Hélemaal overdonderd ben ik door alle reacties bij m’n vorige log , iedereen heeft zich de vingertjes blauw zitten typen en ik ben overladen met complimentjes ( best lekker hoor dáár niet van )

De nieuwe linken staan er op en Morris schrijft dat ,na de eer om bij mij gelinkt te worden , eigenlijk alleen de Ako literatuurprijs daar nog overheen kan .
Nu moet je om literatuur te kunnen schrijven “geléden hebben ” en voor mij gaat dat niet op maar Morris is misschien nog in de race .

Een extreem seksleven wil ook wel helpen mits het verhaal in duidelijke bewoordingen verteld wordt .
Als de schrijver zijn hoofdpersoon  ,de blouse van een jonge blonde deerne  van  haar schouders afschuivend, laat opmerken dat  hij wil naaien zet hij de lezer op het verkeerde been, die ziet de stoere bink al bezig met naald en draad een verloren knoopje aan het zijden bloesje te naaien en weg is de zorgvuldig opgebouwde spanning .
De literatuurschrijver zal dus een ander zes letterwoord gebruiken dat, óók met een N beginnend en eindigend aan duidelijkheid niets te wensen overlaat .
Ik kan me de sensatie op school nog herinneren toen Jan Cremer dat woord voor het eerst gebruikte in een Nederlands boek dat meteen tot literatuur werd bestempeld en voor de lijst gelezen mocht worden .

Ook schrijfsters hebben vaak de mond vol met  bijv. orale seks , of moet ik nou schrijven de mond vol van , nou ja, daar gaat de corrector nog wel even overheen!
Je kunt op je vingers natellen dat een “literatuur schrijver “, als hij inspiratie heeft, niet op ieder vormfoutje zal kunnen letten en,opgezweept als hij is door het heilig vuur, kan er best wel eens een punt teveel gezet worden, of juist te weinig .

Jullie zien het al, geen corrector voor  Rietepietz want bij mij staat er vrij regelmatig een foutje (omdat ik dan zóveel lol in m’n verhaaltje heb dat ik dat ff niet zie), en ook zul je nooit een verhaal aantreffen waarin Henk me in de supermarkt “over de diepvrieskist trekt “,  zou trouwens een slap verhaal worden want Henk heeft niets met extreme kou !
Die literatuurprijs kan ik dus wel vergeten, dat is wel  eh …. muts pet natuurlijk !

 

27 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Trackback: poging tot… | van koninklijk tot knettergek
 2. VoorHetBlogGezet
  feb 27, 2013 @ 18:51:50

  Kijk en voor mij was deze gouwe ouwe log dus nieuw,..Henk kan dus nog wel veilig met je de supermarkten in begrijp ik?

  Rietepietz zegt;

  Dat kan makkelijk ja , jij hebt natuurlijk een héle tijd geen logjes geschreven toen je een forum had.
  Geen zorgen hoor, Henk is veilig in de supermarkt …zolang er van die grote koude hoeken zijn zal hij niet oververhit raken 😉

  Beantwoorden

 3. RenéSmurf
  feb 26, 2013 @ 22:55:25

  Waar het hart vol van is loopt de mond van over.
  En schrijvers krijgen meestal wel hun eigen lezerspubliek, als dat er voldoende zijn is dat mooi meegenomen, dan kunnen zowel schrijver als lezer daarmee voort.

  Rietepietz zegt;

  Nou ik denk dat het toch meer een kwestie van “vraag en aanbod” is. Het was vooral in de 60/70 vaak een hype als er schutting woorden gebruikt werden , dát verkocht!
  Dan ben je als schrijver natuurlijk gek als je daar niet van profiteerd ,maar om dat dan literatuur te noemen gaat mij wat te ver !

  Beantwoorden

 4. Trackback: nog eens literair… | van koninklijk tot knettergek
 5. fijnegozer
  nov 07, 2007 @ 21:58:46

  @Rietje: Hartstikke leuk joh. Trouwens J@n en ik staan ook bij je linken en Miss Marple en jij zijn ook aleens op elkaars blog geweest.

  Beantwoorden

 6. mama muis
  nov 07, 2007 @ 18:15:27

  uhh.. je bent in de war… volgens mij moet jij henk over de diepvrieskist heen trekken, wat behalve de vrieskou als minpunt, ook nog vraagt om lange armen en atletisch vermogen als je het mij vraagt..

  @ mamamuis
  Kijk dát bedoel ik nou , wij zouden met dergelijke dingen geen raad weten ( dáárom zul je dat nooit in een log lezen bij me ) dus mijn voorstellingsvermogen schoot een beetje tekort !Hoewel ik toevallig wél lange armen heb !

  Beantwoorden

 7. Sylvester
  nov 07, 2007 @ 15:01:50

  Ik ben hier indedaad nog nooit schunnige woorden tegen gekomen, dus ik houd het daarom ook maar netjes hihihihi

  @ Sylvester
  Het is gewoon zo dat “mijn lezers” een dirty mind “hebben , ik zeg dood normale dingen kan ik het helpen? Waarschijnlijk zou ik de woorden die jij in gedachten hebt niets eens kénnen of begrijpen !

  Beantwoorden

 8. Liesbeth
  nov 07, 2007 @ 14:31:27

  ik jan cremer las ik toen ik 16 was en maakte grote indruk net als de film Turks Fruit, ..wordt dat een slap verhaal? wordt juist nieuwsgierig door die zin :dat je door henk in de supermarkt over de vrieskist wordt getrokken haha..

  @ Liesbeth
  Helaas , vorige week heeft onze buurtsuper haar deuren voorgoed gesloten en wij hadden daar écht niets mee vandoen , erewoord!

  Beantwoorden

 9. Redstar
  nov 06, 2007 @ 23:20:39

  Ik zou kunnen schrijven over de erotiek van mijn knapenjaren, waar we van alles leerden tijden schoolkamp..Dan is het toch weer anders beschreven 🙂
  Maar je weet dat Google en Yahoo ook de tekst afstruint en in zijn chace opslaat? Je gaat een popie Blog krijgen zo 🙂

  Groetjes, Redstar

  @ Redstar
  Inderdaad , jij zou natuurlijk een andere invalshoek nemen ik zie dat al aan het wordt knapen-jaren , als ik het over een knaapje heb bedoel ik een hangertje … huh…. zie je nou dat ik niets kan zeggen of jullie vatten het verkeerd op !
  Ik heb even op m’n “one stat”gekeken voor het aantal hits en daaruit blijkt dat dit log nauwelijk meer aftrek vindt dan normaal.

  Beantwoorden

 10. fijnegozer
  nov 06, 2007 @ 23:08:57

  @Rietepietz: Op 25 oktober hebben we spontaan een kleine weblog-meeting in Delft gehouden. Miss Marple, Cindy, Jenny en ik. Ik besefte te laat dat dat voor jou ook wel te doen was geweest. In de geplande meeting zijn dezelfde vier personen geïnteresseerd. Ook J@n, Emmelinda, Peet en Leven denken erover om te komen. Dus er zitten er zeker een paar bij die ook bij jou reageren. Maar kom morgenavond vanaf 22.00 uur op m’n blog meekletsen. Of lees achteraf de reacties. Zou wel heel erg leuk zijn als je er ook bij kunt zijn.

  @ Fijne Gozer
  Oeiiii , Emmelinda staat inderdaad wél op het lijstje , daar kom ik al zó lang en het is * kijkt even schichtig om zich heen of niemand meeluisterd * zó n heerlijk geschift mens ! Ik ga zeker even kijken wát er geregeld gaat worden maar ik ben óók doodsbenauwd dat ik dan wéér nieuwe linken moet gaan zetten .Zo’n ontmoeting levert meestal weer nieuwe leuk site op !

  Beantwoorden

 11. Jenny
  nov 06, 2007 @ 18:00:57

  Hihi….@Rietepietz op de porno-sites!
  ” Ik , Jan Cremer”, had ik van mijn oudere broer gepikt en heb het met rode oortjes gelezen( ik was 13 )en Turks Fruit, tja, later toen ik ouder was, vond ik het een zielige film, niets meer en niets minder ( zielig in de zin van; zij gaat dood ).
  Of topic; ik heb er wéér hele lelijke woorden bij, hoor! Het lukt mij nog steeds niet met die @%&*@#*&# buttons! Maar ik geef niet znel op, lukt het mij niet, dan krijg je wéér een HELP!!!!…..mailtje! Bedankt in ieder geval!
  Groetjes!

  @ Jenny
  Op de middelbare school scoorden dit soort boeken inderdaad prima , lekker schuttingwoorden , sensatie ! Dat zal nu wel stuk minder zijn ,op t.v. horen ze al veel jonger van alles .

  Of topic #!*(*^ hé! dat klusje ! ik stuur je nog een mailtje !

  Beantwoorden

 12. fijnegozer
  nov 06, 2007 @ 16:54:44

  Helaas moet ik je uit de droom helpen Rietepietz. Google pakt ook woorden in je logje of combinaties van woorden. En zo’n vrieskist? Nee, dat lijkt mij ook niks. Kou doet krimpen zeggen ze. OT: ik weet niet of een weblog-meeting iets voor jou is. Maar morgenavond om 22.00 komen een aantal personen bij elkaar op mijn weblog om de mogelijkheden daarvan eens door te praten. Als je wilt ben je van harte welkom.

  @ Fijne Gozer,
  Ik lig er niet echt wakker over hoor , zo schokkend is het niet wat hier allemaal staat.
  Ja , als je kouwelijk bent moet je natuurlijk uit de buurt van de vrieskist blijven in de supermarkt , misschien kun je even lekker opwarmen bij de magnetron waar ze de broodjes “opfluffen”?

  Er zijn wel wat loggers die ik ooit graag eens zou ontmoeten maar je weet dat ik niet graag ver reis dus als het ver weg is moeten er wel érg veel mensen bij zijn die ik graag wil ontmoeten .

  Beantwoorden

 13. loontjuh
  nov 06, 2007 @ 14:17:23

  Hihi…een muzikale groet, en fijne dag, liefs

  @ Loontjuh
  even lachen én een muziekje , komt wel goed met die dag !

  Beantwoorden

 14. Belinda
  nov 06, 2007 @ 13:35:49

  Ik zie er bijna beelden bij hoe Henk jou over die vrieskast heentrekt en … ! 😉

  Ach wat maakt literatuur zo mooi. Wat mij betreft dat simpele lettertjes zo beeldend kunnen zijn door de manier waardoor ze achter elkaar zijn gezet. En wat dat betreft kan jij er wat van! 🙂

  @ Belinda
  Ja dit is wél weer een verhaal waar ik met de billen bloot ga voor wat betreft mijn opvattingen over literatuur! BBBrrrr, ik krijg er kippevel van!
  Dus jij zorgt dat ik volgend jaar bij de genomineerden voor de AKO …ben? Als ik win kom ik je persoonlijk een deel van de geldprijs overhandigen .
  Maar zonder dollen , wat een lief compliment , * smak, smak , smak*

  Beantwoorden

 15. marion
  nov 06, 2007 @ 12:30:14

  Ik vind jou reactie op de reacties
  bijna nog leuker, haha
  liefs, Marion.

  @ Marion
  het is eigenlijk natuurlijk allemaal een beetje “ondeugend”maar dat krijg je met die oudjes !

  Beantwoorden

 16. Sylvester
  nov 06, 2007 @ 05:35:21

  Vraag me af of als het bekende woord wat begint met een N, ook gevonden wordt met de zoekmachine/sites/programma’s als het in de reacties staat…
  Tagrijn mist het gat las ik, denk dat hij dan toch je log niet goed gelezen heeft. Dus die stijve poot zal ook wel meevallen bij hem hahahaha

  @ Sylvester
  Ik ben blij dat je het veiligheidshalve hier toch maar niet hebt neergezet dat woord . Verder is dit uiteindelijk toch een keurig logje waar géén vieze woorden in staan …toch? Dat schrijverswereldje is nou eenmaal een beetje apart dat kan ik óók niet helpen !

  Beantwoorden

 17. morris
  nov 05, 2007 @ 23:51:39

  oei mijn naam verschijnt in een ‘pikante’ log. Begrijp ik goed dat ik geleden heb? Ja hoor Riet dat klopt: mijn sexleven is/was een ramp 😉

  Ik weet nog een leuke anekdote over literatuur en sexualiteit: mijn vader verbood me Turks Fruit te lezen voor mijn boekenlijst…ik werd opstandig, dus stuurde hij me naar bed!
  Na een uurtje ging ik onder wat drinken, en ja hoor: daar zat hij “het verboden boek” ZELF te lezen. Hoe vind je die, Riet?

  Mijn vader: een geweldige man, alleen soms een beetje vreemd, net als zijn zoon!

  @ Morris
  Nou ik zag jouw “lijden “eigenlijk meer op een ander gebied ( je fobie en alles dat je daarmee al meegemaakt hebt ) maar als jij daar dus meteen nog dit verhaal bij hebt is dat gewoon een bonus !
  Haha , ook mijn vader had het aan de stok met Turks fruit .
  Nadat hij de komische film “wat zien ik “, één van de eerste Nederlands films , had gezien toog hij verwachtingsvol naar de volgende ,Turks Fruit .
  Mijn behoudende , strenge en op het oog seksloze vader is de bioscoop uitgelopen vér voor het eind van de voorstelling , “wát een vuiligheid ” was zijn oordeel , ik zál dus wel geadopteerd zijn denk ik !

  Beantwoorden

 18. tagrijn
  nov 05, 2007 @ 22:17:22

  Bij dit logje is de verleiding groot de dubbelzinnigheden te laten rollen, maar laat ik me inhouden. Want daar zie ik geen gat in.

  @ Tagrijn
  Je hebt gelijk , als je daar geen gat in ziet moet je gewoon je poot stijf houden vind ik !

  Beantwoorden

 19. befana
  nov 05, 2007 @ 20:34:16

  Aan jouw verhaal kunnen we allemaal een puntje zuigen of is het nou het onderwerp waar we een puntje aan kunnen zuigen?

  @ Befana
  Jij mag kiezen Befana !

  Beantwoorden

 20. Annemarie
  nov 05, 2007 @ 19:34:30

  Alsof je de AKO literatuurprijs zou willen! Daar is het toch alleen maar haat en nijd… De ene schrijver wil niet dineren met de ander. Welke 2 dat waren, vraag me dat niet…

  In elk geval! Zolang je vaste publiek je met veel plezier leest is het goed tocH? 🙂
  Fijne avond!

  @ Annemarie
  Ik ben dik tevreden hoor maar ja , aan dat soort prijzen is wél vaak een geldbedrag verbonden en dáár heb ik nog wel een plekje voor !

  Beantwoorden

 21. Leidse Glibber
  nov 05, 2007 @ 18:32:44

  Ja zoekwoorden zijn soms heel raar.
  Sta er ook zo nu en dan van te kijken hoe mensen bij me komen, maar gelukkig blijven alleen de leuke mensen hangen.
  Wat betreft foutjes dat maakt juist niet uit als je alles gaat nakijken verdwijnt vaak de spontaniteit.
  Ik verander vaak naderhand nog allerlei foutjes als ik mijn eigen logs nalees, ennuhh voor de rest ze doen het er maar mee hoor haha

  @ L.Glibber
  Ik sta noooit stil bij dat soort dingen , ik heb nog niet eens zo heel lang door dat ik via google op m’n site kan komen zonder die hele reutemeteut in te hoeven typen ( beetje blond hé!)

  Beantwoorden

 22. Emmelinda
  nov 05, 2007 @ 16:58:53

  oke nog een reaktie..ik had het verkeerd geformuleerd; niet dat dit niet interessant zou zijn moet het zijn. Sollie. 😉

  Zo en nou ga ik écht weg hoor.

  @ Emmelinda
  nee hoor , je had het helamaal goed gedaan , écht waar !

  Beantwoorden

 23. Emmelinda
  nov 05, 2007 @ 16:56:33

  Trouwens…lekkende lipjes..whoehaaaa

  @ Emmelinda
  Ik bedoel echt gewóne lipjes hoor …. ( a dirty mind is a joy for ever) . * kijkt als onschuldig oudje en wijst naar haar mond * .

  Beantwoorden

 24. Emmelinda
  nov 05, 2007 @ 16:55:25

  Oh hihi maak je maar niet ongerust, die er écht naar op zoek zijn blijven heus niet hangen. Niet omdat dit niet interessant is maar gewoon omdat ze andere plannen hebben hihi. Ik zie in mijn teller ook de raarste zoekwoorden waardoor ze op mijn log zijn gekomen. Ik ben blij dat die niet zijn blijven hangen….;)

  Knuffff

  @ Emmelinda
  Gelukkig , ik moet er niet aan dénken want ik zit hier in de avond vaak in de badjas op de bank met “lappie”op m’n schoot en dat is al zó warm !
  Je zal er nog hitsige reactie bij krijgen zeg!
  Maar o.k , mijn volgende logje kruip ik weer gewoon in mijn rol van oudje !

  Beantwoorden

 25. Hanny
  nov 05, 2007 @ 16:15:47

  Emmelinda heeft gelijk. Je zult vast bezoek krijgen van de meest uiteenlopende types. Google zoekt niet alleen in de titel, maar ook in de tekst.
  Je zult zien dat deze log nog een staartje krijgt. hahaha
  Straks moet je nog veel meer linken toevoegen! 😉 😉

  @ Hanny
  O jéétje , dat wist ik niet en trouwens , welke zieke zielen gaan op zoek naar alles dat met dat woord te maken heeft .
  Voorlopig zullen mensen toch wel iets héél bijzonders op een site moeten hebben om die erbij te linken .
  Ik vind dit net bij te houden , ik had nog nooit een link eraf gehaald waardoor er nu toch een paar leeg waren of al erg lang ongebruikt dus blijft het aantal ongeveer gelijk . Kwaliteit boven kwantiteit hé!
  Maar ik hoop écht dat er nu geen griezels komen kijken .

  Beantwoorden

 26. Emmelinda
  nov 05, 2007 @ 14:58:24

  Oh ja en het woord is natuurlijk niezen??? Ghehehe 😛

  Dikke knufff

  Beantwoorden

 27. Emmelinda
  nov 05, 2007 @ 14:57:18

  Tjemig, nou wilde ik net boodschappen gaan doen maar ik geloof dat ik straks maar samen met Marc ga hahaha. Haal ik wel een skipak van zolder ghehehe

  Hahaha eens kijken hoeveel hits het je oplevert, (ja dat naaien natuurlijk. Al die ijverige huisvrouwen die steeds de aldoor kapotte bloezen van de man (die natuurlijk door zijn minnares van zijn lijf gescheurd zijn)proberen te herstellen). Stof je teller maar alvast af ghehehe

  @ Emmelinda ,
  Joh gek … je laat me schrikken , google reageerd toch alleen maar op de titel … dacht ik …. hoop ik !
  De titel hou ik bewust altijd beetje vaag want wat héb ik aan al die vreemde vogels hier , ik schrijf voor m’n eigen” type loggertjes ” en niet voor het spul dat met lekkende lipjes de “gore details”willen weten .
  Als ik wil “niezen ” dan nies ik alleen voor jullie , o zó!

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: