008 @ 22:53:43

  Mijn terrible-twins hebben ook sokken met L en R erop, nu weten ze aan welke voet de sok moet. Heel makkelijk. Je moet voor het herstel toch echt stap voor stap doen denk ik. Er zijn wel heel veel woordspellingen mogelijk 😉 Je beste beentje voor zetten en dan kom je er wel!! Groetjes!

  @ Floor
  Dat zullen “de dametjes” wel héél interessant vinden , ze zijn zo leergierig.
  Ik merk inderdaad dat het “stapsgewijs” vooruit gaat maar ieder stap verder moet bevochten worden , maar daar weet jij , op een ander gebied , alles van .

  Beantwoorden

 14. marion
  Apr 29, 2008 @ 19:07:49

  Het is weer een leuk verhaal geworden, hoe jij dat toch voor elkaar krijgt.
  Die schoenen lijken best lekker lopen.
  fijne avond, groetjes, liefs, Marion.

  @ Marion
  Gelukkig rollen dit soort verhaaltjes er zomaar uit , want met weer wat meer wandelen blijft er minder tijd over om te loggen .
  Die schoenen lopen inderdaad héérlijk , je krijgt ze vast wel “life ” te zien .liefs , Riet

  Beantwoorden

 15. J@n.
  Apr 29, 2008 @ 18:56:25

  Nou is je hele verhaal een beetje overdreven of om jou stijl te blijven; opgeleukt, maar om er ook nog van uit te gaan dat iedereen een middagdutje doet zoals jij…..Wie gaat er nou ’s middags om 4 minuten over 2 slapen Riet? Dat doen toch alleen maar oude mensen!;-))
  Je hebt het weer heel mooi geschreven!
  Groeten. J@n.

  @J@n
  Nou overdreven….? Je gaat me toch niet vertellen dat je niét wakker gelegen hebt over hoe het nu met m’n voet gaat ? 😉
  Natuurlijk heb je dan een middagdutje nodig , alleen bij mij lukt een tukkie overdag helaas nooit ! Maar weet ik veel dat jij goed oplet en dus in de gaten hebt dat ik dit lig vroeg in de middag online heb gezet .

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: